|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
co sadzicie na temat śpiworków do spania. Bo siostra chce mi dac i nie wiem czy to praktyczne czy nie.
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko nie są reklamowane ![]() sama się zastanawiam, myślałam że to dla młodszych dzieci a Przemek się zawsze w nocy odkrywa |
|
|
|
|
#1174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaaa i rozbawilas mnie fobia do stop ![]() Cytat:
![]() niezla waga przegoniliscie Nelcie!i po raz kolejny zazdroszczę Zakopca. w sumie tz baaaardzo chce testować auto i zasugerowal zebym wymyslila jakies wycieczki na najbliższe dni myslalam o tym human body, ale Zakopane tez byłoby fajne...chociaż rodzina pewnie pogniewalaby się gdybyśmy tam wpadli tylko na chwile ![]() Cytat:
wlasnie ze względu na wiatr. my mielismy w tamtym wozku fajna przekladana raczke, wiec od wiatru byłam w stanie ja ochronić. nowe wozki już tych raczek nie maja, musialabys mala non stop trzymać zabunkrowana pod folia
|
||||
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
aha
![]() powinno Wam być wygodniej
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1178 | |||
|
Zakorzenienie
|
i Ty masz tyle pokarmu?! ja po 2 godzinach po karmieniu mam nadal miękkie piersi...
a może on po prostu chce sobie pociumkać coś ? próbowałaś dać smoczka i przytulić?Cytat:
a w łózeczku moze koncertować ile chce tzn. nie dłuzej niż 5 minut of course ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i warzywa są zdrowsze Brakuje mi czasu na forum Zazdroszczę wam że mozecie się na bierząco wymieniać poradami itd. Ja dopiero teraz mam chwile żeby skorzystać z neta. Mój maluszek skończył już 3 miesiące. Nadal jest mega grzeczny i spokojny. Była u nas tesciowa 2 tygodnie to nie mogła wyjść z podziwu, że on taki jest. Była szwagierka z rodziną na weekend to samo wszyscy robią TAKIE oczy ze on sam się bawi, nie płacze. Czuję się jakbym wygrała główną nagrodę na loterii Od dwóch dni kładę Danielka spać przed 20... sukces! Przed 19 zaczynam go masować i ta godzina jest na całe przygotowanie do spania. Sukces, bo jeszcze miesiac temu chodził spać przed 22! Niestety nadal nie byliśmy u okulisty bo nie ma terminów i chyba pójdziemy prywatnie. Czy to pierwsze badanie musi być w 3 miesiacu?! też macie takie zalecenia? |
|||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pier...dole
Nie wiem co jest grane- czy moje dziecie dopiero teraz dostaje kolek czy może te preparaty są nieskuteczne. Zwykle dawałam oryginalny Sab Simplex bo tato z Niemiec przysyłał, ale że się skończył to zamówiłam na netcie niby oryginalny Niemiecki, ale opakowanie ciut inne. Wczorajsza noc była ciężka więc pomyślałam, że może ktoś trochę "podrobił" czy coś i zakupiłam bobotic, który podawałam dziś cały dzień. I teraz jestem zrozpaczona wizją nocki, bo moje dziecko już teraz po pierwszym wieczorno-nocnym karmieniu miało problem z bączkami...aż się boję co będzie w nocy
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twardsze są dopiero jak mam dłużsża przerwę w nocy a dzieć rośnie jak na drożdżach bo mleko produkuje się podczas ssania przy ustabilizowanej laktacji
|
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
spiewusie będą idealne jak przyjdzie pora karmienia i nauka otwierania buzi AAA
![]() Cytat:
dlatego kolekcja ubuwia czeka i pewnie przegapię moment kiedy będą dobreCytat:
DZIEWCZETA! :P muuusze, po prostu musze pochwalić moja kochana corke wyszlam z domu o 11 do UM zarejestrować autko. myslalam, ze pojdzie tak sprawnie jak wczoraj (tymczasowe blachy). a tam przede mna 28 osob. no ale skoro już zrobilysmy sobie spacer i dokulalysmy się tam wozkiem to czekam. przyjecie godz. 15! urząd do 15:15...fuks :P Nelcia rozgladala się na wszystkie strony, zaczepiala lampy na suficie w końcu padla. aaa i na koniec zrobila taaaka kupe, ze chyba wszyscy słyszeli. zaraz obok jest park, wiec szybka zmiana pieluszki, cyc i do domu kochane dziecko, wszystko da się z nia zalatwic. w domu cieszyla się do tatusia jakby chciała mu powiedzieć "ojciec, zalatwilysmy wszystko, bylam grzeczna, wiec proszę mnie w końcu przewieźć" ![]() i jeszcze mala anegdotka - pobrałam numer i polozylam go młodej w wozku na kocyku. w miedzy czasie ja odkrywałam, przykrywałam (bo klima) i numer znikl. przeszukałam wszystkie torby, kieszenie, wozek - nie ma! pamietalam jaki mamy, wiec czekałam cierpliwie az się wyświetli. i co? nasz numer, a do okienka podchodzi jakiś koles ufff. gdybym trafila na jakas swinie to te 3,5 godziny czekania poszlyby na marne. wystarczylo powiedzie "to mój numer, pani się pomylila" :P
|
||
|
|
|
#1182 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udanego wypoczynku! Cytat:
Byłam w tej biedronce i spytałam panią czy ta jutrzejsza promocja obejmuje też jedynki, to powiedziała, że nie wie, bo dopiero będzie rozpakowywać paletę. Ale przynajmniej wiem, że to dopiero przyszło do nich, bo na półkach są tylko 800g w kartonikach.Przypadek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry z wieczora. |
||||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli
dla Nelidobrze, że trafiłyście na normalnego człowieka ![]() My też długo czekaliśmy ale po odbiór dowodu rejestracyjnego to jakieś 15 minut a przyszliśmy pół godziny przed zamknięciem urzędu
|
|
|
|
#1184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
jutro środa, wiec dzień wazenia. obstawiam max. 5900 (bo tydzień temu było 5750)Cytat:
ludzie chyba lubia się patrzeć na male dzieci a w chuście to już w ogole niezły widok nas dzisiaj zaczepial w urzędzie maly chlopiec "ile ma ten dzidziuś, mamusiu ma już jeden? " "a to chłopczyk czy dziewczynka?" "a ona ma siusiaka? a dlaczego nie ma? mamusiu a ty masz?" ![]() wrzuce Wam jeszcze cos z facebooka Zawadzkiej KAŻDY kto uważa, że klaps to "nic takiego" powinien przeczytać to kilka, albo i kilkanaście razy - na głos! Ważne! >>- Czy można bić dzieci? – Nie. – Dlaczego? – Bo dzieci wtedy boli i płaczą. I są bardzo nieszczęśliwe. – A jak ktoś da klapsa? – Też, bo to boli. Jak się pobije to głównie boli. – A niektórzy mówią, że jak się da dziecku klapsa to jest grzeczniejsze, prawda to? – Są stuknięci.... – Dlaczego tak uważasz? – Bo wtedy dzieci są tak nieszczęśliwe, że dorośli nie mogą sobie z nimi poradzić. – To co można zrobić, jak dziecko czegoś nie chce zrobić? Albo jak rozrabia? – Poprzytulać, dać całusa i inne miłe rzeczy. – A nie będzie dziecko wtedy myślało, że dobrze zrobiło? Jak dostanie całusa? – A jeśli narozrabiało wcześniej, to można przed przytulaniem powiedzieć, żeby tak nie robiło, bo może się coś złego stać. – A czasem rodzice mówią, że dziecko nie słucha jak mówią mu żeby czegoś nie robiło. Co wtedy mogą zrobić? – Tego to ja nie wiem. – A mogą dać karę? Albo krzyczeć? – Nie, bo wtedy może się rozpłakać. – Ale rodzice mówią czasem, że to nie szkodzi jak dziecko się rozpłacze? Co o tym myślisz? – Nie rozumiem w ogóle… wiesz, ty sama czasem krzyczysz na mnie, ale rzadko. – A jak krzyczę, to co wtedy sobie myślisz? – Zaczynam płakać i idę do przedpokoju albo na podłogę. I takie mam wrażenie, że chciałbym opuścić ten dom. Z ośmioletnim Sergiuszem rozmawiała jego mama, Agnieszka Stein<< za Laboratorium Psychoedukacji
|
||||
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,...11ed&_ticrsn=3
Ahh ![]() A my dziś miałyśmy ostro kolkę. Julka tak świętuje 7 tygodni ![]() Czopek poszedł w ruch.
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
a my jutro mamy szczepienie
nie chcę iść jedyny plus to taki, że zważymy Bartka... |
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super, że ten facet był normalny
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
tak wygląda mój synuś po kąpieli
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem kogo będę meczyla ![]() miałam o tym pisać już wcześniej! przegladaam pierwsza strone i większość naszych dzieci jeśli pije MM to Bebiko albo Bebilon. a jak wśród mlek wypada Hipp albo Nan? ewentualnie to mleko Enfamil? trochę boje się, ze po operacji mleko może mi zaniknąć (4 dni bez przystawiania), niby zabiorę laktator...musze w rezerwie jakies mleko kupic, chyba jutro porozmawiam o tym z pediatra. Cytat:
Cytat:
nie wiem czy tak mocno go ciagnie i gumka jest za krotka, czy jej buzia robi się okraglejsza? ![]() cudna rocznica ja 18 sierpnia miałam ostatni okres, a mloda zmajstrowaliśmy jakos początkiem września...ale wspomnienia wrocily w niedziele, kiedy byliśmy u babci, a pod kosciolem obok stal autokar z krwiodawstwa. rok temu 5go września oddawałam krew i prawie im tam padlam ciagle zastanawiamy się czy mala fasolka była już wtedy w brzuszku a nie mowilam Wam, w ciąży ogromne wrazenie zrobila na mnie historia Zacha Sobiecha. pamietma jak pisałam Wam tu na forum, ze w faktach opowiadali o jego piosence, która bije popularność na youtubie. on umieral, wiec to był swego rodzaju list z pożegnaniem. sluchalam tej piosenki baaaardzo często, mala fikala w brzuchu. Zach zmarl 20 maja, wtedy kiedy my zglaszalysmy się do szpitala i tak sobie mysle, ze może jego wspanialy duszek wrocil na ziemie wlasnie w mojej córci. teraz często wlaczam jej te piosenke i naprawdę na nia reaguje ![]() http://www.youtube.com/watch?v=sDC97j6lfyc http://www.youtube.com/watch?v=9NjKgV65fpo |
|||
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli myślę, że mleko Ci nie zaniknie, może będzie go mniej ale jak Nela będzie cierpliwa i będzie ładnie ssała to wszystko wróci do normy
|
|
|
|
#1192 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
U nas wszystko ok Antoś kochany przesypia całą noc budzi się o 6 i je jak w zegarku co 3h 120 ml Pozdrawiamy
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super z ta sukienka nie moge sie doczekac kiedy ja zaczne handlowac ![]() A z tym nosidlem tez Ci sie udalo , dobra cena, chociaz moj brat wyczail je gdzies na promocji za 25 funtow, tylko za pozno
|
|
#1194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwale się tylko tymi dziecięcymi w konkursy tez wciagnela mnie znajoma, która jak dla mnie jest konkursowym guru - wygrala dwa samochody, non stop jakies wczasy itd. do niej jeszcze trochę nam brakuje, ale to kwestia lepszej organizacji ![]() ![]() marze żeby zarazić ta "pasja" Nelcie, to będzie latwiej ![]() Cytat:
no i takie woreczki zajmują mało miejsca.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Po przeczytaniu Twojej historii przypomniało mi się, że nie pożaliłam się Wam, że nie mamy już pieska. Historia jest o tyle wzruszająca, że piesek został uśpiony w dniu narodzin Leona. A żeby było śmieszniej, to była kwestia pół godziny. Uspanie było jakoś około 12:30, a Leon się urodził o 13:10. Niestety nie wytrzymał mu kręgosłup, już trzeci raz miał częściowy paraliż. Zawsze mu to mijało po lekarstwach, ale teraz sparaliżowało go biednego całego, nawet jedzenie wypadało mu z pyszczka. Moja mama bardzo to przeżyła, na początku nie potrafiła o tym w ogóle rozmawiać, ciągle gadała głupoty, że go skazała na śmierć, a przecież ulżyła mu w bólu. Jak byłam jeszcze w ciąży to martwiła się jak to będzie z Leonem, czy go zaakceptuje (bo to straszne zazdrosne zwierzę było), czy nie będzie na niego szczekał, że cały czas trzeba będzie go pilnować itd. A tu nagle się okazało, że problem się "rozwiązał"... Może zabrzmi to drastycznie, ale mając na uwadze mamę uważam, że nasza maskotka odeszła w najbardziej odpowiednim momencie. Teraz cały wolny czas zajmuje mamie Leon i nie ma czasu na cierpienie. Po półtorej miesiąca umie nawet o tym rozmawiać i śmiać się, że np. to była reinkarnacja. No... to się pożaliłam.
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to drugie, to wlasnie chyba ma salviae ![]() Sluszna uwaga z tym noszeniem na plecach
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nosidłach nie znam się najlepiej ale mogę podpytać koleżankę
|
|
|
|
|
#1198 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam, ze to się zwie Buggypodhttp://nemoexpress.redcart.pl/templa...ypod/bgfbf.jpg http://image.ceneo.pl/data/products/...zieciecego.jpg http://www*babymama*pl/Dostawka-do-w...-IO-p1199.html zamiast gwiazdek kropki (cena mniej fajna )ale Banka polecala dostawke do wozka, taka do stania ![]() MOTYLEK - miłego urlopowania! zrelaksuj się za wszystkie czasy ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Cytat:
a tak poważnie to poczekaj co będzie się dzialo podczas buntu dwulatka Cytat:
jak się dzieciom podobalo? bo mamuśki to na pewno zadowolone hehe.pewnie tak, tylko czy naucze się tak szybko owijac w te metry materialu Nela pewnie się zdziwi hehe.Cytat:
Cytat:
znalazła gdzies na ciuchach takie duże angielskie hehe.GDYBY KTORAS Z WAS WIDZIALA GDZIES W SKLEPIE DZIECIECYM ALBO NA ALL PIZAMKI Z KLAPKA NA PUPIE (takie jak w bajkach ) DAJCIE ZNAC. z gory dzięki ![]() Cytat:
pewnie jutro dowiem się co planujemy i czy tz ma to obiecane wolne...ale bardzo możliwe, ze jeśli zdecydujemy się na human body to i zakopiec zaliczymy prawie "po drodze" ![]() Cytat:
może w końcu ktoś konkretny na polskiej scenie muzycznej ![]() Cytat:
na co go marnujesz jeśli nie wizaż? ![]() Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-13 o 23:28 |
||||||||||||
|
|
|
#1199 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i wysepilam ladna rejestracje Cytat:
mamusia bardzo chciała go mieć przy sobie...mam tu na osiedlu dziewczyne w ciąży i widziałam wczoraj jak wsiadala na motor az mnie ciary przeszly. odwazna. ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
ta radość az z niego promieniuje slodki chłopczyk. kurcze tak oglądam te nasze dzieci i sa coraz większe! a gdzie te wszystkie maleńkie dzidziulki?!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
przy takim możesz sobie wszystko zaplanować i na wizazowanie znaleźć chociaż chwilke. zaglądaj jak możesz! Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze w temacie mojej opowiesci - naprawdę nie wiem dlaczego ta piosenka i cala historia tego chłopaka zrobila na mnie wtedy az takie wrazenie. ciaza, hormony, fajna piosenka - wylam jak bobr. ale w tym chłopaku było cos magicznego. ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() uciekam spac, bo jutro rano wazenie, a później wpada znajoma z Norwegii popołudniu pewnie nasz "chlopiniec", wiec dzień zapowiada się calkiem sympatycznie. kolorowych |
|||||||||
|
|
|
#1200 | |
|
BAN stały
|
jaka radość ![]() ---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Cytat:
ja myślę by kupić taki na jesień zanim zaczną grzać u nas w mieszkaniu, bo zawsze jest kilka dni chłodniejszych i może to się bardziej sprawdzi niż ubierać go w kilkanaście ciuchów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

co za żarłok

Zobaczcie jak dziś pierwszy raz pięknie główkę podnosiła. Kilka minut tak trzymała i obserwowała świat.
07.07.2012 

Ale przynajmniej wiem, że to dopiero przyszło do nich, bo na półkach są tylko 800g w kartonikach.

nie chcę iść
?
) i normalnie tak się zmęczyłam ...jeden w wózku a drugi obok...dosłownie