|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ja też się pochwalę synem w chuście.
Szkoda, że to był do tej pory jeden jedyny raz z pozytywnym efektem. |
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
W tesco od jutra pampersy - 132 szt. trójek za 69,49 zł + 100 pkt. do clubcard.
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
anoxee mi też się udało w końcu zawiązać młodą tak by miała okrągłe plecy i nie płakała
A ja się żegnam Czekam na TŻ jak wróci i wyruszamy w drogę. Jeśli gdzieś uda dorwać mi się internet to się odezwę, a jak nie to do zobaczenia za 2 tygodnie (nie przezyję tyle bez Was, więc pewnie znajdę internet ![]() )
|
#1144 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
eee..to Ty młodsza..no co Ty Ja już po 35
![]() ![]() bliżej mi do 40tki ![]() Cytat:
albo powiem szczerze jak czas pozwoli..bo trochę tego jest a ciągle latam do łóżeczka ![]() Cytat:
) i normalnie tak się zmęczyłam ...jeden w wózku a drugi obok...dosłownie ![]() latałam jak głupia za nim dziś po drodze...z powrotem już pomyślałam i usadziłam Wiktosia w nóżkach Gabrysia..no i luzik...cieszył się a Ja przynajmniej godzine wcześniej w domu... zwazyłam G. 5900...mamy 8 tygodni... a W. wazy 13400...też imponujący wynik Cytat:
ale nie martw się za bardzo tym ..bo naprawde od zmartwień też włosy wypadają Cytat:
|
||||
|
|
|
#1145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miłych wywczasów Motylku
|
|
#1146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
aa zmylila mnie cyfra w nicku heee w sumie ja tez mam 26 hee Cytat:
udanej podrozy ![]() Cytat:
|
|
#1147 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 8tyg życia Lenki
![]() Młoda mi właśnie zasnęła w bujaczku to mam chwilkę żeby tu napisać. Cytat:
raz 120 czyli tyle co powinna. No ale woła mi o jedzenie częściej niż co 3h (jak zje mniejszą porcję) i ciężko mi się przez to ze spacerami rozstawić ![]() Śliczny maluszek I jak świetnie wystylizowany - te buciki Cytat:
![]() Ale ładny macie kolor chusty Cytat:
Cytat:
Ładna czcionka Cytat:
![]() Cytat:
I dużo materiału mówisz pod pupką zostawić? Bo w instrukcji napisali żeby nadmiar dać do góry na kark dziecka i chyba stąd moje problemy z wiązaniem, że się tego trzymam
|
||||||
|
|
|
#1148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio NAN tylko w promocji kupuję Ostatnio było w Tesco po 39.99 za 800g.Cytat:
Mam nadzieję, że będzie w promocji; bo cena najlepsza jaką do tej pory widziałam... No ale okaże się jutro ![]() Cytat:
W puszce dużą pakę udało mi się dostać raz, a tak to widzę tylko duże kartonowe opakowania.
|
|||
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale zaczęło lać
Mam tylko nadzieję, że nie zrobi się z tego grad ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() za wagę chłopców
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na początku miałam taką ala czapeczkę, później przebrałam ją też w identyczną opaskę, więc jest nas już 3
![]() dziś odebrałam miniaturki fotek od fotografa ![]() salviae- a jak to jest z wysyłką tych rzeczy ? (wybacz, za takie durne pytania, ale nigdy jeszcze nic nie sprzedawałam na all ) skąd wiadomo jaki podać koszt wysyłki ? to jakoś przez pocztę zależy od wagi czy jak? muszę zmobilizować się do fotek i wystawienia jak najszybciej, bo rzeczy mam masę a przeprowadzka tuż tuż Dziewczyny chustowe & nosidłowe Chciałam Was podpytać o nosidło. Mój brat przylatuje za 2 tyg. w Szkocji i tam chyba może taniej coś mi upatrzyć. co myślicie o tych dwóch modelach:http://www.mothercare.com/BabyBjorn-...efault,pd.html http://www.mothercare.com/Close-Pare...efault,pd.html (salviae Ty masz ten drugi? zadowolona jesteś? za ile i gdzie kupiłaś w PL? )
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() Oby Leoś częściej chciał się nosić
|
|||
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzuciłabym już, ale u nas w domu nie działa stacja CD, w laptopie też się zepsuła
w tablecie ni ma, więc sama nie mam ich nawet jak zobaczyć czekam aż Tż wróci z pracy wylazł o 5 i wróci po 19 zastanawiam się czy jechać z mała do Krynicy górskiej? to rodzinna miejscowość mojego taty.. 200 km od nas, ale tylko na jedną noc, wyjechalibyśmy w środę rano i wrócili czwartek wieczór nie wiem czy się opłaca a mamy propozycję takiego wyjazdu
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widocznie tak już ma , że kupki robi co kilka dniczopki glicerynowe nic nie dawały wcześniej było windi, ale teraz radzi już sobie z gazami , więc ich nie używam ![]() odstawiam także delicol, nie daję już przed każdym karmieniem, tylko tak 3-4 razy dziennie aaa a picie rumianku i soku jabłkowego też nic nie daje w naszym przypadku... ani kupki nie robi przez to częściej, ani nie jest przez to luźna |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
sharp - nie wiem czy uda nam się dotrwać do października
młoda 2 tyg. temu miała już 64 cm i w gondolce coraz mniej miejsca.... poza tym jak już pary razy ją wyciągnęłam z wózka to powoli zaczyna kumać, że poza gondolką jest więcej do zwiedzania mam nadzieję, że uda nam się powozić jeszcze z miesiąc w gondolce![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
no to faktycznie chyba taki jego "urok", ja nie wiem o co chodzi u nas, ale wystarczy włożyć troszkę tego czopka albo nawet pomasować w tamtych okolicach i od razu wystrzał a ten czopek to jakiś zbawienny dla nas, bo działanie natychmiastowe, nigdy dłużej niż 2 minuty nie czekaliśmy..
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1160 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
W co godzine domaga sie cycka
![]() bawic sie za bardzo nie chce, marudzi... w chuscie nie chce siedzieć, tylko przytulenie,zamkniete oczka i powolnie ciumkanie... ![]() mam nadzieje,ze niedługo skonczy mu sie ten skok... ![]() pawie oczko - tez próbowałam masażu okolicy odbytu,jednak na mojego kawalera to nie działa ![]() motylek -udanego wyjazdu
|
|
|
|
#1162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sok tylko raz dałam, chciałam przekonać Przemka do smaku marchewki ![]() Przemek od tygodnia w spacerówce jeździ, ale rozłożonej na płasko ![]() a propos wózków to ja pękam ze śmiechu za każdym razem jak na spacer idziemy. w domu Przemek marudzi ostatnio ciągle, więc dużo spacerujemy, a jak tylko go włożę do wózka to momentalnie zamyka oczka, robi błogą minkę i zaczyna mruczeć "aaaaaaa ... aaa... aaaaaa" i tak póki nie uśnie, muszę Wam nagrać kiedyś ![]() Cytat:
w Rossmanie i w Biedronce są te opakowania 2x400 g po ok. 40 zł, też się opłaca.ale też czaję się na tą biedronkową promocję ![]() Cytat:
Cytat:
Przemek odkrył świat i że wszędzie może próbować sięgać łapkami dziś już mamlał listki z drzewa, jak go wyciągnęłam z wózka i pokazywałam, sięgał po książeczki na półce jak oglądaliśmy okładki, ściągał magnesy z lodówki, a w nocy znalazłam go obróconego o 180 stopni a tetrę którą miał pod główką miał na głowie i tarmosił łapkami
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-13 o 17:48 |
||||
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dziewczyny któraś z Was kupowala mate kick&play i chciałam zapytać czy jesteście zadowolone?
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
W. uwielbia gadać z lwem i potrafi leżeć grzecznie i zająć się sobą przynajmniej 30min
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jak ktoś kupi tyle rzeczy to mogę dopłacić do tej paczki Sukienka juz jest za 31 jeszcze troche i bede na plusie Z nosidła jestem zadowolona, chociaż wydaje mi się, że jak dziecko jest już stabilniejsze to te babybjorn bedzie wygodniejsze, ja kupiłam na allegro za 240 zł ktos sprzedawał nowe z paragonem ze smyka http://www.smyk.com/close-caboo-dx-n...t-niemowlaka-p
|
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziś leci 7 dzień bez kolki. Mam nadzieję, że nic jej się dziś nie wykluje bo jakaś podejrzana jest ![]() Zobaczcie jak dziś pierwszy raz pięknie główkę podnosiła. Kilka minut tak trzymała i obserwowała świat.
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako, że skończył nam się Sab Simplex to daje dziś bobtic i już zaczęłam podejrzewać, że może on mu zaburza smak i przez to nie je normalnie.
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Moj Emil dziś kończy 4mc i też od rana nieznośny najpierw rano zrobił cyrk jak szliśmy na zakupy i musiałam się wrócić potem jak zmieniałam pampersa po kupie to trwało to 45 minut ciągle obracał się na brzuch . Na koniec o 16 się obsikał i krzyk był do 17 i zasnął zaraz będę go budzić bo już prawie 19 ehh mam dość narzekałam na teściowa ale mi jej brakuje a dopiero tydzień bez niej.Właśnie bo chce zacząć rozszerzać dietę co podać pierwsze marchewkę gotowana czy jakiś owoc?
|
|
|
|
#1169 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie z chustą i Salvi z nosidłem na spacerze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jak dziecko większe to ma lepsze widoki ![]() a to drugie cholera wygląda jak wisiadło... nie jestem do niego przekonana... aaa i co do nóżek w chuście to odpowiednią pozycję uzyskujemy poprzez podwijanie pupki, ja nie manewruję nóżkami, one same się układają, dopiero po związaniu je poprawiam Puchatkowa - cały materiał, który jest zbędny podwijamy pod pupkę, nie na kark Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-08-13 o 20:13 |
|||||||
|
|
|
#1170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ClocheTo prawda, że dzieci dwujęzyczne później zaczynają mówić. Ale mimo wszystko najbardziej naturalna (i efektywna) jest nauka od początku. Więc fajnie, że mówicie do Florka w obu językach ![]() Cytat:
Cudnie!Cytat:
za 4 miesiące Musicie się oswoić z sytuacją, że nie ma teściowej i będzie dobrze. A co do rozszerzania diety to nie pomoge bo jeszcze mnie ten temat nie ciągnie
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Szkoda, że to był do tej pory jeden jedyny raz z pozytywnym efektem. 

Czekam na TŻ jak wróci i wyruszamy w drogę. Jeśli gdzieś uda dorwać mi się internet to się odezwę, a jak nie to do zobaczenia za 2 tygodnie (nie przezyję tyle bez Was, więc pewnie znajdę internet 

) i normalnie tak się zmęczyłam ...jeden w wózku a drugi obok...dosłownie
to ile mam czekać?
za 11 tyg

No to faktycznie super cena. Teraz w tesco jest bebilon w baaardzo okazyjnej cenie, ale promocja nie dotyczy jedynki.
Ogólnie firmy nie mogą promować mlek początkowych, dlatego te promocje tego nie dotyczą. 

W puszce dużą pakę udało mi się dostać raz, a tak to widzę tylko duże kartonowe opakowania.
Mam tylko nadzieję, że nie zrobi się z tego grad 

) skąd wiadomo jaki podać koszt wysyłki ? to jakoś przez pocztę zależy od wagi czy jak? 
07.07.2012