Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 10:18   #1471
CrystalNatasha
Rozeznanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie dzisiaj dzień spokoju po wczorajszym farbowaniu, olej dopiero jutro idzie
I właśnie chciałam spytać o ten rycynowy: piszecie, ze dodajecie do innego i co wtedy z tym robicie? na włosy czy przy skórze też zakładając, że on jest na porost ?

I ponawiam pytanie o te szampony co mi zostały z Timotei itd. czy ich mogę używać do pierwszego O?
Taką mieszankę można i na same włosy i na skórę głowy nałożyć

A co do drugiego pytania to myślę,że możesz ich używać do pierwszego O ale pewna na 100 % nie jestem, spróbuj to zobaczysz
Stary 2013-08-17, 10:49   #1472
prince_polo
Zakorzenienie

zdobyłam jantar!!! w aptece pani mi na dzis sprowadziła bo nie było, pomogło podanie całej nazwy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 10:55   #1473
PatrycjaBoo92
Przyczajenie

Hej

Powoli zaczynam moja przygode wlosowa Ostatnio bylam u fryzjera i scial mi ich troszke wiec chce zadbac o nie i moze nawet troszke przyspieszyc rosniecie

Zauwarzylam ze sa swietne znizki teraz na stronie feelunique.com wiec mam zamiar kupic sobie napewno olejek kokosowy Fushi i pare innych wlosowych rzeczy Polecicie mi cos?
PatrycjaBoo92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:35   #1474
Gosia_14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Pewnie, że możesz dołączyć

Maska ok.
Jantara też warto spróbować.
Polecam jednak wypróbować odżywki bez spłukiwania, ta z joanny ma dobre opinie, więc jak już ją masz, to wykorzystaj
Na końcówki polecam jedwab: CHI albo ten z Green Pharmacy. Możesz też zabezpieczać końcówki jakimś olejem, który polubią Twoje włosy.

A właśnie, co do olejów, nie sądzisz, że lepiej byłoby zacząć od czegoś łatwiejszego? Olejki z Green Pharmacy są całkiem fajne i tanie. Poza tym możesz zawsze zacząć z oliwą z oliwek, olejem z pestek winogron (dostępny chyba nawet w biedronce). Poobserwuj, co włosy lubią. Nie wszystkim pasuje kokosowy na przykład, a Vatika ma go w składzie. Ja lubię też olejek rycynowy (dostępny w aptece za kilka zł) na przyrost włosów, ale tylko zmieszany z innym olejem.

Co dołączyć? Ciężko powiedzieć, nie wiem, jak wyglądają Twoje włosy. Warto poczytać blogi włosomaniaczek, zawsze można znaleźć coś ciekawego. I czasem nie przesadź z ilością łykanych specyfików. Pokrzywa i CP lub Vitapil, do tego wcierka Jantar i starczy. Jak się nie sprawdzi, zmień na coś innego, bo w końcu nie będziesz wiedziała, co na Ciebie faktycznie działa. A po co łykać coś, co nie daje efektów?

No napisałam,że stosuje jeden olej,wydaje mi się,że jest nawet ok i teraz chciałabym już coś lepszego. Jantar też stosuję. Mam strasznie cienkie włosy i odżywka bez spłukiwania to nie najlepszy dla nich pomysł.
Gosia_14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:47   #1475
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

a jeśli mialybyscie wybierać pomiędzy wcierka z radicala a wodą brzozowa to co byście wybrały i dlaczego ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:56   #1476
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatrycjaBoo92 Pokaż wiadomość
Hej

Powoli zaczynam moja przygode wlosowa Ostatnio bylam u fryzjera i scial mi ich troszke wiec chce zadbac o nie i moze nawet troszke przyspieszyc rosniecie

Zauwarzylam ze sa swietne znizki teraz na stronie feelunique.com wiec mam zamiar kupic sobie napewno olejek kokosowy Fushi i pare innych wlosowych rzeczy Polecicie mi cos?
Jeśli tak jak napisałaś zaczynasz swoją przygodę włosową,to określ typ swoich włosów (porowatość itp.) przejrzyj forum i zobacz co dziewczyny polecają do różnego rodzaju włosów a na pewno znajdziesz coś dla siebie

Przyspieszanie porostu zaczyna się przede wszystkim od wewnątrz czyli łykanie tabletek ze skrzypem,picie pokrzywy,siemienia lnianego,drożdży itp. Wybierz coś,co Tobie będzie odpowiadać

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
a jeśli mialybyscie wybierać pomiędzy wcierka z radicala a wodą brzozowa to co byście wybrały i dlaczego ?

Szczerze mówiąc ja nie stosowałam żadnego z tych produktów,ale patrząc na wizażu to średnią ocen mają bardzo podobną. Na początek bym raczej wzięła wodę brzozową,jest bardziej naturalna i bardzo tania,więc warto wypróbować
Stary 2013-08-17, 12:18   #1477
beastlyessence
Raczkowanie

w takim razie kupie wodę brzozowa, szukam stałej swojej "armii", ale coś ciężkomi to idzie...chyba nie uwolnie się od slsow ;/

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 12:32   #1478
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

To jutro w takim razie spróbuję mieszanki rycynowego z oliwą z oliwek Albo wybuchnie albo będzie dobrze :P

I w takim razie jak mi się skończy Joanna to wezmę któryś z tych starych i zobaczę
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:32   #1479
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Dzisiaj dam włosom spokój - na końcówki naniosłam 2 krople serum arganowego od Mariona, żeby wypróbować co to jest. Coś czuję, że mi zastąpi jedwab - zapach jest obłędny.
własnie jak skonczy mi się CHI mam chętkę na tego Mariona

Cytat:
Dzień dobry
U mnie dzisiaj dzień spokoju po wczorajszym farbowaniu, olej dopiero jutro idzie
I właśnie chciałam spytać o ten rycynowy: piszecie, ze dodajecie do innego i co wtedy z tym robicie? na włosy czy przy skórze też zakładając, że on jest na porost ?

I ponawiam pytanie o te szampony co mi zostały z Timotei itd. czy ich mogę używać do pierwszego O?
ja rycynowy daje tylko na końcówki razem z innym olejem jakoś się boję, że przez to że jest taki gęsty ciężko go będzie zmyć później

spróbuj lepiej jak spróbujesz jako pierwsze O i zobaczysz czy działa i jak na Twoje włosy niż jak odrazu wyrzucisz

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zdobyłam jantar!!! w aptece pani mi na dzis sprowadziła bo nie było, pomogło podanie całej nazwy
o to fajnie
może kiedyś wrócę do Jantara tylko podobno ten nowy ma gorszy skład
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 13:38   #1480
Sun_day
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Jeszcze do Sun_day. Jak jednak zdecydujesz się na olejownie włosów, zacznij od tych niewnikających.
Dzięki za odpowiedź Niestety nie mam czasu codziennie śledzić wątku,ale będę starała się być na bierząco. Dzięki za rady,zaraz przeglądnę tą stronę co poradziłaś a co do olejowania to zamówiłam już wcześniej taki olejek kokosowy z vatiki,a czy ja wiem czy on nie wnikający ;d Do niego chciałam dodawać eteryczny lawendowy. Moja wiedza jest w tym zakresie bardzo uboga,ale z czasem mam nadzieję to się zmieni.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Można ! Nic Ci nie doradzę, bo ja nie Houdini czy też inny Copperfield i ze zdjęcia z monitora nie określę stanu Twoich włosów. Ale się wymądrzę, a co mi tam. Jak na mój laicki nos : odstaw proteiny i zainteresuj się nawilżaniem. I zabezpieczaj silikonami przynajmniej końcówki .

A więc - tzw. wysokoporowe.
Zainteresuj się : http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html + nawilżacze : miód, aloes, itp

Nie wiesz, że wiara to i góry przenosi ? Tylko ... nie dajmy się zwariować i pamiętajmy, że to włosy dla nas, a nie my dla włosów.
Ok, moje włosy są niestety wysokoporowe,,najbardziej przy końcach dlatego nie mogę ich ujarzmić i przez ostatnie 2 lata nie rosną tylko się kruszą na końcach...przez co ciągle obcinam krócej i krócej. 1 punkt do wiedzy.
Przeglądam różne strony żeby mieć kilka źródeł, jak napisałaś emolienty i silikony są jak najbardziej dla mnie,ale gdzieś tam przeczytałam o kuracjach proteinowych,które też się powinno stosować przy takim typie włosów "roślinne- z pszenicy i owsa, ale także z mleka, z jajek oraz z keratyny, elastyny i jedwabiu." To jak to jest ;d?

Bez obaw,nie zwariuję bo nie mam na to czasu Chcę się zaopiekować jak najlepiej moimi włosami,niestety nie mam zbyt dużej wiedzy,staram się czytać co powinnam stosować,ale tych wątków i opinii kosmetyków jest tyle, że życia by mi nie starczyło ;d

Btw. kupiłam L'Biotica, Biowax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów osłabionych z tendencją do wypadania i miałam po niej takie suche włosy,sianowate...muszę zobaczyć jak będzie za 2 razem. Może być dla mnie nieodpowiednia?

Mam zwykły jedwab z biosilku, nigdy go nie używałam,ale mam ;d Ale ktoś wcześniej napisał,że ma dużo alkoholi i jest nieodpowiedni więc się rozejrzę za czym innym.
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 14:03   #1481
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatrycjaBoo92 Pokaż wiadomość
Hej

Polecam Yes To Carrots Pampering Conditioner 500ml. Jest to odzywka z bogactwem skladnikow naturalnych, ktora mozna nakladac na skalp. Mozna ja kupic taniej na stronie badz w sklepach Holland&Barrett. Olejki Fushi maja dobre sklady wiec sama moze sie skusze
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 14:46   #1482
Sun_day
Przyczajenie

Kurczę, dopiero teraz doczytując dowiedziałam się, że moje włosy prawdopodobnie nie polubią vatiki kokosowej. Kupując ją sugerowałam się jej właściwościami...
Spróbuję użyć jak dojdzie przesyłka, zobaczymy efekty. Czytałam że niektóre dziewczyny przy wysokoporach stosują ją tylko na skalp.
Świeże opakowanie wyrzucić trochę szkoda;d
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 15:19   #1483
PatrycjaBoo92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Polecam Yes To Carrots Pampering Conditioner 500ml. Jest to odzywka z bogactwem skladnikow naturalnych, ktora mozna nakladac na skalp. Mozna ja kupic taniej na stronie badz w sklepach Holland&Barrett. Olejki Fushi maja dobre sklady wiec sama moze sie skusze
Bardzo chce je wyprubowac! Zamowilam juz olejek kokosowy fushi jak i arganowy i 'Good Hair Oil' Nie moge sie doczekac kiedy przyjda!
PatrycjaBoo92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 15:39   #1484
Ziqu
Raczkowanie

Ja byłam dzisiaj w aptece po Jantar i pani mi powiedziała że jest wielki problem z tą odżywką, nie mam jej w hurtowniach bo przez jakiś czas miała bardzo małą sprzedaż a teraz zrobił się BUM
Stary 2013-08-17, 15:41   #1485
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość
Kurczę, dopiero teraz doczytując dowiedziałam się, że moje włosy prawdopodobnie nie polubią vatiki kokosowej. Kupując ją sugerowałam się jej właściwościami...
Spróbuję użyć jak dojdzie przesyłka, zobaczymy efekty. Czytałam że niektóre dziewczyny przy wysokoporach stosują ją tylko na skalp.
Świeże opakowanie wyrzucić trochę szkoda;d
Właśnie chyba dzisiaj zamówię sobie Vatikę kokosową, też chyba nie mam odpowiednich włosów, ale jednak zaryzykuję, niektórym wysokoporowatym włosom ponoć pasuje, zdarza się. A jak nie to właśnie zamierzam zużyć na skalp, przynajmniej sobie poniucham

Chyba uzależniłam moje włosy od olejowania, robiłam to przed każdym myciem od ponad miesiąca, wczoraj umyłam bez oleju i niby w dotyku milutkie i miękkie, ale z wyglądu - pusz i susz. Muszę im zaraz dać porcję BDFM, może się odfochają.

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 20:20   #1486
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny moje wlosy po scieciu nie kreca sie! jedynie sie z gory faluja pod spodem sa proste koncowki sie podkrecają. MASAKRA! a mam ogolnie ładny skret mimo ze sa jeszcze nie za bardzo odzywione to i tak gdzie niegdzie sprezynki byly a teraz???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 23:59   #1487
201708160922
Konto usunięte

Chce mi się ryczeć.

Umyłam włosy Alterrą przedwczoraj ok. 15 i następnego dnia już koło południa miałam strąki. Mam ładne włosy (oczywiście moim zdaniem), ładnie wyglądają po umyciu, ale przetłuszczają się w galopującym tempie. Nie wiem, co mam robić.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 06:39   #1488
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Chce mi się ryczeć.

Umyłam włosy Alterrą przedwczoraj ok. 15 i następnego dnia już koło południa miałam strąki. Mam ładne włosy (oczywiście moim zdaniem), ładnie wyglądają po umyciu, ale przetłuszczają się w galopującym tempie. Nie wiem, co mam robić.
Mam ten sam problem. Teraz jak są wakacje i nie muszę wychodzić rano z domu to myję włosy koło 8-9, a tak to muszę myć poprzedniego dnia ok. 17-18 i chodzić tak cały kolejny dzień. Nie wiem jak to będzie we wrześniu, całe włosy tłuste zanim minie 10....

A zawsze Ci się tak przetłuszczały? Próbowałaś używać suchego szamponu? Ja wczoraj kupiłam ten z firmy Radical i zobaczę jak się sprawuje..
Stary 2013-08-18, 07:44   #1489
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
I ponawiam pytanie o te szampony co mi zostały z Timotei itd. czy ich mogę używać do pierwszego O ?
A pierwsze "O" w metodzie OMO to nie jest odżywka ?
O (odżywka) - M (mycie) - O (odżywka).

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość
co do olejowania to zamówiłam już wcześniej taki olejek kokosowy z vatiki,a czy ja wiem czy on nie wnikający
Wnikający.
A wystarczyło podiwanić mamie z kuchni słonecznikowy, rzepakowy (Kujawski) lub z pestek winogron.

Cytat:
Napisane przez Sun_day
Do niego chciałam dodawać eteryczny lawendowy.

Osobiście nie widzę potrzeby dodawania do czegokolwiek do włosów olejków eterycznych. A nos perfumiary mam.

Cytat:
Napisane przez Sun_day
Ok, moje włosy są niestety wysokoporowe
Tak jak i moje.
Proszę : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47

Cytat:
Napisane przez Sun_day
Przeglądam różne strony żeby mieć kilka źródeł, jak napisałaś emolienty i silikony są jak najbardziej dla mnie,ale gdzieś tam przeczytałam o kuracjach proteinowych,które też się powinno stosować przy takim typie włosów . To jak to jest ?
Najważniejsza rada to, wszystko co jest napisane na Wizażu i blogach, przesiewaj przez sito rozsądku. Często są pisane takie bzdury, że ja - laik, przez trzy dni szczękę z podłogi zbieram. No i do wszystkiego należy podchodzić osobniczo, że się posłużę powiedzeniem mojego Dziadka : "jeden lubi ogórki, drugi organisty córki".
Nie musisz całkowicie odstawiać protein. Wysokoporowcy powinni je używać z wielkim umiarem. Jaką szkodę włosom przyniosą ? Puch.
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...h-protein.html
Z tym, że włosy można też przenawilżyć i przeemolietować. A więc - umiar i odpowiednie proporcje.

Cytat:
Napisane przez Sun_day
kupiłam L'Biotica, Biowax (...) Może być dla mnie nieodpowiednia?
Może. Dla mnie - była i jest nieodpowiednia.

Cytat:
Napisane przez Sun_day
Mam zwykły jedwab z biosilku, nigdy go nie używałam,ale mam
Osobiście nie lubię "jedwabi". Do zabezpieczenia wolę odżywki w psikaczch.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 08:17   #1490
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
A pierwsze "O" w metodzie OMO to nie jest odżywka ?
O (odżywka) - M (mycie) - O (odżywka).

Autorka tego pytania pisała wcześniej o odżywkach i nawet podawała do nich linki, więc po prostu musiała się pomylić i napisać szampon
Stary 2013-08-18, 09:03   #1491
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Chce mi się ryczeć.

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem. Teraz jak są wakacje i nie muszę wychodzić rano z domu to myję włosy koło 8-9, a tak to muszę myć poprzedniego dnia ok. 17-18 i chodzić tak cały kolejny dzień. Nie wiem jak to będzie we wrześniu, całe włosy tłuste zanim minie 10....

A zawsze Ci się tak przetłuszczały? Próbowałaś używać suchego szamponu? Ja wczoraj kupiłam ten z firmy Radical i zobaczę jak się sprawuje..
Mi nadmierne tłuszczenie praktycznie zniknęło dzięki olejowaniu skóry głowy! Kiedyś dzień w dzień myłam a wieczorem już tłuściochy były. Teraz nawet przez 3 dni nie myję i włosy nie są tłuste tylko przyklapnięte od brudu (kurz i te sprawy). Więc polecam olejowanie, no ale poza tym to jak ktoś wspomniał suchy szampon (czytałam, że można używać pudru baby dream, lub nawet kakao!!!), ja polecam spróbowanie mączki ziemniaczanej . Oprócz tego KOZIERADKA, do szamponów dodać też olejek, miętowy/ rozmarynowy lub z drzewa herbacianego. Odżywki nie nakładać na skalp tylko na końce lub włosy od ucha. uchh epopeja
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:22   #1492
LittleCherry97
Raczkowanie

Hejka lasencje
Jestem początkującą włosomaniaczką, więc mam małe pytanko
Mogłybyście mi napisać jak dokładnie robi się laminowanie i co wogule ono daje?
Dziękuje
LittleCherry97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 11:08   #1493
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Autorka tego pytania pisała wcześniej o odżywkach i nawet podawała do nich linki, więc po prostu musiała się pomylić i napisać szampon
Dokładnie tak, myślę o jednym piszę drugie, ale w poście wcześniejszym są linki do tych odżywek, które mi zostały, żal wyrzucać

Heroldin wiem, co się kryje pod pierwszym O, ba nawet wiem, co pod drugim :P Pomyłka w pisowni, nie myli się ten co nic nie robi )))

Mi też się przetłuszczają, aczkolwiek ostatnio nie tak mocno, od góry szalenie, kiedyś mi ktoś powiedział, że to wynik zbyt częstego mycia, że mam ograniczyć - nie muszę dodawać jak wyglądałam czekając na mycie ?
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 11:45   #1494
evolette
Raczkowanie

Nie miałam dziś zbytnio czasu, więc tylko umyłam włosy Facelle. Nie nakładałam żadnej odżywki, maski, nie płukałam ich płukanką. I o dziwo rozczesały się bez najmniejszego problemu i wyglądały całkiem przyzwoicie.

Ostatnio testowałam maskę Romantic z jedwabiem i moje włosy naprawdę się z nią polubiły.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:11   #1495
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LittleCherry97 Pokaż wiadomość
Hejka lasencje
Jestem początkującą włosomaniaczką, więc mam małe pytanko
Mogłybyście mi napisać jak dokładnie robi się laminowanie i co wogule ono daje?
Dziękuje
Hej
W tym filmiku masz wszystko wyjaśnione http://youtu.be/Wq8lm0xo1tM
Stary 2013-08-18, 12:13   #1496
LittleCherry97
Raczkowanie

Cytat:
Hej
W tym filmiku masz wszystko wyjaśnione http://youtu.be/Wq8lm0xo1tM

o dzięki wielkie
LittleCherry97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:13   #1497
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Mi nadmierne tłuszczenie praktycznie zniknęło dzięki olejowaniu skóry głowy! Kiedyś dzień w dzień myłam a wieczorem już tłuściochy były. Teraz nawet przez 3 dni nie myję i włosy nie są tłuste tylko przyklapnięte od brudu (kurz i te sprawy). Więc polecam olejowanie, no ale poza tym to jak ktoś wspomniał suchy szampon (czytałam, że można używać pudru baby dream, lub nawet kakao!!!), ja polecam spróbowanie mączki ziemniaczanej . Oprócz tego KOZIERADKA, do szamponów dodać też olejek, miętowy/ rozmarynowy lub z drzewa herbacianego. Odżywki nie nakładać na skalp tylko na końce lub włosy od ucha. uchh epopeja
Ja olejuję włosy,ale wciąż mi się przetłuszczają. No ale u mnie to hormony jeszcze szaleją
Kozieradki używam od wczoraj,więc czekam na efekty
Stary 2013-08-18, 13:41   #1498
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Ja olejuję włosy,ale wciąż mi się przetłuszczają. No ale u mnie to hormony jeszcze szaleją
Kozieradki używam od wczoraj,więc czekam na efekty

Ale to jak, używasz kozieradki na porost czy pzretłuszczanie?

Bo jak sobie walnełam płynem z kozieradki na skalp i wyschły to włosy jak umyte
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 14:53   #1499
abc3
Raczkowanie

Dołączam. Jestem baaaaardzo początkująca.

Moje włosy: gęste, proste, naturalny blond, długość do łokci (72 cm). Od ponad roku w ogóle nie suszę i nie prostuję (kiedyś codziennie suszyłam i często prostowałam ). Zawsze myłam włosy zwykłymi szamponami z SLS, które kupowała mama, teraz wzięłam sprawy w swoje ręce i kilka dni temu przerzuciłam się na babydream, który jak na razie sprawuje się dobrze. Mam zamiar wypróbować też inne szampony w przyszłości.
Co stosuję na chwilę obecną:
- wcierka z pokrzywy: Kiedyś poleciła mi ją mama i pomyślałam, że spróbuję. Efekty sprawiły, że stosuję ją regularnie już od kilku miesięcy. Włosy rosną po niej od 2 do nawet 4 razy szybciej (raz zdarzyło mi się, że urosły mi po niej 1cm w tydzień!) Podobno pomaga ona też na wypadanie, ale nie mogę tego na sobie sprawdzić, ponieważ nie wypadają i nigdy nie wypadały mi włosy.
- maska mleczna Mila z proteinami: Dostałam od cioci, która bardzo ją zachwala. Stosuję od prawie dwóch tygodni co drugie mycie. Jest fajna, włosy są po niej gładkie i miłe w dotyku, łatwiej się rozczesują, są bardziej nawilżone.
- olejek arganowy z Bioelixire: Po umyciu włosów, gdy są wilgotne nakładam go trochę na całą długość włosów, a gdy już wyschną całkowicie daję jeszcze troszkę na końcówki, żeby je zabezpieczyć. W dni, w które nie myję włosów, nakładam go po prostu rano bardzo niewiele na całą długość włosów.

Na razie to tylko tyle. Wolę najpierw poczytać wizaż, a dopiero potem wybrać coś odpowiedniego dla siebie.

abc3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:51   #1500
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość

Ale to jak, używasz kozieradki na porost czy pzretłuszczanie?

Bo jak sobie walnełam płynem z kozieradki na skalp i wyschły to włosy jak umyte
Ogólnie to używam jej na wzmocnienie włosów i porost

Z tym przetłuszczaniem to jak mówiłam-u mnie to kwestia wieku, a i tak uważam,że nieco się zmniejszyło w porównaniu do tego, co było kilka lat temu

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez abc3 Pokaż wiadomość
Dołączam. Jestem baaaaardzo początkująca.

Moje włosy: gęste, proste, naturalny blond, długość do łokci (72 cm). Od ponad roku w ogóle nie suszę i nie prostuję (kiedyś codziennie suszyłam i często prostowałam ). Zawsze myłam włosy zwykłymi szamponami z SLS, które kupowała mama, teraz wzięłam sprawy w swoje ręce i kilka dni temu przerzuciłam się na babydream, który jak na razie sprawuje się dobrze. Mam zamiar wypróbować też inne szampony w przyszłości.
Co stosuję na chwilę obecną:
- wcierka z pokrzywy: Kiedyś poleciła mi ją mama i pomyślałam, że spróbuję. Efekty sprawiły, że stosuję ją regularnie już od kilku miesięcy. Włosy rosną po niej od 2 do nawet 4 razy szybciej (raz zdarzyło mi się, że urosły mi po niej 1cm w tydzień!) Podobno pomaga ona też na wypadanie, ale nie mogę tego na sobie sprawdzić, ponieważ nie wypadają i nigdy nie wypadały mi włosy.
- maska mleczna Mila z proteinami: Dostałam od cioci, która bardzo ją zachwala. Stosuję od prawie dwóch tygodni co drugie mycie. Jest fajna, włosy są po niej gładkie i miłe w dotyku, łatwiej się rozczesują, są bardziej nawilżone.
- olejek arganowy z Bioelixire: Po umyciu włosów, gdy są wilgotne nakładam go trochę na całą długość włosów, a gdy już wyschną całkowicie daję jeszcze troszkę na końcówki, żeby je zabezpieczyć. W dni, w które nie myję włosów, nakładam go po prostu rano bardzo niewiele na całą długość włosów.

Na razie to tylko tyle. Wolę najpierw poczytać wizaż, a dopiero potem wybrać coś odpowiedniego dla siebie.
Heej

Masz rację-poczytaj wizaż,określ porowatość swoich włosów, sprawdź co inne dziewczyny stosują na włosy i przede wszystkim zobacz co Twoim włosom będzie odpowiadać

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości