|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() A co do drugiego pytania to myślę,że możesz ich używać do pierwszego O ale pewna na 100 % nie jestem, spróbuj to zobaczysz ![]()
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
zdobyłam jantar!!!
![]() ![]()
#1473 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Powoli zaczynam moja przygode wlosowa ![]() ![]() Zauwarzylam ze sa swietne znizki teraz na stronie feelunique.com wiec mam zamiar kupic sobie napewno olejek kokosowy Fushi i pare innych wlosowych rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No napisałam,że stosuje jeden olej,wydaje mi się,że jest nawet ok i teraz chciałabym już coś lepszego. Jantar też stosuję. Mam strasznie cienkie włosy i odżywka bez spłukiwania to nie najlepszy dla nich pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
a jeśli mialybyscie wybierać pomiędzy wcierka z radicala a wodą brzozowa to co byście wybrały i dlaczego ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1476 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przyspieszanie porostu zaczyna się przede wszystkim od wewnątrz czyli łykanie tabletek ze skrzypem,picie pokrzywy,siemienia lnianego,drożdży itp. Wybierz coś,co Tobie będzie odpowiadać ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
w takim razie kupie wodę brzozowa, szukam stałej swojej "armii", ale coś ciężkomi to idzie...chyba nie uwolnie się od slsow ;/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
To jutro w takim razie spróbuję mieszanki rycynowego z oliwą z oliwek
![]() I w takim razie jak mi się skończy Joanna to wezmę któryś z tych starych i zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spróbuj lepiej jak spróbujesz jako pierwsze O i zobaczysz czy działa i jak na Twoje włosy niż jak odrazu wyrzucisz ![]() Cytat:
![]() może kiedyś wrócę do Jantara tylko podobno ten nowy ma gorszy skład ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Przeglądam różne strony żeby mieć kilka źródeł, jak napisałaś emolienty i silikony są jak najbardziej dla mnie,ale gdzieś tam przeczytałam o kuracjach proteinowych,które też się powinno stosować przy takim typie włosów "roślinne- z pszenicy i owsa, ale także z mleka, z jajek oraz z keratyny, elastyny i jedwabiu." To jak to jest ;d? Bez obaw,nie zwariuję bo nie mam na to czasu ![]() Btw. kupiłam L'Biotica, Biowax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów osłabionych z tendencją do wypadania i miałam po niej takie suche włosy,sianowate...muszę zobaczyć jak będzie za 2 razem. Może być dla mnie nieodpowiednia? Mam zwykły jedwab z biosilku, nigdy go nie używałam,ale mam ;d Ale ktoś wcześniej napisał,że ma dużo alkoholi i jest nieodpowiedni więc się rozejrzę za czym innym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Przyczajenie
|
Kurczę, dopiero teraz doczytując dowiedziałam się, że moje włosy prawdopodobnie nie polubią vatiki kokosowej. Kupując ją sugerowałam się jej właściwościami...
Spróbuję użyć jak dojdzie przesyłka, zobaczymy efekty. Czytałam że niektóre dziewczyny przy wysokoporach stosują ją tylko na skalp. Świeże opakowanie wyrzucić trochę szkoda;d |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Ja byłam dzisiaj w aptece po Jantar i pani mi powiedziała że jest wielki problem z tą odżywką, nie mam jej w hurtowniach bo przez jakiś czas miała bardzo małą sprzedaż a teraz zrobił się BUM
![]()
#1485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba uzależniłam moje włosy od olejowania, robiłam to przed każdym myciem od ponad miesiąca, wczoraj umyłam bez oleju i niby w dotyku milutkie i miękkie, ale z wyglądu - pusz i susz. Muszę im zaraz dać porcję BDFM, może się odfochają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny moje wlosy po scieciu nie kreca sie! jedynie sie z gory faluja pod spodem sa proste koncowki sie podkrecają. MASAKRA! a mam ogolnie ładny skret mimo ze sa jeszcze nie za bardzo odzywione to i tak gdzie niegdzie sprezynki byly a teraz???
#1487 |
Konto usunięte
|
Chce mi się ryczeć.
![]() Umyłam włosy Alterrą przedwczoraj ok. 15 i następnego dnia już koło południa miałam strąki. Mam ładne włosy (oczywiście moim zdaniem), ładnie wyglądają po umyciu, ale przetłuszczają się w galopującym tempie. Nie wiem, co mam robić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zawsze Ci się tak przetłuszczały? Próbowałaś używać suchego szamponu? Ja wczoraj kupiłam ten z firmy Radical i zobaczę jak się sprawuje.. ![]()
![]() |
#1489 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O (odżywka) - M (mycie) - O (odżywka). Cytat:
A wystarczyło podiwanić mamie z kuchni słonecznikowy, rzepakowy (Kujawski) lub z pestek winogron. Cytat:
Osobiście nie widzę potrzeby dodawania do czegokolwiek do włosów olejków eterycznych. A nos perfumiary mam. Cytat:
Proszę : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47 Cytat:
Nie musisz całkowicie odstawiać protein. Wysokoporowcy powinni je używać z wielkim umiarem. Jaką szkodę włosom przyniosą ? Puch. http://czarownicujaco.blogspot.com/2...h-protein.html Z tym, że włosy można też przenawilżyć i przeemolietować. A więc - umiar i odpowiednie proporcje. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1492 |
Raczkowanie
|
Hejka lasencje
![]() Jestem początkującą włosomaniaczką, więc mam małe pytanko ![]() Mogłybyście mi napisać jak dokładnie robi się laminowanie i co wogule ono daje? ![]() Dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Heroldin wiem, co się kryje pod pierwszym O, ba nawet wiem, co pod drugim :P Pomyłka w pisowni, nie myli się ten co nic nie robi ![]() Mi też się przetłuszczają, aczkolwiek ostatnio nie tak mocno, od góry szalenie, kiedyś mi ktoś powiedział, że to wynik zbyt częstego mycia, że mam ograniczyć - nie muszę dodawać jak wyglądałam czekając na mycie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
Nie miałam dziś zbytnio czasu, więc tylko umyłam włosy Facelle. Nie nakładałam żadnej odżywki, maski, nie płukałam ich płukanką. I o dziwo rozczesały się bez najmniejszego problemu i wyglądały całkiem przyzwoicie.
![]() Ostatnio testowałam maskę Romantic z jedwabiem i moje włosy naprawdę się z nią polubiły. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W tym filmiku masz wszystko wyjaśnione ![]()
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o dzięki wielkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kozieradki używam od wczoraj,więc czekam na efekty ![]()
![]() |
#1498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to jak, używasz kozieradki na porost czy pzretłuszczanie? Bo jak sobie walnełam płynem z kozieradki na skalp i wyschły to włosy jak umyte
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
Dołączam. Jestem baaaaardzo początkująca.
![]() Moje włosy: gęste, proste, naturalny blond, długość do łokci (72 cm). Od ponad roku w ogóle nie suszę i nie prostuję (kiedyś codziennie suszyłam i często prostowałam ![]() ![]() Co stosuję na chwilę obecną: - wcierka z pokrzywy: Kiedyś poleciła mi ją mama i pomyślałam, że spróbuję. Efekty sprawiły, że stosuję ją regularnie już od kilku miesięcy. Włosy rosną po niej od 2 do nawet 4 razy szybciej (raz zdarzyło mi się, że urosły mi po niej 1cm w tydzień!) Podobno pomaga ona też na wypadanie, ale nie mogę tego na sobie sprawdzić, ponieważ nie wypadają i nigdy nie wypadały mi włosy. - maska mleczna Mila z proteinami: Dostałam od cioci, która bardzo ją zachwala. Stosuję od prawie dwóch tygodni co drugie mycie. Jest fajna, włosy są po niej gładkie i miłe w dotyku, łatwiej się rozczesują, są bardziej nawilżone. - olejek arganowy z Bioelixire: Po umyciu włosów, gdy są wilgotne nakładam go trochę na całą długość włosów, a gdy już wyschną całkowicie daję jeszcze troszkę na końcówki, żeby je zabezpieczyć. W dni, w które nie myję włosów, nakładam go po prostu rano bardzo niewiele na całą długość włosów. Na razie to tylko tyle. Wolę najpierw poczytać wizaż, a dopiero potem wybrać coś odpowiedniego dla siebie. ![]()
#1500 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym przetłuszczaniem to jak mówiłam-u mnie to kwestia wieku, a i tak uważam,że nieco się zmniejszyło w porównaniu do tego, co było kilka lat temu ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() Masz rację-poczytaj wizaż,określ porowatość swoich włosów, sprawdź co inne dziewczyny stosują na włosy i przede wszystkim zobacz co Twoim włosom będzie odpowiadać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.