|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Co do suszenia: wkłady można w suszarce elektrycznej.
|
|
#422 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
A nie daj Boze jak coś na podłoge zlądowało. Ja już nie dałam rady tego sprzątnąć, bo nawet przez ręcznik papierowy do ręki nie wzięłam bo musiałam biec przytulać sie z kibelkiem. Chyba jakaś dziwna jestem pod tym względem. A mój mąż który zanim zostal ojcem był bardzo wrażliwy na tego typu rzeczy, po swoim synku jest w stanie sprzątnąć wszystko.---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
No teraz piorę dwa razy w tygodniu, wiec pranie codziennie to dużo dla mnie. Suszarki nie posiadam, ale u mnie w domu wszystko szybko schnie bo suche i ciepłe powietrze zimą mimo skręconych grzejników. Ale minus, to wiecznie rozwieszone pieluchy na moich 36 metrach Siostra uzywała 12 lat temu takich majtek w które wkładało się tetre, ale ona ma duży dom, pralnie i suszarnie. No i tamto rozwiązanie było jeszcze bardzo prymitywne, wiec często i gęsto coś przeciekało, więc prania miała bardzo dużo
|
||
|
|
|
#423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
O matko z córką, 12 razy?
|
||
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#425 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do "zapaszków" to my używamy zapachowych woreczków na pieluchy. Są świetne,nic nie czuć. Koszt niewielki,bo za 250 szt płace 0,89 ![]() Nooo... na początku paniki nasiałam,że chyba ma biegunkę,bo Wiki aż tyle kup nie robiła. Ale położna powiedziała mi,że spoko tak może być,że co zje to wychodzi w postaci kupy,a że dużo jadł to i dużo wychodziło ![]() Na cycku normalne jest i te kilkanaście kup dziennie,ale też może być jedna kupa na kilka dni. Nie ma reguły.
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Trafiłam na fajną stronkę z quizami m.in. "Sprawdz czy posiadasz odpowiednią wiedzę na temat żywienia dziecka" - http://www.1000dni.pl/quiz/#
Na tej stronie znajdują się też przydatne informacje na temat pierwszych 1000 dni z życia maluszka. M.in. Informacja o tym, że będąc w ciąży jesteśmy programistkami metabolizmu naszych dzieciaczków. I to co jemy, jak dużo tego jemy wpływa później np. na to czy będą otyłe w późniejszym okresie życia. Więcej tutaj: http://www.1000dni.pl/dlaczego-1000-dni/# ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Tu jeszcze coś przydatnego: Kiedy rozpoznać, że dziecko jest już gotowe na nowe posiłki: http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywie...zy-to-juz-czas
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
W zasadzie perfuzja wszystko napisała co miała napisać
![]() To że ktoś napisał że od razu po siku trzeba wymieniać pieluszkę nie jest prawdą, nic się dziecku nie stanie jak w zasikanej pieluszce pobędzie, warstwa od pupy jest zwykle mikropolar lub welur syntetyczny który daje uczucie suchości Kupę się zrzuca lub spłukuje do ubikacji, można także zakupić takie papierki które się na pieluszkę kładzie i wtedy one łapią kupkę, ja papierków nie używam no ale to też jest rozwiązanie. Nie leżą okupkane pieluszki ileś dni w koszu. Brudne pieluszki leżą w koszu z przykryciem, do tego wiadra się wcześniej wkrapla kilka kropel olejku z drzewa herbacianego/ lawendy lub trawy cytrynowej co ma działanie antybakteryjne W gości używam zazwyczaj pampków żeby nei tachać ze sobą brudnych wielorazówek, chyba że jedziemy do dzidków np albo do naszego rodzeństwa to czasem bierzemy wielorazówki. Przechowujemy wtedy je w takim specjalnym roku wykonanym z tej nieprzemakalnej tkaniny z jakiej jest wierzchnia warstwa pieluszek czyli pul Aha.. i pampersy też nie pachną niestety
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmykam na spotkanie z przyjaciółmi i pizzę. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-17 o 17:49 |
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Na podyplomówce miałam zajęcia z couchingu. Fajna sprawa, dobrze mi szło
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-08-17 o 20:18 |
|
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cudny plaszczyk
chyba nikt nie potrafi sie powstrzymac gdy wchodzi do sklepu i widzi takie cudenka dla swoich pociech
|
|
|
|
#433 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Płaszczyk super. Może jak nie będzie zbyt duża to starczy na wczesną jesień.
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadążam...my ciągle w workach i kartonach, a ja nie mam siły ani weny tak szybko jak kiedyś się organizować, w ogóle ciężko mi się jakoś myśli, ciągle coś zapominam, nie umiem się skupić...a w poniedziałek mam wrócić do pracy...pracuję umysłowo, mam bardzo odpowiedzialną pracę i się normalnie boję..ech, nie wiem, zobaczymy....Idę spać, to mi ostatnio najlepiej wychodzi
))
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś się śmiałam do męża że w akcie desperacji chyba ukradnę rolkę jednorazówek z hipermarketu ![]() No ale pod koniec pieluchowania jak mój 2 latek na prawde potrafił wyprodukować masakre to nawet jak wrzuciłam do foliowego worka to śmierdziało nieziemsko :/ My mieliśmy 2 lata i 3 miesiące jak zrezygnowalismy z pieluszek więc Eryk jeszcze ma czas, chociaż dzieci pod tym wzgledem bardzo róznie. Znam i dwóch 4 latków na pieluchach ale dla mnie to szczerze mówiąc skandal i skrajne lenistwo rodziców. |
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kolezanka na wyjścia je używa i naprawdę przyjemnie pachną. Jaki tu spokój...nananana ....nic się nie dzieje...nananana Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-18 o 07:47 |
|
|
|
|
#437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Witam Was
![]() Wróciłam wczoraj z panieńskiego- było super. Śmiechy, zabawa, konkursy dla PM, tancerz (bardzo fajny i kulturalny gościu), potem klub ![]() powiem szczerze, że jedynie w klubie "oszczędzałam się" tzn nie poszłam na parkiet bo sporo ludzi i tłok ale podygałam sobie leciutko przy stoliku. Posiedziałam tam 1,5 h i pojechałam do domu bo byłam zmęczona - sama nie mogłam w to uwierzyć bo zawsze wytrzymuję na imprezach i innych baletach do 3 minimum a tu o 24 jechałam już do domku ![]() Śmiesznie było bo wszystkie dziewczyny na panieńskim rozmawiały z moim brzuchem W ogóle było bardzo fajnie. No a teraz Was nadrabiam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Cieszę się , że już Ci lepiej a nie przejmuj się tym że sama w domu siedzisz- jesteśmy my tutaj i zawsze pogadamy ![]() Ale niespodzianka - jednak córeczka- ha ha ha super ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
o matko to może lepiej karmić na golasa w wannie i w razie czego od razu tyłek pod kran ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
super ten płaszczyk ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
ja się powstrzymuję ale głównie dlatego że jak usiłuję coś niby obejrzeć to jest tego tyle i tyle rodzajów że mnie to przytłacza i wtedy wychodzę ze sklepu
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A jak miewają się wasze cycki? Też rosną w zastraszającym tempie? TŻ się śmieje, że zamiast w brzuch to mi ciąża w cyc idzie ![]() Sunshine - śliczna ta twoja zdobycz! Ja wczoraj w lumpku upolowałam takie cuda, r. 62, każde za piątaka: Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-08-18 o 08:09 |
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie mów ja wczoraj wyczyniłam numer roku... małż chciał samochód bo odwoził mnie na panieński i jak mu dawałam dowód rejestracyjny. Wyjęłam ten dowód z portfela, zakręciłam się bo coś robiłam i usiadłam. Po jakiś 20 min małż pyta o ten dowód a ja mówię, ze w szufladzie jest - nie było. Obszukał wszytsko i mówi że nie ma a mnie olśniło.... pędem do kosza i- dowód w śmieciach nie mam pojęcia czemu go wywaliłam ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
moje cycki przystopował na chwilę obecną ale i tak staniki musiałam kupić . Super te ciuszki- to z misiem jest przecudne no i po piątaku to aż żal nie brać
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe na czym sie skończy
|
|
#441 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Świetnie,że się dobrze bawiłaś ![]() Cytat:
U mnie raczej staniki pozostaną bez zmian przez ciążę. Piersi mam ciut większe,pełniejsze,ale szału nie ma ![]() Zdobycze super! I wyglądają jak nówki
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=gosia261282;4231287 3]Rany jakie ceny
Gosiu za 500 szt, ale na bardzo długo to starcza, no chyba że w domu w to ktoś pakuje. Także koszt jednorazowy. ![]() No niestety w Pl jest wszystko bardzo drogie. Jak dla mnie najgorszą głupota było podnoszenie vatu z 7 % na 23% na ubrania dla maluszka. |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa rozbolała...
chyba się ciśnienie zmienia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A fakt za 500 szt,no ale ja za 250 szt płacę w przeliczeniu 4 zł,więc za 500 płaciłabym 8 zł,8 a 50 to duża różnica. Ja pakuję w domu kupale w to,u nas jest tak tanie,że pozwalam sobie na ten luksus ![]() Patrzcie na to :http://www.edziecko.pl/nakrecone_mat...w_chacie_.html
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też dziś boli głowa
właśnie popijam malutką kawkę.Ja wczoraj na weselu też nie pozwalałam sobie na tańce. Podygaliśmy sobie z małżem parę wolnych, ale my kochamy tańczyć i wywijać na parkiecie, a tu trzeba było zachować spokój. O 23 byłam padnięta i przed 24 wyszyliśmy, a ja zawsze z wesel jako ostatni gość wychodzę ![]() Jedzenie też było mocno średnie, więc nawet nie pojadłam.
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymałam i wzięłam appap- z tego bólu zaraz mi chyba oczy eksplodują
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i na każdym sie wytanczylismy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co niedobrego było do jedzenia? może smaka nie miałaś po porostu na takie dania.
|
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
magnusia, a jeśli chodzi o jedzenie, to miałam smaka bardzo na np. devolaja, czy schabowego, ale nie było niestety Były tylko udka z kurczaka, mielone, karkówka...a ja za tym nie przepadam.
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zachciało mi się buraczków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Myłam mu wodą pupę i wietrzyłam po każdej kupie.
A nie daj Boze jak coś na podłoge zlądowało. Ja już nie dałam rady tego sprzątnąć, bo nawet przez ręcznik papierowy do ręki nie wzięłam bo musiałam biec przytulać sie z kibelkiem. Chyba jakaś dziwna jestem pod tym względem. A mój mąż który zanim zostal ojcem był bardzo wrażliwy na tego typu rzeczy, po swoim synku jest w stanie sprzątnąć wszystko.
Siostra uzywała 12 lat temu takich majtek w które wkładało się tetre, ale ona ma duży dom, pralnie i suszarnie. No i tamto rozwiązanie było jeszcze bardzo prymitywne, wiec często i gęsto coś przeciekało, więc prania miała bardzo dużo
O matko z córką, 12 razy?
Mam nadzieję że nie trafi mi sie taki egzemplarz. Chociaż może lepiej taki niż jak ma problem z wykupkaniem bo wtedy to większy problem 

16.06.2012r.
- sama nie mogłam w to uwierzyć bo zawsze wytrzymuję na imprezach i innych baletach do 3 minimum a tu o 24 jechałam już do domku 

chyba się ciśnienie zmienia
właśnie popijam malutką kawkę.