![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Co do suszenia: wkłady można w suszarce elektrycznej.
![]() |
#422 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do "zapaszków" to my używamy zapachowych woreczków na pieluchy. Są świetne,nic nie czuć. Koszt niewielki,bo za 250 szt płace 0,89 ![]() Nooo... na początku paniki nasiałam,że chyba ma biegunkę,bo Wiki aż tyle kup nie robiła. Ale położna powiedziała mi,że spoko tak może być,że co zje to wychodzi w postaci kupy,a że dużo jadł to i dużo wychodziło ![]() Na cycku normalne jest i te kilkanaście kup dziennie,ale też może być jedna kupa na kilka dni. Nie ma reguły.
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
Trafiłam na fajną stronkę z quizami m.in. "Sprawdz czy posiadasz odpowiednią wiedzę na temat żywienia dziecka" - http://www.1000dni.pl/quiz/#
Na tej stronie znajdują się też przydatne informacje na temat pierwszych 1000 dni z życia maluszka. M.in. Informacja o tym, że będąc w ciąży jesteśmy programistkami metabolizmu naszych dzieciaczków. I to co jemy, jak dużo tego jemy wpływa później np. na to czy będą otyłe w późniejszym okresie życia. Więcej tutaj: http://www.1000dni.pl/dlaczego-1000-dni/# ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Tu jeszcze coś przydatnego: Kiedy rozpoznać, że dziecko jest już gotowe na nowe posiłki: http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywie...zy-to-juz-czas
#427 |
Wtajemniczenie
|
W zasadzie perfuzja wszystko napisała co miała napisać
![]() To że ktoś napisał że od razu po siku trzeba wymieniać pieluszkę nie jest prawdą, nic się dziecku nie stanie jak w zasikanej pieluszce pobędzie, warstwa od pupy jest zwykle mikropolar lub welur syntetyczny który daje uczucie suchości ![]() Kupę się zrzuca lub spłukuje do ubikacji, można także zakupić takie papierki które się na pieluszkę kładzie i wtedy one łapią kupkę, ja papierków nie używam no ale to też jest rozwiązanie. Nie leżą okupkane pieluszki ileś dni w koszu. Brudne pieluszki leżą w koszu z przykryciem, do tego wiadra się wcześniej wkrapla kilka kropel olejku z drzewa herbacianego/ lawendy lub trawy cytrynowej co ma działanie antybakteryjne ![]() W gości używam zazwyczaj pampków żeby nei tachać ze sobą brudnych wielorazówek, chyba że jedziemy do dzidków np albo do naszego rodzeństwa to czasem bierzemy wielorazówki. Przechowujemy wtedy je w takim specjalnym roku wykonanym z tej nieprzemakalnej tkaniny z jakiej jest wierzchnia warstwa pieluszek czyli pul ![]() Aha.. i pampersy też nie pachną niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmykam na spotkanie z przyjaciółmi i pizzę. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-17 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Na podyplomówce miałam zajęcia z couchingu. Fajna sprawa, dobrze mi szło
![]()
#430 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-08-17 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cudny plaszczyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Płaszczyk super. Może jak nie będzie zbyt duża to starczy na wczesną jesień.
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Nie nadążam...my ciągle w workach i kartonach, a ja nie mam siły ani weny tak szybko jak kiedyś się organizować, w ogóle ciężko mi się jakoś myśli, ciągle coś zapominam, nie umiem się skupić...a w poniedziałek mam wrócić do pracy...pracuję umysłowo, mam bardzo odpowiedzialną pracę i się normalnie boję..ech, nie wiem, zobaczymy....Idę spać, to mi ostatnio najlepiej wychodzi
![]()
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś się śmiałam do męża że w akcie desperacji chyba ukradnę rolkę jednorazówek z hipermarketu ![]() No ale pod koniec pieluchowania jak mój 2 latek na prawde potrafił wyprodukować masakre to nawet jak wrzuciłam do foliowego worka to śmierdziało nieziemsko :/ My mieliśmy 2 lata i 3 miesiące jak zrezygnowalismy z pieluszek więc Eryk jeszcze ma czas, chociaż dzieci pod tym wzgledem bardzo róznie. Znam i dwóch 4 latków na pieluchach ale dla mnie to szczerze mówiąc skandal i skrajne lenistwo rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kolezanka na wyjścia je używa i naprawdę przyjemnie pachną. Jaki tu spokój...nananana ....nic się nie dzieje...nananana Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-18 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Witam Was
![]() Wróciłam wczoraj z panieńskiego- było super. Śmiechy, zabawa, konkursy dla PM, tancerz (bardzo fajny i kulturalny gościu), potem klub ![]() powiem szczerze, że jedynie w klubie "oszczędzałam się" tzn nie poszłam na parkiet bo sporo ludzi i tłok ale podygałam sobie leciutko przy stoliku. Posiedziałam tam 1,5 h i pojechałam do domu bo byłam zmęczona ![]() ![]() Śmiesznie było bo wszystkie dziewczyny na panieńskim rozmawiały z moim brzuchem ![]() ![]() W ogóle było bardzo fajnie. No a teraz Was nadrabiam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale niespodzianka - jednak córeczka- ha ha ha super ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
o matko to może lepiej karmić na golasa w wannie i w razie czego od razu tyłek pod kran ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
super ten płaszczyk ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
ja się powstrzymuję ale głównie dlatego że jak usiłuję coś niby obejrzeć to jest tego tyle i tyle rodzajów że mnie to przytłacza i wtedy wychodzę ze sklepu ![]()
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
![]() ![]() ![]() A jak miewają się wasze cycki? Też rosną w zastraszającym tempie? TŻ się śmieje, że zamiast w brzuch to mi ciąża w cyc idzie ![]() Sunshine - śliczna ta twoja zdobycz! Ja wczoraj w lumpku upolowałam takie cuda, r. 62, każde za piątaka: Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-08-18 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie mów ja wczoraj wyczyniłam numer roku... małż chciał samochód bo odwoził mnie na panieński i jak mu dawałam dowód rejestracyjny. Wyjęłam ten dowód z portfela, zakręciłam się bo coś robiłam i usiadłam. Po jakiś 20 min małż pyta o ten dowód a ja mówię, ze w szufladzie jest - nie było. Obszukał wszytsko i mówi że nie ma a mnie olśniło.... pędem do kosza i- dowód w śmieciach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
moje cycki przystopował na chwilę obecną ale i tak staniki musiałam kupić . Super te ciuszki- to z misiem jest przecudne no i po piątaku to aż żal nie brać ![]()
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#441 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie,że się dobrze bawiłaś ![]() Cytat:
U mnie raczej staniki pozostaną bez zmian przez ciążę. Piersi mam ciut większe,pełniejsze,ale szału nie ma ![]() Zdobycze super! I wyglądają jak nówki ![]()
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=gosia261282;4231287 3]Rany jakie ceny
![]() Gosiu za 500 szt, ale na bardzo długo to starcza, no chyba że w domu w to ktoś pakuje. Także koszt jednorazowy. ![]() No niestety w Pl jest wszystko bardzo drogie. Jak dla mnie najgorszą głupota było podnoszenie vatu z 7 % na 23% na ubrania dla maluszka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa rozbolała...
![]()
#444 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A fakt za 500 szt,no ale ja za 250 szt płacę w przeliczeniu 4 zł,więc za 500 płaciłabym 8 zł,8 a 50 to duża różnica. Ja pakuję w domu kupale w to,u nas jest tak tanie,że pozwalam sobie na ten luksus ![]() Patrzcie na to ![]() http://www.edziecko.pl/nakrecone_mat...w_chacie_.html
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też dziś boli głowa
![]() Ja wczoraj na weselu też nie pozwalałam sobie na tańce. Podygaliśmy sobie z małżem parę wolnych, ale my kochamy tańczyć i wywijać na parkiecie, a tu trzeba było zachować spokój. O 23 byłam padnięta i przed 24 wyszyliśmy, a ja zawsze z wesel jako ostatni gość wychodzę ![]() Jedzenie też było mocno średnie, więc nawet nie pojadłam.
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
nie wytrzymałam i wzięłam appap- z tego bólu zaraz mi chyba oczy eksplodują
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co niedobrego było do jedzenia? może smaka nie miałaś po porostu na takie dania.
![]() |
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
magnusia, a jeśli chodzi o jedzenie, to miałam smaka bardzo na np. devolaja, czy schabowego, ale nie było niestety ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zachciało mi się buraczków ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.