Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 23:10   #961
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które wybierają się na targi w Krk w ten weekend, wiecie moż w jakich godzinach się odbywają?? Bo próbowałam znaleźć ale nie mogę
Na stronie jest plan wydarzeń

Ja na początek będę uzywać Dada. Moja szwagierka cały czas używała jakichś tańszych i było git. Dada to jej "the best" Dopiero jak mała zaczęła biegać [ma 22 miesiące i ciągle robi w pieluchę ], to kupuje pampersy, bo lepiej zapięcie trzyma i nie
ociera.
Zmykam spać Dziewoje. Młody buszuje, chyba przez skórę chce się przebić
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:10   #962
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapisywała się któras na jakiejś stronie i otrzymała jakieś próbki?
Ja kiedys próbowałam się zapisać gdzieś już nie pamiętam, ale nie mogłam :/
Na innej stronce znowuż jakiś błąd wyskakiwał więc odpuściłam.
Zabrakło mi cierpliwości

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:17   #963
nasturcja7667
Zadomowienie

Mya, ja się zapisywałam. W J&J i zero próbek. W Loveli i też zero. I jeszcze Bebilon bodajże i też nic. Więc już więcej zapisywać się nie będę.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

A tak w ogóle to mam pytanie nim zasnę :
Czy lepszy laktator ręczny czy elektryczny? I czy elektryczny musi być drogi czy może być najtańszy?
Stary 2013-08-21, 23:25   #964
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Fajnie tak jak malutko osob co ? Ja chyba jeszcze będę żałować że się nie zapisałam
No łącznie będzie nas 10 osób.Lubię takie małe grupy więcej można się nauczyć np jak kąpać i przewijać lalkę to w sumie bardziej dla tatusiów.Mam nadzieje że mój tż załapie się na te zajęcia.Chciałabym go zobaczyć w akcji

Poradzisz sobie super i bez SR
Przecież właściwie mówią tam rzeczy które już wiesz tylko tak bardziej zbierają w całość

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 23:29   #965
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
nemosek-fajnie, ze jestes zadowolona ze szkoly rodzenia. A co do rodzacej...w 33 tygodniu lezalam w szpitalu z kobieta ktora wiedziala ze straci po porodzie dzieci.A potem z kobieta ktora 2 dni rodzila i mi 2 dni plakala. Nie zmruzylam 5 dni oka..
O kurde ale przezycia
nie rozumiem jak można trzymać na jednej np. ; kobiete w zagrożonej albo nawet zdrowej ciąży z dziewczyna czekającą na poronienie / terminacje / albo wiedzącą że straci swoje dzieci .. Ja bym uciekła z tamtąd przez okno ..
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Czy lepszy laktator ręczny czy elektryczny? I czy elektryczny musi być drogi czy może być najtańszy?
Ja nie wiem jaki lepszy , bo jeszcze nie stosowałam .. ale mam taki http://www.sklepy24.pl/sklep/justbab...ilips-avent/45 z tego co wywnioskowałam to jest elektryczny z opcja ręcznego .. CO do
wszystkiego to do niczgo ,ale wzięłam bo tanio :P

A ja teraz musze się poskarżyć ..
Zaraz mnie rozwali od środka , swedza mnie uda , ręce od wewnątrz , tyłek i brzuch .. zaraz oszaleje
Wypije wapno i mleczko i ide spac bo nie strzymie dłużej ..
Do tego mam nogi jak balony , ani upału nie ma , ani nie chodziłam jakos więcej niż zawsze ..
Aha ; pierw się pomodlę żeby mój Tż nie wpadł do kuchni razem z wanną , bo podobno uszczelnili co trzeb a, ale szczerze wątpie w ich zdolności

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-08-21 o 23:33
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:39   #966
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Mya, ja się zapisywałam. W J&J i zero próbek. W Loveli i też zero. I jeszcze Bebilon bodajże i też nic. Więc już więcej zapisywać się nie będę.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Ale często próbki wysyłają w późniejszym czasie.Może jeszcze dostaniesz

Przy elektrycznym się nie namachasz, wygoda na 1 miesjcu ale wiadomo droższy i nawet możesz nie użyć go za dużo jak będziesz karmić piersią.

Ja zdecyduje się jednak na elektryczny może być i najtańszy byle by ciągnął

Pamiętam jak moja siostra namachała się ręcznym,aż miała wzdymki i ręka bolała.
Z tym że ona od początku ściągała mleko, nie karmiła piersią.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
O kurde ale przezycia
nie rozumiem jak można trzymać na jednej np. ; kobiete w zagrożonej albo nawet zdrowej ciąży z dziewczyna czekającą na poronienie / terminacje / albo wiedzącą że straci swoje dzieci .. Ja bym uciekła z tamtąd przez okno ..

Ja nie wiem jaki lepszy , bo jeszcze nie stosowałam .. ale mam taki http://www.sklepy24.pl/sklep/justbab...ilips-avent/45 z tego co wywnioskowałam to jest elektryczny z opcja ręcznego .. CO do

Zaraz mnie rozwali od środka , swedza mnie uda , ręce od wewnątrz , tyłek i brzuch .. zaraz oszaleje
Do tego mam nogi jak balony , ani upału nie ma , ani nie chodziłam jakos więcej niż zawsze ..
Aha ; pierw się pomodlę żeby mój Tż nie wpadł do kuchni razem z wanną , bo podobno uszczelnili co trzeb a, ale szczerze wątpie w ich zdolności
Ten podwójny laktator ciekawe jak się sprawdzi.

Znów sobie to wyobraziłam
To Ty się tak solidnie pomódl

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Dobranoc wszystkim

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 23:47   #967
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
O kurde ale przezycia

jak ci nie przejdzie to zadzwon do lekarza/położnej bo mnie lekarz przestrzegał przed świądem skóry pod koniec ciąży....jakas choroba cholestaza czy cos takiego...zwłaszcza jak puchniesz
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:51   #968
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Myślałam raczej ten teges o kieckach w realu
Napisze jakie jakościowo
Siebie nie obfocę bo się wstydzę

Trzeźwa z niej nie wyjdę na pewno

Bo tyle do oblewania
Nie fisiuj i rób foty jak kiecki przyjdą Chcemy zobaczyć sexi mamuśkę
Będzie się działo

Cytat:
Ja tez Pampersów , bo innych chyba nie ma sensu ..
Jest u Ciebie Aldi?
Teraz mi koleżanka podesłała linka z takimi pampersami , podobno bardzo chwalone https://www.aldi.co.uk/en/product-ra...nappies-wipes/ ale różnica w cenie praktycznie nijaka wiec nie wiem czy jest sens ..
Dokładnie tu nie ma wielkiej różnicy w cenie a pampersy są zawsze w promocji
Mamy Aldika, nawet dziś w nim byłam ja się nie będę bawiła w próbowanie innych...

Cytat:

To chyba zależy ile się będzie odciągać, przy ręcznym pewnie można się zajechać jak będzie nawał pokarmu...tak mi się wydaje Ja kupiłam ręczny z TT na początek, bo był w promocji za pół ceny nie wiem czy jest sens inwestować w elektryczny, skoro nie wiadomo czy się przyda...zawsze można później dokupić

Cytat:
bidulka, oby to dziadostwo przeszło

U nas znowu plamy wody od prysznica na suficie w kuchni i salonie a chyba już ze dwa razy byli naprawiać...w sumie tylko przejechali silikonem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-22, 00:02   #969
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
jak ci nie przejdzie to zadzwon do lekarza/położnej bo mnie lekarz przestrzegał przed świądem skóry pod koniec ciąży....jakas choroba cholestaza czy cos takiego...zwłaszcza jak puchniesz
WIem o tym właśnie dlatego wczoraj już tak walczyłam żeby mnie ta położna zobaczyła , i ona na oko stwierdziła że to nie to .. Wkończe się .. ale jutro jak się nie polepszy to ide na IP .
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
bidulka, oby to dziadostwo przeszło

U nas znowu plamy wody od prysznica na suficie w kuchni i salonie a chyba już ze dwa razy byli naprawiać...w sumie tylko przejechali silikonem

Uuu to u Was tacy fachowcy jak u nas , Ci przyszli przelecieli sylikonem i koniec . A Tż wylazł z wanny i dalej się leje .. Już nie ma sił

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-22, 00:03   #970
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

To ja też idę spać

Dobrej nocki mamcie

za jutrzejsze wizyty!

Stary 2013-08-22, 00:04   #971
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
WIem o tym właśnie dlatego wczoraj już tak walczyłam żeby mnie ta położna zobaczyła , i ona na oko stwierdziła że to nie to .. Wkończe się .. ale jutro jak się nie polepszy to ide na IP .

no...bo się martwię
Stary 2013-08-22, 00:11   #972
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no...bo się martwię

Wczoraj mi powiedziała że :NA JEJ OKO wygląda to na ostudę ciężarnych _ tak mi słownik przetłumaczył - ale wolałabym się upewnić że to nie cholestaza ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-22, 00:52   #973
Antibia86
Rozeznanie

ostuda to bardziej plamy niż swędzenie....
Stary 2013-08-22, 00:57   #974
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ja juz glupieje .. Rano będę uderzac do szpitala , zobaczymy co powiedza .. Najpier musze tam zadzwonic I juz sie boje ze mnie odesla. Nic .. Zobaczy sie rano.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-22, 00:57   #975
Antibia86
Rozeznanie

dobra ide spac..wystawiłam na allegro zimowe rzeczy już no i te La Millou truskawki...zobaczymy moze sie ktos skusi
Stary 2013-08-22, 07:17   #976
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dziendobry....milego dnia wszystkim,tym co nich pochmurno jak u mnie-sloneczka wewnetrznego

Nemosek- co do l4 to od wrzesnia planuje,czyli wlasciwie na 8 i 9 msc. ciazy wsumie to pracuje w firmie rodzinnej,wiec tez zupelnie inaczej wszystko wyglada,taryfe ulgowa mam juz od jakiegos czasu, nie martwie sie,ze ktos kaze mi zrobic cos co moglo by zagrazac mojemu zdrowiu czy dziudziusia....no,ale poki co do pracy trzeba jeszcze sie zebrac,wiec lece

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:24   #977
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie!

Trele, koniecznie pokaż się u lekarza z tymi swędzeniami - to może być cholestaza (choć cholestaza zazwyczaj zaczyna się od świądu stóp i dłoni). Zrobią Ci wszelkie próby wątrobowe i będziesz wiedziała co i jak. Trzymam kciuki by okazało się to zwykłym swędzeniem

Pisałyście o pieluszkach...
My na początek kupimy Pampersy, ale z czasem na pewno chcę spróbować Dady Miałam w ręce te i te, i Pampersy wydają mi się bardziej elastyczne, dlatego chcę u takiego maluszka od nich zacząć - zwłaszcza, że i ja zielona, nigdy pieluszki nie zakładałam

Co do kosmetyków, to byłam nastawiona na Oilatum/Emolium, ale teraz poważnie rozważam do kąpieli tę Ziajkę. A po niej nie trzeba smarować, czy trzeba?

Wczoraj już nie wchodziłam bo jakiś mega ciężki wieczór miałam... Po południu kilkukrotnie miałam znacznie przyspieszone tętno, tak jakbym była przed jakimś egzaminem... Siedziałam i mnie to normalnie wkurzało Położyłam się na trochę, ale średnio pomogło...
Potem robiłam kisiel i jak mnie nagle nad garnkiem zmuliło, to myślałam, że padnę... Nagle zrobiło mi się mega gorąco, jakby mnie pot oblał, zrobiłam się mega słaba, żaden mięsień nie współpracował... Pobiegłam szybko do pokoju i się położyłam. Pomogło, ale do samego wieczora jakoś mdło mi było.
Dziś po przebudzeniu też jakoś nieswojo...
Zjadłam śniadanko, zobaczymy jak będzie dalej. Zastanawiam się, czy to Mała mnie gdzieś nie uciskała, bo wczoraj calutki dzień czułam, jak się przesuwa - nie było ani jednego wyraźnego kopniaka, tylko takie przesunięcia... Może się obraca?

Ale mąż założył wczoraj listwy No, dwa wkręty zostały, bo wiertło nie poradziło sobie z naszymi betonowymi ścianami, więc dziś musi kupić nowe i dokończyć... Ale szafa już stoi, więc mogę dziś ten sajgon z pokoju przenieść do sypialni
A jak się mąż z myciem okna dziś wyrobi, to jest szansa na spanie w sypialni
Sama nawet przez chwilę o tym oknie myślałam, ale mimo wszystko trochę się boję, więc odpuszczę. I tak mam co robić, będę musiała sobie powolutku wszystko robić co by się nie przeforsować, więc okno byłoby przesadą...

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

magalska, za wyprawkę! Chyba jesteś pierwsza "kompletna"
Między nami raptem niecałe 2 tygodnie różnicy, a ja tak daleko w polu Chyba muszę się poważnie za to zabrać...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:35   #978
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze jedno, właśnie pokłóciłam się z TŻtem...
W☠☠☠☠ia mnie niesamowicie to że ciągle wychodzi nam większa ilość osób niż planowaliśmy. Dzisiaj rano teściowa oznajmiła nam że zaprosiła jeszcze jedną ciotkę...
Miało być tak że będą tylko rodzice i rodzeństwo, później wyszło że teściowa zaprosiła jeszcze swoją siostrę, następnie stwierdziła że jak zaprosiła siostrę to i jej córkę powinna zaprosić z całą rodziną więc to już w sumie 6 osób więcej niż miało być i teraz doszły jeszcze dodatkowo 2 osoby - ciotka z wujkiem TŻta... Nie mam nawet sił robić awantur teściowej. Oczywiście TŻ nie widzi problemu... Na początku miało być 16 osób, później się nagle zrobiło 22 teraz już jest 24
ee nie fajnie teściowa postąpiła tym bardziej że Twoi rodzice więcej sponsorują, no ok. gdyby się po równo dokładali i Twoi rodzice i TŻ'ta mama ale tak to naciąga, poza tym.. zawsze wydawało mi się że na cywilny zawsze zaprasza się najbliższą rodzinę, rodziców, rodzeństwa ewentualnie dziadkowie a nie jakies pociotki jeszcze czy nie wiadomo kogo ja bym pogadała czy z teściową czy poważnie z TŻ bo Wam się za kawałek zrobi małe wesele
Cytat:
Super że z dzidziolem wszystko ok, w sumie chyba obydwie wagi są prawdopodobne.

Ostatnio na SR położna mówiła o tym gazie rozweselającym że miała przypadek że bardziej pan się nawdychał i było mu weselej niż rodzącej

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No to po wizycie Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne?
Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak.

I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole?

No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się
za wizytę!
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My też już po wizycie, bez USG, więc szybko poszło.Dziś byłam pierwszy raz bez Tż bo się nie wyrobił z pracą.. aż się dziwnie czułam.. tak się przyzwyczaiłam do tego,że chodzi z mną na te wizyty.
Morfologia,mocz- piękne wyniki.
Badanie na samolocie też ok,szyjka sii i reszta też.
Waga.. hmm.. łącznie już + 9,5kg..., ciśnienie 130/79 ,podobnie jak ostatnio.
No i to tyle.

Kolejna wizyta 11.09, godz.16:30.Anoula dopisz proszę
za wizytę!

widziałam że pisałyście o pampersach... dla mnie (opiekowałam się chłopcem co nosił Pampers'y) i pampersy Pampers są dla mnie za sztywne i one faktycznie śmierdzą, a moja bratowa jak kupowała na początku czy to bratanicy czy bratanka to szybko z nich rezygnowała bo Pampersy jej przeciekały i przerzuciła się na Huggisy i jej pasowały, a potem już kupowała Dady

ja też zaczynam od Dady, ewentualnie kupię newborn do domu czy tam do szpitala na noc żeby zakładać skoro pizecie że bardziej chłonne i lepsze na noc

Magalska, za wyprawkę ja w sobotę pewnie już będe miała kompletną bo liczę na to że do jutra moje paczuszki przyjdą z allegro

biorę się za sprzątanie bo za jakieś 2 godzinki ma przyjechać pan na pomiar okien

w ogóle to dzień dobry!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-22 o 07:37
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:54   #979
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz glupieje .. Rano będę uderzac do szpitala , zobaczymy co powiedza .. Najpier musze tam zadzwonic I juz sie boje ze mnie odesla. Nic .. Zobaczy sie rano.

Tez tak mialam i w podobnym okresie ciazy. To byla tylko woda-pobrano mi krew i wszystko bylo ok ale sprawdz.Ja sie meczylam 3 tygodnie dopiero krotko przed porodem przestalo tak swedziec.Ale mnie swedzily tez i rece i nogi, stopy.
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie!

Trele, koniecznie pokaż się u lekarza z tymi swędzeniami - to może być cholestaza (choć cholestaza zazwyczaj zaczyna się od świądu stóp i dłoni). Zrobią Ci wszelkie próby wątrobowe i będziesz wiedziała co i jak. Trzymam kciuki by okazało się to zwykłym swędzeniem

Pisałyście o pieluszkach...
My na początek kupimy Pampersy, ale z czasem na pewno chcę spróbować Dady Miałam w ręce te i te, i Pampersy wydają mi się bardziej elastyczne, dlatego chcę u takiego maluszka od nich zacząć - zwłaszcza, że i ja zielona, nigdy pieluszki nie zakładałam

Co do kosmetyków, to byłam nastawiona na Oilatum/Emolium, ale teraz poważnie rozważam do kąpieli tę Ziajkę. A po niej nie trzeba smarować, czy trzeba?

Wczoraj już nie wchodziłam bo jakiś mega ciężki wieczór miałam... Po południu kilkukrotnie miałam znacznie przyspieszone tętno, tak jakbym była przed jakimś egzaminem... Siedziałam i mnie to normalnie wkurzało Położyłam się na trochę, ale średnio pomogło...
Potem robiłam kisiel i jak mnie nagle nad garnkiem zmuliło, to myślałam, że padnę... Nagle zrobiło mi się mega gorąco, jakby mnie pot oblał, zrobiłam się mega słaba, żaden mięsień nie współpracował... Pobiegłam szybko do pokoju i się położyłam. Pomogło, ale do samego wieczora jakoś mdło mi było.
Dziś po przebudzeniu też jakoś nieswojo...
Zjadłam śniadanko, zobaczymy jak będzie dalej. Zastanawiam się, czy to Mała mnie gdzieś nie uciskała, bo wczoraj calutki dzień czułam, jak się przesuwa - nie było ani jednego wyraźnego kopniaka, tylko takie przesunięcia... Może się obraca?

Ale mąż założył wczoraj listwy No, dwa wkręty zostały, bo wiertło nie poradziło sobie z naszymi betonowymi ścianami, więc dziś musi kupić nowe i dokończyć... Ale szafa już stoi, więc mogę dziś ten sajgon z pokoju przenieść do sypialni
A jak się mąż z myciem okna dziś wyrobi, to jest szansa na spanie w sypialni
Sama nawet przez chwilę o tym oknie myślałam, ale mimo wszystko trochę się boję, więc odpuszczę. I tak mam co robić, będę musiała sobie powolutku wszystko robić co by się nie przeforsować, więc okno byłoby przesadą...

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

magalska, za wyprawkę! Chyba jesteś pierwsza "kompletna"
Między nami raptem niecałe 2 tygodnie różnicy, a ja tak daleko w polu Chyba muszę się poważnie za to zabrać...
Ja juz tez

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ee nie fajnie teściowa postąpiła tym bardziej że Twoi rodzice więcej sponsorują, no ok. gdyby się po równo dokładali i Twoi rodzice i TŻ'ta mama ale tak to naciąga, poza tym.. zawsze wydawało mi się że na cywilny zawsze zaprasza się najbliższą rodzinę, rodziców, rodzeństwa ewentualnie dziadkowie a nie jakies pociotki jeszcze czy nie wiadomo kogo ja bym pogadała czy z teściową czy poważnie z TŻ bo Wam się za kawałek zrobi małe wesele

za wizytę!

za wizytę!

widziałam że pisałyście o pampersach... dla mnie (opiekowałam się chłopcem co nosił Pampers'y) i pampersy Pampers są dla mnie za sztywne i one faktycznie śmierdzą, a moja bratowa jak kupowała na początku czy to bratanicy czy bratanka to szybko z nich rezygnowała bo Pampersy jej przeciekały i przerzuciła się na Huggisy i jej pasowały, a potem już kupowała Dady

ja też zaczynam od Dady, ewentualnie kupię newborn do domu czy tam do szpitala na noc żeby zakładać skoro pizecie że bardziej chłonne i lepsze na noc

Magalska, za wyprawkę ja w sobotę pewnie już będe miała kompletną bo liczę na to że do jutra moje paczuszki przyjdą z allegro

biorę się za sprzątanie bo za jakieś 2 godzinki ma przyjechać pan na pomiar okien

w ogóle to dzień dobry!
Bo kazda pieluszke trzeba nauczyc sie zakladac Mi jeszcze nigdy nie przeciekly.

Cytat:
O masakra!!!!!!Niemiłe wspomnienia

DM to są niemieckie drogerie tak?Czy to jakiś producent?
Bo miałam kiedyś kosmetyki firmy Alverde i tam było na nich napisane DM z tyłu.
Tak, to niemieckie drogierie.Maja super kosmetyki babylove (moim zdaniem lepsze od rosmanowskich), pieluszki i super chusteczki nawilzajace. Maja atesty öko i takie tam.

O 9 bede dzwonic do lekarza.Mam nadzieje,ze moja lekarka jest, bo jezeli jest ta druga to nie mam co isc.To tak zimna i oschla kobieta, ze na pewno papierow mi nie podpisze. A mi z rana zawsze jest ok. Dopiero po jakims czasie od wstania zaczynaja sie te bole. I w sumie lepiej bym poszla dzis po poludniu, moze ctg wiecej wykaze niz z rana po spaniu, kiedy brzuch mi sie nie spina.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-08-22 o 07:58
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:57   #980
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz tez
Oł noł! A mamy przecież ten sam termin

za wizytę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:59   #981
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bo kazda pieluszke trzeba nauczyc sie zakladac Mi jeszcze nigdy nie przeciekly.
nie wydaje mi sie żeby nie umiała zakładać przy drugim dziecku

zamiast wziąć się za robotę to siedzę i skubię słonecznika i oglądam Kancelarię adwokacką

dziewczyny, potrzebuję przepis na jakiś mega pyszny obiad, bo jutro mój TŻ ma urodziny i chciałam coś innego zrobić ciasto już mam wybrane
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-22 o 08:00
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:16   #982
maomami
Wtajemniczenie

Dzień dobry z rana, ja już na nogach przed 7 byłam, mąż dzisiaj o dziwo nie na nocke do pracy tylko dniówka więc oczywiście jego budzik mnie obudził
Ja dzisiaj jade po południu na zakupy, mam zamiar wpaść do lidla i jadę do sklepu z koszulami nocnymi do karmienia i innymi dodatkami, trzeba teraz skompletować siebie.

Co do pampersów to ja mam dwie paczki najmniejszych pampersów, brat mi kiedyś kupił, więc je wykorzystamy ale raczej nie mam zamiaru cały czas ich używać ze względu na ich cenę, no chyba że trzeba będzie no to wtedy mus to mus, ale tak to albo dada albo huggies, bedziemy sprawdzać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:16   #983
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.

I jak tam kochana? Porobili ci jakieś badania?
Daj znać

Dzień Dobry mamuśki

U Nas dziś słoneczko od rana, zaraz muszę się zbierać do dentysty a później z mamą jad do Selgrosu.
Wczoraj przechodzilam koło lumpka, oczywiście nie mogłam się oprzeć i kupiłam kilka rzeczy dla Młodego,przy okazji dla siebie 2 tuninki bo wszystkie bluzki mam prawie za krótkie

Wszystkie Wasze łowy ciuszkowe bardzo ładne

Co do pieluch to ja myślałam na początek nad Pampersami,a później przejść na Daddy ale sama jeszcze do końca nie jestem pewna...

Uciekam,zajrzę później.

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 08:32   #984
Kabriela
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny, mam nadzieje, ze noc minęła Wam nawet nawet. U mnie dobrze, choć mój mąż przygniótł mi dzisiaj lewą rękę i się obudziłam, kiedy już mi porządnie zdrętwiała.
Dzisiaj przyjeżdża do mnie narożnik więc nie mogę się doczekać, wreszcie!!!

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Nie wiem czy wiecie zamówiłam sobie łóżeczko wraz z materacem i też ma niedługo przyjść paczką....zobaczymy jak to będzie...teraz przygotowuję się do ozdabiania ściany, właśnie dzisiaj będę wycinać motyle.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:46   #985
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej!

Ja się wczoraj zagapiłam, a zaczęliśmy 28 tydzień, czyli to już chyba 7 miesiąc i III trymestr Byle do przodu!
Szybko odpisuję i biegnę coś zjeść bo mi burczy w brzuszku :P

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.

Daj znać co i jak! Zatrzymali Ci na obserwacji? Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakiej firmy pieluchy będziecie kupować?
Mam na początek Pampers Newcare rozm. 1 czy jakoś tak, te białe. Mam 2 duże paczki więc myślę, że mi starczy. Później spróbuje chyba Dadę i Pampersy te zielone i zobaczymy. Nie wiem nawet ile Dada kosztuje, czy to jest duża różnica cenowa. Bo na Pampersy często jest promocja. Ja za paczkę 78 sztuk tych małych zapłaciłam 39 zł więc nie dużo.

Cytat:
Dziewczyny, bylam w Nürnberg autem, by maly pojezdzil metrem poogladal pociagi na dworcu i wogole wyszedl do ludzi.Mialam meza do pomocy,bo sama musialam co chwile stawac bo mnie skurcze lapaly. Mam za swoje, bo teraz peka mi kregoslup. Sypie sie normalnie.
.
Ale przygoda

Cytat:
Uff wróciłam,biorę się za nadrabianie

Ale nas mało w SR,3 pary i ja i jeszcze ma dojść jedna para.
W sumie jest bardzo fajnie bo kameralnie,bez zbędnego tłumu.

Dzisiaj oglądaliśmy taki śmieszny filmik jak się to wszystko zaczęło. Zwiedzaliśmy oddział położniczy i neantologiczny.Panował wybitny spokój.
W pewnym momencie na porodówce rozległ się krzyk
I tak co chwilę się powtarzał,wiecie co podziałało na podświadomość oj podziałało
Porodówka piękna,odnowiona,czysto i ładnie ba nawet przytulnie.Sale 1,2,3 osobowe,2 łazienki na korytarzu plus w pokojach niektórych.
ZZO szpital nie zapewnia tylko gaz ewentualnie.
Położna mówiła że bardzo są nastawieni na karmienie piersią oraz że wybór pozycji podczas porodu jest dowolny.Mozna też skorzystać z piłek i worków sako.
Ale ja tam przymykam oko bo sądząc po minach pań położnych to tak kolorowo i przyjemnie w rzeczywistości nie jest.Wolę sie mile rozczarować jeśli w ogóle tam będę rodzić.
Na noworodkach akurat pielęgniarka przebierała 2 dzieciaczki,świeżynki z dzisiaj.Jakie to małe i kochane,takie naleśniczki w tych rożkach
Potem jak wróciliśmy do sali gdzie były zajęcia to jedna połozna sie tak rozgadała na tematy ogólne że skończyła przed 21
Jakbym wiedziała to wzięłabym sobie chociaż drożdżówkę,aż mi w brzuchu burczało cały czas.
Ogólnie wrażenia pozytywne
Cały czas myślę o tej kobiecie co rodziła,czy już jest po.
No ciekawie na tej SR było. Te maluszki musiały być słodkie, a opis poródówki brzmi bardzo obiecująco
My mamy w piątek pierwsze zajęcia, już się nie moge doczekać

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Co do śmiesznych sytuacji - szwagierka mojego męża miała zabawną sytuację... Oczywiście dziecko jak się uderzy gdzieś no to oczywiście "Gdzie Cię boli? Daj, podmucham, pocałuję." I jej konsternacja jak jej synek przytrzasnął sobie ptaszka zamkiem od spodni i powiedział do niej, że go boli i żeby pocałowała...

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapisywała się któras na jakiejś stronie i otrzymała jakieś próbki?
Ja się zapisałam do Bebilonu i J&J. Z bebilonu przyszedl misiek, a z J&J jakieś ulotki i 2 próbki czegoś. Miałam problem, żeby się do Loveli zapisać, ale jeszcze spróbuję.

Cytat:

Kurde kiepsko to brzmi. Weź tam walcz o swoje niech Cię zbadają w kierunko cholestazy! Przecież to jest bardzo niebezpieczne!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ja tak miewam. Zaczęło się na początku, w pierwszym trym. teraz już o wiele rzadziej. Stwierdzono u mnie tachykardię zatokową ale z racji, że się poprawiło nie mam leków, ale jestem pod opieką kardio.

Cytat:

O 9 bede dzwonic do lekarza.Mam nadzieje,ze moja lekarka jest, bo jezeli jest ta druga to nie mam co isc.To tak zimna i oschla kobieta, ze na pewno papierow mi nie podpisze. A mi z rana zawsze jest ok. Dopiero po jakims czasie od wstania zaczynaja sie te bole. I w sumie lepiej bym poszla dzis po poludniu, moze ctg wiecej wykaze niz z rana po spaniu, kiedy brzuch mi sie nie spina.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:02   #986
kyte
Wtajemniczenie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Zatrzymali mnie w szpitalu dostałam wczoraj zastrzyk dziś tabletki i na pewno kroplówka ale już jest o niebo lepiej nic mnie nie boli.tak myślałam ze jeden dzień w szpitalu a ja będę zdrowa jak rybaw ogóle to nie ma to jak leżeć obok porodówki polecam wrażenia zapewnione

Stary 2013-08-22, 09:06   #987
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello! Witam się!! Ledwo powstałam. Wczoraj miałam jakiś paskudny sen i budziłam się co chwila... Czas chyba wypijać słabą meliskę przed snem

Lineczka podziel się słonecznikiem
Maomami a ten sklep z koszulami to jakiś w Krakowie? ;>
Trele do lekarza, marsz! Poza tym: wanna w kuchni to podobno nowa moda
Kyte- dawaj znać, co u Ciebie
Aaby ja też jestem w szczerym polu z wyprawką
Stary 2013-08-22, 09:10   #988
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello! Witam się!! Ledwo powstałam. Wczoraj miałam jakiś paskudny sen i budziłam się co chwila... Czas chyba wypijać słabą meliskę przed snem

Lineczka podziel się słonecznikiem
Maomami a ten sklep z koszulami to jakiś w Krakowie? ;>
Trele do lekarza, marsz! Poza tym: wanna w kuchni to podobno nowa moda
Kyte- dawaj znać, co u Ciebie
Aaby ja też jestem w szczerym polu z wyprawką
Tak w Krakowie, http://margot.krakow.pl/

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:17   #989
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Tak w Krakowie, http://margot.krakow.pl/
Dzięki!
Stary 2013-08-22, 09:19   #990
Kabriela
Zadomowienie

Kyte ale masz pewność, że szybko zareagują, jeżeli coś się zadzieje znowu...myślę jednak, że teraz już się uspokoi i będzie dobrze. Trzymam kciuki!!!

Idę ogarniać trochę chatę i muszę polecieć szybko po zakupy, i wrócić przed 10 bo od 10- 15 może się pojawić mój narożnik.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości