|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Ja na początek będę uzywać Dada. Moja szwagierka cały czas używała jakichś tańszych i było git. Dada to jej "the best" Dopiero jak mała zaczęła biegać [ma 22 miesiące i ciągle robi w pieluchę ], to kupuje pampersy, bo lepiej zapięcie trzyma i nieociera. Zmykam spać Dziewoje. Młody buszuje, chyba przez skórę chce się przebić
|
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Na innej stronce znowuż jakiś błąd wyskakiwał więc odpuściłam. Zabrakło mi cierpliwości |
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Mya, ja się zapisywałam. W J&J i zero próbek. W Loveli i też zero. I jeszcze Bebilon bodajże i też nic. Więc już więcej zapisywać się nie będę.
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- A tak w ogóle to mam pytanie nim zasnę : Czy lepszy laktator ręczny czy elektryczny? I czy elektryczny musi być drogi czy może być najtańszy?
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w sumie bardziej dla tatusiów.Mam nadzieje że mój tż załapie się na te zajęcia.Chciałabym go zobaczyć w akcji ![]() Poradzisz sobie super i bez SR Przecież właściwie mówią tam rzeczy które już wiesz tylko tak bardziej zbierają w całość
|
|
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem jak można trzymać na jednej np. ; kobiete w zagrożonej albo nawet zdrowej ciąży z dziewczyna czekającą na poronienie / terminacje / albo wiedzącą że straci swoje dzieci .. Ja bym uciekła z tamtąd przez okno .. Cytat:
wszystkiego to do niczgo ,ale wzięłam bo tanio :P A ja teraz musze się poskarżyć .. Zaraz mnie rozwali od środka , swedza mnie uda , ręce od wewnątrz , tyłek i brzuch .. zaraz oszaleje Wypije wapno i mleczko i ide spac bo nie strzymie dłużej .. Do tego mam nogi jak balony , ani upału nie ma , ani nie chodziłam jakos więcej niż zawsze .. Aha ; pierw się pomodlę żeby mój Tż nie wpadł do kuchni razem z wanną , bo podobno uszczelnili co trzeb a, ale szczerze wątpie w ich zdolności
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-08-21 o 23:33 |
||
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy elektrycznym się nie namachasz, wygoda na 1 miesjcu ale wiadomo droższy i nawet możesz nie użyć go za dużo jak będziesz karmić piersią. Ja zdecyduje się jednak na elektryczny może być i najtańszy byle by ciągnął ![]() Pamiętam jak moja siostra namachała się ręcznym,aż miała wzdymki i ręka bolała. Z tym że ona od początku ściągała mleko, nie karmiła piersią. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Znów sobie to wyobraziłam To Ty się tak solidnie pomódl ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Dobranoc wszystkim |
||
|
|
|
#967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Chcemy zobaczyć sexi mamuśkę Będzie się działo Cytat:
![]() Mamy Aldika, nawet dziś w nim byłam ja się nie będę bawiła w próbowanie innych...Cytat:
To chyba zależy ile się będzie odciągać, przy ręcznym pewnie można się zajechać jak będzie nawał pokarmu...tak mi się wydaje Ja kupiłam ręczny z TT na początek, bo był w promocji za pół ceny nie wiem czy jest sens inwestować w elektryczny, skoro nie wiadomo czy się przyda...zawsze można później dokupić Cytat:
![]() U nas znowu plamy wody od prysznica na suficie w kuchni i salonie a chyba już ze dwa razy byli naprawiać...w sumie tylko przejechali silikonem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
To ja też idę spać
![]() Dobrej nocki mamcie za jutrzejsze wizyty!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi powiedziała że :NA JEJ OKO wygląda to na ostudę ciężarnych _ tak mi słownik przetłumaczył - ale wolałabym się upewnić że to nie cholestaza ..
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
ostuda to bardziej plamy niż swędzenie....
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja juz glupieje .. Rano będę uderzac do szpitala , zobaczymy co powiedza .. Najpier musze tam zadzwonic I juz sie boje ze mnie odesla. Nic .. Zobaczy sie rano.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
dobra ide spac..wystawiłam na allegro zimowe rzeczy już no i te La Millou truskawki...zobaczymy moze sie ktos skusi
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziendobry....milego dnia wszystkim,tym co nich pochmurno jak u mnie-sloneczka wewnetrznego
![]() Nemosek- co do l4 to od wrzesnia planuje,czyli wlasciwie na 8 i 9 msc. ciazy wsumie to pracuje w firmie rodzinnej,wiec tez zupelnie inaczej wszystko wyglada,taryfe ulgowa mam juz od jakiegos czasu, nie martwie sie,ze ktos kaze mi zrobic cos co moglo by zagrazac mojemu zdrowiu czy dziudziusia....no,ale poki co do pracy trzeba jeszcze sie zebrac,wiec lece![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie!
Trele, koniecznie pokaż się u lekarza z tymi swędzeniami - to może być cholestaza (choć cholestaza zazwyczaj zaczyna się od świądu stóp i dłoni). Zrobią Ci wszelkie próby wątrobowe i będziesz wiedziała co i jak. Trzymam kciuki by okazało się to zwykłym swędzeniem ![]() Pisałyście o pieluszkach... My na początek kupimy Pampersy, ale z czasem na pewno chcę spróbować Dady ![]() Co do kosmetyków, to byłam nastawiona na Oilatum/Emolium, ale teraz poważnie rozważam do kąpieli tę Ziajkę. A po niej nie trzeba smarować, czy trzeba? Wczoraj już nie wchodziłam bo jakiś mega ciężki wieczór miałam... Po południu kilkukrotnie miałam znacznie przyspieszone tętno, tak jakbym była przed jakimś egzaminem... Siedziałam i mnie to normalnie wkurzało Położyłam się na trochę, ale średnio pomogło...Potem robiłam kisiel i jak mnie nagle nad garnkiem zmuliło, to myślałam, że padnę... Nagle zrobiło mi się mega gorąco, jakby mnie pot oblał, zrobiłam się mega słaba, żaden mięsień nie współpracował... Pobiegłam szybko do pokoju i się położyłam. Pomogło, ale do samego wieczora jakoś mdło mi było. Dziś po przebudzeniu też jakoś nieswojo... Zjadłam śniadanko, zobaczymy jak będzie dalej. Zastanawiam się, czy to Mała mnie gdzieś nie uciskała, bo wczoraj calutki dzień czułam, jak się przesuwa - nie było ani jednego wyraźnego kopniaka, tylko takie przesunięcia... Może się obraca? Ale mąż założył wczoraj listwy A jak się mąż z myciem okna dziś wyrobi, to jest szansa na spanie w sypialni ![]() Sama nawet przez chwilę o tym oknie myślałam, ale mimo wszystko trochę się boję, więc odpuszczę. I tak mam co robić, będę musiała sobie powolutku wszystko robić co by się nie przeforsować, więc okno byłoby przesadą... za wszystkie dzisiejsze wizyty! ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- magalska, za wyprawkę! Chyba jesteś pierwsza "kompletna" ![]() Między nami raptem niecałe 2 tygodnie różnicy, a ja tak daleko w polu Chyba muszę się poważnie za to zabrać...
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pogadała czy z teściową czy poważnie z TŻ bo Wam się za kawałek zrobi małe wesele![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę! ![]() Cytat:
za wizytę! ![]() widziałam że pisałyście o pampersach... dla mnie (opiekowałam się chłopcem co nosił Pampers'y) i pampersy Pampers są dla mnie za sztywne i one faktycznie śmierdzą, a moja bratowa jak kupowała na początku czy to bratanicy czy bratanka to szybko z nich rezygnowała bo Pampersy jej przeciekały i przerzuciła się na Huggisy i jej pasowały, a potem już kupowała Dady ja też zaczynam od Dady, ewentualnie kupię newborn do domu czy tam do szpitala na noc żeby zakładać skoro pizecie że bardziej chłonne i lepsze na noc Magalska, za wyprawkę ja w sobotę pewnie już będe miała kompletną bo liczę na to że do jutra moje paczuszki przyjdą z allegro ![]() biorę się za sprzątanie bo za jakieś 2 godzinki ma przyjechać pan na pomiar okien ![]() w ogóle to dzień dobry!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-22 o 07:37 |
||||
|
|
|
#979 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi jeszcze nigdy nie przeciekly.Cytat:
O 9 bede dzwonic do lekarza.Mam nadzieje,ze moja lekarka jest, bo jezeli jest ta druga to nie mam co isc.To tak zimna i oschla kobieta, ze na pewno papierow mi nie podpisze. A mi z rana zawsze jest ok. Dopiero po jakims czasie od wstania zaczynaja sie te bole. I w sumie lepiej bym poszla dzis po poludniu, moze ctg wiecej wykaze niz z rana po spaniu, kiedy brzuch mi sie nie spina. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-22 o 07:58 |
||||
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamiast wziąć się za robotę to siedzę i skubię słonecznika i oglądam Kancelarię adwokacką ![]() dziewczyny, potrzebuję przepis na jakiś mega pyszny obiad, bo jutro mój TŻ ma urodziny i chciałam coś innego zrobić ciasto już mam wybrane
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-22 o 08:00 |
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana, ja już na nogach przed 7 byłam, mąż dzisiaj o dziwo nie na nocke do pracy tylko dniówka więc oczywiście jego budzik mnie obudził
![]() Ja dzisiaj jade po południu na zakupy, mam zamiar wpaść do lidla i jadę do sklepu z koszulami nocnymi do karmienia i innymi dodatkami, trzeba teraz skompletować siebie. Co do pampersów to ja mam dwie paczki najmniejszych pampersów, brat mi kiedyś kupił, więc je wykorzystamy ale raczej nie mam zamiaru cały czas ich używać ze względu na ich cenę, no chyba że trzeba będzie no to wtedy mus to mus, ale tak to albo dada albo huggies, bedziemy sprawdzać
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak tam kochana? Porobili ci jakieś badania? Daj znać Dzień Dobry mamuśki ![]() U Nas dziś słoneczko od rana, zaraz muszę się zbierać do dentysty a później z mamą jad do Selgrosu. Wczoraj przechodzilam koło lumpka, oczywiście nie mogłam się oprzeć i kupiłam kilka rzeczy dla Młodego,przy okazji dla siebie 2 tuninki bo wszystkie bluzki mam prawie za krótkie ![]() Wszystkie Wasze łowy ciuszkowe bardzo ładne ![]() Co do pieluch to ja myślałam na początek nad Pampersami,a później przejść na Daddy ale sama jeszcze do końca nie jestem pewna... Uciekam,zajrzę później. ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny, mam nadzieje, ze noc minęła Wam nawet nawet. U mnie dobrze, choć mój mąż przygniótł mi dzisiaj lewą rękę i się obudziłam, kiedy już mi porządnie zdrętwiała.
Dzisiaj przyjeżdża do mnie narożnik więc nie mogę się doczekać, wreszcie!!! ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Nie wiem czy wiecie zamówiłam sobie łóżeczko wraz z materacem i też ma niedługo przyjść paczką....zobaczymy jak to będzie...teraz przygotowuję się do ozdabiania ściany, właśnie dzisiaj będę wycinać motyle. |
|
|
|
#985 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja się wczoraj zagapiłam, a zaczęliśmy 28 tydzień, czyli to już chyba 7 miesiąc i III trymestr Byle do przodu!Szybko odpisuję i biegnę coś zjeść bo mi burczy w brzuszku :P Cytat:
Mam na początek Pampers Newcare rozm. 1 czy jakoś tak, te białe. Mam 2 duże paczki więc myślę, że mi starczy. Później spróbuje chyba Dadę i Pampersy te zielone i zobaczymy. Nie wiem nawet ile Dada kosztuje, czy to jest duża różnica cenowa. Bo na Pampersy często jest promocja. Ja za paczkę 78 sztuk tych małych zapłaciłam 39 zł więc nie dużo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy w piątek pierwsze zajęcia, już się nie moge doczekać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zatrzymali mnie w szpitalu dostałam wczoraj zastrzyk dziś tabletki i na pewno kroplówka ale już jest o niebo lepiej nic mnie nie boli.tak myślałam ze jeden dzień w szpitalu a ja będę zdrowa jak ryba
w ogóle to nie ma to jak leżeć obok porodówki polecam wrażenia zapewnione![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Hello! Witam się!! Ledwo powstałam. Wczoraj miałam jakiś paskudny sen i budziłam się co chwila... Czas chyba wypijać słabą meliskę przed snem
![]() Lineczka podziel się słonecznikiem ![]() Maomami a ten sklep z koszulami to jakiś w Krakowie? ;> Trele do lekarza, marsz! Poza tym: wanna w kuchni to podobno nowa moda Kyte- dawaj znać, co u Ciebie ![]() Aaby ja też jestem w szczerym polu z wyprawką
|
|
|
|
#988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Kyte ale masz pewność, że szybko zareagują, jeżeli coś się zadzieje znowu...myślę jednak, że teraz już się uspokoi i będzie dobrze. Trzymam kciuki!!!
Idę ogarniać trochę chatę i muszę polecieć szybko po zakupy, i wrócić przed 10 bo od 10- 15 może się pojawić mój narożnik.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

], to kupuje pampersy, bo lepiej zapięcie trzyma i nie

Ja chyba jeszcze będę żałować że się nie zapisałam 

KCIUKI DLA ANI 

za wyprawkę! Chyba jesteś pierwsza "kompletna"
więc może w tej Szkole? 

oj podziałało