|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
ja się wypowiem tylko co do prania....nie mamzamiaru kombinowac i kupowac specjalnych proszków itp. Piotrkowi nie prałam w specjalnych. uzyłam tylko Corala Sensitive a do welurkowych itp tego różowego Corala. dalam tylko na większe płukanie, temperature też normalna jak zawsze piore 40st. tylko pieluszki prałam w Jelpie bomiałam próbkę no i je w 60 st bosmierdziały nowością. Jak Małemu nie daj boze cos wyskoczy tfu tfu tfu to wtedy bede probować. a tak mam zamiar go przyzwyczajac od razu. bo nie bede mu prała całe zycie w płatkach i dopiero może mieć problem z przestawieniem.
TŻ ciągle męczy się z łóżkiem.....nie chce go denerwowac ale ma kare za sówj bałagan,polowy srub nie ma i jeden sczebelek od drabinki zaginał...sam...wyszedl pewnie.... |
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
właśnie wyjęłam ciuszki bo chcę je przeprać i jak posortowałam to wyszły ze 3 pralki jedną właśnie włączyłam, a kolejne jutro - Jezu niech mnie ręka boska broni przed wejściem do H&M (bo takie miałam plany na weekend)
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a mnie wzięło
![]() Mam głupawkę http://www.youtube.com/watch?v=wW8pNBVPkDI |
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#906 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
piękne!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wylicytowałam fajną kołyskę: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3478322125 Snajper to super rzecz jesli chodzi o licytacje na allegro
|
|||
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile w tym prawdy bo mówiła też rzeczy z którymi całkowicie sie nie zgadzam . np że jedyne pampersy nadające sie na noworodki to "pampers", że KONIECZNIE też z tego chusteczki. że monitor oddechu (-polecała Angel Care czy jakoś tak- nawet dałą mi ulotkę bo wcześniej pytala czy wszystko ok, czy biore jakieś leki .. )to prawie konieczność w dobie dzisiejszych trudności ciążowych.. ( jedna zapytała o co jej chodzi to powiedziała, że wiele kobiet teraz na podtrzymywaczach jest, na lekach przez całą ciąże i potem ą problemy z dziećmi. .. śmierć łóżeczkowa itd.. ) ja sie osobiście przeraziłam, bo sama jestem na fenoterolu, no-spie, dopegyt-ie.. i nie wiem czy jeszce pójdę, a w ogole to jedyna rzecz któr ciekawa dla mnie była ze dostaniemy te niebieskie pudełka - w któych jest PAMPERS -hahaha no ale byłam sama bo mąż nie mógł..
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakiej firmy pieluchy będziecie kupować?
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
a to z tymi sciereczkami rozumiem wszystko z wszystkim można? w sensie pajac kolor z pajac biały z kaftanik kolor itd?????
eee no to wtedy ułatwia pranie i codzienne również!! że ja nie wiedziałam wczesniej o takim wynalazku. a to nie ściąga kolorów z ciuchów? zeby potem jakieś blade mi nie wyszły.. i serio działą? a ile to tak kosztuje?
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
ja Dada z biedry
Cytat:
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
pieluchy ze pampersy?
ja z dady najpierw, jak nie podpasują to pokombinueje z innymi. Na końcu są PAMPERS do testowania, choć mam nadzieje ze je ominę, ale jeżeli mój synuś będzie wrażliwy jak jego tatuś to będzie pampersa kupić :/ albo z gołym tyłkiem bedzie łazić Wiecie czego sie obawiam? że nie bede umiala "obsługiwać" takiego malutkiego chłopca, wiecie... higiena itd.. no bo dziewczynke to łatwo- wprawe też mam, ale chłopca a potem jak już będzie starszy? w sensie 2 latka? ( znajoma mi powiedziała ze po jajkach jej synowi stał. co ja wtedy zrobie ??? )---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- mialas jakieś badania?
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rybko też liczę, że pampers mnie ominie chociaż znając moje szczęście to wiadomo jak to się skończy ![]() co do "obsługiwania" też ostatnio o tym myślałam jak ja go ogarnę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
to sobie posłuchasz...---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja korzystam właśnie z tej ziajki co do wyparzania, na pierwsze wyparzanie bym butelkę wygotowała |
|
|
|
|
#918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ty mnie nie strasz tymi objawami że to niedługo, a dzisiaj jeszcze mnie kilka razy przegoniło do kibelka. Ale moja córcia napewno grzecznie po mamusi wysiedzi sobie do terminu, zresztą byłam na wizycie to wszystko jest ok Cytat:
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
DADA DADA DADA!!!!
Mam za dużo pozytywnych opinii na ich temat by kupować Pampersy, poza tym ostatnio miałam możliwość porównywania Dady z Pampersami, Pampersy w środku śmierdzą i w momencie kiedy dziecko zrobi siusiu do nich to Pampers śmierdzi jeszcze bardziej, w Dadzie tego nie ma. Poza tym cena Dady do mnie bardziej przemawia, dlaczego mam przepłacać?! |
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak nam mówili
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny wiecie jaka jestem ciekawa jak wygląda nasza córeczka, tak bym chciała tak podglądnąć ale żeby zobaczyć jakiego ma buziaka, jakie oczka,jakie włoski a nie da się tak. No ale już w miarę niedługo
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Kyte, i jak? Badali Cię?
Ja też mam zamiar stosować Dadę. I od razu chusteczki z niej. W ogóle mam zamiar stosować serie: np ziajkę krem, płyn do mycia i na ciemieniuchę. W razie czego: łatwiej wyeliminować , bo wiem, ze na pewno ten kosmetyk uczula, a nie, ze używam z 5 różnych serii i zgadywanie, który to
|
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Kyte odezwij się jak będziesz coś wiedzieć.
Nasturcjo bardzo logiczne podejście, super. |
|
|
|
#926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czesto go sobie przycina spodniami czy majtkami i krzyczy jej, moj ptaszek Dziewczyny, bylam w Nürnberg autem, by maly pojezdzil metrem poogladal pociagi na dworcu i wogole wyszedl do ludzi.Mialam meza do pomocy,bo sama musialam co chwile stawac bo mnie skurcze lapaly. Mam za swoje, bo teraz peka mi kregoslup. Sypie sie normalnie.Domii-juz chcialam pisac, ze przeciez tesciowa chce tylko rodzine zaprosic, ale jezeli to twoi rodzice placa to postepuje bardzo nieladnie.Porozmawiaj z nia o tym otwarcie, szczegolnie ze macie razem mieszkac. |
||
|
|
|
#927 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz możesz spokojnie oczekiwać na synusia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby się szybko znalazła Cytat:
![]() Cytat:
chyba za straszenie i reklamowanie pamperówj jej płacą ![]() coś masz pecha do służby zdrowia Rybko Ja Pampersa ![]() Cytat:
żeby byo wszystko dobrze
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze buzki swojego synka nie widzialam za dobrze,bo zaslanial ja raczkami...ale jutro bede przede wszystkim czekala na zdanie "wszystko jest ok,zdrowy jak ryba". moglby jeszcze pan doktor mi powiedziec,ze maly juz sie obrocil,bo na to tez czekam...a juz czy buziaka zobacze,to bedzie jako dodatkowy prezencik wrazie co
|
||
|
|
|
#929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
NO na pewno
Cytat:
Cytat:
![]() Ja prałam wszystko , bo dziewczyny pisały WSZYSTKO !! Cytat:
WYdaje mi się ze to dlatego że młoda nadal nie jest ułożona tak jak powinna być .. Cytat:
Sama się buja ?Cytat:
Domi - cos dla Ciebie jak już się tak rozspiewałaś http://www.youtube.com/watch?v=J8t9d4TIVHQ I mam pytanie do De i Pauli - jakich pieluch macie zamiar uzywac ? Dla Was tez Pampers jest be ?
|
|
#930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

właśnie wyjęłam ciuszki bo chcę je przeprać i jak posortowałam to wyszły ze 3 pralki

9-12 msc
bo już naprwdę ciuszków nie potrzebuję:0 innych rzeczy to i owszem
- wyprzedaż tych promocyjnych bo promocja sie skończyła a jeszcze można pepsi wygrać 

.. śmierć łóżeczkowa itd.. ) ja sie osobiście przeraziłam, bo sama jestem na fenoterolu, no-spie, dopegyt-ie.. i nie wiem czy jeszce pójdę, a w ogole to jedyna rzecz któr ciekawa dla mnie była ze dostaniemy te niebieskie pudełka 
to będzie pampersa kupić :/ albo z gołym tyłkiem bedzie łazić
to sobie posłuchasz...
jej, moj ptaszek 
żeby byo wszystko dobrze
muszę z siostrą pogadać