|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Robione tydzień temu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1376685866
![]() |
#1112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na razie ciuszki po corce wrzucam do kartonow po pampersach ![]() ![]() Kluska a jak Batman sie miewa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
Ktoś jeszcze kupił dziś w lidlu te leggisny nie wiem sama czy jechać po nie w końcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
takie zgrabne macie brzuszki....moj jakis taki tlusty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Olusia, tłusty to jest mój
![]()
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
tak tak,mojego nie widzialas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na szczescie na wadze zbyt duzo nie przybieram,rosnie mi tylko bebenek,ale przed ciaza rozpoczelam odchudzanie z nasza narodowa trenerka nr 1 ![]() licze caly czas na to,ze znowu tak ladnie poleca kg przy karmieniu
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-08-22 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie, bo jakiś czas temu obiła mi sie o oczy na wątku dyskusja o kulkach gejszy. Ja posiadam takowe i przed ciążą regularnie ćwiczyłam. Teraz też bym chciała, a nie wiem czy można w naszym stanie.
#1122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gina się zapytaj najlepiej swojego czy widzi przeciwwskazania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Będę chyba musiała.
![]()
#1124 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Ano nie da ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
lecę kończyć obiadek i do jutra bo jakimś cudem mój TŻ znowu wcześniej będzie w domku
![]() A i witam nową mamusię ![]()
#1126 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po połówkowym nawet mój mąż się wkręcił i na zakupach wczoraj mówi, żeby kupić coś niebieskiego dla synusia. Wcześniej słyszałam tylko, że za wcześnie i nawet nie chciał oglądać. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Wtajemniczenie
|
Mnie mało i będzie mniej z moja mama jest źle i potrzebuje pomocy. Jest w szpitalu
Ciężkie to dla mnie tym bardziej że wiem że nadzieji coraz mniej bo wyniki coraz gorsze |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
Kefii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, lepiej
![]() jeszcze jedna kroplówka dziś i zdejmą wenflon (a sądzę,że to on jest powodem nieszczęśliwej miny) Kefii, przytulam ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | ||
Wtajemniczenie
|
no, niesamowite
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest tłusty brzuch? nie widziałaś mojego przed ciążą ![]() niestety dobrze rozumiem Wasze rozważania z Olusią. już się nie łudzę, że ciąża przejdzie bez wpływu na sylwetkę ![]() co do kulek gejszy to co może być przeciwskazaniem? ja tylko muszę nowe kupić i rozkminić coś, by były jak najbardziej higieniczne. są chyba jakieś spraye dezynfekujące tzw sex-zabawki.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Możecie mi w czymś doradzić. Mój lekarz na urlopie i to jedyny lekarz do jakiego mogę iść... otóż dopadła mnie chyba jakaś infekcja, początki grzybicy czy juz nie wiem czego. Tak w skrócie wargi sromowe mam zaróżowione znacznie i bardzo swędzą, mam całą apteczkę na te dolegliwości ale naprawdę nie wiem co mogę użyć żeby sobie ulżyć. Mam clotrimazolum maść. LActovaginal dopochwowe kapsułki na wyrownanie flory bakteryjnej i gdzies chyba mialam tantum verde w proszku ale nie jestem pewna czy jeszcze jest. plus mam dopochwowe jeszcze takie typowe na grzybice pochwy ale ich nie chcę używać bo nie wiem czy to to już i czy mogę to w ogóle brać żeby dziecku nie zaszkodzić (niby II trymestr już jest).
proszę o pomoc
#1133 |
Zadomowienie
|
kefii
![]() Shiloh mam nadzieję, że w końcu się tam zaaklimatyzujecie i spokojnie będziecie czekać na malucha ![]() marieee gratuluje córeczki ![]() Sheperdess gratuluje chłopczyka ![]() perfuzja wracając do tematu porodu, ja też się boje bardziej zzo niż samego bólu. vacuity ja też mam -6, ale u mnie wadę powoduje zanik nerwu wzrokowego, więc nie wiem jak się do tego odniosą lekarze. We wrześniu planuje wizytę u Pani okulistki, ufam jej bardzo, więc liczę, że dobrze mi doradzi co do porodu. malaMigotkAaa twoje opowieści wigilijne są powalające ![]() san_g gratuluje małej antenki ![]() Ja dziś zebrałam się w sobie i pojechałam o 8 do lidla. Przy ciuszkach była taka walka, a przy rzeczach dla kobiet w ciązy pusto. Legginsy dla mnie spoko. Odpowiada mi ich długość i materiał z których są wykonane. Kupiłam sobie też miękki biustonosz do karmienia- bardzo wygodny, chociaż ja miękkie nosze tylko po domu. Ten sztywny nie była na mojej cycki. Ciągle myślę o tym termometrze. Ciuszków nie kupowała, bo choć mam przeczucie na chłopaka, to wole uniknąć wtopy, że córa będzie miała bodziaki w auta, a młody będzie śmigał w różu. Przeszłam tez ostra walkę ze służba zdrowia i dostałam się do neurologa na nfz (prywatnie m-c czekania, na nfz pół roku). W nocy nie czułam pięty, czyli całej nogi, wiedziałam, że to kręgosłup mi ciśnie na nerw, więc pojechałam na sor, powiedziałam, że jestem w ciąży tracę czucie w nodze i od razu miałam konsultacje neurologiczną ![]() Ale czy naprawdę człowiek musi posuwać się do tak radykalnych zagrań? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Wysyłam duzo ciepłych myśli.
![]() |
#1135 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jutro wracam do pracy, z czego cieszę się niezmiernie ![]() W tym tygodniu nadrobiłam spotkania z 4 koleżankami, które są na macierzyńskich/ wychowawczych i trochę je podpytałam o sprawy logistyczne. Gorzej, że ich odpowiedzi były zupełnie różne: jedna powiedziała, że śpiworek do spania jest the best, druga, że jej dziecko tylko pod kołderką, a rożek to używała tylko w szpitalu, a trzecia, że w rożku jej dziecko dłuugo spało. I bądź tu człowieku mądry. ![]() Śliczne te Wasze brzuszki! Dziś zapytałam nawet mojego dr, czy mój nie za mały, na co odpowiedział: przecież dno macicy jest pod pępkiem- taki ma być! Więc takim się cieszę. ![]() Pozdrowienia
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj okładow z jogurtu, ulżą na swędzenie i powinny trochę pomóc ogólnie. No i do lekarza jak tylko bedziesz mogła. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Zrobiłam listę ubranek w rozmiarze noworodkowym i 0-3 jakie mam. Wyszło: - body z długim rękawem: 2 - body z krótkim rękawem: 5 - rampersy: 3 - koszulki z długim rękawem: 6 - koszulki z krótkim rękawem: 2 - swetry/bluzy: 4 - pajacyki bawelniane: 5 - pajacyki cieplejsze: 3 - spodenki bawelniane: 1 - spodenki wyjściowe: 5 (ciekawe ile z nim chociaż raz założę małemu ![]() - kombinezony: 2 (jeden bardzo ciepły, jeden średni) Dokupię jeszcze body z długim rękawem (4?), spioszki/półspioszki (co lepsze?), czapeczki, skarpetki, ewentualnie niedrapki i chyba będzie wszystko, prawda? Czy cos jeszcze wypadałoby kupić?
![]() |
#1137 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
hmmm może po prostu mydło i wrzątek? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
leć do byle jakiego gina niech to zobaczy a może do tego czasu przemyj rumiankiem- to chyba nie powinno zaszkodzić ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
o matko i dali Ci coś na te kręgi i mięśnie? bardzo dobrze że pojechałaś
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem za wodą z mydlem, nie ma co przesadzać.
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
albo wymyć żelem do higieny intymnej i wyparzyć wrzątkiem
#1140 |
Zadomowienie
|
Kefii będzie dobrze, zdrowia dla Mamy!
Co do zakupów w lidlu to nie zdążyłam i pewnie teraz nie ma co jechać ![]() Oglądam tlc -porodówkę i powiem szczerze, nie chce nikogo widzieć oprócz męża i personelu medycznego w dniu porodu bo ludzie z rodziny szaleją- dwie kobity się pobiły na porodówce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.