|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Robione tydzień temu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1376685866
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja na razie ciuszki po corce wrzucam do kartonow po pampersach .W razie,jak faktycznie boy,to powybieram te unisex,a jak dziewuszka,to wszystko sie przyda .Kluska a jak Batman sie miewa? |
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1114 |
|
Rozeznanie
|
Ktoś jeszcze kupił dziś w lidlu te leggisny nie wiem sama czy jechać po nie w końcu.
|
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
takie zgrabne macie brzuszki....moj jakis taki tlusty
![]() |
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Olusia, tłusty to jest mój
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tak,mojego nie widzialas
.Nie dosc,ze boczki wypukle,to jeszcze galaretka sie trzesie .No nic,po ciazy bedzie trzeba trzeba zrzucic
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale nic to, będę miała upragnionego bąbla i tylko to sie liczy.
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na szczescie na wadze zbyt duzo nie przybieram,rosnie mi tylko bebenek,ale przed ciaza rozpoczelam odchudzanie z nasza narodowa trenerka nr 1 ,do tego zdrowiej zaczelam sie odzywiac i musialam przestac (tzn cwiczyc).Nie mam jakiejs tam duzej nadwagi,ale pare kg mniej moglabym wazyc.licze caly czas na to,ze znowu tak ladnie poleca kg przy karmieniu
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-08-22 o 14:51 |
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie, bo jakiś czas temu obiła mi sie o oczy na wątku dyskusja o kulkach gejszy. Ja posiadam takowe i przed ciążą regularnie ćwiczyłam. Teraz też bym chciała, a nie wiem czy można w naszym stanie.
|
#1122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gina się zapytaj najlepiej swojego czy widzi przeciwwskazania
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Będę chyba musiała.
|
#1124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Ano nie da ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
lecę kończyć obiadek i do jutra bo jakimś cudem mój TŻ znowu wcześniej będzie w domku
A i witam nową mamusię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1126 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Po połówkowym nawet mój mąż się wkręcił i na zakupach wczoraj mówi, żeby kupić coś niebieskiego dla synusia. Wcześniej słyszałam tylko, że za wcześnie i nawet nie chciał oglądać. |
|||
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie mało i będzie mniej z moja mama jest źle i potrzebuje pomocy. Jest w szpitalu
Ciężkie to dla mnie tym bardziej że wiem że nadzieji coraz mniej bo wyniki coraz gorsze |
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Kefii
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, lepiej
jeszcze jedna kroplówka dziś i zdejmą wenflon (a sądzę,że to on jest powodem nieszczęśliwej miny) Kefii, przytulam dużo siły i zdrówka dla Mamy i dla Ciebie
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no, niesamowite
Cytat:
, świetnie radzi sobie pazurkami, bo wciąż bierze udział w kocio-psich bijatykachCytat:
trzymaj się cieplutko, życzę Ci dużo siły; moja mama też chorowała na raka; teraz jest dobrze, ale niepokój o jej zdrowie wraca, choć minęło już ponad 14 lat od operacji i terapii
|
||
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest tłusty brzuch? nie widziałaś mojego przed ciążą niestety dobrze rozumiem Wasze rozważania z Olusią. już się nie łudzę, że ciąża przejdzie bez wpływu na sylwetkę będzie mnie czekała mega robota nad ciałem.co do kulek gejszy to co może być przeciwskazaniem? ja tylko muszę nowe kupić i rozkminić coś, by były jak najbardziej higieniczne. są chyba jakieś spraye dezynfekujące tzw sex-zabawki.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
Możecie mi w czymś doradzić. Mój lekarz na urlopie i to jedyny lekarz do jakiego mogę iść... otóż dopadła mnie chyba jakaś infekcja, początki grzybicy czy juz nie wiem czego. Tak w skrócie wargi sromowe mam zaróżowione znacznie i bardzo swędzą, mam całą apteczkę na te dolegliwości ale naprawdę nie wiem co mogę użyć żeby sobie ulżyć. Mam clotrimazolum maść. LActovaginal dopochwowe kapsułki na wyrownanie flory bakteryjnej i gdzies chyba mialam tantum verde w proszku ale nie jestem pewna czy jeszcze jest. plus mam dopochwowe jeszcze takie typowe na grzybice pochwy ale ich nie chcę używać bo nie wiem czy to to już i czy mogę to w ogóle brać żeby dziecku nie zaszkodzić (niby II trymestr już jest).
proszę o pomoc
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
kefii
Shiloh mam nadzieję, że w końcu się tam zaaklimatyzujecie i spokojnie będziecie czekać na malucha ![]() marieee gratuluje córeczki ![]() Sheperdess gratuluje chłopczyka ![]() perfuzja wracając do tematu porodu, ja też się boje bardziej zzo niż samego bólu. vacuity ja też mam -6, ale u mnie wadę powoduje zanik nerwu wzrokowego, więc nie wiem jak się do tego odniosą lekarze. We wrześniu planuje wizytę u Pani okulistki, ufam jej bardzo, więc liczę, że dobrze mi doradzi co do porodu. malaMigotkAaa twoje opowieści wigilijne są powalające a co opinii rodzicielek odnośnie zakupu rzeczy, to moja na początku też twierdziła, że wózek po porodzie i że po co noworodkowi kombinezon, ale szybko mój tata wybił jej to z głowy.san_g gratuluje małej antenki ![]() Ja dziś zebrałam się w sobie i pojechałam o 8 do lidla. Przy ciuszkach była taka walka, a przy rzeczach dla kobiet w ciązy pusto. Legginsy dla mnie spoko. Odpowiada mi ich długość i materiał z których są wykonane. Kupiłam sobie też miękki biustonosz do karmienia- bardzo wygodny, chociaż ja miękkie nosze tylko po domu. Ten sztywny nie była na mojej cycki. Ciągle myślę o tym termometrze. Ciuszków nie kupowała, bo choć mam przeczucie na chłopaka, to wole uniknąć wtopy, że córa będzie miała bodziaki w auta, a młody będzie śmigał w różu. Przeszłam tez ostra walkę ze służba zdrowia i dostałam się do neurologa na nfz (prywatnie m-c czekania, na nfz pół roku). W nocy nie czułam pięty, czyli całej nogi, wiedziałam, że to kręgosłup mi ciśnie na nerw, więc pojechałam na sor, powiedziałam, że jestem w ciąży tracę czucie w nodze i od razu miałam konsultacje neurologiczną okazało się, że mam zerwane jakieś mięśnie, które trzymają kręgosłup w ryzach, więc tydzień temu wysunął mi się kręg i teraz mam takie bajabongo. Ale czy naprawdę człowiek musi posuwać się do tak radykalnych zagrań?
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Wysyłam duzo ciepłych myśli.
|
|
#1135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja jutro wracam do pracy, z czego cieszę się niezmiernie W tym tygodniu nadrobiłam spotkania z 4 koleżankami, które są na macierzyńskich/ wychowawczych i trochę je podpytałam o sprawy logistyczne. Gorzej, że ich odpowiedzi były zupełnie różne: jedna powiedziała, że śpiworek do spania jest the best, druga, że jej dziecko tylko pod kołderką, a rożek to używała tylko w szpitalu, a trzecia, że w rożku jej dziecko dłuugo spało. I bądź tu człowieku mądry. ![]() Śliczne te Wasze brzuszki! Dziś zapytałam nawet mojego dr, czy mój nie za mały, na co odpowiedział: przecież dno macicy jest pod pępkiem- taki ma być! Więc takim się cieszę. ![]() Pozdrowienia
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj okładow z jogurtu, ulżą na swędzenie i powinny trochę pomóc ogólnie. No i do lekarza jak tylko bedziesz mogła. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Zrobiłam listę ubranek w rozmiarze noworodkowym i 0-3 jakie mam. Wyszło: - body z długim rękawem: 2 - body z krótkim rękawem: 5 - rampersy: 3 - koszulki z długim rękawem: 6 - koszulki z krótkim rękawem: 2 - swetry/bluzy: 4 - pajacyki bawelniane: 5 - pajacyki cieplejsze: 3 - spodenki bawelniane: 1 - spodenki wyjściowe: 5 (ciekawe ile z nim chociaż raz założę małemu ) - kombinezony: 2 (jeden bardzo ciepły, jeden średni) Dokupię jeszcze body z długim rękawem (4?), spioszki/półspioszki (co lepsze?), czapeczki, skarpetki, ewentualnie niedrapki i chyba będzie wszystko, prawda? Czy cos jeszcze wypadałoby kupić?
|
|
#1137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
hmmm może po prostu mydło i wrzątek? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
leć do byle jakiego gina niech to zobaczy a może do tego czasu przemyj rumiankiem- to chyba nie powinno zaszkodzić ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
o matko i dali Ci coś na te kręgi i mięśnie? bardzo dobrze że pojechałaś
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem za wodą z mydlem, nie ma co przesadzać.
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
albo wymyć żelem do higieny intymnej i wyparzyć wrzątkiem
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Kefii będzie dobrze, zdrowia dla Mamy!
Co do zakupów w lidlu to nie zdążyłam i pewnie teraz nie ma co jechać ![]() Oglądam tlc -porodówkę i powiem szczerze, nie chce nikogo widzieć oprócz męża i personelu medycznego w dniu porodu bo ludzie z rodziny szaleją- dwie kobity się pobiły na porodówce Wiadomo w USA wszystko jest lepsze, nowsze, osobne sale porodowe z łazienkami itd ale same porody są takie jak u wszystkich kobiet na świecie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

.
16.06.2012 

.No nic,po ciazy bedzie trzeba trzeba zrzucic 

dużo siły i zdrówka dla Mamy i dla Ciebie 
będzie mnie czekała mega robota nad ciałem.