|
|
#4261 | |
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Pewnie hydrokortyzon. Nie martw się, czytając ulotki sterydów można paść na zawał, jakie mogą być reakcje niepożądane, ale w rzeczywistości baaaaaardzo rzadko wystepują. |
|
|
|
|
|
#4262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jutrzejsze szczepienie! My też 68, a pampki jeszcze 3, ale chyba jak wykończymy obecne (jeszcze 1,5 paczki), to będą 4 ![]() ![]() ![]() A ja dziś na obiad m.in. parówki To już w ogóle ma-sak-ra!Hello, zaglądaj częściej! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś w dwóch bibliotekach (w jednej rozliczyć konto, w drugiej zapisać się i wypożyczyć książki). W drodze Krzyś spał, w bibliotece spał, z powrotem też, ale w drugiej bibliotece się obudził. Chwilę pogadał, ale powiedziałam Mu, że tu obowiązuje cisza, więc był cichutko I w ogóle cisza, ludzie szukają sobie książek, dwie osoby przy komputerach; a tu nagle: prrr... prrrr... PRRRRRRrrrrRRRRRRRR ![]() Pod samym domem złapał nas deszcz, dobrze, że dopiero wtedy ![]() A jutro jadę wreszcie z Krzysiem do pracy, trzymajcie kciuki za podróż, będę się metrem tłuc
|
|
|
#4263 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() 2. To Ty z samego rańca byłaś w bibliotekach? W mojej dzielnicy cały dzień padało. 3. Kciuki! |
|
|
|
|
|
#4264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rozlało się właśnie o tej 15.30 i potem już nie przestało...I dzięki za kciuki
|
|
|
#4265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a jak pies reaguje na dziecko? zaprzyjaźnili się?
ręce składa (ku rozpaczy )Cytat:
)na wyjeździe mieliśmy spacerówkę. najpierw spał przypięty, potem w foteliku urzędował albo na rękach konkubenta... Cytat:
Cytat:
no i dla Róży za niwelowanie napięciaCytat:
? jesteś bohaterką
|
|
|
|
#4266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i co za menda jedna co do naszych krostek - wyslych ufff - ale dzis z rana widze a on ma wlasnie jakby babla z zadrpaniem, PEWNIE komar ![]() Cytat:
![]() ![]() super wiadomosc. Cytat:
ad 2 - szczegolnie pogrubuione, padlam ad 3 - zdaj relacje z wyprawy.LECEM spiochac ... wlosy farbniete, Milus od 20 spi ' zdjecia podzielone wlozone do albumow, mozna isc do lozka - bo slysze jak mnie Koldra wola ![]() aaaaa i gdzie sie podziala nestelle .. ![]() :conf used: mam nadzieje ze z Roszkiem sie nie pogorszyly bo ost razem pisala walsnie ze mial temp
|
|||
|
|
|
|
#4267 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wg mnie opłaca się. a jakie ceny używanych widziałaś? |
|||||
|
|
|
|
#4268 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za życzenia
)Wsadziłam Młodego z przodu do auta. Ledwo się w ticusiu zmieścił ale daliśmy radę Fajnie macie w tych dużych miastach co chwilę jakieś targi i hipermarkety .... ale mieszkać bym nie chciała.Najpierw nie spodobało mu się, że się grupki porobiły (część poszła sobie usiąść na kanapę. Ale nie sposób być jednością jak jest 30 osób ) zrobił straszną awanturę o to z darciem się i wyklinaniem włącznie. I wtedy właśnie uciekli prawie wszyscy goście. Moja rodzina spokojna i nie skora do awantur więc się ewakuowali i tyle A potem jak zostali tylko Ci co u nas spali to ich obrażał, m.in. żonę kuzyna i właśnie kuzyn chciał go bić Ale udało nam się go położyć spać i był spokój. Idę spróbować usnąć
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poprawę RóżyA pełzać dlaczego nie kazał pozwalać? Klementyna z tym lepszym pilnowaniem to się uśmiałam, to miałaś w nocy siedzieć nad Nim i czuwać Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jedna przyszła lekko niedopasowana, ale bez problemu odsprzedałam teraz znowu zamawiam 3 pary Cytat:
różnie to bywa nooo w końcu schudłam i coraz ładniej wyglądam, to znowu chcę wychodzić do ludzi no i mąż szczęśliwy, bo jego koledzy mu mówią, że ma fajną żonkę D więc się chwali mną hehee Co do fotelika, to dzieciaki od samego początku jeżdżą z tyłu. Raz tylko mąż wiózł Julę w nosidełku z przodu.
|
|
|
|
#4271 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Nie. Tylko noszenie w nosidle/wisiadle z podtrzymywaniem nóg ![]() Chyba weźmiemy wózek... Dokładnie nie powtórzę, bo TŻ słuchał, a ja w tym czasie płaczące dziecko ubierałam, ale chodzi o to, że ma sięgać rękami do góry po zabawki, a nie podpełzywać do nich na łokciach, aby nie cofnąć postępów w niwelowaniu napięcia mięśniowego. |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do zachowania Filipa to rzeczywiście za szybko na lęk separacyjny. U nas też tak podobnie czasami miska sie zachowuje wiec biore ja ze soba do lazienki i siedzi w nosidle i patrzy jak się kapie ![]() Ja mam espiro magic od niedawna. Dostalam od kolezanki i bardzo chwalila ten wozek ale nie wiem jak zachowuje się zimą. Na razie jestem w z niego bardzo zadowolona.
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych miesiecy, nowych umiejetnosci My powoli zaczynamy zakupy jesiennych ciuszków i szczerze jestem przerażona jak szybko moje dziecko rosnie, rozmiar 80 juz jest na porządku dziennym. A jeszcze niedawno byl taki malenki...
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też, a najlepiej nie jezdzic do teściów W OGÓLE!! bo z dzieckiem sie nie podruzuje, bo jest za delikatne (nawet 40km)tylko sama najchetniej by widziala Kacperka co dziennie i nie rozumie, ze teściowie jacy sa to sa, ale tez chcą dziecko zobaczyc raz na jakis czas- w koncu to dziadkowie, a owady sa wszędzie i mogły go pogryzc nawet u niej w domu- chociaz jej sie wydaje, że ona najlepiej potrafi zając się dzieckiem...MOIM dzieckiem! W ogóle miałam dzis kłótnie przez telefon, aż sie popłakałam...wrrrrrrrr |
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to naprawdę ma ekspresowe tempo wzrostu![]() Klementynka - miałam napisac i zapomnialam. Nie zamartwiaj się tym hydrokortyzonem. My tez mielismy go przepisanego na bardzo silną ciemieniuchę i wszystko bardzo szybko zeszło jak posmarowałam. Wiem, że to steryd ale na szczęście nie wystąpiły u nas żadne powikłania
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Liwka-dzieki
JAkby mniejsza ta plamka na buzi juz, w nocy jesZcze cos zaczął chrumkać-robilismy inhalacje i sciagalismy katar-rano juz ok....ehhh wszystkie plagi...a spałam jak mysz pod miotłą bo mnie mama nastraszyła jeszcze jakimiś gorączkami, zaburzeniami oddechu itp po pogryzieniu...Fakt Kacper jest troche niespokojny, ale chyba mu 2 zab idzie, oby szybko doszedł do siebieMy się nie wazylismy ostanio u lekarza, ale rozmiar 80 też już dawno uzywamy, a waka pewnie z 10kg. Paamperys rozm 5;p-sa jeszcze większe czy go mam juz uczyć nocnika;p?Ale widze, ze Kacper troszkę przystopował,a inne dzieci go gonią ![]() Co do karuzeli- u nas już sćiagnieta, bo 2 razy tak ciągnął za zabawki, ze spadła-na szczęscie obok niego. |
|
|
|
|
#4277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie przejmuj sie kochana. nie wlozymy dzieci pod szklany klosz Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-08-22 o 12:25 Powód: idiotyczny blad ;) |
|||||
|
|
|
|
#4278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
głowa w ścianie też coraz czesciej sie zdarza bo nie patrzy gdzie idzie
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio ulubiona zabawka KArola
|
|
#4280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wracam bodajze w 2 tygodniu listopada.. urlop wypoczynkowy jeszcze wykorzystam.. a tak to dodatkowe 6 tygodni konczy mi sie ok. 10 pazdziernika...
dziewczyny na zabki co stosujecie.. ma m ten dentoxin.. ale nie wiem czy to mozna takiemu malemu dziecku? szczepienie mamy dopiero 29.08 wiec troche czasu do pediatry hmm wczoraj kupilismy soczek i dalismy synkowi ale mial kwasna minke. przyzwyczajam go bardziej do butli.. bo widzial ja moze 3 -4 razy na miesiac a moze byc ciezko hmm Kasia postaram sie byc czesciej.. ale moj synio w dzien nie spi prawie, zalezy od dnia.. czasami na napady i wszystko bee i te dziaselka cisnie tak.. maz na urlopie ale na budowie ciagle i ja czesto tez a neta tam nie mamy poki co.. no i jakos przepadlam ostatnio ale postaram sie wkrecic.. ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- o jak super..siedzi ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
postaral sie ![]() Cytat:
ja tez jestem ciekawa ile moj ma cm i kg ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
)Liwka brawo dla Misi za siadanko
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
co do drugiego pogrubionego oooooooooo fajowa, a jak siedzi grzecznie - Milus jak na razie robi mase brzuszkow ![]() wrocilam - pojechalam do Cerfura - zachaczylam o Smyka - i udalo mi sie upolowac 2pak spodenek - ZE SCIAGACZAMI NA NOGACH !! uwazam to za sukces - przyjemnosc kosztowala mnie az 17 zeta.pozniej kupilam Album z Kubusiem Puchatkiem na 160zdjec - szkoda ze ju 75 wlozylam - cos mi sie zdaje ze zanim Milus ''wyfrunie'' z domu - bedzie tego ze 5 Kartonow - no ale jak se obiecalam tak bede robic, ja nie mam zdjec z dziecinstwa - a tak to zawsze milo bd na stare lata usiasc i przekladaja kartki podziwiac ten Cud Natury no nic ide robic obiad - bom glodna jak wilk .
|
||
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
, ale jak do przodu?? W sumie tam nie ma w przodzie poduszki ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
My dzisiaj kończymy 6 m-cy ![]() ![]() KOmu coli ![]()
|
|
|
#4283 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za postępyA powiedz Róża sama łapie zabawki, wyciąga rączki? Bo zastanawia mnie jak to jest z tym napięciem wzmożonym i obniżonym że podobne ćwiczenia się wykonuje ![]() Cytat:
![]() jak dzisiejsza podróż? Cytat:
![]() zazdroszczę... Cytat:
![]() a właśnie zawsze wszystko co złe będzie na nas bo my jesteśmy z dziećmi 24/24 Cytat:
![]() no supcio sobiem siedzem i bawiem ![]() ![]() Hej hej ![]() Byłam na małych zakupach oczywiście obkupiłam małego a sobie nic i po pieniążki za becikowe, no niestety tylko jedno nam się należy bo niby że przekroczyliśmy budżet ehh tyle papierów wypełniania załatwiania, no ale dobre i to![]() Co to rozmiaru my nosimy 68/74 ale spodenki to nawet i 62 jeszcze ![]() Ale pampki kończę 3 i lada moment już 4 czekają ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- poproszę colusię ![]() Najlepszego dla Kiniusi |
||||||
|
|
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za zakupy.my ten sam rozmiar ubrań, ale pampki 3 i rzepy po zapięciu się stykają (więc prawie na zakładkę). Pewnie jeszcze długo 3 będziemy nosiły.
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
|
|
#4287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A relacja - mam złote dziecko! ![]() "Na mieście" byliśmy łącznie 6 godzin, jak dotychczas najdłużej. Dojechaliśmy do metra i dopiero, jak dwiema windami zjechaliśmy na peron, przypomniałam sobie, że metro nie jeździ przez centrum, a Politechnika (gdzie właśnie zjechaliśmy) to stacja końcowa i mogę sobie na Kabaty pojechać, a nie na Bielany Musieliśmy więc kombinować: znów autobus + tramwaj 1 + tramwaj 2 (w tym jeden nie niskopodłogowy, musieli mi ludzie pomagać ). W firmie wszyscy zachwyceni Krzysiem, że taki śliczny, i piękne wielkie oczka, czarne włoski, taki pogodny i spokojny; do każdego się usmiechał, nawet zaśmiał się kilka razy, no normalnie achy i ochy! Po korytarzach chodziłam w chuście, każdy się zatrzymywał i zachwycał ![]() A potem odwiedziliśmy moją Ciocię, która widziała Krzysia, jak miał ze 2 tygodnie, to mogła sobie porównać, jak urósł ![]() W ogóle napotykani ludzie, jak pytali, ile ma, to mówili, że duży jak na swój wiek... A ja nie mam porównania ![]() Krzyś w podróży nie marudził, chłonął wszystko z ciekawością, troszkę się zdrzemnął, był kochany i słodki No i w ogóle jutro kończymy 4 MIESIĄCE!!! To teraz nadrabiam
|
|
|
#4288 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Malpko alez Karollo pięknie siedzi ![]() Maria, to bez sensu nosidelko jak trzeba podtrzymywać:/ cieszę się, że napiecie i asym znika ![]() My na wczasy zabieraliśmy jeszcze płyn do przemywania oczek, aspirator do noska, wodę morską ![]() Tutaj mam link do taniego, a sensownego nosidełka ergo:http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...443706133.html A tu link do ćwiczeń obrotowych dla Maluszków:http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s Liwka za śniadanko![]() Ogólnie za skończone miesiące, umiejętności i zbiorowe za szczepienia i kontrole![]() Moderna ogólnie lubię czytać o podejściu do spraw dziecięcych w innych krajach udanego odpoczywania![]() Nam się fajnie nosi Roszpunkę w nosidełku bardzo szybko w nim usypia bo lubi się przytulać mam nadzieję, że będziemy sięnosić jak najdłużej![]() Jedyny minus boby to to, że się tak obiera w różne farfocle ![]() W tuli też tak jest? Oliwko dziękuję za odpowiedź w sprawie wózka ![]() Pani pytanie o piecha nie do mnie ale u nas to bardzo fajnie sięułożyło martwiliśmy się jak nasz rozpieszczony pupil przyjmie Małą czy nie będzie zazdrosny itp-a on przelał całe uczucie ze mnie na Nią i pilnuje Jej, musi leżeć blisko wózka, łóżeczka, maty. Jak Roszpunka zapłacze, a ja nie słyszę to przylatuje i szczeka![]() Podziwiam za podróżowanie pociągiem i za stoicki spokój podczas wizyty ![]() Achna, wszystkiego najlepszego ![]() My dziś też po szczepieniu Roszpunka dzielniej zniosła niż Mąż waży 7060 i mierzy 73cm następne szczepienie dopiero jak skończy rok
|
|
|
|
|
#4289 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wcześniej się nie chwalił? ![]() Cytat:
Hehe, no wypas! A co to za zabawka? ![]() Mi coli, miiiii!!! ![]() Cytat:
![]() Podróż opisałam wcześniej Pogrubione - oj tak, zgadzam się... niestety. Nie rozumiem z tym becikowym... jakie "jedno"? Cytat:
Ciekawa jestem, jak mój by przyjął dziecko... Ale niestety w lipcu 2012 trzeba było go uspić, rak kości... A w sierpniu zaszłam w ciążę. Takie koleje losu ![]() I za szczepienia - a wymiary super, długa i szczupła
|
|
|
#4290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ale próbuj nocnika super chłopak i taki duży się wydaje![]() ![]() klask i: wow! ale leci ten czasa koli nie odmówię Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

za jutrzejsze szczepienie! 

To już w ogóle ma-sak-ra!
tzn pouciekali wszyscy od razu i zostali tylko Ci co nie mogli uciec bo u nas spali, a byli wypici i mieli daleko do domu

05.07.2008
klask i:
więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam