Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 13:59   #4231
maria28
Kniaginia

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
i z nowości to już dosięga swoich stóp i je konsumuje :d haha
Mniam!

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Nie było żadnych wpadek, a imprezka poślubna mało co nie zakończyła się tzw "mordobiciem" :P czyli była jak najbardziej udana A poważniej to niestety jeden gość przesadził z alkoholem i praktycznie rozwalił nam imprezę tzn pouciekali wszyscy od razu i zostali tylko Ci co nie mogli uciec bo u nas spali, a byli wypici i mieli daleko do domu

Mikołaj chrzest zniósł dzielnie i nie płakał.
Brawa dla Mikołaja!
To nieźle ten gość musiał nawywijać.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Acha chciałam wam napisać,ze kupiłam na wyprzy multipaki bodziakow ze smyka Coolclub i z F&F w Tesco i jednak jakość tych ze smyka jest o wiele gorsza,

Hehe, ostatnio poszłam do Tesco po tłuczek do mięsa, a wróciłam z tłuczkiem i naręczem ubranek z F&F, mają tam taką słodką kremową kolekcję
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 14:00   #4232
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

za szczepienie
a jak wakacje się udały???
Dziękujemy
Jeśli chodzi o Hanie,to bezproblemowo było, bardzo jej się podoba kontakt z natura, w lesie milczy i zafascynowana ogląda wszystko. Wieczorami padala jak mucha i pięknie spała w nocy. Strasznie szybko zlecialy te. 2 tyg niestety i kilku rzeczy nie zdążyliśmy zrobić,np pójść z nią na basen. Ciagle się zastanawiamy czym zasłużyliśmy sobie na takie grzeczne dziecko

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 14:02   #4233
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A mamusie co się wożą z maluszkami autem. Jak jedziecie same to fotelik (wraz z dzieckiem ) macie na przednim siedzeniu czy z tyłu? Jadę dziś (aż 4 km!! ) sama i nie wiem gdzie łobuza małego przypiąć.
Ja z przodu wożę ale nie mam poduszki.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 15:50   #4234
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Witam się w tym szarym dzionku
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g i skoczył trochę w centylach, ale mamy się nie martwić nie odchudzać. Jedyne co to zamiast kaszek, które by go dotuczyły serwować warzywa. I po co ja wczoraj kleik kupiłam
Ja jeszcze nie opuszczam poziomu w łóżeczku, czekam aż zacznie siadać/podciągać się. Jedynie z karuzelą wczoraj się pożegnaliśmy, bo sięga już do zabawek i boję się że ją na siebie zrzuci.
piekna waga

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

nie. trzymam się założenia, że na środkowy stopień jak dziecko siada, a na najniższy jak samo wstaje. Jakub jeszcze nawet się nie przekręca, więc nie widzę potrzeby mimo że kończy zaraz 5 m-cy.
nie na środkowy jak się przekręca plecy, brzuch, plecy na najniższy jak już siada, u mnie jest na środkowym i jak Karol siadłby i złapał sie za barierkę to wyleciałby spokojnie wiec myśle ze lepiej wczesniej na dół dać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 16:18   #4235
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na długo?
tylko na tydzien
maz nie moze wytrzymac w domu, wiec na szybko znalezlismy kwatere - a ciezko cos znalezc na juz z psem

dziewczynki nie nadrobie dzisiaj, jestem tak snieta... koszmar
Stary 2013-08-21, 16:27   #4236
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dziękujemy
Jeśli chodzi o Hanie,to bezproblemowo było, bardzo jej się podoba kontakt z natura, w lesie milczy i zafascynowana ogląda wszystko. Wieczorami padala jak mucha i pięknie spała w nocy. Strasznie szybko zlecialy te. 2 tyg niestety i kilku rzeczy nie zdążyliśmy zrobić,np pójść z nią na basen. Ciagle się zastanawiamy czym zasłużyliśmy sobie na takie grzeczne dziecko
ooo no to super!
teraz będziecie mieli piękne wspomnienia

w następnym tygodniu jedziemy na sesję zdjęciową, głównie Julii
u tej Pani Fotograf - Małgorzata Mąkosa

tu na facebooku można zobaczyć jej zdjęcia

https://www.facebook.com/media/set/?...2109771&type=3
Stary 2013-08-21, 17:38   #4237
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej
Filip dzisiaj kończy 5 miesięcy

Cytat:

Ja już po ślubie i po chrzcinach Nie było żadnych wpadek, a imprezka poślubna mało co nie zakończyła się tzw "mordobiciem" :P czyli była jak najbardziej udana A poważniej to niestety jeden gość przesadził z alkoholem i praktycznie rozwalił nam imprezę tzn pouciekali wszyscy od razu i zostali tylko Ci co nie mogli uciec bo u nas spali, a byli wypici i mieli daleko do domu

A tu widzę/czytam, że na noże prawie poszło. Szkoda Ptaszek nam odleciał , może wróci.

A mamusie co się wożą z maluszkami autem. Jak jedziecie same to fotelik (wraz z dzieckiem ) macie na przednim siedzeniu czy z tyłu? Jadę dziś (aż 4 km!! ) sama i nie wiem gdzie łobuza małego przypiąć.
za udaną imprezę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 17:58   #4238
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
bry, wreszcie zajrzałam tutaj po długim niebycie .........
witaj - i pisaj szybko co u was slychac

Cytat:
Hej i ja witam się po wakacjach.

U nas jutro szczepienie rano,już się martwię, czy znowu nie będzie gorączki.
No i Krakowianki jak coś to jestem ready odnośnie spotkania!
witamy
za jutrzejsze szczepienie.

ja nie z Krk - ale sie Pisze na spotkanko

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Ja już po ślubie i po chrzcinach Nie było żadnych wpadek, a imprezka poślubna mało co nie zakończyła się tzw "mordobiciem" :P czyli była jak najbardziej udana A poważniej to niestety jeden gość przesadził z alkoholem i praktycznie rozwalił nam imprezę tzn pouciekali wszyscy od razu i zostali tylko Ci co nie mogli uciec bo u nas spali, a byli wypici i mieli daleko do domu

witam i Was
to fajnie ze wesele sie udalo - bez ''wiekszych'' przeszkod
no i zabycie dzielnym podczas chrztu.

Cytat:
. Ciagle się zastanawiamy czym zasłużyliśmy sobie na takie grzeczne dziecko
no oczywiscie ze zasluzylliscie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tylko na tydzien
maz nie moze wytrzymac w domu, wiec na szybko znalezlismy kwatere - a ciezko cos znalezc na juz z psem

dziewczynki nie nadrobie dzisiaj, jestem tak snieta... koszmar
lepszy tydzien - niz nic

qrde ja tez snieta jestem - udalo mi sie 30 min zdrzemnac z Milusiem ale okropnie mnie blowa napie...papier

pozniej napisze co mnie dzis spotkalo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 18:48   #4239
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witaj - i pisaj szybko co u was slychac
pomlutku tyjemy ale za to rośniemy Matylda jest niejadkiem, owocami pluje ale za to energii ma za troje dzieci czasami juz wysiadam wakacje udane, niedługo na szczepienie idziemy kolejne.

Ostatnio marudek z niej straszny, chyba zabki sie gdzies ruszyly albo ma skok rozwojowy a poza tym to leci pomalu do przodu
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 18:51   #4240
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
my dalej u teściów. basen zaliczony, paszport się wyrabia. Florek pozował u fotografa jak model, ani razu oczu nie zamknął jak lampa mu błyskała. i z nowości to już dosięga swoich stóp i je konsumuje :d haha

pozdrawiamy
no to musi być rozkoszny widok

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Gratki i brawa dla wszelkich miesięcznic i rocznic (ślubu )
I dla siadających i dla raczkujących i jedzących i plujących i dla wszystkich wszystkich wszystkich

A tu widzę/czytam, że na noże prawie poszło. Szkoda Ptaszek nam odleciał , może wróci.

za ślub i chrzciny. Najlepszego

Cytat:
nooo, nie mogę się doczekać
już sobie kieckę kupiłam
no to szalejesz na całego tak trzymać

Cytat:

Acha chciałam wam napisać,ze kupiłam na wyprzy multipaki bodziakow ze smyka Coolclub i z F&F w Tesco i jednak jakość tych ze smyka jest o wiele gorsza,po praniach nieraz się rozciagaja czy znieksztalcaja, więc polecam te z F&F bo super trzymają fason. No i nawet nie po przecenie są tańsze 5 szt za 55zl a w smaku jakiś za 79. Acha i wg mnie maja tez ładniejsze wzory. Oczywiście mówię o multipakach a nie tych sprzedawanych na sztuki, bo takich nie mam ze smyka,mam z F&F i jeszcze bardziej sobie chwale ( na przecenach były po ok 18zl/szt)
co do bodziaków ze smyka to j też jestem tego zdania, kupiłam po raz pierwszy i ostatni 3pak po założeniu po kilku godz jest rozwleczony jak nie wiem. Fajny cienki materiał ale do
Stary 2013-08-21, 19:16   #4241
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

genaralnie nic jej się nie widzi
np.jak dziecko zakwili to oczywiście coś je boli (sprecyzować co już nie potrafi) - jakby go słyszała w akcji (na wyjeździe miał dwa ataki histerii i to króciuchne).
albo kwestia i zagadnienie o wymiarze globalnym: śliniak. Torres ma taki zmywalny, ale jeszcze na niego za duży, więc kupiłam w Smyku taki bluzko-śliniak (jestem bardzo zadowolona, bo jednak gro rzeczy mamy pożyczonych i mam stresa przy karmieniu), no i to jest wymysł, bo najlepsze są lniane śliniaki (bo ona takie miała).
albo książeczki - wymysł i na bank w przyszłości nie będzie chciał czytać. w ogóle co to za "muuu" i "beee", ona ani razu nie słyszała "aniele boży"
hahaha to nie składa jeszcze rąk do modlitwy???:PP

Cytat:
za kolejne miesiące
za nowe zęby
za rocznice ślubu
aaa i dla Miśki za siadanie. reszty nie pamietam.
my dalej u teściów. basen zaliczony, paszport się wyrabia. Florek pozował u fotografa jak model, ani razu oczu nie zamknął jak lampa mu błyskała. i z nowości to już dosięga swoich stóp i je konsumuje :d haha

pozdrawiamy
pycha nózki brawo!

Cytat:
a bo wkur** mnie takie gadanie i ocenianie innych, nie chcesz dawać to nie dawaj, ale nie obrażaj innych którzy dają.
Moja Jula je danonki, pije kubuś play, parówki też je - te z sokołów 93%. Oczywiście kubusia pije zazwyczaj na dworze, parówki je raz na jakiś czas. Za to danonki je na zmianę z Paulą.
Bajki też ogląda, także jestem patologią nad patologie.
aaa i o zgrozo była raz w mc donaldzie i zjadła kilka frytek i loda.
ad.1 zgadzam się!!!

ad.2 rzeczywiście nie ma co hehe

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Pani nie zazdroszczę teściowej moja na miesiąc wyjechała do sanatorium teść wyjechał nad morze, więc mam WOLNE
hahaha pewnie na plaże nudystów co?

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Gratki i brawa dla wszelkich miesięcznic i rocznic (ślubu )
I dla siadających i dla raczkujących i jedzących i plujących i dla wszystkich wszystkich wszystkich

buahaha dobre z tym slubem! gratulacje kochana!!! wszystkiego dobrego!!!!

co do fotelika to na tylnym woże. Ale miska bardzo grzeczna w aucie.

Cytat:

Ptaszysko wróć!! Tęskno tu bez Twoich postów o Natalce!

Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 19:18   #4242
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy
fajnie, że wyjazd Wam się udał!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 19:37   #4243
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
fajnie, że wyjazd Wam się udał!!!
Dzięki dziewczyny
Właściwie to były dwa wyjazdy, bo polowe czasu byliśmy w górach,a polowe na wsi.

Stary 2013-08-21, 19:58   #4244
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
żeby była przy buzi to bym się nie odezwała jak zwykle NA. ale tak ją zszarpałam z mojego dziecka, że chyba dotarło, że sobie nie życzę.
Choć Torres (Brutus mały) kładł sobie z upodobaniem różne materie na twarz (pieluchę, uszy poduszki, kocyk bambusowy "w zbyt krzykliwy wzór"), zabawa w "a kuku" była hitem wyjazdu - no i oczywiście komentarz: "widzisz, lubi!". tak jak kiedyś tu pisałam - stertę ułożę mu na twarzy jak będzie lubił
dla mnie to jest kluczowe, że SAM sobie nakłada, jak się bawi a nie dostaje szmatę na twarz jak śpi... z resztą teraz to już potrafi sobie sam zdjąć z twarzy, ale jak miał dwa tygodnie?!

Dziecko śpi
w nocy spał jak zwykle sam w łóżeczku, dwie pobudki. i nawet teraz dosypia

Wstawać śpiochy
trzeba było "mamusi " pokazac kocyki w sklepie zeby wyskoczyła z kasiorki na niezbyt krzykliwy

Cytat:
Hej
Filip dzisiaj kończy 5 miesięcy

Obudziliśmy się o 6 miałam już wstawać ale jeszcze się położyłam i zasnełam, Filip też, obudziłam się o 8:30 i tylko wstałam z łóżka to i Filip się obudził.

Wczoraj zrobiłam mu krem z dyni i marchewki, jak wcinał to szok! Zjadł pół szklanki i było mu mało. Ile mniej więcej powinno jeść takie dziecko na obiadek? To nie za dużo, bo on by zjadł jeszcze więcej.
a jak?

Cytat:
one są chyba światłem ładowane

nie wiem ile "powinno". Wczoraj kalafior wszedł w ilości dwóch łyżeczek. Jarzynówka - cały słoiczek (120 ml).

heh. już od dawna jestem zdecydowana na parasolkę, ale ona ma takie małe kółeczka, że sobie nie mogę ją na śniegu wyobrazić... i tak odkładam zakup (by znów nie trafić kulą w płot, bo to jednak długodystansowa impreza...)

genaralnie nic jej się nie widzi
np.jak dziecko zakwili to oczywiście coś je boli (sprecyzować co już nie potrafi) - jakby go słyszała w akcji (na wyjeździe miał dwa ataki histerii i to króciuchne).
albo kwestia i zagadnienie o wymiarze globalnym: śliniak. Torres ma taki zmywalny, ale jeszcze na niego za duży, więc kupiłam w Smyku taki bluzko-śliniak (jestem bardzo zadowolona, bo jednak gro rzeczy mamy pożyczonych i mam stresa przy karmieniu), no i to jest wymysł, bo najlepsze są lniane śliniaki (bo ona takie miała).
albo książeczki - wymysł i na bank w przyszłości nie będzie chciał czytać. w ogóle co to za "muuu" i "beee", ona ani razu nie słyszała "aniele boży"
(pod koniec nawet się chyba trochę przekonała, bo sama mu czytała - skumała, że go to kręci)

koszmarne to jest. mamy w tym tygodniu kontrolę i ja nie wchodzę do gabinetu, bo się boję co usłyszę (u babci na rękach jest najlepiej, po co ma leżeć...)
roz☠☠☠ało mnie to
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 20:07   #4245
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Achna - gratulacje z okazji ślubu! Wszystkiego dobrego!

Cytat:
hehe chyba się nie liczy, bo pociąg był super niestety open space więc jak Histeriusz pod Tarnowem pokazał siłę płuc to wszyscy słyszeli

W gondoli jechał?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
jak już o 21 zasypiała tak wczoraj tak gadała że ją położyłam przed akwarium i do 22:20 nadawała przed nim
sorki, ale
A poważnie współczuję i jednoczę się - miałam 4 noce z pobudką co godzinę i myślałam, że nie może być gorzej... myliłam się Dziś przez 2 godz. co 15 min, od 6 do 7 brykanie, ale dospał do 9. Ja chodzę jak lunatyk i potykam się o własne nogi. A o tej porze nie zasnę

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
co do wymienionych przez OC kubusiów, danonków, parowek itd. to akurat w środowiskach patologicznych byłyby uznawane jako dobrobyt.

Cytat:
wiesz, o ile leżał na brzuchu, to mnie szczerze strzykało, że go modlitw uczyła (sic )...

Cytat:
Jest poprawa, powiedział, że asymetria jest już naprawdę minimalna.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Pytanie do dziewczyn mających nosidełka. Jestem już w zasadzie zdecydowana na tulę/bondolino (muszę pojechać pomierzyć i wtedy wybiorę), ale zaczęłam się zastanawiać, czy to faktycznie inwestycja na dłużej. Moje dziecko najbardziej lubi być noszone przodem do świata, wiadomo, że w tych nosidełkach to niemożliwe. Wasze nie protestują, że za wiele nie widzą? Zadowolenie z bliskości z rodzicem dominuje nad chęcią poznawania świata?

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:02
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 20:19   #4246
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pytanie do dziewczyn mających nosidełka. Jestem już w zasadzie zdecydowana na tulę/bondolino (muszę pojechać pomierzyć i wtedy wybiorę), ale zaczęłam się zastanawiać, czy to faktycznie inwestycja na dłużej. Moje dziecko najbardziej lubi być noszone przodem do świata, wiadomo, że w tych nosidełkach to niemożliwe. Wasze nie protestują, że za wiele nie widzą? Zadowolenie z bliskości z rodzicem dominuje nad chęcią poznawania świata?
Pewnie się gromy na mnie posypia ale ja się pozyczylam babybjorn i noszę przodem,bo inaczej się nie da. A jak zasypia to przekladam Hanie przodem do siebie. Tylko nie noszę długo.

Stary 2013-08-21, 20:21   #4247
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn mających nosidełka[/B]. Jestem już w zasadzie zdecydowana na tulę/bondolino (muszę pojechać pomierzyć i wtedy wybiorę), ale zaczęłam się zastanawiać, czy to faktycznie inwestycja na dłużej. Moje dziecko najbardziej lubi być noszone przodem do świata, wiadomo, że w tych nosidełkach to niemożliwe. Wasze nie protestują, że za wiele nie widzą? Zadowolenie z bliskości z rodzicem dominuje nad chęcią poznawania świata?
Marcel jest jeszcze maly i w nosidelku mu dobrze - glowka wystaje, wiec ma mozliwosc patrzenia na boki lub w gore, troche w dol wiec cos tam widzi i poznaje swiat pozniej bedzie troche wiekszy i raczki beda juz wystawac z nosidelka, wiec bedzie mial mozliwosc jeszcze wiekszego obrotu - no a pozniej mozna tez dziecko nosic na plecach.
Na razie dziecko jest zadowolone, a pozniej zobaczymy - mam nadzieje, ze rowniez tak bedzie

Ja mam zamiar pozniej nosidelko sprzedac, jako uzywane - u nas przynajmniej dobrze sie sprzedaja - ale mam jednak nadzieje, ze Marcel bedzie chcial dlugo byc noszony
Stary 2013-08-21, 20:30   #4248
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Marcel jest jeszcze maly i w nosidelku mu dobrze - glowka wystaje, wiec ma mozliwosc patrzenia na boki lub w gore, troche w dol wiec cos tam widzi i poznaje swiat pozniej bedzie troche wiekszy i raczki beda juz wystawac z nosidelka, wiec bedzie mial mozliwosc jeszcze wiekszego obrotu - no a pozniej mozna tez dziecko nosic na plecach.
Na razie dziecko jest zadowolone, a pozniej zobaczymy - mam nadzieje, ze rowniez tak bedzie

Ja mam zamiar pozniej nosidelko sprzedac, jako uzywane - u nas przynajmniej dobrze sie sprzedaja - ale mam jednak nadzieje, ze Marcel bedzie chcial dlugo byc noszony
przy tym rączkami moja trzyma albo szelki albo bluzkę, wtula się i zasypia.

ja tez patrzyłam na ceny używek róznica miedzy nową Tulą a używką 20 zł
Stary 2013-08-21, 20:34   #4249
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
przy tym rączkami moja trzyma albo szelki albo bluzkę, wtula się i zasypia.

ja tez patrzyłam na ceny używek róznica miedzy nową Tulą a używką 20 zł
niezle ceny
to u nas jednak uzywki spadaja sporo w dol, bo mozna miec uzywane Bondolino za polowe ceny nawet ja kupilam 30% taniej

a Emilka juz ma raczki na zewntarz w Tuli czy jeszcze nie?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:35
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 20:42   #4250
corka_rosy
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny
Z ciekawości patrzyłam na ceny używanych i w ogóle się nie opłaca.
Pomijając fakt, że ostatnio bardzo się nacięłam na kupowanie używanych rzeczy przez internet i nie mam zamiaru tego robić.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 20:44   #4251
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a jak?
ugotowałam dynię, marchewkę i zblenderowałam, pyszne było i jaki kolorek
To dopiero pierwsze moje papki dla małego na razie same warzywa plus woda bo zastanawiam się co z tłuszczem? Masło może być ale ile go na jedną porcję ponad 100ml

Nie wiem co się dzieje ale moje dziecko wieczorem jak mnie nie ma w pobliżu jest strasznie niespokojne i przeraźliwie płaczę. Jest tak od tygodnia, kiedy wyszłam z dziewczynami z pracy i Tż usypiał małego płakał mu podobno przez godz i nie mógł zasnąć. I od tamtego czasu jak wieczorem idę się kąpać a Tż zostaje sam z Filipem to zaczyna płakać. Dzisiaj np. po 18 zjadł przed 19 poszłam się wykąpać po kilku minutach słyszę przeraźliwy płacz, więc szybko się wykąpałam i z ręcznikiem na głowie i w szlafroku nie ubrana lecę do małego, wzięłam na ręce przytuliłam, cisza. Oddałam Tż kilka minut i płacz, więc przyszedł z Nim do łazienki do mnie i cisza. Jak wrócił do pokoju znów wrzask, szybko się ubrałam i już przejęłam go od razu cisza, chciałam mu dać cycka to tak się rzucił jak by pół dnia nie jadł a minęło dopiero jakoś 1h 15min. Nie wiem dlaczego tak może być. Raczej na lęk separacyjny jeszcze za wcześnie...
Stary 2013-08-21, 20:49   #4252
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Z ciekawości patrzyłam na ceny używanych i w ogóle się nie opłaca.
Pomijając fakt, że ostatnio bardzo się nacięłam na kupowanie używanych rzeczy przez internet i nie mam zamiaru tego robić.
trzeba byc ostroznym jednak ..
w DE lubie zakupy na ebayu, czesto kupuje uzywki i jak na razie super... no i ceny srednio przez polowe za super stan
Cytat:
ugotowałam dynię, marchewkę i zblenderowałam, pyszne było i jaki kolorek
To dopiero pierwsze moje papki dla małego na razie same warzywa plus woda bo zastanawiam się co z tłuszczem? Masło może być ale ile go na jedną porcję ponad 100ml
nie wiem jak z maslem, ale u nas na 200g papki warzywnej (obiadowej) 2 łyżeczki oleju, a do owocowej 1 lyzeczka.
Stary 2013-08-21, 20:56   #4253
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem jak z maslem, ale u nas na 200g papki warzywnej (obiadowej) 2 łyżeczki oleju, a do owocowej 1 lyzeczka.
A jaki tłuszcz może jeszcze być? Oliwa?
Stary 2013-08-21, 21:04   #4254
monnagiovanna
Raczkowanie

Dobry wieczór

Uff... jestem padnięta, bo przygotowujemy się do chrzcin, na razie pucuję całe mieszkanie, no i czyszcząc zmywarkę rozwaliłam sobie palec prawej ręki o jakiś ostry element (nawet nie wiedziałam, że tam takie są ), nie mogłam aż zatamować krwi przez długą chwilę, boli jak cholera. Ale nie ma tego złego... bo dzięki temu Tż zabrał się za kąpanie małego, czego do tej pory nie robił I nawet mu się spodobało

Od paru dni próbujemy też marcheweczkę - na razie idzie trochę opornie, a za pierwszym razem mały strzelał takie kwaśne i zdziwione miny, że padałam ze śmiechu. Teraz zjada parę łyżeczek i się krzywi, mam nadzieję, że polubi z czasem te warzywka.

Przyszła mi też paczka z Bebilonu - śliniaczek i poradnik.

Podłączam się pod pytanie o fajną spacerówkę, powoli zaczynam się rozglądać, ale za taką, którą się będzie dobrze jeździło też zimą. Czy miała może któraś z Was do czynienia z espiro magic?
Stary 2013-08-21, 21:06   #4255
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Na poczatek polecaja zwykle ale dobrej jakosci oleje rafinowane np. rzepakowy lub slonecznikowy. U nas sa jeszcze takie specjalne oleje uzupelniajace diete niemowlecia, ktore nadaja sie dla dziecka np. z Holle czy Alnatura (one sa specjalnie przygotowane by zachowac wartosciowe skladniki jak kwasy omega, a przy tym by zminimalizowac zawartosc ewentualnych skladnikow szkodliwych, jak np. metale ciezkie). Tloczone na zimno pozniej (ale nie pamietam juz od jakiego wieku mozna).
Maslo tak srednio polecane, ale nie zaglebialam sie dlaczego.

http://www.aptekadziecka.pl/product-...250ml-BIO.html

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-08-21 o 21:12
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 21:17   #4256
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
niezle ceny
to u nas jednak uzywki spadaja sporo w dol, bo mozna miec uzywane Bondolino za polowe ceny nawet ja kupilam 30% taniej

a Emilka juz ma raczki na zewntarz w Tuli czy jeszcze nie?
on lubi się za szelki trzymac, albo jak się przutula to łapie mnie za bluzkę i w momencie usypia- u nas wczoraj i przedwczoraj histeria straszna , dzis po wsadzeniu do Tuli spokój ....

Cytat:
olej rzepakowy

Cytat:
Na poczatek polecaja zwykle ale dobrej jakosci oleje rafinowane np. rzepakowy lub slonecznikowy. U nas sa jeszcze takie specjalne oleje uzupelniajace diete niemowlecia, ktore nadaja sie dla dziecka np. z Holle czy Alnatura (one sa specjalnie przygotowane by zachowac wartosciowe skladniki jak kwasy omega, a przy tym by zminimalizowac zawartosc ewentualnych skladnikow szkodliwych, jak np. metale ciezkie). Tloczone na zimno pozniej (ale nie pamietam juz od jakiego wieku mozna).
Maslo tak srednio polecane, ale nie zaglebialam sie dlaczego.

http://www.aptekadziecka.pl/product-...250ml-BIO.html
o, musze kupic

a masło ponoc dlatego, ze trudno znależć prawdziwe ( znaczy 100%)
Stary 2013-08-21, 21:25   #4257
bzinka
Zadomowienie

Czy któraś z Krakowianek wybiera się w weekend na http://motherandbaby.pl/krakow ? Widziałam plakaty na mieście.

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-08-21 o 21:42
Stary 2013-08-21, 21:55   #4258
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
pomlutku tyjemy ale za to rośniemy Matylda jest niejadkiem, owocami pluje ale za to energii ma za troje dzieci czasami juz wysiadam wakacje udane, niedługo na szczepienie idziemy kolejne.

Ostatnio marudek z niej straszny, chyba zabki sie gdzies ruszyly albo ma skok rozwojowy a poza tym to leci pomalu do przodu
za tycie - i za stanie sie mniejszym ''nie jadkiem'' hihi.

Cytat:
Nie wiem co się dzieje ale moje dziecko wieczorem jak mnie nie ma w pobliżu jest strasznie niespokojne i przeraźliwie płaczę. Jest tak od tygodnia, kiedy wyszłam z dziewczynami z pracy i Tż usypiał małego płakał mu podobno przez godz i nie mógł zasnąć. I od tamtego czasu jak wieczorem idę się kąpać a Tż zostaje sam z Filipem to zaczyna płakać. Dzisiaj np. po 18 zjadł przed 19 poszłam się wykąpać po kilku minutach słyszę przeraźliwy płacz, więc szybko się wykąpałam i z ręcznikiem na głowie i w szlafroku nie ubrana lecę do małego, wzięłam na ręce przytuliłam, cisza. Oddałam Tż kilka minut i płacz, więc przyszedł z Nim do łazienki do mnie i cisza. Jak wrócił do pokoju znów wrzask, szybko się ubrałam i już przejęłam go od razu cisza, chciałam mu dać cycka to tak się rzucił jak by pół dnia nie jadł a minęło dopiero jakoś 1h 15min. Nie wiem dlaczego tak może być. Raczej na lęk separacyjny jeszcze za wcześnie...

jak to mi kiedys alliw - napisala, jesli nie wiadomo co to jest - to jest to skok = przytulam mocno i dajem Moc Energii

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Uff... jestem padnięta, bo przygotowujemy się do chrzcin, na razie pucuję całe mieszkanie, no i czyszcząc zmywarkę rozwaliłam sobie palec prawej ręki o jakiś ostry element (nawet nie wiedziałam, że tam takie są ), nie mogłam aż zatamować krwi przez długą chwilę, boli jak cholera. Ale nie ma tego złego... bo dzięki temu Tż zabrał się za kąpanie małego, czego do tej pory nie robił I nawet mu się spodobało
nie zazdrszczam rozcietego paluszka
kalski: dla tz za kapiel, moze teraz jak mu sie spodobalo bd miala 5min dla siebie

hehe - no wiec
poszlam po to tlumaczenie aktu Milusia - i mialam isc jeszcze do urzedu po papierki - ale cos mnie ''tknelo'' i wyslalam smsa do banku - dostalam zwrotny ze JEST JUZ KASA - wiec poszlam - odebrac zdjecia - po dordze zdarzylam kupic se tunik-kiecke i spodenki
oczywiscie pod samym domem sobie przypomnialam ze mialam isc do urzedu - wiec wysialda z busa, przeszlam na druga strone poczekalam 5mini pojechalam. na szczescie nie bylo kolejek haha.
w dordze powrotnej byla swiadkiem oto takiej sytuacji:
-- laskaz ok 5 letnim (murzyniatkiem, ojeic dziecka wsiadl innymi drzwiami i se udiadl na siedzeniu) dzieckiem wsiada do busa, no a ze wsie miejsca siedzace byly zajete - wiec laska pacza i sadza dziecko na obudowie od kola - mam nadzieje ze wiecie o czym mowie, ze jak to wyglada. przejechalismy 1 przystanek - i nagle kierowca otowra dzwi i pyta jej sie ( lagodnym tonem)
< prosze pani co pani robi z tym dzieckiem, jego tu nie wolno sadzac>
aaaaaaaaaaaa ta Laska z Morda na niego. zaczytuje to co zapamietalam
< ze jak to nie jest to do siedzenia, ze co on jej mowi ze ona moze sadzac dziecko tam gdzie jej sie podoba, przeciez nie ma ZAKAZU>
no to facio mowi jej - ze albo ona bierze dziecko na podloge, albo on nie jedzie dalej.
no i ona dalej z morda < ze ona kupila bilet i nie moze jej bronic posadzenia tam dziecka, i ze niech nie bedzie beszczelny tylko rusza, bo ona i tak juz jest SPOZNIONA na spotkanie >
ogolnie zrobila sie afera na caly bus - i w koncu laska dala za wygrana i wymogla na facecie by dziecko siedzialo mu na kolanach - ale nie bd cytowala tego co mu po angielsku mowila - no szkoda mi bylo kierowcy tylko bo porzadnie mu sie ''oberwalo'' haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 22:22   #4259
maria28
Kniaginia

A propos nosidełek - fizjoterapeuta ostatecznie nam wytłumaczył, że my możemy nosić wyłącznie przodem do świata, co w nosidełkach, które mają taką opcję, równa się tak naprawdę wisiadełku, bo nogi wtedy wiszą, inaczej się nie da. Mówił, że wtedy należy rękami podtrzymywać nogi.
No to do dupy z takim nosidełkiem, za przeproszeniem! Wkurzyłam się. Nie wiem, jak my będziemy łazić z dzieckiem na wyjeździe.

A ogólnie z Róży napięciem i asymetrią jest lepiej, zanika. Jedno z ćwiczeń nam zamienił na takie, które mam nadzieję uda nam się wykonywać bez siłowania się z dzieckiem. Mamy nie pozwolić dziecku na pełzanie, czyli zabawka ma być bezpośrednio przed nim lub wyżej na jakimś podwyższeniu, żeby sięgało do góry po nią.

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Ale nie ma tego złego... bo dzięki temu Tż zabrał się za kąpanie małego, czego do tej pory nie robił I nawet mu się spodobało
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 22:26   #4260
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Krakowianek wybiera się w weekend na http://motherandbaby.pl/krakow ? Widziałam plakaty na mieście.
Idzcie beda konkursy dla tatusiow o wózki i foteliki;p

Witam się tak w ogóle...Kacpus obudził sie u teściów z bąblem na policzku, który zrobił się czerwony i zaczął sie sączyc...potem wyskoczyło cos na ręce- wrocilismy do domu i do lekarza-wyglada na ugryzienie, ale nie wiadomo co: nie komar, osa, pajak, pchła itp. dostal fenistil doustnie i hydrocostam-łągodny steryd podobno, ale jak poczytałam ulotkę to MArtwie sie bardzo, tymbardZiej, ze mama mnie juz nastrszyła,ze jak meszka to jakie to moze byc niebezpieczne itp....i oczywiscie tekst, ze trzeba go lepiej pilnowac...denerwuje mnie takie gadanie okrutnie...pryska mu sie wózek, moskitera zalożona, okna zamykane, a i tak w nocy go cos użarło...ale juz sie przyzwyczailam, ze wszystkie nieszczęscia świata to moja wina-pośrednio lub bez....i juz nie wiem co mnie zdenerwowało bardziej- bąbel kacpra,czy rodzicielka...
kasia a jak Wasze krosty?
gratuluję:chrzcin, slubów, rocznic, imienin i urodzin
ehhh ide spac, bo parszywy mam nastrój, jutro Wam napisze ciąg dalszy moich przygód nadżerkowo- lekarkowych;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości