Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 06:38   #2581
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

A ja bym bardzo chciała żeby mi w czwartek powiedział,że coś się zaczyna dziać . Bo powiem Wam,że mam przeczucie,że przenoszę heh.
Na wizycie w ubiegły pon. szyjka była b.długa ,rozwarcia jakiegokolwiek brak.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 06:49   #2582
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja mam w barku ze 4 likiery, z 8 butelek wina (przy czym 3 sa weselne i na chrzciny) i 3 butelki szampana weselnego.Ale jakoś mnie nie ciągnie
To ja się nawet nie przyznaję co mam w piwnicy...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
stanik za 200 zł,a majtki siateczkowe.
Przecież te majtki to seksowna koronkowa bielizna.

A co do stanika na mój rozmiar ABC to taki wypchany musze nosić

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
bo ja ogólnie nie czuję takich rzeczy, tzn. ciągle coś mnie uwiera, brzuch się napręża i czuję jakbym miała go zdrętwiałego i sama nie wiem czy to dziecko sie tak układa, czy aż tak często i ciągle twardnieje mi brzuch
nic o tym nie piszę, bo przecież nikt mi nie powie co ja odczuwam - a ja skąd mam wiedzieć czym rózni sie jedno od drugiego
No ja też miałam problemy z rozróznieniem skurczy od napinania sie dziecka.Ale ostatnio poznaję je jak czuje ścisk taki w dolnej części brzucha.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

co do leków na żylaki mam tak jak matall.
Mi też wyszedł niedawno dziad jeden mój gin przepisał mi leki. Kupiłam, przeczytałam ulotkę i się trochę przestraszyłam.
Teraz zamówiłam specjalne pończochy i w ten sposób będę z nimi walczyć. Boję się brania leków i zaszkodzenia małemu.

Ja mam coś takiego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Trochę nogi mniej bolą
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 06:50   #2583
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Gruba i chudy
jacy Wy piękni
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 06:54   #2584
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość

P.S o jakiej diecie mowicie :brzyda l: jestem zainteresowana
O diecie mamy karmiącej
Stary 2013-08-27, 06:54   #2585
kaska87
Zakorzenienie

hej
dzisiaj będę troszkę więcej, bo wczoraj była przeginka pałki, wieczorem miałam ciśnienie wysokie, stopy mi spuchły i małż powiedział, że mam nie sprzątać- ale wie, że mądry pchełek nie wytrzyma, więc mogę jeden pokój i przedpokój teraz już syrki ok

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
moje motto jak chłopa długo nei było, zaczynasz wymyślać, idź spać
dokładnie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tak mój zareagował na dietę KP? że kiedyś kobiety wszystko jadły i nie było wymyślania
to mój wie lepiej co mogę jeść, a czego nie przy KP ale z samymi babeczkami wychowany-2 sis mama, babcia, a tato często był poza domem w delegacji więc chyba stąd wie dużo o babskich sprawach

Cytat:
Dzień dobry, lecz nie dobry. Znowu nieprzespana noc i wszystko bolało.Wykończę się...W dodatku glowa mnie boli i mi niedobrze.

ja dzisiaj dobrze spałam w nocy tylko odbywałam walkę z Oli o miejsce

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 06:54   #2586
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przywalilam nosem w.głowę Edzika, ala, boli
A Elena mnie laduje w piczke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Toż to już przemoc w rodzinie
Stary 2013-08-27, 06:55   #2587
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się wtorkowo. Ostatnio jestem zabiegana, w weekend byliśmy na kolejnym weselu a w tygodniu ogarniamy ostatnie formalności związane z zakupem działki. Ale cały czas Was podczytuję i staram się być na bieżąco

Wczoraj zaczęłam 37 tc, byłam też u lekarza i mały troszkę przypakował w końcu i waży 2400 g (matal wpiszesz? ). Szału nie robi, ale najważniejsze że mieści się w normach i raczej już nie grozi mu niska masa urodzeniowa Mam przyjść jeszcze skontrolować wagę za tydzień, ale lekarz był bardzo zadowolony, że w końcu ruszyła Na suwaczku tylko 26 dni do terminu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 06:57   #2588
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży m

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Hehe masakra tyle dzieci.

Jak sobie popatrzysz na wyswietlacz, to po prawej stronie masz % pokazujace skurcze, a po lewej tetno dzidziusia. Na wydruku skurcze to jak masz gorke.
Tak przynajmniej doczytalam, jak interpretowac ktg.

A ja mam jeszcze jakąś trzecią wartość na ktg i nie mam pojecia co to jest

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ale w rozsądnych ilościach można Moja gin mówiła że tak 3 kubki herbaty albo jeden kawy dziennie to jak najbardziej ok. Ja bez herbaty żyć nie mogę Ale jak kawe zawsze baaardzo lubiłam, to w ciąży tylko od czasu do czasu mam ochotę.
Kawę piję codziennie, ale lekką.A herbatę od czasu do czasu.Czasami kilka dni pod rząd, czasami przez jakis czas wcale.Czasem(rzadko) zieloną i czerwoną wypię
Stary 2013-08-27, 07:02   #2589
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się wtorkowo. Ostatnio jestem zabiegana, w weekend byliśmy na kolejnym weselu a w tygodniu ogarniamy ostatnie formalności związane z zakupem działki. Ale cały czas Was podczytuję i staram się być na bieżąco

Wczoraj zaczęłam 37 tc, byłam też u lekarza i mały troszkę przypakował w końcu i waży 2400 g (matal wpiszesz? ). Szału nie robi, ale najważniejsze że mieści się w normach i raczej już nie grozi mu niska masa urodzeniowa Mam przyjść jeszcze skontrolować wagę za tydzień, ale lekarz był bardzo zadowolony, że w końcu ruszyła Na suwaczku tylko 26 dni do terminu
No i super wieści

Dziewczyny mam dwa pytania:

1. Jaki laktator elektryczny kupujecie/polecacie? Cena nie ma zanczenia kompletnie, chodzi mi o jakość. Ubezpieczenie mi pokrywa 90% więc może być spokojnie z wyższej półki (choć widziałam taki za 5tys zł więc to już może przesada). Wiem, że już pisałyście o tym, ale ja oczywiście nie zapisałam nigdzie tych wieści a teraz nie mogę znaleźć..

2. W szpitalu po porodzie (przy SN jeśli wszystko jest ok z mamą) trzymają tu do 48 godzin, czyli dwie nocki. TZ może być ze mną caly ten czas, bo w pokoju jest rozkładany fotel do spania, ale zastanawiam się czy jest sens go tam trzymac? Ogarniałyście wszystko same po porodzie/z pomocą pielęgniarek czy jednak przydałby się ktoś bliższy?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:10   #2590
kaska87
Zakorzenienie

Pszczoua super, że malutek sobie podrósł

ja laktator chcę ten
http://allegro.pl/laktator-reczny-to...472752051.html

Stary 2013-08-27, 07:13   #2591
87czarna
Zakorzenienie

Witam z rańca

Przede wszystkim Makrela MOJE GRATULACJE!!!
Laryska coś czuję,że teraz chyba Twoja kolej napisz jak dzisiaj się czujesz

Co do kawy- tez piję jedną dziennie,ale taką pół na pół z mlekiem,więc prawie lura

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Aaa i Natala super opis porodu-bardzo optymistyczny...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 07:13   #2592
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No i super wieści

Dziewczyny mam dwa pytania:

1. Jaki laktator elektryczny kupujecie/polecacie? Cena nie ma zanczenia kompletnie, chodzi mi o jakość. Ubezpieczenie mi pokrywa 90% więc może być spokojnie z wyższej półki (choć widziałam taki za 5tys zł więc to już może przesada). Wiem, że już pisałyście o tym, ale ja oczywiście nie zapisałam nigdzie tych wieści a teraz nie mogę znaleźć..

2. W szpitalu po porodzie (przy SN jeśli wszystko jest ok z mamą) trzymają tu do 48 godzin, czyli dwie nocki. TZ może być ze mną caly ten czas, bo w pokoju jest rozkładany fotel do spania, ale zastanawiam się czy jest sens go tam trzymac? Ogarniałyście wszystko same po porodzie/z pomocą pielęgniarek czy jednak przydałby się ktoś bliższy?
laktator medela
na targach porownywalam rozne i ten jest najlepszy pod kazdym wzgledem
jest przede wszystkim.artykulem medycznym

ale ja bym brala ten najlepszy w polsce koszt okolo 600zl

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:15   #2593
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Czesc mamuski
Staram sie na biezaco Was podczytywac, ale jakos nie mialam okazji napisac... juz pare dobrych dni mysle intensywnie nad tym naszym Jasiowozem... Tyle opini sie naczytalam na necie ze glowa mala, na kazdy wozek z naszej listy sa jakies negatywne opinie, wiec juz nie czytam :P
Malz wrocil o 4rano z delegacji, dzisiaj do pracy nie idzie wiec dam mu pospac do 11,12 i wyciagne go do sklepu poogladac te wozie na liscie bebetto luca, xlander xa i tako city move... na teraz najbardziej jestem nastawiona na xlandera xa, ciul ze nie ma przekladanej spacerowki...
Xa ma w miare dobre opinie na necie, za to jak czytalam opinie o duzo drozszym xmovie to mi szczena opadla:/ co drugiej osobie stelaz sie zlamal i to w trakcie jazdy...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:16   #2594
kaska87
Zakorzenienie

ja widziałam w stanach chyba za 189$ ten medela mini electrik (bo myślałam nad nim) dziewczyny są z niego zadowolone

Angel pozdrowienia

dobra idę się ubierać bo dalej leżymy z Olivką w łóżku, a robota czeka

Stary 2013-08-27, 07:20   #2595
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Angel Czekamy tu na Ciebie!!! Ludzie to jednak świnie! ech...

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

kaska Tylko spokojnie tam

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Madzia no niestety..wybór wózka nie zawsze bywa łatwy pooglądaj na żywo, przemyśl i na pewno coś wybierzesz
Cieszę się,że mam to juz za sobą,bo dostawałam do głowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 07:21   #2596
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kaska Tylko spokojnie tam
nie no dzisiaj spokojnie, bo wczoraj się spociłam, jak wpisałam o tym spuchniętych stopach i ciśnieniu- jakiś stan przedrzucawkowy czy coś ale na szczęście już jest ok ciśnienie mam 117/64 opuchlizna zeszła

Stary 2013-08-27, 07:22   #2597
87czarna
Zakorzenienie

kaska za dużo dreptania i pewnie stąd ta opuchlizna...

Stary 2013-08-27, 07:22   #2598
ladanseuse14
Zakorzenienie

no i koniec spania
dziś ostatni dzień brania leków
chciałabym wyprosić u Dawida "zgodę" na wyjście dziś do galerii ale martwię się, że nici z tego no ale będę próbować - najwyżej później będę wysłuchiwać, że jestem nieodpowiedzialna, bo się nałaziłam i brzuch mnie boli ale mam tylko kilka rzeczy do kupienia
Stary 2013-08-27, 07:22   #2599
ja :)
Zakorzenienie

kaśka i tassia - będę się rozglądać w takim razie za medelą. Na pewno tutaj też dostępna bo widziałam w sklepie. Dzięki
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 07:25   #2600
87czarna
Zakorzenienie

Ciekaw jak tam nasza Policzanka?

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
no i koniec spania
dziś ostatni dzień brania leków
chciałabym wyprosić u Dawida "zgodę" na wyjście dziś do galerii ale martwię się, że nici z tego no ale będę próbować - najwyżej później będę wysłuchiwać, że jestem nieodpowiedzialna, bo się nałaziłam i brzuch mnie boli ale mam tylko kilka rzeczy do kupienia
Osatatnie szaleństwo przed porodzikiem? Czemu nie

Stary 2013-08-27, 07:25   #2601
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kaska za dużo dreptania i pewnie stąd ta opuchlizna...
no Piter mówił, że z 8km wczoraj spokojnie zrobiłam sama droga z pracy do domu to 4km, a po domu jednak też łaziłam sporo

a i jeszcze miałam sen! wszystkie chodziłysmy razem do klasy w moim dawnym gimnazjum i uciekłyśmy z jednej lekcji i to był taki hit, że masakra normalnie jak kryminalistki, a Misia była takim prowodyrem i była ubrana w tą bluzkę co na zdjęciach wczoraj pokazywała

Stary 2013-08-27, 07:26   #2602
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

A mi teraz puchnie glownie jedna noga -prawa . Zabawnie to wyglada.
Na poprzednim watku dziewczyna miala ten stan to puchla jak slon

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:26   #2603
Larysa88
Zakorzenienie

kurde pierwsza moja taka beznadziejna noc w ciąży :/ nie wyspana jestem eh
budził mnie pare razy ból, ze 2 razy wc, i jakoś w ogóle tak nie wiem, niby spałam a jakby nie spałam nie wiem sama. to może przez to że czekałam co się wydarzy a tu dupka ;p

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
I jak tam dziś? Niech moc będzie z Tobą
no nie wiem sama, narazie to dopiero usiadłam, i już czuje lekkie ćmienie w podbrzuszu zobaczymy co będzie jak pochodzę, a dzisiaj zapowiada mi się aktywny dzień

Cytat:
Laryska coś czuję,że teraz chyba Twoja kolej napisz jak dzisiaj się czujesz
ja już chceeeeee dzisiaj muszę to wychodzić
Stary 2013-08-27, 07:27   #2604
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no Piter mówił, że z 8km wczoraj spokojnie zrobiłam sama droga z pracy do domu to 4km, a po domu jednak też łaziłam sporo

a i jeszcze miałam sen! wszystkie chodziłysmy razem do klasy w moim dawnym gimnazjum i uciekłyśmy z jednej lekcji i to był taki hit, że masakra normalnie jak kryminalistki, a Misia była takim prowodyrem i była ubrana w tą bluzkę co na zdjęciach wczoraj pokazywała
Ło matko... chyba umarłabym z bólu pleców
Podziwiam

Aaa własnie... misia zdjęcie superowe... laseczka z Ciebie

Stary 2013-08-27, 07:28   #2605
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Osatatnie szaleństwo przed porodzikiem? Czemu nie
oj tam od razu szaleństwo po prostu dziś i jutro są dni Lifestyle w SuperPharm i Pampersy są po 29,99zł i bio oil za 21 zł więc mam zamiar zakupić przy okazji te nieszczęsne majty siateczkowe no i przegryzki do szpitala.. a i może wejdę do Pepco po jeszcze jedną koszulę, bo chyba w tej od babci jednak nie będę rodzić, bo kurde te kobiety "porodowe" łażą po korytarzu itp i jednak jakoś tak
Stary 2013-08-27, 07:29   #2606
87czarna
Zakorzenienie

Larysa a jak dzisiaj sprawa się ma ?

Stary 2013-08-27, 07:29   #2607
agravka
Wtajemniczenie

Tak tak, Medela najlepsza, mam tommie tippie i trochę trzeba się namachac, a Medela to relax...
Dziewczyny gratulacje super porodów, czytanie ich naprawdę napawa nadzieją
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 07:29   #2608
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja nie miałam, ani teraz ani przy Marysi

apropo jeszcze wagi - pisałyście że jej nie odczułam ze względu na to że to drugi poród. byc może też, ale ważniejsze moim zdaniem jest to o czym kilkakrotnie pisała Matal - obwód główki. U Hani był on raptem 1 cm większy niż u Marysi a różnica wagi - prawie 1 kg.
prawda, glowa ma znaczenie u nas roznica 2 cm miedzy dziewczynami, Amelka miala mniejsza, ale jakos bardziej czulam jak wychodzila.

Cytat:
Mamusie a jak wyglądała Wasza dieta przy kp na początku?

Mam dwie koleżanki, które przez pierwsze 3-4 tygodnie miały restrykcyjną dietę,a potem co tydzień wprowadzały po jednej rzeczy do swojego menu (oczywiście te wzdymające i alergizujące były długo omijane, a potem bardzo powoli je wprowadzały).
Restrykcyjna dieta czyli: chude mięso (gotowane lub grillowane), zero nabiału (po jakimś czasie jogurty ,kefiry i maślanka, mleko dużo póxniej i sery), ziemniaki, marchewka, buraki, ryż i kasza,ciemne pieczywo, dżemy morelowe,brzoskiwiniowe i ananasowe, jabłka,banany.
Jestem w stanie na tym pociągnąć z miesiąc, chociaż zastanawiam się w jakiej kolejności można potem wprowadzać nowe rzeczy

Obie nie miały problemów z kolkami i jakimiś dolegliwościami u dzieci. Jednej z nich pierwsze dziecko miało okropne problemy z brzuszkiem, przez 2 miesiące prawie nie spała... dopiero jakiś mądry lekarz jej powiedział,że to kwestia jej diety i jak się przedietowała to problem zniknął I dlatego przy drugim od początku stosowała się do tego.

A jak wy?
ja poki co jem to co daja w szpitalu, wiec mimo wszystko i tak nie do konca wszystko zgodne z dieta i mloda juz pierdy mecza, dlatego jak wroce do domu to bedzie bardziej restrykcyjnie. ale z mleka nie zrezygnuje, bo mam zamiar jesc platki owsiane i jesc jogurty naturalne.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
I tego właśnie się obawiam... Na ostatnim usg wyszło,że Ewa ma główkę starszą o 5dni od nóżek.

spoko, Blanka glowe na koniec miala glowe starsza od nozek o 4 tyg
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:29   #2609
ladanseuse14
Zakorzenienie

Larysa trzymam za rozkręcenie akcji
Stary 2013-08-27, 07:30   #2610
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam od razu szaleństwo po prostu dziś i jutro są dni Lifestyle w SuperPharm i Pampersy są po 29,99zł i bio oil za 21 zł więc mam zamiar zakupić przy okazji te nieszczęsne majty siateczkowe no i przegryzki do szpitala.. a i może wejdę do Pepco po jeszcze jedną koszulę, bo chyba w tej od babci jednak nie będę rodzić, bo kurde te kobiety "porodowe" łażą po korytarzu itp i jednak jakoś tak
Tak,tak..rozumiem
Jestem taka sama

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości