|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzień dobry wtorkowo, ja niestety ten tydzień będę się mniej udzielała, ale napewno będę się starała czytać w miarę na bieżąco i będę nadrabiać.
Nasturcja jak tam??? Gorączka nie zaszalała w nocy, przespałaś spokojnie??? za dzisiejsze wizyty
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#2223 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
niunia - wszystkiego naj z okazji rocznicy
ktosiula - co kupiłaś w ikei? ![]() Cytat:
Cytat:
nasturcja, jak u Ciebie? Jak się dziś czujecie? ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Co do wyprawki szpitalnej, to to, co będzie na allegro u sprzedawcy, u którego robię duże zakupy, kupuję. A to, co mi będzie na koniec brakować, kupię w aptece Cytat:
Dzień dobry! Ja rano byłam na badaniu krwi. Jutro wyniki. Pojutrze wizyta. Ciekawe, co tam u Niny ![]() Co do obrócenia to mój gin mówił, że ma czas do 34tc. Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że Młoda się nie obróci
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja
za 3 trymestrdziś mam jakąś ochotę na sprzątanie, ale czeka mnie lepienie pierogów więc nie sprzątam, spakuje jeszcze jakieś rzeczy dziecięce do pudeł i może w końcu ktoś je na stryszek wyniesie |
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja, oby już temperatura nie szalała
![]() za kolejny tydzień, miesiąc i trymestr! ![]() Pytanie do mamusiek (lub oczytanych przyszłych mamusiek ): czy polecacie/odradzacie jakieś konkretne wkładki laktacyjne? Chciałabym jakieś sprawdzone, z dobrymi opiniami, chłonne, ale żeby nie dodawały mi optycznie dwóch rozmiarów ![]() Wybór spory, a może a nóż któraś z Was już się w tym temacie orientowała...
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Aaby odradzam johnsona. Siepią się, jakby watą i przyklejają do wilgotnych piersi a potem zasychają przyklejone kłaczki.
Tomme tippie ma genialne ale bardzo drogo wychodzą .My z czasem używaliśmy po prostu babydream. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak wogóle się zorientowałam że od dziś zostało mi tylko 8 tygodni do porodu.
A ja to niby mam coś ale dalej w proszku jestem ![]() Muszę męża uświadomić ile mi zostało to może dojdziemy do jednomyślnego wniosku jak dać dziecku na imię. |
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak, już lepiej. W nocy gorączki nie miałam
Póki co, liczę na to, że nie wróci i, że mój gin w czwartek powie, ze to tylko od tej infekcji w drogach moczowych.
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-08-27 o 09:21 |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wkładek, to ja miałam najtansze kupione w realu jakies heidi cos tam, czy jakos tak... nie narzekałam na nie ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- za tyg i trymestry coraz blizej do porodów ![]() u mnie na liczniku 101dni |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokopałam się też do wielu pozytywnych opinii nt. BabyOno (ale cena podobna do TT ).
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Niunia udanej rocznicy
![]() Nasturcja dobrze że już lepiej się czujesz ![]() Co raz więcej mamuś w 3cim trymestrze gratuluję, mi jeszcze trochę brakujeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nasturcja - dobrze ze juz lepiej. Postrachałas nas wszystkie
Jeszcze tylko zeby Paula sie odezwala ja zaraz wyruszam na boj z polozna, ale obawiam sie ze jak ona taka rewelacyjna , jak ja tu zachwalaja to moze mnie tez w szpitalu usadzic .. No oby nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2234 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kanapką z nutellą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko jak ja takiego wielkoluda do łóżka wniosę ale chyba są mniejsze - muszę poszukać ![]() Mnie koleżanka mówiła, że Nivea to podobno jest totalne nieporozumienie dla dzieci ze względu na skład ![]() Bardzo chwali sobie te kosmetyki z BabyDream, więc chyba też w nie zainwestuje ![]() Cytat:
Szczerze to ja mu powiedziałam, żeby sobie pępkówkę zrobił w dniu narodzin, bo w domu to ja już chce żeby był ze mną A wątpie pewnie żebym na drugi dzień po porodzie wyszła ze szpitala. Obiecał, że taki wyskok miał pierwszy i ostatni raz, sam na siebie był zły. Nawet rodzice mi mówili żebym się tak nie złościła na niego Więc chyba wziął sobie wszystko do serca Dziś to nawet do kina chce mnie zabrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko kupiłam i za cały wór zapłaciłam 500zł także wydaje mi się, że ceny są okej, a szczerze to nie brałam jakiś tanich rzeczy nie które rzeczy razy 2, płyny do prania...do całej wyprawki brakuje: - rożka - stojaka pod wanienkę - koszuli do porodu - bujaczka - kosmetyków (sudocrem już mam) i elektrycznej niani, bo to raczej u nas niezbędne w piętrowym domu. Jej, nie wiem co dziś robic :/ |
||||||||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? A ja teraz kukłam na pierwsza strone I co?u mnie juz 9 miesiac a ja zaspałam ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 7 miesiąc ![]() Co się dzieje ? ![]() Cytat:
Cytat:
za to żeby wszystko już było dobrze Cytat:
za tydzień ![]() U mnie dzisiaj już zdecydowanie lepiej. Mąż rano stwierdził że to że zostałam jego żoną nie do końca było dobrym rozwiązaniem bo mu ciężko z łóżka wyjść, stwierdził że najchętniej by z nami został i się z nami poprzytulał przez cały dzień Przed wyjściem do pracy włożył mi na największy palec swoją obrączkę (żeby sobie nie zniszczyć ani nie zgubić) i jakoś dziwnie mi się zrobiło , jak nosiliśmy srebrne obrączki to 2 razy w życiu mi tą obrączkę oddał... wtedy jak mieliśmy się raz na zawsze rozstać dlatego dzisiaj rano jak mi obrączkę na palec włożył trochę mnie to przeraziło W ogóle to rozmawiałam z teściową... Rozpłakała mi się i przyznała że nie raz coś głupio powie albo się obrazi ale MUSIMY dojść do jakiegoś porozumienia i starać się ze sobą nie kłócić. Powiedziałam jej w prost że nie raz mnie wkurza swoimi tekstami, choć być może robi to nieświadomie... przeprosiła i powiedziała że ma taki charakter że najpierw coś powie a później się nad tym zastanawia i w nocy spać nie może bo się martwi że może się ktoś obraził czy coś Ogólnie jest w porządku
|
|||||
|
|
|
#2238 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki. Witam się w 27 tyg. Jak ten czas szybko leci
![]() Domi wszystkiego najlepszego na tej Waszej wspólnej drodze. Zyczę Wam dużo miłości, szczęścia, a także cichych dni, abyście mogli docenić siebie nawzajem. U mnie już czwarty tydzień remonting. Ale w czwartek ma już być koniec więc byle do czwartku. Ale mam już dość tego wiercenie bez przerwy ![]() A teraz spróbuję trochę nadrobić.
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Do zobaczenia później dziewczyny ja teraz uciekam sobie połazić, bo słoneczko świeci ale jest przyjemnie chłodno. Musze korzystać.
Trzymajcie się i leniuchujcie ile wlezie.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 29 tc
Ja już po śniadanku, leżę i czekam na obchód. Czuję się lepiej choć trochę zaczyna mnie głowa ćmić. Najważniejsze, że ciśnienie spada, przed chwilą mi mierzyli i górne jest 128 położna twierdzi, że chyba mi skacze jak idę na wizytę do lekarza no ale wcześniej nigdy tak nie było...Teraz jestem w sali 3-osobowej i nocka w miarę minęła. Na oddział trafiłam dopiero koło 23.30, bo najpierw czekałam na IP, potem mnie tam badali i godzinę trzymali pod ktg. Dam znać po obchodzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
żebyście doszli do porozumienia
|
|||
|
|
|
#2243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby Cię szybciutko wypuścili do domu
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Paulina, super!! Odpoczywaj, nie stresuj się. A co do stresu związanego z wizytą u lekarza i w związku z tym ze skokami ciśnienia- na trzy dni przed wizytą zacznij sobie wyobrażać, że lekarze i położna są nadzy
Nie ma szans na stres świadomy czy nie wtedy ![]() Byłam umyć włosy i rzekomo był w tym czasie kurier. Rzekomo, gdyż nie słyszałam dzwonka a mamy cholernie głośny. Napisał mi smsa [!] ze zostawił paczkę pod nr 7, czyli na parterze. Nie chciało mu się wychodzić do mnie na III piętro, więc znalazł wymówkę
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie zdałam sprawę że już jutro podglądnę mojego Jasia
Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej panicznie się boję że okaże się że Jaś to jednak nie Jaś ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma to jak się zaczynają mądrzyć ludzie co w temacie pojęcia jak widać nie mają Cytat:
Cytat:
a problemy niech szybko mijająCytat:
Cytat:
i cieszę się,że już lepiej Cytat:
i trzymam kciuki, żeby jedyne słuszne imiona (czyt. Twoje typy ) przeszły bez oporów ![]() Cytat:
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a słyszałyście opinie o wózkach CHICCO??
![]() Coś wiecie na ich temat??
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam to samo ciagle chce mi sie spac a ze mam synka w domu ktory mi to uniemozliwia, ciagle gada, chce sie bawic, to chodze caly dzien zdenerwowana. Dzis wstal lewa noga i od rana maruda, a ja ostatnio nie mam cierpliwosci. Chcialabym sie moc polozyc na chwile i pospac a nie mam jak |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

za dzisiejsze wizyty 

za kolejny trymestr

)
kupilam do bialego,jest jeszcze do kolorow.jak to jest jakas super oferta,to wezme i ten drugi,ale jak cena normalna to moze pozniej.

).

)
WIecie cos o tym ? Różni się od tego zwykłego w słoiczku ? Może tak nie wysusza ?
no ale wcześniej nigdy tak nie było...
nie ma to jak się zaczynają mądrzyć ludzie co w temacie pojęcia jak widać nie mają