Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 21:38   #2191
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Paulina dawaj znać co u Was
Nasturcja kontroluj tą temperaturę bo nie ma żartów
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:42   #2192
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Antibia nam pozwalali moczyc pepek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:44   #2193
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Zamknęłam sobie posta

Babku Ale rogal przyda Ci sie jeszcze na sama końcówkę ciaży.Ja jeszcze daje radę z pozycjami ale pewnie już niedługo Potem wykorzystam do karmienia,leżenia na nim,nauki siadania,kładzenia malucha.

Luesita Nie chcesz żeby mąż uczestniczył w porodzie?

Paulina
Super że się mąż zdecydował

Domi W karcie mam wpisana konsultację ale ginka powiedziała że jak wszystko z ząbkami ok to nie muszę mieć pieczątki.
Wpisała tez konsultacje u rodzinnego.

Tunieczka
Myślę że po wizycie na SR zgodzi sie na wspólny poród.
W razie czego zapraszam do mojej SR,babeczka go tak pokieruje że zgodzi się bez wahania.Ostatnio przekonała 2 kandydatów

Nasturcja
Zdrówka Nie możesz jechać do przychodni na dyżur?

Trele Masturbacja no wiesz co ?

Aaby Jeśli będzie coś na Sr o szczepieniach to napiszę.Może babeczki przygotują info na ten temat bo domagaliśmy się Była dyskusja.

Paulina O rany znowu Pisz co u Was.Trzymaj się dzielnie

Kociak za glukozę

Lecę dalej......

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:50   #2194
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Teraz dostane po łbie za to co napiszę .. Ale dla mnie w taki sam sposób Nasturcja była Masturbacja na początku Za każdym razem myślałam sobie; Ale sobie laska wywaliła nick na watek mamusiowy aż z czasem doszłam do tego , ze to ze mną coś nie t tak

lece dalej ..
polałam się

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale Ci dobrze. Ja od początku ciąży się zbieram z kupnem i zebrać się nie mogę. Teraz też bym chciała, ale znów wydaje mi się, że się nie opłaca. Mogłam kupić na samym początku, to bym nie jęczała teraz

Wydaje mi się, że moje też nigdy nie miało czkawki,a ciągle gdzieś czytam, że maluszki w brzuchach często mają.
Może nie czuję

Pewnie ciężko to opisać, ale spróbuj napisać jak to mniej więcej się czuje Może mój też ma, a ja po prostu nie wiem, że to czkawka.

Właśnie moja przyjaciółko - szwagierka i koleżanka z pracy też poleciły mi oilatum. I nawet dostałam od przedstawiciela 2 opakowania, więc chyba też na początek będę stosować, a później się zobaczy.

Współczuje Daj znać jak po wizycie.

Pamiętam, że tez nie mogłam się doczekać sprzątania. A później jak musieli mi gładź w salonie poprawiać i przyszło mi myć podłogi po tym, to myślałam, że padnę.

To zależy. W warszawie jak mieszkaliśmy, to mieliśmy jakieś naklejki tanie i one schodziły z farbą. Na swoim zainwestowałam już w droższe i mało, że nie zeszły z farbą, to jeszcze przekleiłam je w inne miejsce

Nadrobiłam, a co u mnie napiszę później, bo siostra przyszła
mi się wydaje, że odczuwanie ruchów jest mocno uzależnione od położenia łożyska, teraz mam z przodu i jeszcze czkawki nie miałam przyjemności czuć, a poprzednio bardzo często

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
lineczka a może pokusisz się jeszcze o sówkowy wierszyk? http://allegro.pl/naklejka-na-sciane...463255124.html ja na pewno jakiś wierszyk zamówię
powalił mnie ten pokoik a aukcji

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Chyba się przeziębiłam. Mam katar, zimno mi i mam dreszcze i 37.5 stopnia. No fajnie. A TŻ zamiast zrobić mi herbatę z cytryną i miodem, zrobił jakąś owocową, od której chce mi się I to cały dzbanek 1.5l....
zdrówka

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka a ja jadę do szpitala
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

pisz co z Wami

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anulka wit d podajesz tak czy siak (choć słyszałam ze jeśli tylko mm to trzeba sprawdzić policzyc ile mleka wypija żeby sprawdzić pokrycie) a wit k jeśli dziecko jest karmione piersia. A jeśli karmione mieszanie to wtedy musisz przeliczyc ile wypija mm i jakie sa normy spozycia.

tak mi się coś wydawało, to się jeszcze wstrzymam z zakupem

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie też się dostaje

a czy u Was dostaje się na wyjście ze szpitala to niebieskie pudełko? z jakimiś próbkami kosmetyków i tych innych? bo mi ostatnio bratowa powiedziała że u nas się dostaje

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:51   #2195
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Czuje się dziś jakby mnie ktos walcem przejechał. Ciężko oddychac, ciężko leżeć. Spać się chce. Nerwowo w środku. Jakieś mam złe przeczucia. Mlody mocno wariuje.
Trace cierpliwosc i siły. Chciałabym już być bliżej końca. A tu jeszcze wszystkie przygotowania...
To co dla większości z Was jest czysta przyjemnością (zakupy, plany) mnie meczu po nocach i spać nie daje a za dnia brak mi czasu i sił.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-26, 21:54   #2196
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

A ja się zastanawiam kiedy moja córa śpi, ciągle czuje jak się wierci, kopie, przesuwa, układa. I naprawdę jak leżę na boku na plecach, obojętne jak to to jest już bolesne. Chyba jej się miejsce w brzuchu kurczy, a ona ma coraz więcej siły

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:55   #2197
anulka2205
Wtajemniczenie

dzidzia będzie dobrze

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:59   #2198
domii29
Zakorzenienie

Jakiś dół mnie na wieczór dopadł... chyba czas iść przytulić się do męża
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 22:01   #2199
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też się dostaje

a czy u Was dostaje się na wyjście ze szpitala to niebieskie pudełko? z jakimiś próbkami kosmetyków i tych innych? bo mi ostatnio bratowa powiedziała że u nas się dostaje
U mnie też się dostaje jak się już jest w szpitalu.

I podobno woda mineralna też tam jest,w razie czego jak by ktoś zapomniał do porodu wziąć.

Cytat:
Mam 37,4, mąż mi każe co 10 minut mierzyć Ciśnienie zabójcze 62/46. Normalnie szaleństwo. Jak się nie podniesie ciśnienie, i/lub podniesie gorączka to gnamy na IP. Tak czy inaczej zadzwonię jutro do mojego lekarza zapytać go, co do kija wacława się ze mną dzieje

Paulina- trzymaj się!!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Mnie się wydaje, ze ta dieta z wrześniowych jest lekko przesadzona. Żadna moja znajoma młoda matka tak słabo nie jadała. I szybciej wprowadzały produkty
O matko jakie niskie...

Ja się dzisiaj też czuję z moim mega spaniem jakby mnie czołg przejechał po 2 zakrapiancyh imprezach

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
albo nie widzialam, albo nie pisałaś .. a po co byłas w gliwicach? ( jak nie tajemnica:P ) trza było pytać, powiedziałąbym ze to niejalepszy czas.. w gliwicach objazdy są chyba ze 4 miesiace już bo co rusz inną drogę robią..

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------
Co do T nie ufałabym jej,znowu czai się jak lis,czyżby miała interesik?

Pisałam rano że chyba jadę no i w końcu pojechałam.Prowadziła siostra bo już nie piszę się na taką drogę jako kierowca zwłaszcza z moim dzisiejszym
Z mamą na kontroli u lekarza byłam.
Normalnie remont na remoncie ale najważniejsze że udało się objechać całym i zdrowym.

Idę poczytać o tej diecie

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Czuje się dziś jakby mnie ktos walcem przejechał. Ciężko oddychac, ciężko leżeć. Spać się chce. Nerwowo w środku. Jakieś mam złe przeczucia. Mlody mocno wariuje.
Trace cierpliwosc i siły. Chciałabym już być bliżej końca. A tu jeszcze wszystkie przygotowania...
To co dla większości z Was jest czysta przyjemnością (zakupy, plany) mnie meczu po nocach i spać nie daje a za dnia brak mi czasu i sił.

Może się przekręca?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 22:01   #2200
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Na smutki najlepiej wtulić się w kochanego

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 22:04   #2201
nemosek
Zakorzenienie

Chyba sobie wydrukuję listę i zacznę sie uczyć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 22:05   #2202
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
kupilam sobie cisnieniomierz i narazie ok.
wczoraj po powrocie ze szpitala zdrzemnelam sie i mi spadlo do 120/90 i dzis tez mam ok. bylam w przychodni w sprawie cisnienia ale lekarka sie nie znala na ciezarnych i poruszyla cala przychodnie zeby mnie zbadal ktos inny ale zaden inny lekarz tez nie znal sie na ciezarnych wiec odeslali mnie znowu z kwitkiem.
moj lekarz prowadzacy na urlopie wiec chyba musze czekac do przyszlej srody az wroci...
To jakieś chore, żeby internista bał się ciężarnej jak ognia. Ale nie jest to pierwsza taka historia, którą słyszę. Naprawdę bardzo dziwna sprawa.

Cytat:
Maomami ja jadlam wszystko. Tydzień lekko bo wzdecia powodowały bol podbrzusza a po cieciu to niezbyt przyjemne.

Żeby mleko miało pelne wartosci odżywcze to i dieta musi być urozmaicona. Uważam to za przesade.
Następna Twoja rada, z której mam zamiar skorzystać Przecież na takiej diecie, to się można wykończyć.

Cytat:
U mnie się dostaje. I to fajne rzeczy podobno np. butelkę z aventu, smoczek uspokajacz i próbki różnych kosmetyków bobasowych. Ja jedną butelkę już dostałam, teraz liczę na drugą

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Babku ja chodzę na aqua aerobik... Niektóre babki za każdym razem wielkie oczy robia jak przychodze, ale ogolnie dobrze znosze zdjecia czy pływanie. To drugie jak z cora
Chodzimy na basen
Coś tam z tej wiadomości zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Babku Ale rogal przyda Ci sie jeszcze na sama końcówkę ciaży.Ja jeszcze daje radę z pozycjami ale pewnie już niedługo Potem wykorzystam do karmienia,leżenia na nim,nauki siadania,kładzenia malucha.
No właśnie chyba na końcówce ciąży najbardziej przydaje się ten rogal. Po za tym tak sobie myślę, że przecież chce też drugie dziecko, a wtedy to już w ogolę ten zakup wydaje się być atrakcyjny

Cytat:
Dzidzia też mam czasem takie dni. Staram się odpędzać wszystkie złe myśli i negatywne uczucia, ale czasem się nie da. Ja lubię sobie wtedy popłakać, albo powrzeszczeć na męża Może spróbuj
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 22:12   #2203
ryba91
Zakorzenienie

[dzidzia- bedzie dobrze ja miałam tez tak, włąsnie brak sił i ochoty. Chwilowo nawet to że czekam na małego mnie nie cieszyła,

Nemosek- aaa, no to nie doczytałam, wybacz no mi sie też taaak wydaje że jakiś interes sie szykuje ... ale po co mi psuje nerwy i w ogóle... :/ a jeszcze te głupie twierdzenia że brzuch twardnieje żeby nie "skakał" przy ruszaniu się, wiec ja troche zmyslam... eh szkoda słów..
Stary 2013-08-26, 22:26   #2204
nemosek
Zakorzenienie

Przeoczyłam post Koali dopiero u Babku zobaczyłam.

Koala Jaki tekst,nie zna się na ciężarnych .Skierowałaby Cię gdzieś,podpowiedziała chociaż co masz robić.Jeden lekarz na drugiego zwala

Cytat:
[dzidzia- bedzie dobrze ja miałam tez tak, włąsnie brak sił i ochoty. Chwilowo nawet to że czekam na małego mnie nie cieszyła,

Nemosek- aaa, no to nie doczytałam, wybacz no mi sie też taaak wydaje że jakiś interes sie szykuje ... ale po co mi psuje nerwy i w ogóle... :/ a jeszcze te głupie twierdzenia że brzuch twardnieje żeby nie "skakał" przy ruszaniu się, wiec ja troche zmyslam... eh szkoda słów..
Wybaczam
Bo ona tak ma i chyba lubi to
Tak Ci powiedziała że brzuch twardnieje ze względu na to żeby nie skakał ?????

Poczytałam o diecie i załamałam się,na pewno nie będę jej aż tak rygorystycznie przestrzegać bo co wiecznie na gotowanym drobiu,króliku jechać się chyba nie da.
Bleeee a kaszy tak nie lubię

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 22:32   #2205
ktosiula
Wtajemniczenie

Już padam na głowę ze zmęczenia ale na szybko Wam odpiszę.
Byłam w tej Ikei i w sumie jechałam, żeby kupić pokrowce na przewijak i tak połazić. Wróciłam z wypchaną torbą, rachunek 200 zł, a o pokrowcach zapomniałam
Ta ciąża mi się rzuciła na mózg hehe

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Byłyśmy w tej hurtowni, kupiłam wszystko oprócz kosmetyków i stojaka pod wanienkę i rożka
Także nawet rzeczy do szpitala już mam, podkłady, majty itd.
Cały wór stoi i czeka na upchnięcie do komody, której jeszcze nie mamy Od koleżanki dostałam całą torbę ubranek w rozm 56 i rozmiar większe, akurat takich nie mam więc się przydadzą, dała mi też wkładki lakt, bo ona nie używała ich, witaminy i mnóstwo innych rzeczy Także ubrankom mówię koniec

A co do męża to momentami mam wrażenie, że to tak jakby on był obrażony, a nie ja Chyba go kac męczy, ja mu powiedziałam co myślę i mam go gdzieś
No to brawa za zakupy! Niezle tam zaszalałaś. Ceny przystępne?

Cytat:
Chyba się przeziębiłam. Mam katar, zimno mi i mam dreszcze i 37.5 stopnia. No fajnie. A TŻ zamiast zrobić mi herbatę z cytryną i miodem, zrobił jakąś owocową, od której chce mi się I to cały dzbanek 1.5l....
Kuruj się kuruj. A jak się nie poprawi jutro to do lekarza. Szczególnie, że to ciśnienie też masz tragiczne!

Cytat:
Ze szwagierką wszystko w porządku choć lekarz powiedział jej że jest duże prawdopodobieństwo że znowu poroni (rozmawiałam z nią wczoraj i powiedziałam jej że tym razem się im uda i tego się trzymam). W piątek pojechała na pogotowie, zostawili ją w szpitalu ale nie podali żadnych leków ani nic, przeleżała do dzisiaj i jak tylko wyszła rano ze szpitala od razu pojechała do Rzeszowa do swojego lekarza, niedługo pewnie będzie dzwonić i powie nam czy zostawił ją w szpitalu tam u siebie, czy puścił do domu i przepisał jakieś leki...
Na moje oko to ona zaraz po stwierdzeniu ciąży powinna dostać progesteron na podtrzymanie... Nie przepisali jej luteiny albo duphastonu????

Cytat:
Trele, Twoja Majeczka będzie prawo jazdy robić, gdy do PL będzie sudocrem w sprayu wchodził.. Nie wiesz, ze u nas wszystko zapóźnione?
Hahahaha

Cytat:
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

Trzymam kciuki, daj znać co i jak. Dobrze robisz.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Widzę, że pisałyście o koszulach. Mi mama kupiła, nie wiem czy nada się do karmienia. Pewnie będę musiała kupić jeszcze ze 2 sztuki. Póki co wzięła na wszelki wypadek jakby chciała mnie wcześniej położyć. Wyglądam w niej jak pokraka Czemu te wszystkie koszule są takie długie? Na moje 158 cm sięga mi do kolan, nie cierpię takiej długości Jedyna nadzieja, że wraz z rosnącym brzuchem będzie się skracać
Przymierz pod koniec i najwyżej skróc. Ja też mam 158 cm, ale jesteśmy liliputy Ja się wstrzymuję z zakupem koszuk bo nie wiem jak rozmiar... a jak mi ten brzuch wystrzeli na końcówce i się okaże, że za małą kupiłam...
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dziewczęta z dołu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZemu nie piszecie ??????? tyle was tam jest!
CZYTAMY!!!

Cytat:
wczoraj po powrocie ze szpitala zdrzemnelam sie i mi spadlo do 120/90 i dzis tez mam ok. bylam w przychodni w sprawie cisnienia ale lekarka sie nie znala na ciezarnych i poruszyla cala przychodnie zeby mnie zbadal ktos inny ale zaden inny lekarz tez nie znal sie na ciezarnych wiec odeslali mnie znowu z kwitkiem.
moj lekarz prowadzacy na urlopie wiec chyba musze czekac do przyszlej srody az wroci...
To jest nienormalne. Żeby żaden lekarz ogólny nie miał pojęcia o leczeniu ciężarnej Kto ma wiedziec jak nie oni?

Cytat:
Mamy to samo zdanie z mężem

a jakoś tak.. byłam w Kauflandzie, ale nic ciekawego nie kupiłam. W☠☠☠☠iłam się na T. bo najpierw mi tu psuje i pierd.oli życie a teraz znów dobra T. Poza tym, cóż.. najpierw sie umawiamy z nią że kupi wanienkę ( bo moja mama kuiła rzeczy za ok 700 zł, to ona gorsza niechce być i wanienkę za 20 zł kupi chociaż.. ) a teraz jak co do czego przyszło to powiedziała ze umyje nam po kimś tam i nam da.. no bez kitu.. wanienka majątku nie kosztuje i mogłabym sobie sama ją kupić.. a nie po kimś mieć wanienki, zwłaszcza ze potem tylko słucham że mam to używane, tamto.. a wanienkę sobie już daaaaaaaaaaawno odhaczyłam z listy.. no bez kitu albo sie umawia albo nie. Ja nawet nie chciałam tej wanienki od niej, nic nie chciałam i nie chcę ale ona sie uparła a że wtedy syt. nie było tak napięta to olałam system i niech jej będzie.. a teraz dzisiaj zadzwoniła i taki tekst.. No nic, kupie sobie sama ale byłam przekonana że już mam praktycznie wszystko i mogę teraz leżeć i czekać na małego... poza tym znów chce być miła.
Co za baba... brak słów.

Domi ta koleżanka to niepoważna....dobrze jej powiedziałaś, chyba na głowę upadła.

Podrzucam fajny artykuł http://zakupydladziecka.pl/ekspert-r...worodka-do-snu

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 22:33   #2206
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przeoczyłam post Koali dopiero u Babku zobaczyłam.

Koala Jaki tekst,nie zna się na ciężarnych .Skierowałaby Cię gdzieś,podpowiedziała chociaż co masz robić.Jeden lekarz na drugiego zwala

Wybaczam
Bo ona tak ma i chyba lubi to
Tak Ci powiedziała że brzuch twardnieje ze względu na to żeby nie skakał ?????

Poczytałam o diecie i załamałam się,na pewno nie będę jej aż tak rygorystycznie przestrzegać bo co wiecznie na gotowanym drobiu,króliku jechać się chyba nie da.
Bleeee a kaszy tak nie lubię
no tak.. że od początku tak sie dzieje ze brzuch ogólnie rośnie i twardnieje bo nie może po prostu rosnąć ( jej chyba chodziło o to że osoby jak są otyle i mają duże brzuchy to im ten tłuszcz skacze.. wiec ze niby w ciązy też rośnie i musi byc twardszy) i być flakiem wiec twardnieje by dzieckiem niepotrząsać przy chodzeniu itd.. ale jak jej zwróciłam uwagę że jestem z tego powodu na lekach to mi powiedziała- no tak, bo kiedyś nie było, a teraz wymyślaja.

Owszem kiedys nie było USG, leków itd. ale to było kiedyś. Uważam ze jak mi lekarz zalecił brać tyle leków- łącznie na dobe mam 12 tabl. - to że wcale nie jest to jakiś wymysł ........
Stary 2013-08-26, 22:50   #2207
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no tak.. że od początku tak sie dzieje ze brzuch ogólnie rośnie i twardnieje bo nie może po prostu rosnąć ( jej chyba chodziło o to że osoby jak są otyle i mają duże brzuchy to im ten tłuszcz skacze.. wiec ze niby w ciązy też rośnie i musi byc twardszy) i być flakiem wiec twardnieje by dzieckiem niepotrząsać przy chodzeniu itd.. ale jak jej zwróciłam uwagę że jestem z tego powodu na lekach to mi powiedziała- no tak, bo kiedyś nie było, a teraz wymyślaja.

Owszem kiedys nie było USG, leków itd. ale to było kiedyś. Uważam ze jak mi lekarz zalecił brać tyle leków- łącznie na dobe mam 12 tabl. - to że wcale nie jest to jakiś wymysł ........
O Boshe te jej teorie
Może właśnie z tego powodu że nie było kiedyś leków to dlatego ona taka "spatrzona" (sory miała napisać gorzej ale się powstrzymałam)

Oczywiście bierzesz sobie 12 piguł tak dla własnej i dziecka przyjemności
Głupia baba!

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Przeczytałam.Lubię takie konkretne,medyczne porady na dany temat.

Idę lulu

Paulina,Nasturcja Mam nadzieję że u Was dobrze wszystko i sytuacja się unormowała

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 22:51   #2208
ryba91
Zakorzenienie

dzisiaj wzięłam nawet 13 bo bolał mnie ząb że ysiedzieć nie mogłam..
no cóż wyrodna matka ze mnie

a moja mama prawdopodobnie 19tego wróci na jakieś dwa tygodnie!! 19tego października super byłoby, bo to tylko dwa dni po tp :P wiec akurat na wyjscie ze szpitala i mi pomoże jak coś
oby ten jej szef sie zgodził bo narazie tylko tak wstępnie pozwolił :d
Stary 2013-08-26, 22:57   #2209
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj wzięłam nawet 13 bo bolał mnie ząb że ysiedzieć nie mogłam..
no cóż wyrodna matka ze mnie

a moja mama prawdopodobnie 19tego wróci na jakieś dwa tygodnie!! 19tego października super byłoby, bo to tylko dwa dni po tp :P wiec akurat na wyjscie ze szpitala i mi pomoże jak coś
oby ten jej szef sie zgodził bo narazie tylko tak wstępnie pozwolił :d
Oj Ty Ty co z Ciebie za matka

Fajnie mama by Ci dużo pomogła.Ciekawe tylko kiedy Kacper zechce wyjść na świat?

Dobra teraz naprawdę dobranoc wszystkim.Ledwo na oczy patrzę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-26, 23:49   #2210
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele, Twoja Majeczka będzie prawo jazdy robić, gdy do PL będzie sudocrem w sprayu wchodził.. Nie wiesz, ze u nas wszystko zapóźnione?
pytam bo nie wiem nawet czy tu to jakas nowośc czy norma , a WY zawsze wiecie więcej .. No więc wygląda w razie czego tak ..
http://www.superdrug.com/sudocrem-mo.../622469&bklist=
Cytat:
Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
O kurde , mam nadzieje że wszystko w porządku i smacznie śpisz ?

Cytat:
Buziaki

Oj bidulko Mnie tez dzisiaj boli głowa non stop . Pisz nam wszystko , mam nadzieje że wszystko w porządku .
Spać nie będę mogła dziś
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja dziś przeszłam samą siebie tj. umyłam okna, lodówkę, łazienkę, ugotowałam obiad, zrobiłam sałatkę pieczarkową, następnie wstawiłam dwa prania, zmieniłam pościel i dopieściłam salon. A rano jeszcze z mężem na zakupach byłam w biedrze i upolowałam stolik na laptopa, albo na romantyczne śniadania w łóżku. Właśnie z niego korzystam
Chciałabym mieć jeszcze tyle siły
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U mamuś wrześniowych podglądnęłam że wstawiły dietę karmiącej piersią i się przeraziłam, naprawdę to tak ma wyglądać???
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2341
Myślę że to jest jakas przesada ... Ja w każdym razie nie mam zamiaru się tak katować od początku , jęsli nie będzie takich wskazań ...
Rozumiem strączkowe , gazowane ,kapusta czy nawet czosnek .. ale ta lista to dla mnie absurd. Tutaj zaraz po porodzie dostaje się na obiad kotleta i fasolke szapargowa . I moja sąsiadka i szwagierka za rada położnej normalnie jadły , i żadne z dzieci kolek ani alergii nie miało ..
Ja jestem zdania że możesz być na najściślejszej diecie a dziecko jak będzie miało mieć alergie to i tak je będzie miało
Cytat:
No proszę , pomyślałabym że jesteś w Angli Paranoja
Cytat:

Dokładnie czuje się dzisiaj tak samo .
Ciężko , słabo , głowa boli , nic się nie chce, wszystko mnie drażni i jutro ta wizyta . Mam nadzieje że się mylę , ale pierwszy raz mam wizje szpitala ..
Tyle na moja korzyść że mam bliżej do końca .

RYba - Twoja teściowa Cza było zapytać w którym roku skończyła położnictwo ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 07:45   #2211
niunia32
Zakorzenienie

Dzień dobry

Paulina, Nasturcja jak tam dzisiaj u Was??

Mamy dzisiaj rocznicę ślubu i z tej okazji wytną nam dzisiaj nieużywany kaloryfer w kuchni

prawdopodobnie pójdziemy na obiadek gdzieś

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
ja córę do dzisiaj układam na boku, teraz czasem na plecach, zależy jak mi wygodniej ją położyć...
ale jak była maluchem to raz na prawy raz na lewy bok. na brzuszku leżała przy mnie, w nocy się bałam by tak spała

a teraz?? bardzo często śpi na brzuchu, z dupką w górze

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 08:11   #2212
peppermint patty
Rozeznanie

czesc,mam pytanie na dzien dobry
zna ktos kosmetyki Skarb Matki? poczytalam o nich na nizej wymienionym blogu i autorka bardzo zachwala,jakos do mnie tez przemawiaja,no ale opinia jednej pani sugerowac sie az tak bardzo nie chce
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/s...el/k%C4%85piel

w ogole z tej serii jest duzo wiecej kosmetykow
http://allegro.pl/listing/listing.ph...ng=skarb+matki

jak znacie to piszcie,bo ja dalej jakos nie umiem podjac decyzji od jakich kosmetykow zaczac....ta ziaja do mnie nie trafia,nie lubie tej firmy generalnie:/ jakies zle doswiadczenia mam
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 08:11   #2213
malinka123108
Wtajemniczenie

witam w 28 tyg! -7 miesiacu!!!

czujemy sie swietnie i poza problemami rodzinnymi jest super! rosniemy!...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 08:19   #2214
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
oooj Domi, co jest?
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam w 28 tyg! -7 miesiacu!!!

czujemy sie swietnie i poza problemami rodzinnymi jest super! rosniemy!...
za tygodnie, a co się dzieje?

dzień dobry w 31/33 tygodniu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 08:26   #2215
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hej.
Nemosku nie, nie przekrecal sie. On się już nie przekreci. Moja macica jest bardzo ograniczona. Alisa od 28 tygodnia leżała glowa do góry-już do końca. A tu dziś poczatek 31 tygodnia.

Dzięki za zrozumienie.
Pospalam trochę ale niestety wstalam z bólem ledzwiowym. Już mnie to wkurza. Jak nie urok...

Nemosku ty się już nie wypuszczaj na takie wycieczki.

Ryba ja to nawet nie potrafię sobie wyobrazić o co chodziło teściowej. Pomijam fakt ze dzieciom jest lepiej gdy sie je kolysze.

Babku życzę Wam jak najwiecej rozsadku przy wychowaniu. Teoria to nie wszystko.

Ktos wczoraj pytal o temp w pokoju. Kazde dziecko lubi co innego. Alisa gorącej wody od Malego nie lubi. Za to jej kuzynka wprost przeciwnie. Moja jak jest jej goraco to wychladza sie stopami i dlonmi-tedy ucieka jej najwiecej ciepla i z czasem nauczylam się odrozniac kiedy jej zimne dlonie oznaczaja ze jej zimno a kiedy goraco.

Wystarczy ze polozycie malucha i po jakimś czasie od kapieli sprawdzicie czy karczek jest cieply. Jak jest, to kolejna warstwa niepotrzebna. Jak nie jest to podgrzejecie w pokoju albo dolozycie kocyk/ skarpetki .

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-27, 08:26   #2216
Kabriela
Zadomowienie

Cześć, dawno mnie tu nie było, ale sporo się działo u mnie w domu więc po prostu nie dawałam rady...mamy stół, krzesła, narożnik i nawet mamy firanki w całym domu.
Jak dobrze pójdzie to może jeszcze uda nam się zakupić żyrandol do pokoju dziennego i kuchni i pokoju Agatki.
Jeżeli to będzie Agatka, bo ostatnio śni mi się cały czas, że rodzi mi się chłopak a ja mam tyle różowych ciuszków.

A propo ciuszków...w sobotę w gimnazjum był kiermasz rzeczy niemowlęcych do 5 r.ż 50% i zakupiłam Agacie prześliczny różowy ocieplacz- kombinezon....gdyby jednak nie udało mi się zakupić kombinezonu. Ocieplacz jest cudowny, na kapturku ma dwa śliczne wystające uszka więc się dzieje.

Pokój małej stoi nadal nietknięty i nie wiem jak to będzie, może się bardziej zmobilizuje jak już przyjdzie łóżeczko.

A w ten czwartek na cały weekend wyjeżdżamy nad morze. W sobotę mamy pierwszą rocznicę ślubu więc będzie ciekawie. (poznaliśmy się nad morzem, więc będzie fajne nawiązanie)

Poczytałam Was trochę, mam nadzieje, że Paulinko już lepiej u Ciebie i u Ciebie Nasturcjo.

Co do diet, to u mnie położna powiedziała że ważne są pierwsze miesiące, by jednak pilnować diety...bo dziecko się oswaja, przyzwyczaja, jego żołądek też jeszcze inaczej działa...ale ja już zgłupiałam...co człowiek to inna opinia i inne rewelacyjne historie....
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 08:38   #2217
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Hej.
Nemosku nie, nie przekrecal sie. On się już nie przekreci. Moja macica jest bardzo ograniczona. Alisa od 28 tygodnia leżała glowa do góry-już do końca. A tu dziś poczatek 31 tygodnia.

Dzięki za zrozumienie.
Pospalam trochę ale niestety wstalam z bólem ledzwiowym. Już mnie to wkurza. Jak nie urok...

Nemosku ty się już nie wypuszczaj na takie wycieczki.

Ryba ja to nawet nie potrafię sobie wyobrazić o co chodziło teściowej. Pomijam fakt ze dzieciom jest lepiej gdy sie je kolysze.

Babku życzę Wam jak najwiecej rozsadku przy wychowaniu. Teoria to nie wszystko.

Ktos wczoraj pytal o temp w pokoju. Kazde dziecko lubi co innego. Alisa gorącej wody od Malego nie lubi. Za to jej kuzynka wprost przeciwnie. Moja jak jest jej goraco to wychladza sie stopami i dlonmi-tedy ucieka jej najwiecej ciepla i z czasem nauczylam się odrozniac kiedy jej zimne dlonie oznaczaja ze jej zimno a kiedy goraco.

Wystarczy ze polozycie malucha i po jakimś czasie od kapieli sprawdzicie czy karczek jest cieply. Jak jest, to kolejna warstwa niepotrzebna. Jak nie jest to podgrzejecie w pokoju albo dolozycie kocyk/ skarpetki .

Ale myslisz,ze sie nie przekreci bo : u Ciebie akurat "za ciasno" czy nieprzekreci sie bo pozno?...
Ja mam 32tc ulozenie posladkowe i ciagle mam nadzieje...to zalezy z kim sie rozmawia,moj lekarz prowadzacy jest raczej sceptyczny,za to ten co robil mi usg mowil,ze spokojnie jeszcze ma czas...pewnie od wizyty do wizyty bede czekac.

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 08:47   #2218
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Pepper u mnie ze względu na budowę nie ma szans.

Wszystkie, które macie anatomicznie prawidłową macicę macie jeszcze czas.
Przy pierwszym porodzie, mimo że miałam umowione ciecie, pani dr na izbie przyjęć jeszcze sprawdzala ułożenie dziecka, wiec czas jest do ostatniej chwili. Spokojnie

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-27, 08:55   #2219
lineczka1989
Zakorzenienie

zamówiłam meble łazienkowe razem z umywalką czyli na tym się kończą moje zakupy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:02   #2220
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Ryba, mnie moja ciotka, jak przyszło mi plackiem leżeć, to zadzwoniła i powiedziała, że powinnam chodzić, spacerować a nie słuchać lekarzy, bo "kiedyś to kobiety w polu rodziły, nikt się nad nimi nie trząsł". Ze spokojem odpowiedziałam "Tak, ciociu, masz rację. I przez to, że takie nieodpowiedzialne były, 3/4 dzieciaków umierało nie dożywszy 3 roku życia". Następnym razem powiedz tak T.

Paulina jak tam??

Dzwoniłam do mojej przychodni gin, mojego gina nie ma i rozmawiałam z położną i z jakimś innym ginem. Jak mi się dziś powtórzy taka akcja z temp, to mam na IP jechać. Ogólnie to może być przeziębienie, tylko przy takiej ilości leków organizm ciężarnej czasem dziwnie reaguje. Tym bardziej, że ciągle borykam się z infekcją dróg moczowych. Chociaż w ostatnim posiewie z piątku to czyściutko było. Ogólnie mam podskoczyć w czwartek do poradni, bo mój gin będzie i on mnie wtedy zbada i pewnie da skierowanko na jakieś badania tak profilaktycznie [Moja położna, powiedziała, że jak zna życie, to pewnie coś złapałam w szpitalu jak leżałam w rzeszowie i ustrojstwo nie chce odejść].

I zaczynamy dziś 28tydzień [27t1d]!! III trymestr!!

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-08-27 o 09:04
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości