|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Paulina dawaj znać co u Was
Nasturcja kontroluj tą temperaturę bo nie ma żartów |
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Antibia nam pozwalali moczyc pepek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zamknęłam sobie posta
Babku Ale rogal przyda Ci sie jeszcze na sama końcówkę ciaży.Ja jeszcze daje radę z pozycjami ale pewnie już niedługo Potem wykorzystam do karmienia,leżenia na nim,nauki siadania,kładzenia malucha.Luesita Nie chcesz żeby mąż uczestniczył w porodzie? Paulina Super że się mąż zdecydował ![]() Domi W karcie mam wpisana konsultację ale ginka powiedziała że jak wszystko z ząbkami ok to nie muszę mieć pieczątki. Wpisała tez konsultacje u rodzinnego. Tunieczka Myślę że po wizycie na SR zgodzi sie na wspólny poród. W razie czego zapraszam do mojej SR,babeczka go tak pokieruje że zgodzi się bez wahania.Ostatnio przekonała 2 kandydatów ![]() Nasturcja Zdrówka Trele Masturbacja no wiesz co ? Aaby Jeśli będzie coś na Sr o szczepieniach to napiszę.Może babeczki przygotują info na ten temat bo domagaliśmy się Paulina O rany znowu Kociak za glukozęLecę dalej...... |
|
|
|
#2194 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pisz co z Wami Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Czuje się dziś jakby mnie ktos walcem przejechał. Ciężko oddychac, ciężko leżeć. Spać się chce. Nerwowo w środku. Jakieś mam złe przeczucia. Mlody mocno wariuje.
Trace cierpliwosc i siły. Chciałabym już być bliżej końca. A tu jeszcze wszystkie przygotowania... ![]() To co dla większości z Was jest czysta przyjemnością (zakupy, plany) mnie meczu po nocach i spać nie daje a za dnia brak mi czasu i sił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
A ja się zastanawiam kiedy moja córa śpi, ciągle czuje jak się wierci, kopie, przesuwa, układa. I naprawdę jak leżę na boku na plecach, obojętne jak to to jest już bolesne. Chyba jej się miejsce w brzuchu kurczy, a ona ma coraz więcej siły
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś dół mnie na wieczór dopadł... chyba czas iść przytulić się do męża
|
|
|
|
#2199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podobno woda mineralna też tam jest,w razie czego jak by ktoś zapomniał do porodu wziąć. Cytat:
Ja się dzisiaj też czuję z moim mega spaniem jakby mnie czołg przejechał po 2 zakrapiancyh imprezach ![]() Cytat:
Pisałam rano że chyba jadę no i w końcu pojechałam.Prowadziła siostra bo już nie piszę się na taką drogę jako kierowca zwłaszcza z moim dzisiejszym ![]() Z mamą na kontroli u lekarza byłam. Normalnie remont na remoncie ale najważniejsze że udało się objechać całym i zdrowym.Idę poczytać o tej diecie ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobie wydrukuję listę i zacznę sie uczyć
|
|
|
|
#2202 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może spróbuj
|
||||||
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
[dzidzia- bedzie dobrze
Nemosek- aaa, no to nie doczytałam, wybacz no mi sie też taaak wydaje że jakiś interes sie szykuje ... ale po co mi psuje nerwy i w ogóle... :/ a jeszcze te głupie twierdzenia że brzuch twardnieje żeby nie "skakał" przy ruszaniu się, wiec ja troche zmyslam... eh szkoda słów..
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeoczyłam post Koali dopiero u Babku zobaczyłam.
Koala Jaki tekst,nie zna się na ciężarnych Cytat:
![]() Bo ona tak ma i chyba lubi to Tak Ci powiedziała że brzuch twardnieje ze względu na to żeby nie skakał ?????Poczytałam o diecie i załamałam się,na pewno nie będę jej aż tak rygorystycznie przestrzegać bo co wiecznie na gotowanym drobiu,króliku jechać się chyba nie da. ![]() Bleeee a kaszy tak nie lubię |
|
|
|
|
#2205 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Już padam na głowę ze zmęczenia ale na szybko Wam odpiszę.
Byłam w tej Ikei i w sumie jechałam, żeby kupić pokrowce na przewijak i tak połazić. Wróciłam z wypchaną torbą, rachunek 200 zł, a o pokrowcach zapomniałam Ta ciąża mi się rzuciła na mózg hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się wstrzymuję z zakupem koszuk bo nie wiem jak rozmiar... a jak mi ten brzuch wystrzeli na końcówce i się okaże, że za małą kupiłam...Cytat:
![]() Cytat:
Kto ma wiedziec jak nie oni?Cytat:
Domi ta koleżanka to niepoważna....dobrze jej powiedziałaś, chyba na głowę upadła. Podrzucam fajny artykuł http://zakupydladziecka.pl/ekspert-r...worodka-do-snu
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem kiedys nie było USG, leków itd. ale to było kiedyś. Uważam ze jak mi lekarz zalecił brać tyle leków- łącznie na dobe mam 12 tabl. - to że wcale nie jest to jakiś wymysł ........
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może właśnie z tego powodu że nie było kiedyś leków to dlatego ona taka "spatrzona" Oczywiście bierzesz sobie 12 piguł tak dla własnej i dziecka przyjemności ![]() Głupia baba! ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Idę lulu Paulina,Nasturcja Mam nadzieję że u Was dobrze wszystko i sytuacja się unormowała
|
||
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj wzięłam nawet 13 bo bolał mnie ząb że ysiedzieć nie mogłam..
no cóż wyrodna matka ze mnie ![]() a moja mama prawdopodobnie 19tego wróci na jakieś dwa tygodnie!! 19tego października super byłoby, bo to tylko dwa dni po tp :P wiec akurat na wyjscie ze szpitala oby ten jej szef sie zgodził bo narazie tylko tak wstępnie pozwolił :d
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z Ciebie za matka Fajnie mama by Ci dużo pomogła.Ciekawe tylko kiedy Kacper zechce wyjść na świat? Dobra teraz naprawdę dobranoc wszystkim.Ledwo na oczy patrzę
|
|
|
|
|
#2210 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.superdrug.com/sudocrem-mo.../622469&bklist= Cytat:
Cytat:
Spać nie będę mogła dziś Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem strączkowe , gazowane ,kapusta czy nawet czosnek .. ale ta lista to dla mnie absurd. Tutaj zaraz po porodzie dostaje się na obiad kotleta i fasolke szapargowa . I moja sąsiadka i szwagierka za rada położnej normalnie jadły , i żadne z dzieci kolek ani alergii nie miało .. Ja jestem zdania że możesz być na najściślejszej diecie a dziecko jak będzie miało mieć alergie to i tak je będzie miało Cytat:
Paranoja Cytat:
Ciężko , słabo , głowa boli , nic się nie chce, wszystko mnie drażni i jutro ta wizyta . Mam nadzieje że się mylę , ale pierwszy raz mam wizje szpitala .. Tyle na moja korzyść że mam bliżej do końca . RYba - Twoja teściowa Cza było zapytać w którym roku skończyła położnictwo ?
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Paulina, Nasturcja jak tam dzisiaj u Was?? Mamy dzisiaj rocznicę ślubu i z tej okazji wytną nam dzisiaj nieużywany kaloryfer w kuchni prawdopodobnie pójdziemy na obiadek gdzieś ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
ale jak była maluchem to raz na prawy raz na lewy bok. na brzuszku leżała przy mnie, w nocy się bałam by tak spała a teraz?? bardzo często śpi na brzuchu, z dupką w górze
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
czesc,mam pytanie na dzien dobry
![]() zna ktos kosmetyki Skarb Matki? poczytalam o nich na nizej wymienionym blogu i autorka bardzo zachwala,jakos do mnie tez przemawiaja,no ale opinia jednej pani sugerowac sie az tak bardzo nie chce ![]() http://wyprawkabobasa.blogspot.com/s...el/k%C4%85piel w ogole z tej serii jest duzo wiecej kosmetykow http://allegro.pl/listing/listing.ph...ng=skarb+matki jak znacie to piszcie,bo ja dalej jakos nie umiem podjac decyzji od jakich kosmetykow zaczac....ta ziaja do mnie nie trafia,nie lubie tej firmy generalnie:/ jakies zle doswiadczenia mam |
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w 28 tyg!
-7 miesiacu!!!czujemy sie swietnie i poza problemami rodzinnymi jest super! rosniemy!...
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie, a co się dzieje?dzień dobry w 31/33 tygodniu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nemosku nie, nie przekrecal sie. On się już nie przekreci. Moja macica jest bardzo ograniczona. Alisa od 28 tygodnia leżała glowa do góry-już do końca. A tu dziś poczatek 31 tygodnia. Dzięki za zrozumienie. Pospalam trochę ale niestety wstalam z bólem ledzwiowym. Już mnie to wkurza. Jak nie urok... Nemosku ty się już nie wypuszczaj na takie wycieczki. Ryba ja to nawet nie potrafię sobie wyobrazić o co chodziło teściowej. Pomijam fakt ze dzieciom jest lepiej gdy sie je kolysze. Babku życzę Wam jak najwiecej rozsadku przy wychowaniu. Teoria to nie wszystko. Ktos wczoraj pytal o temp w pokoju. Kazde dziecko lubi co innego. Alisa gorącej wody od Malego nie lubi. Za to jej kuzynka wprost przeciwnie. Moja jak jest jej goraco to wychladza sie stopami i dlonmi-tedy ucieka jej najwiecej ciepla i z czasem nauczylam się odrozniac kiedy jej zimne dlonie oznaczaja ze jej zimno a kiedy goraco. Wystarczy ze polozycie malucha i po jakimś czasie od kapieli sprawdzicie czy karczek jest cieply. Jak jest, to kolejna warstwa niepotrzebna. Jak nie jest to podgrzejecie w pokoju albo dolozycie kocyk/ skarpetki .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dawno mnie tu nie było, ale sporo się działo u mnie w domu więc po prostu nie dawałam rady...mamy stół, krzesła, narożnik i nawet mamy firanki w całym domu.
Jak dobrze pójdzie to może jeszcze uda nam się zakupić żyrandol do pokoju dziennego i kuchni i pokoju Agatki. Jeżeli to będzie Agatka, bo ostatnio śni mi się cały czas, że rodzi mi się chłopak a ja mam tyle różowych ciuszków. A propo ciuszków...w sobotę w gimnazjum był kiermasz rzeczy niemowlęcych do 5 r.ż 50% i zakupiłam Agacie prześliczny różowy ocieplacz- kombinezon....gdyby jednak nie udało mi się zakupić kombinezonu. Ocieplacz jest cudowny, na kapturku ma dwa śliczne wystające uszka więc się dzieje. Pokój małej stoi nadal nietknięty i nie wiem jak to będzie, może się bardziej zmobilizuje jak już przyjdzie łóżeczko. A w ten czwartek na cały weekend wyjeżdżamy nad morze. W sobotę mamy pierwszą rocznicę ślubu więc będzie ciekawie. (poznaliśmy się nad morzem, więc będzie fajne nawiązanie) Poczytałam Was trochę, mam nadzieje, że Paulinko już lepiej u Ciebie i u Ciebie Nasturcjo. Co do diet, to u mnie położna powiedziała że ważne są pierwsze miesiące, by jednak pilnować diety...bo dziecko się oswaja, przyzwyczaja, jego żołądek też jeszcze inaczej działa...ale ja już zgłupiałam...co człowiek to inna opinia i inne rewelacyjne historie.... |
|
|
|
#2217 | |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Ja mam 32tc ulozenie posladkowe i ciagle mam nadzieje...to zalezy z kim sie rozmawia,moj lekarz prowadzacy jest raczej sceptyczny,za to ten co robil mi usg mowil,ze spokojnie jeszcze ma czas...pewnie od wizyty do wizyty bede czekac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper u mnie ze względu na budowę nie ma szans.
Wszystkie, które macie anatomicznie prawidłową macicę macie jeszcze czas. Przy pierwszym porodzie, mimo że miałam umowione ciecie, pani dr na izbie przyjęć jeszcze sprawdzala ułożenie dziecka, wiec czas jest do ostatniej chwili. Spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam meble łazienkowe razem z umywalką
czyli na tym się kończą moje zakupy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paulina jak tam?? Dzwoniłam do mojej przychodni gin, mojego gina nie ma i rozmawiałam z położną i z jakimś innym ginem. Jak mi się dziś powtórzy taka akcja z temp, to mam na IP jechać. Ogólnie to może być przeziębienie, tylko przy takiej ilości leków organizm ciężarnej czasem dziwnie reaguje. Tym bardziej, że ciągle borykam się z infekcją dróg moczowych. Chociaż w ostatnim posiewie z piątku to czyściutko było. Ogólnie mam podskoczyć w czwartek do poradni, bo mój gin będzie i on mnie wtedy zbada i pewnie da skierowanko na jakieś badania tak profilaktycznie [Moja położna, powiedziała, że jak zna życie, to pewnie coś złapałam w szpitalu jak leżałam w rzeszowie i ustrojstwo nie chce odejść]. I zaczynamy dziś 28tydzień [27t1d]!! III trymestr!! Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-08-27 o 09:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Potem wykorzystam do karmienia,leżenia na nim,nauki siadania,kładzenia malucha.

no wiesz co ?
za glukozę

I to cały dzbanek 1.5l....

?????
Kto ma wiedziec jak nie oni?
Cza było zapytać w którym roku skończyła położnictwo ?