|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Takie moje teorie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2012 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
No mamusie życzę dobrej nocy. Spijcie smacznie. Ja wtulam się w kołderkę napchana migdałami bo znowu zgłodniałam.
Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
Normalnie nie nadążam za wami. Poczytałam teraz nasz wątek, ale po 4 stronach spasowałam.
![]() Chciałam tylko się pochwalić, że po wczorajszej wizycie u gina ujawnił się nam syn. Jest więc kolejny chłopaczek w wątku. ![]() Z tego co czytam, niektóre z was juz mają prawie pełną wyprawkę. Gratuluję pełnej organizacji, my tym razem jesteśmy na totalnym luzie. Mamy tylko łózeczko po starszakach ![]()
#2015 | |
Wtajemniczenie
|
Normalnie puścić chłopa na piwko z kolegą to nie ma go i nie ma ...
![]() A taaaak mu się nie chciało rzekomo iść ![]() Ach ci mężczyźni ... ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2016 | |
Rozeznanie
|
Miał typowe: wysoka temperatura (wahała się od 39 do 41 stopni) przez 2 tygodnie, osłabienie, angina, powiększona wątroba i śledziona. Był zielony na twarzy.
Cytat:
![]() Dzięki wielkie, aczkolwiek raczej mnie to nie uspokoiło :P Ja wiem, że ewentualne wady zdarzają się rzadko - jednakże w opisach, które znalazłam sugerowano, że są to raczej niegroźne rzeczy (do których jednak ciężko zaliczyć niemożność mówienia i chodzenia). Dopóki nie zetknęłam się z takim przypadkiem, było to dla mnie bardziej abstrakcyjne, odległe...
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje! ![]() ![]()
![]() |
#2018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
My szukamy mieszkania i zajmuje nam to z zasadzie większość czasu ![]()
![]() |
#2020 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-27 o 22:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Rozeznanie
|
Jak wyjdzie nie po mojej myśli, to dopiero wtedy zacznę przeżywać. Nie wiem, czy nie wolę żyć w niepewności, muszę to w sobie rozważyć.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42486059]Przepis znalazłam tutaj http://breakfast.blox.pl/2011/08/Pasztet-z-cukinii.html
![]() No i zaraziłaś ![]() A mojego właśnie przywiozłam z "piwka" pomeczowego- ja to straszny jestem tchórz i wolę pojechać (nawet teraz) niż się zamartwiać, czy np.nie zasnął po drodze albo co... Szczególnie na początku jak się tu wprowadziliśmy, bo zupełnie nie znał okolicy... (choć oczywiście nigdy nic się nie stało, ale i tak) Dobranoc ![]()
#2024 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie ma się tylko jedno i nie każdy musi mieć powołanie do pieluch. Jeśli ktoś się chce skupić na sobie, jest hedonistą, dlaczego nie? ma do tego święte prawo. Małżeństwo bezdzietne z wyboru? dlaczego nie? czy to, że ktoś się pobiera, od razu musi oznaczać, że trzeba się zapładniać? bo tego oczekuje świat? A jeśli się nie nadajemy na rodziców, nie mamy czasu, mamy uciążliwy tryb życia, specyficzny, w którym na pieluchy nie ma miejsca? A jeśli dziecko musiałoby wziąć na siebie ciężar oskarżenia "zmarnowałam/łem sobie przez Ciebie życie?" co to za przyjemność być takim dzieckiem, niekochanym? Nie każdemu psu burek i nie każdy musi robić w życiu to samo. A już na pewno nie z myślą o swojej emeryturze, czy starości - urodzenie dziecka nie gwarantuje, że na starość ktoś poda szklankę herbaty, więc rodzić dziecko w takim celu to dla mnie śmieszne jest. Ja daję życie swojemu dziecku, żeby je przeżyło tak jak chce, a nie po to, żeby mu je odbierać gdy nadejdzie starosć i oczekiwać, że na stare lata będzie przy mnie. Jak będzie chciało mieszkać tysiące km ode mnie - nie mogę mieć o to do niego pretensji. To dziecko - my mamy wobec niego obowiązek, my je ściągamy na świat. Ono wobec nas już nie. Też się łapię na tym, że zamiast kupować coco chanel, to ja wyszukuje paki ubrań w rozmiarze 56+ ![]() Cytat:
Od którego msc życia planujecie dzidzie w takiej chuście nosić? Cytat:
Cytat:
![]() do jutra brzuchatki, a w zasadzie do dziś ![]()
![]() |
#2025 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Noo,też tak mam. Z reguły jak chcę coś sobie kupić to zamiast tego wracam z czymś dla dzieciaków. Choćby ostatnio. Radek pyta: i co kupiłaś sobie tą bluzkę? A ja: eee,w sumie to zapomniałam,ale zobacz jakie fajne spodnie dla Eryka i bluza dla Wiki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej,
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia brzuchatki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Raczkowanie
|
uff widzę że nie tylko ze mnie taki kierowca
![]() ![]()
#2028 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które walczą z grypą i przeziębieniem, nie chce was martwić ale ja w pierwszej ciąży takie infekcje łapałam niestety często :/
Już wspominałam ale się powtórzę...zaopatrzcie się w syrop dla kobiet w ciąży o nazwie prenalen . Na prawde pomaga na przeziębienie mimo że naturalny no i dodatkowo rutinoscorbin można. Zdrówka życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję chłopca ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- wstałam, maż też wstał ![]() od rana puszcza mi do brzucha różne gatunki muzyczne i maca brzucho czekając na kopniaki ![]() Przerobiłam już wszystko co można słuchać a brzuchowy lokator nic.. mam tylko wymiętolony brzuch przez męża ![]() Chłop nie pocieszony bo liczył na kopniaki a tu dupa... ![]() w ogóle to od dziś jestem na zwolnieniu- gin mi kazał odpocząć i nie szarpać się i nie żyć w takim pędzie
![]() |
#2030 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Od razu, o ile nie urodzi się maciupenki. Są wiązania odpowiednie dla noworodków. Przez brzuch i swoje uszy ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Ja pierwszego kopniaka poczułam w samochodzie, po całym dniu nic nie robienia. Do teraz mały jest spokojny (względnie) jak sie ruszam, natomiast szaleje jesli zbyt długo jestem w bezruchu ![]()
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten pochmurny poranek.
zasuwacie z postami jak nie wiem, ale dobrze przynajmniej mam co czytać ![]() co do jazdy autem to mam prawko od prawie 8 lat ale dopiero nie dawno zaczęłam znowu jeździć ![]() ![]() ![]() najgorsze jest to że mam ochotę wybrać się do lumpka i poszukać dla siebie jakiś gaci ale jak pomyślę że znowu zrobi mi się słabo od tego stania przy wieszakach to mi się odechciewa... tylko że jak na dworze zrobi się jeszcze chłodniej to mi dupcia będzie marzła ...
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-28 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odebrałam właśnie wypis ze szpitala. Generalnie ok, mam niedomykalność I stopnia zastawki mitralnej i trójdzielnej. Lekka hipercholesterolemia i w sumie tyle.
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Powodzenia życzę na wizytach
![]() ![]() Ja wizytę mam jutro a połówkowe za tydzień ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj też strasznie plecy bolały ale na sazczęśćie dziś przeszły . A maleństwo pewnie wypoczywa więc się nie przejmuj . Na pewno jest wszytsko ok . Ja też czasem czuję slabsze ruchy ale później jak maly zacznie fikać to szok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny nie moge doczekać się wizyty naprawdę . W końcu zobaczę maleństwo na USG prawie 10 tc nie widziałam i jeszcze muszę 2 tyg czekać do wizyty . Ale już zapowiedziałam męzowi , że od wizyty zaczynam zakupy ![]() I na początek kupie ręczniki kąpielowe i kocyki ... tylko nie wiem czy na allegro czy może jednak przejść się po sklepach . W sumie sama nie wiem za co się zabrać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Kluska to tak jak ja ... wczoraj już miałam kupić kombinezonik bo czuję że to jest chłopak ale się powstrzymałam bo może się mylę i jest dziewczynka ... Chciałabym już coś wiedzieć do brzucha mówimy Kubutek ale może jednak siedzi sobie tam dziewczynkaaaaa i krzyczy sobie " ejjjj mama dziewczynką jestem a nie chłopcem daj mi lepsze imie " ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, dziś w nocy obudziłam się o 1 i nie mogłam spać...tak ssało mnie z głodu, ale myślę sobie - a co będę się obżerać po nocach jeszcze by tego brakowało...i przewracałam się tak do godziny 2. W końcu TŻ się wkurzył i poszedł do kuchni i zrobił mi kanapkę, podgrzał pół szklanki mleka. Dopiero zasnęłam jak zjadłam. No ale najlepsze jest to, że na kolację zjadłam b.dużo, bo pół zapiekanki, 2 kanapki, kawałek ciasta drożdżowego i ze 3 ciastka . i potem jeszcze w nocy głodna?
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach.
ja mam bieganie za psem i sprawdzam czy wymiotuje. dałam jej tabletke na odrobaczenie tak jak wet kazał to mi teraz pies na żółto rzyga ...
#2037 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty
![]() Ja teraz wizytę mam 10 września, ale bez USG...USG dopiero w końcówce września - połówkowe. Więc mamy długą przerwę w nieoglądaniu bąbla i baaaardzo chciałabym zobaczyć i upewnić się, że wszystko jest dobrze.
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciała zobaczyć co tam w środku siedzi ale coś czuję, że się jeszcze dzisiaj nie dowiem. Ale jakby tak jedno chociaż się objawiło z płcią to by radość była ogromna
![]() Uświerknę tu do tej 18 ![]()
#2039 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Hej dziewczyny, witajcie z rana
![]() Zdecydowanie wolę od Was przejmować inspiracje kulinarne i zachcianki, ale nie- teraz przeszło i przeziębienie:/ koszmar. Po pracy mąż zajedzie do apteki i kupi mi ten prenalen to wypróbuję, na razie miód, cytryna, herbata malinowa i czosnek... Co do samochodu, to po 8 latach dojeżdżania (do szkół i prac od godziny do 3) niepewnymi ztmami z chorobą lokomocyjną i problemami ze staniem w upale to naprawdę nie było miejsca na wątpienie w siebie- takie uroki przedmieść ![]() Teraz też mam do pracy 35 km i samochodem 45-60 min, autobusami 2,5 godziny. A że praca w strefie podmiejskiej a samochód na gaz, to nawet ekonomicznie jakoś źle ta różnica nie wychodzi ![]() Ale też uważam, że za kółkiem trzeba się pewnie czuć, bo odpowiada się nie tylko za siebie, więc akurat tu ani nikogo nie namawiam w jedną ani w drugą stronę... Głowa pęka, idę się kurować... Edit: Powodzenia z wizytami- ja jeszcze dwa dni i też się stresuję...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-28 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A mnie dziś też głowa pęka . Nie wiem może od zmiany temperatury ?
W ogóle nie wiem czy wczoraj Wam pisałam jeśli tak to przepraszam moja skleroza się wita ![]() Ale wczoraj gadałam z koleżanką była u mojego poprzedniego gina i mówi mu , że głowa ją boli to ja do neurologa wysłał bo to nie musi być wynikiem ciąży.... Jak mówiłam mu , że mnie plecy bolą to mi powiedział , ze to nie od ciązy , że pewnie mnie wcześniej też bolały ... Tylko jakby bolały wcześniej to bym chyba uwagi na to nie zwróciła ,..... W sumie zauważyłam , że wszystko co się dzieje innego podczas ciązy dla niego wcale nie wynika z ciąży .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.