|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziewczyny z dzisiejszych wizyt- gratuluję dobrych wiadomości i ślicznych dzidziusiów
![]() a ja miałam dzisiaj na pogaduchach koleżankę tez przy nadziei i w kółko paplałyśmy o brzuchach ![]() Wieczorem mieliśmy z mężem pobyć sami, bo Marcel urzęduje z dziadkami na wsi, ale tak się stęskniłam od wczoraj że po niego pojechałam. Na drodze trafiłam na wypadek, czołówka była, co prawda już same auta stały rozwalone na ulicy, ale i tak jakoś się przejęłam, zwłaszcza, że obok tego zgniecionego który dachował leżał dziecięcy fotelik - mam nadzieję, ze w momencie wypadku był pusty... na wieś dojechałam, ale tak mi się ręce trzęsły, że ledwo klucz wyciągnęłam ze stacyjki Tak więc zabrałam sobie synka na noc i teraz idę mu poczytać przed snem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja chciałąbym legginsy, takie grube, ciepłe też z pasem, ciekawe czy takie znajdę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam na innym wątku, że dziewczyny mają dyżur w miesiącach porodu chyba, bo dwie dyżurujące numer tel. podają ![]()
![]() |
#3185 |
Raczkowanie
|
ojoj nie było mnie od wczorajszego wieczora i tyle nadrabiania
![]() ![]() BTW od niedzieli nie mam mdłości jak tam u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym podsumowaniem mam bardzo fajny pomysł ![]() ![]() BTW ciekawe czy na naszym wątku będą jakieś bliźniaki ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-29 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zadomowienie
|
Czytam Was i czytam i nie mogę się nadal ogarnąć.
Jakoś jeszcze nie przyzwyczaiłam się chyba do tej ciąży. Dla mnie to ciągle abstrakcja. Wszystkim gratuluje udanych wizyt. Jeju poznajecie już płeć... w takich momentach uświadamiam sobie trochę że tam w środku jest malutki człowieczek i szybko się rozwija. Ja mam wizytę w 10 tygodniu więc jeszcze nic nie będę widziała, ale i nie mogę się doczekać. Mona możesz mnie dopisać wizyta 12.09 o 16.30. Nudności mi nie przeszły, wymioty trochę. Rano przed wstaniem podjadam trochę krakersów, później jak tylko poczuję głód to też się nimi opycham jeśli nie mam nic pod ręką. Pewnie dzięki temu moja waga wzrośnie diametralnie, no ale trudno. Wolę to niż ciągłe wizyty w łazience. Pisałyście o nocny wstawaniu. Ja zawsze wstawałam raz. Dzień w dzień. A teraz muszę ze trzy. O wizytach w ciągu dnia nie wspomnę... To zapewne efekt wypijanych ilości wody. Nastraszyłyście mnie i staram się naprawdę dużo pić. Przerzuciłam się na wodę gazowaną bo niegazowanej nie mogłam już tknąć. Nie odpuściła mi też senność. W dzień mam co najmniej jedną 2 godzinną drzemkę. Inaczej nie funkcjonuje.
![]() |
#3188 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe może może ja mam jedno chociaż bliźniaki u mnie w rodzinie są i właśnie mnie były wróżone ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- [ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt. fajnie się Was czyta i ogląda fotki.
Nadzwyczajna - trzymaj się tam, spotkanie z psychologiem na pewno Ci nie zaszkodzi, a może pomóc. ![]() miałyśmy dzisiaj radę pedagogiczną, a przed nią poszłam na słówko do dyry i oznajmiłam, że od 16.09. idę na zwolnienie. nie robi żadnych problemów. poza tym przeżywam fakt, że moja córcia od poniedziałku idzie po raz pierwszy do przedszkola. martwię się, jaki będzie ten początek... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3193 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć, ja już nie śpię. Nadal lekko krwawię ale zdecydowanie mniej i raczej starą krwią. Może to rzeczywiście łożysko. Nie wiem komu wierzyć.
Wczoraj strasznie bolał mnie kręgosłup od tego lezenia i pielegniarka się zlitowala i dała mi paracetamol. Usunęłam ok 21 bo byłam padnięta. Jestem spokojniejsza o życie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że doczekamy do szczesliwego rozwiązania. Byleby krwawienie minęło. TZ powiedział ze pogada sobie z brzuszkiem na osobnosci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w sobotę pojechałam nad jezioro. Szłam przez pewną wioskę do sklepu. Drogę przeszedł nam piękny kundelek, ja oczywiście zwróciłam na niego uwagę i zaczęłam chwalić, że cudowny i chętnie bym wyściskała ![]() Niestety psiaka potrącił samochód ![]() Bałam się potem wracać ![]() Cytat:
Wiesz już kiedy wychodzisz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Czy mogę się przyłączyć? Termin porodu mam na 8.03.2014 ![]()
#3197 | |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Powiem Wam, ze nie ma nic lepszego z rana jak nasz wątek ![]() Alee za to jak sie ciesze! Wkoncu rosnie mi biust ![]() ![]() ![]() Co Wy uzywacie z kosmetykow na brzuszek i piersi? Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Na pewno wszystko ok będzie ![]() Ja Babydreama z Rossmanna używam, ale tylko raz dziennie, a nie tak jak tam piszą 2-3 razy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
Cześć kobitki
![]() tak z grubsza Was nadrobiłam, bo jakoś ostatnio mnie zmęczenie ogarnęło, ale dzisiaj piątek, więc zaraz weekendu początek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Noszę się z zamiarem kupienia tego Bio Oilu z apteki ale tanie to to nie jest jak za 30ml ok 30zł, ale aptekarka mówiła że bardzo wydajne więc może się skuszę. Ja też mam teraz zabójcze cycki, a najbardziej cieszy się z nich mój TŻ, a ja tym chętniej paraduję żeby skusić go na co nie co ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Teraz już muszę lecieć, bo też od poniedziałku czeka mnie duża zmiana. Mój 5 latek idzie do szkolnej zerówki, wcześniej chodził do przedszkola ale teraz duża szkoła, sama nie wiem jak to szybko się zleciało. Muszę więc teraz jechać na zakupy po przybory szkolne i coś do ubrania dla synka. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! ![]()
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
Ja używam balsam z Baby dream na uda, pośladki, brzuch i piersi zazwyczaj wieczorem jak mi się chce, a rano (też nie zawsze) od kilku dni z serii pharmaceris dla kobiet w ciązy krem zapobiegający powstawaniu rozstępów na brzuch oraz osobo ujędrniający krem do biustu, chociaż muszę używać ich regularnie, bo mam już spore rozstępy z okresu dojrzewanie, więc niestety mam do nich tendencję więc muszę zadbać bardziej o siebie niż przeciętna ciężarówka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ale chociaz w koncu wiem dlaczego. No i zmienie lekarza. Moja mama juz dawno mnie namawiala bo jak mowila ![]() Nie wiem jeszcze do kogo pojde ale cos musze postanowic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży
Dziewczyny w sumie to jednak najważniejsze na rozstępy jest picie odpowiedniej ilości wody i dużo zdrowego białka w diecie. Naprawdę wiem co mówię, bo miałam o tym na studiach. Bez nawodnienia i odpowiedniej ilości białka nasze włókna kolagenowe w skórze które są zbudowane z białka nie będą wystarczająco elastyczne i wtedy właśnie pojawiają się rozstępy. Jest też czynnik genetyczny. Ale każdy wie że "jesteśmy tym co jemy" więc to jest jednak najważniejsze.
A co do kosmetyków to uważajcie żeby zwłaszcza te co smarujecie na biust nie zwierały parabenów. Parabeny są to rakotwórcze konserwanty dodawane do kremów i balsamów po to by wydłużyć ich przydatnośc do użytku. Zanim kupicie nowy kosmetyk to sprawdźcie czy w składzie nie znajduje się któryś z tych składników: Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben i wszystkie inne, których nazwy kończą się na -paraben. Taka powtórka z kosmetologii ![]() No i nawilżać od środka tylko ciężko bo nie każdy ma nawyk picia dużej ilości wody w ciągu dnia. Ja sama często mam z tym problem ![]()
#3204 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki z rana
![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt i dobrych wiadomości ![]() Ja codziennie rano i wieczorem smaruje uda BioOil (naprawdę jest wydajny ![]() Dziewczyny dzisiaj zaczynam 17tyg i brzuszek rośnie, ale masakra uda też (i ten okrpony cellulit ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do biustu... Mi tez na początku zaczął rosnąć - ja uradowana, jak nie wiem, a on urósł o pół rozmiaru i stanął ![]() ![]() Ale mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie tak głupio ![]() A używam balsamu i oliwki z Babydream, ale też jak mi się przypomni ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, próbowała któraś cukierków imbirowych na mdłości? Gdzie je kupiłyście? Bo ja nie mogę nigdzie dostać w moim mieście a już nie daję rady z tym złym samopoczuciem, na dodatek w niedzielę mamy imprezę rodzinną, na której wolałabym dobrze się czuć... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może się skuszę na ten BioOil jednak? Chociaż jeszcze raz zaglądnęłam do Sroki i ona pisze o jego składzie: Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży. Sama już nie wiem. Ale u niej wszystkie te kosmetyki na rozstępy, które ogólnie mają b. dobre opinie są niezbyt przychylnie recenzowane: Elancyl, Bio-Oil, Mama Mio... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja wolę naturalne olejki - czasem też wcieram ten ze słodkich migdałów, dobrze się wchłania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.