Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 20:01   #3181
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziewczyny z dzisiejszych wizyt- gratuluję dobrych wiadomości i ślicznych dzidziusiów

a ja miałam dzisiaj na pogaduchach koleżankę tez przy nadziei i w kółko paplałyśmy o brzuchach

Wieczorem mieliśmy z mężem pobyć sami, bo Marcel urzęduje z dziadkami na wsi, ale tak się stęskniłam od wczoraj że po niego pojechałam.
Na drodze trafiłam na wypadek, czołówka była, co prawda już same auta stały rozwalone na ulicy, ale i tak jakoś się przejęłam, zwłaszcza, że obok tego zgniecionego który dachował leżał dziecięcy fotelik - mam nadzieję, ze w momencie wypadku był pusty... na wieś dojechałam, ale tak mi się ręce trzęsły, że ledwo klucz wyciągnęłam ze stacyjki

Tak więc zabrałam sobie synka na noc i teraz idę mu poczytać przed snem Jutro znowu jedzie do dziadków, ale tez na noc go zabiorę, nie lubię, jak go nie ma w domu. Pusty dziecinny pokój jest przygnębiający
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:03   #3182
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zmieniłam termin wizyty i usg prenatalnego. Znalazłam w innej klinice lekarza który ma kilkadziesiąt świetnych opinii i specjalizuje się w usg. Także moja wizyta następna to chyba jednak nie 5.09 tylko 4.09.
Jeszcze się waham, ale różnica w cenie jest tylko 20 zł więc chyba się jednak zdecyduję na tego drugiego lekarza...
Jeśli ma dobre opinie to wolałabym zmienić
Stary 2013-08-29, 20:08   #3183
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam zapomniałam napisać, że mama kupiła mi wczoraj w szmateksie super dzinsy ciążowe, z H&Mu, nie zniszczone wcale, za 7 zł Jedynie gumę trzeba wymienić... I one mają taki niski pas, nie na cały brzuszek. Dziewczyny z doświadczeniem, czy takie też są wygodne?
Przypuszczam, że wygodniejsze niż te z "pełnym" pasem, bo taki duży pas opinał mi brzuch tak gdzieś do 8 miesiąca, w zaawansowanej ciąży się i tak ściągał ku dołowi
a ja chciałąbym legginsy, takie grube, ciepłe też z pasem, ciekawe czy takie znajdę
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:13   #3184
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze mam propozycję, żeby napisać na pierwszej stronie ile jest mamuś i ile ujawnionych. Co myślisz? U innych to fajnie wygląda, poza tym ciekawie tak porównywać, ile mam w poszczególnych parach miesięcy będzie. O 20.50 było 53 mamusie
Też fajny pomysł
Widziałam na innym wątku, że dziewczyny mają dyżur w miesiącach porodu chyba, bo dwie dyżurujące numer tel. podają

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:23   #3185
paulina_radom
Raczkowanie

ojoj nie było mnie od wczorajszego wieczora i tyle nadrabiania ale cóż z młodym się do przedszkola przygotowujemy dzisiaj zakupy i zebranie jutro zajęcia adaptacyjne ale jestem pozytywbnie na to wszystko nakręcona biorę się za nadrabianie

BTW od niedzieli nie mam mdłości jak tam u Was?
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:37   #3186
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Mona. Lekarka mowiła, że będziemy się trzymać daty z pierwszego USg póki co, chyba że później okaże się, że małe baaardzo do przodu nadrobiło Bo niby to pierwsze jednak zwykle najbardziej wiarygodne.

A jeszcze mam propozycję, żeby napisać na pierwszej stronie ile jest mamuś i ile ujawnionych. Co myślisz? U innych to fajnie wygląda, poza tym ciekawie tak porównywać, ile mam w poszczególnych parach miesięcy będzie. O 20.50 było 53 mamusie

I dziewczyny! Wiem, że się wszystkie denerwujemy troszkę, ale naprawdę, nie ma sensu się martwić na zapas. Co to zmieni, że będziemy się zadręczać? Niestety, straszne rzeczy się zdarzają, ale uporczywe o nich myślenie im nie przeciwdziała. Pozytywnie nastawienie i świat stanie się piękniejszy a dni do wizyt będą uciekać szybciej
Ja też się trzymam daty z pierwszego usg, choć na ostatnim dzidziuś był o niemal tydzień większy!
Z tym podsumowaniem mam bardzo fajny pomysłzaraz biorę się do pisania

BTW ciekawe czy na naszym wątku będą jakieś bliźniaki na listopadowo - grudniowym są , a na styczniowo - lutowym aż 2 parki!!! Skoro taka tendencja wzrostowa, to wychodzi ze na naszym powinny być 3

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-08-29 o 20:42
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:38   #3187
(t)asia
Zadomowienie

Czytam Was i czytam i nie mogę się nadal ogarnąć.
Jakoś jeszcze nie przyzwyczaiłam się chyba do tej ciąży. Dla mnie to ciągle abstrakcja.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt.
Jeju poznajecie już płeć... w takich momentach uświadamiam sobie trochę że tam w środku jest malutki człowieczek i szybko się rozwija.
Ja mam wizytę w 10 tygodniu więc jeszcze nic nie będę widziała, ale i nie mogę się doczekać.
Mona możesz mnie dopisać wizyta 12.09 o 16.30.

Nudności mi nie przeszły, wymioty trochę. Rano przed wstaniem podjadam trochę krakersów, później jak tylko poczuję głód to też się nimi opycham jeśli nie mam nic pod ręką. Pewnie dzięki temu moja waga wzrośnie diametralnie, no ale trudno. Wolę to niż ciągłe wizyty w łazience.
Pisałyście o nocny wstawaniu. Ja zawsze wstawałam raz. Dzień w dzień. A teraz muszę ze trzy. O wizytach w ciągu dnia nie wspomnę... To zapewne efekt wypijanych ilości wody. Nastraszyłyście mnie i staram się naprawdę dużo pić. Przerzuciłam się na wodę gazowaną bo niegazowanej nie mogłam już tknąć.

Nie odpuściła mi też senność. W dzień mam co najmniej jedną 2 godzinną drzemkę. Inaczej nie funkcjonuje.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 20:39   #3188
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z dzisiejszych wizyt- gratuluję dobrych wiadomości i ślicznych dzidziusiów

a ja miałam dzisiaj na pogaduchach koleżankę tez przy nadziei i w kółko paplałyśmy o brzuchach

Wieczorem mieliśmy z mężem pobyć sami, bo Marcel urzęduje z dziadkami na wsi, ale tak się stęskniłam od wczoraj że po niego pojechałam.
Na drodze trafiłam na wypadek, czołówka była, co prawda już same auta stały rozwalone na ulicy, ale i tak jakoś się przejęłam, zwłaszcza, że obok tego zgniecionego który dachował leżał dziecięcy fotelik - mam nadzieję, ze w momencie wypadku był pusty... na wieś dojechałam, ale tak mi się ręce trzęsły, że ledwo klucz wyciągnęłam ze stacyjki

Tak więc zabrałam sobie synka na noc i teraz idę mu poczytać przed snem Jutro znowu jedzie do dziadków, ale tez na noc go zabiorę, nie lubię, jak go nie ma w domu. Pusty dziecinny pokój jest przygnębiający
Straszne... Ja tez tak mam ze jak zobacze wypadek to sie przejmuje.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Też fajny pomysł
Widziałam na innym wątku, że dziewczyny mają dyżur w miesiącach porodu chyba, bo dwie dyżurujące numer tel. podają
Dyzur w sensie ze wtedy na biezaco uzupelniaja watek o relacje na zywo z porodowki?
Stary 2013-08-29, 20:51   #3189
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ja też się trzymam daty z pierwszego usg, choć na ostatnim dzidziuś był o niemal tydzień większy!
Z tym podsumowaniem mam bardzo fajny pomysłzaraz biorę się do pisania

BTW ciekawe czy na naszym wątku będą jakieś bliźniaki na listopadowo - grudniowym są , a na styczniowo - lutowym aż 2 parki!!! Skoro taka tendencja wzrostowa, to wychodzi ze na naszym powinny być 3

hehe może może ja mam jedno chociaż bliźniaki u mnie w rodzinie są i właśnie mnie były wróżone ale tak życze nam 3 par a co moja ciocia szła rodzić jedno wróciła z dwoma

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Dyzur w sensie ze wtedy na biezaco uzupelniaja watek o relacje na zywo z porodowki?
Na żywo mówisz to mogłoby być ciekawe

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

[
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:53   #3190
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Gdzieś obczaiłam, że na bieżąco piszą o skurczach i co tam słychać, ale w 1-2 zdaniach i innym kolorem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:37   #3191
margo80
Zakorzenienie

gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt. fajnie się Was czyta i ogląda fotki.

Nadzwyczajna - trzymaj się tam, spotkanie z psychologiem na pewno Ci nie zaszkodzi, a może pomóc.

miałyśmy dzisiaj radę pedagogiczną, a przed nią poszłam na słówko do dyry i oznajmiłam, że od 16.09. idę na zwolnienie. nie robi żadnych problemów.

poza tym przeżywam fakt, że moja córcia od poniedziałku idzie po raz pierwszy do przedszkola. martwię się, jaki będzie ten początek...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 06:07   #3192
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt. fajnie się Was czyta i ogląda fotki.

Nadzwyczajna - trzymaj się tam, spotkanie z psychologiem na pewno Ci nie zaszkodzi, a może pomóc.

miałyśmy dzisiaj radę pedagogiczną, a przed nią poszłam na słówko do dyry i oznajmiłam, że od 16.09. idę na zwolnienie. nie robi żadnych problemów.

poza tym przeżywam fakt, że moja córcia od poniedziałku idzie po raz pierwszy do przedszkola. martwię się, jaki będzie ten początek...
My też w poniedziałek pierwszy raz zobaczymy jak będzie ale jesteśmy pozytywnie nastawieni
Stary 2013-08-30, 06:12   #3193
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cześć, ja już nie śpię. Nadal lekko krwawię ale zdecydowanie mniej i raczej starą krwią. Może to rzeczywiście łożysko. Nie wiem komu wierzyć.
Wczoraj strasznie bolał mnie kręgosłup od tego lezenia i pielegniarka się zlitowala i dała mi paracetamol. Usunęłam ok 21 bo byłam padnięta.
Jestem spokojniejsza o życie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że doczekamy do szczesliwego rozwiązania. Byleby krwawienie minęło.
TZ powiedział ze pogada sobie z brzuszkiem na osobnosci i wszystko powie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 06:30   #3194
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki
Miłego dnia!
Stary 2013-08-30, 06:44   #3195
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
uffff proszę oficjalnie dopisać mnie do listy
haltanek (Ania, 30) - OM 19.06, TP wg usg 1.04 [1 ciąża]

faaaaajnie, serducho bije jak dzwon
ja mam połykać żelazo, bo wyniki takie sobie
plus jest taki, że poza sennością, nic mi nie dolega

na zdjęciu mało widać ale i tak się napatrzeć nie mogę
zresztą, jak każda z nas na swoje
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć. Ja tez po wizycie. Dzidzius jest zdrowy i dziś po raz pierwszy widziałam jego bijące serduszko. To najpiękniejszy widok na świecie. Ile w tej malutkiej istotce życia. Aż łza się w oku kręci. Dostałam od gina skierowanie na test Pappa i USG genetyczne. Mój lekarz jest niesamowity. Wizyta trwała jakies 50 minut. Wszystko mi dokladnie tłumaczył i cierpliwie odpowiadał na pytania. Tyle, że to przyjaciel moich rodziców. Także jestem bardzo szczęśliwa dziś. A to moje Dzieciątko Kochane
Gratuluje. Piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Oj biedna
Ja w sobotę pojechałam nad jezioro. Szłam przez pewną wioskę do sklepu. Drogę przeszedł nam piękny kundelek, ja oczywiście zwróciłam na niego uwagę i zaczęłam chwalić, że cudowny i chętnie bym wyściskała Przeszłam parę kroków, słyszę pisk opon i krzyk mojego Tż.
Niestety psiaka potrącił samochód
Bałam się potem wracać

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Cześć, ja już nie śpię. Nadal lekko krwawię ale zdecydowanie mniej i raczej starą krwią. Może to rzeczywiście łożysko. Nie wiem komu wierzyć.
Wczoraj strasznie bolał mnie kręgosłup od tego lezenia i pielegniarka się zlitowala i dała mi paracetamol. Usunęłam ok 21 bo byłam padnięta.
Jestem spokojniejsza o życie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że doczekamy do szczesliwego rozwiązania. Byleby krwawienie minęło.

Wszystko się ułoży. Dobrze, że z nami jesteś.
Wiesz już kiedy wychodzisz?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 07:56   #3196
elzuniusia
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Termin porodu mam na 8.03.2014 Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze. Dobiega mi 13 tydzień do końca więc ryzyko jest coraz mniejsze. Za tydzień moja 3 już wizyta i mam nadzieje że wszystko będzie OK.

elzuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:59   #3197
lolitka888
Rozeznanie

Hejka
Powiem Wam, ze nie ma nic lepszego z rana jak nasz wątek Wstaje rano, pan sraka juz czeka, pozniej mdły hrabia i to zmuszanie sie by tylko cos przełknąć...oj nie ma lekko, ale i tak dziekuje Bogu, ze dzis 6t4 wg USG i obylo sie bez wymiotow do tej pory..
Alee za to jak sie ciesze! Wkoncu rosnie mi biustmiec cale zycie rozmiar A a teraz takie sie krąglutkie robia itp, fajnie jest je miec jakvwariatka je ciagle ogladam heh i pokazuje Tż
Co Wy uzywacie z kosmetykow na brzuszek i piersi?

Cytat:

Lolitka, nie martw się, szybko zleci ten I trym. i będzie dużo lepiej. Poza tym hormony nam nie pomagają, więc nastrój na pewno spowodowany jest też trochę nimi. I mam nadzieję, że w pracy Ci się uspokoi
Dziekuje mmhym za cieple slowa i gratuluje tak wspanialej wizyty!! zazdroszcze!!
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:04   #3198
teQiba
Moderator

Cytat:

Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Oj biedna
Ja w sobotę pojechałam nad jezioro. Szłam przez pewną wioskę do sklepu. Drogę przeszedł nam piękny kundelek, ja oczywiście zwróciłam na niego uwagę i zaczęłam chwalić, że cudowny i chętnie bym wyściskała Przeszłam parę kroków, słyszę pisk opon i krzyk mojego Tż.
Niestety psiaka potrącił samochód
Bałam się potem wracać
O matko

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Termin porodu mam na 8.03.2014 Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze. Dobiega mi 13 tydzień do końca więc ryzyko jest coraz mniejsze. Za tydzień moja 3 już wizyta i mam nadzieje że wszystko będzie OK.
Witaj
Na pewno wszystko ok będzie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja Babydreama z Rossmanna używam, ale tylko raz dziennie, a nie tak jak tam piszą 2-3 razy Trochę z lenistwa, a trochę jest z tą oliwką problem, bo brudzi. Wszystkie piżamy mam już naolejowane
Stary 2013-08-30, 08:20   #3199
marima
Raczkowanie

Cześć kobitki

tak z grubsza Was nadrobiłam, bo jakoś ostatnio mnie zmęczenie ogarnęło, ale dzisiaj piątek, więc zaraz weekendu początek
marima jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 08:32   #3200
elzuniusia
Raczkowanie

Cytat:
Hejka
Powiem Wam, ze nie ma nic lepszego z rana jak nasz wątek Wstaje rano, pan sraka juz czeka, pozniej mdły hrabia i to zmuszanie sie by tylko cos przełknąć...oj nie ma lekko, ale i tak dziekuje Bogu, ze dzis 6t4 wg USG i obylo sie bez wymiotow do tej pory..
Alee za to jak sie ciesze! Wkoncu rosnie mi biustmiec cale zycie rozmiar A a teraz takie sie krąglutkie robia itp, fajnie jest je miec jakvwariatka je ciagle ogladam heh i pokazuje Tż
Ja jak na razie używam tylko oliwki Johnsons Baby z aloesem i w pierwszej ciąży też używałam tylko i wyłącznie zawsze po kąpieli. Na piersiach mam niewielkie rozstępy, i po wewnętrznej stronie ud i troszkę na pośladkach, ale na brzuchu ani jednego i mam nadzieję że tak zostanie.

Noszę się z zamiarem kupienia tego Bio Oilu z apteki ale tanie to to nie jest jak za 30ml ok 30zł, ale aptekarka mówiła że bardzo wydajne więc może się skuszę.

Ja też mam teraz zabójcze cycki, a najbardziej cieszy się z nich mój TŻ, a ja tym chętniej paraduję żeby skusić go na co nie co

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Teraz już muszę lecieć, bo też od poniedziałku czeka mnie duża zmiana. Mój 5 latek idzie do szkolnej zerówki, wcześniej chodził do przedszkola ale teraz duża szkoła, sama nie wiem jak to szybko się zleciało.

Muszę więc teraz jechać na zakupy po przybory szkolne i coś do ubrania dla synka.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Stary 2013-08-30, 08:33   #3201
marima
Raczkowanie

Ja używam balsam z Baby dream na uda, pośladki, brzuch i piersi zazwyczaj wieczorem jak mi się chce, a rano (też nie zawsze) od kilku dni z serii pharmaceris dla kobiet w ciązy krem zapobiegający powstawaniu rozstępów na brzuch oraz osobo ujędrniający krem do biustu, chociaż muszę używać ich regularnie, bo mam już spore rozstępy z okresu dojrzewanie, więc niestety mam do nich tendencję więc muszę zadbać bardziej o siebie niż przeciętna ciężarówka wiadomo nic przed rozstępami nie uchroni jeśli mają powstać, ale warto trochę zadbać o skórę i ją uelastycznić
Stary 2013-08-30, 08:43   #3202
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Wszystko się ułoży. Dobrze, że z nami jesteś.
Wiesz już kiedy wychodzisz?
Właśnie był obchòd. Powiedzieli ze w poniedziałek bedzie kolejne USG i ze mam krwiaczka przy szyjce przy tej kosmowce nisko polozonej.
Ale chociaz w koncu wiem dlaczego.

No i zmienie lekarza. Moja mama juz dawno mnie namawiala bo jak mowilana jej cos nie pasuje.
Nie wiem jeszcze do kogo pojde ale cos musze postanowic.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:53   #3203
elzuniusia
Raczkowanie

Kosmetyki przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży

Dziewczyny w sumie to jednak najważniejsze na rozstępy jest picie odpowiedniej ilości wody i dużo zdrowego białka w diecie. Naprawdę wiem co mówię, bo miałam o tym na studiach. Bez nawodnienia i odpowiedniej ilości białka nasze włókna kolagenowe w skórze które są zbudowane z białka nie będą wystarczająco elastyczne i wtedy właśnie pojawiają się rozstępy. Jest też czynnik genetyczny. Ale każdy wie że "jesteśmy tym co jemy" więc to jest jednak najważniejsze.

A co do kosmetyków to uważajcie żeby zwłaszcza te co smarujecie na biust nie zwierały parabenów. Parabeny są to rakotwórcze konserwanty dodawane do kremów i balsamów po to by wydłużyć ich przydatnośc do użytku. Zanim kupicie nowy kosmetyk to sprawdźcie czy w składzie nie znajduje się któryś z tych składników: Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben i wszystkie inne, których nazwy kończą się na -paraben. Taka powtórka z kosmetologii Czasem naprawdę lepsza jest zwykła oliwka czy krem Bambino, a te wszystkie cudowne kosmetyki często są przereklamowane, bo naprawdę tylko niewielka ilość składników aktywnych przenika pod skórę. Podstawa to nawilżanie i tego trzeba się trzymać.

No i nawilżać od środka tylko ciężko bo nie każdy ma nawyk picia dużej ilości wody w ciągu dnia. Ja sama często mam z tym problem

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 08:54   #3204
kate1623
Zadomowienie

Witam Dziewczynki z rana
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i dobrych wiadomości

Cytat:
Hejka

Ja codziennie rano i wieczorem smaruje uda BioOil (naprawdę jest wydajny mam do od czerwca a jeszcze została mi ponad połowa) i dodatkowo mustela na uda brzuch i piersi. Podobno jest jedną z lepszych, ale droga. Ja znalazłam taniej w jednej z aptek internetowych (coś koło 64zł).

Dziewczyny dzisiaj zaczynam 17tyg i brzuszek rośnie, ale masakra uda też (i ten okrpony cellulit ) ma któraś jakieś dobre ćwiczenia na to

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:57   #3205
mmhym
Zadomowienie

Cześć Wam

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ale by było , też ostatnio myślałam o tym, że nie ma trójpaków

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Witamy i gratulacje Jesteśmy podobnie w ciąży. Dobrze się czujesz?

Cytat:
Hejka

Dziekuje mmhym za cieple slowa i gratuluje tak wspanialej wizyty!! zazdroszcze!!
Dzięki
Co do biustu... Mi tez na początku zaczął rosnąć - ja uradowana, jak nie wiem, a on urósł o pół rozmiaru i stanął Też zawsze miałam małe cycki niestety i to w sumie niezależnie od tego czy tyłam czy nie
Ale mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie tak głupio
A używam balsamu i oliwki z Babydream, ale też jak mi się przypomni Bo mam na udach i pupie i nawet na łydkach rozstępy z okresu dojrzewania, więc myślę, że te moje smarowania, to spłyną po nich jak po kaczce... Ale od dzisiaj w rossmannie jest promocja i chcę sobie kupić rękawicę do masażu, to mnie może czasem mąż pouciska, bo ponoć to skuteczniejsze

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Ja używam balsam z Baby dream na uda, pośladki, brzuch i piersi zazwyczaj wieczorem jak mi się chce, a rano (też nie zawsze) od kilku dni z serii pharmaceris dla kobiet w ciązy krem zapobiegający powstawaniu rozstępów na brzuch oraz osobo ujędrniający krem do biustu, chociaż muszę używać ich regularnie, bo mam już spore rozstępy z okresu dojrzewanie, więc niestety mam do nich tendencję więc muszę zadbać bardziej o siebie niż przeciętna ciężarówka wiadomo nic przed rozstępami nie uchroni jeśli mają powstać, ale warto trochę zadbać o skórę i ją uelastycznić
No mam dokładnie, jak Ty... Przekichane, nie? Ale muszę się zmotywować do większej regularności

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:07   #3206
marima
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny w sumie to jednak najważniejsze na rozstępy jest picie odpowiedniej ilości wody i dużo zdrowego białka w diecie. Naprawdę wiem co mówię, bo miałam o tym na studiach. Bez nawodnienia i odpowiedniej ilości białka nasze włókna kolagenowe w skórze które są zbudowane z białka nie będą wystarczająco elastyczne i wtedy właśnie pojawiają się rozstępy. Jest też czynnik genetyczny. Ale każdy wie że "jesteśmy tym co jemy" więc to jest jednak najważniejsze.

A co do kosmetyków to uważajcie żeby zwłaszcza te co smarujecie na biust nie zwierały parabenów. Parabeny są to rakotwórcze konserwanty dodawane do kremów i balsamów po to by wydłużyć ich przydatnośc do użytku. Zanim kupicie nowy kosmetyk to sprawdźcie czy w składzie nie znajduje się któryś z tych składników: Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben i wszystkie inne, których nazwy kończą się na -paraben. Taka powtórka z kosmetologii Czasem naprawdę lepsza jest zwykła oliwka czy krem Bambino, a te wszystkie cudowne kosmetyki często są przereklamowane, bo naprawdę tylko niewielka ilość składników aktywnych przenika pod skórę. Podstawa to nawilżanie i tego trzeba się trzymać.

No i nawilżać od środka tylko ciężko bo nie każdy ma nawyk picia dużej ilości wody w ciągu dnia. Ja sama często mam z tym problem
dzięki zapamiętam i sprawdzę skład tych moich kosmetyków, niestety też musze się zmuszać żeby coś wypić, więc na pewno nie piję tyle płynów ile powinnam, ale postaram się od dzisiaj w takim razie pić więcej

Cytat:

No mam dokładnie, jak Ty... Przekichane, nie? Ale muszę się zmotywować do większej regularności
wygląd nie jest najważniejszy, mamy swoje skarby pod sercem, TŻtów którzy akceptują nasze ciała więc jest pięknie
Stary 2013-08-30, 09:08   #3207
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Właśnie był obchòd. Powiedzieli ze w poniedziałek bedzie kolejne USG i ze mam krwiaczka przy szyjce przy tej kosmowce nisko polozonej.

No i zmienie lekarza. Moja mama juz dawno mnie namawiala bo jak mowilana jej cos nie pasuje.
bardzo dobrze, że chcesz zmienić lekarza super, że w końcu wiadomo co się z tobą dzieje, bo pewnie łatwiej będzie o ciebie dbać

dziewczyny, próbowała któraś cukierków imbirowych na mdłości? Gdzie je kupiłyście? Bo ja nie mogę nigdzie dostać w moim mieście a już nie daję rady z tym złym samopoczuciem, na dodatek w niedzielę mamy imprezę rodzinną, na której wolałabym dobrze się czuć...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 09:09   #3208
teQiba
Moderator

Cytat:

No nareszcie wiadomo chociaż od czego to
Stary 2013-08-30, 09:09   #3209
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki z rana
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i dobrych wiadomości

Ja codziennie rano i wieczorem smaruje uda BioOil (naprawdę jest wydajny mam do od czerwca a jeszcze została mi ponad połowa) i dodatkowo mustela na uda brzuch i piersi. Podobno jest jedną z lepszych, ale droga. Ja znalazłam taniej w jednej z aptek internetowych (coś koło 64zł).

Dziewczyny dzisiaj zaczynam 17tyg i brzuszek rośnie, ale masakra uda też (i ten okrpony cellulit ) ma któraś jakieś dobre ćwiczenia na to
Hm, słyszałam z kilku źródeł, że niestety w ciązy na cellulit nie poradzisz wiele... Hormony i tyle
Może się skuszę na ten BioOil jednak? Chociaż jeszcze raz zaglądnęłam do Sroki i ona pisze o jego składzie: Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży. Sama już nie wiem.
Ale u niej wszystkie te kosmetyki na rozstępy, które ogólnie mają b. dobre opinie są niezbyt przychylnie recenzowane: Elancyl, Bio-Oil, Mama Mio...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:14   #3210
teQiba
Moderator

Cytat:
Hm, słyszałam z kilku źródeł, że niestety w ciązy na cellulit nie poradzisz wiele... Hormony i tyle
Może się skuszę na ten BioOil jednak? Chociaż jeszcze raz zaglądnęłam do Sroki i ona pisze o jego składzie: Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży. Sama już nie wiem.
Ale u niej wszystkie te kosmetyki na rozstępy, które ogólnie mają b. dobre opinie są niezbyt przychylnie recenzowane: Elancyl, Bio-Oil, Mama Mio...
Też kiedyś czytałam o tym bio-oilu i ponoć skład nie powala.
Ja wolę naturalne olejki - czasem też wcieram ten ze słodkich migdałów, dobrze się wchłania...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości