|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3242 | |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz umów się z psychologiem. Mnie pomogla praca- pracuję w przedszkolu tam nie ma czasu na zły humor i myslenie o prywatnych sprawach, po tygodniu od wyjścia ze szpitala byłam już w pracy, bo chciałam przestać myśleć tylko o jednym. Czas pędzi nieubłaganie, bardzo koi ból, sama się o tym przekonasz. Jak minie ten pierwszy żal sięgnij do ksiażki "Cisza pod sercem"- mi pomogła przebyć żałobę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mariola trzymam kciuki za wizytę ![]() Gratuluje udanych wczorajszych wizyt ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Raczkowanie
|
mi 70 E jestem w szoku
![]() Napisane przez mariolasl ![]() Dzisiaj o 16.45 mam usg genetyczne, wiec prosze o kciuki ![]() ![]() Jak mnie sen zmorzył spałam 3 godziny ![]() Napisane przez moni888 ![]() To i ja bardzo prosze o dopisanie ![]() ![]() ![]() Co do kremów na rozstępy ja to się smaruje codziennie oliwką zwyła dla dzieci a raz w tygodniu oliwą z oliwek w pierwszej ciąży miałam tylko rozstępy na piersiach
#3248 |
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już pewnie w trakcie badania, ale też mocno trzymam kciuki. Napisz, jak było ![]() I nie wiem, czy to dlatego, że dowiedziałam się, że jestem w 12t czy co, ale jakoś częściej od wczoraj czuje jakieś kłucia i uciski w podbrzuszu, jak ostatnio pisałyście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczełam 17tyg i już schizuje kiedy w końcu poczuje ruchy czy na pewno wszystko w porządku. Straszna ze mnie panikara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja sie zaduzo nie odzywam ale za to nabieżąco Was czytam. Teraz mam głowe zaprzatnietą rozpoczeciem roku szkolnego. Szkolne zakupy juz zrobione, ubranka poprane i poprasowane. Moja córcia juz się cieszy że idzie do szkoły bo strasznie sie już nudziła w domu. Co do rozmiaru piersi to mi wogóle nie urosły. Może wydaja się troszkę bardziej pełne. Z ciekawości zmierzyłam przed chwilka i mam ten sam rozmiar co przed ciążą. Przestały mnie już całkowicie boleć. Kurcze w ostatnie spodnie się juz mieszcze. Chyba musze Tż wyciągnąć na zakupy w weekend bo niedługo nie będę miała co ubrać. Niby przytyłam tylko albo az 2 kg ale powoli czuje sie jak słoń. ![]() ![]() A tak wogóle to zaczęłam dziś 15 tc. Terminu kolejnej wizyty jeszcze nie mam ale chodze prywatnie i moge sie umawiac z tygodniowym wyprzedzeniem. W piatek ide tylko do połoznej. Dziewczyny Wy macie robione usg na kazdej wizycie? A jesli tak to jest sens robic je na każdej wizycie. Bo u mnie wyglada to tak że jak chcę wizyte z usg to płace 120 zł a jak bez to 70 zł. Wiadomo lepiej chyba widziec dzidzię raz w miesiącu ale niestety portfel chudszy. Mam jeszcze pytanko do dziewczyn które znaja już płec dziecka. Miałyście robione usg dopochwowe i dlatego było widac płec czy nie ma znaczenia jakie usg robi lekarz. Ja ostatnio miałam juz przez brzuch i kolejne napewno tez będa przez brzuch. Trzymam kciuki za wizyty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wszystkie cieszycie się rosnącym biustem a ja z tym moim podwójnym D to jeszcze trochę i nie będę mogła ich oderwać od podłogi ![]() ![]() Co do smarowania używam mustela, faktycznie drogi, ale mega wydajny. Zazdroszczę wam, że jesteście już na tak zaawansowanym etapie, że znacie płeć ja dopiero kończę 9 tydzień. Ostatnią wizytę miałam 12.08 i już wariuję. Najchętniej już teraz chciałabym mieć usg żeby wiedzieć, że wszystko na pewno jest ok. A wizyta dopiero 06.09 ... obym doczekała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj wyniki na toxo i zapalenie watroby typu c.
Toxo nigdy nie miałam, a zapalenia też nie mam ![]() ![]() Zastanawiałam się nad tą toxo, bo miewam takie dziwne akcje, że nie chce mi się myć owoców i warzyw ![]() Ja płacę za każdą wizytę 130zł, ale nie ma opcji bez usg. Ja tez nie musiałabym oglądać co miesiąc dziecka, ale chciałabym co miesiąc wiedzieć, że serce bije, więc jakieś urządzenie co czyta bicie serca bym chciała mieć. Słaby mam dzisiaj dzień. Nic mi się nie chce...
#3255 |
Zadomowienie
|
Ja prywatnie płacę za wizytę 150zł z badaniem i z usg, no ale to jest niska stawka w Wawie
![]() Proszę to Ja i mój brzuch ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę słonicą ![]() Szczupła jestes ![]()
![]() |
#3257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej dziewczyny. Melduje sie, ze zyje. Dzis bylam ostatni dzien w pracy- w pn wizyta i zwolnienie. To dluga historia, ale opisze ja w pn po wizycie.
Sama z kolezankami z pracy chyba widzialysmy klejnoty, ale poczekam do pn. A tyle stresu ile mialam w pracy... Szkoda gadac. Trichomonas- sciskam mocno i tule. Witam wszystkie niwe mamusie i ciesze sie, ze tyle z nas zna juz plec. U mnie konvoqka 14 tygodnia. Ha- teraz bede miala dla Was wiecej czasu!!
#3259 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Częściowo brzuch jest wydęty przez wzdęcia, ale nawet rano zaraz po wstaniu jest spory... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie pamiętam ile płaciłam, chyba 130zł. U mnie dopiero 8 tydzień a czuje się jak balon, napuchnięta, wydęty brzuch. Nigdy nie miałam go płaskiego ale teraz to normalnie masakra. Zdaję sobie sprawę że teraz to raczej zatrzymywanie wody a nie faktyczna ciąża, ale ulubione spodnie już odłożyłam na półkę. W ubiegłą sobotę miałam ambitny plan aby ubrać koszulę na guziki-takie zatrzaski, ale jak tylko się wyprostowałam to guziki puszczały, w biuście i brzuchu. Mąż miał nie lada ubaw ![]() Mam jeszcze głupie pytanie. Od zawsze większość nocy śpię na brzuchu. Kiedyś chyba trzeba przestać. Ale kiedy???
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2013-08-30 o 18:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie na wizycie też jest ful opszyn badanie z usg i niestety 120 zł. Co prawda w ciąży na wizycie byłam dopiero raz, ale przed ciążą kilkakrotnie i ta sama cena. Mam nadzieję, że dla stałych ciężarówek, które się meldują co 3 tygodnie będzie jakaś zniżka... słuchajcie USG 4D (Voluson E8 Expert) to jest takie usg z ruchomym wyraźnym obrazem? czy z tego da się zrobić nagranie na płytę na przykład? zapomniałam go zapytać, a bardzo bym chciała oczywiście trochę później jak dzidzi podrośnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Wiesz co - moj brzuch jest juz ogromny, u innych ciezarnych to chyba dopiero w 5 miesiacu sie taki robi, ale ja zawsze mialam sklonnosci do wzdec...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dolaczam sie do pytania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja płacę różnie, zależy jak mnie rozliczy, od 110 do 130 zł. Bez USG niby 90 zł, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, ona chyba zawsze robi, przynajmniej ciężarówkom. Ja płci nie znam, ale wczoraj genetyczne robiła mi raz dowcipnie, raz przez brzuch, zmieniała kilka razy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli się potwierdzi, to gratuluję siusiaka ![]() Cytat:
A do pytania się podłączam. Ja troszkę zaczęłam się starać, ale mi po prostu tak najwygodniej i już. Muszę lekarki zapytać we wtorek. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za kciuki.
![]() USG genetyczne wyszlo bardzo dobrze. Jeszcze bede czekac na wyniki krwi, ale jestem spokojniejsza. Moj Maz byl ze mna i mial lzy w oczach ![]() ![]() Trihomonas, jak ci nie przejdzie za kilka dni i dalej bedzie bolalo, to mozesz isc do lekarza, zawsze moze przepisac tabletki.
#3266 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja z miesiąc czasu nie mogłam dojsc do siebie- najgorzej było wieczorami,wyłam do poduszki a mój Tz nie wiedział zupełnie jak mi pomóc bo i ja pomocy nie chciałam ,poprostu musiałam sie wypłakać !.............chciałam moją dzidzie ale w koncu wziełam sie za siebie i zaczelismy sie starac po miesiącu,niestety nie udawało się,z miesiąca na miesiąc byłam bardziej załamana bo chciałam dziecko JUZ ,TERAZ, dopiero w 7 cyklu zaszłam w upragnioną ciąże Co do tego.........ze bedziesz chciala to dziecko którego juz nie ma...........zobaczysz ze jak uda wam sie znów i bedziesz w ciąży te myśli miną ! będziesz chciała TO dziecko które bedziesz nosiła pod serduszkiem,będzie to najwazniejsze dla ciebie i coraz rzadziej beda wracały mysli ze chcesz to które straciłaś................ .u mnie tak właśnie było. Głowa do góry,wypłacz się,wyżal ile sie da ! To pomaga..............pozni ej przyjdzie czas na wyciszenie zebranie sił i znów starania ! Powodzenia ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2013-08-30 o 19:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i mijałam babki co stały pod blokiem i plotkowały ![]() Za sobą usłyszałam "ty! ona jest chyba w ciąży!" A ja myślałam, że tylko ja widzę ten brzuch, bo o nim wiem ![]() Chyba, że to przez tą spódnicę ![]() A to dopiero 13t 6 d ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na brzuchu nie śpię, ale jak na nim leżę to jest mi ciągle wygodnie ![]() Ja za to odpoczywam tylko jak siedzę i mam nogi na tym samym krześle, jak ja to wykonam z brzuchem ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale błąd ![]()
![]() |
#3270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz jestem w 14 tygodniu i mimo, że brzuch mam dość duży to nadal mnie nic nie ciśnie więc korzystam.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.