|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Pewnie tak...chociaż miałam nadzieję, że to Mała tak skacze po pęcherzu i dlatego tam boli
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Składniki mineralne moczu, w tym przypadku kryształy szczawianu wapnia, nie świadczą o konkretnym schorzeniu, jednak ich obecność predysponuje do wystąpienia kamicy nerkowej. W przypadku pojawiających się epizodów krwiomoczu lub nawracających zakażeń dróg moczowych, ważna jest diagnostyka w kierunku kamicy. Najlepszą metodą ograniczenia szczawianów w organizmie, jest picie wody mineralnej niegazowanej (2 litry dziennie). Dodatkowo proszę wyeliminować ze swojej diety produkty mogące podnosić ilość szczawianów m.in.: szczaw, szpinak, rabarbar, botwinę, buraki, czekoladę, kawę i herbatę. Ciąża może sprzyjać atakom kamicy i innych schorzeniom układu moczowego, które właśnie w ciąży się uaktywniają. Proszę być pod stałą opieką swojego lekarza. Badanie można powtórzyć za jakiś czas. O tym zdecyduje Pani lekarz, ponieważ zna Pani historię. Lek. Piotr Raganowski"
![]() |
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś pisałaś, że masz z tym problem, więc na pewno bym teraz się jeszcze bardziej za to wzięła ![]()
![]() |
#3484 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
em ma i perfuzja kawał dziecia już nosicie
![]() ![]() ![]() Witaj pilotka ![]() Mam mega dużo pracy, mało czasu i nawet nie nadążam za Wami, a normalnie mi Was brakuje ![]() Byłam dziś u lekarza, mały ok ruchliwy, ma ok 550 gram ![]() Rosnę jak szalona ;P trzymam się na razie 7.01 ![]() Od jakiegoś czasu spotyka mnie mnóstwo stresów i przykrości, nic nie pomaga, mam nadzieję, że ta zła passa się skończy bo się wykończę... ![]() ![]()
#3486 |
Zadomowienie
|
ale ja nie miałam wtedy infekcji, tylko te szczawiany i coś tam i stwierdzili, że trzeba dużo pić, żeby rozcieńczyć i żeby kamienie mi się nie zrobiły... przestraszyli skutecznie i wtedy piłam
![]()
#3487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to i w jedyn i drugim przypadku trzeba pić, woda lekarstwem na wszystko ![]() A ja jeszcze dostałam biegunki, już drugi raz po zjedzeniu płatków z mlekiem. Nigdy nie miałam nietolerancji na laktozę, może to być zmiana spowodowana ciążą? A może to przez temperaturę (już spadla) i osłabienie organizmu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywaj i oby szybko bylo lepiej! To w sobote juz "na swoje" idziecie? Witaj! ![]() ![]() Cytat:
Az tak zle? Wiesz jeszcze nie wiadomo jaka bedziesz ![]() A serio to ja sobie wiele obiecywalam zanim zostalam matka,ze taka nie bede na pewno,za to bede taka,bede z moimi dziecmi to czy tamto,na to pozwole,a na to nie,postapie tak,a nie inaczej. I d.upa. Nie ma co planowac i zakladac jakim sie bedzie rodzicem,bo to calkiem inaczej moze wyjsc. Cytat:
![]() Wspolczuje ci przykrosci ![]()
![]() |
#3489 |
Rozeznanie
|
dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i ciepłe słowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() właśnie się wykąpałam i mam takie pytanie.. czy Was też tak "ciśnie" na dole gdy podnosicie nogę do góry np przy wchodzeniu do wanny? albo zakładaniu gaci? albo przy kucaniu? Bo mnie tak właśnie ciśnie kiedy podnoszę ugiętą nogę do góry ![]() ![]() ![]() lekarz zapisał mi magnez już prawie dwa miesiące temu, bo miałam strasznie twardą macicę i wiązadła ![]() ![]() ![]() apropo ruchów i kopniaków.. chyba jestem tutaj jedyną osobą, która się z nich nie cieszy. Odkąd poczułam ruchy (bardzo wcześnie) a później kopniaki to na początku mnie to denerwowało a później strasznie stresowało tzn jak nie czuję ruchów to zaczyna się lekka panika ![]() pisałyście o żurawinie na problemy z układem moczowym, ja polecam ![]() ![]() Teraz lekarz też przepisał mi tabletki prental z żurawiną, bo mam coś nie tak z ph w moczu(na szczęscie posiew czysty), ale brałam tylko kilka tabletek a kupiłam sobie suszoną i zajadam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś mi wyszły szczawiany. Mialam wtedy okolo 16 lat. Spowodowane to bylo przyjmowaniem malej ilosci plynow wlasnie. Bywalo tak, ze caly dzien "jechalam" na 1 szklance wody (teraz sobie tego nie wyobrazam). Lekarz mi zalecil picie szklanki wody co godzine. Moze ostatnie dni za malo pilas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() scena z poduszką w śmieciach dobra ![]() ![]() ![]() ![]() pilotka Witaj i czuj się jak u siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- i co do wózków - po korespondowałam dziś ciut z pewnym sklepem z wózkami. Raz - mają zaje.biste ceny (moja upatrzona na allegro Bexa b4x jest u nich tańsza o 250 zł) a dwa - super obsługę, na wszystkie moje pytania odpowiedzieli mi tak, że nie mam wątpliwości i jeśli kupię wózek przez neta, to tylko u nich. Zapytałam o modele odpowiednie dla wysokich rodziców, więc jeśli którąś to zainteresuje, to polecili następujące modele: "idealnym wózkiem dla wyższych rodziców byłby wózek Euro-Cart Passo, który posiada bardzo dużą gondolę (80 cm) oprócz wyżej wymienionego modelu możemy polecić również: Riko Alpina Riko Alpina FX Mikado Aston Mikado Aston Bravo" zaptałam o ich awaryjność i co w każdym modelu siada, dostałam taką odpowiedź: Jeśli chodzi o awaryjność i reklamacje, to przy wszystkich wymienionych modelach zdarzały się sporadycznie jakieś drobne reklamacje, oprócz wózka Aston, który pomimo stosunkowo niskiej ceny jest wózkiem prawie "niezniszczalnym". sklep można odwiedzić tutaj - uważam, że zasługują na polecenie.
![]() |
#3493 | ||||
Zakorzenienie
|
Za takie pieniądzę grzechem by było go nie kupić
![]() o łał jakie duże już te dzieciaczki ! Ciekawe ile moja kruszynka już waży ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Zaraz mykam na miasto po grzejnik
![]() Dodam , ze nic mi się dziś nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też tak ciśnie z jednej lub drugiej strony podbrzusze gdy ściągam spodnie, nakładam gacie czy ogólnie podnoszę ugiętą nogę w kolanie. Ba! Nieraz to mnie po prawej stronie nawet zakłuje, tak jakby coś się tam naciągnęło mocno. Też się zastanawiałam od czego to. W sumie też jestem szczupła i może faktycznie jest tak jak piszesz. Co do drugiej sprawy - pierwszych odczuć związanych z ruchami maluszka, to ja w pierwszy dzień gdy je poczułam nie wiedziałam o co chodzi. Wystraszyłam się nawet gdy zobaczyłam, że brzuch mi się lekko rusza i się popłakałam ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie bakterii w moczu ja miałam je już dwa razy jako "liczne bakterie", nie miałam robionego posiewu, kazano mi tylko więcej pić i powiedziano, że te bakterie mogą wynikac z tego, że ten mocz w kbeczku ileś tam czasu stoi zanim go zbadają i wtedy też się w nim pojawiają/mnoża te bakterie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Udało mi się dziś trochę pospać- w końcu.
U mnie piękna pogoda- zero chmurek i słoneczko świeci- zapowiada się śliczny dzień. Oby jutro tak było bo na to wesele idziemy i średnio mi się uśmiecha aby było zimno- tym bardziej że mam lekką kieckę Cytat:
super, że mały zdrowy i rośnie ![]() A co się stało że tak źle jest? nie stresuj się i nie denerwuj ![]()
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We większości wózków ze skrętnymi kołami są one dosyć blisko siebie osadzone ![]() A co myślicie o tym wózku...gondola 81 cm i fajnie się prezentuje http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Witam się tylko na chwilę. Dzisiaj teoretycznie mam dzień wolny - wpadłam tylko na pół godziny do pracy z samego rańca. Jedziemy dzisiaj z małżem do Sącza pooglądać wózki - mam nadzieję, że chociaz jeden bliźniaczy znajdę - bo u mnie w mieście są dwa sklepy z wózkami i w każdym pod 4-5 wózków pojedynczych tylko
![]()
#3499 |
Zakorzenienie
|
zaraz zdechnę chyba!!! złapały mnie takie gazy jak nigdy
![]() wzięłam nospę- może puści i wylecą bo jak nie to chyba pęknę albo się szpilką przekuję. nic takiego wczoraj nie jadłam aby mnie tak nagazowało- chyba że woda mineralna gazowana... ![]()
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo o innych bliskich nie wspomnę, usłyszałam "okropna jesteś w tej ciąży, nie da się z tobą wytrzymać" (dotyczyło to mojego niby zachowania, ale nikt nie wiedział czym było spowodowane, o to nikt nie spytał tylko ocenił jaka ja jestem okropna).... nosz masakra i innych paru przykrych rzeczy też się nasłuchałam. Wczoraj znów (któryś już raz) teść i jego komentarze o mojej wadze (dalej ważę 65 kg - 6 mc, 23tc, 168/169 jakoś wzrostu) obłęd. Uwierzcie mi ale prawie NIKT nie mówi nic dobrego na temat mojego stanu, nie oczekuje ochów i achów, ale jak ktoś już ma powiedzieć coś złego, wyrzucić na mnie swoje żale, to sorry, ale nie ten adres. Mam normalnie dość. U nas pogoda piękna, jadę się zrelaksować w góry ![]() ![]() Aniolku ani waż grzejnika tachać, oszalałaś?! bier jakiego chłopa niech taszczy, ty się nataszczysz jeszcze nadbagażu w 9 msc ![]() Tak czytałam o tych wózkach i ten wybrany przez nas ma 80 cm, więc będzie ok. Dostalam skierowanie na glukozę z obciążeniem, która już była na tym boję się, że bełtnę ![]()
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
a można? wzięłam tą nospę przed chwilą i czekam na efekt. rany mam balon gazowy w jelitach - co za ból ![]()
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Można, tam nie ma nic co by się wchlanialo.
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-06 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
puściło uffff
powiem Wam, że dawno mnie tak coś nie bolało- aż mi łzy w oczach stawały ![]()
![]() |
#3508 | |||
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() CHEJCZ JU!!! ja dziś zostałam obudzona palcem w przed 6 a po nocy bujałam sie na dworzec po mojego małża ![]() Cytat:
![]() wg mojej wiedzy espumisan wolno bo się nie wchłania. Cytat:
![]() ![]() jaki wózio wybrany? pochwal się ![]() niech mnie ktoś huknie, muszę sie zmobilizować do pracy ![]() EDIT Pilotka witaj ![]() Proszę o polecenie dobrego kremu nawilżającego do twarzy. Raczej z aptecznych ale w rozsądnej cenie ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-09-06 o 09:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Jozefina:
Mi odpowiada Emoleum z FlosLeku - mam obie wersje, ale działanie mają w zasadzie to samo. Nawilżający jest lżejszy, szybciej się wchłania, a regenerujący jest bardziej treściwy, zostawia przyjemną, miękką, nie klejącą się warstwę. Na jesień i zimę zdecydowanie lepszy regenerujący ![]()
#3510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potrzebuję nawilżenia, mocnego bo przesuszyłam sobie skórę próbując pozbyć się krostek podskórnych które pojawiły mi się w ciąży ![]() ![]() ło losie!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.