Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 17:28   #3451
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Witajcie!
Ja już po usg Mało widziałam, bo Mała się tak ułożyła, że zaprezentowała się głównie w rozkroku Najważniejsze że rośnie i na ten moment waży ok 750 gram.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
witam z rana i prezentuje mój brzuchol chyba jak najbardziej ciążowy z wiercipiętą w środku
Oczywiście na sobie mam spodnie ciążowe dostałam od rodziców materiałowe takie grubsze i chyba nie planuje kupować więcej spodni . Jakoś przetrwam zimę w tych , ciepłych leginsach i rajstopach
20tc 5 d
Widać że ciążowy
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A mierzylyscie moze swoje brzuchy? Ciekawa jestem jak mój wypada w porównaniu do innych
U mnie 24 tydzien i 86 cm na wysokości pępka.
U mnie 24t 5d i 90 cm.
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Czy Wy też tak macie, że posprzątacie w domu, wszystko ładnie pięknie a wstaje się rano idzie do kuchni a tam: naczynia do umycia, jakiś garnek na kuchence, szklanki do mycia, nakruszone - ja nie wiem skąd to się bierze i kiedy nazbiera, jakieś myszy chyba po nocy harcują
Też...normalnie aż się boję wchodzić do kuchni rano
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Espiro robi fajne wózki my sprzedawaliśmy Atlantica i spacerówki tego producenta,nic się nie działo żadnych reklamacji tylko to mogę napisać
Lolita a mieliście w sklepie jane, mutsy albo peg perego? Może byłabyś w stanie coś o tych firmach powiedzieć
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
no właśnie się dlatego zastanawiam, bo na moje oko główka powinna być nieco większa... może to jakiś łokieć, albo kolanko, bo taaaakie filigranowe (ale silne).
i jeszcze intryguje mnie ruch w 2 miejscach na raz... jeszcze jak nie w tym samym czasie, to się może odbijać, ale inaczej to co, pajacyki ćwiczy?
A oglądałaś jakiś film o rozwoju maleństwa w brzuchu? Tak widać jakie ruchu dziecko wykonuje-pajacyki to nie są, ale np potrafi się bawić pępowiną, przeciągać (jeśli ma jeszcze na to miejsce), machać rękami i nogami jednocześnie
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja w końcu w domku po szpitalu. Na szczęście z Małym wszystko ok., ja mam powiekszona watrobe i dlatego te klucia w boku. Leżąc w szpitalu naprawdę można depresji dostac, jak się człowiek nasłucha roznych głupot od innych dziewczyn, ale najważniejsze, ze wszystko ok.,
Jeśli chodzi o obwod ja mam 23 tydz.i 85 cm. na wsyokosci pepka
Dobrze, że już jesteś w domku
Cytat:
a po drugie mój brzuszek z niedzieli nie potrafię zrozumieć, jak mi ktoś mówi, że niewiele albo wcale jeszcze nie widać (szczególnie jak jestem w czymś dopasowanym), chyba obiad tak nie wygląda?
No na pewno to nie jest brzuszek poobiedni widać, że w nim maluszek rośnie
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,.
Mąż znowu do pracy poszedł a ja jestem załamana ... u dentysty zostawiłam dzisiaj 550 zł (miała mi skończyć tylko zęba założyć plombe i tyle a zrobiła mi od razu piaskowanie o które mnie nie pytała) i w sumie na dwie wizyty wydałam 700 zł ... nosz kur....a to więcej niż mój czynsz za mieszkanie... Jestem jednocześnie załamana i wkurzona bo według mnie baba powinna się mnie spytać czy chce ten dodatkowy zabieg za 300 zł czy nie ... a mało tego to tak mi dziąsła poraniła że od 10 rano do tej pory mi krwawią i bolą przeokropnie.
Nie wyobrażam sobie takiej sytaucji
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
tak kanałówka ale dzisiaj miała mi tylko plombę zakładać i nic więcej. a ona mi nagle zaczyna kamień zdejmować i piaskowanie robić ... a na koniec rachuneczek. dziąsła mi poharatała jak nie wiem... za tydzień idę na kontrolę do niej z tymi dziąsłami właśnie i więcej się tam nie pokaże ... nie stać mnie na takie "luksusy"
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w ciąży leczenie kanałowe i czyszczenie kamienia jest za darmo na nfz.

Cytat:

"Co lubi dziecko w brzuchu" Fajny artykuł: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ul,4416,1.html
Muszę sprawdzić jak to pukanie działa
Stary 2013-09-05, 17:40   #3452
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

emma gratuluje usg Duża dziewczyna juz
Stary 2013-09-05, 17:49   #3453
em ma
Zadomowienie

Cytat:
emma gratuluje usg Duża dziewczyna juz
Powiem Ci że jestem szoku...miesiąc temu ważyła niecałe 300 gram, a tu już coraz bliżej kilograma
Stary 2013-09-05, 17:52   #3454
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Co do stoliczka z biedronki mam i szczerze polecam już pół roku go użytkuje pod lapka w łózku

Właśnie w 3 biedronce dopiero go dorwaliśmy, TŻ już siedzi na sofie i testuje pod laptopa mowi, ze fajny
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:53   #3455
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja już po usg Mało widziałam, bo Mała się tak ułożyła, że zaprezentowała się głównie w rozkroku Najważniejsze że rośnie i na ten moment waży ok 750 gram.

A oglądałaś jakiś film o rozwoju maleństwa w brzuchu? Tak widać jakie ruchu dziecko wykonuje-pajacyki to nie są, ale np potrafi się bawić pępowiną, przeciągać (jeśli ma jeszcze na to miejsce), machać rękami i nogami jednocześnie
może myślała, że masz jeszcze wątpliwości, czy nie jest mężczyzną? ale dobrze, że wszystko ok. i 750 gram to już sporo dziecka

oglądałam, choć nie lubię filmików w sieci, ale i tak ciekawa jestem jak to moje tam rozrabia... wczoraj też coś fikało no i zachęcam męża, czy chce poczuć (dla mnie to największa rozrywka), on tam bardziej żeby mi przyjemność zrobić sięga ze słowami, że pewnie i tak nie poczuje... i aż sie rozpromienił pukał, ale dzieciak jeszcze nie umie odpowiadać
Stary 2013-09-05, 18:05   #3456
magnusia
Zakorzenienie

ledwo żyję... wróciłam z miasta i powiem Wam szczerze że ledwo doszłam do domu. Tak mi stopy spuchły że masakra. Nigdy mi się to nie zdarzyło, czułam jak z każdym krokiem rośnie mój rozmiar stopy i but jest za mały Umęczyłam się potwornie

Cytat:
Wróciłam z zakupów . Maleństwu kupiłam kocyk o taki http://promocjedladzieci.pl/kocyk-pi...8-13-12-09-13/ żółty w żyrafy

ha ha ha kupiłam dziś ten sam też w żyrafki
Stary 2013-09-05, 18:06   #3457
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że jestem szoku...miesiąc temu ważyła niecałe 300 gram, a tu już coraz bliżej kilograma
U mnie podobnie: 3,5 tygodnia temu 350 gramów, teraz 640

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 18:12   #3458
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co by ta baba powiedziała, jakbyś stwierdziła, że nie prosiłaś o piaskowanie i odkamienianie i nie będziesz za to płacić.
Przecież to jest zwykłe naciągactwo i cwaniactwo z jej strony... :/

dokładnie- to samo miałam na myśli

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
ale bym sobie zjadła wątróbkę...

weź bo się zbełtam... ale szacun, że lubisz coś takiego- mało jest takich ludzi

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42650455]Jestem po glukozie...okropieństwo. Od tamtej pory cały czas mnie mdli. I oczywiście nie obyło się bez atrakcji, bo musiałam zemdleć
[/QUOTE]

o matko bosko ale już OK, nie?
Stary 2013-09-05, 18:20   #3459
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje, super, ze rosnie zdrowo, podskoczyla drugie tyle. Jeszczecraz gratulacje.
Jesli chodzi o to "pukanie" to czasem jak nie czuje przez dluzsza chwile ruchow malego to naciskam lekko brzuszek i za chwile czuje jak mi maly "oddaje"
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:26   #3460
senira666
Zakorzenienie

gratulacje em ma
a co do tej dentystki to już gadałam z kumplem dał mi namiar do swojej dentystki (już od lat) i jutro się do niej umówię niech mi powie czy faktycznie coś mam z tymi dziąsłami czy tylko ta "moja" mnie na kasę chce naciągnąć. ale już obsmarowałam gabinet na każdym możliwym portalu chyba więc trochę mi lepiej
Stary 2013-09-05, 18:29   #3461
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no i niech rośnie zdrowo super że wszystko OK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 18:32   #3462
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Witajcie!

Widać że ciążowy

U mnie 24t 5d i 90 cm.

Lolita a mieliście w sklepie jane, mutsy albo peg perego? Może byłabyś w stanie coś o tych firmach powiedzieć

A oglądałaś

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w ciąży leczenie kanałowe i czyszczenie kamienia jest za darmo na nfz.

Niestety nie my mamy dużo polskich producentów ale peg perego oglądałam i my właśnie kupujemy peg perego ze względu na to ze zamiast zwykłej spacerówki ma parasolkę i nie będzie trzeba na lato nowej spacerówki kupować po za tym podoba nam się jakoś materiałów i konstrukcja dosyć stabilna świetny włoski wózek
Stary 2013-09-05, 18:50   #3463
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
ale zrobić mi się nie chce

oo nieeeee.... no nic, zostaje mi jeszcze zamówić przez telefon z okolicznej knajpki

dobre nie oglądałam mój Truteń Życiowy wyjechał na 5 dni w delegacje więc mam spokój święty, od gier, od syfu w mieszkaniu i mam dziś wieczór z kumpelą, która lada chwila przybędzie z bawarią, ja przygotuję tosty i już szukam tego filmu, coby zapuścić wieczorem

Ja właśnie go obejrzałam Fajny Tylko przygotuj sobie chusteczki bo jest troche wzruszeń
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:51   #3464
_Shiloh_
Wtajemniczenie

No a ja się doigrałam, z przemęczenia dostałam stanu podgorączkowego. Ból głowy, krzyża, nóg, stóp. Dopiero co od lekarza wróciłam. "Leżeć, nic nie robić, paracetamol"

No to leżę, a w domu syf, a w sobotę przeprowadzka. Bosko ku....a
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:05   #3465
pilotka86
Rozeznanie

tcześć dziewczyny
można się dołączyć? Mam termin na 03.01.2014 córka. Jestem w 23tc..chyba, bo szczerze to nie liczę:P wiem tylko kiedy dokładnie było zapłodnienie
podczytuję Was praktycznie od początku, nie odzywałam się od początku, bo miałam zagrożoną ciąże, leżałam w szpitalu a później sobie tak myślałam...
'....aa dołączę się jak krwiak się wchłonie
.... dołączę się jak minie I trymestr
.....dołączę się po genetycznym
....dołącze się jak będzie wszytko ok
..... dołączę się jak minie to twardnienie i cała reszta
.....dołączę się po połówkowym
no i się w końcu wpisałam
Miałam i mam kłopoty zdrowotne ( m.in serce, niedomykalność i wypadanie zastawki czytałam że mazaga też ma z tym problem), trochę mnie to dobija tzn znowu nie przemęczanie się. Coraz bardziej się męczę i serce daje mi w kość, mam do tego bardzo niskie ciśnienie i bardzo wysoki puls.
Planowałam dziecko mniej więcej za rok albo później a tu "mała" niespodzianka:P
Początek mojej ciązy to był krwiak, musiałam leżeć i prawie zwariowałam:/ później miałam w kratkę powrót do pracy i l4 za jakiś czas co mnie dobiło później praca i znowu l4 od ostatniej wizyty czyli około 1,5 tyg i pewnie będzie tak do końca, bo lekarz nakazał odpoczynek kilka razy dziennie, szczerze to nie wiem jak to wytrzymam Może ten wątek mi pomoże
Zaczynam kompletować wyprawkę, bo się trochę przeraziłam, że z moimi problemami zwyczajnie nie zdążę, coraz bardziej męczę się z tym sercem i jeszcze mnie ciśnie w dole:/ poza tym przypomniałam sobie, że nienawidzę robić zakupów/chodzić po sklepach w zimie w calym opakowaniu, w normalnym stanie a co dopiero z dużym brzuchem.... Żałuję, że wcześniej nie porobiłam zakupów ale ciągle coś wypadało, nie chciałam się śpieszyć, ciąża była zagrożona i zwyczajnie nie byłam w stanie bo mnie cisnęło i nie miałam też czasu za bardzo:/ zresztą wcale nie czułam że jestem w ciąży i w ogóle o tym nie myślałam.
pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
Mam nadzieję, że nie zanudziłam:P
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:10   #3466
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

Widać że ciążowy

U mnie 24t 5d i 90 cm.

Uważam ze porównywanie cm jest bezsensu, każda jest inna i inaczej brzuszek jest położony.
Co do pukanie to lekarz mi niepowzolil sie stukać, czy masowac ale mówił, ze np rękę mogę trzymać na brzuchu czy mąż.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:13   #3467
Le La
Zadomowienie

[QUOTE=pilotka86;42654211]tcześć dziewczyny
można się dołączyć? Mam termin na 03.01.2014 córka. Jestem w 23tc..chyba, bo szczerze to nie liczę:P wiem tylko kiedy dokładnie było zapłodnienie

Witaj
Współczuje problemów ze zdrowiem, przerąbane nie móc normalnie funkcjonować, ale zobaczysz jak szybko zleci do końca ciązy
Stary 2013-09-05, 19:23   #3468
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=pilotka86;42654211]tcześć dziewczyny
można się dołączyć?

Witaj, będziemy cie wspierać, a jak trzeba to krzyczeć musisz uwierzyć, ze będzie dobrze, bo ja wierze. Oszczędzaj się i dbaj o siebie już bliżej jak dalej.
Pewnie jak nas czytasz to wiesz ze ja też miałam ciężkie chwilę...ale wierzyłam, ze będzie dobrze i jest ok.
Co do zakupów to na szczęście jest allegro. Powiem wam, ze fajne często są całe paki, co prawda używane, ale niektóre naprawdę super.

isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:28   #3469
em ma
Zadomowienie

Cytat:
może myślała, że masz jeszcze wątpliwości, czy nie jest mężczyzną?
Ano miałam...bałam się czy jej cuś nie wyrosło
Cytat:
U mnie podobnie: 3,5 tygodnia temu 350 gramów, teraz 640
Teraz chyba dość sporo dzieciaczki będą przybierać (a my razem z nimi...)
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Niestety nie my mamy dużo polskich producentów ale peg perego oglądałam i my właśnie kupujemy peg perego ze względu na to ze zamiast zwykłej spacerówki ma parasolkę i nie będzie trzeba na lato nowej spacerówki kupować po za tym podoba nam się jakoś materiałów i konstrukcja dosyć stabilna świetny włoski wózek
Właśnie o peg perego znalazłam najlepsze opinie i kusi mnie coraz bardziej. Jane i mutsy wyglądowo mi się nieco bardziej podoba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:28   #3470
Le La
Zadomowienie

Shiloh no to lepiej leż i wracaj szybk do zdrowia
Stary 2013-09-05, 19:29   #3471
perfuzja
Zakorzenienie

pilotka witaj
Na pewno wszystko bedzie dobrze
Stary 2013-09-05, 19:33   #3472
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
tcześć dziewczyny
można się dołączyć? Mam termin na 03.01.2014 córka. J
Witaj
Stary 2013-09-05, 19:44   #3473
_Shiloh_
Wtajemniczenie

pilotka86: witaj
Stary 2013-09-05, 19:45   #3474
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
tcześć dziewczyny
można się dołączyć?

witaj
Stary 2013-09-05, 19:57   #3475
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
tcześć dziewczyny
podczytuję Was praktycznie od początku, nie odzywałam się od początku, bo miałam zagrożoną ciąże, leżałam w szpitalu a później sobie tak myślałam...
'....aa dołączę się jak krwiak się wchłonie
.... dołączę się jak minie I trymestr
.....dołączę się po genetycznym
....dołącze się jak będzie wszytko ok
..... dołączę się jak minie to twardnienie i cała reszta
.....dołączę się po połówkowym
no i się w końcu wpisałam
Miałam i mam kłopoty zdrowotne ( m.in serce, niedomykalność i wypadanie zastawki czytałam że mazaga też ma z tym problem), trochę mnie to dobija tzn znowu nie przemęczanie się. Coraz bardziej się męczę i serce daje mi w kość, mam do tego bardzo niskie ciśnienie i bardzo wysoki puls.
Planowałam dziecko mniej więcej za rok albo później a tu "mała" niespodzianka:P
Początek mojej ciązy to był krwiak, musiałam leżeć i prawie zwariowałam:/ później miałam w kratkę powrót do pracy i l4 za jakiś czas co mnie dobiło później praca i znowu l4 od ostatniej wizyty czyli około 1,5 tyg i pewnie będzie tak do końca, bo lekarz nakazał odpoczynek kilka razy dziennie, szczerze to nie wiem jak to wytrzymam Może ten wątek mi pomoże
Zaczynam kompletować wyprawkę, bo się trochę przeraziłam, że z moimi problemami zwyczajnie nie zdążę, coraz bardziej męczę się z tym sercem i jeszcze mnie ciśnie w dole:/ poza tym przypomniałam sobie, że nienawidzę robić zakupów/chodzić po sklepach w zimie w calym opakowaniu, w normalnym stanie a co dopiero z dużym brzuchem.... Żałuję, że wcześniej nie porobiłam zakupów ale ciągle coś wypadało, nie chciałam się śpieszyć, ciąża była zagrożona i zwyczajnie nie byłam w stanie bo mnie cisnęło i nie miałam też czasu za bardzo:/ zresztą wcale nie czułam że jestem w ciąży i w ogóle o tym nie myślałam.
pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
Mam nadzieję, że nie zanudziłam:P
Witaj
Nie zanudziłaś, wręćz przeciwnie, my lubimy tutaj czytać i się udzielać wszystkie

p.s. Ja też jestem "sercowa" u mnie też niedomykalność zastawki, tak więc przybijam piąteczkę...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:05   #3476
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
tcześć dziewczyny P
Witaj

Wątek na pewno pomoże, niejednej pomógł, z tą zastawką to się nie przejmuj, bo teraz jest teoria, że to bardziej cecha serca, niż wada (też mam), trzeba kontrolować, ale "leczy" się magnezem.
Bardziej problemem jest ciśnienie i puls, ale tu tylko odpoczywać i dużo pić. Dziecku to nie przeszkadza w niczym (nawet lepiej niż za wysokie ciśnienie, bo mniejsze ryzyko powikłań), tylko życie komplikuje.

I gratulacje z córeczki, jak wiesz, dziewczyny są tu w mniejszości
Stary 2013-09-05, 20:29   #3477
em ma
Zadomowienie

Dziewczyny w moczu wyszły mi bardzo liczne szczawiany wapnia i bardzo liczna flora bakteryjna. Pędzić z tym do lekarza (bo ogólnie umówiona jestem dopiero na za 2 tygodnie)? Poprzednim razem nie miałam czegoś takiego na pewno.
Stary 2013-09-05, 20:39   #3478
Akkma
Zadomowienie

Pilotka witamy

Byłam dzisiaj na zebraniu klasowym u brata Mam nadzieję, że ja nie będę taką za przeproszeniem durną matką, jak co poniektóre - 'a moja córcia to', 'a mój synek tamto'. Jacież pierdziele przewrażliwiona na maxa tam jest co druga.
Stary 2013-09-05, 20:41   #3479
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w moczu wyszły mi bardzo liczne szczawiany wapnia i bardzo liczna flora bakteryjna. Pędzić z tym do lekarza (bo ogólnie umówiona jestem dopiero na za 2 tygodnie)? Poprzednim razem nie miałam czegoś takiego na pewno.
Poszlabym do internisty. Pewnie jakieś zapalenie dróg moczowych?
Stary 2013-09-05, 20:45   #3480
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Kup sobie żurawinę w tabletkach lub sok żurawinowy. Żurawina uniemożliwia osadzanie się bakterii na ścianach pęcherza, tzn. wysiusiujesz je
Miałam bakteriomocz w I trymestrze, nic groźnego. Doraźnie dostałam jednodawkowy antybiotyk Monural, ze względu na dużą obecność owych bakterii w polu widzenia badanej próbki
Popieram perfuzję idź do internisty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości