|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ja że śląska
z Zabrza dokladnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
|
|
|
#754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam
![]() Ale dziś mam fajnie... cały dzień w domku... a jeszcze TŻ idzie do pracy tylko na 4 godz i później będzie ze mną Ja już po śniadanku, ale dalej w łóżeczku Korzystam do oporu z wolności ![]() Wiecie, chyba rumianek dobrze mi robi... odkąd go piję, zniknęły wzdęcia i nie jest mi ciągle niedobrze ![]() Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba umieszczenie tych informacji, ale zapomniałaś o naszych ciotkach klotkach pod mamusiami ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Ja też mam dosyć swojej pracy... Nawet znalazłam nową, taką do której nie będę musiała dojeżdżać po 40km w 1 stronę, na miejscu, z awansem, podwyżką, na czas nieokreślony... Ale mogłam ją dostać tylko pod warunkiem, że mój obecny szef mnie puści... i nie puścił... zostałam z umową na czas określony do końca roku, później już przedłużyć mi tej umowy szef nie może, no i muszę dojeżdżać taki kawał ![]() Wersja historii mocno skrócona, ale chyba już wiecie czemu marzę o L4 ![]() ps z ostatniej chwili: TŻ - kochanie, pogadasz jeszcze ze mną przed pracą... JA - za chwilę, tylko skończę pisać jakiego mam ch(!!!) szefa... TŻ -
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Wampirka, ale jak to Cie nie puscil? przeciez to nie on decyduje o Twoim zyciu? jestes jakos uwiazana jakimis kursami tam czy co? bo nie bardzo rozumiem kwestie nie puscil
dzien dobry
|
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej weekendowo
Wiecie troszke sie martwie o kashha... Nie odzywala sie od momentu, kiedy napisala wyniki usg, ze fasolka jest nieco mniejsza Oby wszystko bylo ok !!!Milego weekendu wszystkim! Ja nadal czekam na jakiekolwiek objawy ciazowe ale moze za wczesnie? To dopiero 6 dzien od ewentualnego zaplodnienia ![]() Wy czulyscie sie inaczej jeszcze przed spodziewana @? Tak jakis tydzien przed?
|
#757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okolice Mikołowa ![]() A w Zabrzu mamy ciotkę ![]() Cytat:
Oczywiście ciotki klotki też ![]() A to podpisywałaś jakąś umowę typu ni cię przeszkolą , ale przez x czas nie możesz odejść bo inaczej zwrot kosztów szkoleń??Hehe ... rozmowa z TŻ wymiata ![]() Cytat:
ale też myślę co u niej.Powiem Ci tak w pierwszej ciąży 3 dni po zapłodnieniu miałam już objawy typu : częste sikanie, nadmierna ślina w ustach i mdliło mnie w samochodzie, autobusie (bez wymiotów) A w tej zero objawów , wg obliczeń jestem w 4,5 tc
|
|||
|
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W poprzedniej ciazy tez 4 dni przed @ zrobilam test i wyszla baaardzo slabiutka kreseczka ale nie sugerowalam sie nia i poczekalam do dnia @ No nic, jeszcze tydzien - to w sumie niewiele A TZ mnie gnebi, zebym zrobila juz w srode. Zobaczymy
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
Hej Hej
![]() Chciałabym się do Was przyłączyć (mam nadzieję, że można ).To moje pierwsze kroki na wizażu, więc proszę o wyrozumiałość ![]() Ostatnią miesiączkę miałam 11.08., do kolejnej zostały mi 4 dni. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i piękne dwie kreski! Dzisiaj troszkę pobolewa mnie podbrzusze, mam trochę humorów a poza tym nic wielkiego się nie dzieje (przy pierwszej ciąży sprawa wyglądała całkiem inaczej). Wizytę u gina mam zaklepaną na 24.09 z tego względu, że w pierwszej ciąży zarodek był widoczny dopiero w 6 tc. Już nie mogę się doczekać dodam, że z moich wyliczeń (i tych internetowych również) wynika, że data porodu wypadnie w moje urodziny :P taki prezent! Pierwsze dziecko urodziło się w moje imieniny, więc mąż daje mi dość wyjątkowe prezenty
|
|
|
|
#761 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo! Mężul zabrał Misię na mecz więc mam chwilę oddechu
Wysprzątałam dom, zrobiłam zakupy, gołąbki się gotują, więc teraz leżęęęę ![]() Cytat:
Cytat:
Jutro mamy zamiar przekazać Rodzicom dobrą wiadomość
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
kaorlak - zazdroszczę
my będziemy musieli poczekać jeszcze (ponad 2 tyg.).Chociaż z przekazywaniem tej wiadomości teściowej, jakoś mi się nie spieszy bo już nawet potrafię sobie wyobrazić jej reakcję
|
|
|
|
#763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to też niedaleko super!Ja Wam powiem,choć nie chce zapeszyć ani nie wiem czy to nie cisza przed burzą,ale wydaje mi się,że od 2 dni moje mdłości już mnie tak nie męczą rano i coraz lepiej jest z chęcią do jedzenia Dzisiaj 7t5d a mdłości miałam od 5t4d
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam szczęście, bo moi Teściowie są cudowni Cytat:
. W pierwszej ciąży intensywne mdłości miałam do 8,9 tyg. W tej mdli mnie lekko rano, ale przechodzi jak coś zjem.
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
kaorlak - nie, relacje są okej ale moja teściowa zareagowała takim "wow" tylko na wieść o ciąży swojej córki. Ponadto uważa, że narazie nie powinnam mieć dzieci więcej, ale sama bie potrafi powiedzieć dlaczego :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jej do tego? Dziwne
|
|
|
#769 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pracuję w US, a pracę znalazłam w innym US (w mieście w którym teraz mieszkam). O zatrudnieniu w US decyduje Izba Skarbowa i w tym nowym US wyraziła zgodę tylko i wyłącznie na nabór wewnętrzny, tzn polegający na przeniesieniu pracownika z 1 US do drugiego. Nabór był więc wśród urzędników i ja go wygrałam. Wtedy poszłam poprosić mojego Naczelnika o wyrażenie zgody na to przeniesienie. A (!!!!!) się nie zgodził i tym sposobem zamknął mi drogę dalszej kariery w jakimkolwiek US, bo w obecnym US mam umowę jedynie do końca roku a Izba nie wyraziła zgody na jej przedłużenie, no i jest teraz trend do ograniczania zatrudnienia w US i wszystkie nabory organizowane są tylko wewnętrznie (jedynie w wyjątkowych sytuacjach są organizowane takie dla wszystkich). Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie świetne prezenty dostajesz ![]() Tylko nie w kupie, bo do kupy to muchy lecą! U mnie już łazienka wysprzątana na błysk, potem zjadłam 2.śnaidanko, odleżałam swoje i zabieram się za naczynia, kuchenkę i gotowanie obiadku Dziś mąż wróci po 15-tej, wcześnie jak nigdy
|
|
|
#770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a skąd z wielkopolski jesteś??? i ile lat ma pierwsze dziecko??syn czy córka??Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Martusia - 24 lata, okolice Poznania
mamy prawie 3-letniego synka i stwierdzilismy że czas na rodzeństwo.Co do mojej teściowej - właśnie dlatego nie zważając na to co mówi, zabralismy się za drugiego malucha
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Miminek witaj .
ja razem z mężem sprawdzalismy test i sie cieszył jak dziecko ja też . Ja postanowiłam że powiemy dopiero wszystkim o ciąży jak bedę po usg i się okaże że jest wszystko w porzadku , musi być . ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Miminek witaj . ja razem z mężem sprawdzalismy test i sie cieszył jak dziecko ja też . Ja postanowiłam że powiemy dopiero wszystkim o ciąży jak bedę po usg i się okaże że jest wszystko w porzadku , musi być . |
|
|
|
#773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne prezenty od TŻ , oby jeszcze dzidzia też postanowiła w tym dniu wyjść ![]() Cytat:
My czekamy aż będę po lekarzu. Cytat:
Ciche gratulacje za brak mdłości ![]() Cytat:
Moja też mi kiedyś powiedziała że idealny wiek między dziećmi to 4 lata. A my z TŻ uważamy że 2 Aktualnie syn ma 17m jak się dzidzia urodzi to będzie miał 25m ![]() My dziś byliśmy na festynie dożynkowym i powiem Wam że dostałam lenia i kompletnie nic w domu nie zrobiłam
|
||||
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak wogóle to widzę, że dużo tutaj podwójnych mam będzie
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie nowe mamusie jeśli takie są
ja mam jakiegoś dola ostatnio i dlatego nic nie pisze pije winko i czytam książkę mam nadzieję że szybko mi przejdzie chociaż już 3dzień tak mam ![]() zazdroszczę wam mamuski ;( ale jako ciotka klotka musze trzymac kciuki za kazde malenstwmo zdrowka kobitki ![]() odezwe się jak mi troszkę przejdzie...dbajcie o siebie dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja trzymam żebyś do nas dołączyła w innej roli
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też trzymam kciuki abyś do Nas dołączyła w innej roli
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ilona wiem co czujesz niestety moze to forum jednak nie jest dobrym miejscem dla ciotek? niestety, wiem jak to potrafi nastroic, ze kazda moze, ale nie ja ale uszy do gory: na moim watku staraczkowym(na ktory zreszta zapraszam) wlasnie jedna dziewczyna zrobila tescior i jest pozytywny a starala sie kupe czasu, a przy okazji walczyla z endometrioza![]() ![]() i pozytyw jak byk![]() kurcze tez sie martwie co z kasha ucichla...
|
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Hej, witam niedzielnie
![]() Co do niepowodzeń przy staraniach- rozumiem Was kochane. Nie wiem jak długo się już staracie, ale mi już po 5 nieudanych cyklach odwalało. W mojej rodzinie mamy kobietę która starała się kilka ładnych lat i udało im się. Główka do góry ![]() Martwię się okropnie. Wczoraj dzwonili do mnie z wynikami cytologii i jest IIIa. Do lekarza idę nie 24 a już we wtorek. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

z Zabrza dokladnie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Korzystam do oporu z wolności 

!!!

ni cię przeszkolą , ale przez x czas nie możesz odejść bo inaczej zwrot kosztów szkoleń??
. 
co jej do tego? Dziwne