|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Zdrówka dużo i trzymajcie się |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
My na szczęście wózek mamy dostać od mojej mamy
Ominie mnie kombinowanie jaki wybrać i w ogóle. To będzie niespodzianka, ale na pewno będzie duży i solidny ![]() Fotelik samochodowy kupimy używany, bo ceny są masakryczne. Jak zebrać do kupy wszystko co jest potrzebne przy dziecku i ile to kosztuje to się załamać można. Dobrze, że chociaż wózek będzie
|
|
|
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję!!
![]() ja właśnie wróciłam od na razie przerwa![]() Cytat:
a ja wam powiem coś śmiesznego! byliśmy zaproszeni na wesele od strony TŻa no i rano pojechaliśmy jeszcze jego rodziców odwiedzić na wieś i tak sobie siedzimy na podwórku i gadamy a nad jego polem krążył bocian i to tak wytrwale, więc sobie pomyślałam, że tak strasznie chcę żeby przyniósł nam niespodziankę i że może jest to jakiś znak... No a owulacje miałam we wtorek po tymże weselu no i zaskoczyłam ![]() ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42711059] Ja dziś zaczynam 10 tydzień [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja się staram nie przejmować jedynie strasznie mi źle jak mi brzuch wystaje bo mam do tego jakąś awersje... Albo ciążowy albo żaden no a niestety na razie więcej jest ciąży spożywczej niż faktycznej ale co tam... zagryzam wargi i próbuje to znosić ![]() pola_m ja tez niestety nie mam motywacji... Raz wstałam pełna energii z myślą że w końcu się odgrzybie... No i wzięłam książkę i czytałam aż obiadu nie trzeba było zrobić... I ja się pytam - A gdzie czas na ruch!!???? ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-09 o 16:12 |
|||
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak to jest z tymi trymestrami? kalkulator mi wyliczył, że drugi trymestr zaczynam w 14t7d
|
#3995 |
|
Moderator
|
A jaki to jest kalkulator?
II trymestr zaczyna się 13t1d... |
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
też tak myślałam no cóż albo ja coś źle wpisałam albo on się pomylił
|
#3997 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
wierzę żre to nie ospa, najważniejsze że jesteś już w szpitalu tam się Wami zajmą i nie pozwolą żeby dzidziusiowi stała się krzywdaCytat:
|
||
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() paula
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-09-09 o 16:58 |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień zaglądam na telefonie żeby nie przegapić nowego wątku i dopiero po 15 sie zjarzyłam, że wątek się zakłada po 5000 postów a nie 4000
|
#4000 |
|
BAN stały
|
No i już po bólu... matoł a nie lekarz pasowały by teraz iść i powiedzieć mu żeby byki leczył a nie ludzi... lekarz i pielęgniarka zgodnie stwierdzili że to NAPEWNO nie jest ospa a reakcja alergiczna na pogryzienie... Dostałam leki fenistil gel, rhinophenazol no i wapno... Kamień z serca mi spadł...
|
|
|
|
#4001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to ja zaczełam dziś II trymestr myślałam że 14t1d nie wiem czemu?? mnie się podoba wózek baby desing lupo nawet oglądałam go już w smyku i jest boski leciutki wszystko pięknie wykończone ale zobaczymy może znajdziemy coś jeszcze
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo sie ciesze Cytat:
mnie moj Antos nie pozwala na lenistwo , chociaz od srody zaczyna szkole od 9.00 do 15.00, wiec nie wiem, co ja z tym wolnym czasem zrobie , ilez mozna sprzatac.
|
|
#4003 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze, że dał skierowanie do szpitala teraz już będziesz spokojna, że wszystko ok |
|||
|
|
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało mi się dzisiaj zrobić tylko pranie, ale muszę je jeszcze wywiesić. CAŁY dzień nic nie robię napisałam TŻtowi, że jak wróci z pracy, to żeby się cudów nie spodziewał, bo burdel jaki był, taki jest jutro się wezmę ![]() Cytat:
Może zły dzień lekarza? Coś mu się pomerdało, ale na szczęście na Twoją korzyść
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomylił się, ale nie ma co na nim psów wieszać, gorzej gdyby zlekceważył objawy. Szkoda twoich nerwów, ale teraz to oddychasz z ulgą |
||
|
|
|
#4006 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Teoretycznie ALE byłam u niego 2gi raz i 2gi raz zrobił taki numer! poprzednio mnie nastraszył że dzidzi nie bije serduszko bo on stetoskopem nie może znaleźć i tez sie wtedy upłakałam i nadenerwowała... |
||
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Nie mowilam slowa o skretnych kolach.
Mnie sie nie podobaja te skretne kola. Ale na rynku jest tak ogromny wybòr ze nie ma problemu. Prawdopodobnie bedziemy kupować wozek przez internet, moze na allegro. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
Siemka Ciężarówki
![]() Piszecie jak szalone, trudno za Wami nadążyc ![]() Dziewczyny ja się może codzień nie udzielam ale Was stale czytam Dzisiaj byłam u gina i oglądałam Dzidziaczka ![]() Rośnie jak na drożdżach już ma ponad 9cm A cwaniaczek mały nie chciał pokazać co ma miezy nóżkami hihi Gin próbował tak czy siak, ale Dzidziak uparciuch i nie zdradzi tajemnicy ![]() według OM 14td5d a według USG 15t5d, ale gin stwierdzil ze przez to ze nie jestem kruszynka to i Dziec nie bedzie hih Serducho jak dzwon bije ![]() Oglądaliśmy mózg i żoładek hih Czadowo tak Bobaska podgladac ![]() Wysyłam Wam zdjęcie Kropka jak drapka się po buzce ![]() pozdrowionka dla Wszystkich i kciukasy 3mam za wizyty
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstydniś taki Cytat:
szkoda,że wprowadza w błąd, nie powinien siać paniki.
|
|
#4010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
och ten mózg ciązowyCytat:
|
|||
|
|
|
#4011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej być grubą niż gburem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wózek... mama mówi, żeby kupować nowy bo to dla dziecka na długo i dla drugiego będzie. Ale ja nie wiem jeszcze. Jak znajdę ładny, niezniszczony używany w dobrej cenie to może kupię, narażając się mężowi ![]() Cytat:
|
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda Twoich nerwow Cytat:
|
|
#4013 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mariolasl Matko, ale się cieszę, że tu jesteś. Masz podobne poglądy do mnie, albo takie, które chciałabym mieć ![]() A ten wózek to 3-kołowiec? Bo jakoś nie mogę dokładnie Twojego znaleźć. Moja koleżanka ma 3-kołowy i jest bardzo zadowolona, ale na internecie średnie o nich opinie, część osób twierdzi, że mniej stabilne. pola_m Oj, ja też zabieram się do wszytskiego jak pies do jeża. Przed umyciem naczyń medytuję godzinę... Cytat:
![]() Proszę bardzo Kupiłam dzisiaj też spodnie ciążowe, czarne rurki z H&M, ale się waham nad nimi, może mąż pomoże mi zdecydować. 23Paula23 paulina_radom Gratki za II trymestr ![]() 12mu05 9 cm to już wielkolud super, że wszytsko dobrze się układa ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4014 | ||||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
To trzeba by bylo miec pecha zeby ospe akurat w ciazy zlapac.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro podejrze zdjecia, ale na pewno sa piekne ![]() ![]() Ja wlasnie sie z mama poklocilam i staram sie uspokoic
|
||||
|
|
|
#4015 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
), ale cieszę się, że nie ma tu samych chudzin, bo źle bym się czuła jako słonia Ja zaczynam z ok.69 kg ![]() Cytat:
Co do rzeczy ja za zakupy wezmę się dopiero w 2014 ![]() Cytat:
U mnie kolejny intensywny dzień, ale jutro będzie trochę luzu. Rano robię badania, i zapisałam się na usg genetyczne na początku października |
||||
|
|
|
#4016 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej, przecież do chłopczyka też pasuje żyrafka
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Oh zyrafka brzmi słodko, ja dzis kupiłam pierwsza rzecz dla maluszka z sową (bodziak, spodenki i do tego byla czapeczka) z h&m, tak mi sie podobało, że musiałam wziąć
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4019 |
|
BAN stały
|
Mam pytanie czy któraś z Was orientuje się czy na ospę można zrobić badania tak jak na toksoplazmę? I czy one są refundowane czy tylko prywatnie i jeśli prywatnie to mniej więcej jaki to koszt??
|
|
|
|
#4020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tego lekarza za nerwy to bym normalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Coraz bliżej wizyta i podglądanie płci . Chcemy mówić do brzucha po imieniu Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-09-09 o 21:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Ominie mnie kombinowanie jaki wybrać i w ogóle. To będzie niespodzianka, ale na pewno będzie duży i solidny

, chociaz startuje z waga 10 kg wieksza. Przytylam na razie 3 kg, brzuch mam jak w 6 miesiacu 

wierzę żre to nie ospa, najważniejsze że jesteś już w szpitalu tam się Wami zajmą i nie pozwolą żeby dzidziusiowi stała się krzywda

ale dobrze, że dał skierowanie do szpitala teraz już będziesz spokojna, że wszystko ok
udało mi się dzisiaj zrobić tylko pranie, ale muszę je jeszcze wywiesić. CAŁY dzień nic nie robię
szkoda,że wprowadza w błąd, nie powinien siać paniki.

), ale cieszę się, że nie ma tu samych chudzin, bo źle bym się czuła jako słonia