|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Czesc wszystkim
![]() Ja dzisiaj chora w lozku leze, czuje sie potwornie zle... zatoki mnie dopadly, zaczyna sie jesien... nie moge jesc, a jak robie sie glodna to wymiotuje... na nic nie mam ochoty, ale cos jesc musze i tak wciskam w siebie platki z mlekiem... Poza tym jestem taka nerwowa, wszystko mnie wkur**** Widzialam o imionach Rozmawialyscie ![]() My mamy dla dziewczynki Zosia a dla chlopca Paweł, chociaz moze trzeba to przemyslec skoro takie podle pawelki ponoc sa ![]() Co do wozkow, na all ogladalam, ale sama nie wiem co zrobic, bo spacerowke mam super- coneco flash (bardzo polecam!). Sama gondole ciezko kupic ze skretnymi kolami- to dla mnie warunek nr 1. Wiec pewnie kupie 3 w 1 i sprzedam jak z gondoli malenstwo wyrosnie ![]() Ogolnie to zastanawiem sie gdzie postawie lozeczko i wszystkie rzeczy dzieciaczkaa zloze, bo zapchane mam wszystkie szafki... chyba czekaja mnie generakne porzadki ![]() Buziaki dziewczyny i spadam do lozka pospac zanim moj urwis z przedszkola wroci ![]()
#3962 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja w ogóle nie analizuję tego aż tak. Wien tylko że chcę wòzek na dużych kołach w stylu retro. Z fotelikiem i spaceròwką dodatkowo. Wczoraj oglądaliśmy wòzki i coś sobie upatrzyliśmy. [QUOTE=asienka213;42704905] Widze, ze na watku same szczuple mamusie Ja w 1 ciazy startowalam z waga 63 i przytylam 13 kg, no a teraz niestety mialam 4 kg wiecej na starcie ![]() ![]() Cytat:
Nie same szczupłe. Ja niestety mam ok 25 kg nadwagi. Startuję z wysoka i mam z tym duży problem. Wg lekarza nie wolno mi przytyc więcej jak 7 kg. Na razie przytyłam 1 kg. Cytat:
Mòj TŻ mòwi że mnie kocha bo mie jestem gruba tylko jestem w ciąży. Ale ja sama wiem że jestem. Lekarze nie lubią ciężarnych z nadwagą. Mam wrażenie że patrzą na mnie jak na kogoś gorszego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Choć w sumie wszystko zalezy, gdzie się mieszka: jakie chodniki, czy wózek trzeba by było nosić itd. Skomplikowane to ![]() A i jeszcze wczoraj postanowilismy uczczić II trymestr z mężem i kupiliśmy pierwsze ubranko - koszulkę ze spodenkami, taką już na lato. No ja się zakochałam - biała podkoszulka z żyrafką, a spodnie całe we wzór żyrafy ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-09 o 11:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się, pewnie dostaniesz leki i wszystko będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Będę szukała używanych wózków, ale nie jakieś znanej i drogiej firmy. Taka gondola przyda się tylko od marca do października. W zimie nie będę używała wózka w ogóle, bo nie będę chodziła na spacery, a od wiosny 2015 to już spacerówka porządna się przyda. To samo z fotelikiem samochodowym. Ten dla najmłodszych przyda się tylko przez kilka miesięcy, więc szkoda mi kilka stówek za nowy dawać, więc kupię jakiś używany za 50zł ![]() Wiem, że wielofunkcyjne maja spacerówke i fotelik sam. Ale godola i fotelik to tylko na kilka miesięcy, wiec szkoda mi troszkę pieniążków. Wiele razy prowadziłam wózek z moimi siostrzeńcami. Wózek najtańszy w sklepie, plastikowy, bez skrętnych kół i prowadziło mi się taki wózek bardzo dobrze, więc myślę, że mercedesa wózka nie potrzebuję ![]()
![]() |
#3967 | |
Moderator
|
![]() Cytat:
Może się pomylił? Oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak w sobotę chciałam spioszki kupić, to mnie mąż pogonił, że jeszcze nie czas. ![]() A moja mama wymyśliła, że łóżeczko to najlepiej niech małż skręci zanim mnie ze szpitala odbierze po porodzie ![]() Tak więc do dnia dzisiejszego jedyną dzieciową rzeczą, którą mam są skarpetki, które mąż dostał w ramach prezentu na rocznicę (wraz z testem) ![]() Jeszcze małż wymyślił, że przecież ciuszki to goście będą przynosić, jak do brzdąca przyjdą. A Ja to dziecię naguśkie ze szpitala przywiozę :P Edytowane przez Brzuchatka Czas edycji: 2013-09-09 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też ma takie podejście więc ostatnio bez jego wiedzy zasiadłam do allegro bo ja kompletnie nic a nic nie mam i wylicytowałam kilka rzeczy ![]()
![]() |
#3970 | |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Paula, trzymam kciuki, aby to nie była ospa! Pisz jak tylko się czegoś dowiesz! ![]() Drogie Kobitki, widzę, że ruszył wątek wagi ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o wózek, jestem za skrętnymi kołami, ja mam jedo flyn. Ma dużą wygodną gondolę więc polecam ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- I chciałabym jeszcze powiedzieć, że jak niejedną z was, męczą mnie okropne mdłości, dziś powiedziałam TŻowi, że idę po pracy na pole kapusty, może znajdę tam jakieś dzieciątko... ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wózek, też bym chciała używany, jeśli znajdę taki, który mi się podoba w dobrym stanie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Łóżeczko zmuszę męża żeby wcześniej złożył bo zawsze kicham strasznie od nowych mebli (uczulenie się kłania). Uciekam na usg. 3majcie kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie, no ja też nie planuję dużo kupować, bo w rodzinie sporo dzieci, więc mam nadzieję dostać kilka spadków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama jest mojego wzrostu i z bratem ważyła dobrze ponad 90kg. Tak się wstydziła swojego wyglądu, że większość ciąży nie wychodziła z domu, tylko jak musiała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś zaczynam 10 tydzień ![]() ![]() Dziewczyny, a używacie już czegoś na rozstępy? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
ewelika większość z nas używa olejku lub emulsji na rozstępy z rossmana
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u gina po zwolnienie, w pracy już wiedzą- jutro dostarczę im papiery i zrobię porządek w dokumentach. Tez jestem z tych "obowiązkowych" i cały tydzień męczyłam sie z decyzja, czy iść na to zwolnienie. Ale małe najwazniejsze i stres i związane z nim dolegliwości to nie sa optymalne warunki do rozwoju. Co do wagi- po mnie moich 66 Kg też nie widać- nosiłam zawsze 36/38- a mam 173 cm- prawdopodobnie to mięśnie tyle ważą. Na razie jest 67 (16t 2d) i widocznie większy brzuch i piersi. Reszta schudnęta- brak apetytu i mdłości zrobiły swoje. ![]() Do tego u mnie w rodzinie wszytskie kobitki kończyły ciąże i karmienie z waga niższą niż przed ciążą, więc się bardzo tym nie stresuję ![]() Na mnie TŻ woła "Chodź brzuszku"- jest ok. "Wielorybku" chyba by mnie wkurzało ![]()
![]() |
#3982 |
Raczkowanie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42711059]
![]() Dziewczyny, a używacie już czegoś na rozstępy?[/QUOTE] Jeszcze nie używam...:/ ale w poprzedniej ciąży używałam Vichy na rozstępy, na brzuszku nie mam ani jednego ale niestety na pośladkach i udach są:/ więc teraz nie wiem czego używać, mówiłyście o jakimś dobrym kremie ale bardzo drogim, przypomnicie mi nazwę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja póki co z zakupami się wstrzymuję ![]() ![]()
![]() |
#3985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
23Paula23 wspolczuje serdecznie, mam nadzieje, ze ospa sie nie potwierdzi
![]() ![]() Dziewczyny, trzymam kciuki zawszestikei dzisiejsze wizyty ![]() Jesli chodzi o imie dla dziewczynki, to bedzie to Alexandra albo Julia. Dla chlopca nie mamy, bo czujemy, ze bedzie dziewczynka ![]() ![]() Jako ze mam duzo gorek i sporo jezdze latem po piachu na plazy, to juz sprawdzilam, ze u mnie najlepiej sprawdza sie wozek typu all terrain, czyli biegowy, koniecznie z duzymi kolami. Sa wieksze, i szersze, ale pcha sie je pod gore jednym palcem. Ze sklepami nie bede miala problemow, bo nie zamierzam, podobnie jak przy pierwszym dziecku, zabierac dzidziusia na zakupy miedzy wieszakami czy do supermarketu. Szkoda dziecka na te ilosci zarazkow. Marzy mi sie Baby Jogger super Elite lub podobny ![]() Ani ja ani Maz nie mamy problemow z moja waga, czy brzuchem. Kobieta w ciazy moze byc piekna i zadbana ![]() ![]() ![]() ![]()
#3987 |
Zakorzenienie
|
Paula, martorka - zdrówka Wam!!!
mam L4 do końca tygodnia, udało się uniknąć antybiotyku. jestem po rozmowie z dyrektorką, jest ok. szukają za mnie językowca na zastępstwo, ale coś czarno to widzę... co do wózków, my mamy po Ewci Xlandera XA. właściwie tylko spacerówkę, bo gondolę i fotelik pożyczała nam kuzynka małża. musimy zapytać jej, czy jeszcze tym sprzętem dysponuje, jeśli nie, to będziemy kupować używaną gondolę albo kombinować, skąd pożyczyć jedno i drugie. XA świetnie nam się sprawdził, zimą latem, w lesie, na plaży, więc zostajemy mu wierni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
U nas faworytami póki co w imionach są Gabryś i Ania. Ale pewnie się jeszcze 5 razy zmieni..
#3989 |
Wtajemniczenie
|
Hurra Hurra! Zapisali mnie do szpitala w którym chciałam rodzić
![]() ![]() Cieszę się, zaczynam ogarniać trochę tą ciążę i poród na emigracji ![]() ![]() A poza tym chciałam się trochę pożalić i poprosić o jakiegoś motywacyjnego kopniaka. Otóż mózg mi się rozmiękczył, nie mogę zebrać myśli, i w ogóle zebrać się w sobie. Snuję się jak swąd po gaciach i właśnie skończyły mi się dwie godzinki dla mnie (Antoś spał) a ja miałam coś porobić (i nie była to jakaś ciężka praca, mycie okien czy szorowanie podłóg. Chciałam trochę popisać, poczytać, pouczyć się ruskiego, upiec ciasto) i skończyło się głównie na siedzeniu i oglądaniu tumblrów... Wiem, że ciąża, stan specjalny i lenistwo jest dozwolone, no ale ja przekraczam chyba jakies normy już. Macie jakieś sprawdzone motywacyjne kopniaki? Bo moje sprawdzone coś się przedawniły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mnie nie licz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.