|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Myślę, że nie chciał Cię nastraszyć, tylko pokazać, że istnieje zagrożenie.
![]() |
#4082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na genetycznym między 2d a 3d jest 30 zł róznicy, więc myślę że warto dopłacić, a nóż coś zobaczę wiecej ![]() Cytat:
![]() co do głupotek - o prostu chyba internet to mój wróg,.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o to chodziło ginowi ryzyko przedostania się pasożyta do płodu w I trym. jest najmniejsze, ale jak już się przedostanie to jest wtedy najbardziej niebezpieczne no nic, jeszcze spróbuję zadzwonić do gina odnosnie tego leku, bo na ulotce jest standardowa dawka 6 mln czyli dwie tabletki dziennie po 3mln, ale skoro Tobie lekarz zalecił brać 9 , to ja zgłupiałam co za dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co przeglądałam w necie to wszystkie kobiety z toksoplazmozą biorą antybiotyk 3x dziennie. Zresztą doczytaj na ulotce, bo mi się wydaje, że tam jest wyszczególnione dawkowanie przy toksoplazmozie. Ale mogę się mylić ![]() Wklejam wykład poświęcony toksoplazmozie. Warto obejrzeć, bo dużo rzeczy jest fajnie wyjaśnionych ![]() http://www.mp.pl/wideo01/?id=878 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
hej, stęskniłam się za Wami i maluszkami brzuszkowymi.
wybaczcie, ale nie dam rady nadrobić... mam nadzieje, ze u Wszystkich wszystko super! w pracy mam urwanie głowy - szukam pracowników do biura i nikogo ciekawego nie ma ![]() ![]() wczoraj miałam usg. maluszek już nie taki mały. 8 cm. ciąża starsza niż z OM. zatem termin nieznacznie przesunął się na 15.03 ![]() Nt 0,8 - trochę niskie ale gin powiedzial, że jest ok ( Zuzia miała nt 1,4 chyba). rączki są, nóżki są, a co miedzy nóżkami jeszcze nie wiadomo (gin chyba widział, ale na razie powiedzieć nie chce. mąż stwierdził, że skoro nic odstajacego nie dostrzegłam, to pewnia druga córa) - och jakbym chciała... Kornelko moja słodka ![]() Rzygam dalej jak kot... przestaję wierzyć, że kiedykolwiek to minie... dostałam jod do łykania, o ile większych mdłości nie będzie powodował... będę starała się być na bieząco i przynajmniej podczytywać.. Trzymajcie się ciepło!
#4086 |
Zadomowienie
|
Kurcze faktycznie dużo tej toxo. Moja kuzynka też miała toxo w ciąży, tylko że ona kociara jest i w sumie na własne życzenie się załatwiła.
Trzymam kciuki dziewczyny żeby udało się to wyleczyć i żebyście nie musiały się już stresować!!!!!
#4087 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym myślę, że temat wózków będzie poruszony jeszcze ładnych kilka razy, więc spokojnie. Ja teraz czaję się na easywalker june - potwornie drogi, ale jest przewygodny, do tego zajmuje mało miejsca. myślę, że będziemy szukać używanych Cytat:
Cytat:
![]() Paula23, dobrze, że to nie ospa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ten magnez z potasem to taki normalny bierzecie? Np aspargin? Bo mi tez zaczynają się skurcze jakieś pojawiać i bym sobie kupiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się z tobą tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
Poprzednio też wymiotowałam, ale nie aż tak! To moja druga ciąża, mam synka, który w przyszłym tygodniu kończy 2 latka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4094 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z Antkiem w ciąży (już końcówce) miałam masakryczne skurcze nóg - i to potrafiło mi wysztywnić całą nogę, wygiąć stopę w jakąś dziwną stronę, straszne to było. Podobno wynikało z jakiegoś nacisku dziecka na nerwy i magnez nic nie dawał. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Rozeznanie
|
Ach te wymioty przeklete... ja dalej chora jestem, bylam u lekarza dostalam antybiotyk... i zwolnienie z pracy do do jutra, boje sie brac wiecej zebym nie wyleciala zanim na dobre zaczelam pracowac... jeszcze jutro sie polecze i w czw pojde.. w ogole musze zmienic lekarza rodzinnego- nie lubie tego strasznie..
badania na tokso bede dopiero robic jak pojde na wizyte pod koniec wrzesnia, wtedy dostane skierowanie. Nie daje rady Was na bierzaco czytac i komentowac, wybaczcie ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2013-09-10 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wizytę kolejną mam na 26.09- byłam już na dwóch i widziałam już maleństwo na USG- bijące serducho ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój pies to ma, jak mi się skończyły mdłości, to on zaczął wymiotować jak szalony ![]() na polepszenie nastroju robię spagetti i objem się jak prosię dżinsów i tak już nie dopinam, a w ciucheksie nakupiłam sobie tunik, bluzek i swetrów oraz dwie spódnice ciążowe- w tym jedna całkiem seksi- to mam w czym chodzić nawet jak utyję ![]() za 9 ciuchów zapłaciłam niecałe 80 zł a dla psa kupiłam pluszowego lwa, skoro jest taki empatyczny do mojej ciąży, to niech ma w nagrodę ![]() postanowiłam nie denerwować się, na temat toxo nic więcej nie czytać, nie oglądać i nie słuchać, w poniedziałek wszystkiego się dowiem to wtedy zacznę się martwić albo nie spróbuję wkleić fotę brzucha do albumu mam opory przed pokazaniem się publicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama mam kota, u rodziców w domu 2 i nie chorowałam ani nie choruję na toxo! Dziewczyny, większą uwagę zwróćcie na mycie rąk przed posiłkami i w ogóle jedzenia (szczególnie owoce)! To samo się tyczy jedzenia dań w "restauracjach", pubach, budkach itp. Skąd macie pewność, że ktoś kto Wam przygotowuje/podaje jedzenie ma czyste ręce? To samo pan z bazarku sprzedający owocki. I już nie wieszajcie psów na tych biednych kotach... Ps. I koty nie przegryzają dzieciom gardła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Gratuluję serducha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie tylko denerwuje, że ludzie nie są w ogóle odpowiedzialni za swoje zwierzaki. Przecież można zbadać kota, czy nosi toxo.
![]() |
#4102 |
Raczkowanie
|
mam narazie tylko wyniki igg czyli te przeciwciała, które wyszły tak samo jak dwa miesiące temu czyli 650;/ igm ma być albo dziś po 17 albo dopiero jutro...
#4103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wszystkie koty kocham miłością szaloną ![]() dzięki ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ale jak juz przejdzie, to w pierwszym trymestrze konczy sie czesto porobieniem, a w trzecim- niefajnymi wadami plodu.
![]() |
#4105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż pokaż. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4106 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Pp
#4107 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Kot jest żywicielem ostatecznym tego pasożyta, ale od żywiciela pośredniego też się można zarazić. Dlatego nie powinno się jeść surowego mięsa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ja dzisiaj pracowicie w końcu zebraliśmy za remont salonu i od rana zrywam stara tapete i juz padam na pysk ![]() Co do ruchów czuje bulgotanie i od jakis paru dni wiem mniej więcej po której stronie nasz dzieć kochany siedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4110 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.