![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
ilkas mieszkam za granica(w norwegii) i oni robia tylko 20tyg usg. jesli chce sie wczesniej to trzeba sie nagimnastykowac troche. ja sie gimnastykowalam, co mi z tego wyjdzie sama jeszcze nie wiem, bo wlasnie czekam na list w ktorym mam miec wyznaczona wizyte z usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. nazywam się Ania, mam 27 lat, po 10 miesiącach starania, w tym miesiącu w końcu pojawiły się II kreseczki
![]() na wizytę u ginekologa jestem umówiona 4 października i już się nie mogę doczekać. mam do was pytanie, czy wszystkie robiłyście test z krwi czy zakończyłyście na teście z moczu? bo ja zrobiłam w sumie 4 testy, jeden w dniu @-negatywny, w 34dc-ledwo widoczna kreska, 36 dc widoczna II kreseczka, 43 dc-II kreseczki. czy powinnam iść jeszcze na betę z krwi czy spokojnie czekać na wizytę u ginekologa? a napomknę że nie mam porannych wymiotów i dziwnych zachcianek i moze stąd te moje zastanawiania |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
hej Aniu
![]() co do testu, to powiem Ci, ze test z krwi jest chyba tylko dla naszego wlasnego spokoju, zeby sprawdzic czy ladnie i prawidlowo przyrasta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
czyli mogę spokojnie czekać na wizytę u ginekolga?
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze spokojnie mozesz
![]() ![]() ja sie tez musze umowic na wizyte u lekarza w pl, ale tak sie zbieram i sie zebrac nie moge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() A wiesz kiedy miałaś owulację? Bo ciekawi mnie ile dni po owu wyszedł Ci w końcu pozytywny test ![]()
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2013-09-10 o 15:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witam Aniu ![]() ja zrobiłam jeden test po 7 dniach spuznienia sie @ i wyszły odrazu II krezeczki wyrazne a na wizyte poszłam po 3 dniach od testu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo ja póki co, jakoś wszystko widzę w czarnych barwach ![]() Ooo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
niestety nie wiem kiedy miałam ovu bo w żaden sposób oprócz takiego czysto teoretycznego tego nie sprawdzałam.
nom to czekanie ciutkę mnie dobija. kurczaczki jeszcze prawie miesiąc muszę czekać żeby zobaczyć swoją fasolkę. apropo wzrastania pozimu hormonów to rzeczywiście w 34dc była ledwo widoczna, w 36dc wyraźna kreseczka ale nie taka strasznie mocna a ten test co zrobiłam w 43dc znacznie mocniejsza II kreska, niemal tak mocna jak pierwsza-kontrolna |
![]() ![]() |
![]() |
#912 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja jeszcze przed lekarzem... na razie zdążyłam zjeść obiadek, umyć się i czekam... wizyta o 17:45... strasznie się stresuję, że alej nic nie będzie widać... Wiola883, Kashha cieszę się, że Wasze dzidziusie ładnie rosną ![]() ![]() M_aria, ale postęp od ostatniej wizyty jest! Będzie dobrze ![]() I witam nowe mamusie: * 8mouse3 * ilkas - niezłe tępo na kolejnego dzidziusia, ale myślę, że za parę dni będziesz się z nami cieszyć z ciąży ![]() * malinka1984 - u mnie też zaczęło się od takiej diagnozy ![]() * Dark lady * Magdi555 * anna_588 Witam Was wszystkie ![]() kilka stron wcześniej napisałam o co chodzi... gdybym złożyła tak wypowiedzenie, to zostałabym bez pracy, wcześniej napisałam dla czego.
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-09-10 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() mi według kalkulatora wychodzi 5 maj 2014 roku ![]() strasznie się nie mogę doczekać wizyty u lekarza. zastanawiam się nawet czy nie iść prywatnie wcześniej bo nie wytrzymam chyba do 10 tygodnia. niby jeszcze 3 i pól tygodnia ale tak bym chciała zobaczyć fasolkę na usg. a nie wiecie dziewczyny czy na takiej prywatnej wizycie to dają zdjęcie usg? |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty też na pewno dasz radę - wiadomo, ze na początku ciężko może być Ci się przestawić na dwójkę, ale myślę, że szybko wpadniesz w odpowiedni rytm ![]() O, przypomniało mi się jeszcze, że u mojego kuzyna też jest podobna różnica: u nich chyba rok i 4 miesiące - i z tego co wiem, to planowane było drugie dziecko szybko i zadowoleni są ![]()
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
dostalam list!!! 18.09 mam USG
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekam niecierpliwie na wiesci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
moja znajoma ma 8 miesięcznego synka i jak się widzieliśmy ostatnio w sierpniu to była już w takij zaawansowanej ciąży, a niedawno pisała, że będzie miała dziewczynkę. Cioteczna siostra mojego męża podobnie, tylko że ona ma roczną dziewczynkę i teraz się dowiedziała, że będzie miała drugą.
myślę, że takie rozwiązanie ma wiele zalet, dzieci są ze sobą bardziej żzyte, mają więcej tematów ze sobą, mogą się razem bawić. no na pewno dla rodziców jest więcej obowiązków, ale wydaje mi się, że i przy większej różnicy pomiędzy dziećmi obowiązków jest wystarczająco aby nieraz głowa rozbolała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Beta z dziś 1.28 ...ehh
#919 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobra
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Super! Już się doczekać nie mogę!! To który to będzie Twoj tc?
Ok dziewczyny mam się już lepiej, postaram się w najbliższym czasie uatrakcyjniuć pierwszego posta, popatrzę jak to wygląda na innych wątkach, może coś mnie zainteresuje. Chętne do dopisania na listę proszę o wiadomość na prv nick z wizaz, wiek om lub tp... jak chodzi o wizyty to jestem zdania, że można umieścić taką wiadomość w podpisie, jeśli ktoś czuje taką potrzebę, a z reguły każda i tak przypomina że jutro czy dziś popołudniu ma wizytę, więc jak ktoś jest w miarę na bierząco na wizażu, to będzie pamiętał, a jak zagląda od czasu do czasu to i tak bez różnicy jak będziemy i czy będziemy o tym informować...
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
kasha, wg OM 8t4d
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dbaj o siebie będzie dzidziuś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#925 | ||
Zakorzenienie
|
Super
![]() Na pewno jak wrócisz, to tylko będziesz nam pisać , że widać już i to i to i jeszcze tamto ![]() A ja po wizycie. Szału dalej nie ma. Widać dalej sam pęcherzyk, tyle że większy o 3 mm... ale doktor mnie uspokoił, że przy moich długich cyklach, to jeszcze może tak być. Następna wizyta 24.09.2013 r. ![]() Ale powiem Wam, że doktor super i na pewno u Niego zostanę. Nie ma porównania z ostatnią wizytą prywatną. Na początku jak weszłam do gabinetu, to zwątpiłam... gościu młody, może nawet młodszy ode mnie, jasny blondyn, w kucyku... i ten uśmiech... aż mi się głupio zrobiło ![]() Ale zbadał mnie bardzo dokładnie, zrobił porządny wywiad, wypytał o wszystko, o choroby, objawy, samopoczucie, przeciwwskazania w pracy... Do tego dał mi swój nr tel. i powiedział bym w razie czego dzwoniła do Niego o każdej porze! Wszystko wyjaśnił, pokazał. Do tego ciągle żartował, tak, że od pierwszej minuty zwijałam tam się ze śmiechu ![]() No sam z siebie dał mi zwolnienie ![]() No i pomimo tego, że dalej nic nie widać, to jestem spokojna. Wyczułam, że faktycznie nie mam jeszcze czego się bać. No i dowiedziałam się, że prawie nam wyszły bliźniaki... bo drugi pęcherzyk też próbował się uwolnić, ale mu się nie udało... niby nie chcę bliźniaków, ale może i szkoda, że się nie udało... skoro mogło...
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
(nie)dziekuje
![]() Moja tesciowa zaszla w ciaze z drugim dzieckiem jak pierwsze miało 3 miesiące .. mowila ze na początku było ciężko ale później same plusy. Będzie dobrze! ![]()
![]() |
#927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i trafienia na super lekarza, u mnie doktor też super, a tak się stresowałam że mam iść do mężczyzny, a tu zupełnie nie ma czym... ![]() najbardziej mnie cieszy mój mąż, który jest taki szczęśliwy, ja mniej, ale trudno... w sumie to nie bardzo chciałam mieć drugie dziecko... Wojtek w sierpniu skończył 3 lata, więc różnica będzie całkiem spora... a tu znowu pieluchy, wstawanie w nocy ![]() ![]() wzięło mnie na botwinkę... mmmmm zaraz idę gotować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Rozeznanie
|
Vampirko a ktory Ty jestes tydz wedlug usg? I ile mm ma pecherzyk? (Jak mozna wiedziec)
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Kashha, ja też tak poszłam do swojego z przypadku, bo do babek nie było miejsca na teraz, a chciałam zrobić badania za free... Też od wieków chodziłam do babek i tak jakoś było mi dziwnie iść do lekarza i to jeszcze tak młodego i wyluzowanego... ale dobrze trafiłam
![]() Lolitka, wg USG nie sposób jeszcze określić wieku ciąży, bo za wcześnie... @ miałam 31.lipca, niby więc 6tc ale mam długie cykle (30-40dni) i może być przesunięcie. Pęcherzyk ma średnio 8mm (ale jest jajowaty i w najdłuższym miejscu ma 1cm).
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.