![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam wszystkie nowe mamusie. Sporo nas tu. Obyśmy dotrwały razem do końca.
U mnie pobolewanie brzucha trochę ustało- od dwóch dni jest lepiej. Tylko dziś jakiś katar mnie dopadł...
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Lolitka - nie jesteś wyrodna, okropna i nie wiem co tam napisalas. Nic z tych rzeczy. Jedynym naprawdę fajny okresem w ciąży jest II trymestr. (ja tak uważam przynajmniej). Wbrew pozorom w ciąży nie ma nic przyjemnego -poza momentami kiedy czujesz ruchy malucha (a nie jest jeszcze bardzo duzy i nie pcha się pod żebra) i widzisz usg.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Dziekuje Nikii ![]() A fobia przed wymiotowaniem..odbylam nawet grupowa terapie bo bywalo ze w najgorszym okresie zycia balam sie wychodzic z domu a na studia jezdzilam na aviomarinie..terapia mi i tak bardzo pomogla i koje zycie wraca na wlasciwe tory..chodze na impezy czasem, pija przy mnie znajomii..niebo a ziemia z tym co bylo choc nie powiem bo teraz jak jestem w ciazy to sie odzywa czasem..zwlaszcza jak mam mdlosci a mam swiadomosc ze za pare h do pracy.I tak dumna jestem bo 1 wymioty za mna i pozniej udalo mi sie jesc i pojsc do pracy na 4h ![]() Sie znowu rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() W zeszły piątek ja również zobaczyłam dwie kreseczki, co prawda druga była blada (choć dobrze widoczna), ale dziś rano były już dwie piękne krechy ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnią @ miałam 12 sierpnia ![]() ![]() ![]() ![]() To co, przygarniecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Wtajemniczenie
|
Przygarniemy
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przywitanie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znikam, wychodzę z synkiem na spacer. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]()
09.09.2002 - Mateuszek - moje szczescie Edytowane przez monika7903 Czas edycji: 2013-09-10 o 09:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzeba zabrać się do pracy. W pralce pranie do powieszenia, całe wiadro brzoskwiń na kompot (a na drzewie jeszcze ich peeeeełno. ) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
oh tak ciaza potrafi dokuczyc,
takze witamnowe mamusie ![]() Maria za Ciebie ![]() Ja dzis tez mam ginke do zaliczenia,ale ide do innej bo moj gin odkad zostal ordynatorem przezywa oblezenie i sie dlugo czekana wizyte, a moj okres po okresie mi sie nie specjalnie podoba.
#880 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Magdi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dźwigania to Kuba ma około 16-17kg i często woła na rączki, zwłaszcza teraz w tym trudnym dla Niego okresie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Witajcie, jestem co prawda przyszłą mamusią kwietniową, ale czytam Was od początku i postanowiłam się w końcu odezwać. Jest tu sporo dziewczyn z mojego rejonu (północno-zachodnia Polska) więc to mnie dodatkowo zmotywowało =) Nie wygonicie mnie?
![]() Od razu mam pytanko do dziewczyn ze Szna. Jestem teraz w 10 tc, i niedługo mogę zrobić usg genetyczne. Znacie jakiś sprawdzonych lekarzy z certyfikatem w mieście? Nie jestem jeszcze zdecydowana czy to usg robić czy poprzestać na normalnym, ale i tak musiałabym chyba już teraz się ewentualnie zarejestrować. Wszystkim dziewczyną życzę szczęśliwych i spokojnych 9 miesięcy.
#883 |
Zadomowienie
|
Ale naprodukowały
![]() ![]() Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję ![]() Misia dzisiaj nie poszła do przedszkola, bo już złapała jakieś przeziębienie. Męczy się moja maleńka strasznie. ![]() ![]() Kasha myślałyśmy tu o Tobie i bardzo się cieszę że wracasz z dobrymi wieściami ![]() I proszę o dopisanie do listy ![]() Również stwierdzam, że ciąża nie jest moim ulubionym stanem. Od kilku dni mam mdłości, muszę pilnować żeby nie mieć pustego żołądka, bo wtedy jest masakra ![]() ![]() Gotuję gar pamidorówy ![]() ![]()
![]() |
#884 |
Rozeznanie
|
Kasha, super wieści!
![]() Kaorlak, Kuba też ma już katar ![]() ========= Ja w pierwszej ciąży czułam się świetnie i faktycznie bardzo miło wspominam ten stan ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
kaorlak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tasia pewnie, ze przyjmiemy ![]() ![]() ![]() a dzis nie mam apetytu, obudzilam sie z mdlosciami oczywiscie, teraz mam chwile przerwy, ale od 3ech dni trzyma mnie calodniowo ![]() no i tak stwierdzam jak i Wy, pierwszy trymestr jak narazie jest jednym wielkim kapciem dla mnie, nie mam motywacji na robienie czegokolwiek, lenistwo totalne, a maz mnie zaczyna jeszcze rozpieszczac ![]() ![]() Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-09-10 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zadomowienie
|
Kaorlak, moim też nie jest. Wszyscy się zawsze rozpływają jakie to piękne uczucie być w ciaży, ale o całodniowych mdłościach i wymiotach i okropnym samopoczuciu jakoś zapominają wspomnieć. ja od ponad 2 tygodni chodzę jak nieprzytomna, a to przecież jeszcze nie koniec... Jak sobie pomyślę o czekających mnie rozstępach to też mina mi rzednie. Niestety mam je nawet po spadkach i wzrostach wagi więc w ciąży na pewno ich nie uniknę. Ale mam nadzieję że dzieciaczek mi to wszystko wynagrodzi- szczególnie płaczem w nocy
![]() Cytat:
![]() Ja wstaje rano, ogarniam się, zdrzemnę się, coś zjem, śpie... Katastrofa. Dom wygląda jakby bomba wybuchła, szczególnie że mąż nazwoził walizek, więc czekają mnie dwa dni prania ![]()
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakoś strasznie się nimi nie przejmuję, chociaż bikini już nie założę. Widzi je tylko Mąż, ale on twierdzi, że nic nie widać
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim.
Leżałam plackiem cały weekend, piątek po południu przespałam. No a w pon wzięłam sobie urlop. Więc 3 dni wypoczęłam. No i najważniejsze czuje się ok. Nie mam już plamień. To chyba dzięki zwiększonej dawce duphastonu. dziś przyszłam do pracy, na szczęscie nie wiele się dzieje więc się nie męczę. Teraz czekam na wizytę u gin mam na poniedziałek. Mam nadzieję że usłyszę że jest wszystko ok i maleństwo się zdrowo rozwija. Ciągle nie poinformowałam o tym że jestem w ciąży swojej szefowej. mam jakieś obawy... Chyba najbardziej obawiam się jej reakcji :/ Cytat:
A dialog z mężem super :d ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ja dopóki nie zrobiłam testu nie wiedziałam że jestem w ciąży nie miałam żadnych objawów. Teraz też w sumie poza bolącymi piersiami i lekkim kłuciem w brzuchu to nadal nie mam jakiś większych objawów. No może ostatnio więcej jem:/
![]() |
#890 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, drugi trymestr jest zupełnie inny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super prezenty dostajesz od męża... Pozazdrościć.
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
witam
jestem juz po wizycie i jak narazie jest wszystko dobże , maleństwo jest tam gdzie ma być , zaryz prawidłowy wiec jest dobżę ![]() VwVampirka dzieki za wsparcie ja tez trzymam kciuki za wizyte twoja dzisiaj . ![]() monika7903 tez ciekuje za wsparcie ![]() kashha ciesze sie że jest wszystko w porzadku ![]() maria niemart sie wszystko bedzie dobrze najwarzniejsze to dobre nastawienie i pozytywne myslenie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę w poniedziałek już kolejną i wówczas mam dostać skierowanie na większość badań, też chodzę do gina prywatnie, też zastanawiam się jaki będzie koszt takich badań. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Witamy i zapraszamy ![]()
![]() |
#894 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam za miłe przyjęcie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę straszyć ale z II trymestrem różnie bywa, mi nie przeszły dolegliwości pierwszego a co nieco jeszcze doszło wtedy. Oby teraz było lepiej bo nie dam rady chyba... A jeszcze synkiem muszę się opiekować
![]() Dziewczyny nie stresujcie się tak, musi być dobrze i na spokojnie wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 11 okien! ![]() ![]() A co do podnoszenia rąk, to raczej nie jest wskazane w końcowym etapie ciąży, no chyba, że ciąża zagrożona, to trzeba się oszczędzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja właśnie teraz od września muszę wracać do pracy (tzn i tak jest spoko, bo to nasza firma, moja i męża i praca na kompie), ale już praca i opiekowanie się Emilką tak jak było do tej pory nie wchodzi w grę. Dlatego musiałam znaleźć nianię. Dziś jest pierwszy dzień ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Powoli dociera do mnie, że jestem w ciąży... I im bardziej to do mnie dociera, tym bardziej jestem przerażona. Teraz to ja się czuję jak wyrodna matka. Bo wiele z Was tutaj się cieszy..czekało na ten stan..na maleństwa..a ja jakoś póki co się cieszyć nie potrafię ![]() A do tego nie mam pojęcia jak ja to rozwiążę logistycznie jak już maluch się urodzi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.