|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() a przy porodzie właśnie wzrost zawyżają bo jakoś inaczej to liczą ![]() hehe, dzięki nie pokazywałam go na forum, teraz też już zdjęcie usunęłam, nie chcę aby zostało na zawsze (bo po zamknięciu wątku nic nie można już zrobić )
|
|
|
|
|
#32 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dla Justi za założenie wątku ![]() a i mam pytanie, bo już nie pamiętam. któraś miała problemy ze śluzem w kupie? czego to był objaw? bo takie kupsko zasadził młody jakby ktoś musztardę wymieszał z białkiem jaja. i się zastanawiam czy to objaw nietolerancji nabiału konkretnie czy inny pokarm może być za to odpowiedzialny. zasadniczo diety nie zmieniałam więc nie wiem co młodemu nie podeszło
|
|
#33 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli Florek nie pogardzi cycem za jakis czas, to moze rozkrece sobie znow laktacje?Ash, oby Sofci to czeste przystawianie pomoglo i masz racje, w razie czego jutro przycisnij lekarza, niech da elektrolity, no bo ilez mozna dziecko meczyc!---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|
#34 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- wczoraj byłyśmy z Julką na spacerku i zaszłyśmy do przychodni z prośbą o zważenie - Julka ma równo 5 kg |
|||||
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze clo - tyle walki o laktację i takie rzeczy
pewnie Tobie będzie najgorzej przestać karmić, tym bardziej że tak się starałaś by Flo dostał Twoje mleczko, ale zrobilaś dla niego to co najlepsze wtedy gdy tego potrzebował, najwazniejsze by mu sie wygoiły te jelita zaraz smigamy na basen, oby ten mój mały ssak był głodny przed tatuś będzie pływał z synem a ogólnie to chyba też mogę na basen wejść i postrykać fotki co nie? no i pierwsze zajęcia są za darmo wiec zobaczymy czy małemu się spodoba, oczywiście tż już kręcił nosem że bezsensu bo na małym baseniku są zajęcia - woda na 1 metr- on by najchętniej już na duzy z nim poszedł
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jakoś dziwnie, ale w sumie teraz też tak na oko ją mierzyli ![]() Z tym zdjęciem to masz w sumie rację, tylko pamiętam, że kiedyś za takie kasowanie zdjęć dawali bany
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nadal dają
|
||
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
coś tam ostatnio było o witaminie D, no i w nowym numerze mamo to ja zalecają by podawać do ... 18 roku życia, bo robili jakies badania i np 99% 4 latków miało niedobory witaminy
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
za wagę
|
|
#42 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie rano brzydko a teraz się wypogodziło ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Cytat:
No ja jej po chwili odciągam te fluki ale drze się wniebogłosy. Nie chce nic sobie w te nozdrza dać wsadzić. Wczoraj jak ją badał to ciągle mu uśmiechy sprzedawała zalotnica mała
|
|
#43 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No to jeszcze bardziej się cieszę, że się udało Ciekawe co będzie z nimi jak się kapną Cytat:
WITAM SIĘ W KOLEJNEJ CZĘŚCI JUSTI BRAWO ZA ZAŁOŻENIE WĄTKU ![]() ![]() Cytat:
Cloche mam nadzieję, że będziesz mogła karmić cycusiem. Kciuki za Florka i Ciebie.
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Nie zmierzyli mi jej bo tego nie robia. Cool
![]() 3wklucia i 20min mega placzu. Ona wyla i ja wylam.. Ale byla mega zmeczona i plakala jeszcze przed wejsciem. Eh. Smutne
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten mój suwak coś źle chodzi
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-10 o 17:34 |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
A zwazyli i zmierzyli ciemiaczko? Biedna Zu cmokas od ciotki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam dwa kwiatuszki kalafioru i mała się tak wydzierała
Usnęła zmęczona płaczem. Głupia ja... kalafior odpada... clo jesteś niesamowita wiesz??!!! Tyle, co Ty walczysz o ten pokarm... Wielki, wielki szacun dla Ciebie. ALe jeśli dla Flo bezpieczniejsze będzie karmienie mm to niezależnie od wszystkiego TY będziesz dla niego kimś najwspanialszym!! Ashy biedna nasza Sofi Żeby jej tylko przeszło![]() hump u nas jest śluz też w kupce od czasu do czasu... ALe nie byłam z tym nigdzie, bo mama mówi, że przy kp może się zdarzać ![]() Sharp biedna Karolcia... Ada pokarm w cycach 5 lat o wow.... A historia z kiciusiem śmieszna![]()
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Cloche zgapiłam skąd miałaś tygodniowy suwak i też sobie tam zrobiłam
|
#49 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oj ja też czasami mam takie dni, że bym w ogóle z łóżka nie wychodziła ale szkoda dnia, ten dzien nigdy więcej się nie powtórzy, więc trzeba ruszać dupsko i działać![]() Cytat:
Cytat:
sliczności ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
No i gratki:-* Witam!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
mówiłam że mój tż to gapa to potęgi, już byliśmy pod basenem a ten sie zczaił ze zapomniał plecaka zabrać z klapkami, ręcznikami itd
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jutro na 9 mamy spotkanie z fizjoterapeutką... mam nadzieję, że mała nie będzie bardzo płakać
|
|
#53 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas był sluz, dostaliśmy debridat na rzadkie kupy, pomogło na śluz kupy wodniste są dalej więc chyba to olewam skoro z małym wszystko ok Ash, zdrówka dla małej ! skok trwa:/ młody prawie w ogóle nie śpi, przez co marudzi mega:/
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziekuje Cytat:
roznych danych czasem sie uzywa, szczegolnie w pierwszych miesiacach, wiec sobie zapodalam wszystkie mozliwe suwaki ![]() jeszcze nie, ale to tak jakby ostatnia opcja przed badaniem rurka w pupie... po 13tej dostal flache, wypil 110ml... po 4 godzinach sie obudzil, zrobilam mu znow 130, a ten 50 zostawil... kupa juz jedna byla i byla inna niz po moim mleczku, ale dalej z krwia... znow cos zrobil, wiec zaraz go przewine i sprawdze. poprawa ma byc widoczna juz po jednym dniu, wiec zobaczymy...
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ech...cytowałam w starym wątku i mi się nie przeniosło
Ash - trzymam kciuki za Sofię, by za chwilkę dziewczyna zregenerowała siły i by wszystko przeszło. Ale lekarz średniawy, ale mam wrażenie, że wielu pediatrów takich jest i nam matkom nie daje jakiś konkretnych informacji, które by w pełni nas zadowoliły Cloche 0 nie wiem co powiedzieć. Nie dość, że walczycie z serduszkiem to jeszcze ta choroba i jeszcze Twoja walka o cycki na nic...choć mam nadzieję, że za chwilkę się okaże, że jednak wszystko jest dobrze i był to chwilowy spadek formyDiabli- tak odnośnie wagi i Twojego chwilowego braku wiary w cycki. Mam historię ( naszą) na potwierdzenie faktu, że pielęgniarka mówiąc o kupkach miała rację. My ważymy Darka normalnie co tydzień, zawsze wieczorem przed kąpielą. Akurat wypada nam to w poniedziałek ( w tym miesiącu) No i jako, że mieliśmy mieć w pon.ten zabieg na oczko stwierdziłam, że zważę go w niedzielę i dodam sobie te 20 gram. Zważyłam miał 6410 ( tego dnia zrobił chyba 5 kup, po poprzednim gdy zrobił 1). W poniedziałek po zabiegu ( nieudanym) moje dziecko zasnęło w foteliku samochodowym a w domku wyjęte i przygotowywane do kąpieli mimo mega zapuchniętego oka ( do teraz jest takie) miało dość niezły humor, więc stwierdziłam, ze wykorzystam i sprawdzę jak trzeba jak to wygląda co poniedziałek. Akurat miał znów dzień gdzie zrobił 2 kupy i na wadze pokazało mi się 6490 - a jest to oczywiście niemożliwe by w jeden dzień w tym wieku przybrał 80 gram. Więc może Twoja Nela miała też akurat tak. Mój synek zauważam, że w sprawie kupek obecnie ma dni naprzemian tzn. jednego dnia 1 do 2. Kolejnego nadrabia i robi do 5. W czwartek idziemy na kolejną dawkę 6w1 i rotawirusy. Humor mam paskudny, nie dociera do mnie do końca to, że wczoraj nic nie wyszło i co gorsza może nas czekać wyjazd do Katowic na dużo bardziej skomplikowany zabieg. Na razie nie masuję mu oczka i odpuszczę pewnie na 2-3 dni by zeszła opuchlizna bo na pewno mocno go boli dziś jeszcze.
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Colorku wiem, że pierwszy post mogę edytować (jak każdy, który napisałam ) ale tytułu wątku już niestety nie moje chłopaki śpią a ja z nudów zaczęłam sprzątać Bartek śpi już dobre 3 godziny i końca nie widać zrobiłam sobie przerwę na ziółka
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja teraz uciekam na zumbe nadrobie później
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę zumby, u mnie mąż chodzi wieczorami na angielski i na siatkę, ale jak jest w domu to wykorzystuję go do małej maksymalnie
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz to 3h nawet w sumie nie śpi w ciągu dnia:/ a dzisiaj sen dla niego to najgorsza kara
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
J. puki co też padła. Zmolestowałam ją teraz solą fizjologiczną i gruszką. Biedna podarła się trochę. Ewidentnie tej gruszki nie lubi
Posmarowałam jej troszkę pod noskiem maścią majerankową i na rękaw śpioszka dałam kropelkę Olbas oil. Podobno łatwiej jej się będzie dzięki temu oddychało. Jak się zbliżam do niej to czuć ten olejek a to tylko kropeleczka. Moja J. ma takie fazy wieczorami, że pośpi po pół godziny i się wybudza. Dopiero 22-23 zasypia na dobre.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

No ale to na pewno przez to, że na moim mleku nie przybierała na początku.

bo jakoś inaczej to liczą 

jesli Florek nie pogardzi cycem za jakis czas, to moze rozkrece sobie znow laktacje?
i masz racje, w razie czego jutro przycisnij lekarza, niech da elektrolity, no bo ilez mozna dziecko meczyc!
pewnie Tobie będzie najgorzej przestać karmić, tym bardziej że tak się starałaś by Flo dostał Twoje mleczko, ale zrobilaś dla niego to co najlepsze wtedy gdy tego potrzebował, najwazniejsze by mu sie wygoiły te jelita

No ja jej po chwili odciągam te fluki ale drze się wniebogłosy. Nie chce nic sobie w te nozdrza dać wsadzić. 

o wow.... A historia z kiciusiem śmieszna
dziś mąż ma wolne i od rana już pełen zapału, a to żeby do lekarza iść i zważyć Helenę, bo wizytowaliśmy 8/08 ostatnio, a to żeby iść odebrać paszport, a ja się nie wyspałam, Helen nie śpi dziś coś, głowa mnie boli, mam schab rozmrożony i wątpliwości co do niego, aaaaaaaaaa, niech mnie ktoś przytuli! może prysznic da radę...mam tyle do zrobienia, poczta, zakupy a nie mam siły dziś. też tak macie? najchętniej wysłałabym rodzinkę na spacer, a sama schowała się do mysiej dziury...
07.07.2012