|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
#632 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka i oby Gabryś nie załapał ![]() Cytat:
=== dzień dobry ![]() moje dziecko zjadło o północy, później 3:00, 5:00 i 7:00... mógłby się zlitować nad starą matką i wrócić do poprzedniego trybu z pupką troszkę lepiej ale nadal czerwona |
|||||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga Joanny, szukałam Ash i namierzyłam, ale nie wiem dokładnie czy ją czy nie na FB, skojarzyłam fotkę w tle z forum to zaprosiłam
To tak w kwestii szukania znajomych ![]() Edit: już wiem, że to nie Ash, ale któraś z was
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-13 o 09:26 |
|
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic dziwnego, że jak wcześniej nie chorował to teraz jest w szoku co to mu dolega i boi się nawet termometru Zdrówka dla Was!Cytat:
A może jakąś ramkę na zdjęcia, pudełeczko na biżuterię albo jakiś inny taki gadżet z home&you albo tym podobnego sklepu? |
||
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Krakowianki, udanego spotkania
Ada, zdrówka dla synka Banka, Puchatkowa, niezła historia Teraz będziecie mogły razem chodzić na spacery ![]() Moja córka obudziła się o 4 na karmienie i po nim uznała, że już nie pójdzie spać Nosiłam, bujałam, prosiłam , wzięłam do swojego łóżka i dawałam cyca, ale nic nie działało, to włączyłam karuzelę i się położyłam Po kwadransie sama kwękała, że chce spać i po 5 minutach cyca odpłynęła, ale to już była prawie 6.
|
#636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
u mnie jest Ash Cytat:
ja tez jak to wogole jest mozliwe hee Kochana masz psa? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#637 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jak jest wiaterek, albo świeci mocno słonko to zakładam czapeję na trasie dom-garaż-dom (w garażu stoi wózek). W wózku zdejmuję. Ale ostatnio mieliśmy kilka spacerów wieczornych i generalnie było chłodno to założyłam taką cieplejszą dzianinkową i jechał w niej w wózku ![]() Cytat:
![]() Dawno tego nie jadłam... ale póki kp to chyba sobie odpuszczę takie ciężkostrawne jedzenie Mnie samą boli później brzuch, a co dopiero może być z Kubą...Cytat:
A środowiskowa i u nas była. Przyszła, wypełniła masę papierów, pozachwycała się Małym i poszła sobie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- U mnie niestety dupnie. Zapalenie się niestety rozwinęło Jest mega czerwony i opuchnięty, ale tfu tfu jest lepiej niż ostatnio. Oczywiście nie pierniczę się w czekanie co będzie i od razu wzięłam antybiotyk. Eh... WHY? pytam się WHY? I domyślam się, że tak jak ostatnio przyczyną może być to, że Kubuś sobie pospał ciurkiem 6h... Ale dziwne to trochę, bo już były noce, że spał po 5, 6 h i wszystko było ok. Tak więc dzisiaj budzik mi dryndał co 3,5h i na śpiocha karmiłam Kubę. Pytam się zatem, czy da się jakoś przestawić cycki żeby w nocy nie produkowały aż tyle?
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba wolę pobudki co 2-3 godziny jednak....
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Banka, Puchatkowa, ale fajnie macie, będziecie śmiagać na spacerach razem
![]() Szprotka masakra z tymi Twoimi cyckami na szczęście mi się jeszcze nie zdarzyło i mam nadzieje nie zdarzyWpadam pochwalić się, że Kuba znowu przespał całą noc
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
za nami dosyć ciężka nocka... Małego chyba brzuszek bolał.. często się budził, spał niespokojnie... o 4 przy cycu poszła seria bączków, która chyba mu troszkę ulżyła.. Teraz zasnął, musi odespać nockę ![]() Wczoraj bawiłyście się w szpiegostwo na fb, to dzisiaj ja też się zabawiłam i udało mi się znaleźć Diabli
|
|
|
|
#641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
u nas szaro, buro i ponuro. Moje dziecko jest jeszcze bardziej leniwe w taką pogode, więc nie przewiduję dzisiaj sukcesów na macie edukacyjnej ![]() Cytat:
Jak sie jeszcze blizna nie zagoila to może jakieś bakterie ? już dawno powinno się wszystko zasklepić. Może kup sobie mydło antybakteryjne ze srebrem (tak mi radziła położna jak miałam taki ubytek w ranie i nie chciał się goić). Krew i ropa hm nie wygląda to dobrze.
|
|
|
#642 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() kto się jeszcze ukrywa na fejsie ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alee już mi się udało ![]() Cytat:
Ty to masz przeboje z tymi cycorami Współczuję!Cytat:
Sam się nie obsrał ![]() za całą noc!
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam:-* Zakwasów nie ma!! Jupi:-D Mam pomysł!! Może w klubie zrobimy takie coś że mamy chcące ćwiczyć będą w osobnym temacie wklejać fotki przed rozpoczęciem ćwiczeń,a potem co miesiąc aktualizacja dla porównania efektów. Tabelka z wymiarami;-) taka grupa wsparcia:-D UWAGA!!!!!! Tymcio spał dzisiaj od 21 do 9 rano!!! z 1 przerwą na cyca o 6.40!!!! Padłam:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() qrcze, wkurza mnie to że Przemek od 6.3o popłakuje co chwila za smokiem ... od dwóch tyg tak ma, wcześniej bez problemu spał rano, tzn budził się ale zasypiał. od dwóch tyg też śpi w śpiworku - może to przyczyną, niewygodnie mu albo coś? w ogóle dziś już ogrzewanie w nocy włączyliśmy - ja do północy nie spałam, co chwila wstawałam albo po skarpetki, albo po drugi koc, dalej mi było zimno, Młody był chłodny mimo śpiworka i dwóch kocy ...
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ada zdrówka dla Wiktorka
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Szprotka, przykro mi, ale no... Witaj w klubie
Ja trzeci raz mam zapalenie w lewej piersi i raz miałam w prawej. Dobrze, że miałaś antybiotyk, ja musiałam śmigać do lekarza i tak za każdym razem, bo zawsze każą mi go wybrać do końca. A jaki bierzesz?
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
ej wariatki, mnie wcale nie trzeba szukac na fb
wysylac zaproszenia i to już. jeśli wcześniej ktorejs nie polubiłam wybaczcie tak nam się namieszalo, ze mój fb jest w tel. tz i on mi tam często sieje spustoszenie ![]() ![]() zostało mi 6 stron do nadrobienia, zamilknijcie wiec i dajcie zyc
|
|
|
|
#651 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z tym doświadczeniem to przyznam na nic ono za wiele się nie zdaje..ponieważ każde z moich dzieci jest inne i ciągle sie uczę Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki wszystkim...jest coraz gorzej..włączył się ból gardła..płacz ..brak apetytu i w ogóle picia nie chce do buzi nawet .. ![]() masakra...ma srasznie "grubą ' taką rwącą chrypke ...chyba to zapalenie krtani...no masakra...pierwsza taka choroba u niego po odstawieniu cyca i od razu taka bolesna....siedzi mi ciagle na kolanach...a Gabriel chyba czuje ze Wiktor mnie potrzebuje wiecej niz zwykle i jest bardzo grzeczny..tzn...hmmmm... ciągle śpi...dośc że w nocy spał od 22 do 5 rano to jeszcze teraz ciągle śpi..tylko przerwy na cyca sobie robi i od razu odlatuje...o nie...oby to nie rozwijająca się choroba... :pros i:nie zniosę chyba tego... a z Wiktorem to JA chyba pójde do lekarza pod wieczór...jak mąż wróci z pracy ..... albo zaraz po niego zadzwonie .. przepraszam nie doczytałam czy Sofijka Ash już zdrowa..przeszły jej te wymioty?? |
||||
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zdecydowanie też!
Cytat:
Muszę teraz tylko Rp załatwić sobie, bo już chyba pożyczyłam ze 3 op, a nie uśmiecha mi się płacić 100% ![]() Biorę Amotaks 1-gramowy, taki mi przez telefon zalecił mój gin jak mnie za pierwszym razem ścięło z nóg. Do tego właśnie Ibuprom 400mg 3xdz, okłady z kapuchy, smarowanie Altacetem i smarowanie brodawek i sutków, bo już mi skóra z nich schodzi (?!?)
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ada strasznie mi przykro, ze Wiktorka tak rozlozylo. mam nadzieje, ze szybko minie
dzieki ze pytasz o Sofcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki... dla Tymcia ..pięknie śpi..oby już tak mu zostało..i mamusia będzie wyspanaCytat:
ale pieca jeszcze nie załączyłam....chyba bede musiała chociaz teraz w okresie choroby...az sie boje tych kosztów ![]() dzieki Vil
|
||
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ja mam nadzieję, że już swoją wagę mam... choć ciałka i tak więcej... ja bym chciała zrzucić jeszcze 10kg ale nie wiem czy to realne
|
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
ada trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie małego, zamów sobie wizytę pediatry do domu
![]() tak podglądacie i tez Was wyczaiłam na fejsie u mnie już dawno była pielęgniarka środowiskowa, powypełniała papierki, sprawdziła małego jak radzi sobie na brzuchu, czy się podciąga za ręce, poplotkowała i poszła dziś dzień 2 bez słodyczy z chodakowską, mam zakwasy i najchętniej bym zjadła jakiegoś batona ![]() śniło mi się że urodziłam bliźniaki, i jadły cyca, potem Niki płakał że też chce więc jednego bliźniaka musialam odstawić i przeklinałam że nie mam 3 cycków ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- masz jakąś dietę? |
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Nelusia chyba tez wyczuwa co się swieci, bo w nocy obudzila się z wielkim placzem i cisza była tylko kolo mamy w lozku
wtuliła glowe miedzy swoj bar mleczny, chwycila za stanik i spala do rana. mój dzidziulek kochany ![]() a rano robila wszystko żeby mnie obudzić i jaka była zadowolona kiedy wstałam z lozka! dostala śniadanko, strzelila kupe...i spi a mama niech dba o dom Vil - Nela tez ostatnio reaguje na slonce jak wampir wije sie wozku jakby ja co najmniej parzylo do szpiku kosci hehe. niebo zachmurzone...nie wiem po kim ona ma taki wstret do sloneczka :P chyba jeszcze nie wie co to zima i syf za oknem ale coraz czesciej spuszczam jej bude, daje chwile na oswojenie i pozniej juz z zaciekawieniem oglada sobie niebogdyby ktoras potrzebowala pizamy to polecam te z lidla http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=45069 zwykla bluzeczka na ramiączkach, spodnie i narzutka-sweterkowa, ale dla karmiących i do szpitala idealna nie trzeba szlafroka, cyce latwo wyciagnac. wzielam, bo caly dekolt odsloniety, wiec może ominie mnie rozbieranie się przed studentami na obchodzie ![]() ok idziemy na spacer, nadrabianie musi poczekać
|
|
|
|
#659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mielismy karmienie i pobudki o 21.30, 23.30, 1, 3, 4.30 i 6 (a poszedl spac o 19.30) Cytat:
moze lubi sie odkopuwac a szpiworek mu przeszkadza Cytat:
|||
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Już znalazłam.
Namierzyłam jeszcze Happy i Szprotkę z tych co jeszcze nie potwierdziły, że mnie znają ![]() U nas dzisiaj była kupa 2razy, taka luźniejsza niż standardowa. Młoda poza tym nic niepokojącego (nowego) nie ma, bo jakoś ostatnio malutko ulewa a raczej odbija tylko I też mamy wysypkę, ale to już dłuższy czas, taka jakby sucha skóra na nóżkach i rączkach. Ja takie coś miewałam jako alergię, młodej smaruję tylko kremem tłustym (linomag bobo). Pewnie znowu coś zjadłam (czekolada ![]() ) Takie pytanko, bo troszkę mnie to niepokoi, na wysokości kostki (stawu skokowego) jak jest zgięcie to moja ma takie dwie czerwone krechy, suche, nie wiem czy podraznione, czy to przesuszone, nie mam pojęcia co to. Smaruję 2-3 razy dziennie tłustym, ale to nadal jest tylko troszeczkę mniej zaczerwienione. Co to może być? Macie jakieś pomysły/rady. Miałam lenia i miałam nie isć na spacer, ale słoneczko wyglądnęło to nie będziemy się kisić w domu cały dzień. Po 17 mamy spotkanie w sprawie chrztu więc pewnie autem pojedziemy bo tam się idzie główną ulicą i bardzo głośno jest. Czy wasze dzieci też mają często czkawki jeszcze? Bo nie wiem czy nie za lekko ją ubieram, czy to normalne jeszcze?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

...

Wiem od koleżanki, która ma starsze dziecko a mieszka kilka bloków dalej ode mnie. Ponoć wcześniej dzwoni umówić się na wizytę. I jak to pielęgniarka środowiskowa - sprawdza środowisko w jakim żyje dziecko tzn. sprawdza czy mamy w domu wodę, gaz, ogrzewanie i pewnie w jakich ogólnie warunkach się żyje. Nie tyle chyba interesuje ją samo dziecko co dom właśnie.
zdrówka i oby Gabryś nie załapał 

Nosiłam, bujałam, prosiłam 
i teraz nie wiem ile pryw. Tych reha.. musi miec przezvten mc mowila tylko zeby juz zaczac... i ze nie bedzie to mc tylko kilka miesiecy .... a i powtorzyc morfologie bo moze miec anemie 

Ja trzeci raz mam zapalenie w lewej piersi i raz miałam w prawej. Dobrze, że miałaś antybiotyk, ja musiałam śmigać do lekarza i tak za każdym razem, bo zawsze każą mi go wybrać do końca. A jaki bierzesz?