|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Irmusiu to być może będziemy się starać razem
co do tych starań to może i tak... Ale wiesz, ja rok wcześniej byłam w ciąży (wpadka), tyle że okazało się puste jajo i jak tyle miesięcy nam się nie udawało to myślałam że jest ze mną coś nie tak.
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
O rany ale ze mnie gapa. STO LAT MAMUŚKA! Żebys byla zawsze piękna, zdrowa i bardzo szczęśliwa
![]() A i jak czytam ile jedzą Wasze dzieci to dochodzę do wnioskuvze M. wcale mało nie je, są to porownywalne ilosci. Tez nie moge narzekac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
50 minut usypiania za nami. Mam nadzieję, że w końcu zaśnie.
Co do jedzenia, to nasz dzisiejszy bilans: 3 razy mleko 2 cm kwadratowe chlebka z żółtym serem 2 plasterki banana makaron świderki ze szpinakiem - w ilości mieszczącej się na podstawce do filiżanki. |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
U nas
6.30 200ml mleka 8.30 dwa krążki kiełbaski, gryz chleba z masłem 11. 3/4 bułki z budyniem 15 150 ml rosołu z warzywami i kluskami, nie cały pierog z mięsem 18 180g twarożku z owocami 19.30 100 ml mleka w zasadzie nie jest źle ale ostatnio bardziej się skłania ku słodkiemu co mi nie bardzo odpowiada. Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-09-13 o 22:00 |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 240 mm 10 pol jogurtu 100g 12 mala miseczka rosolu z kurczakiem i warzywami 12.30 drugie pol jogurtu-sam wskazal 16.30 kaszka pitna z kartonika-slodka 19 pol kromeczki bagietki czosnkowej 20 240ml mm |
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alex dzisiaj zjadł tak: 8 - kaszka ze 180ml mleka 11 - gruszka i garść jagód 14:30 - obiadek ze słoiczka 220g + trochę naszego 17 - jogurt z owocami 20 - kaszka ze 180ml mleka Mleczka pić nie chce, więc muszę tak kombinować, żeby miał wystarczająco nabiału...
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli kupowałyście apaszki dla dzieci, to dajcie znać gdzie. Szukam, szukam i wzory takie nieciekawe. Chciałabym, żeby miała coś pod buźką, jak tak się ślini.
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz się zastanawiam czy uda się jeszcze raz. Niedługo muszę się wybrać do mojej gin, żeby ustalić jakąś strategię (jak długo mamy się starać na luzie, a kiedy ewentualnie będziemy coś bardziej badać/obserwować). Może jednak uda się spontanicznie![]() no właśnie, bo tak ogólnie wszystkie nasze dzieciaczki jedzą podobnie.
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Blu pamiętam że Sol pokazywała na blogu i testowała chustkę. Nie pamiętam jaka to firma, ale wiem że ma to w zakładkach 'współpraca'
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Blue w h&m sa apachy, albo w smyku
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale babka ma malutko wzorów.
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia jestescie nieocenione
**
|
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla dziewczyn w postępach chodzeniowo/ staniowych
Mamusiu dużo zdrówka dla Waszej trójeczki, miłości i samych pięknych chwil aż dech zapiera Ciekawe rzeczy piszecie o tych cyklach Ja pod względem temp. to obserowałam siebie jakieś 4 lata ale o wielu sprawach pojecia nie miałam. Tyle że ja wykorzystywałam taki "komputerek" co mierzy temperature, zapisuje sobie w pamieci i sam wylicza dni płodne, dni niepłodne, dni niepewne i owulacje, właśnie na bazie wszytkich cykli mierzonych, jak mierzyłam codziennie przez tyle czasu to miałam wszytko ładnie ustawione, i tych dni "niepewnych miałam mało" także jako metoda anty sprawdziło się ekstra przez tyle czasu, mimo że czasem liczyłam na wpadkę Dzisiaj właśnie myślałam że może do niego wrócić ze wzgledu na starania, ale obiecałam sobie odpuścic wiec chyba sobie daruje na razie jeszcze Tak w ogóle dzisiaj dostałam @, baaardzo sie ciesze bo zaczynaja wracac do jako tako regularności
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zawiozlam rodzine na lotnisko smutno mi, było tak fajnie synek cały czas chodził za 15 letnim kuzynem, a ten bardzo fajnie sie z nim bawił Od jutro niestety wszystko wraca do normalności ![]() Nitka serdeczne gratulacje!! Spokojnych 9 miesięcy szkoda, ze będziesz musiała sie rozstać z mężem, ale coś za coś niestety ![]() Mamcia wszystkiego najlepszego Linka dla Martynki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-09-13 o 22:55 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
W H&M mają fajne, ale chciałabym jedną szarą i jedną różową
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życzę zdrowia wszystkim maluszkom i ich mamusiom też, a poza tym dzidzi starającym się jawnie i po cichu. Irmusia - R. też jeszcze nie dostała mleka pełnego i przez najbliższych kilka tygodni nie dostanie. Później zobaczymy. Wiktoria - dobrze, że żyjecie. |
||
|
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
zainspirowana Sol (i reakcja Malucha na buziaki moje i tż) nauczyłam Małego dawać buzi, jakie to rozkoszne
![]() a poza tym to Mały wszystko teraz łapie w momencie, zauważy każde odstępstwo od normy, umie też się ze mną porozumieć tzn pokazać o co mu chodzi ![]() Cytat:
teraz karmie o 4 i 6 i myślę o stopniowym wyeliminowaniu karmienia o 4, kwesta kilku dni Mamcia wszystkiego najlepszego Linka i Blu brawa dla Waszych dziewczyn ![]() ![]() Blu współczuje ![]() viktoria mój też lubi wszystkie owoce ostatnim hitem są winogrona, dostaje kistkę do łapki i całą ogołaca Irmusiu mało Ciebie, zdrówka dla Leosia też stosowałam metodę o której piszecie Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-09-13 o 23:11 |
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Blue ja mam wlasnie takie combo rozowe i szare z H&m i sa super. Mamy tez z zary.
Nadalka wybacz ze sie wtracam ale zastanawia mnie to dlaczego chcesz starac sie o drugie dziecko skoro mowiac dyplomatycznie srednio ci sie uklada z mezem? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka tez zauwazylam, ze moja mala łapie wszystko w locie od jakiegos czasu. Wystarczy jej raz pokazac. Ostatnio na przyklad taka sytuacja: mała wsciekala sue na lozku (typowe rozkapryszenie i pokazywanie fochow) w pewnym momencie rzucila sie na nie specjalnie na co ja mowie: O! Zrobilas bam! Martynka zrobila bam! Na to ona: błysk w oku i raz po raz zaczęla rzucac sie na lozko, chichocząc niesamowicie i mowiąc: bam! Bam! (Wczesniej nie mowila bam)
Przy okazji jej zly humor znikl, a zaczęla sie zabawa ![]() W ogole w kontakcie z nia uzywam wielu powtorzen. Mam wrazenie ze dzieki temu chwyta kolejne slowka i je powtarza Tak w ogole to dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas dyplomatycznie mówiąc chyba nie jesteś za bardzo na bieżąco
Wanilka. U nas też na początku tak było że z otwartą buzią i z języczkiem Wyspałam się
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czuję się trochę wezwana do tablicy za tak długie milczenie - byłam w Wiedniu (wyjechałam w piątek, wróciłam we wtorek), a potem jakoś nie mogłam się zabrać za nadrabianie ![]() A tu jeszcze cytaty chyba sprzed dwóch tygodni na mnie czekają ![]() Nitko, ogromne gratulacje! ![]() No i wszystkim dzieciom gratuluje nowych umiejętności - gadania, chodzenia itd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie tylko wyjście do sklepu wiąże się z awanturą - Zosia bardzo często się ciska tylko dlatego, że jest w wózku (choćby to był spacer) 180mm rano a wieczorem jak ma ochotę Czasem to jakaś symboliczna ilość, coś w rodzaju 50mm, czasem też 180.Super POKA! Świetne rzeczy, oczywiście z Zary wszystko Z tego pierwszego wrzutu najbardziej podoba mi się bluzeczka w paseczki i sukienka ![]() Hehe, no to i ja POKAżę, co ostatnio nabyłyśmy (choć Ty to już akurat chyba wszystko widziałaś ).Dziewczyny, zwariowałam na punkcie nowej kolekcji Zary, w ogóle nie powinnam wchodzić do tych sklepów, bo zbankrutuję!! (gorzej, że konto online też u nich mam )hmm, jak by to ująć... Moje nie jest lipcowe... ![]() w zasadzie tak. Raz na ruski rok zdarzy jej się przysnąć (np. w wózku), ale żeby spać w łóżeczku i jakoś regularnie - niestety nie, od dawna nie Cytat:
![]() kolacja jest u nas posiłkiem najpoważniejszym, zjada na nią (cała mama! ) więcej, niż podczas wszystkich innych posiłków RAZEM WZIĘTYCH.Na ogół jakoś między 18:30 a 19 dostaje np. 2 parówki (albo podobną ilość innej wędliny), pomidora i 1/3 bułki, zjada wszystko lub prawie wszystko. Około 2 godzin później dostaje mleko, czasem zje tyle co nic, czasem pełną porcję - nie wiem, od czego to zależy, chyba po prostu od apetytu w danym dniu ![]() Moje POKA
|
|||
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Zaraz jadę z małym na zakupy, a potem pewnie cały dzień w domu, bo pogoda nie rozpieszcza...
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalko ty wiesz najlepiej. Ja opieram sie tylko o to co tu pisalas o swoim mezu i majac to na uwadze planowanie drugiego dziecka z dzieckiem....
Moja corcia tez lapie wszystko. Na slowo bam od razu rzuca sie na lozko albo poduszke. Na slowo lapac ucieka po mieszkaniu itd
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do starań jeszcze prawie 10mc więc jest czas, jeżeli przestanie się nam układać to raczej starania zostaną przełożone/odłożone.
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Dep no w końcu się odezwałaś! Piękne te ubranka z Zary
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj rano młody szukał mojego kuzyna. Wbiegl do pokoju uradowany i zdziwił sie, ze łóżko jest puste. Smutno mi było ![]() Ja rowniez mam kupę radości, gdy uda mi sie fajny ciuch kupic dla młodego w sh
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas w nocnym niejedzeniu kolejny postęp, dziś karmienie było dopiero o 5:30, Młody nie obudził się wcześniej już nie pamiętałam, że tak można, babcia uważa że odkąd więcej je w dzień/nie je tyle w nocy zrobił się pogodniejszy, spokojniejszy i chyba ma rację a poza tym dziś Maluch od rana zabrał się za ścieranie kurzy, robił to dokładnie tak jak ja, jakie te nasze dzieci są już "kumate"Dep no nareszcie jesteś ciuszki prześliczneCytat:
mówisz że kryzys zażegnany? oby na zawsze!
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-09-14 o 12:48 |
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Wanillka, no to super! A ja mam przypuszczenia, skąd u nas problem z zasypianiem - raz jej ustąpiłam i wyciągnęłam z łóżeczka. Choć nocka była niezła.
Dziecko śpi, idę do wanny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

co do tych starań to może i tak... Ale wiesz, ja rok wcześniej byłam w ciąży (wpadka), tyle że okazało się puste jajo i jak tyle miesięcy nam się nie udawało to myślałam że jest ze mną coś nie tak.

I teraz się zastanawiam czy uda się jeszcze raz. Niedługo muszę się wybrać do mojej gin, żeby ustalić jakąś strategię (jak długo mamy się starać na luzie, a kiedy ewentualnie będziemy coś bardziej badać/obserwować). Może jednak uda się spontanicznie
smutno mi, było tak fajnie
szkoda, ze będziesz musiała sie rozstać z mężem, ale coś za coś niestety
dla Martynki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)