|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Miło, że pytasz
Była u mnie mama do tej pory, ugotowała rosół, zajęła się Olą, przywiozła leki- czuję się trochę lepiej bo poleżałam, ale oczy mnie pieką, gardło nadal piecze. Płuczę szałwią. Pewnie będę miała ciężką noc bo mam zatkany nos..Teściowa właśnie rozpala w piecu i zaraz będę miała ciepło ![]() Rybka w szpitalu??? Dopiero nadrabiam co napisałyście... Kurcze dziewczyny sypiemy się... Aaa dla poprawy nastroju dostałam paczkę od Bielendy- a w niej serum na cellulit (bo już mam 1000stopnia... masakra..) i balsam ujędrniający biust- będę się ujędrniać po porodzie, a co ;p Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-09-18 o 18:37 |
|
|
|
#362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Jasia na pewno Ci zaraz podrzucą, nie martw się!
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak z laktacją? Pojawiła się już?
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może niech im Damian jakoś delikatnie powie żeby pozwolili Ci dojść do siebie ? Buziaki dla Ciebie i Jasia
|
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42874341]Miło, że pytasz
Była u mnie mama do tej pory, ugotowała rosół, zajęła się Olą, przywiozła leki- czuję się trochę lepiej bo poleżałam, ale oczy mnie pieką, gardło nadal piecze. Płuczę szałwią. Pewnie będę miała ciężką noc bo mam zatkany nos..Teściowa właśnie rozpala w piecu i zaraz będę miała ciepło ![]() Rybka w szpitalu??? Dopiero nadrabiam co napisałyście... Kurcze dziewczyny sypiemy się...[/QUOTE] nie trafiłaś do rodzinnego? ciężka noc przed toba Rybka w szpitalu ale raczej nie rodzi, źle się czuła, ciśnienie spadło i skurcze |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno zaraz Ci go przyniosą |
|
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się teraz, w temacie odżywek do paznokci - ja od niedawna smaruje płytkę olejkiem rycynowym i pomaga! 4 zł w aptece, zero chemii - polecam
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- http://kwejk.pl/obrazek/1908935/jak-...c-w-ciazy.html to dopiero brzuszkowe sesje!
|
#370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42874341]Miło, że pytasz Była u mnie mama do tej pory, ugotowała rosół, zajęła się Olą, przywiozła leki- czuję się trochę lepiej bo poleżałam, ale oczy mnie pieką, gardło nadal piecze. Płuczę szałwią. Pewnie będę miała ciężką noc bo mam zatkany nos..Teściowa właśnie rozpala w piecu i zaraz będę miała ciepło ![]() Rybka w szpitalu??? Dopiero nadrabiam co napisałyście... Kurcze dziewczyny sypiemy się... Aaa dla poprawy nastroju dostałam paczkę od Bielendy- a w niej serum na cellulit (bo już mam 1000stopnia... masakra..) i balsam ujędrniający biust- będę się ujędrniać po porodzie, a co ;p[/QUOTE] Ja tam smaruję już od dawna osobno cycuszki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi
![]() czy Jaśko traktowany jest jak wcześniak? |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
DOMI JESZCZE RAZ GRATULACJE!!! Dopiero się zorientowałam, że jest już nowy wątek a gratulacje pisałam na starym jeszcze! Jaśko śliczny !!!
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Olejek rycynowy najlepszy na mocne, długie i mega geste rzęsy. Po miesięcznej odstawce tuszu do rzęs i smarowaniu nim rzęs starym aplikatorem po tuszu do rzęs miałam rzęsy jak firanki jak pomalowałam. ach
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Domi a jak z karmieniem? Skoro nie masz przy sobie Jaśka, to jakoś odciągasz? Czym go karmią?
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...543969832.html
Zamówiliśmy Małemu leżaczek Ciesze sie jak dziecko
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaki go lubią, ponoć gapią się na te wiszace zabawki godzinami
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kot położył mi sie na klawiaturze i nie bardz wygodnie mi się pisze. 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 00000000000 a to jego wkład
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
ale coś teściowa wspomniała że chyba kupią więc narazie się wstrzymamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zjadłam soczystego pomarańczka
|
|
|
|
#382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Jasiu maluśki to pewnie nie chcą żeby coś złapał.Któraś dziewczyna już pytała, traktują go jak wcześniaczka czy nie??? Cytat:
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
|
|
|
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
ale mi smaka narobiłaś!! aż sobie kisiel pomarańczowy zjem
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
|
|
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego ? Zmien czajnik Ja mam teraz taki z wkladem Brita i kamienia od miesiecy w niczym nie widzialam .. Ona sobie juz wyobraza te róze i fiolety , i szaleje U mnie cisza .. Cytat:
JUz nie dlugo bedziecie w domu i bedziesz miala spokoj .. Jak karmienie ? [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42874341]Miło, że pytasz Była u mnie mama do tej pory, ugotowała rosół, zajęła się Olą, przywiozła leki- czuję się trochę lepiej bo poleżałam, ale oczy mnie pieką, gardło nadal piecze. Płuczę szałwią. Pewnie będę miała ciężką noc bo mam zatkany nos..Teściowa właśnie rozpala w piecu i zaraz będę miała ciepło ![]() Rybka w szpitalu??? Dopiero nadrabiam co napisałyście... Kurcze dziewczyny sypiemy się... Aaa dla poprawy nastroju dostałam paczkę od Bielendy- a w niej serum na cellulit (bo już mam 1000stopnia... masakra..) i balsam ujędrniający biust- będę się ujędrniać po porodzie, a co ;p[/QUOTE] Ale masz tesciowa Odpoczywaj ile wlezie
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że własnie popełniłam mega zakupy i chyba już wszystko mamy
2 koszule do karmienia, 2 staniki do karmienia, klapki do szpitala/pod prysznic, Oillan do kąpieli, Kremik na każdą pogodę, szczotkę i grzebyk do włosków, patyczki higieniczne dla niemowląt, Frida aspirator i Frida spray do noska, Sudocrem, cążki do paznokietków, pas poporodowy, termometr kąpielowy, podkłady poporodowe, kremik do brodawek, smoczek Lovi uspokajający 0+, pieluszki Pampers newborn, majtki poporodowe Seni, Dzidziuś do koloru i do białego, płyn do płukania, Ziajka natłuszczająca do kąpieli, podkłady do przewijania, herbatka na laktację, 20 szt. pieluch tetrowych, przewijak miękki na komodę, łóżeczko turystyczne, rożek usztywniany, niania elektroniczna (ostatnie 4 to prezenty od teściów :P ) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
A moje sa do
Wiecie co ? NIe wiem czym mi sie cos TaM nie leje .. ![]() jakos tak dziwnie , a moze to ten wiesiolek , choc ja go lykam jednak ![]()
|
#389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze, ze chłopaczek zdrowiutki i z tego trzeba się cieszyc ![]() A u nas po wizycie wszystko w porządku. Na ktg mała spała, podczas usg tez, wiec ani klaskanie, ani szturchanie nie pomoglo Wyszlam od lekarza, to się obudzila ![]() W przyszla sobote mam trzecie usg genetyczne, a za 3 tyg wizyta. Anula proszę o wpisanie: 28.09 usg genetyczne godz. 11:45 9.10 wizyta + ktg godz. 13:30 Po rozmowie z ginekolożka to jeśli chodzi o szpitale w Krakowie poleca: MSW - bezpłatne znieczulenie Narutowicza Żeromski W MSW i w Narutowiczu ponoc bez problemu daja znieczulenie jeśli kobieta sobie zażyczy. Polecala szkole rodzenia przy MSW, zajecia podobno bardzo fajne no i jest darmowa. Przy Narutku tez polecala, ale jest ponoc platna. O szpitalu na Kopernika tez sa dobre opinie. Zmienil się dyrektor, powyrzucal pseudo lekarzy i podobno bardzo się polepszylo w ciągu ostatniego roku. Odradza Ujastek - zresztą ostatnio dużo słysze negatywnych opinii, ale to wiadomo kwestia gustu, ze tak powiem
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-09-18 o 19:28 |
||||
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy tą herbatę z malin można kupić tylko w jakimś zielarskim sklepie czy w aptece też??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Była u mnie mama do tej pory, ugotowała rosół, zajęła się Olą, przywiozła leki- czuję się trochę lepiej bo poleżałam, ale oczy mnie pieką, gardło nadal piecze. Płuczę szałwią. Pewnie będę miała ciężką noc bo mam zatkany nos..

Trzymajcie sie tam !!

Ślub 25.08.2012
ale mi smaka narobiłaś!! aż sobie kisiel pomarańczowy zjem