|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Dla mnie od momentu poczucia ruchów nie da sie usunąć ciazy, choćby nie wiem co. A ruchy poczułam juz w 16 tygodniu, wiec baardzo cieszylam sie, ze nie zdecydowałam sie na amnio ten tydzien wczesniej, bo miałabym baardzo stresujące tygodnie przed sobą.
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze maleństwa reagują jakoś na dźwięki? Mój niespecjalnie - nie zauważyłam reakcji i trochę mnie to martwi... przesadzam co?
|
#1354 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ufff...doczytałam wszystko
Witam nowe mamuśki-dobrze, że się ujawniacie. Gratuluję też ujawnienia płci i dobrych wyników badań.Cytat:
Dobrze, że wyniki są dobre.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku standardowego trybu badania w PL wyniki dot. trisomii też otrzymuje się szybciej - od razu jest telefon od lekarza genetyka. Jestem w miarę na bieżąco w tych sprawach teraz, miesiąc temu rozmawiałam z genetykiem z CZD i z Sobieskiego (w Warszawie takie badania robi się w trzech miejscach - CZD, Sszpital na Sobieskiego i na Kasprzaka). A co do amniop. ja akurat ciesze się, że się zdecydowałam i badanie przeprowadzałam najwcześniej jak się dało (jak na warunki polskiego NFZ). Bardzo mnie uspokoiły dobre wyniki, nie chciałabym żyć w ciągłej niepewności. Zagrożenie poronieniem to 0,5%, w moim więku większe jest zagrożenie, że płód będzie miał poważną wadę genetyczną. To tylko fakty. Co do decyzji to każda kobieta ma swoje odczucia i podejmuje decyzje samodzielnie - ja nie wiem co bym zrobiła, gdyby okazało się, że cos jest nie tak, ale wiem na pewno, że wolałabym wiedzieć wcześniej - nie dopiero po porodzie. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-09-19 o 17:50 |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
tak sie za czyms rozglądałam ale jednak stwierdzam że przerobie nasz narożny regalik na narożne półeczki
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pedzicie
.W tym tempie w tydzien watek zamkniemy ![]() Mumminek trzymam kciuki,zeby torbiele sie wchlonely jak najszybciej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Gang Iren
|
Ale piękne słońce wyszło i swieci już kilka godzin.
Po tych dniach szaro-burych to aż humor jest lepszy jak słońce świeci. Nie lubię angielskiej pogody!
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczyny na wrzesien/pazdziernik maja 21 czesci wiec nie mozemy byc gorsze
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, nie było mnie jeden dzień, bo tyle ganiania, że na pysk padałam, a tu już 10 nowych stron! Powtarzam się z resztą ale - dziewczyny, pędzicie jak szalone
A ja boję się nie przeczytać co by nie ominęło mnie nic ważnego z tej skarbnicy wiedzy ![]() Póki co napiszę jedynie że miałam dziś pobieranie krwi, dostałam wyniki i dosyć zabawną historię przy tym miałam <zabawna jak zabawna, serce mi na moment stanęło>. Miałam morfologię krwi, HBs antygen i VDRL cokolwiek to wszystko znaczy. Wizyta dopiero w poniedziałek po miesiącu przerwy więc dopadłam od razu biedną pielęgniarkę zanim odeszła z prośbą żeby powiedziała mi czy mam dobre wyniki. Ona z uśmiechem, że nie ma problemu, zagląda do karty... I mina ewidentnie jej bardzo zrzedła i widziałam że nie wie co powiedzieć. Serce po prostu mi stanęło, nogi miękkie i już bliska stanu histerii pytam "Ja w ciąży jestem, czy to coś zmienia?" a ona wybuch śmiechu z tekstem "Taaak, jak pani w ciąży jest to wszystko jak najbardziej w porządku" Nieźle, najwidoczniej gdybym nie miała Gucia w środku ale dalej takie wyniki to już bym świat pożegnała, mój mały to niezły pasożyt
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę na leniwe
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
EVI07 - aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam brr...
A co do tej kobitki, nie współczuje w cale a w cale :P Widzę, że więcej kociar jest na wątku :P Witajcie nowe mamusie Aż cieplutko robi się kiedy można przeczytać, że na wizytach wszystko w porządku
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku -trzymam kciuki, musi być dobrze
![]() Wróciłam od gin. Złapałam jakąś infekcje, dostałam Macmiror 500 complex 12 globulek - mam nadzieję że pomoże. Gdyby nie pomogło mam dzwonić do gin. Do tego biorę duże dawki potasu bo bardzo mi spadł. Wcześniej byłam na usg tarczycy - potwierdziło się Hashimoto niestety. Teraz w ciąży biorę tyle leków co nigdy w życiu - ale na szczęście z małym wszystko OK do tej pory i mam nadzieję że tak zostanie. Z rzeczy mniej przyjemnych to niestety od od ostatniej wizyty (miesiąc temu)m przybyło mi 3 kg na co gin stwierdziła że to za dużo i mam zwracać uwagę co jem.
|
#1364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana ja kupiłam dla swojego księcia jakieś 2 tygodnie temu misia z pozytywką i przykładam często do brzucha żeby grało i żeby zapamiętał tą melodię bo jak przyjdzie na świat to będzie miał tego misia w łóżeczku i muszę z przykrością stwierdzić, że według mnie on w ogóle nie reaguje na tą melodię... ani nie zaczyna się ruszać jak ją słyszy ani nic... nie wiem może to za wcześnie... nie wiem sama co o tym myśleć ale jak będę u lekarza 25 (huraaa! za tydzień) to zapytam czy można jakoś zbadać słuch dzidziusia... |
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas po usg genetycznym wyszło prawdopodobieństwo trisomii 13 rzędu 1:170. Po Pappie spadło do 1:1200, wiec nie zdecydowaliśmy się na amnio, bo ryzyko poronienia było co najmniej 5-6 razy większe niz urodzenia chorego dziecka. Chociaż nie ukrywam, ze gdyby takie było prawdopodobieństwo zespołu Downa to miałabym większy zgryz co zrobic. No i niestety nawet idealne wyniki amniopunkcji nie dają pewności, ze dziecko bedzie zdrowe, bo przeciez jest mnóstwo poważnych chorób niezbędnych trisomiami ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
No i pamiętaj, ze jednak wszystko co do niego dociera jest wytlumione i wygłaszonw przez hałas Twojego serca i jelit. Wszystkim noworodkom rutynowo bada się słuch po urodzeniu.
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż sama jestem ciekawa. Ale podejrzewam, że niestety nie da się tego zbadać w czasie ciąży, tak samo jak wzroku maluszka :/
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Póki pamiętam - miałam wam pokazać:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3559654822 Mnie to całkiem rozczuliło haha Ale jeszcze zastanawiam się czy kupić, biorąc pod uwagę, że taki brzuszek będę miała w grudniu dopiero, a wtedy raczej ciężko biegać z krótkim rękawem i to jedyne co mnie powstrzymuje |
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was poszukiwała lub zakupiła sobie gdzies już kurtkę ciążową na zimę?
Szukam po różnych stronkach jakiejś nieworkowatej coby zgrabnie wyglądała i nie znajduję ![]() Mogliby wymyśleć coś w stylu sexi mama ![]() Jak któraś z Was trafiła na jakąś fajną to poproszę o namiary
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego moja wierzy bardzo we wróżby, dzowni do wróżki i trzy lata nawet kazała mi samej zadzwonić, a ta wywróżyła mi że zajdę w ciążę.. I teraz biega wokół mnie chwaląc się że ma racje - tylko że gdybym zaszła w ciążę za trzy lata a nie teraz też by mi się przechwalała że ma rację A właśnie - u nas wózki od zawsze stoją na strychu, czyli przeżyły dwie ciąże czyt. dwóch moich braci - są zdrowi i idealnie cudowni
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że same dobre wieści czytam
![]() Już nie mogę się doczekać swojego USG...bo tak bardzo się denerwuję.
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego polecam Ci zajrzeć przed zakupami do gazety InStyle bo na 5-6 są wielkie promocje w bardzo dużej ilości sklepów i sama zakupiłam sobie tą gazetkę a teraz przeglądam strony żeby juz zaplanować gdzie ruszę po zniżkę
|
|
|
|
|
#1373 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak właśnie mi się wydaje, że dziecku wsioryba czy leży w dobrych, czy ciut za dużych ubrankach, które można popodwijać, a szybko do nich dorośnie. Cytat:
Ostatnio go zmolestowałam, żeby potrzymał rękę na brzuchu i poczuł syna... uparcie twierdził, że nic nie czuje, chociaż ja czułam wyraźne kopnięcia. Dałam za wygraną. Cytat:
![]() ![]() Spoko, pieluchy najważniejsze, w najgorszym wypadku flanelowe mogą też robić za ubranko ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42887181]Muszę poszukać na allegro takich rajstop. Muszę też powoli zacząć poszukiwania kurtki, już teraz nie dopinam płaszczy które mam - na szczęście nie jest jeszcze bardzo zimno.[/QUOTE] Rajtki polecam z pepco, bylam mile zaskoczona ich jakością. 120 DEN, 12 zł. Nie są ciążowe, tylko takie zwykłe, kupiłam rozmiar większe, niż zazwyczaj noszę (zazwyczaj mam 4, te wziełam 5) i są rewelacyjne! Cytat:
aż chyba je w końcu sama zrobię...Cytat:
Uwielbiam perfectę, a jak jest promocja, to podarować im nie mogę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę popływać ![]() ![]() oczywiście owinięta makaronem, pokuszę się jedynie o machanie nogami, bo już bez wspomagacza wyciągającego mnie na wierzch pływanie to koszmar Chociaż je ubóstwiałam całe życie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj kurczak w porach
|
|
|
#1377 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Co do Twojej infekcji to będzie dobrze Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, ja nawet nie wiem co to jest
Nie zwracam za bardzo uwagi na to co badam, chcę tylko wiedzieć czy według mojego gina jest tak jak być powinno i jeżeli jest to nawet nie patrzę o co chodzi Wiem, że to ignorancja porządna, ale dopiero przy was zaczęłam zwracać uwagę na moją ciążę bardziej wnikliwie, to trochę wina tego że w ogóle nie przechodzę ciąży jak gdyby coś się działa - tylko brzuszek zaczął mi odstawać, do tego jestem spokojna bo już po 3-letnim braciszku mam 80% tego co jest mi potrzebne, no i odchowałam dwójkę braci gdzie duża odpowiedzialność spadała na mnie więc jestem spokojna, bo wiem że dziecko też potrafię wychować.. Ale od kiedy zaczęłam tu pisać już zwracam uwagę na to jaką herbatę piję, a nawet wiem kiedy mam mieć badania na glukozę - co w moim wypadku jest niesamowitym wyczynem ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Właśnie - kobietki kochane, pytanie do Was! Jutro lecę po nowy krem przeciw rozstępom bo właśnie skończył się mój z Ziaja Mamma Mia przeciw rozstępom od 4 miesiąca ciąży. Czy polecacie jeszcze jakieś które się wam sprawdzają? Z Ziaji wybrałam z tego powodu, że reklamował się w gazecie dla przyszłych mam i cena była całkiem przystępna, póki co jestem bardzo zadowolona, ale zawsze warto wiedzieć jakich wy macie ulubieńców
Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2013-09-19 o 19:04 |
|
|
|
#1379 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Co do wizyty bo ja wiem czy tak zle,ze te 3 kg w miesiac? W pozniejszej ciazy raczej wiecej sie tyje. Przynajmniej ja tak mialam. A tez co do wazenia u gina to nie jest to jakies mega dokladne,bo nie wazysz sie na czczo i nie nago zapewne. To tez moze byc dobrze przeklamane.
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Lekarz się w ogóle nie przejął, powiedział, żebym się nie martwiła, że to nie ma znaczenia dla bezpieczeństwa dziecka. 

wylicytowaliśmy kosz mojżesza
, widzę, że szukasz półki

16.06.2012 

Najgorzej było na pogrzebie koleżanki TŻ - zginęła w wypadku i była bardzo pokiereszowana, baby wsiowe tak się pchały do oglądania jej, że jedna do grobu wleciała i złamała nogę!!! To było po prostu straszne, ale satysfakcję pewną miałam, przyznaję...

Nic mi na szczęście nie strzela, ale to na pewno spojenie.