|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
też kupie! a co!
tylko będzie można z autografem zamówić? ![]() po wizazowej znajomości...
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42898610]Wiem o tym doskonale i cieszę się, że dodatkowo pracuję w zawodzie, jeśli można to tak określić. W ciągu miesiąca w pracy byłam w stanie nauczyć się więcej, niż przez okres 4 semestrów. Oczywiście pewna wiedza teoretyczna, słownictwo czy praktyka przydają się, ale nie jest to nawet 10% tego, co trzeba z siebie dać i umieć w pracy.
Dla mnie chodzenie na zajęcia jest pewnego rodzaju wyznacznikiem- bo jeśli jakaś osoba opuszcza praktyczną naukę języka, to serdecznie współczuję nadrabiania materiału, leksyki, gramatyki, kolokwiów. Dla mnie jeśli ktoś nie chodzi na zajęcia, bo zwyczajnie mu się nie chce, jakoś tam się przemknie na poprawkach, coś zaliczy i ma to 3, naprawdę nie powinien iść na studia. Bo niestety, ale to, co studiuję, to dla wielu bzdety, które mnie zwyczajnie interesują i interesowały. I tak, oczywiście, że da się bez tego obejść, bo to wiedza, która świata nie zmieni, nie odkryję czegoś nowego, co zrewolucjonizuje świat. Ale jeśli są osoby, które idą na studia z pasji, a reszta idzie tylko po to, by mieć papier i ten papier dostaje, z niemalże żadnym wysiłkiem, to niestety, ale jest coś nie halo. Wybaczcie, że tak wylewam tu swoje złości, ale jestem wybitnie przez wielu moich znajomych z roku podminowana i wkurzona ich podejściem. Później sama zaczęłam się zastanawiać, jaki sens mają moje starania i bardzo przestało mi zależeć, co pogrążało sytuację jeszcze bardziej. Dobrze, że ogarnęłam się, ze wszystko ci robię, robię dla siebie i dla własnego rozwoju. A właśnie. Zaczynam się uczyć niemieckiego [/QUOTE]Przemykanie się, kombinowanie itp zachowania mnie też zawsze wkurzały. Podobnie jak pójście na studia aby mieć papier, ale włożony później do szuflady, aby pracować zupełnie w innej dziedzinie. Uważam, że na studia powinno się iść, gdy dana nas coś interesuje lub/i chcemy później w danej branży pracować. No i właśnie co do drugiego przypadku, nie znam chyba dobrego informatyka, pracującego w dobrej firmie i zarabiającego mnóstwo kasy, który by powiedział, ze studia mu się do czegokolwiek innego przydały niż do napisania na wizytówce "mgr inż.". Większość z nich właśnie na studiach przemykała, za którymś razem zaliczała itd. Ale nie dlatego, że im się nie chciało, ale dlatego, że większość z nich w czasie poza studiami rozwijała się zawodowo, studia uważali za stratę czasu, bo nic przydatnego się tam nie uczyli, ale tytuł w danej dziedzinie chcieli mieć. I akurat w takich przypadkach mi to zupełnie nie przeszkadza.
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a jak, autograf musi być ! ![]() Idę rypnąć coś na gorączkę (gnida jedna siedzi i mną telepie) i kładę się do łóżka, bo rano nikt za mnie nie wstanie.
Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-09-19 o 23:04 |
|
|
|
|
#2224 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42898964]
![]() Ja liczę na jakiś fragment o wątku na Wizażu [/QUOTE]Tylko fragment? Poświęcę Wam calutki rozdział, jak nie więcej.
|
|
|
|
#2226 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42898105]Doskonale o tym wiem i zdaję sobie sprawę. Brakuje mi takiego podejścia na moich studiach- chodzisz, masz zaliczenie, nie chodzisz (nie z przyczyn zdrowotnych)- żegnamy się. W ten sposób zostawaliby ludzie, którym naprawdę zależy, a nie tylko ci, którzy chcą się przemknąć. Zazdroszczę wam konkretnych, rzeczowych studiów. Wszelakiego rodzaju humanistyczne bzdety to pitu pitu, bo taka jest prawda. Strasznie mnie wkurza zarówno podejście do studenta, jak i przepuszczanie każdego, kto "obudzi się we wrześniu".[/QUOTE] hehe, mów mi na humanistycznym kierunku, ostatnio hitem okazał się koleś który pytał czy można przenieść przeniesiony termin
|
|
#2228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
ja przez dwa lata nie miałam ani jednego okienka
i mam nadzieję, że w tym roku również nie będę mieć macie już plan? fajnie, moja uczelnia zawsze daje plan na ostatnią chwilę czyli dzień przed rozpoczęciem roku akademickiego, nawet się zdarzyła, że raz dali w dniu rozpoczęcia, szok! to u mnie wszyscy chyba mają olewające podejście, bo nie ma egzaminu bez pomocy naukowych.
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42892615]Haha, też nie lubię ich myć
Niestety, codziennie bądź co dwa dni, gdy nie noszę czapki, umyć je muszę i nie ma siły. Ile nakładasz oleju na włosy? Jakim szamponem myjesz włosy? Ile razy myjesz włosy, gdy masz olej na nich? Nakładasz na chwilę odżywkę/szampon, żeby lepiej go usunąć? Ja też miałam problemy z domyciem, ale odkąd używam łyżeczki, a nie łyżki oleju na całe włosy, myję je tak, że oczyszczam rypaczem i zostawiam go spienionego na dosłownie 2,3 minuty, później spłukuję i nakładam po wszystkim maskę/odżywkę. Nie nakładam odżywki przed zmyciem oleju.[/QUOTE] Właśnie to niezależne od olejowania, nawet jak nie nakładam oleju to zdarza mi się nie domyć herów a zresztą nie kładę ich na skalp bo jakiś kapryśny jest, jakbym miała lekkie łzs. Rypię rypaczami ![]() Zwykle 2 razy myję. Ja mam jakiś problem z dostaniem się tego szamponu na całą skórę głowy najwyraźniej, bo zawsze jedno miejsce z tyłu na czubku głowy (tak wielkości dłoni) zostaje niedomyte. Przydaje mi się najbardziej polewanie łba rozcieńczonym szamponem ale przez to wylewam też część na długość włosów a po co. Czyli mam na to sposób, tylko muszę się więcej pomęczyć i nie lubię tego. musiałam się wyżalić włosowo, kto inny mnie zrozumie jak nie włosomaniaczki?![]() Cytat:
współczuję |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o tej serii słyszałam i składy czytałam. Zielona lampka chciejstwa błyska namolnie. Przeczytałam, że ktoś kupił w Hebe. Ekspedientka z "mojego" Hebe zaklinała się na zdrowie własnej matki, że u nich nic takiego nie było. Teraz Dziewczyny napisały, że jest w DOZ-ie. Sprawdziłam. Akurat to, co ja chcę siedzi w dziale : produkt niedostępny. A poza tym jestem na DOZ obrażona. Do dnia mego ostatniego obrażona jestem. Ktoś też napisał, że jest w Super Pharm. Nie wiem. Nigdy w tym sklepie nie byłam. Nawet przybytku tego na oczy nie widziałam. Pewnie rady nie potrzebujesz, boś sama rozsądna dziołcha. A, że ja z Kaszub i taktu za grosz u mnie, to dam Ci radę : nie idź ponownie do konowała, który przy symptomach niebłahej przypadłości, przepisuje lekarstwa "na oko". |
|
|
|
#2232 | |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
![]() ![]() Moje kciuki też są ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie dostanę jakoś pod koniec przyszłego tyg czyli też na ostatnią chwilę Jakby nie patrzeć u mnie trwa jeszcze któraś tam już rekrutacja do 22 września ![]() Chyba się dziś zafarbuję a co mi tam
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam coś pięknego. Prognozę pogody w telewizji.
Pani, uśmiechnięta i ubrana pięknie opowiadała o tym jak ciśnienie w hektopaskalach wzrasta, a na Śląsku będzie 23'C! I słoneczko! Aż się rozmarzyłam! Uwielbiam oglądać TVP Historia. Jeżeli miałabym wybierać, prognoza pogody sprzed 20 lat podoba mi się bardziej niż aktualna. Tymczasem idę się wyrypać rypaczem rypiącym wszystko. Jak niedorypię do w obroty pójdzie soda. ![]() Dziś Mistrzostwa Ełropy!
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-09-20 o 08:31 |
|
|
|
#2235 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
A TVP Historia bardzo lubię, oglądałam tam ' Sensacje XX wieku", prowadzone przez P. Bogusława Wołoszańskiego. Szkoda, że zdjęli je z jedynki, jedyny wartościowy program w godzinach wieczornych. |
||
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry dziołchy, ja zmykam na dyżur na uczelnię
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42896688]U nas kwestia wygląda trochę inaczej. Zapewne też macie dozwolone nieobecności, których nie trzeba odpracowywać. Chyba że musicie mieć odpracowane 100% zajęć
U nas może cię nie być na dwóch, resztę możesz odpracować na dyżurach. Oczywiście nie 50%, ale gdy miałaś mniej niż 50% nieobecności jeszcze niektórzy się wyrabiali.Proszę cię, mam na roku jedną lasię, która nie chodziła na 80% zajęć i...wszystko pozaliczała w drugim terminie. Dla mnie to kosmos nie zgłosić takiej osoby i by dostawała normalne zaliczenie. Ale taki już mam piękny instytut. Ja miałam 2 nieobecności z SCS i uwierz, że nie mogłam nadrobić materiału, tyle tego było. Nie mam pojęcia, jak inni sobie radzą, ale podobno zaliczenie od babki dostało 5 osób z 40. Myślisz, że dlaczego miałam dość tych studiów? Ty się starasz, chodzisz a jakaś dupa nie przyjdzie na zajęcia, pokaże się dwa czy trzy razy w semestrze, potem wszystko zalicza w kampanii wrześniowej. Dla mnie to jest jakaś masakra. Najgorsze jest to, że to publiczna i dość znana uczelnia, a bałagan mają straszny.[/QUOTE] U nas na labach praktycznie nie ma czegoś takiego jak nieobecność, trzeba odrabiać (a nie zawsze się da). Ćwiczenia/seminaria - albo całkowicie obowiązkowe, albo jedna nieobecność. No i nie bardzo jest jak to obejść ![]() Po mnie kombinatorzy spływają po prostu jak po kaczce. I tak praca zweryfikuje wszystko ![]() U nas taka osoba nie miałaby możliwości zaliczać. No, tylko gdzie one som ?! ![]() Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42898105]Zazdroszczę wam konkretnych, rzeczowych studiów. Wszelakiego rodzaju humanistyczne bzdety to pitu pitu, bo taka jest prawda. Strasznie mnie wkurza zarówno podejście do studenta, jak i przepuszczanie każdego, kto "obudzi się we wrześniu".[/QUOTE] No trochę pitu-pitu było, ale na szczęście niewiele ![]() Cytat:
Eh, jak nie urok, to biegunka: Wymacałam sobie guzek/narośl czy cholera wie co. Spore to. O 15 umawiam się na przyszły tydzień do chirurga. Ale oczywiście widzę wszystkie najczarniejsze scenariusze...
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Troszkę wypoczęłam |
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za wsparcie
mam nadzieję, że jak najszybciej się wszystko wyjaśni... Kaś trzymaj się! Na pewno będzie wszystko dobrze!
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą ta sytuacja pozwoliła mi docenić to moje, jak myślałam wcześniej, beznadziejne życie ![]() Wiedziałyście, że Wibo wypuściło brązowy piasek? KLIK!
|
#2241 |
|
Spaceroholiczka
|
Moje okulary drażnią mnie coraz bardziej
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w wakacje miałam przygody z głową, na szczęście wszystko dobrze się skończyło, tak będzie i u Ciebie
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak nie ciąża to co to mi sie dzieje? źle myślalaś! jedyny plus z tego że teraz to wiesz
|
|
#2245 |
|
Spaceroholiczka
|
Daj spokój, mam dosyć
Od wczoraj nie chodzę wcale w okularach - swoją drogą nic nie widzę - ale wolę chodzić zygzakiem i widzieć tylko z bliska, niż się wkurzać. Od okulistki dostałam kategoryczny zakaz noszenia soczewek, bo nadal coś jest nie tak z lewym okiem. Mam za sobą zakażenie rogówki z poważnymi ubytkami, które rzekomo zostało wyleczone, tylko to oko nieraz bardzo mi puchnie. Pojawia się zaczerwienie, ból, parę razy zaobserwowałam wytrzeszcz i aż się wystraszyłam, bo tylko jednostronny. |
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miewam tak często Ale ważne, żebyś została dobrze przebadana ![]() Wszystko ma swoje plusy dodatnie i ujemne, jak to mówią ![]()
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
usmiechnieteoczy, Kaś- która bierze lewy a która prawy mój magiczny kciuk? Zakupy zrobiłam, obiad ugotowałam, teraz mogę je trzymać i zaklinać wszystkie moce wszechświata, żeby było dobrze!
![]() Cytat:
![]() Moje włosy dzisiaj fuj.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-09-20 o 12:55 |
|
|
|
|
#2248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja kombinuje co by z tymi włosami wyczynić ![]() tak mam chętkę na encanto by kas i chyba się za nie wezmę
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42899151]Tylko nieśmiało zasugerowałam fragment, a tu proszę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Z moją zdolnością do przeciągania każdej wypowiedzi w nieskończoność- fragment jest niemożliwością. ![]() Kupiłam sobie róż, jeden matowy cień Bell i jeden potrójny cień Paese (nie mogę ich znaleźć w necie )Tak to ja się nie bawię. ![]() Za co mnie już pałujesz Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-09-20 o 14:46 |
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX
Co tu dzisiaj tak cicho? Nie miałam czasu do Was pisać, ale podczytuję Was na bierząco...
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

[/QUOTE]

macie już plan? fajnie, moja uczelnia zawsze daje plan na ostatnią chwilę czyli dzień przed rozpoczęciem roku akademickiego, nawet się zdarzyła, że raz dali w dniu rozpoczęcia, szok! to u mnie wszyscy chyba mają olewające podejście, bo nie ma egzaminu bez pomocy naukowych.

musiałam się wyżalić włosowo, kto inny mnie zrozumie jak nie włosomaniaczki?

Ja w wakacje miałam przygody z głową, na szczęście wszystko dobrze się skończyło, tak będzie i u Ciebie