|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42895286]U nas nie ma czegoś takiego, jak zajęcia nieobowiązkowe czy nadobowiązkowe. Po prostu nie chodziliśmy na to, co trzeba było i efekt mam. Do starocerkiewnosłowiańskie go zabieram się od czerwca, by w końcu mieć go z głowy. Ale na drugim roku wybór był taki, że albo przygotujesz się rzetelnie do egzaminów, albo do zaliczeń. Chyba logicznym jest, że wolałam mieć zdane egzaminy i to, z czym naprawdę się nie wyrobiłam, zostawione na wrzesień
![]() [/QUOTE] Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale u nas przy niechodzeniu na zajęcia jest tylko jedno wyjście - warunek i uczęszczanie na nie w kolejnym ![]() No, upatrzyłam sobie torebkę, teraz chcę buty ![]() Cytat:
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Equilibra jest w Super Pharm. Często w gazetce promocyje czynią, do -30% nawet.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-09-19 o 21:15 |
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Moja diagnoza: angina ropna
![]() A, no i mam czarne , matowe paznokcie
|
#2194 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas może cię nie być na dwóch, resztę możesz odpracować na dyżurach. Oczywiście nie 50%, ale gdy miałaś mniej niż 50% nieobecności jeszcze niektórzy się wyrabiali.Proszę cię, mam na roku jedną lasię, która nie chodziła na 80% zajęć i...wszystko pozaliczała w drugim terminie. Dla mnie to kosmos nie zgłosić takiej osoby i by dostawała normalne zaliczenie. Ale taki już mam piękny instytut. Ja miałam 2 nieobecności z SCS i uwierz, że nie mogłam nadrobić materiału, tyle tego było. Nie mam pojęcia, jak inni sobie radzą, ale podobno zaliczenie od babki dostało 5 osób z 40. Myślisz, że dlaczego miałam dość tych studiów? Ty się starasz, chodzisz a jakaś dupa nie przyjdzie na zajęcia, pokaże się dwa czy trzy razy w semestrze, potem wszystko zalicza w kampanii wrześniowej. Dla mnie to jest jakaś masakra. Najgorsze jest to, że to publiczna i dość znana uczelnia, a bałagan mają straszny. |
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ![]() Cytat:
Pokaż
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42896688]
Myślisz, że dlaczego miałam dość tych studiów? Ty się starasz, chodzisz a jakaś dupa nie przyjdzie na zajęcia, pokaże się dwa czy trzy razy w semestrze, potem wszystko zalicza w kampanii wrześniowej. Dla mnie to jest jakaś masakra. Najgorsze jest to, że to publiczna i dość znana uczelnia, a bałagan mają straszny.[/QUOTE] Dokładnie ! Znam wiele takich przypadków, jakby tego było mało to szczerzą się chwalą wszystkim, a z tych którzy chodzili szydzą
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
Martwimy się o Ciebie Cytat:
![]() Muszą mnie w takim razie zaopatrzyć w nowe jelito i tonę tabletek przeciwbólowych. Zimno idzie, przykurcze, obrzęki, ból, sztywność... O tym już słyszałam, ale nigdzie go u siebie nie widziałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jeszcze coś zmienią ![]() A teraz może trochę wyjaśnię dlaczego tak ostatnimi czasy o kciuki błagam... otóż nie mam okresu od 8 lipca... nie powiem, trochę sie tym przeraziłam, bo nie czuje się gotowa na dziecko, jednak nie byłoby tragedii gdybym je miała bo poradzilibyśmy sobie z tżetem zaczęłam od zrobienia testów: odpowiednio 2, 3 i 5 tygodniu po ewentualnym zapołodnieniu - każdy negatywny byłam u ginekologa (ewentualny 6 tydzień) i powiedziała że mam miękką macice i albo wczesna ciąża albo przed okresem jestem - dała mi luteine - miałam brać przez 5 dni, w ciągu tygodnia po odstawieniu ma się pojawić miesiączka zrobiłam w międzyczasie HCG i wyszło, że w ciązy nie jestem ale: okrsu nadal nie ma, mam twarde podbrzusze boli mnie delikatnie jak przed okresem brzuch i już mi ręce opadają... szukam kolejnego lekarza, który mógłby mi powiedzieć co mi jest bo wariuje juz od tego, niewiedza jest najgorsza...
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Umnie na zadupiu jest, a u Ciebie nie ma? Musisz uważnie szukać.
Ewa dzięki za info o promocji. Jutro kolejna butelka będzie moja.
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-09-19 o 21:37 |
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wszystko było w porządku i szybko się wyjaśniło |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia, dziekuje
Nie pokażę, bo się wstydzę raczej jestem w fazie testowej ciemnych lakierów no i to mój pierwszy top coat, z lovely ![]() Uśmiechnięteoczy, nie martw się, im bardziej się stresujesz, tym bardziej pogarszasz sprawę z okresem moze lakier przeziębienie albo dużo emocji bylo ostatnio?
Edytowane przez XminorXlosX Czas edycji: 2013-09-19 o 21:38 |
|
|
|
#2203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Oby pomogły |
|
|
|
|
#2204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ostatnio mam suchą skórę, a słyszałam o nim bardzo pochlebne opinie
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Piąteczka
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42896688]Myślisz, że dlaczego miałam dość tych studiów? Ty się starasz, chodzisz a jakaś dupa nie przyjdzie na zajęcia, pokaże się dwa czy trzy razy w semestrze, potem wszystko zalicza w kampanii wrześniowej. Dla mnie to jest jakaś masakra. Najgorsze jest to, że to publiczna i dość znana uczelnia, a bałagan mają straszny.[/QUOTE] Mówisz o UŚu? ![]() Co do okresu: dostałam go na Campusie - o 2 tygodnie (!) za wcześnie Miło.Kaś, jakiego używasz zmywacza do paznokci?
|
|
#2206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usmiechnieteoczy, trzymam mocnooo kciuki!
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
uśmiechnięte oczy będzie dobrze, to pewnie przes stres
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
uśmiechnięteoczy nie stresuj się
Bedzię dobrze, no ale tak jak mówisz warto pójść do innego lekarza i zobaczyć co i jak..
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42896688]U nas kwestia wygląda trochę inaczej. Zapewne też macie dozwolone nieobecności, których nie trzeba odpracowywać. Chyba że musicie mieć odpracowane 100% zajęć
U nas może cię nie być na dwóch, resztę możesz odpracować na dyżurach. Oczywiście nie 50%, ale gdy miałaś mniej niż 50% nieobecności jeszcze niektórzy się wyrabiali.Proszę cię, mam na roku jedną lasię, która nie chodziła na 80% zajęć i...wszystko pozaliczała w drugim terminie. Dla mnie to kosmos nie zgłosić takiej osoby i by dostawała normalne zaliczenie. Ale taki już mam piękny instytut. Ja miałam 2 nieobecności z SCS i uwierz, że nie mogłam nadrobić materiału, tyle tego było. Nie mam pojęcia, jak inni sobie radzą, ale podobno zaliczenie od babki dostało 5 osób z 40. Myślisz, że dlaczego miałam dość tych studiów? Ty się starasz, chodzisz a jakaś dupa nie przyjdzie na zajęcia, pokaże się dwa czy trzy razy w semestrze, potem wszystko zalicza w kampanii wrześniowej. Dla mnie to jest jakaś masakra. Najgorsze jest to, że to publiczna i dość znana uczelnia, a bałagan mają straszny.[/QUOTE] Niestety są studia na których nie da się mieć nieobecności na niektórych zajęciach. Przede wszystkim dotyczy to zajęć laboratoryjnych. Aby dostać zaliczenie trzeba wykonać wszystkie zadania, aby wykonać wszystkie zadania trzeba być na wszystkich zajęciach. Odrabianie nie wchodziło często w grę, bo albo czas nie pozwalał na wykonanie dwóch zadań na raz, na inną grupę nie zawsze się dało, bo jak wszystkie grupy szły równo tydzień się chorowało, to niestety wszystkie możliwe grupy już dane zadanie miały, albo nie przyjmowali do innych grup, bo: był brak stanowisk i sprzętu dla osoby z zewnątrz, albo inny prowadzący. Seminaria czy ćwiczenia - jedna nieusprawiedliwiona nieobecność, jedna ze zwolnieniem lekarskim. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
#2211 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
nie byłam
do niej długo sie czeka i nie możliwości zrobić badania usg tego samego dnia bo są oddzielne zapisy
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42898105]Doskonale o tym wiem i zdaję sobie sprawę. Brakuje mi takiego podejścia na moich studiach- chodzisz, masz zaliczenie, nie chodzisz (nie z przyczyn zdrowotnych)- żegnamy się. W ten sposób zostawaliby ludzie, którym naprawdę zależy, a nie tylko ci, którzy chcą się przemknąć. Zazdroszczę wam konkretnych, rzeczowych studiów. Wszelakiego rodzaju humanistyczne bzdety to pitu pitu, bo taka jest prawda. Strasznie mnie wkurza zarówno podejście do studenta, jak i przepuszczanie każdego, kto "obudzi się we wrześniu".[/QUOTE]
Ja mam w ogóle kiepskie zdanie co do większości studiów, bo większość nie przygotowuje zupełnie do podjęcia pracy. Na wszystkich są bzdety i nieprzydatne głupoty. Kończy się z dyplomem i nic się nie umie. Uważam również, że chodzenie na zajęcia zupełnie nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. Jeśli warunki zaliczenia przedmiotu nie mówią, że należy być na zajęciach, a wymaga się jedynie zaliczenia na koniec i te osoby się przygotują, zdadzą, to tylko pozazdrościć. Co innego jak się takie osoby "puszcza" z niewiadomych przyczyn.
|
#2214 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
U mnie w mieście też nie ma, jedynie we Wrocławiu, ale dla mnie to drugi koniec miasta ![]() Cytat:
Usmiechniete kochana postaraj się nie stresować Ale jestem śpiąca :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
A no to faktycznie szukaj innego, takiego z USG w gabinecie najlepiej. Myślałam, że może szukasz nowego, bo uważasz, że tamta zawaliła i nie postawiła diagnozy. Bo akurat pod tym względem postąpiła jak najbardziej ok. Luteina w takich przypadkach jest chyba standardem, gdy nie ma zmian w obrazie USG, gdy ona nie pomaga szuka się dalej.
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42895830]Ja jestem zdrowa, więc na mnie nie patrz
![]() Twoja historia to kryminał ![]() [/QUOTE]W pracy każdy parcha, a ja razem z nimi. ![]() Haha, chyba muszę to wszystko zebrać razem, spisać i wydać. No, papierowa robota na dzisiaj skończona. ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() O mnie się nie bój, o mnie się nie martw, ja sobie radę dam.. ![]() Cytat:
Moje magiczne kciuki oczywiście masz, mam nadzieję, że sprawa jak najszybciej się wyjaśni- na Twoją korzyść. |
||
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie chodzenie na zajęcia jest pewnego rodzaju wyznacznikiem- bo jeśli jakaś osoba opuszcza praktyczną naukę języka, to serdecznie współczuję nadrabiania materiału, leksyki, gramatyki, kolokwiów. Dla mnie jeśli ktoś nie chodzi na zajęcia, bo zwyczajnie mu się nie chce, jakoś tam się przemknie na poprawkach, coś zaliczy i ma to 3, naprawdę nie powinien iść na studia. Bo niestety, ale to, co studiuję, to dla wielu bzdety, które mnie zwyczajnie interesują i interesowały. I tak, oczywiście, że da się bez tego obejść, bo to wiedza, która świata nie zmieni, nie odkryję czegoś nowego, co zrewolucjonizuje świat. Ale jeśli są osoby, które idą na studia z pasji, a reszta idzie tylko po to, by mieć papier i ten papier dostaje, z niemalże żadnym wysiłkiem, to niestety, ale jest coś nie halo. Wybaczcie, że tak wylewam tu swoje złości, ale jestem wybitnie przez wielu moich znajomych z roku podminowana i wkurzona ich podejściem. Później sama zaczęłam się zastanawiać, jaki sens mają moje starania i bardzo przestało mi zależeć, co pogrążało sytuację jeszcze bardziej. Dobrze, że ogarnęłam się, ze wszystko ci robię, robię dla siebie i dla własnego rozwoju. A właśnie. Zaczynam się uczyć niemieckiego
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
kupię na 100% ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42898710]To będzie hit!
kupię na 100% ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No proszę, mam pierwszego potencjalnego czytelnika. To już coś.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

moze lakier przeziębienie albo dużo emocji bylo ostatnio?
. Oby pomogły
, ostatnio mam suchą skórę, a słyszałam o nim bardzo pochlebne opinie