Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 13:56   #2641
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

czesc

nemosek

lubieolowki matko przeciez tu wcale brzucha nie ma

De28 zdrówka dla syna,

Trele
mi jak brzuch sie zepnie to tez taki dziwaczny ksztalt przybiera,

paulina
kurcze szkoda malego,

po wczorajszej wizycie wiem ze moj klocu wazy juz 1510g, termin przesunal sie na 29.11 chociaz jak wczesniej pytalam to mi lekarz powiedzial ze i tak patrzy na pierwszy termin czyli 12.12, szyjka skrocona, skorcze sa, mam brac leki i odpoczywac, mowi ze w takim wypadku jest duze ryzyko porodu przedwczesnego, oby jakos dotrwac do tego 36tyg chociaz to jeszcze bardzo długo
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:57   #2642
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

My się dziś witamy w 29 tygodniu w sumie to nie wiedziałam który dziś się zaczął tydz musiałam skorzystać z kalendarza, plączą już mi się strasznie te tygodnie.
Młody w nocy dawał czadu, chyba pierwszy raz tak i ja pierwszy raz dwa razy wstawałam na siku, jak nigdy. Jutro idziemy na badania, morfo + mocz i glukoza mam az 75g mam nadzieje że dam radę.
De, Ola słodkich macie tych syneczków
za tydzien

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:58   #2643
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

nemosek

De28 zdrówka dla syna,

Trele

paulina
kurcze szkoda malego,

po wczorajszej wizycie wiem ze moj klocu wazy juz 1510g, termin przesunal sie na 29.11 chociaz jak wczesniej pytalam to mi lekarz powiedzial ze i tak patrzy na pierwszy termin czyli 12.12, szyjka skrocona, skorcze sa, mam brac leki i odpoczywac, mowi ze w takim wypadku jest duze ryzyko porodu przedwczesnego, oby jakos dotrwac do tego 36tyg chociaz to jeszcze bardzo długo
oojjj to się oszczędzaj jak tylko możesz.Gratuluję waaaggii
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:01   #2644
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Poodkurzałam ale się zmachałam a jeszcze umyć podłogi..W ogóle przyszedł mąż i powiedział że chciałby dziś pomalować pokoik I jednocześnie bardzo smutny, że w domu nie doceniają jego pracy a ojciec się dziś na nim wyżywa.. Zrobię coś pysznego dziś dla niego może poprawię mu humor.

Słodki przystojniak

Podobno od 38 tc. Bo niektórych to podobno bierze zaraz po niej.

Za tydzień

No niech mi ktoś napisze jak z tym bezpiecznym maluchem jest?
?Trzeba coś wymyślać czy tylko obecność wystarczy do konkursów.
Chciałabym się przygotować ,a nie chce mi się wertować stron do tyłu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
czesc

nemosek

De28 zdrówka dla syna,

Trele

paulina
kurcze szkoda malego,

To teraz oszczędny tryb życia i dotrwasz!

Waga ładna

A za co buziak?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 14:04   #2645
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

No niech mi ktoś napisze jak z tym bezpiecznym maluchem jest?
?Trzeba coś wymyślać czy tylko obecność wystarczy do konkursów.
Chciałabym się przygotować ,a nie chce mi się wertować stron do tyłu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

To teraz oszczędny tryb życia i dotrwasz!

Waga ładna

A za co buziak?
Niestety nie byłam więc nie pomogę.. Pamiętam że Iskra pisała że wypełniła jakąś karteczkę, i ją po prostu wylosowali, i wygrała fotelik. Ale nie pamiętam czy to te warsztaty.Nie trzeba było tam nic wymyślać.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:08   #2646
coralady
Wtajemniczenie

babku to będziemy tak samo ubierać naszych Filipków

paulinaizabela teraz dopiero doczytałam o rewelacjach w szpitaluWspółczuje Ci bardzo!Wiem ile się tam nerwów można najeść.Majeczka łobuziara jak moja LiliTrzymamy kciuki!

ola ładnego masz syneczka,taki blondasek słodki.

De28 ładny salon i kolor na ścianie również

A my byłyśmy z Lilą na spacerze,krowy oglądaćNiedaleko nas jest pastwisko,w środku miasteczka Zaraz wam fotę pokażę.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:09   #2647
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A za co buziak?
a tak
nie no milo sie robi jak ktos sie zaintersuje twoja wypowiedzia, tym bardziej ze rzadko tu zagladam,

kyte, nemosek dzieki
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:12   #2648
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja dzis pospalam, choc w nocy 5 razy pobudka na siku nigdy AZ tak nie mialam , nawet na poczatku..
Do tego chyba mi sie brzuch spina?
Jest mega twardy I zobaczcie jaki ma ksztalt Załącznik 5421905

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jejku ale się Majka wypchała

CO ZA WYDZIAŁ zajęcia mają sie zacząć za niecały dzień a oni nawet listy wykładowców nie mają padłam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:18   #2649
ktosiula
Wtajemniczenie

Jakieś lumpeksowe szaleństwo dzisiaj u nas na wątku Wszystkim gratuluję zakupów!

Ja też się pochwalę, że dzisiaj zaczynamy 32 tydzień! Leci ten czas, tydzień za tygodniem, za jakiś czas musze się zabrać za pranie dzieciowych łaszków

Trele na moje oko sie spina, najwyższa pora! A brzuch Ci opadł? W ogóle czujesz cokolwiek co by wskazywało na poród?

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Byłam na usg dzisiaj, ale tylko przepływy sprawdzali i podobno ciągle jest tak samo A mała tym razem główką w górze...się wierci wkółko
To musi mieć jeszcze miejsce skoro tak figluje! A ja głupia miałam nadzieję, że jak teraz się Miki wreszcie ustawił głową w dół to tak już zostanie :P Może mnie czekać rozczarowanie.. póki co kopie wysoko więc jest git

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
To ja też wrzucam zdjęcie mojego łobuzka

Za jakieś 2 h usunę.
Fajny smyk!

Zmykam poodkurzać. Piszcie coś bo mi dzisiaj nudno :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:19   #2650
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja dzis pospalam, choc w nocy 5 razy pobudka na siku nigdy AZ tak nie mialam , nawet na poczatku..
Do tego chyba mi sie brzuch spina?
Jest mega twardy I zobaczcie jaki ma ksztalt Załącznik 5421905

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pewnie tyłek wypycha :P
Cytat:
Właśnie miałam telefon od znajomej,że nasz chrześniak złamał nadgarstek w dwóch mejscach i miał operację wczoraj, jakieś druty mu powstawiali i będzie miesiąc w gipsie Biedaczek,w przedszkolu to się stało...podobno spadł z jakiejś belki Ehh...szkoda mi go

Trele mała się wypycha nie tędy co trzeba
na belce? w przedszkolu?
Cytat:
Idziemy Miki łeb w łeb z terminem
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tygodniu, zostało 42 dni do porodu
a dlczego Wy jesteście w tym samym tygodniu co ja a Kyte ma termin na 13 a Miki na 9? jak ja mam na 5
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dzastin co się zapomnę, to mi przypomnisz u nas też dziś 36 tydz. a jakie mam bóle w krzyżu
za tygodnie!
Cytat:
Dziewczyny które były na bezpiecznym maluchu bo już nie pamiętam jak pisałyście w czasie konkursów trzeba coś wymyślić kreatywnego?
nie przy rejestracji dostajesz karteczkę gdzie wpisujesz swoje dane i potem jest losowanie tych kuponów

dziewczyny, macie jakieś sprawdzone blogi kulinarne gdzie są jakieś fajne przepisy?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:23   #2651
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ryba wiem, że to trudne ale staraj się olewać i zaciskać zęby na super rodzinkę a jak nie dasz rady to zawsze mała cięta riposta nie zaszkodzi

De ale ten Twój synuś biedaczek tak leży chory... zdrówka dla niego!

coralady super ciuszki!

Domii znowu mnie rozczuliłaś swoim postem o Jaśku
Ale przecież ja nic takiego nie napisałam

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Na tych warsztatach, o których wczoraj pisałam, położna mówiła, że większość dzieci bardzo lubi kąpiele i właśnie uspokaja się w ich czasie. Tylko trzeba to robić umiejętnie i bez nerwów, które dziecko wyczuwa.
Także Domi kolejna rzecz zaliczona na 5
Troszke mi babcie w kąpaniu pomagały więc to one 5 powinny dostać

Trele ale fajny brzuch, może Majeczka szykuje się już do wyjścia skoro się Ci brzuch spina ? Czas najwyższy żeby wyszła

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo. Dla noworodka mam pajace i śpiochy a potem od 3 msc jeansy i spodenki

mi najbardziej biały, potem szary bo jest oryginalny a na końcu brązowy

u mnie też się pokrywa

DE nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia
To ja też wrzucam zdjęcie mojego łobuzka

Za jakieś 2 h usunę.
Ale słodziak
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:28   #2652
coralady
Wtajemniczenie

A to nasz wspomniany dzisiejszy spacer z krowami w tle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg balon.jpg (125,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg balon1.jpg (137,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krowa zmn..jpg (170,6 KB, 52 załadowań)

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-09-25, 14:29   #2653
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
a tak
nie no milo sie robi jak ktos sie zaintersuje twoja wypowiedzia, tym bardziej ze rzadko tu zagladam,

kyte, nemosek dzieki
O jak miło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 14:30   #2654
domii29
Zakorzenienie

Widzę że większość z nas dopadł dzisiaj ból głowy, ja się od rana męczę aż mnie zęby bolą

Od dziś oficjalnie nasz syn jest JAN JAKUB K
Mąż był w Urzędzie i w końcu załatwił to wszystko
A co do mojego męża... Też sobie muszę ponarzekać, ojcem jest wspaniałym to fakt. Dziś ponad 2 godziny bawił się z Jaśkiem na łóżku więc ja w tym czasie miałam czas żeby ogarnąć w końcu Jaśkowe rzeczy i poukładać je w szufladach .
Problem polega na tym że odłożyliśmy pieniądze ślubne do koperty i umówiliśmy się że nie będziemy ich ruszać bo przeznaczyliśmy je na remont. Pożyczył siostrze 1000zł wkurzyłam się niesamowicie bo nawet ze mną tego nie uzgodnił tylko wyciągnął i jej dał... Jak już koperte rozkleił i wyciągnął pieniądze to teraz widzę że coraz bardziej się nam je rozchodzą, non stop na coś podbiera i obiecuje że odłoży je na miejsce jak dostanie wypłatę od siostry... Wkurzyłam się dzisiaj bo rano mówił mi że ma na koncie 500zł i że od siostry ma dostać 700zł za kilka dniówek. Teraz przyszedł i mi wylicza na co przeznaczy te pieniądze z konta i te od siostry... Powiedziałam mu że ma co do złotówki w tej chwili odłożyć pieniądze. Wkurzony pojechał do siostry po 700zł i ma je odłożyć tam skąd podebrał.
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:30   #2655
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo tej herbaty z liści malin,od którego tyg ją najlepiej zacząć pić?
38
Cytat:
za wizytę
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
ale słodka jest ta Twoja córcia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-25, 14:31   #2656
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
pewnie tyłek wypycha :P

na belce? w przedszkolu?

a dlczego Wy jesteście w tym samym tygodniu co ja a Kyte ma termin na 13 a Miki na 9? jak ja mam na 5

za tygodnie!

nie przy rejestracji dostajesz karteczkę gdzie wpisujesz swoje dane i potem jest losowanie tych kuponów

dziewczyny, macie jakieś sprawdzone blogi kulinarne gdzie są jakieś fajne przepisy?
Dzięki

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jakieś lumpeksowe szaleństwo dzisiaj u nas na wątku Wszystkim gratuluję zakupów!

Ja też się pochwalę, że dzisiaj zaczynamy 32 tydzień! Leci ten czas, tydzień za tygodniem, za jakiś czas musze się zabrać za pranie dzieciowych łaszków

Trele na moje oko sie spina, najwyższa pora! A brzuch Ci opadł? W ogóle czujesz cokolwiek co by wskazywało na poród?

To musi mieć jeszcze miejsce skoro tak figluje! A ja głupia miałam nadzieję, że jak teraz się Miki wreszcie ustawił głową w dół to tak już zostanie :P Może mnie czekać rozczarowanie.. póki co kopie wysoko więc jest git

Fajny smyk!

Zmykam poodkurzać. Piszcie coś bo mi dzisiaj nudno :P
za tydzien.

To może zaczniemy od jutra prać?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Niestety nie byłam więc nie pomogę.. Pamiętam że Iskra pisała że wypełniła jakąś karteczkę, i ją po prostu wylosowali, i wygrała fotelik. Ale nie pamiętam czy to te warsztaty.Nie trzeba było tam nic wymyślać.
Właśnie to też pamiętam

Już doczytałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 14:32   #2657
24Kasiula24
Raczkowanie

Ogolenie się w tym stanie graniczy z cudem!

Tak się powyginałam, że wszystko mnie boli haha
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:33   #2658
Kabriela
Zadomowienie

Kotlet tv to jest fajna ztrona z przepisami
ja jeszcze ostatnio zafascynowałam się blogiem tej pani http://zamiastczekoladek.blogspot.com/
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:34   #2659
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Lineczka z tego co pamiętam
http://www.mojewypieki.com/

Domi Jasiu zarejestrowany

Ciekawe co tam u malucha Dzidzi słychać ?

Miłego popołudnia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 14:34   #2660
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Widzę że większość z nas dopadł dzisiaj ból głowy, ja się od rana męczę aż mnie zęby bolą

Od dziś oficjalnie nasz syn jest JAN JAKUB K
Mąż był w Urzędzie i w końcu załatwił to wszystko
A co do mojego męża... Też sobie muszę ponarzekać, ojcem jest wspaniałym to fakt. Dziś ponad 2 godziny bawił się z Jaśkiem na łóżku więc ja w tym czasie miałam czas żeby ogarnąć w końcu Jaśkowe rzeczy i poukładać je w szufladach .
Problem polega na tym że odłożyliśmy pieniądze ślubne do koperty i umówiliśmy się że nie będziemy ich ruszać bo przeznaczyliśmy je na remont. Pożyczył siostrze 1000zł wkurzyłam się niesamowicie bo nawet ze mną tego nie uzgodnił tylko wyciągnął i jej dał... Jak już koperte rozkleił i wyciągnął pieniądze to teraz widzę że coraz bardziej się nam je rozchodzą, non stop na coś podbiera i obiecuje że odłoży je na miejsce jak dostanie wypłatę od siostry... Wkurzyłam się dzisiaj bo rano mówił mi że ma na koncie 500zł i że od siostry ma dostać 700zł za kilka dniówek. Teraz przyszedł i mi wylicza na co przeznaczy te pieniądze z konta i te od siostry... Powiedziałam mu że ma co do złotówki w tej chwili odłożyć pieniądze. Wkurzony pojechał do siostry po 700zł i ma je odłożyć tam skąd podebrał.
za zarejestrowanie!

a co do kasy. no nie fajnie.. pożyczył tej siostrze któa nie daje mu wypłaty ? też sobra siostra... dobrze wie ze teraz macie Jaśka więc wiadomo macie więcej wydatków a ona jeszcze pożycza od Was taką kasę

ale powiem Wam że jak dostaliśmy kredyt to chcieli od nas pożyczać pieniądze, ale że to akurat moja mama i teściowa to pożyczaliśmy bo od razu jak wzięły swoją kasę to nam oddawali i wiedzieliśmy ze na pewno nam oddzadzą

a jakieś blogi gdzie sa przepisy na dania na obiady? bo te co podałyście oprócz Kabrieli to są raczej ze słodkościami :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-25 o 14:37
Stary 2013-09-25, 14:37   #2661
Kabriela
Zadomowienie

A ja zmusiłam się do zrobienia sobie obiadu i tak miałam dwa średniej wielkości kotlety schabowe, ziemniaki, pieczarki z cebulką, pietruszką w śmietanie. I jestem teraz najedzona aż za bardzo....
Stary 2013-09-25, 14:42   #2662
sorento
Rozeznanie

za wszystkie tygodnie i za wizyty

A dla dziewczyn wściekłych na tż i żeby atmosfera się oczyściła i było lepiej

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A
Ja już po wycieczce do laboratorium, o dziwo dzisiaj nie było zupełnie problemu z pobraniem krwi, byłam dzielna, ale naklejki nie dostałam
Później pojechałam do szpitala, zarejestrowałam się na KTG,
No i odwiedziłam sklep zielarski i zakupiłam magiczny liść maliny, zaparzyłam sobie herbatkę, posłodziłam łyżeczkę cukru, nie wiem czy wolno ale gorzkiej napewno nie wypiję i ogólnie nie jest tragiczna
jednym słowem mission complete

Cytat:
Byłam na usg dzisiaj, ale tylko przepływy sprawdzali i podobno ciągle jest tak samo A mała tym razem główką w górze...się wierci wkółko
wiercipiętek mały czyli za 2 dni będzie w poprzek a potem znów główką w dół

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Odczyn Coombsa robi się, kiedy matka ma rh ujemne a ojciec dodatnie. Poniewaz 85% dzieci dziedziczy rh po ojcu, sprawdza się, czy nie występuje konflikt serologiczny między matką a dzieckiem.
Kiedy okazało się, że jestem w ciąży, mój lekarz od razu kazał poprosić ojca dziecka o to, by zrobił badanie na grupę krwi [ja wiedziałam, ze mam rh ujemne]. Wyszło, że mój TŻ ma rh dodatnie no i mój gon w każdym trymestrze zleca mi Coombsa
dzięki my mamy oboje Rh+, to pewnie temu nie zleca

Cytat:
o jaki duży maluszek!!! mój wg Twojego pierwotnego terminu 2 tygodnie młodszy, zobaczymy za tydzień ile waży, bo mamy usg oszczędzaj się ile możesz

coralady córeczka przesliczna pewnie po mamusi

Odebrałam wyniki, wszystko ok, łącznie z glukozą po obciążeniu

Sylwiaaa88 żeby Ci się też przyjęła bez przeszkód, gdzieniegdzie pozwalają wcisnąć cytrynę, ale ja oczywiście przypomniałam sobie o tym w momencie, jak dostałam kubek w łapkę

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:42   #2663
Kabriela
Zadomowienie

Lineczko nie wiem po co poszukujesz bloga, czy żeby się zainspirować, czy znaleźć ciekawe dania, teraz wpadłam na pomysł, że ciekawym blogiem jest blog Magdy Gessler, fajnie tam pisze o warzywach i jedzeniu, dosyć ciekawe rzeczy
http://magdagessler.natemat.pl/
http://www.ewa-wachowicz.pl/
nią ostatnio bardzo się inspirowałam w kuchni, z ciekawości można wejść i zobaczyć co dobrego tworzy

to o wypiekach....
http://www.mojewypieki.com/przepis/wuzetka

Edytowane przez Kabriela
Czas edycji: 2013-09-25 o 14:45
Stary 2013-09-25, 14:43   #2664
Anoula
Zakorzenienie

oj... niełanie się Damian zachował, też bym się wkurzyła. Jak pieniądze miały być odłożone to nie pożyczane siostrze, która dodatkowo zalega Damianowi z pensją
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:48   #2665
coralady
Wtajemniczenie

lineczka,nemosek,sorento dzięki

sorento mama nie jest taka łądna jak córka Brawa za dobre wyniki!

Domi super,że Jasiek już zarejestrowany.Tż powinien sprawy finansowe konsultować z tobą,ja bym się wściekła

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-09-25, 14:48   #2666
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Lineczko nie wiem po co poszukujesz bloga, czy żeby się zainspirować, czy znaleźć ciekawe dania, teraz wpadłam na pomysł, że ciekawym blogiem jest blog Magdy Gessler, fajnie tam pisze o warzywach i jedzeniu, dosyć ciekawe rzeczy
http://magdagessler.natemat.pl/
http://www.ewa-wachowicz.pl/
nią ostatnio bardzo się inspirowałam w kuchni, z ciekawości można wejść i zobaczyć co dobrego tworzy

to o wypiekach....
http://www.mojewypieki.com/przepis/wuzetka
hm wiesz co i jedno i drugie, bo mój TŻ marudzi ze ciągle robię to samo więc musze urozamicić jedzenie :P nie moja wina że mam okrojony gust co do obiadów :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-25, 14:53   #2667
lubieolowki
Raczkowanie

Za kolejne tygodnie i wizyty

Trele - stożek normalnie Jak mi się ostatnio Kuba wypiął z jednej strony to myślałam, że łzy mi ciurkiem polecą ^^ A co dopiero jak taki brzuchol się formuje

Cytat:
czesc

nemosek

De28 zdrówka dla syna,

Trele

paulina
kurcze szkoda malego,

Łoooo Klocek, faktycznie Ale to super! Ja bym się cieszyła jakby mi się termin o 2 tyg. wcześniej przesunął xD Ale w Twojej sytuacji to faktycznie LEŻ i ODPOCZYWAJ!!

A, no i co do tego brzucha w tym 19. tyg - dlatego się właśnie cieszyłam, że nic nie widać i że w miarę ładnie wyglądam, a to babsko mi wyjechało z tekstem, że sadło jak w 9. miesiącu ciąży...

Cytat:
Maaaaaaasa ciuszków Mogłabyś nawet bliźniaki urodzić i by starczyło ^^ A córeczkę to masz piękną jak z obrazka Ale się będą chłopaki za nią oglądać

Cytat:

Lineczka z tego co pamiętam
http://www.mojewypieki.com/

Domi Jasiu zarejestrowany

Ciekawe co tam u malucha Dzidzi słychać ?

Miłego popołudnia
Oj tak, mojewypieki polecam

My dzisiaj zaczynamy 31. tydzień. Mam wrażenie, że to się dłuży jak nie wiem i że jestem tutaj na samym szarym końcu ^^ Wszystkie już porodzicie dzieciaczki, a ja jeszcze będę czekała xD
Dopisuję się do ekipy chorobowej - gardło boli i zaczynają też uszy :/:/ Kuruję się cały czas pod kołdrą i z herbatą w łapie. Zdecydowaliśmy jednak do ginki iść dzisiaj, a nie za 2 tyg jak wcześniej myśleliśmy, może ona coś doradzi i przy okazji sprawdzi czy małemu jakoś nie udziela się moje świetne samopoczucie...

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:57   #2668
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Jak mi się ostatnio Kuba wypiął z jednej strony to myślałam, że łzy mi ciurkiem polecą ^^ A co dopiero jak taki brzuchol się formuje
My dzisiaj zaczynamy 31. tydzień. Mam wrażenie, że to się dłuży jak nie wiem i że jestem tutaj na samym szarym końcu ^^ Wszystkie już porodzicie dzieciaczki, a ja jeszcze będę czekała xD
Dopisuję się do ekipy chorobowej - gardło boli i zaczynają też uszy :/:/ Kuruję się cały czas pod kołdrą i z herbatą w łapie. Zdecydowaliśmy jednak do ginki iść dzisiaj, a nie za 2 tyg jak wcześniej myśleliśmy, może ona coś doradzi i przy okazji sprawdzi czy małemu jakoś nie udziela się moje świetne samopoczucie...
mnie wczoraj Nela tak kopała jak się położyłam że też mnie strasznie bolało, momentami to tak z zaskoczenia że aż podskakiwałam a TŻ się cieszył i to upodobała sobie lewą stronę a jak na lewej leżę to i wtedy jeszcze mocniej ją czuję

oj zleci Ci nawet się nie obejrzysz... ja też dopiero byłam w 20 tygodniu a tu już 35 mi leci

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-25, 14:58   #2669
nasturcja7667
Zadomowienie

Dżem jabłkowo-malinowy zrobiony. Sok malinowy- zrobiony. Prasowanie- nie zrobione od dni trzech sobie czeka. Wymienię konfitury na prasowanie!!!

Spać mi się chce. Jestem jak 2latek- drzemka w dzień być musi....

A co do blogów kulinarnych- ja w sumie zawsze googluję to, na co mam ochotę. Nie mam ulubionego bloga "ze wszystkim". Ale moja koleżanka prowadzi fajnego bloga: widelcempomapie.blox.pl
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:01   #2670
Kociak85
Zadomowienie

coralady, śliczną masz córeczkę Ja sobie ostatnio wymyśliłam, że moja córki też musi być śliczna i fajnie jakby miała blond włoski tyle, że nie za bardzo ma po kim te blond włosy mieć...

lineczka, http://www.olgasmile.com

Ja dzisiaj jakaś nienażarta jestem. cały dzień coś podgryzam. Dzisiaj na obiad frytki z jajkiem - idę sobie zrobić, nie będę czekać dziś na męża, bo pół kuchni zjem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości