|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Dzien dobry!
Wspolczuje wszystkoch chorobsk. Biedne jestescie Co do Tz to ja dalej jestem zdania ze 50% to nasze ciazowe hormony . U mnie bylo to samo .. Teraz jest super .. Ja duzo przeczekalam , przetlumaczylam, choc nerwy byly I lzy I nie raz mialam ochote wypierdzielic jego szafe przez okno. Oczywiscie kto jest nieodpowiedzialnym dupkiem ten jest, ale w wielu sytuacjach poprostu nasze myslenie w ciazy sie zmienia - facet nie nadarza , nie przetwarza. U mojego trwalo to ponad 6 ciazowych miesiecy ale teraz zaskoczyl I wierze ze bedzie dla mnie duza pomoca I wspanialym tata. Oczywiscie wyjdzie w praniu MAoMAMI - ja slodze lyzeczka miodu . Tak wyczytalam ze lepiej .. Masz ta herbatke sypana? Czy w torebkach? Mnie wkurzaja te smieci co tam plywaja Ja dzis pospalam, choc w nocy 5 razy pobudka na siku nigdy AZ tak nie mialam , nawet na poczatku.. Do tego chyba mi sie brzuch spina? Jest mega twardy I zobaczcie jaki ma ksztalt ImageUploadedByWizaz Forum1380103533.253670.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój kot od rana sobie umyślił, że musi siedzieć na radiu jak on mnie czasami denerwuje to już brak słów, ale z plusów to moje dziecko dało mi trochę pospać dziś, nie wierciło się tak szaleńczo w brzuchu ![]() co do przygód z TŻ-tami to współczuję Wam dziewczyny takich niemiłych sytuacji. Mój odkąd zaszłam w ciążę jest naprawdę bardzo pomocny, mam nadzieję że potem też będzie
|
||
|
|
|
#2613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Czyli to już się zaczął 9m miesiąc? Czy od 37 tygodnia?czyli 36 i 1 d.?Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Wiecie że z aplikacji mobilnej nie mogę znaleźć tego wątku? |
||
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Majeczce juz ciasno to sie rozpycha moze cos jeszcze sobie pouciaga z mamusiowego brzucha
|
|
|
|
|
#2615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam na usg dzisiaj, ale tylko przepływy sprawdzali i podobno ciągle jest tak samo
A mała tym razem główką w górze...się wierci wkółko ![]() kolejnych tc I przytulam wszystkie wkurzone na Tż-tów niech te chłopy się opamiętają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie lekko głowa ćmi, idę zaraz się przejść na dwór. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 34 tygodniu, zostało 42 dni do porodu
![]() Byłam wczoraj w ciuchu, ale dla dziecka nie było nic konkretnego. Kupiłam tylko taką czapeczkę za 2 zł. Dzisiaj zajdę do komisu po kilka par śpiochów i kaftaników. Oczywiście dla siebie też musiałam nakupować, bo jakby inaczej http://beautyhairandfashion.blogspot...cond-hand.htmlPospałam prawie do 10 i łeb mi pęka |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam telefon od znajomej,że nasz chrześniak złamał nadgarstek w dwóch mejscach i miał operację wczoraj, jakieś druty mu powstawiali i będzie miesiąc w gipsie
Biedaczek,w przedszkolu to się stało...podobno spadł z jakiejś belki Ehh...szkoda mi go ![]() Trele mała się wypycha nie tędy co trzeba
|
|
|
|
#2618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale się nakupowałaś, sukieneczka bardzo mi się podoba!! ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty.Czekamy na dobre wieści Cytat:
![]() Ktosiula Oglądnęłam sobie niektóre zdjęcia tej babeczki,piękne Spodobały mi się obrączki z pierwszego zdjęcia ![]() De Postaram się cyknąć fotkę koloru ściany . Ciężko kolor ująć na zdjęciu.Na 1 fotce kolor który wcześniej gdzie indziej wychodził szarofioletowy (mieszany barwnikiem) a teraz wyszedł beżowy ![]() Na drugiej kolor naszej sypialni (gotowa farba) Miss chyba Ty pytałaś o model pralki Dzwonili ze sklepu int. pralka będzie jutro dopiero |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Majka nieźle tam Ci odstawia w tym brzuchu ![]() Miki super zakupki, i gratuluję tyg., Kyte Tobie też Dzastin co się zapomnę, to mi przypomnisz u nas też dziś 36 tydz. a jakie mam bóle w krzyżu
|
|
|
|
|
#2622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu za dużo obowiązków na siebie bierze, a rodzice to wykorzystują..bo widzą że daje radę i się na to sam dobrowolnie zgadza.Może warto porozmawiać z nimi?Nie sama praca się żyje. Cytat:
czyli 9 miesiąc?Cytat:
![]() Cytat:
Te przepływy to pewnie już do końca się nie zmienią.Najważniejsze że nie pogarszają się Cytat:
![]() Przywieźli lodówkę,w końcu! Ale się panowie zasapali jak ją wnieśli na 4 piętro ![]() W ogóle to nie cytuje mi dzisiaj wszystkiego Miałam coś pisać do Domi,aha złote dziecko macie!!!
|
|||||
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Miki wcześniej A mi zostało 50 dni |
|
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieskromnie powiem że udały mi się gołąbki
A robiłam po raz 1 w życiu Idę dziś po kolejną główkę kapusty i jadę z koksem
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Trele, ale Majka tam Ci akrobacje robi
kyte, jedyne, co mogę poradzić, to, żeby mąż zaczął ich odzwyczajać już od zaraz, przed pojawieniem się córki. I wyobrażam sobie, że łatwo nie będzie, bo rodzice pewnie uważają, że należy się im taka pomoc. Dziwne tylko, że wymagają tego tylko od niego skoro mąż Twój ma sporo rodzeństwa. Trzymam kciuki, żebyście to sobie jakoś poukładali. Zmykam do sklepu i biblioteki
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale te tygodnie lecą ostatnio ![]() Dzwonili do mnie z potwierdzeniem na warsztaty ![]() Dziewczyny które były na bezpiecznym maluchu bo już nie pamiętam jak pisałyście w czasie konkursów trzeba coś wymyślić kreatywnego? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() Idę myć lodówę ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Według USG tak? |
||
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w szpitalu na usg się potwierdziło, co do dnia W ogóle lekarz mi powiedział że waga małej idealnie się pokrywa co do dnia i tygodnia ciąży.
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek- to masz podobny kolor do mojego.Uwielbiam te odcienie.Tu w salonie
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-25 o 13:19 |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
słońce w skorpionie, księżyc w rybach.
jesteśmy dociekliwi, pomysłowi, wyznaczamy oznaczone cele i często za wszelką cene dążymy do ich realizacji, osoby z pod tego znaku pamiętaja też bardzo dobrze o słabościach przeciwnika, cierpilowość jest glównym atutem tego znaku, skorpiony nie zapominają wyrządzonych krzywd praktycznie nigdy. księżyc w rybach robi z nas osoby potrafiące współczuć, apodyktyczne, nieco uległe, z reguły o zmiennych nastrojach. Rodzina często może nie wiedzieć, czego się po Tobie spodziewać, podatność na wplyw innych, często osoby z księżycem w rybach nie kierują się logiką, a intuicją. słońce również w skorpionie, więc cechy jak powyżej. księżyc w raku. czyli główną cechą są głębokie i uczciwe uczucia, wrażliwość, nieśmiałość, przesądność, ogromne przywiązanie do rodziny, bliskich przyjacioł. celem w życiu osoby z rakiem w księżycu jest zapewnienie rodziny "idealnej", jak z przysłowiowego obrazka. osoby z pod tego znaku są niezwykłe opiekuńcze i troskliwe. jade niebawem do szpitala ... nie wiem czemu, mam stres
|
#2632 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
DE nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia ![]() To ja też wrzucam zdjęcie mojego łobuzka Za jakieś 2 h usunę. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-09-25 o 18:50 |
|||
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
głowa mnie boli...
coś z ciśnieniem chyba nie tak. córa za bardzo nie chce jeść, troche podziubie.. na rękach tylko by była... o tyle dobrze, że udało mi się jechać oddać kurtyny przeciw kurzowe - zdębny wydatek i zakupić okleinę. mała mi padła w aucie. teraz jak chce sprzątać, to tylko: mama ki!!! (mama na rączki) ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- za wszystkie tc
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2635 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za tydzieńCytat:
Cytat:
Zostały Nam terminowo ostatnie 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a propo tej herbaty z liści malin,od którego tyg ją najlepiej zacząć pić?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy okazało się, że jestem w ciąży, mój lekarz od razu kazał poprosić ojca dziecka o to, by zrobił badanie na grupę krwi [ja wiedziałam, ze mam rh ujemne]. Wyszło, że mój TŻ ma rh dodatnie no i mój gon w każdym trymestrze zleca mi Coombsa ![]() Wróciłam! Nadrobiłam nawet ![]() Robię soczek z malin na zimę Byłam w lumpku, ale nic ciekawego nie było. Kupiłam małemu taką cieplejszą czapeczkę i spodenki z nexta, ciemnoszare. Było milion sukieneczek, falbaneczek, a dla chłopców nic |
|
|
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz żałuję że nie wzięłam innej tapety na jedną ścianę ![]() Jak ustawię ładnie to Wam pokażę ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
My się dziś witamy w 29 tygodniu Młody w nocy dawał czadu, chyba pierwszy raz tak mam az 75g mam nadzieje że dam radę.De, Ola słodkich macie tych syneczków |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w okolicy Bigy nie ma, mam dużego Robana i tam jeżdżę. Ale dziś mi się udało i kupiłam sobie nową marynarkę, taki blezer czy zwał jak zwał, do pośladków z Vila - zawsze o takiej marzyłam , bluzkę idealną na ciążę z H&M i spodnie od piżamy w serducha A teraz zaszalałam i zjadłam Bounty Trio i popiłam to szklanką Pepsi ![]() Jutro idziemy spotkać się z położną Dostaliśmy namiary na fajną babkę i zobaczymy co z tego wyjdzie i przy okazji szpital sobie oglądniemy
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-09-25 o 13:53 |
|
|
|
|
#2640 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Poodkurzałam ale się zmachałam
a jeszcze umyć podłogi..W ogóle przyszedł mąż i powiedział że chciałby dziś pomalować pokoik Zrobię coś pysznego dziś dla niego może poprawię mu humor.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za tydzień
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

nigdy AZ tak nie mialam , nawet na poczatku..
KCIUKI DLA ANI 

A mała tym razem główką w górze...się wierci wkółko
niech te chłopy się opamiętają 

Biedaczek,w przedszkolu to się stało...podobno spadł z jakiejś belki 

a jakie mam bóle w krzyżu

mam az 75g mam nadzieje że dam radę.