|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
uzupelniajac swoja wypowiedz w odniesieniu do zdjec, które zamieściła smv. Wpartruje sie w te zdjecia i tam kleju kolo zamkow nie widze(moze poza pierwszym zdjeciem). Niemniej fakt faktem, klej na zebach zolknie i nic sie z tym zrobic nie da ale z drugiej strony to sie bardzo w oczy nie rzuca - przynajmniej mnie sie tak wydaje. Inna sprawa jest higiena - jesli ktos nie umie/lubi dbac o zeby, to jak zalaza mu aparat i dalej nie dba o higiene to jest zupelna porazka...
|
#3332 | ||
|
Kokon pro
|
moja kolezanka tez tak miala i orto cos jej chyba z 6tkami przestawiala bardziej ale nie mam pojecia co najlepiej zapytaj mistrze mentora czyli orto Cytat:
nie helmu sie nie dorobil jeszcze za to ma topor :d miecze, szable, pistolety,sztylety,shurik eny(te gwiazdki jak ninja -nie wiem jak dokladnie pisze sie ta nazwe) i maske gazowa Cytat:
ale jakby sie uprzec i poprosic o wyrownanie rowniutko z zamkami to pewnie by to zrobili ;] mi to w sumie tak bardzo nie przeszkadza tylko mam nadzieje ze zadne przebarwienie sie nie zrobi
|
||
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
Hej! jestem tu nowa
Ale od jakiegoś czasu przegladam ten wątek i Wasze wypowiedzi naprawdę dużo mi dały Już jutro również dołaczam do grona... aparatek
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() separacja uniemożliwiła mi jedzenie trwardszych rzeczy i czekolady (bo od słodkiego bolały mnie zęby) ogólnie nie bolało tylko łaskotało ![]() najpierw założyli mi górę. przez pierwszy tydzień jadłam w zasadzie papki i jogurty bo bolało mnie jedzenie czegokolwiek innego, po dwóch jadłam już normalnie. później założyli mi dół ale wtedy szybko zaczęłam normalnie jeść. samo z siebie nic nie bolało. tylko przy jedzeniu. i to dziwne uczucie
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Madzia
(madziaaa21)Widzę że przyłączyłaś to grona Wizażystek właśnie przez aparat podobnie jak ja ale juz mi się tu bardzo podoba i przeglądam wiele wątków Tak że mam nadzieję że i Tobie się spodoba i się zadomowisz ![]() Wracając do aparatu to koniecznie opisz swoje wrażenia "tuż po" no i może załączyłąbyś fotki swojego cudeńka ![]() Życzę miłego użytkowania (forum także) i szybkich efektów ![]() Djana
|
#3336 |
|
Rozeznanie
|
hej
Ale ten czas leci... ja już nosze aparacik dokładnie 111 dni i efekty już są moja przerwa juz prawie zamknięta Wiecie co? śniło mi się, że moja dwójka która jest niepodłączona jeszcze do łuku została podłączona na wizycie i się zaczęłą szybko prostować hehe A jutro wizyta u orto no ciekawe co będzie robić... sny sie podobno tłumaczy na odwrót więc pewnie nie podłączy jeszcze tej dwójki ehh tak mnie już ona denerwuje ... mam nadzieję, że do września ząbki będą prawie proste:P Ale się cieszę, że mam swój kochany aparacik to najlepszy wynalazek jaki mogli wymyślić hehe pamiętam, jak reagowałam jak ktoś zaczynał mówić o zebach... swoje chowałam jak nie wiem, a teraz? szczerze ząbki wszędzie hehe mimo iż jeszcze nie są do końca wyprostowane pozdrawiam musiałam się komuś wygadać hehe
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() A mi sie dzisiaj zamek odkleil .. i to na 1 :/ Jutro bede musiala zadzwonic do ortodontki i isc na wizyte .. :/
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
|
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie denerwuje??? nieee... ja sie bardzo rzadko denerwuje a to mnie akurat rozsmieszylo bo wiem dobrze do czego jest klej a jak juz pewnie przeczytalas z tym klejem da sie cos zrobic- isc na porzadne czyszczenie(piaskowanie). .. no i klej oczywiscie trzyma zamki ale ten ktory znajduje sie poza zamkiem nic nie robi tylko szpeci...aaa... bialy nalot... to nie wiem... ja osobiscie bialego nalotu nie mam tylko ten klej spod zamkow mi wylazi ... |
|
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
czy wszystkie Aparatki z naszego grona chudną podczas noszenia aparatu?
ja jestem z natury bardzo szczupła, wręcz filigranowa i przez te przejścia: gumki separacyjne, wizyty kontrolne+podkręcanie i co najgorsze – wyrywane chirurgicznie dwie ósemki – suma summarum strasznie schudłam. I wszyscy to zauważają dla mnie akurat nie jest to powód do radości, wręcz przeciwnie![]() Ciekawa jestem jak to jest u WAS?
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
u mnie normalnie... pomimo podkrecania co miesiac nie odczuwam tego strasznie... prawie zadnego bólu
![]() i ciesze sie z tego bo moge wszystko:P:P
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie po dokręcaniach też połowy rzeczy nie będę jeść. pominę fakt, iż nie jem od jakiś trzech miesięcy orzeszków i chipsów a jeśli chodzi o słodycze to wyrażnie je ograniczyłam. na anorektyczkę jeszcze nie wyglądam ale też mnie ta "zguba" 6 kilo zmartwiła
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane aparatki! jestem szczesliwa!!!!!!!!!
pozlam do orto wpirzylam sie przed kolejke wazna sprawa no nie pani zobaczyla niedokonczonego zabka i mowi ze robimy! juz w czwartek 17 maja bede zadrutowana;a0))tak sie ciesze!!!!!!!!! jeszcze tylko musz eprzezyc ten tydzien 2 kolosy jednego dnia z nienormalna baba nie wiem jak to zniose...;(( co do chudniecia....chialabym schudnac waze 54 kilo ale widac po mnie ze jestem okraglejsza....niby nie jem slodyczy duzo ale batonik to zawsze jakis jem po obiedzei;P i pije dzien w dzien soki biedronkowe te przecierane i wicie co?pomaranczowieje;P
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za odpowiedzi!
Już dziś od ok. 11 mam aparacik Zakładanie trwało strasznie krótko - jakieś 15-20 minut jak na razie mam tylko na górę i okaże się po ok. 3 miesiącach czy będzie tez trzeba na dół. Jak do tej pory jest super, całkiem fajne uczucie , praktycznie nic nie boli (no chyba, że podczas jedzenia, ale jak na razie w grę wchodzą tylko jogurty ) i nawet prawie nie czuję że go mam Zdążyłam się też już przyzwyczaić do swojego wyglądu w... aparacie i moim zdaniem całkiem fajnie to wygląda , przynajmniej oryginalnie Z zamieszczeniem fotki chyba... jeszcze troszkę poczekam Ale postaram się zrobić to jak najszybciej
|
|
|
|
#3344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Separacja to nie ból - ale faktycznie łaskotanie Ale jeśli się o tym nie myśli... to praktycznie nic nie czuć Tylko przy jedzeniu czegoś twardszego tylne zęby strasznie bolały i były wrażliwe na dotyk , więc zdałam się raczej na jogurty...
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Aparatki
![]() Ja nie schudłam wogóle. I bardzo dobrze bo już chyba zostałby ze mnie cień. Jem wszystko tak jak jadłam przez aparatem. Uważam tylko na twardsze rzeczy bo boje się o uszkodzenie aparatu. Tylko po założeniu i po pierwszej kontrolnej wizycie przez kilka dni nie mogłam jeśc twardych rzeczy. Pod koniec maja mam wizytę kolejną a ja już chciałabym zmienić gumki bo juz mi się znudziły. A czas między tymi wizytami tak mi się ciągnie Różowe gumeczki bo takie teraz mam są śliczne i polecam bo moim zdaniem wyglądają o wiele ładniej niż turkusowe, są delikatniejsze i nie rzucają się tak w oczy. Zakochałam się w nich ![]() Pozdrawiam PS. Musze się wkońcu zmobilizowac z fotkami. Nie bijcie
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde, ale mnie dawno nie bylo tu..
no ale, tak jakos wyszlo,heh. teraz juz jestem i opowiem Wam o dzisiejszej wizycie u orto... to 4 juz z kolei wizyta i orto po raz pierwszy zmienila mi drut na grubszy. i tak mnie teraz zeby ciagna, ze szok:/ bola gorzej, niz od razu po zalozeniu. w sumie, to ja mam teraz dwa druty, bo na jednym zebie nie mialam zamka, dzis mi go zalozyla i jeden z drutow, ten cienszy przymocowala do wszytskich zebow, razem z tym 'dzisiejszym'. no a ten grubszy drut przymocowany jest do wszystkich zebow, oprcz tego, na kotrym zamka nie mialam. i gumki mi zmienila. ale taki jakis ohydny kolor, sama nie wiem czy to srebrny, ale taki mocno mocno srebrny, czy jakis inny:| nawet nie pytala jaki chce. no ale kolejna wizyta za niecaly miesiac,wiec przezyje ![]() i pytanie: co robicie, jak Was zeby bola? |
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki mam do was pytanko.
Mam tzw. tyłozgryz.Wiem,że nie jest konieczne zakładanie aparatu na dolną szczenkę (mam teraz na górnej,nosze już rok).Czy któraś z was ma ,lub miała na dwóch szczękach załażone aparaty?Zmienił się wam układ szczęki czy coś? Bo nie wiem czy to takie konieczne zakładanie dolnego aparatu i się wacham troszkę,więc odpowiedźcie mi proszę
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Ja wprawdzie nie jestem aparatką tylko aparatkiem
ale moge powiedzec iz mimo mojich wysiłków i codziennych ćwiczeń schudłem 5 kg ale juz sytułacja się ustabilizowała i trzymam się
|
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Kochani mam problem, może podpowiecie mi jakieś rozwiązanie... Otóż zaczęły mi krwawić dziąsła nad aparatem - mycie zębów sprawia mi wielki ból
(na całym łuku) podejrzewam że duże znaczenie ma fakt iż szoruje zęby ruchami poziomymi a nie okrężnymi ( bo jak myję okrężnymi to mniej mnie boli ale wtedy kiepsko się zęby koła aparatu czyszczą) Umówiłam sie do stomatologa ale dopiero na 1 czerwca(a orto mam 30 maja), lekarka powiedziała mi przez telefon żeby pastę/płyn Meridiol stosować. Może Wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?? jakieś sprawdzone sposoby??Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
mi na ból pomaga tylko porządna impreza. No i chwilowo proszki przeciwbólowe. A także pasta do zębów Lacalut aktive. Ona tak jakby troche znieczula buzie.
|
|
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ma separacje 2 tydzien i nic mnie nie boli, z początku cos to przeszkadzało ale po 2 dniach było spoko. A jutro naklejam aparat ))))))
|
|
|
#3352 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
a BTW moja szpara zrobila sie wieksza yh jest miedzy calutkimi gornymi jedynkami, wczesniej byla od polowy wysokosci yh zaraz lece do orto bo wstyd sie do kogos odezwac kurcze :P |
||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam tyłozgryz, mam 10 mm roznicy miedzy gorna i dolan szczeka. niesteyy na razie bede nosila góre na dół mnie nie stac
a czy mozna zalozyc dół gdzies tak po roku noszenia góry? byloby mi to bardziej na reke bo uzbieralabym pieniazki do tego czasu....pozdrawiam u mnie jeszcze 8 dni:P hehe
|
#3354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to chyba zależy od wady, jaką masz.
"Walcz! po to żyjesz, walcz! By zachować jeszcze twarz... Przecież jedną tylko masz na zawsze... Nie! nie poddawaj się! Przecież nie jest jeszcze źle, kiedy w oczy możesz sobie patrzeć!" ![]() Edytowane przez atrixa Czas edycji: 2007-05-08 o 16:27 |
|
|
|
|
#3355 |
|
Kokon pro
|
SMV pewnie ze mozna, pogadaj z orto
znam kilka osob ktore mialy pare miesiecy roznicy miedzy dolem a gora
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
no kasiek pare a rok to jednak dla mnie duza roznica;P:P
zalezy mi najbardziej na ladnym usmiechu no ale mam wade zgryzu duza bo jednka 10 mm to nie w kij dmuchał. ide juz za tydzień więc dowiem sie co i jak na 2 wiuzycie mowila ze po pol roku, 3 miesiacahc mozna ale ja bym jak juz mogłabym to po roku...a poza tym to jestem taka zmeczoan ze nie mam juz sił;(
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
nie chodzi o to, że w aparacie nie mogę nic jeść, wręcz przeciwnie: wcinam wszystko co do tej pory. Ale te I-e dni po podkręcaniach, czy jak nosiłam separacje...albo po dwóch zabiegach z ósemkami. Te kilka dni w każdych z tych przypadków zabrało mi kilka kilogramów przy mojej wadze, baaaardzo jest to zauważalne.Pocieszam się, że najgorsze już za mną - teraz tylko po podkręcaniu się pomęczę. Alufa - 3majmy się razem, może odzyskamy na wadze od wczoraj mam aparat na dole ![]() tak samo jak na górę - wybrałam kryształki i jest ok
kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post50636347 ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post50636439 Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-08 o 16:23 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
kochana pogadaj z orto niech rozlozy ci sume za dolny aparacik na raty, na pewno sie zgodzi wlasnie wrocilam od orto dostalam lancuszek na jedynki i dwojki i oczywiscie gratis wizyta ^^
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja mam juz za góre na raty po 500 zł 2 ratki tazke tyle dobtego..mysle ze da rade i rozloze sobie i dół,zna mnie i moja rodzine mysle ze problemu nie bedzie...pol roku jeszcze to jakas kase uzbieram
![]() dobrze masz kurcze ze masz wizyty za darmo, ta mmoja to se troche bierze..ale lubia ja mimo wsio ![]() jucha poka poka zdjecia
|
#3360 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
heh no wiesz za darmo mam jak cos jest nie tak jak mialo byc, czyli np jakas szpara mi sie zrobi, czy drut mnie uwiera i trzeba obciac, wiem tez ze jak komus zamek odpadnie czy ogolnie jakas awaria to jest gratis
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

Jestem idealna
wszak kula to kształt doskonały 

)
3/3/6-22/7/8

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pewnie po dokręcaniach też połowy rzeczy nie będę jeść. pominę fakt, iż nie jem od jakiś trzech miesięcy orzeszków i chipsów a jeśli chodzi o słodycze to wyrażnie je ograniczyłam. na anorektyczkę jeszcze nie wyglądam ale też mnie ta "zguba" 6 kilo zmartwiła

I bardzo dobrze bo już chyba zostałby ze mnie cień. Jem wszystko tak jak jadłam przez aparatem. Uważam tylko na twardsze rzeczy bo boje się o uszkodzenie aparatu. Tylko po założeniu i po pierwszej kontrolnej wizycie przez kilka dni nie mogłam jeśc twardych rzeczy.
bo juz mi się znudziły. A czas między tymi wizytami tak mi się ciągnie
Różowe gumeczki bo takie teraz mam są śliczne i polecam bo moim zdaniem wyglądają o wiele ładniej niż turkusowe, są delikatniejsze i nie rzucają się tak w oczy. Zakochałam się w nich