Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 17:20   #4291
pearl87
Raczkowanie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Jak się urodziła miała czarne oczy i włosy

To Tobie pewnie też brak jakieś wypadu żeby sobie dziecięce rzeczy pomacać fajnie się przecież tak na żywo wybiera i więcej można pooglądać i zobaczyć co fajniejsze a nie tylko na zdjęciach

Jesu Ty masz jakieś wielkie mieszkanie czy jak?? 4 godziny bez podłóg? To ja chyba jakoś na odwal się robię czy jak bo mi z podłogami zajmuje połowe tego co Tobie A jeśli chodzi o porządkowanie zbędnych rzeczy to staram się codziennie coś złapać, a to w kosmetykach swoich zrobić porządek, na następny dzień w małej, na kolejny jej ciuszki, kolejny komoda itd. i codziennie odkurzam i myję podłogi ale się pochwaliłam
no, jedynie na polowania lumpkowe czasem wyskakuję
jejku, dobrze, że mi mąż pomaga sprzątać ograniczam się do prania i obiadów. Zmywarkę jeszcze obsługuję
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:26   #4292
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
no, jedynie na polowania lumpkowe czasem wyskakuję
jejku, dobrze, że mi mąż pomaga sprzątać ograniczam się do prania i obiadów. Zmywarkę jeszcze obsługuję
No to nie tak, że mam w domu jak Perfekcyjna Pani Domu czy coś. Podłoga musi być czysta bo mata na podłodze z dzieckiem, a resztę można ogarnąć raz na tydzień. Jak się codziennie podłogę zmywa to nie ma takiego syfu, zresztą my mamy psa więc trzeba w miarę często zmywać.
Ja też ogarniam zmywarkę a jak mąż raz na rok w niej powkłada naczynia to wszystko mi źle poukłada i mnie wkurza wyciąganie

Och jak chciałąbym mieć możliwość wyrwać się do lumpka Zazdraszczam
Stary 2013-10-04, 17:56   #4293
karolina2121
siedzę i myślę

Dzisiaj na rehabilitacji przyszła pani doktor i oceniała jakie postępy zrobił Antos w ciągu miesiąca... powiedziała, że jest bardzo ładnie... ale nie podoba jej się, że trochę za bardzo główkę dociska do prawego barku, przykleiła mu jakiś plasterek, który reguluje napięcie mięśni czy coś i w piątek sprawdzimy czy coś pomogło

a tak w ogóle to znowu mam kiepski humor, wszystko mnie wkurza... mąż najbardziej... dzisiaj na spacerze powstrzymywałam się żeby nie ryczeć
Stary 2013-10-04, 17:56   #4294
ankaaa206
Wtajemniczenie

marchew pół łyzeczki kaszy, 50 ml wdy - ok 2 min gotujesz i do tego troche mleczka by rozrzedzić, Veronic nasze mleczko mozna podgrzac max do 40 stopni bo potem traci wszystkie wartości

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:01   #4295
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
Rzeczywiście warto być upierdliwym a przepraszam co malutka ma ze stópkami bo nie doczytałam wcześniej?
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to powodzenia na rehabilitacji! co było nie tak ze stópkami??
Stópki za bardzo kosi do środka - wykręca do środka duży paluch i razem za nim pół stopy leci. Ale poza tym lekarka stwierdziła, że jest za bardzo napięta i za mocno preferuje prawą stronę ciała, i robi "jaskółkę" leżąc na brzuszku z wyciągniętymi wzdłuż ciała rękoma, naprężając prawą stronę ciała. I jak ją badała, to Julka nie chciała trzymać głowy podnoszona do siadu- opadała jej do tyłu (a miała już wtedy - 20 września, prawie 4 miesiące skończone). Ale to już nadrobiła sama dzień po badaniu - i teraz szyję ma już silną i sama rwie się do siadania namiętnie.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
karota, najmbiej to Flo wazy na bank

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj, chyba moja Julka na tyłach - skończone 4 mies.+1 tydzień i tylko 5550 wczoraj na wadze.

------

Podajecie swoim maluszkom jakieś herbatki ziołowe albo wodę do picia między karmieniami mlekiem? - a jeśli herbatki to jakie? Można takie zwykłe zioła (rumianek lub koper) w ekspresówkach z apteki zaparzać, czy trzeba kupowac te granulowane herbatki dla dzieci?
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:05   #4296
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Powiem wam, dziewczyny, że czasem warto być upierdliwym Pewnie nie pamiętacie, ale pisałam że dostaliśmy skierowanie na rehabilitację stópek i jak wybrałam się do ośrodka rehabilitacyjnego 4 września, żeby zapisać Julkę, wyznaczyli nam najbliższy możliwy termin na wstępną wizytę "oglądową" u lekarki na 8 stycznia (szok!). Ale się nie poddałam. Dzwoniłam do nich codziennie rano, czy nic się nie zwolniło i w końcu 20 września dziewczyna z rejestracji spytała, czy zdążę przyjechać z dzieckiem za 25 minut, bo ktoś im nie potwierdził - uwierzcie, to był prawdziwy sprint, bo Julka jeszcze spała
Lekarka ją obejrzała dokładnie i wyznaczyła dwutygodniową rehabilitację od 7 do 18 października, czyli zaczynamy już po weekendzie. Codziennie po pół godziny, oprócz weekendów. Idziemy na Vojtę - pewnie i Julcia będzie płakać i ja razem z nią, ale lekarka stwierdziła, że ta metoda szybciej przyniesie efekty niż łagodniejszy Bobath.
super że się udało !!!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Maguisa ja czasami nie liczę ile mały w nocy się budzi, na śpiocha podłączam go i śpie dalej, rano młody budzi się koło 6 ale dajemu mu zabawki i śpimy do 8 a on chyba się bawi
Cytat:
Bosh następna - co do pogrubionego
ja też tak od kilku dni robię do łóżeczka włożyłam oballa i ukochaną krówkę, słyszę koło 7 że Młody gada ale łapie co ma pod ręką i nie wiem czy się bawi czy zasypia ale tak do 8.30 leży u siebie spokojnie, potem już marudzi żeby go wziąć

Cytat:
Cholera...kupiłam małej kombinezon - wiedziałam że mam się patrzeć na takie z zamkami do nóżek ale oczywiście kupiłam rozsuwany na środku...i za chiny nie umiem jej w to ubrać w środku polar - tak jak Vil pisała, żadnego poślizgu...Jak się coś takiego ubiera na dziecia?
Do tego też z takim zamkiem na jesień - teściowa kupiła, i to samo, nie umiem małej tego założyć
nie ja pisałam, ale teraz to mnie wystraszyłaś, ostatnio kupiłam dwa na zimę używane na all - za 15 zł każdy, 80 - ze smyka niby i skądś tam - rozpinane do stópek - ciekawe jak w środku

Cytat:
Mój bystrzak rozpracował panel muzyczny w macie przyciągnął ją i uderzał łapką, parę razy udało mu się uruchomić i był trochę zdziwiony później już ogarnął, że jak pacnie to będzie grało i śmiał się jak szalony

a później.... podniósł dupkę jak do czworakowania jakby miał ręce silniejsze (bo nie opiera się jeszcze na wyprostowanych) to pójdzie
ale dzielny qrde, Przemek dostał grający tel i w ogóle nie łapie że może tym grać - tylko do buzi pcha

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:10   #4297
karolina2121
siedzę i myślę

zapomniałam się pochwalić- 3 próba marchewki - super udana! nie nadążałam z łyżeczką, a Antoś mnie popędzał kopiąc nogami i pokrzykując co raz: Ejj!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 18:13   #4298
Magiusa
Zakorzenienie

A ja z tym glutenem zastanawiam się nad tym
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx

Któraś z Was podała linka do bloga w którym napisali, że właśnie tak wprowadzali i chyba z tego sposobu skorzystam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:19   #4299
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

btw. jakby któraś chciała kupić kombinezon na teraz to polecam gorąco h&m wygodny do wkładania, miękki no i widok dziecia w tym powala
ale cudnie wygląda

Cytat:
Sesja Helenka łapała zabawki już od kilku dni, ale dzisiaj zaczęła pięknie do przodu wyciągać łapki
Najpierw delikatnie smakowała a potem już chciała pożreć klocka
super

Cytat:

i codziennie odkurzam i myję podłogi ale się pochwaliłam
a ja co drugi dzień ścieram kurze itp ale podłóg nie lubię, i zazwyczaj całe mieszkanie na błysk a podłogi brudne ... przy kocie to jednak żwirek się pałęta po panelach itp ... i wygląda jak nie posprzątane

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

zastanawiam się czy kąpać małą?? bo miała szczepienie... ostatnio jej odpuściłam...
vil a wy nie szczepiliście nawet na żółtaczkę??
a dlaczego nie kąpać? my normalnie wszystko robiliśmy z Przemkiem po szczepieniu.
szczepiliśmy na żółtaczkę w lipcu dopiero, po 3 miesiącach, a w sierpniu miał błonicę-krztusiec-tężec pierwszą dawkę.

---
Młody dostał od babci Księgę Dźwięków i Uwaga, to niebezpieczne! z Biedry. nie docenia jeszcze wartości literatury, tzn docenia jej walory smakowe

Stary 2013-10-04, 19:05   #4300
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
O super A gdzie?
Szkoda, że nie podeszłaś
To widziałaś mnie w moją koleżanką jeszcze sprzed ciąży - ma córkę z grudnia 2012

Śliczna! I faktycznie pożera klocka

Super w nim wygląda My mamy podobny ale różowy i nie tak puchaty
Hhehe ja w oknue bylam i skojarzylam po wozku i jak pognalas do domu hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:16   #4301
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Stópki za bardzo kosi do środka - wykręca do środka duży paluch i razem za nim pół stopy leci. Ale poza tym lekarka stwierdziła, że jest za bardzo napięta i za mocno preferuje prawą stronę ciała, i robi "jaskółkę" leżąc na brzuszku z wyciągniętymi wzdłuż ciała rękoma, naprężając prawą stronę ciała. I jak ją badała, to Julka nie chciała trzymać głowy podnoszona do siadu- opadała jej do tyłu (a miała już wtedy - 20 września, prawie 4 miesiące skończone). Ale to już nadrobiła sama dzień po badaniu - i teraz szyję ma już silną i sama rwie się do siadania namiętnie.

Oj, chyba moja Julka na tyłach - skończone 4 mies.+1 tydzień i tylko 5550 wczoraj na wadze.

------

Podajecie swoim maluszkom jakieś herbatki ziołowe albo wodę do picia między karmieniami mlekiem? - a jeśli herbatki to jakie? Można takie zwykłe zioła (rumianek lub koper) w ekspresówkach z apteki zaparzać, czy trzeba kupowac te granulowane herbatki dla dzieci?
Kupuj ziola, zaparzaj lekko. Gotowce maja cukier
Ja daje rumianek, koper, wode..
Zwykle zaparzam max mocne i rozwadniam dość mocno. I naturalne a nie chemiczny slodzony syf

Zu dzis byla aniol
Jadla, spala, nie plakala, W KONCU ZJADLA SLOIK BEZ PLUCIA, spi
ja chce więcej takich dni

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:23   #4302
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Sesja Helenka łapała zabawki już od kilku dni, ale dzisiaj zaczęła pięknie do przodu wyciągać łapki
Najpierw delikatnie smakowała a potem już chciała pożreć klocka
ślicznotka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Pampersow 4 uzywamy i jest okoryginalnych
dzięki, kupiłam dziś jedną sztukę i zobaczę

Cytat:
Co do pieluch - w dzień używam Dady 4 i wczoraj znowu małą 2 razy przebierałam bo przeciekły, a potem jej się tak ulało, że cała była obrzygana i znowu musiałam ją przebierać przez te pieluch drugi raz w tym tygodniu robię pranie
Na noc używam pampersów 4 i nic nie przecieka

Pianinko? takie jakieś płaskie dla małych dzieciów? muszę oblukać o co chodzi dzięki za podpowiedź
Nam też przeciekają kupa bokiem wychodzi, za luźne są te majteczki...

Tak, pianinko dla małych dzieci

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
anka, xal- pytałyście o śpiworki, to w końcu po długich rozważaniach i szybkiej konsultacji z tżtem kupiłam BabyLux czarny z polarkiem zielonym ok 105cm- jest cudny super wykonany, trochę drogi ,bo 85 zł plus przesyłka, ale chyba warto wygląda na cieplutki

Justi spróbuj dady 4 - Młody waży ok 7400g i dla niego są ok
Do wózka czy do spania??

Próbowałam Dady, jest za duża i to sporo :/
Cytat:
o też fajne! chociaż ja akurat miałam na myśli takie o: http://allegro.pl/miekkie-pianinko-k...595144424.html
http://allegro.pl/wielofunkcyjne-org...591548467.html
Cytat:

Rozumiem, oby pomogło!

Jeśli herbatka to absolutnie nie grnulat w którym jest ponad 90% cukru ja kp, więc nie dopajam ale możesz kupić jakiś koper

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:44   #4303
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia u mnie karuzelka nawet godzinę gra od kiedy młody przy niej majstruje i przełącza sobie melodyjki
u mnie gra o 1 w nocy...jak dziecko postanowi, ze czas na impreze.

MAM PYTANIE:
czy Wasze baki tez się tak odchylają do tylu? Nela lezy i ciaaagle wszystko za glowa jest ciekawsze. wiecznie się wygina, wcześniej tak robila jak chciała przewrocic się na boczek, a teraz nie wiem o co jej chodzi...dzisiaj nawet podczas n0szenia na rekach ciagle była taka sztywna i wygieta - zaczelam się martwic. może to tylko szaleństwo jelitek? bo przy wnm chyba wyginalaby się w luk ale w bok i zaciskala piąstki. u nas piesci nie ma, sa za to nozki chwytne jak u mapki, paluszki ciagle podkurcza...sama już nie wiem. pojeczalam tzowi i chyba w pon skoczymy do jakiegoś neurologa...
może tak daje znac żeby ja wziąć na rece?

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-04 o 19:46
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:48   #4304
nuna2
Zakorzenienie

karolina prawa za postępy w rehabilitacji. Ciekawe co to za plastry

deb, ja w końcu też nie wykąpałam

vil, my mamy odroczone szczepienia do grudnia a z kąpaniem, to nie wiem w sumie czemu nie... Na pewno nie szkodzi, ale to zawsze rączka troszkę podrażniona. Raz jak się ją nie ukąpie nie zaśmierdnie
Stary 2013-10-04, 19:54   #4305
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Kupuj ziola, zaparzaj lekko. Gotowce maja cukier
Ja daje rumianek, koper, wode..
Zwykle zaparzam max mocne i rozwadniam dość mocno. I naturalne a nie chemiczny slodzony syf

Zu dzis byla aniol
Jadla, spala, nie plakala, W KONCU ZJADLA SLOIK BEZ PLUCIA, spi
ja chce więcej takich dni

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
oo to super moj sta sie kimnac ale cos mu nie idzie hehe
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić- 3 próba marchewki - super udana! nie nadążałam z łyżeczką, a Antoś mnie popędzał kopiąc nogami i pokrzykując co raz: Ejj!

Cytat:
Dzisiaj na rehabilitacji przyszła pani doktor i oceniała jakie postępy zrobił Antos w ciągu miesiąca... powiedziała, że jest bardzo ładnie... ale nie podoba jej się, że trochę za bardzo główkę dociska do prawego barku, przykleiła mu jakiś plasterek, który reguluje napięcie mięśni czy coś i w piątek sprawdzimy czy coś pomogło

a tak w ogóle to znowu mam kiepski humor, wszystko mnie wkurza... mąż najbardziej... dzisiaj na spacerze powstrzymywałam się żeby nie ryczeć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

MAM PYTANIE:
czy Wasze baki tez się tak odchylają do tylu? Nela lezy i ciaaagle wszystko za glowa jest ciekawsze. wiecznie się wygina, wcześniej tak robila jak chciała przewrocic się na boczek, a teraz nie wiem o co jej chodzi...dzisiaj nawet podczas n0szenia na rekach ciagle była taka sztywna i wygieta - zaczelam się martwic. może to tylko szaleństwo jelitek? bo przy wnm chyba wyginalaby się w luk ale w bok i zaciskala piąstki. u nas piesci nie ma, sa za to nozki chwytne jak u mapki, paluszki ciagle podkurcza...sama już nie wiem. pojeczalam tzowi i chyba w pon skoczymy do jakiegoś neurologa...
to moze byc wszystko w snsie nie chec do przytulania , moze brzuszek moj przy wnm tak robi ale raczki tez ma otwarte echh ciezo powiedziec zawsze lepiej prawdzic jak macie mozliwosc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:05   #4306
nuna2
Zakorzenienie

Diabli wdg mnie sprawdzić nie zaszkodzi. Możesz ją poobserwować...
Stary 2013-10-04, 20:08   #4307
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

MAM PYTANIE:
a może jej sił brakuje by się przekręcić podaj jej łapkę i zobacz czy się pociągnie do boku.
Nasza dalej czasami zaciska piąstkę z kciukiem w środku, a reha podejrzewała szybciej obniżone niż wzmożone napięcie, takze reguły nie ma.

Młoda rozkręca się z przekręcaniem Bo z zabawami na brzuchu szaleje już dawno, ale tyłka jak Bartuś Justii nie podnosi

Kupiłam puzzle piankowe, dziś już korzystaliśmy. Jak ktoś chce link do aukcji i opinię, niech krzyczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-10-04 o 20:10
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:09   #4308
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

MAM PYTANIE:
czasem tak ale nie jakoś specjalnie mocno i często skoro mnie to nie zaniepokoiło

Stary 2013-10-04, 20:09   #4309
MoTyleKsw
Zakorzenienie

deb Helena wygląda jak Nelka Diabli Sliczna
Diabli, Deb gdzie kupiłyście te kostki?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-04, 20:10   #4310
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kupiłam puzzle piankowe, dziś już korzystaliśmy. Jak ktoś chce link do aukcji i opinię, niech krzyczy.
ja dziś kliknęłam
pokaż jakie Wy macie

aaa i jednak jutro nie będę na mieście, będę w niedzielę

Stary 2013-10-04, 20:18   #4311
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super że się udało !!!

ja też tak od kilku dni robię do łóżeczka włożyłam oballa i ukochaną krówkę, słyszę koło 7 że Młody gada ale łapie co ma pod ręką i nie wiem czy się bawi czy zasypia ale tak do 8.30 leży u siebie spokojnie, potem już marudzi żeby go wziąć

nie ja pisałam, ale teraz to mnie wystraszyłaś, ostatnio kupiłam dwa na zimę używane na all - za 15 zł każdy, 80 - ze smyka niby i skądś tam - rozpinane do stópek - ciekawe jak w środku

ale dzielny qrde, Przemek dostał grający tel i w ogóle nie łapie że może tym grać - tylko do buzi pcha
Hihi ale macie niezłe praktyki by pospać muszę zastosować

Może takie kupiłaś które się będzie fajnie zakładać a Przemo będzie współpracował

MOja też mało co kuma i wszystko w buzi ląduje

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
ale cudnie wygląda

super

a ja co drugi dzień ścieram kurze itp ale podłóg nie lubię, i zazwyczaj całe mieszkanie na błysk a podłogi brudne ... przy kocie to jednak żwirek się pałęta po panelach itp ... i wygląda jak nie posprzątane

a dlaczego nie kąpać? my normalnie wszystko robiliśmy z Przemkiem po szczepieniu.
szczepiliśmy na żółtaczkę w lipcu dopiero, po 3 miesiącach, a w sierpniu miał błonicę-krztusiec-tężec pierwszą dawkę.

---
Młody dostał od babci Księgę Dźwięków i Uwaga, to niebezpieczne! z Biedry. nie docenia jeszcze wartości literatury, tzn docenia jej walory smakowe
Przy kocie dokładnie wszędzie żwirki. A przy naszym psie kłaczory i piasek
A nie kąpać, jak dziecko jest marudne, ale zaspane... No my tym razem nie kąpaliśmy.
Tak sobie przeczytałam że myślałam że ta księga dźwięków jest niebezpieczna

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Dzięki za linki Justii

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

MAM PYTANIE:
Moja tak robi na macie, w łóżeczku, wszędzie gdzie jąkłade tak jakby sprawdzała co jest za nią i łapkami sięga jeśli coś tam jest. Ale na rękach tak nie robi.
Stary 2013-10-04, 20:18   #4312
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
helloł, helloł u nas meblowania ciąg dalszy , dziś będą skręcane meble do salonu, tak więc zostanie tylko dzięciecy pokój do zrobienia ale to w przyszłym roku, a już mam projekt co i jak
jak mlody się zbudzi to lecimy na spacer, cudnie jest na dworzu, dziewczyny myślałyście o mufkach na wózek? ja kupuję, bo mi ręce się odmrażają już, a co dopiero zimą
ooo, a gdzie kupowaliście meble? dzisiaj znow nawiedziliśmy Agate, jutro chyba Ikea... sama już nie wiem co mi się podoba
mufke kupuje fajna sprawa.
Stary 2013-10-04, 20:19   #4313
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Może takie kupiłaś które się będzie fajnie zakładać a Przemo będzie współpracował
sprawdziłam czy coś piszą i w jednej aukcji było napisane że rękawki ortalionowe w środku dla wygody zakładania a reszta polar a drugi miał zdjęcia i też widać że śliskie uffff.

mama się ze mnie śmiała że dziecka nie umiem ubierać a jak jej się dziś rozwył przy zakładaniu kurteczki to zwątpiła

Stary 2013-10-04, 20:23   #4314
deb
Zakorzenienie

Cytat:

vil, my mamy odroczone szczepienia do grudnia a z kąpaniem, to nie wiem w sumie czemu nie... Na pewno nie szkodzi, ale to zawsze rączka troszkę podrażniona. Raz jak się ją nie ukąpie nie zaśmierdnie
Gratuluje kąpieli

Nie ma upałów więc nic się jej nie stanie

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

Ja poproszę linka i opinię

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
deb Helena wygląda jak Nelka Diabli Sliczna
Diabli, Deb gdzie kupiłyście te kostki?
Hihi ja w moim dziecku nie widzę podobieństwa ani do siebie ani do męża a już tymbardziej do innych dzieci

Ja kupiłam na allegro: asplaneta_pl one są z Bright Starts były 4 kostki, różne kolorki, jedne szeleszczą inne mają dzwoneczek w środku, fajne mięciutkie Ale kupowałam u tego sprzedawcy więcej zabawek i trochę namieszał przy zamówieniu więc jak chcesz tylko kostki to oki a jak więcej rzeczy to najpierw napisz do niego i zapytaj czy w ogóle to ma
Stary 2013-10-04, 20:24   #4315
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tatus zaszalał dziś z rana i pojechal po więcej ksiazeczek do biedronki, wczoraj małemu czytał i ze śmiechu nie mógł - mamy ksiązeczkę ciało i tam bylo pokaż na rysunku gdzie jest płeć lub co śmierdzi - kupa

nastoletni brat mojej znajomej (tez kupila ksiazeczke "uwaga to niebezpieczne") popatrzyl na okladke i zaczal się smiac. nie wiedzialysmy o co chodzi...a on mowi "patrzcie jaka rasistowska ksiazeczka. mala murzynska dziewczynka, a obok napis uwaga to niebezpieczne"
Stary 2013-10-04, 20:29   #4316
deb
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdziłam czy coś piszą i w jednej aukcji było napisane że rękawki ortalionowe w środku dla wygody zakładania a reszta polar a drugi miał zdjęcia i też widać że śliskie uffff.

mama się ze mnie śmiała że dziecka nie umiem ubierać a jak jej się dziś rozwył przy zakładaniu kurteczki to zwątpiła
Haha moja mam też mówi że ona miała dla mnie taki sam kombinezon i o co mi chodzi - więc jej powiedziałam że przyjedzie i mnie przeszkoli w takim razie to od razu zaczęła się wymigiwać oj te babcie

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

nastoletni brat mojej znajomej (tez kupila ksiazeczke "uwaga to niebezpieczne") popatrzyl na okladke i zaczal się smiac. nie wiedzialysmy o co chodzi...a on mowi "patrzcie jaka rasistowska ksiazeczka. mala murzynska dziewczynka, a obok napis uwaga to niebezpieczne"
Stary 2013-10-04, 20:41   #4317
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzisiaj dostanę przesyłkę ze śpiworkiem polarkowym do wózka no i właśnie mufką bo mi też marzną rączzki nawet jak mam rękawiczki to mi zimno
jaki rozmiar wybralas śpiworka? i dlaczego polarek a nie welna? mufke tez polarkowa? poproszę o fotke nie chce żeby ten spiwor wisiał do ziemi... a na niego da się jeszcze zalozyc pokrywe wozkowa? hehe

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, hej
Żyjemy i mamy sie dobrze.
Wczoraj minął dokładnie rok jak zobaczyłam dwie kreski na teście, a kilka godzin pozniej bijace serduszko na usg
Jutro mieliśmy wracać do domku, ale zdecydowaliśmy ze Tz wróci San a ja zostanę tydzień dłużej. Tz po mnie przyjedzie za tydzień.
Mama jak to usłyszała to aż sie poplakala
super, babcia nacieszy się wnukiem, Ty będziesz miała kilka par rak do pomocy, same pozytywy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 20:42   #4318
deb
Zakorzenienie

Czytam co napisałam - super składnie chyba czas spać, dzisiaj wstałam z małą o 5
Jutro jedziemy do teściowej więc proszę za dużo nie pisać
Stary 2013-10-04, 20:50   #4319
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witam sie wieczorne
Lonely masz urodziny czy z powodu rocznicy II na tescie dziewczyny skladaja Ci zyczenia. W kazdym razie dolaczam sie do nich wszystkiego najlepszego!
Mysia i Hump dzieki za odp.co.do.woombie u nas woombie ma byc tajna bronia w wielkiej przeprawie przenoszenia Sofii do lozeczka na noc na razie zbieram sily Jedna rzecz mnie zastanawiala. Pisalas kiedys Mysia, ze woombie jest elastyczne jak macica i dziecko moze w nim zmieniac ulozenie raczek. Sofia nawet troszeczke nie moze nimi ruszyc
Justi ja jeszcze na 100% nie jestem do woombie przekonana, zobaczymy jak sie sprawdzi w lozeczku. Jedna rzecz, ktorej wczesniej nie przemyslalam a nie podba mi sie w woombi to to, ze trzma.nozki blisko siebie. dziecko nie moze naturalnie ich rokladac na boki, wiec nie wiem.jak to wplywa na bioderka...

Deb jestes dla mnie zagadka! Masz dziecko tal absorbujace jak moje, a codziennie myjesz podlogi i masz czas na wizaz w ilosci zdaje sie nie ograniczonej! szacun

Pearl zrobilam Twoje brownie jest super. Robilam w tortownicy o sr.25cm i wyszlo wyoskie na 2cm. mi pasi Jako polewe rozpuscilam ulubiona czekolade

Diabli Sofii tez sie zdarza tak zadzierac glowe do tylu. Wlasnie jak trzymam ja 'na kolyske' ale tez czesto jak spi to zadziera glowke do tylu...

Co do kapieli po szczepieniu to ja zazwyczaj odpuszczam z tego prostego powodu, ze Sofia ja przesypia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:53   #4320
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
karolina prawa za postępy w rehabilitacji. Ciekawe co to za plastry

To jest kinesiotaping u sportowców najczęściej spotykany przy nadwyrężonych mieśniach.

Cytat:
ja dziś kliknęłam
pokaż jakie Wy macie

aaa i jednak jutro nie będę na mieście, będę w niedzielę
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...572316874.html

Ok, to może can jutro będzie

Cytat:
Gratuluje kąpieli

Nie ma upałów więc nic się jej nie stanie

Ja poproszę linka i opinię

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Hihi ja w moim dziecku nie widzę podobieństwa ani do siebie ani do męża a już tymbardziej do innych dzieci

Ja kupiłam na allegro: asplaneta_pl one są z Bright Starts były 4 kostki, różne kolorki, jedne szeleszczą inne mają dzwoneczek w środku, fajne mięciutkie Ale kupowałam u tego sprzedawcy więcej zabawek i trochę namieszał przy zamówieniu więc jak chcesz tylko kostki to oki a jak więcej rzeczy to najpierw napisz do niego i zapytaj czy w ogóle to ma
Mamy takie
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...572316874.html

Generalnie jest ich bardzo dużo, ale grubość to około 0,7 cm. Rozłożyłam je na dwóch warstwach, bo młoda póki co i tak się nie przemieszcza za daleko Trzymają ciepło. Wewnętrzne elementy czyli literki hmm jak dla mnie mało stabilne, bo lekko się puknie i wylatują, ale myślę, że wszystkie te puzzle w tej cenie są "takie".Jak leżą to jest OK. Nie śmierdzą Generalnie jako "mata" się chyba sprawdzą bo dobrze izolują.

Kostki są super. Patrzyłam na all ale nic ciekawego nie było. Popatrzę na tego sprzedawcę.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości