|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() studia.......kurcze, ja bym czasem wróciła do czasów studenckich.....właśnie sobie zdałam sprawę że 3 lata temu się broniłam!!! jak ten czas leci!!! a ile Ci jeszcze zostało semestrów? rozumiem, że studiujesz zaocznie? ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2013-10-03 o 16:59 |
|||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u chirurga i okazało się, że wychodzi mi szew :/ i dlatego mam guza w pępku, jeśli będzie się powiększał i będzie bolał trzeba będzie usunąć, więc muszę obserwować swój pępuszek i w razie czego dzwonić do chirurga i zrobi mi to przy znieczuleniu miejscowym.
No i przy okazji zrobił mi USG i pokazał malucha bo wywalił "jajeczka" i lekarz się śmiał, że "jajca po ojcu" ![]() a no i nie ma wskazań do cc ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Musi dać Ci skierowanie na wszystkie hormony bo to nie jest normalny objaw. Rozumiem 7-9 dni, ale nie 29. Kobieto trzeba wziąć się za swoje zdrowie i to jak najszybciej!!! |
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i mam nadzieję, że pępek będzie sprawował się dobrze
|
||
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monika-- idź do lekarza bo 27 dniowy okres to nie jest nic naturalnego- jakie to obciążenie dla organizmu, może sz nie daj boże anemii jakiejś dostać albo co
|
|
|
#1445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty się kobieto umów jak najszybciej do lekarza i zadbaj o siebie!Tak, studiuje zaocznie, w tej chwili zaczynam 3 rok lic. Więc przede mną rok pisania pracy Cytat:
Ja na razie tylko szpital wybrałam i na dniach będę sie zapisywać ta do szkoły rodzenia.. Mam nadzieję, że się jakoś oswoję wtedy z tematem porodu, bo jak na razie to dla mnie czarna magia A położną masz znajomą, z polecenia?
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2013-10-04 o 10:48 |
||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zapisałam do sr na 28.10 więc już niedługo , położną mam z polecenia , więc o to się nie obawiam, a po za tym kobieta ma bardzo dobre opinie, więc i tak bym chciała się do niej dostać
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynam SR 13/11 a ile płacisz za położną?
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli przez szpital czyli oficjalna drogą to 1000-1500 zł, zależy jaki pakiet
, ale Ja jestem umówiona na nieoficjalną drogę płatności i musimy się dogadać.ja chciałam szkołę skończyć przed świętami, więc od 28.10 do 23.12 mam w każdy poniedziałek zajęcia po 2 godziny każde spotkanie. A u Was ile trwa szkoła ? |
|
|
|
#1449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie.
Wystarczy was zostawić na jeden dzień i jest już co czytać. € Cytat:
Ciesz się życie studenckie bardzo dobrze wspominam a było to już parę lat temu. Co do serducha mam nadzieje że wszytsko się po woli unormuje Cytat:
Jak wspomniały dziewczyny, pora jak najszybciej gonić do lekarza... To nie jest normalne.... Cytat:
za brak wskazań do cc. 3mam kciuki za pępuszek. Kurczę ja nie słyszałam o tym by wybierać położną? Czy to jest obwiązkowe??? Czasem mi się wydaje że ja się w tej całej ciąży nie orientuje Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- a poza tym w ten weekend tzn w niedziele mamy 1 rocznicę ślubu. Mieliśmy gdzieś jechać ale wszystko wzieło w łeb Bo małż musi komuś coś pomóc... Wrr A ja w sumie sama nie wiem co mu kupić, chciałabym żeby był to jakiś mały drobiazg ale chce mieć dla niego jakąś pamiątkę z naszej I rocznicy ślubu... Może wy mi podsuniecie jakiś ciekawy pomysł...?
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Justynaa - no ja niestety w tych kwestiach w PL się nie orientuję...
a co do prezentu to niestety nie wiem co twój mąż lubi... może zróbcie coś razem. Jakaś kolacja, albo nawet wypad do kina -coś dla was. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-10-04 o 14:50 |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sr mamy za darmo, czyli jest refundowana przez NFZ, Ja zapisałam się tam gdzie będę rodzić czyli w moim szpitalu są prowadzone zajęcia przez położne i lekarzy z którymi spotkam się w czasie porodu. Co do prezentu to nie pomogę bo sama miałam inne plany i co innego wyszło Mieliśmy lecieć w podróż, a zostaliśmy w kraju bo zaszłam w ciąże
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Program jest realizowany w ciągu 5 tygodni. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu. Każde spotkanie trwa 3 godziny (18:00-21:00).
|
|
#1453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się synuś wypiął! jej...trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!!!! ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() a mam pytanie....szkoły rodzenia są płatne?? wszyhtskie chodzicie do takiej szkoły? ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- zostawiłam Wam pewną wiadomość w klubie
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezwstydny ten Was synuś ![]() ![]() Z tego co wiem to zależy od szkoły, ale są takie które są bezpłatne jeśli w ich trakcie wypełni się deklarację do położnej z którą prowadzone są zajęcia albo do położnej ze szpitala w którym zajęcia się odbywają.
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
my w sumie byliśmy w kinie (film był mega nudny!!! dość sporo spałam na nim
bo już ogladać mi się nie chciało), i kupiłam swojemu mężowi zegarek- bo akurat nie miał. No i oczywiście kolacyjka![]() ooo...jeszcze mi sie przypomniało- jak wróciliśmy z kina to ogladalismy 2 filmy na kompie- było duzo fajniej niż w kinie
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - my pojechaliśmy w podróż na rocznicę
taki był plan i pomimo tego, że dowiedziałam się o ciąży to plan wypalił ![]() Monika - ja do szkoły rodzenia nie jestem zapisana i nie będę chodziła |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza nastała?
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie co taka cisza?
ja z małżem walczymy z poremontowym kurzem
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście cichutko coś tutaj
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dobrze wyczaiłam - siostra męża jest w drugiej ciąży 9 tydzień wczoraj się przyznała
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo no to będziesz ciocią
|
|
|
#1462 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że jak pójdę do SR to poznam położne, zobaczę porodówkę i jak przyjdzie TP to jakoś to będzie Ja zaczynam SR 16.10 i spotkań jest 8 (raz w tygodniu w środy po 1,5-2h) Cytat:
No to będziesz ciociąA ja po weekendowym maratonie na studiach Jak wróciłam do domu to miałam takie obolałe krzyże i tyłek że masakra. Dobrze że kolejny zjazd dopiero za 2 tyg. I złożyłam wniosek o indywidualny tok nauczania ze wzgl na ciążę i poród żeby potem się prof nie czepiali że mam nieobecności![]() Ale dziś ładna pogoda tak że czuję że ten grudzień już się zbliża coraz większymi krokami
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Indywidualny tok nauczania? Na czym to będzie polegać na studiach? Bo u mnie na uczelniach nie było takiej możliwości, od razu odsuwali dziewczyny od zajęć bo mieliśmy laboratoria i był zakaz kobiet w ciąży, więc automatycznie miały zajęcia w plecy i albo po porodzie podchodziły do egzaminu całorocznego, do którego musiały same się przygotować, albo chodziły z grupą niżej i tym samym miały rok w plecy przez laborki. Ja się cieszę, że edukację mam już za sobą, dostałam nieźle w ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Wygrywasz walkę z kurzem? Czy nie dajesz rady? ja w sobotę zrobiłam porządek z Naszej szafie |
||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rany ile my mieliśmy niepotrzebnych rzeczy - cały wielki worek ciuchów, pościeli, ręczników itp poszedł pod śmietnik- oczywiście za 15 minut już nie było.Już niewiele zostało do sprzątania ale ja nie zrobię wszystkiego sama- małż zrobi jak z pracy wróci bo ja skakać z meblami nie będę.
|
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
ja juz nie mogę się doczekać listopada......---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
generalne porządki przed przywitaniem maluszka? ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- zrobiłam test-znowu nic
|
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
generalnie ma się wtedy lżej ![]() ja studiuję pedagogikę wiec nie mam tak ekstremalnych warunków jak laboratoria ![]() Tylko jeszcze dokooptowali nam 80 h praktyk w szkole podstawowej i chcę się wyrobić z tym do grudnia żebym potem mogła spokojnie zająć się maluchem... nie wiem jak ja to zrobię Szczerze mam dość już tych studiów i całej nauki
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie wypucowane i będzie luz pas ![]() Ja też zrobiłam porządek w szafie bo mój TŻ stwierdził, że nie ma koszulek, a jak się okazało ma ich 44 sztuki, ale On miał jeden wielki misz masz w szafie, więc jak wyjechał na weekend to mogłam w spokoju zająć się jego częścią ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
U Nas niestety takiego czegoś nie było, a uważam, że powinni wprowadzić taki wariant, ale wiadomo każda uczelnia ma swoje wybryki ![]() Już niedużo Ci zostało, dasz radę Trzeba pozytywnie się nastrajać i do przodu, co zjazd to już mniej i mniej![]() Ja dziś znów wpadłam z szał zakupów jeszcze w środę albo czwartek ma przyjść kolejna paczka ze smyka i stopuję, muszę wszystko przejrzeć pospisywać i dopiero dokupić czego brakuje bo inaczej przepadnę ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Badanie z krwi?
|
||
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie porządki po remoncie ![]() nie martw się testem- spokojnie i bez stresu a na pewno się uda ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - ty lepiej idź do lekarza kochana... możesz zawsze jeszcze zrobić betę.
Katie - o na indywidualnym będzie ci lżej. U nas tez można było wziąć taki tok, z tym, że większość prac trzeba tez było oddać, a do tego normalnie napisać egzamin/zaliczenie - choć termin można było ustalić indywidualnie więc duże ułatwienie. Jeden mój znajomy mieszkał za granicą i przyjeżdżał raz na jakiś czas na zaliczenia (wtedy studiowaliśmy zaocznie ![]() Justii - coś ty znowu nakupowała?? ja dziś odebrałam szafkę na ciuszki dla dzidziusia U mnie jak dobrze pójdzie to w pracy zostało mi jeszcze 11 tyg a w najgorszym przypadku 13 tyg w pracy brzmi to całkiem pozytywnie jak dla mnie ))))
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko 11 tyg ![]() Nakupiłam spodenek, sweterków, bodziaków, chyba ze dwa pajace i kamizelkę , ja jak sroka tylko, że kiedyś kupowałam biżuterię, a teraz ubranka dla małego A dziś nagotowałam zupę krem z dyni - pychotka i chyba będę jadła ją trzy dni bo cały gar jak dla rodziny wielodzietnej, więc jak ktoś ma ochotę to zapraszam jutro na obiad
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

)

16.06.2012
Ty się kobieto umów jak najszybciej do lekarza i zadbaj o siebie!

za brak wskazań do cc. 3mam kciuki za pępuszek. 

klik!
No to będziesz ciocią
- cały wielki worek ciuchów, pościeli, ręczników itp poszedł pod śmietnik- oczywiście za 15 minut już nie było.