Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 09:11   #2431
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A ja zanotowałam dzisiaj piękny skok Przynajmniej na to wygląda
nooooooo skoczyło i to jak
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:28   #2432
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja to używam do mycia, w sensie nie myję się niczym przed tym balsamem, bo on się pieni. Ma w składzie jakieś olejki więc skora po jest mega gładziutka ( najbardziej odczułam to na twarzy)

Mam ten balsam z nivei i on jest bardziej gęsty (jak odżywka do włosów do spłukiwania - fajne ale mało wydajne) i on nie myje. A to z rossmana bardziej płynne, ale wydaje mi się, że też nawilża bo wszystko mam takie mięciutkie. Wydaje mi się, że się polubimy

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html to kupiłaś??
Tak to ta

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:31   #2433
wik_and_ola
Zadomowienie

Witam się z Wami . Mało czasu mam ostatnio na wszystko i jesienna pogoda też strasznie na mnie wpływa - cały czas spać mi się chce Niby dziś ciepło, ale słońca u mnie brak, więc nic się nie chce...

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a co do imion to wiadomo, każdy ma inny gust my dziewczynce damy Natalka, a na chłopca nie mamy pomysłu - moim zdaniem jest mało ładnych imion dla chłopaków rozważamy Antoś i Franek

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

jak wyniki????
Zauważyłam, że imiona były na tapecie. Mi też podoba się Franek i Adaś też. Dla dziewczynki to Lena lub Emilka

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Do gina idę w środę na 17.00.

a więc poczytałam o tym e2 i mam niedobór i to nie mały...

"
- odpowiada za rozwój i dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych" no to jesteśmy w domku odpowiada też za śluz szyjowy, którego nie mam (płodnego) super

"Hormony w normie

Niedobór estradiolu (oraz pozostałych estrogenów) najczęściej występuje u kobiet po okresie menopauzy. Jego spadek u młodej kobiety lub dziewczyny może mieć kilka przyczyn i najczęściej zwiastuje chorobę metaboliczną. Zbyt mały poziom hormonu charakteryzuje się m.in. zaburzeniem miesiączkowania, niepłodnością, zanikiem lub ograniczonym występowaniem II i III rzędowych cech płciowych (męska sylwetka, obniżony głos), osteoporozą."

buuuuuuuu
Na pewno lekarz na wizycie Cię uspokoi i w razie czego zaaplikuje odpowiednie leczenie. Przede wszystkim dobrze, że już masz te wyniki to będziesz wiedziała w którą stronę działać

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Witam sie po raz pierwszy ...tak trochę nieśmiało mam nadzieje że znajdzie sie tu miejsce dla jeszcze jednej staraczki??

żeby za bardzo nie przy nudzić na wejściu nie będę się za bardzo rozpisywać, wszystko co ważne jest w podpisie. Jednym słowem czekam na @...a raczej mam nadzieje że może tym razem nie przyjdzie ...

Oby ten Wasz Magik Makarena mnie zaczarował pozytywnie
Witam

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja sama nie wiem, czy wybiorę cokolwiek dla synka.
Wchodzę w stronę z imionami dla chłopców na normalnej stronce dzieci.pl i co widzę?

Imiona dla chłopców na wyrywki lecąc i to tylko kilka z setek dziwadeł:

Ajaks
Akwilin
Bachus
Benwenut
Berengar
Biezuj
Ciecimiar
Żelisław
Żegota
Egidiusz
Elifiusz
Zdzistryj
Epifani
Waldebert
Kolumb
Andronik
Dobrutro
Klet
Epifaniusz

No ludzie!!! Co to za spis imion, jeśli tam co 50-te jest w miarę normalne a reszta to jakaś pomyłka? Chyba by w USC ze stołka spadli jakbym poszła i chiala dać synowi na imię Andronik czy Ciecimiar
Jak ja mam znaleźć normalne imię skoro takich właściwie nie ma?
: mdleje:Masakra jakaś! Co za czubek wymyślił w ogóle takie imiona??

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, tak się składa że też się zaliczam do staraczek. Można do Was dołączyć?
Witam
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
No więc .. Mam 33 lata , od 3 lat mieszkam w Niemczech i jestem fotografem. Mam męża i 4 letniego synka Leosia. Już byłam w tym roku w ciąży..niestety straciłam ją w 12 tc.. Odczekałam 3 cykle i postanowiliśmy nie czekać dłużej, no i próbujemy.
Zostało mi 1,5 tyg do spodziewanej miesiączki, która mam nadzieję nie nastąpi
W końcu jakaś rówieśniczka Bo ja sama taki dinozaur tu byłam

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mój TŻ też na Bubę często woła George Mimo, że tak się nie nazywa (już pisałam, że Kuba) - więc to, ze ktoś woła dziecko jakoś dziwnie, nie oznacza jeszcze, ze rzeczywiście tak się ono nazywa

W poprzednim miejscu, gdzie mieszkaliśmy, to Buba na podwórku bawił miał kolegę Brajana - i faktycznie był z mega patologicznej rodziny

Miałam psa, który się tak nazywał Ale nie ja mu takie imię nadałam - z takim już go przygarnęliśmy

Hmm... ale Ty masz dopiero 8. dc - więc estradiol może być jeszcze niski (zwłaszcza, ze miewasz długie cykle). Mój lekarz mówił, że estradiol, to powinno się robić w okolicach owulki
Poza tym jakie masz dokładnie normy podane? Ogólne czy z podziałem na fazy cyklu? Bo normy są inne dla każdej fazy

Edit: dobra, doczytałam, że czasem lekarze zlecają też w 3. dc, żeby ocenić rezerwę jajnikową (ale żeby dało się coś wywnioskować, to trzeba zrobić to razem z FSH).
To fakt, że jak rodzic jakoś woła na dziecko to wcale nie oznacza, że to jego imię. Mój tż często na naszą córcię mówi "Czesław"

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Spokojnie nic Ci nie jest a jak masz obawy to zapytaj gina.
Masz rację zejdź na ziemię i zmieć podejście bo nie ma co w depresje popadać. Ja swój pierwszy cykl też przeżywałam ale nie do tego stopnia, żebym płakała czy coś... było mi po prostu przykro ale wiedziałam, że tak może się stać bo mało komu w 1 cyklu się udaje...

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Ja chciałam porobić badania na NFZ bo po co płacić ale widzę, że nie da rady...
To u mojego prywatnie to nie ma problemu bo on przyjmuje dość długo... także zawsze max tydzień czekałam, zresztą sama sobie wybieram termin i godzinę a on potwierdza czy wtedy może i już
No kolejki na nfz są masakryczne. Do tej pory chodziłam prywatnie, ale stwierdziłam, że po co ciągle mam płacić i jakieś trzy m-ce temu zapisałam się na nfz. Wizytę mam 4 listopada, wtedy może ukierunkuje mnie trochę w tych moich staraniach, ponaciągam państwo na badania, a co

Edytowane przez wik_and_ola
Czas edycji: 2013-10-08 o 09:34
wik_and_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:34   #2434
Leine
Zakorzenienie

God Of War hahaha... dlatego ja tylko prywatnie chodzę, bo widać jak to jest na nfz

Cytat:
zastanawiam się czy zwykły balsam da radę i takie mocniej ujędrniające /przeciw rozstępom zacząć używać dopiero w ciąży? czy może już teraz coś wprowadzić? mam straszny lęk przed obwisłym brzuchem Mamuśki powiedzcie, ale szczerze, bardzo pogorszyły się Wam brzuchole??
Balsamem z rossmana ja się smarowałam w czasie ciąży, ale najlepiej przed.
Wiem jedno- i tak Ci to niewiele pomoże, jeśli jesteś obciążona GENETYCZNIE. W ciąży mogą Ci rozstępy się nie pojawić, a np. po porodzie (i ja mam takowych wiele).

Poza tym to na grubo to lekka przesada, nie uważasz? Kobieta rodzi dziecko, kosztem swego ciała, cóż w tym dziwnego? Idzie to zmienić dzięki diecie i ćwiczeniom- dla chcącego nic trudnego.

Poza tym ja bym miała większy lęk czy urodzę zdrowe, żywe dziecko niż czy mam jakieś 'śmieszne' fałdy....
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ostatnio mi się Majeczki nie czepiałaś tylko Amelki, że ich to pełno O tak mam chwilową zajawkę na Nadię

Kumpela ma córę Vanesse potwornie nie podoba mi się to imię.
No jak to zdrobnić? Wana? Wańcia?

dobrze, że nie "Gaja potrzymaj mnie za jaja" ooo tak dzieci są okrutne

nie czytaj nic w necie wiesz dobrze sama, że INTERNET TO ZŁO!!!! Szukasz objawów bólu głowy a dowiadujesz się, że masz NOWOTWÓR PRZYSADKI
Oj tam pewnie Ci się wiele razy jeszcze z imieniem odmieni
Oni mówią na nią Vanes, a w przedszkolu Neska

jakie dzieci, jakie dzieci??? to było w liceum!

a z tym nowotworem to
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:36   #2435
kw14tuszek
Raczkowanie

Cytat:
Próbowałam zapisać się do gina na NFZ, podejście 4... no i d*** do końca roku wszystkie terminy zajęte... litości!

co Tyyyyyy ja pierdziele, u mnie chociaż nie ma problemu, z dnia na dzień się rejestruje, ale masakra... ale np do okulisty czy neurologa to jest cięzko, kilka miesięcy trzeba czekać...
Stary 2013-10-08, 09:37   #2436
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

--------

Właśnie oglądam: "Prosto z porodówki". Na pocieszenie powiem Wam, że właśnie widzę cc u kobiety której zdiagnozowano bezpłodność a jej partner przeszedł wiele lat temu wazektomię I wcale nie jest młoda. A w dodatku, rodzi trojaczki
bozia pokarała za ingernecję w naturę

Cytat:
Próbowałam zapisać się do gina na NFZ, podejście 4... no i d*** do końca roku wszystkie terminy zajęte... litości!
to co jak przychodzi kobieta w ciąży to ma też przyjść po nowym roku? paranoja

12 h snu ale się wyspałam a tak w ogólę widzę teraz że chyba musiała bym skorygować trochę mój wykres co do temperatur. Połowa nadaje się do kosza. Bo przez większą część cyklu spałam max 4 h i to z budzeniem się i wtedy tak mi temp skakała. A teraz jak wrzuciłam na totalny luz padam o 21 i śpię ciurkiem do 4 to te temp są na jakimś ludzkim poziomie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:37   #2437
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość

: mdleje:Masakra jakaś! Co za czubek wymyślił w ogóle takie imiona??
pewnie nie jaki Czubosław
Stary 2013-10-08, 09:39   #2438
wik_and_ola
Zadomowienie

A powiedzcie mi dziewczyny ten termometr microlife to jaki model macie? Bo ja ostatnio przymierzałam się do kupna (bo od przyszłego cs mierzę ), ale babka wybiła mnie z tropu. Pytam się o elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, a ona mi mówi, że tak, mają, za 120 zł A ja do niej: a taki za około 20 zł to nie ma? Na co ona, że tamte są nic nie warte, bo niedokładne. I wyszłam z apteki bez termometru bo zgupiałam, no ale chyba ewidentnie chciała coś wcisnąć
Stary 2013-10-08, 09:40   #2439
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tak to ta
i co jak CI się podoba? fajnie się wchłania? bo chyba sobie też kupię ...to albo palmersa , teraz wszystkie moje balsamy mają kofeinę w składzie, a chyba od razu jak się dowiem o ciąży to trzeba będzie zrezygnować z tych balsamików? Mam już parę rozstępów, ale nie dbałam o swoje ciało wcześniej, dlatego wydaje mi się że to troche przez to..

Co do mamy to ona jest XXL także po 3 ciąży słyszałam, że najbardziej został jej brzuszek. Ale dużych rozstępów nie widziałam ( jak już będę w ciąży to popytam, teraz nie chcę, żeby sobie nadzieji robili ) raczej sporo tłuszczyku i ciut obwisłej skóry... ale mama raczej nie należy do osób ćwiczących, także myślę, że jakby bardziej zadbała o siebie po ciąży byłoby lepiej... dlatego też ja chcę zadbać o siebie bardziej

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:41   #2440
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Witam się z Wami . Mało czasu mam ostatnio na wszystko i jesienna pogoda też strasznie na mnie wpływa - cały czas spać mi się chce Niby dziś ciepło, ale słońca u mnie brak, więc nic się nie chce...

Zauważyłam, że imiona były na tapecie. Mi też podoba się Franek i Adaś też. Dla dziewczynki to Lena lub Emilka

Witam

W końcu jakaś rówieśniczka Bo ja sama taki dinozaur tu byłam

To fakt, że jak rodzic jakoś woła na dziecko to wcale nie oznacza, że to jego imię. Mój tż często na naszą córcię mówi "Czesław"
hej
na męża mówię "Wiesiek" więc niektórzy też mają zdziwko

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:42   #2441
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
pewnie nie jaki Czubosław
pewnie tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 09:44   #2442
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny ten termometr microlife to jaki model macie? Bo ja ostatnio przymierzałam się do kupna (bo od przyszłego cs mierzę ), ale babka wybiła mnie z tropu. Pytam się o elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, a ona mi mówi, że tak, mają, za 120 zł A ja do niej: a taki za około 20 zł to nie ma? Na co ona, że tamte są nic nie warte, bo niedokładne. I wyszłam z apteki bez termometru bo zgupiałam, no ale chyba ewidentnie chciała coś wcisnąć
na pierwszej stronie jest wszystko opisane
Stary 2013-10-08, 09:45   #2443
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
i co jak CI się podoba? fajnie się wchłania? bo chyba sobie też kupię ...to albo palmersa , teraz wszystkie moje balsamy mają kofeinę w składzie, a chyba od razu jak się dowiem o ciąży to trzeba będzie zrezygnować z tych balsamików? Mam już parę rozstępów, ale nie dbałam o swoje ciało wcześniej, dlatego wydaje mi się że to troche przez to..

Co do mamy to ona jest XXL także po 3 ciąży słyszałam, że najbardziej został jej brzuszek. Ale dużych rozstępów nie widziałam ( jak już będę w ciąży to popytam, teraz nie chcę, żeby sobie nadzieji robili ) raczej sporo tłuszczyku i ciut obwisłej skóry... ale mama raczej nie należy do osób ćwiczących, także myślę, że jakby bardziej zadbała o siebie po ciąży byłoby lepiej... dlatego też ja chcę zadbać o siebie bardziej
Mi się podoba szybko się wchłania skóra jest po nim przyjemna a mąż się klei jak mucha do lepu

Stary 2013-10-08, 09:46   #2444
debraM
Wtajemniczenie

No to się nacieszyłam
Dostałam plamienia i to wcale nie małego krew wymieszana z rzadkim płodnym śluzem Jaki ze mnie dziwoląg Idę sobie popłakać ;(

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:46   #2445
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam microlife mt16c2 ale wiesz no coś w tym jest co babka mówiła nie oszukujmy się że termometr za 20 zł będzie mega dobry ale raczej to takich celów wystarczy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:51   #2446
Leine
Zakorzenienie

wik and ola ba! Nawet pewna pani się trudziła z opisaniem co i jak co do termometra https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2497

oj oj minusy łapiesz

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja mam microlife mt16c2 ale wiesz no coś w tym jest co babka mówiła nie oszukujmy się że termometr za 20 zł będzie mega dobry ale raczej to takich celów wystarczy
ja mój kupowałam za zawrotną kwotę 12 €... spodziewałam się za tą cenę złotego, ale niestety przyszedł tylko różowy
Spełnia swoją funkcję
Dokładnie mam taki: http://allegro.pl/geratherm-basal-di...582526043.html

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-10-08 o 09:52
Stary 2013-10-08, 09:52   #2447
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
No to się nacieszyłam
Dostałam plamienia i to wcale nie małego krew wymieszana z rzadkim płodnym śluzem Jaki ze mnie dziwoląg Idę sobie popłakać ;(
A to nie może być plamienie owulacyjne?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:56   #2448
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
God Of War hahaha... dlatego ja tylko prywatnie chodzę, bo widać jak to jest na nfz

Balsamem z rossmana ja się smarowałam w czasie ciąży, ale najlepiej przed.
Wiem jedno- i tak Ci to niewiele pomoże, jeśli jesteś obciążona GENETYCZNIE. W ciąży mogą Ci rozstępy się nie pojawić, a np. po porodzie (i ja mam takowych wiele).

Poza tym to na grubo to lekka przesada, nie uważasz? Kobieta rodzi dziecko, kosztem swego ciała, cóż w tym dziwnego? Idzie to zmienić dzięki diecie i ćwiczeniom- dla chcącego nic trudnego.

Poza tym ja bym miała większy lęk czy urodzę zdrowe, żywe dziecko niż czy mam jakieś 'śmieszne' fałdy....
ale ja nie napisałam nigdzie, że najbardziej z całej ciąży boję się o brzuch. Pisałam tylko o ciele !! tylko!! I to, że martwię się o dzidzię i będę dbała dzidzię w ciąży i po ciąży nie znaczy, że mam przestać dbać o siebie, bo taki jest już nasz los. Nie dbałam o skórę za bardzo przedtem, dlatego muszę o tym pomyśleć już teraz. Dlatego proszę bez takich tekstów

Cytat:
No to się nacieszyłam
ale co myślisz, że to już @? wydaje mi się, że za wcześnie...

6.2.15

Stary 2013-10-08, 09:58   #2449
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
No to się nacieszyłam
a to nie za szybko na @??? może rzeczywiście to plamienie owulacyjne
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-10-08 o 10:00
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:00   #2450
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
na pierwszej stronie jest wszystko opisane
Cytat:
wik and ola ba! Nawet pewna pani się trudziła z opisaniem co i jak co do termometra https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2497

oj oj minusy łapiesz

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

ja mój kupowałam za zawrotną kwotę 12 €... spodziewałam się za tą cenę złotego, ale niestety przyszedł tylko różowy
Spełnia swoją funkcję
Dokładnie mam taki: http://allegro.pl/geratherm-basal-di...582526043.html
Czytałam, czytałam o zasadach pomiaru temperatury, tylko jakoś nie zauważyłam tego opisu modelu, a tam wszystko opisane dokładnie jak dla idiotów
Stary 2013-10-08, 10:02   #2451
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
A to nie może być plamienie owulacyjne?
Nigdy nie miałom takowego

Cytat:
ale co myślisz, że to już @? wydaje mi się, że za wcześnie...
Ostatnio miałam plamienie przez 9 dni przed @ może teraz właśnie się zaczęło. Tyle, że zawsze to plamienie pojawiało się stopniowo, a teraz z grubej rury i jeszcze z płodnym śluzem Dobrze, ze jutro idę do gin. Nie dam się spławić. Najlepiej jakby mnie położyli w szpitalu bo niedługo to siądzie mi psychika przez to

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 10:02   #2452
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
, jak wystarczy to wystarczy, po co przepłacać. Jak tylko dostanę @ to lecę go kupić

Edytowane przez wik_and_ola
Czas edycji: 2013-10-08 o 10:04
wik_and_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:03   #2453
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a to nie za szybko na @??? może rzeczywiście to plamienie owulacyjne
no jasne, że za szybko ...

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 10:05   #2454
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio miałam plamienie przez 9 dni przed @ może teraz właśnie się zaczęło. Tyle, że zawsze to plamienie pojawiało się stopniowo, a teraz z grubej rury i jeszcze z płodnym śluzem Dobrze, ze jutro idę do gin. Nie dam się spławić. Najlepiej jakby mnie położyli w szpitalu bo niedługo to siądzie mi psychika przez to
Już ci pisałam na ovu ale i tu napiszę masz skok tempki i plamienie = owulacja ja tez nigdy tak nie miałam a od stycznia co jakis cykl mi się zdarzało takowe mieć więc wyluzuj

Stary 2013-10-08, 10:11   #2455
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie napisałam nigdzie, że najbardziej z całej ciąży boję się o brzuch. Pisałam tylko o ciele !! tylko!! I to, że martwię się o dzidzię i będę dbała dzidzię w ciąży i po ciąży nie znaczy, że mam przestać dbać o siebie, bo taki jest już nasz los. Nie dbałam o skórę za bardzo przedtem, dlatego muszę o tym pomyśleć już teraz. Dlatego proszę bez takich tekstów
a ile ważysz/mierzysz?

Moim zdaniem przejmujesz się 'pierdołą'...
ale do rzeczy; jeśli chcesz uniknąć obwisłego brzucha to najpierw spójrz na swoją sylwetkę- czy masz nadwagę/niedowagę, czy szybko przybierasz itp itd. Jeśli masz dobrą- szybką przemianę materii to super, ale nie licz, że po porodzie też tak będzie, bo może to się zmienić (np. ja). Jeśli teraz zaczniesz dbać o ciało pt. zdrowa dieta to ryzyko jest minimalne. Ja w ciąży musiałam leżeć i żreć bo maluch mało ważył, tym sposobem przytyłam 21 kg. Nie wszystko co prawda zgubiłam, bo zostało 4 kg, ale nie wyglądam jak kościotrup jak kiedyś i na tym poprzestaję
Więc jedz zdrowo, dużo ruchu a efekty będą dobre

Ps. Jeśli po ciąży np po pół roku masz obwisły brzuch to albo źle się odżywiasz i idzie w brzuch (czyt. jesz dużo węgli złożonych) albo masz coś nie tak z hormonami i odkłada się na brzuchu (np. ja).

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Czytałam, czytałam o zasadach pomiaru temperatury, tylko jakoś nie zauważyłam tego opisu modelu, a tam wszystko opisane dokładnie jak dla idiotów
dobra dobra, żartowałam, musiałam kogoś z☠☠☠utać rano, bo bym nie była sobą A że się napatoczyłaś to się oberwało
allegro i zamawiasz!

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-10-08 o 10:14
Stary 2013-10-08, 10:14   #2456
krusia83
Raczkowanie

Cytat:

To dobrze, że jutro akurat masz wizytę u lekarza, na pewno powie co i jak. Ale może faktycznie tak jak dziewczyny piszą to plamienie owulacyjne?
Stary 2013-10-08, 10:23   #2457
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
a ile ważysz/mierzysz?

Moim zdaniem przejmujesz się 'pierdołą'...
ale do rzeczy; jeśli chcesz uniknąć obwisłego brzucha to najpierw spójrz na swoją sylwetkę- czy masz nadwagę/niedowagę, czy szybko przybierasz itp itd. Jeśli masz dobrą- szybką przemianę materii to super, ale nie licz, że po porodzie też tak będzie, bo może to się zmienić (np. ja). Jeśli teraz zaczniesz dbać o ciało pt. zdrowa dieta to ryzyko jest minimalne. Ja w ciąży musiałam leżeć i żreć bo maluch mało ważył, tym sposobem przytyłam 21 kg. Nie wszystko co prawda zgubiłam, bo zostało 4 kg, ale nie wyglądam jak kościotrup jak kiedyś i na tym poprzestaję
Więc jedz zdrowo, dużo ruchu a efekty będą dobre

Ps. Jeśli po ciąży np po pół roku masz obwisły brzuch to albo źle się odżywiasz i idzie w brzuch (czyt. jesz dużo węgli złożonych) albo masz coś nie tak z hormonami i odkłada się na brzuchu (np. ja).

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

dobra dobra, żartowałam, musiałam kogoś z☠☠☠utać rano, bo bym nie była sobą A że się napatoczyłaś to się oberwało
allegro i zamawiasz!
ważę za dużo, dlatego już teraz zaczęłam się zdrowiej odżywiać, nie to że odchudzać, ale bardziej zwracać uwagę na to co jem i nie jeść mega późno. Tak samo z balsamowaniem, nigdy wcesniej nie robiłam tego tak systematycznie jak teraz i widzę różnicę, skóra jest bardziej jędrna i parę cm spadło dzięki masażowi.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

czekam na wypłatę i kurka chyba się nie doczekam...niby do 10 mają czas, ale przyzwyczili, że wypłatka jest 5, a dziś jest już 8 i nic nie ma..buu

6.2.15

Stary 2013-10-08, 10:30   #2458
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
ważę za dużo, dlatego już teraz zaczęłam się zdrowiej odżywiać, nie to że odchudzać, ale bardziej zwracać uwagę na to co jem i nie jeść mega późno. Tak samo z balsamowaniem, nigdy wcesniej nie robiłam tego tak systematycznie jak teraz i widzę różnicę, skóra jest bardziej jędrna i parę cm spadło dzięki masażowi.
no to jak startujesz z nadwagą to wątpię, że trochę schudniesz/zgubisz ciałka w czasie ciąży, a je nabierzesz Ważne, żeby nie jeść jak świnia i nie jeść 'za dwóch' jak to matka, ojciec, babka, ciotka mówią...
Stary 2013-10-08, 10:34   #2459
Goraleczka84
Raczkowanie

Dzieńdobrek witam z sie z pracy

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
własnie, dlaczego ty jeszcze nie testujesz???
No właśnie ...nie testuje bo obiecałam sobie 7 dni po terminie @

Dwa miesiące temu tez tak było 4 dni po @ wszyscy mówili testuj...złamalam sie i zastestowalam z ogromna nadzieja i 2 h potem przyszła franca

I wtedy obiecałam sobie ze nic z tego ...biorę na przetrzymanie !!!
Taka ze mnie sadomasochistka :p

A po za tym brzucho pobolewa..więc spodziewam sie @ na dniach
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:36   #2460
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
no to jak startujesz z nadwagą to wątpię, że trochę schudniesz/zgubisz ciałka w czasie ciąży, a je nabierzesz Ważne, żeby nie jeść jak świnia i nie jeść 'za dwóch' jak to matka, ojciec, babka, ciotka mówią...
a ja mam tak, że przed ciążą miałam raczej niedowage, ginka kazała mi przytyć wręcz, ale apetytu nie miałam wcale, teraz za to co 2 godziny głodna chodzę i poprostu mi sie wydaje, że organizm sie domaga
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości