Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 19:10   #2401
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
witaj

ooooo mamo jest to bardzo przykre... ale na przejściu czy jak?
dziewczynka była na rolkach i póki co nie wiadomo dokładnie, ale prawdopodobnie nie wyhamowała przed przejściem Nie wyobrażam sobie co czują rodzice, nawet nie chcę sobie wyobrażać

wykąpałam się, wysaunowałam, wybalsamowałam i teraz siedzę i pachnę. Kupiłam balsam do kąpieli dla mam z rossmana i jest genialny - umyłam się cała, od włosów po pipkę także plecam

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:31   #2402
Goraleczka84
Raczkowanie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Dziękuje Dziewczyny
Oczywiście jak co miesiąc obiecuje sobie nie nakręcić sie i testować tez narazie nie chce, tyle juz tego było ...potem tylko żal i smutek ze znowu sie nie udało
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:32   #2403
(kicia)
Zakorzenienie

Zubi w odp na Twój komentarz na owu to czego nie rozumiesz że masz 37?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:53   #2404
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Zubi w odp na Twój komentarz na owu to czego nie rozumiesz że masz 37?
pod pachą a w wiadomym miejscu 37,3 także jak widać do dupy jest mierzenie w ciągu dnia bo nic nie daje. Tak w ogóle to ja tyle i bez ciąży miałam ;p.

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-10-07 o 19:57
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:06   #2405
zazdrosnica0
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za wszystkie komentarze
zeszłam już na ziemie, odpłakałam swoje, Tż pocieszył, poukładałam znaczki z Tż i już o tym nie myślę

to teraz mi powiedzcie czy któraś z Was miała wzmożone wydzielanie śluzu ? ale takiego mlecznego jak sperma ? nic mnie nie piecze, nie swędzi, śluz też bez zapachu i bez grudek, ale jest go na tyle dużo, że dla mnie to nie jest normalne.Wypływa ze mnie przy sikaniu do muszli więcej niż łyżkę i to tak za każdym razem. Mam tak już od czwartku.
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:07   #2406
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Tak, masz rację Ja nie dyskutuję o gustach, tylko o tej tendencji w ostatnim czasie do nadawania takich imion. W internecie można przeczytać wiele jak bardzo źle postrzegane są dzieci i ich rodzice z takimi imionami.
Mi tez nie podobają się imiona typowe, jak Kaśka, Baśka, Anka ale wlaśnie boję się, że jeśli wybiorę coś co jest wyjątkowe dla mnie - to może to przynieść szkodę dziecku
Mi się akurat dla dziewczynki podoba Milena i też się może komuś nie podobać, ale chyba krzywdy nie wyrządzę dziecku tym imieniem. Dla chłopca za to nie mam wcale, uważam że nie ma pięknych chłopięcych imion Jedyne jakie brałabym pod uwagę to chyba Igor a tż Dawid - które mi się znowu nie podoba

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Oj, to zwróć uwagę
Wszędzie gdzie chodzę, Siemianowice, Chorzów, Świętochłowice. Gdy bywałam codziennie w parku w związku z pracą a potem z córką to jak widzę rodzinkę która raczej nie jest z wyższych sfer to dziecko nazywa się: Denis, Jessica, Andżelika i wiele innych tego typu. A rozwaliło mnie totalnie imię chłopca mamuśki na szpilach, w różowych spodniach z papierochem w ustach, klnąca jak szewc - na placu zabaw która wołała swojego synka George!! W 99% te dzieci mają właśnie takie imiona. Nie wiem, może w ten sposób chcą jakoś sie wyróżnić.
Mój TŻ też na Bubę często woła George Mimo, że tak się nie nazywa (już pisałam, że Kuba) - więc to, ze ktoś woła dziecko jakoś dziwnie, nie oznacza jeszcze, ze rzeczywiście tak się ono nazywa

W poprzednim miejscu, gdzie mieszkaliśmy, to Buba na podwórku bawił miał kolegę Brajana - i faktycznie był z mega patologicznej rodziny

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Mnie się znów Diana z psem kojarzy
Miałam psa, który się tak nazywał Ale nie ja mu takie imię nadałam - z takim już go przygarnęliśmy

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Do gina idę w środę na 17.00.

a więc poczytałam o tym e2 i mam niedobór i to nie mały...

"
- odpowiada za rozwój i dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych" no to jesteśmy w domku odpowiada też za śluz szyjowy, którego nie mam (płodnego) super

"Hormony w normie

Niedobór estradiolu (oraz pozostałych estrogenów) najczęściej występuje u kobiet po okresie menopauzy. Jego spadek u młodej kobiety lub dziewczyny może mieć kilka przyczyn i najczęściej zwiastuje chorobę metaboliczną. Zbyt mały poziom hormonu charakteryzuje się m.in. zaburzeniem miesiączkowania, niepłodnością, zanikiem lub ograniczonym występowaniem II i III rzędowych cech płciowych (męska sylwetka, obniżony głos), osteoporozą."

buuuuuuuu
Hmm... ale Ty masz dopiero 8. dc - więc estradiol może być jeszcze niski (zwłaszcza, ze miewasz długie cykle). Mój lekarz mówił, że estradiol, to powinno się robić w okolicach owulki
Poza tym jakie masz dokładnie normy podane? Ogólne czy z podziałem na fazy cyklu? Bo normy są inne dla każdej fazy

Edit: dobra, doczytałam, że czasem lekarze zlecają też w 3. dc, żeby ocenić rezerwę jajnikową (ale żeby dało się coś wywnioskować, to trzeba zrobić to razem z FSH).

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-10-07 o 20:13
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:10   #2407
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
pod pachą a w wiadomym miejscu 37,3 także jak widać do dupy jest mierzenie w ciągu dnia bo nic nie daje. Tak w ogóle to ja tyle i bez ciąży miałam ;p.
ja zawsze tam mam wyższa ale ogólnie porównywanie ich jest bez sensu

ale jak mierze żeby sprawdzić czy jestem chora to wiadomo że będę mierzyć pod pcha bez względu na porę

Stary 2013-10-07, 20:13   #2408
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
wykąpałam się, wysaunowałam, wybalsamowałam i teraz siedzę i pachnę. Kupiłam balsam do kąpieli dla mam z rossmana i jest genialny - umyłam się cała, od włosów po pipkę także plecam
A co to za balsam?
Stary 2013-10-07, 20:14   #2409
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
zeszłam już na ziemie, odpłakałam swoje, Tż pocieszył, poukładałam znaczki z Tż i już o tym nie myślę

to teraz mi powiedzcie czy któraś z Was miała wzmożone wydzielanie śluzu ? ale takiego mlecznego jak sperma ? nic mnie nie piecze, nie swędzi, śluz też bez zapachu i bez grudek, ale jest go na tyle dużo, że dla mnie to nie jest normalne.Wypływa ze mnie przy sikaniu do muszli więcej niż łyżkę i to tak za każdym razem. Mam tak już od czwartku.
ja miałam tak 2cykle temu już na prawdę myślałam że jestem w ciąży tak się że mnie lał ten śluz brak @itp też na becie byłam i nic dzień po becie przyszedł okres i tyle

Stary 2013-10-07, 20:35   #2410
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A co to za balsam?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja miałam tak 2cykle temu już na prawdę myślałam że jestem w ciąży tak się że mnie lał ten śluz brak @itp też na becie byłam i nic dzień po becie przyszedł okres i tyle
ja tam póki co każdego cyklu czuję, że to too bo mam inne objawy niż zazwyczaj.

dziś wyczuwam owu, ale delikatniej niż do tej pory, zobaczymy jak będzie jutro.

6.2.15

Stary 2013-10-07, 20:43   #2411
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html

ja tam póki co każdego cyklu czuję, że to too bo mam inne objawy niż zazwyczaj.

dziś wyczuwam owu, ale delikatniej niż do tej pory, zobaczymy jak będzie jutro.
Ja jutro idę sobie z tej firmy kupić olejek w sobotę kupiłam krem zapach b. ładny

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:47   #2412
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
O, nie widziałam takiego balsamu pod prysznic. Na początku starań kupiłam sobie oliwkę z tej serii, ale gdzieś mi zniknęła pewnego dnia (podejrzewam, ze teściowa mi ją wyrzuciła ). Generalnie fajna była, ale więcej jej nie kupię, bo za długo się wchłaniała.

A to jest faktycznie takie balsamowate czy bardziej jako żel pod prysznic - bo na KWC niektóre piszą, że używają tego zamiast żelu

W ogóle wychodzi na to, że w reklamach Nivei ściemniali, że mają "pierwszy w Polsce balsam pod prysznic" A ja właśnie chciałam coś takiego, tylko innej firmy, bo od Nivei dostaję uczulenia - a ja naiwnie wierzyłam im, że nikt inny póki co nie wyprodukował takiego balsamu

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-10-07 o 20:48
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:01   #2413
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
O, nie widziałam takiego balsamu pod prysznic. Na początku starań kupiłam sobie oliwkę z tej serii, ale gdzieś mi zniknęła pewnego dnia (podejrzewam, ze teściowa mi ją wyrzuciła ). Generalnie fajna była, ale więcej jej nie kupię, bo za długo się wchłaniała.

A to jest faktycznie takie balsamowate czy bardziej jako żel pod prysznic - bo na KWC niektóre piszą, że używają tego zamiast żelu

W ogóle wychodzi na to, że w reklamach Nivei ściemniali, że mają "pierwszy w Polsce balsam pod prysznic" A ja właśnie chciałam coś takiego, tylko innej firmy, bo od Nivei dostaję uczulenia - a ja naiwnie wierzyłam im, że nikt inny póki co nie wyprodukował takiego balsamu
ja to używam do mycia, w sensie nie myję się niczym przed tym balsamem, bo on się pieni. Ma w składzie jakieś olejki więc skora po jest mega gładziutka ( najbardziej odczułam to na twarzy)

Mam ten balsam z nivei i on jest bardziej gęsty (jak odżywka do włosów do spłukiwania - fajne ale mało wydajne) i on nie myje. A to z rossmana bardziej płynne, ale wydaje mi się, że też nawilża bo wszystko mam takie mięciutkie. Wydaje mi się, że się polubimy

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja jutro idę sobie z tej firmy kupić olejek w sobotę kupiłam krem zapach b. ładny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html to kupiłaś??

6.2.15

Stary 2013-10-07, 21:28   #2414
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... ale Ty masz dopiero 8. dc - więc estradiol może być jeszcze niski (zwłaszcza, ze miewasz długie cykle). Mój lekarz mówił, że estradiol, to powinno się robić w okolicach owulki
Poza tym jakie masz dokładnie normy podane? Ogólne czy z podziałem na fazy cyklu? Bo normy są inne dla każdej fazy

Edit: dobra, doczytałam, że czasem lekarze zlecają też w 3. dc, żeby ocenić rezerwę jajnikową (ale żeby dało się coś wywnioskować, to trzeba zrobić to razem z FSH).
tak tak- ja robiłam badania w 3dc, bo coś tam trzeba w pierwszych dniach ale nie pamiętam co to było
Co do podziału to i owszem (piszę z kartki):

[K99]Estradiol: 8,08 pg/ml
Faza folikularna: 12,5- 166
Faza owulacyjna: 85,8- 498
Faza lutealna: 43,8- 211

Co o tym myślisz?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

A te jak wyczaiły moje zaspanie dzisiejsze
Fakt- nockę miałam koszmarną, bo i ból brzucha i wstawanie przed 2, potem coś koło 3/4 i w końcowym efekcie budzik w telefonie znów mnie nie obudził nie wiem co z tą komórką jest tż też tak czasem ma, mamy nokie (różne modele)

Dzisiejsza nocka pewnie też będzie zarwana, bo córa po tym wybawieniu się w kinderparku pewnie będzie miała emocjonujące sny

no nic, lecę spać

Ps. A tak serio to myślałam, że będę mieć gorsze wyniki ale na szczęście nie jest tak źle chyba ze mną
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:49   #2415
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak- ja robiłam badania w 3dc, bo coś tam trzeba w pierwszych dniach ale nie pamiętam co to było
Co do podziału to i owszem (piszę z kartki):

[K99]Estradiol: 8,08 pg/ml
Faza folikularna: 12,5- 166
Faza owulacyjna: 85,8- 498
Faza lutealna: 43,8- 211

Co o tym myślisz?
Nie wiem... ale powiem Ci, że z ciekawości wzięłam moje wyniki i mam zupełnie inne normy Dla fazy folikularnej mam podane 0-160
Chociaż z tymi normami, to i tak lekarze często mają własne teorie (mi niby estardiol mieści się w normie, a lekarz mówi, ze jest zdecydowanie za niski - tylko ja miałam robiony ten w środku cyklu).

Generalnie w fazie folikularnej, to patrzy się chyba na stosunek estradiolu do FSH - i wtedy można powiedzieć coś więcej. Ale nie wiem jaki powinien on być, więc nie pomogę Ci w interpretacji

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
ja to używam do mycia, w sensie nie myję się niczym przed tym balsamem, bo on się pieni. Ma w składzie jakieś olejki więc skora po jest mega gładziutka ( najbardziej odczułam to na twarzy)

Mam ten balsam z nivei i on jest bardziej gęsty (jak odżywka do włosów do spłukiwania - fajne ale mało wydajne) i on nie myje. A to z rossmana bardziej płynne, ale wydaje mi się, że też nawilża bo wszystko mam takie mięciutkie. Wydaje mi się, że się polubimy
No to, jak mówisz, że fajny, to też sobie sprawię Tylko nie widziałam go nigdy Zawsze jak patrzyłam, to była ta oliwka i zwykły balsam, a ten pod prysznic mi się w oczy nie rzucił... on stoi tam, gdzie tam z pozostałymi emulsjami nawilżającymi czy gdzieś z żelami pod prysznic?
Stary 2013-10-07, 21:53   #2416
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Witam sie po raz pierwszy ...tak trochę nieśmiało mam nadzieje że znajdzie sie tu miejsce dla jeszcze jednej staraczki??

żeby za bardzo nie przy nudzić na wejściu nie będę się za bardzo rozpisywać, wszystko co ważne jest w podpisie. Jednym słowem czekam na @...a raczej mam nadzieje że może tym razem nie przyjdzie ...

Oby ten Wasz Magik Makarena mnie zaczarował pozytywnie
Witaj

Cytat:
dziewczynka była na rolkach i póki co nie wiadomo dokładnie, ale prawdopodobnie nie wyhamowała przed przejściem Nie wyobrażam sobie co czują rodzice, nawet nie chcę sobie wyobrażać
Ale, że Ty to widziałaś???

Cytat:

Miała Ja przez ostatnie dwa cykle, a wiem że jeszcze kilka dziewczyn. Powiem Ci tak. Jak zaczęłam starania to piersi bolą mnie od owulki do @ z taką intensywnością jakby mi je miało rozsadzić, całymi dniami i tż ma zakaz dotykania choćby palcem. Kiedyś bolały mnie lekko ze 2 dni przed @. Do tego śluzu płodnego od 3 cykli nie mam wcale a kiedyś miałam regularnie przez kilka dni. Nawet wiesiołek nic mi nie dał i niestety nie jestem jedną z tych, które po 1 cyklu brania wiesiołka zaszła w ciążę
Tempkę w ciągu dnia po owulacji miałam nawet 37,34 a kiedyś 37 to bylo max. No i do tego oczywiście nadwrażliwość na zapachy, bóle jajników, podbrzusza i wiele innych. Jak widać nasz mózg potrafi nieźle namieszać jak nam zależy. A najlepsze jest to, że prawie każda z nas wtedy sobie mówi - ale przeciez ja sobie tego nie wmawiam, tak jest naprawdę. No i jest naprawdę, ale podświadomie same sobie to wywołujemy
Także naprawdę kciuki trzymam, ale postaraj się nie zwracać uwagi na żadne "objawy ciąży". Takie prawdziwe objawy pokazują się w 5-6 tygodniu. Ja też się nakręcałam, mimo że wiedziałam że to głupie. Teraz już tak nie robię, aby się dodatkowo nie dołować. A bety nigdy bym nie zrobiła, bo to chyba jeszcze gorsze rozczarowanie niż test sikany, bo na bhcg masz 100% pewności, że w ciąży nie jesteś a na sikańcu to zawsze jeszcze pozostaje nadzieja

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-07 o 21:55
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:29   #2417
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

No to, jak mówisz, że fajny, to też sobie sprawię Tylko nie widziałam go nigdy Zawsze jak patrzyłam, to była ta oliwka i zwykły balsam, a ten pod prysznic mi się w oczy nie rzucił... on stoi tam, gdzie tam z pozostałymi emulsjami nawilżającymi czy gdzieś z żelami pod prysznic?
ja mam 2 rossmany w oklicy i w jednym ciągle nie ma ( polowałam na niego już jakiś czas) a w drugim było multum. I u mnie stał zarówno przy żelach do mycia jak i przy tych rzeczach dla mam

zastanawiam się czy zwykły balsam da radę i takie mocniej ujędrniające /przeciw rozstępom zacząć używać dopiero w ciąży? czy może już teraz coś wprowadzić? mam straszny lęk przed obwisłym brzuchem Mamuśki powiedzcie, ale szczerze, bardzo pogorszyły się Wam brzuchole??

Cytat:
Witaj

Ale, że Ty to widziałaś???

Niee, jechaliśmy koło, jak już były słuzby, nie chciałam zerkać jak tylko zobaczyłam folię... potem w necie doczytałam, że chodziło o dziecko

6.2.15

Stary 2013-10-07, 23:20   #2418
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się czy zwykły balsam da radę i takie mocniej ujędrniające /przeciw rozstępom zacząć używać dopiero w ciąży? czy może już teraz coś wprowadzić? mam straszny lęk przed obwisłym brzuchem Mamuśki powiedzcie, ale szczerze, bardzo pogorszyły się Wam brzuchole??

Niee, jechaliśmy koło, jak już były słuzby, nie chciałam zerkać jak tylko zobaczyłam folię... potem w necie doczytałam, że chodziło o dziecko
Nie chcę myśleć nawet

Co do brzucha po ciąży to mi się nie zmienił wcale To zależy od genów. Spójrz na brzuch swojej mamy,albo zapytaj jaki miała po urodzeniu Ciebie Mnie niestety po ciąży pogorszyły się piersi A konkretnie mam straszne rozstępy. Mam też na udach, pośladkach, ale te na piersiach są straszne. I to nie karmienie miało na to wpływ, tylko wszystkie wyszły na sam koniec ciąży
A na brzuchu ani jednego - chociaż ciąża mi brzuch oszczędziła W sumie sama byłam zdziwiona, bo miałam bardzo duży brzuch, córka miała 4 kg a brzuszek po 3 miesiącach wyglądał tak samo ponętnie jak przed ciążą

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Właśnie oglądam: "Prosto z porodówki". Na pocieszenie powiem Wam, że właśnie widzę cc u kobiety której zdiagnozowano bezpłodność a jej partner przeszedł wiele lat temu wazektomię I wcale nie jest młoda. A w dodatku, rodzi trojaczki

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-07 o 23:14
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:11   #2419
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie po raz pierwszy ...tak trochę nieśmiało mam nadzieje że znajdzie sie tu miejsce dla jeszcze jednej staraczki??

żeby za bardzo nie przy nudzić na wejściu nie będę się za bardzo rozpisywać, wszystko co ważne jest w podpisie. Jednym słowem czekam na @...a raczej mam nadzieje że może tym razem nie przyjdzie ...
witaj
Cytat:
"Obniżony poziom estradiolu obserwowany jest w przebiegu zespołu Turnera. Niski poziom estradiolu związany jest w istnieniem takich chorób, jak hipogonadyzm (niedoczynność gonad), zespół policystycznych jajników, niedoczynność przysadki. Poziom estradiolu może się obniżyć w wyniku zaburzenia odżywiania (np. anoreksja) lub bardzo dużego wysiłku fizycznego." noo to chyba faktycznie mam pcos

idę do gina, idę, prolaktyna aż taka wysoka nie jest ale te e2 zastanawiające...
a masz, nie ma co czytać głupot w internecie. Lekarz Ci powie co i jak. Bo sie naczytasz na stresujesz coś sobie wkręcisz i będzie.
Cytat:
ooooo jejku no masakra jak ja współczuję rodzinie
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:14   #2420
marszalka
Zadomowienie

witam sie z pracy,
dzisiaj na szczęście troche cieplej i nie musiałam skrobać szyb, ufffff
wczoraj nie maiałam czasu popisać z wami bo przyjechał wreszcie mój tż, zobaczymy na jak długo, znając życie jak wróce z pracy juz go nir będzie
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:52   #2421
Karoloo
<3 <3 <3

hej

kindzia jesteśmy z Toba i trzymam

Cytat:
A tak na marginesie, to palisz jeszcze czy już nie?
czasem się przełamie byłoby mi łatwiej gdyby nie TŻ chociaż nigdy duzo nie paliłam- jedynie tak do piwka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:12   #2422
manieczka1
Zakorzenienie

Dzień dobry ale mam dziś lenia! wczoraj to nic w porównaniu do dzisiaj do nadrabiania miałam tylko jedną stronkę - coraz gorzej z nami lecę na ovuf pooglądać Wasze wykresy
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:13   #2423
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:

Miała Ja przez ostatnie dwa cykle, a wiem że jeszcze kilka dziewczyn. Powiem Ci tak. Jak zaczęłam starania to piersi bolą mnie od owulki do @ z taką intensywnością jakby mi je miało rozsadzić, całymi dniami i tż ma zakaz dotykania choćby palcem. Kiedyś bolały mnie lekko ze 2 dni przed @. Do tego śluzu płodnego od 3 cykli nie mam wcale a kiedyś miałam regularnie przez kilka dni. Nawet wiesiołek nic mi nie dał i niestety nie jestem jedną z tych, które po 1 cyklu brania wiesiołka zaszła w ciążę
Tempkę w ciągu dnia po owulacji miałam nawet 37,34 a kiedyś 37 to bylo max. No i do tego oczywiście nadwrażliwość na zapachy, bóle jajników, podbrzusza i wiele innych. Jak widać nasz mózg potrafi nieźle namieszać jak nam zależy. A najlepsze jest to, że prawie każda z nas wtedy sobie mówi - ale przeciez ja sobie tego nie wmawiam, tak jest naprawdę. No i jest naprawdę, ale podświadomie same sobie to wywołujemy
Także naprawdę kciuki trzymam, ale postaraj się nie zwracać uwagi na żadne "objawy ciąży". Takie prawdziwe objawy pokazują się w 5-6 tygodniu. Ja też się nakręcałam, mimo że wiedziałam że to głupie. Teraz już tak nie robię, aby się dodatkowo nie dołować. A bety nigdy bym nie zrobiła, bo to chyba jeszcze gorsze rozczarowanie niż test sikany, bo na bhcg masz 100% pewności, że w ciąży nie jesteś a na sikańcu to zawsze jeszcze pozostaje nadzieja
Trochę się uspokoiłam, ale tak jak piszesz w ostatnim zdaniu, jak zobaczyłam na piśmie, że ciąży brak to pękłam i dopiero Tż pomógł mi się poskładać. Zaraz wybieram się do apteki po termometr, co by mi już weszło w nawyk mierzenie. Dodatkowy plus jest taki, że termometr wyjdzie taniej niż kilka testów
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 08:32   #2424
God Of War 20
Zakorzenienie

Próbowałam zapisać się do gina na NFZ, podejście 4... no i d*** do końca roku wszystkie terminy zajęte... litości!
Stary 2013-10-08, 08:36   #2425
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Próbowałam zapisać się do gina na NFZ, podejście 4... no i d*** do końca roku wszystkie terminy zajęte... litości!
wierzę... ja do mojej ginki chodzę prywatnie i muszę z miesięcznym wyprzedzeniem się umawiać
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:39   #2426
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnie nic Ci nie jest a jak masz obawy to zapytaj gina.
Masz rację zejdź na ziemię i zmieć podejście bo nie ma co w depresje popadać. Ja swój pierwszy cykl też przeżywałam ale nie do tego stopnia, żebym płakała czy coś... było mi po prostu przykro ale wiedziałam, że tak może się stać bo mało komu w 1 cyklu się udaje...

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
wierzę... ja do mojej ginki chodzę prywatnie i muszę z miesięcznym wyprzedzeniem się umawiać
Ja chciałam porobić badania na NFZ bo po co płacić ale widzę, że nie da rady...
To u mojego prywatnie to nie ma problemu bo on przyjmuje dość długo... także zawsze max tydzień czekałam, zresztą sama sobie wybieram termin i godzinę a on potwierdza czy wtedy może i już
Stary 2013-10-08, 08:41   #2427
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Makarena Nadia mi się podoba

fajne imiona na drugie mam to drugie Ale Majek jest jak nasrał jeszcze Maja urodzona W MAJU to w ogóle kosmos

Moja koleżanka z niemiec nazwała dzieci Vanessa i Nicolas
ostatnio mi się Majeczki nie czepiałaś tylko Amelki, że ich to pełno O tak mam chwilową zajawkę na Nadię

Kumpela ma córę Vanesse potwornie nie podoba mi się to imię.
No jak to zdrobnić? Wana? Wańcia?

Cytat:
A ja! A ja! Miałam w liceum GAJĘ

kumple wołali: "gdybym miał na imię Gaja, to bym się powiesił za jaja"

dobrze, że nie "Gaja potrzymaj mnie za jaja" ooo tak dzieci są okrutne

Cytat:
Nadrobiłam, uff...

już już piszę...

A więc wyniki 2 złe z 5 możliwych

3 dobre:

TSH: 1,52 uIu/ml (norma 0,27- 4,2)
FSH: 5,58 U/l (norma: 3.5- 12.5)
LH: 4,69 U/l (norma: 2.4- 12,6)

a złe...

e2 (estradiol) 8,08 pg/ml (norma: 12,5- 166)
PRL: 24,12 ng/ml (norma 4,79- 23,3)
Cytat:
Do gina idę w środę na 17.00.

a więc poczytałam o tym e2 i mam niedobór i to nie mały...

"
- odpowiada za rozwój i dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych" no to jesteśmy w domku odpowiada też za śluz szyjowy, którego nie mam (płodnego) super

"Hormony w normie

Niedobór estradiolu (oraz pozostałych estrogenów) najczęściej występuje u kobiet po okresie menopauzy. Jego spadek u młodej kobiety lub dziewczyny może mieć kilka przyczyn i najczęściej zwiastuje chorobę metaboliczną. Zbyt mały poziom hormonu charakteryzuje się m.in. zaburzeniem miesiączkowania, niepłodnością, zanikiem lub ograniczonym występowaniem II i III rzędowych cech płciowych (męska sylwetka, obniżony głos), osteoporozą."

buuuuuuuu
nie czytaj nic w necie wiesz dobrze sama, że INTERNET TO ZŁO!!!! Szukasz objawów bólu głowy a dowiadujesz się, że masz NOWOTWÓR PRZYSADKI

Cytat:

Witaj po Twoim wykresie widzę, że możesz testować, czemu nie testujesz???? na moje oko temperatura wskazuje na ciążę? dzisiaj masz przecież 16dpo a tempka nie spada.

Cytat:

ja miałam, ale nie pamiętam kiedy to dokładnie było. Często to miewałam kiedyś Odkąd zaczęłam się starać, i obserwować, przestałam to zauważać.

Cytat:
ja tam mam lepszy niż przed ciążą bo płaski no ale ja akurat schudłam po ciąży, także to też nie ma co patrzeć.
U mnie było tak, że jak leżałam na porodówce i wyszedł ze mnie Iguś, to jak mi go zabrali z piersi to spojrzałam na swój brzuch i do małża "M.!!!! ja nie mam brzucha!gdzie mój brzuch? jaki on płaski!" Może w dotyku był mięsisty bo wiadomo skóra, ale obwisły nie był Za to teraz się boję, bo zauważyłam, że mimo, że szkieletorek ze mnie to na brzuszku odkłada mi się tłuszczyk

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 08:41   #2428
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
to jakaś masakra
i w tym momencie dziękuję za prywatną opiekę zdrowotną

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:50   #2429
debraM
Wtajemniczenie

A ja zanotowałam dzisiaj piękny skok Przynajmniej na to wygląda

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-10-08 o 08:53
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:52   #2430
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje Dziewczyny
Oczywiście jak co miesiąc obiecuje sobie nie nakręcić sie i testować tez narazie nie chce, tyle juz tego było ...potem tylko żal i smutek ze znowu sie nie udało
własnie, dlaczego ty jeszcze nie testujesz???
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości