|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
muszę bardziej analizować składy kupowanych kosmetyków i brać na jakość a nie ilość
|
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ile lat jestescie po slubie? U nas w styczniu bedzie 3 a w grudniu 4 razem, znamy sie ponad 7 lat. Nawet bylismy ze soba rok jak mialam 15 lat ![]() Dziec spi a ja pichce. Pieke karkowke, do tego puree ziemniaczane i krem z dyni : slina: Kolezanka fryzjerka zaplotla mi frsncuza. Czuje sie jak w dziecinstwie tylko na cieniowanych wlosach szybko sie rozwala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Chelsea nam stuknęło 3 lata po ślubie w lipcu
znamy się 9, jesteśmy razem prawie 8, no i 1,5 rocznego oszołoma-Karolinę, żywe srebro
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Nasz Julian tez zywe srebro. Poki co dopoki nie skoncze sie uczyc (w czerwcu) siedze z nim w domu. Od wrzesnia pojdzie do przedszkola a ja do pracy. Nareszcie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#275 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to łatwe, żeby coś podpasowało włosom ;/Cytat:
O a ja zauważyłam właśnie, że jak mam teraz takie śliskie i gładkie włosy to kucyk jest taki chudy ;/ wcześniej jak miałam trochę przesuszone włosy to były napuszone i więcej się ich wydawało objętościowo. Baby hair po czym ? Haa może spróbuję dodać do śmierdzicuha Biovaxa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uff nadrobiłam. Forum ma się dobrze, ruszyło z kopyta, że ledwo dwa dni mnie nie było i tyyyle stron ![]() Witam nowe dziewczyny
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Może zakończmy temat TŻ-towski, bo czuję się jak jakiś dzieciuch
Chyba kupię sobie jakiś olejek. Ciekawe, co jak nałożę zwykły kuchenny
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
ja dzisiaj pierwszy raz użyję jantaru przed myciem i użyje oleju w mgiełce. Zobaczę jakie będą efekty
![]() W ogóle wczoraj przed snem umyłam włosy Biosilkiem i poszłam spać w lekko wilgotnych włosach i dzisiaj mam takie fajne ale to pewnie zasługa bomby silikonowej |
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Edyta ja olejowałam oliwą z oliwek i na prawdę są świetne, bardzo nawilżone i miękkie. nie wiemy jakie cuda w kuchni się kryją...
a co to były dopiero za włosy po siemieniu lnianym mmmmm.....ale nie chce mi się tych glutów gotować
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Oliwe z oliwek kladlam na wlosy, nawet smarowalam nia cialo i byla boska
Mam 2 l oleju slonecznikowego i chyba sprobuje dac go na wlosy choc jest rafinowany i filtrowany ale moze, moze ![]() Rzepakowy mam jeszcze moze tez kiedy sie skusze ![]() Kusi mnie zawsze w Auchan olej arachidowy i Carotino. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Slyszeliscie? Moja ulubiona pisarka zmarla. Chmielewska ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2013-10-08 o 15:55 |
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Annulka21 jestem do 19.10
Do dentysty tylko przyleciałam. No i zapasy robie przy okazji ![]() Ja już widzę wzmocnienie paznokci po drożdzach Dorwałam dzisiaj 1L Kallosa Vanilla za 5 zł Spróbuję nim zmywac oleje Wziełam też jedną ampułkę z "rekonstruktorem" do włosów - Struktural Bagno- pani ekspedientka bardzo chwaliła
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze resztkę winogronowego, starczy mi na jakiś miesiąc i będę próbować olejków z alterry ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Chciałam kupić dziś sobie stapiza i nie mogę nigdzie znaleźć, a do hebe mam dalekooooo, dalekooooo ![]() Macie Tangle Teezer? Jak się u Was sprawdza? bo ja właśnie od kilku dni jestem posiadaczką wersji kompaktowej, noi faktycznie nie ciągnie tak tych moich kłaków
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do olejowania, to ja używam tylko oliwy z oliwek ![]() Poza oliwą potrafię czasem dodać ten nieszczęsny olejek łopianowy z GP do odżywki czy rycynowy na końcówki, ale to baaaardzo rzadko ![]() W czwartek muszę dorwać w biedronce Garnier AiK, jeszcze go nie testowałam nigdy, nie mogę się doczekać ![]() ![]()
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Przychodzę jutro ze szkoły i nakładam olej
![]() A może i zakupię też jutro skrzyp i pokrzywę, herbatę... |
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale TT nie szarpie się z nimi, jest delikatna btw. jak ostatnio fryzjerka rozczesała mi mokre włosy jakąś zwykłą szczotką, to miałam ochotę się rozpłakać na tym fotelu, tyle ich ta szczotka wyrwała
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Remember kupiłam go w sklepiku fryzjerskim, mieli kilka uszkodzonych opakowań ( niewielkie uszkodzenia) i sprzedawali po 5 zł
żal było nie brać ![]() M4rt3czk4_92 Mam TT juz 2 lata i jestem zawiedziona, nie wiem dokładnie co jest na rzeczy, ale ta szczotka dobija końcowki
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na moje włosy cudów nie działa, więc czeszę je naprzemiennie TT i szczotką z włosia. Chyba jedyny plus to taki, że łatwo można ją oczyścić z włosów, w przeciwieństwie do powyższej szczotki :/ |
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do fryzjerki to również znam ten ból Cytat:
Mam nadzieje, że nie zauważę niczego takiego jak w Twoim wypadku.---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- No to pięknie. Muszę uważnie obserwować włosy po stosowaniu tej szczotki. |
||
|
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
ja będę w piątek na mieście oddać książki do biblioteki, po drodze mam Rossa i qrcze mam ochotę na jakiś olejek alterry;/ teraz mam tylko olej z pestek moreli i jest taki normalny ani krzywdy ani szału nie robi...jeszcze nie znalazłam takiego co dał by efekt wow. Czekam aż małż mi przyniesie z pracy olej z pestek winogron ale kiedy to nastąpi to nie wiem
no i jeszcze ten dylemat związany z maską;/ gdyby finanse pozwoliły to bym kupiła ze 3 na raz hehe ja mam szampon GP argan i granat i jest ok |
|
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że dorwę jakiegoś Kallosa w przyszłym tygodniu w Hebe, nareszcie A tak wgl to jestem dzisiaj uczesana w kucyka i wyraźnie widać, jak dużo mam baby hair, przerażające
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam TT od wczoraj, wiec nie moge za duzo powiedziec, ale rzeczywiscie mniej wlosow jest na szczotce niz po czesaniu zwykla. Jeszcze musze sprobowac po myciu, bo wtedy najwiecej wypada. Ale ogolnie ja nie czesze za czesto wlosow w ciagu dnia. Moze nie zaszkodzi moim koncowkom
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie czy tylko ja mam taki problem, że mimo tego iż nie mam jakiś super cienkich włosów, gdy są rozpuszczone mam prześwity na czubku głowy które zakrywam włosami, też tak macie? xdarling ładne włoski, widać zmianę powodzenia w dalszej pielęgnacji
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak to jest wlasciwie z pielegnacja bez silikonow? Jezeli uzywam odzywki i szamponu bez sls/sles to moge stosowac jakies odzywki b/s z silikonami? Nie orientuje sie jeszcze w temacie
![]() Sent from my TWD_MID using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#298 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dużo dziewcząt pisze, że odstawiając silikony, włosy na początku były ładne, a później stały się matowe i puszące. A to dlatego, że po zaprzestaniu używania kosmetyków z sylikonami, używając jakichś oczyszczających szamponów, po prostu odkryliśmy normalną (nie pozlepianą silikonami) warstwę włosa. Moim zdaniem nie powinnaś rezygnować z kosmetyków, które działają dobrze na Twoje włosy. |
|
|
|
|
#299 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

To co ja mogłabym Ci doradzić od siebie:
muszę bardziej analizować składy kupowanych kosmetyków i brać na jakość a nie ilość 

Mam nadzieje, że nie zauważę niczego takiego jak w Twoim wypadku.