Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 14:15   #271
roza26
Raczkowanie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Witaj Haniu!!!
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie-do tej pory nie znam porowatości moich włosów To co ja mogłabym Ci doradzić od siebie:
-sprobuj oliwy z oliwek, oleju winogronowego-to co masz aktualnie w domu: wlej 2-3 łyżki do miseczki z ciepłą wodą, odciśnij, trzymaj tyle ile masz czasu
-szampony, tu Ci nie pomogę zbytnio: ja nie mogę używać tych polecanych w blogsferze, lubię Revitax, szampon kokosowy Inecto, mydełko Sesa i Stapiz Sleek
-odżywki: spróbuj Mrs Potters, polecany Garnier AiK, Nivea Long Repair
-maski: Czarna Marokańska Maska do włosów, Kallos Late(ale nie wiem czy Cię dodatkowo nie spuszy), Placenta, Stapiz Sleek, Bioetika
-i koniecznie odzywka b/s: u mnie najlepiej się sprawdza GlissKur i Marion ultralekka odzywka w sprayu(czyli psikacze)
-jedwab do zabiezpieczania końcówek np CHI

Proponowałabym ci również ustalić sobie kurację na dany miesiąc. Np u mnie w tym miesiącu: mydełko sesa, szampon Revitax, szampon kokosowy Inecto, odżywka Inecto, maska Placenta i może tą odżywkę z Nivea wprowadzę
Uwierz mi, że stosownie 100tyś produktów naraz nie da efektów. Znam to z autopsji

PS Dobrze też mieć jednego rypacza do oczyszczania włosów np szampon Barwa

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Moj lubi takie rzeczy, tym bardziej jak mu mówię jakie to będzie miał piękne i miękkie włosy.
A poza tym to nie ma wyboru-podchodzę z olejem i mówię : "Dawaj głowę-kładziey olej"
Później pada komenda "Myjemy włosy-kładziemy odżywkę".
Dzięki temu nawet jak czegoś nie lubię, to zużywam szybciej, np olej palmowy
Dziękuje Smerfetko muszę bardziej analizować składy kupowanych kosmetyków i brać na jakość a nie ilość
Stary 2013-10-08, 14:34   #272
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
Aaa miałam dalekie zakupowe plany a skończyło się na spodniach i sukience dla mojej 1,5 rocznej dzidzi a no i naftę kosmetyczną.
tak to jest, jak się chce kupić to nie ma tego co się chce

jakbym to ja pisała mam bardzo podobnie, nie moge na długo rozstać się z małżem, nawet jak do pracy wychodzi to mi się tęskni
Ja zawsze odliczam godziny do przyjscia
Ile lat jestescie po slubie? U nas w styczniu bedzie 3 a w grudniu 4 razem, znamy sie ponad 7 lat. Nawet bylismy ze soba rok jak mialam 15 lat

Dziec spi a ja pichce. Pieke karkowke, do tego puree ziemniaczane i krem z dyni : slina:
Kolezanka fryzjerka zaplotla mi frsncuza. Czuje sie jak w dziecinstwie tylko na cieniowanych wlosach szybko sie rozwala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:38   #273
kinia8900
Raczkowanie

Chelsea nam stuknęło 3 lata po ślubie w lipcu znamy się 9, jesteśmy razem prawie 8, no i 1,5 rocznego oszołoma-Karolinę, żywe srebro

kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:50   #274
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Nasz Julian tez zywe srebro. Poki co dopoki nie skoncze sie uczyc (w czerwcu) siedze z nim w domu. Od wrzesnia pojdzie do przedszkola a ja do pracy. Nareszcie

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-10-08, 15:07   #275
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Nie są w dobrej kondycji Końcówki są starsznie suche i się rozdwajają Jestem tydzien po ścieciu, a już widzę rozdrwojenia. Nie wiem czego chcą, ale czegoś im brakuję... Po garnierze są niemalże idealne, ale tylko od mycia
do mycia a ja chciałabym coś bardziej treściwego, jakąś maskę regenerującą, odbudowującą czy wzmacniająca ... tylko do tej pory moje włosy żadnej nie tolerują Kapryśne
Ech. Masz śliczne włosy i tak Teraz trzeba znaleźć KWC wśród kosmetyków Nie jest to łatwe, żeby coś podpasowało włosom ;/

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Moje włosy mają dziś GHD, są mięciutkie, lejące i puszyste(nie spuszone), końcówki są nawet zadowolone Zrobiłabym zdjęcie ale nie mam aparatu... Zaraz TŻ przyjedzie i mnie "wyczochra" i pewnie skończy się mój dobry dzień włosowy

Wydaje mi się że moich jest ostatnio trochę mniej, może przez to że są bardziej nawilżone i nie mam już takiej "szopy"

Aa i widzę u mnie pojawiające się babyhair
TŻ tak samo mnie czochra...ja się staram układam, żeby było łądnie, a on psuje
O a ja zauważyłam właśnie, że jak mam teraz takie śliskie i gładkie włosy to kucyk jest taki chudy ;/ wcześniej jak miałam trochę przesuszone włosy to były napuszone i więcej się ich wydawało objętościowo.
Baby hair po czym ?

Cytat:
Zapach maski stawał się mniej intensywny po jej dodaniu
Haa może spróbuję dodać do śmierdzicuha Biovaxa

Cytat:
Mój TŻ pracuje w delegacji, często wyjeżdża na dłużej za granice i uważam że jak się naprawdę kocha i jest się w porządku dla drugiej osoby to taki związek przetrwa, nie mówię że jest lekko... Najgorsze są zawsze porzegnania
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez xdarling Pokaż wiadomość
Hej ! Daaaaaawno nie zaglądałam tutaj, mam zaległości a zaległości, niestety zdrówko mi nie pozwalało, ach te skutki wypadku, a także szkoła, matura już za 7 miesięcy (!!!!!) Przychodzę i na wstępie pochwale się! Może w sumie nie ma czym, ale jak dla mnie to spore osiągnięcie, że aż tyle jak na moje włosy mi urosło (biorąc pod uwagę kruszące się końcówki).
Obecnie dalej używam na codzień szampon Babydream, co dwa tygodnie Naturie z miodem i cytryną, co drugi/trzeci dzień nakładam Kallos Latte, po każdym myciu serum arganowe z marion oraz jedwab do zabezpieczenia końcówek, wcieram jantar, psikam marion jedwabna kuracja błyskawiczna odżywka oraz łkam calcium pantothenicum tabletki od niedawna, ale po Jantarze i możliwie że skrzypie mam mnóstwo baby hair !!

Ogólnie ostatnio włosy mi garściami wypadały, ale słyszałam, ponoć włosy 'odreagowują' stres nawet sprzed 3 miesięcy, więc dalej skutki uboczne cholernego wypadku

Oczywiście witam również wszystkie nowe, tak jak ja, włosomaniaczki oraz pozdrawiam Was wszystkie !
Ładne włoski Jest poprawa

Uff nadrobiłam. Forum ma się dobrze, ruszyło z kopyta, że ledwo dwa dni mnie nie było i tyyyle stron
Witam nowe dziewczyny
Stary 2013-10-08, 15:10   #276
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Może zakończmy temat TŻ-towski, bo czuję się jak jakiś dzieciuch

Chyba kupię sobie jakiś olejek. Ciekawe, co jak nałożę zwykły kuchenny
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:16   #277
201604200942
Konto usunięte

ja dzisiaj pierwszy raz użyję jantaru przed myciem i użyje oleju w mgiełce. Zobaczę jakie będą efekty
W ogóle wczoraj przed snem umyłam włosy Biosilkiem i poszłam spać w lekko wilgotnych włosach i dzisiaj mam takie fajne
ale to pewnie zasługa bomby silikonowej
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:19   #278
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Ciekawe, co jak nałożę zwykły kuchenny
jak to co? nico bez problemu możesz nałożyć olej kuchenny
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:22   #279
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
jak to co? nico bez problemu możesz nałożyć olej kuchenny
Ale że serio? Ma to w ogóle sens jakiś?
Stary 2013-10-08, 15:31   #280
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że serio? Ma to w ogóle sens jakiś?
serio, serio Możesz spokojnie nałożyć np. słonecznikowy, oliwę z oliwek itp. ja sobie bardzo chwalę olej winogronowy z biedronki
Stary 2013-10-08, 15:49   #281
kinia8900
Raczkowanie

Edyta ja olejowałam oliwą z oliwek i na prawdę są świetne, bardzo nawilżone i miękkie. nie wiemy jakie cuda w kuchni się kryją...
a co to były dopiero za włosy po siemieniu lnianym mmmmm.....ale nie chce mi się tych glutów gotować

kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:50   #282
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
serio, serio Możesz spokojnie nałożyć np. słonecznikowy, oliwę z oliwek itp. ja sobie bardzo chwalę olej winogronowy z biedronki
Popieram, wg mnie jest najlepszy-jak tylko wykończę swoje oleje, to kupuję ten biedronkowski-miałam po nim najfajniejsze włosy

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:01   #283
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Oliwe z oliwek kladlam na wlosy, nawet smarowalam nia cialo i byla boska
Mam 2 l oleju slonecznikowego i chyba sprobuje dac go na wlosy choc jest rafinowany i filtrowany ale moze, moze
Rzepakowy mam jeszcze moze tez kiedy sie skusze

Kusi mnie zawsze w Auchan olej arachidowy i Carotino.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Slyszeliscie?
Moja ulubiona pisarka zmarla. Chmielewska

Kornelia 04.02.2016

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:55
Stary 2013-10-08, 16:08   #284
kochaneczka7
Zadomowienie

Annulka21 jestem do 19.10 Do dentysty tylko przyleciałam. No i zapasy robie przy okazji

Ja już widzę wzmocnienie paznokci po drożdzach Na włosach trudniej dostrszec zmiany, ale są na pewno

Dorwałam dzisiaj 1L Kallosa Vanilla za 5 zł Spróbuję nim zmywac oleje Wziełam też jedną ampułkę z "rekonstruktorem" do włosów - Struktural Bagno- pani ekspedientka bardzo chwaliła
10.04.2017 - licooooowki dr.KOBA
??.??.2017 - ckn (szukam lekarza )

instagram. kochaneczka7
kochaneczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:20   #285
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Popieram, wg mnie jest najlepszy-jak tylko wykończę swoje oleje, to kupuję ten biedronkowski-miałam po nim najfajniejsze włosy
To był mój pierwszy olej Ja mam jeszcze resztkę winogronowego, starczy mi na jakiś miesiąc i będę próbować olejków z alterry

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Chciałam kupić dziś sobie stapiza i nie mogę nigdzie znaleźć, a do hebe mam dalekooooo, dalekooooo

Macie Tangle Teezer? Jak się u Was sprawdza? bo ja właśnie od kilku dni jestem posiadaczką wersji kompaktowej, noi faktycznie nie ciągnie tak tych moich kłaków
Stary 2013-10-08, 16:26   #286
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Hej Ładne

Cytat:
Dorwałam dzisiaj 1L Kallosa Vanilla za 5 zł Spróbuję nim zmywac oleje Wziełam też jedną ampułkę z "rekonstruktorem" do włosów - Struktural Bagno- pani ekspedientka bardzo chwaliła
gdzie kupiłaś Kallosa?

Co do olejowania, to ja używam tylko oliwy z oliwek Mimo tego, że mam niskoporowate włosy, a jest ona przecież polecana szczególnie do średnio i wysoko
Poza oliwą potrafię czasem dodać ten nieszczęsny olejek łopianowy z GP do odżywki czy rycynowy na końcówki, ale to baaaardzo rzadko Oliwa wygrywa

W czwartek muszę dorwać w biedronce Garnier AiK, jeszcze go nie testowałam nigdy, nie mogę się doczekać

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:28   #287
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Przychodzę jutro ze szkoły i nakładam olej
A może i zakupię też jutro skrzyp i pokrzywę, herbatę...
Stary 2013-10-08, 16:29   #288
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Macie Tangle Teezer? Jak się u Was sprawdza? bo ja właśnie od kilku dni jestem posiadaczką wersji kompaktowej, noi faktycznie nie ciągnie tak tych moich kłaków
Mam i widzę różnicę między nim a zwykłą szczotką Co prawda włosy wypadają mi tak czy inaczej (ale przecież zadaniem TT nie jest zahamowanie wypadania haha ) ale TT nie szarpie się z nimi, jest delikatna

btw. jak ostatnio fryzjerka rozczesała mi mokre włosy jakąś zwykłą szczotką, to miałam ochotę się rozpłakać na tym fotelu, tyle ich ta szczotka wyrwała

24.10.2019
Stary 2013-10-08, 16:37   #289
kochaneczka7
Zadomowienie

Remember kupiłam go w sklepiku fryzjerskim, mieli kilka uszkodzonych opakowań ( niewielkie uszkodzenia) i sprzedawali po 5 zł żal było nie brać
M4rt3czk4_92 Mam TT juz 2 lata i jestem zawiedziona, nie wiem dokładnie co jest na rzeczy, ale ta szczotka dobija końcowki Rozglądam się teraz za szczotką z naturalnego włosia, bo TT jest gorsza nawet od zwykłej szczotki za 10 zł. Plus, oczywiscie za łatwość w rozczesaniu kołtunów i przyjemny masaż jaki można nią wykonać, ale niestety na końcówki działa destrukcyjnie
10.04.2017 - licooooowki dr.KOBA
??.??.2017 - ckn (szukam lekarza )

instagram. kochaneczka7
kochaneczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:43   #290
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość

Jakie masz szampony?
Chodzi ci o te bardziej naturalne? Najpierw miałam z Farmony z czarną rzepą, teraz z GP z żen szeniem (ten do tłustych u nasady i suchych na końcu). Z tego z Farmony jestem bardzo zadowolona, ale z tego z GP już mniej, choć jest w miare ok.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:45   #291
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
M4rt3czk4_92 Mam TT juz 2 lata i jestem zawiedziona, nie wiem dokładnie co jest na rzeczy, ale ta szczotka dobija końcowki Rozglądam się teraz za szczotką z naturalnego włosia, bo TT jest gorsza nawet od zwykłej szczotki za 10 zł. Plus, oczywiscie za łatwość w rozczesaniu kołtunów i przyjemny masaż jaki można nią wykonać, ale niestety na końcówki działa destrukcyjnie
rzeczywiście moje końcówki są strasznie suche po używaniu TT.
Na moje włosy cudów nie działa, więc czeszę je naprzemiennie TT i szczotką z włosia. Chyba jedyny plus to taki, że łatwo można ją oczyścić z włosów, w przeciwieństwie do powyższej szczotki :/
Stary 2013-10-08, 16:49   #292
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remember Pokaż wiadomość
Mam i widzę różnicę między nim a zwykłą szczotką Co prawda włosy wypadają mi tak czy inaczej (ale przecież zadaniem TT nie jest zahamowanie wypadania haha ) ale TT nie szarpie się z nimi, jest delikatna

btw. jak ostatnio fryzjerka rozczesała mi mokre włosy jakąś zwykłą szczotką, to miałam ochotę się rozpłakać na tym fotelu, tyle ich ta szczotka wyrwała
Po kilku dniach testów, mam dokładnie to samo zdanie na temat TT co Ty

a co do fryzjerki to również znam ten ból

Cytat:
nawet mnie nie strasz co do tych końcówek, odczuwam na nich jeszcze skutki rozjaśniania a tu jeszcze TT miała by mi dokładać Mam nadzieje, że nie zauważę niczego takiego jak w Twoim wypadku.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
rzeczywiście moje końcówki są strasznie suche po używaniu TT.
Na moje włosy cudów nie działa, więc czeszę je naprzemiennie TT i szczotką z włosia. Chyba jedyny plus to taki, że łatwo można ją oczyścić z włosów, w przeciwieństwie do powyższej szczotki :/
No to pięknie. Muszę uważnie obserwować włosy po stosowaniu tej szczotki.
Stary 2013-10-08, 16:50   #293
mandarynka882
Rozeznanie

ja będę w piątek na mieście oddać książki do biblioteki, po drodze mam Rossa i qrcze mam ochotę na jakiś olejek alterry;/ teraz mam tylko olej z pestek moreli i jest taki normalny ani krzywdy ani szału nie robi...jeszcze nie znalazłam takiego co dał by efekt wow. Czekam aż małż mi przyniesie z pracy olej z pestek winogron ale kiedy to nastąpi to nie wiem
no i jeszcze ten dylemat związany z maską;/ gdyby finanse pozwoliły to bym kupiła ze 3 na raz hehe

ja mam szampon GP argan i granat i jest ok
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:02   #294
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Remember kupiłam go w sklepiku fryzjerskim, mieli kilka uszkodzonych opakowań ( niewielkie uszkodzenia) i sprzedawali po 5 zł żal było nie brać
oo, to rzeczywiście okazja Ja mam nadzieję, że dorwę jakiegoś Kallosa w przyszłym tygodniu w Hebe, nareszcie

A tak wgl to jestem dzisiaj uczesana w kucyka i wyraźnie widać, jak dużo mam baby hair, przerażające Mam nową grzywkę

24.10.2019
Stary 2013-10-08, 17:29   #295
CarmenSandiego
Raczkowanie

Ja mam TT od wczoraj, wiec nie moge za duzo powiedziec, ale rzeczywiscie mniej wlosow jest na szczotce niz po czesaniu zwykla. Jeszcze musze sprobowac po myciu, bo wtedy najwiecej wypada. Ale ogolnie ja nie czesze za czesto wlosow w ciagu dnia. Moze nie zaszkodzi moim koncowkom

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:58   #296
paulina1347
Raczkowanie

Cytat:
Króciutkie włoski, jak najbardziej mogą być już po miesiącu i rosną nie tylko przy linii czoła, ale tam je najbardziej widać - ja je mam na całej głowie, ale np. na środku głowy są przykryte resztą włosów i jeśli nie zrobię przedziałka - nie widać ich.
czyli jak mam rozpuszczone włosy po umyciu i gdzieniegdzie odstają mi takie małe włoski (głównie po bokach i przy linii czoła) to mogą być baby hair?

zastanawia mnie czy tylko ja mam taki problem, że mimo tego iż nie mam jakiś super cienkich włosów, gdy są rozpuszczone mam prześwity na czubku głowy które zakrywam włosami, też tak macie?

xdarling ładne włoski, widać zmianę powodzenia w dalszej pielęgnacji
Stary 2013-10-08, 18:17   #297
malibu69
Raczkowanie

GG do malibu69

Dziewczyny a jak to jest wlasciwie z pielegnacja bez silikonow? Jezeli uzywam odzywki i szamponu bez sls/sles to moge stosowac jakies odzywki b/s z silikonami? Nie orientuje sie jeszcze w temacie

Sent from my TWD_MID using Wizaz Forum mobile app
malibu69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:23   #298
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malibu69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest wlasciwie z pielegnacja bez silikonow? Jezeli uzywam odzywki i szamponu bez sls/sles to moge stosowac jakies odzywki b/s z silikonami? Nie orientuje sie jeszcze w temacie

Sent from my TWD_MID using Wizaz Forum mobile app
po 1 sls/sles to nie są silikony, a detergenty, odpowiedzialne za mycie włosów i skóry głowy.

dużo dziewcząt pisze, że odstawiając silikony, włosy na początku były ładne, a później stały się matowe i puszące. A to dlatego, że po zaprzestaniu używania kosmetyków z sylikonami, używając jakichś oczyszczających szamponów, po prostu odkryliśmy normalną (nie pozlepianą silikonami) warstwę włosa.

Moim zdaniem nie powinnaś rezygnować z kosmetyków, które działają dobrze na Twoje włosy.
Stary 2013-10-08, 18:46   #299
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malibu69 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Moge dolaczyc?
Ostatnio nadszedl taki czas w moim zyciu, ze potanowilam wszystko dokola siebie zmienic i bardziej o siebie zadbac. Szczerze mowiac moja wiedza na temat pielegnacji wlosow nie jest spora, ale ciagle sie ucze

Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, ze miala zawsze wlosy suche, ktore po jakims czasie staly sie przetluszczajace u nasady a na dlugosci nadal sa suche?? Juz sama nie wiem jak z tym walczyc
Ja od zawsze miałam takie włosy.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Visomya Pokaż wiadomość
To i ja się jakoś oficjalniej przywitam, a co!
Dbam o włosy jakoś od początku września. Przedtem myłam je tylko szamponem z SLES. Nie miałam z nimi większych problemów nigdy. Nie wyrządziłam im żadnych szkodliwych zabiegów do tej pory (odpukać!). Są ok. 10 cm za piersi, ale mi się marzą jeszcze "trochę" dłuższe. Nieco lubią zbijać się w strąki, ale tak myślę, że może one się chcą falować (na "teście" wyszła mi większość), chociaż ja tych fal nie widzę zbytnio. W sumie to wystarczyłoby mi, gdyby skończyły się już tak przetłuszczać i byłabym szczęśliwa.

Dziś kupiłam niebieski szampon Isany i póki co jestem zadowolona - myje i nie plącze, taaaaaka ulga po Babydreamie. I chyba znowu będę mieć cudnie miękkie włosy!
Ten z bawełną?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Ale wróci niedługo? Mój poprzedni związek- 3 lata na odległosc Jak wrócił, już się nie dało naprawic. A szkoda
Wg psychologów trzeba 3 lat, aby więź przestała istnieć, w tym miłość.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Ja sobie nijak nie radzę. Najpierw przez lipiec nie wychodziłam w ogóle z pokoju. Następnie zamknęłam sie w moim świecie książek fantasy. Później zaczęła się szkoła i trochę się ogarnęłam, a teraz to jakoś obleci...
A jak on? Nie wiem. Za duża różnice w strefie czasowej, żeby trzymać regularny kontakt.
Obaczym jak wróci.
Czyli trochę jeszcze poczekam.
a ja się martwię, bo za dobrze znoszę rozłąkę
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:51   #300
malibu69
Raczkowanie

GG do malibu69

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
po 1 sls/sles to nie są silikony, a detergenty, odpowiedzialne za mycie włosów i skóry głowy.

dużo dziewcząt pisze, że odstawiając silikony, włosy na początku były ładne, a później stały się matowe i puszące. A to dlatego, że po zaprzestaniu używania kosmetyków z sylikonami, używając jakichś oczyszczających szamponów, po prostu odkryliśmy normalną (nie pozlepianą silikonami) warstwę włosa.

Moim zdaniem nie powinnaś rezygnować z kosmetyków, które działają dobrze na Twoje włosy.
Tylko na chwile obecna sama nie wiem co jest dobre a co zle dla moich wlosow - zawsze byl szampon + jakas maska raz na jakis czas. Teraz od gromu informacji gubie sie w tym. Wlosy mam suche, u nasady sie przetluszczaja od jakis 5 miesiecy, zbijaja sie na wietrze, a w okresie zimowym z tylu przy skorze glowy robi mi sie koltun. Sama juz nie wiem od czego zaczac i co robic

malibu69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości