|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik a odżywianie - czy widzicie jakieś zależności?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#92 |
|
Asystent Administratora
|
Ja mam taki układ z przyjaciółką,że o wszystkim sobie mówimy. Bez znaczenia co to jest. I nigdy nie wyjawiamy swoich sekretów. Dobrze jest mieć kogoś takiego po tylu latach niepowodzeń w przyjaźni.
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#96 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już mi cieknie ślinka jak pomyślę, że w domu czeka na mnie stos jabłek antonówek
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam Wam powiedzieć, że jak radziłyście zaczęłam pić codziennie rano wodę z wyciśniętym sokiem z cytryny, zobaczymy czy będzie to mialo jakieś działanie
![]() O tym, że niezdrowy biały chleb zastąpiłam pieczywem chrupkim chyba się już chwaliłam ;P |
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj miałam jakiś słabszy dzień, byłam wykończona, ale się oparłam pokusie dzisiaj jest już lepiej pierwszy tydzień najgorszy, a później pójdzie z górki
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Ja na pewno musze unikac tych oto przypraw i potraw:
-chili, - pomarańczy i kiwi w wiekszej ilości - czekolady białej i mlecznej - zadymionych i gorących pomieszczen - cynamonu - gazowanych napojów - kawy sypanej - dipów Jestem alergikiem,do tego trądzik i niedoskonałości... wieć musze naprawde uwazac aby nie przesadzac z ww rzeczami. Nie zauwazylam zeby szkodil mi ryz, gotowany kurczak,indyk, ziemniaki,surówki oraz salatki- oczywiscie wszystko w granicach przyzwoitosci jezeli chodzi o ilosc przypraw// Jednym slowem trzeba sie miec zawsze na bacznosci
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myślę, ze efekt pomarańczowej skóry nie wynika tylko i wyłącznie z picia marchwiowych soków, tylko zależy też, czy jest to sok gęsty, czy rzadki, no i ile wody pijemy. A banany są po prostu za słodkie i dlatego też takie kaloryczne, chociaż tego drugiego to ja nigdy nie liczyłam. A mi by się przydała chociaż przez kilka dni taka dieta z jak najmniejszą ilością cukrów, na takiej są dozwolone na pewno jabłka i grejpfruty (właśnie jem jednego). Całkiem bez owoców bym nie umiała, bo od nich też się uzależniła, stanowią co najmniej 50% tego, co dziennie zjadam. |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie potrawy jak wymieniłaś, czyli ryż i drób raczej nie uczulają - chyba że trafi się na jakiegoś kurczaka nafaszerowanego jakimś świństwem... |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
ja na szczęście nie zauważyłam aby to co jem jakoś mocno wpływało na moje niedoskonałości. już szybciej działają na mnie hormony i raczej stres
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dieta w moim przypadku także ma dość duży wpływ na cerę, ale nie powiedzialabym że kluczowy, bo uważam ,że kluczowy mają hormony.Pod koniec 2 fazy cyklu, co bym nie jadła stan cery pogarsza się i nie ma na to rady. Co do bolących podskórnych gul-nie jadłam nic słodkiego przez 2 tygodnie(dla mnie to dużo) a mimo to i tak wychodziły, więc ten typ trądziku raczej nie miał związku z dietą,pomógl jedynie antybiotyk.Chociaż jedzenie aż tak diametralnie nie wpływa na stan cery myślę,że warto zdrowo się odżywiać.Druga strona medalu jest taka, że czasami ciężko wyrobić finansowo i z czasem, bo szybciej wziąść batonika czy serek danio niż samemu coś przygotować.Często wracam do domu koło 18, wtedy nie ma już czasu na gotowanie a wiadomo,że przez cały dzień na uczelni też posiłku sama nie przygotuję.Zdrowe odżywianie niestety też kosztuje-prawdziwe soki (te nie z zagęszczonego soku) są dużo droższe od tych sztucznych. Mimo wszystko staram się w miarę zdrowo odżywiać,chociaż zdarzają mi się dni kiedy zjem paczkę ciastek za jednym zamachem.Odnotowałam też niezbyt dobry wpływ nabiału na moją cere, szczegolnie slodkich serkow i mleka ze sklepu. Co do slodyczy to sama nie wiem, w wakacje jadłam je 24 godziny na dobę w ilości liczonej w tonach, a cera wcale aż tak się nie pogorszyła, powiedziałabym nawet że była w dość dobrym stanie. Duże znaczenie ma suplementacja, mi pomaga olej z wiesiołka i wierzbownica,chociaż problemu nie likwidują.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:25 |
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem to co jemy ma dosc duzy wpływ na nasza cere..
W moim przypadku, jest tak że jak jem z umiarem wszystko to jest ok...gdy tylko z czyms przesadze np.. z czekolada odrazu powiaja sie krostki na buzi.. dlatego musze uwazac co i w jakich ilosciach zjadam.... [eucerin][/eucerin] Edytowane przez ogi49 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:11 |
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
a ja z przykrością muszę stwierdzić że dieta ma kolosalny wpływ na moje niedoskonałości. im więcej jem czekolady tym więcej mam nieproszonych gości. no ale chęć zjedzenia czegoś słodkiego jest silniejsza ode mnie
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja staram się używać miodu, ale wiadomo że nie da się go całkiem wyeliminować jeśli nie ma czasu każdego posiłku robić samemu.A syrop glukozowo-fruktozowy czy cukier dodają do byle czego.Dla trądzikowców najlepsza jest dieta o niskim IG, na mnie ma dobry wpływ i pomaga trochę ograniczyć żarłoczność
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:27 |
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest najzdrowsza.![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
w moim przypadku czekolada gorzka to już nie to samo co mleczna
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
U mnie głównie słodkości nasilają dolegliwości...jednak czasem nie potrafię sobie ich zwyczajnie odmówić....
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#113 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Tak jak juz dziewczyny pisały tez bym udala sie do lekarza,a narazie zregeneruj troche swoje jelita Debutirem 2x 2 tabl i np Lakcidem. Bardzo dobre leki i 100% działają. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
U mnie czekolada, chipsy, fast-foody, gotowe jedzenie powodują wysyp krost.
Jeśli chodzi o coś co poprawia stan cery, to trudniej zauważyć. Łatwiej dostrzegamy minusy niż plusy. Tak też w tym przypadku się dzieje. Jeśli chodzi o zioła to faktycznie wpływają na wygląd cery, ale jeśli mamy cerę trądzikową i użyjemy mieszanki ziołowej oczyszczającej może się zdarzyć, że nas nagle wysypie. Jest to normalna reakcja organizmu, w ten sposób usuwane są toksyny. Moja mieszanka oczyszczająca to były: rumianek, krwawnik, pokrzywa i jeszcze jedno zioło, o którym teraz zapomniałam Pomaga również na sprawy kobiece.Warunkiem działania tej mieszanki jest wypijanie 2 litrów ziół dziennie. Ale z ziołami należy uważać jeśli borykamy się z jakimiś chorobami.
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze szukamy wad
|
|
|
|
|
#117 |
|
Ekspert
|
Słodycze, choć bardzo je kochamy, są największymi wrogami naszej cery. A co z ostrymi potrawami? Jak reaguje na nie Wasza skóra?
Edytowane przez Ola Moderatorka Czas edycji: 2013-10-09 o 22:38 |
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
i ja też; swoimi postami zaczynacie przekonywać mnie do unikania nabiału, ale wizja ta mnie przeraża... tak samo jak unikanie słodyczy... jak to ogarnąć? pytam retorycznie w cichej rozpaczy
|
#119 | |
|
Ekspert
|
Cytat:
Ale tak całkiem serio, chyba najlepszym jest autosugestia. Poza tym pomyśl jak pięknie, będziesz wyglądać.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

też bym popijała marchewkowy bo zawsze robił mi coś genialnego z wyrównaniem kolorytu; kiedy zajadałam się marchewkami to ciągle ktoś mnie pytał co robie że taka opalona jestem
chyba musze do tego nawyku powrócić