Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 10:16   #2461
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

w sredniowieczu juz by stos poszla

a Ty prania nie mialas robic ?
ja spadam bo nic przez forum nie zrobie ....
Stary 2013-10-10, 10:16   #2462
Moderna
Zakorzenienie

Malpka przyszedl stoli z FP, fajniutki - ale ja sie pytam, gdzie jest regulacja glosnosci? bo mnie oglusza, nie wiem jak dziecko
Stary 2013-10-10, 10:18   #2463
BYou
MBZ♥

Moderna masz jakiegoś linka do tych badań?
Przemyślę to jeszcze
narazie chyba założę sobie bana na zakupy

Nestelle to rzeczywiście spore rozbieżnościzestaw za mniej niż 700-800 bym nie wystawiała

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:20   #2464
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
helou! wpadam kiedy mogę i nadrabiam ile się da
Jesteśmy po wizycie i ostatnim szczepieniu, następne kiedy Hania skończy rok uff.
Wyniki morfologii mamy dobre, Hania trochę mało przybrała bo przez miesiąc około 200g (170 wyszło na wadze przychodniowej) i pani doktor kazała jednak wprowadzić kaszkę rano lub przed snem. Mówiła o mlecznej ryżowej. Ale widziałam, że wy dajecie kaszki z holle one są bezmleczne i na początek orkiszowa lub jaglana? Trochę się zakręciłam i nie wiem, jaką w takim razie kupić. Jeśli kaszka jest bezmleczna to się ją przygotowuje z mlekiem moim albo mm? A kaszka mleczna już ma w składzie mleko mm? Mówiła tez ,że może być glutenowa bo i tak robię ekspozycję kaszką manną. Czyli jaką najlepiej kupić? Pomóżcie plis
I gdzie w Kraku te kaszki Holle? W realu? w auchan?
Z holle na poczatek ryzowa potem jaglana orkiszowa i nie pamietam dalej. Ja bezmleczna mam i robie na mm. Co do glutenowej nie wiem. Mi niby lekarka pozwolila dawac normalnie glutenowa kasze jako posilek a Jakub nie dostaje dlugo glutenu. Wczoraj pierwszy raz dostal orkiszowa na deser.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:21   #2465
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
o 12.30 ale kuba idzie jeszcze rano ze mna na base z roszkiem .
za duzo . szkola za malo uczy -zwala na rodzcow .zajecia pozalekcyjne-dodatkowe wymuszone tez przez to ze w tych czasach dzieci nie biegaja po dworze bawiac sie -bo to teraz strach wypuscic samo....
Przekonacie sie same-niedlugo i Wasze maluchy beda w tej sytuacji.....
moja dziś kończy lekcje o 14, 14.30 angielski do 16, potem taniec o 17-19, a lekcje po powrocie i jeszcze jutro sprawdzian ze średniowiecza z historii (dobrze ze juz umie)

Cytat:
Jesteśmy po wizycie i ostatnim szczepieniu, następne kiedy Hania skończy rok uff.
Wyniki morfologii mamy dobre, Hania trochę mało przybrała bo przez miesiąc około 200g (170 wyszło na wadze przychodniowej) i pani doktor kazała jednak wprowadzić kaszkę rano lub przed snem. Mówiła o mlecznej ryżowej. Ale widziałam, że wy dajecie kaszki z holle one są bezmleczne i na początek orkiszowa lub jaglana? Trochę się zakręciłam i nie wiem, jaką w takim razie kupić. Jeśli kaszka jest bezmleczna to się ją przygotowuje z mlekiem moim albo mm? A kaszka mleczna już ma w składzie mleko mm? Mówiła tez ,że może być glutenowa bo i tak robię ekspozycję kaszką manną. Czyli jaką najlepiej kupić? Pomóżcie plis
a auchan nie ma

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe ja się nie czaję z zapytaniem o coś. się czaję z zapytaniem o "drażliwe" kwestie
Strippi zadaję w końcu pytanie (a co, nie boję się ) - jak waga Michasia? byłaś na kontroli?

hehehe....

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Despa niesophie nie mamy-ale kusi mnie-choć kiedyś Moderna pisała, że nie jest z bezpiecznego materiału i zgłupiałam bo niby piszą, że wszystko z nią ok>. Męczy ostatnio tą z maty rainforest

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Pani odważna się zrobiłaś po tej nocy
strach się bac, co się bedzie działo, jak Pani całą noc prześpi
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:24   #2466
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna masz jakiegoś linka do tych badań?
Przemyślę to jeszcze
narazie chyba założę sobie bana na zakupy
prosze, ale po niemiecku http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi...0&suche=sophie

http://www.sparbaby.de/baby/streit-um-sophie-la-girafe/

musze poczytac nowosci, co dalej, czy nowe modele zyrafy produkowane po 2012 roku rowniez sa szkodliwe

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
a Ty prania nie mialas robic ?
ja spadam bo nic przez forum nie zrobie ....
juz zrobilam
Stary 2013-10-10, 10:36   #2467
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
my po usg bioderek, wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
na początku
no to za dużo by było. ekspozycja na początku to pół łyżeczki

Cytat:
nie wytrzesie Ci Torresa na chodnikach ,dziurach .... czy moze ty tylko po pozbruczku jezdzisz albo po galeriach? i jak on tam lezy ? ok ?nie za maly?
bo ja nie wkladalam jeszcze roszka do maclarena -wydawalo mi sie ze jeszcze za maly.nie siedzi .po za tym wytrzesie go ...i tak jakos zginie taki malutki w tym wozku ...
no to mi ćwieka zabiłaś... zaraz poddam foty pod ocenę.
mam wózek po córci koleżanki - z 11 III. ona tak przesadziła córę (we wrześniu), bo miała takie cyrki jak ja.
Buhahahahah rozbawiłaś mnie z tymi galeriami ()

Cytat:
koło mnie zapraszam na kawkę www.batom.pl

Cytat:

Panika mam de, reflektujesz
hehe wczoraj kupiłam. pod wpływem naszego drugiego forum

nie wjeżdżam kółkami na zebrę. ani nie chodzę ulicami bez chodnika (np. u mnie na wsi)

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-10 o 10:41
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 10:43   #2468
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

no to za dużo by było. ekspozycja na początku to pół łyżeczki
dzięki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:04   #2469
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Anika - ja sie wystrzegam sloiczkow z glutenem. Zaczyna sie od pol lyzeczki manny a w sloiczku moze byc juz pelna porcja a nie ilosc do ekspozycji i nawet pol sloiczka to moze byc za duzo. Popatrz na sloiczku co jest napisane .ma byc 2-3 g manny.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:09   #2470
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

strach się bac, co się bedzie działo, jak Pani całą noc prześpi
to chyba nastąpi w 2016

Nestelle, no to jestem patolem, co półroczniaka do parasolki wkłada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-02 15.25.40.jpg (109,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-10 11.37.31.jpg (108,5 KB, 54 załadowań)

Stary 2013-10-10, 11:20   #2471
Agnjeska
Zadomowienie

Bry! Tak się z zapytaniem wtarabanie (;
Młoda moja już ładnie sobie siedzi. Nie kiwa się, nie przewraca... ale usiąść sama potrafi tylko z pozycji pół leżącej... z plaskacza sama niet. Kombinuje. Dziwne pozy wychodzą ale zawsze zawisnie i tyle (co ciekawe jak siedzi to potrafi się ładnie ba brzuszek przekręcić). No i teraz część właściwa. Bo kupiłam jej taki fotelik ze stolikiem. Młoda nim zachwycona ale różne opinie są czy powinna czy raczej nie tam sobie siedzieć. Jak wy matki myślicie?

Bez focha oczywiście hah...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 11:26   #2472
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj Jakub skonczyl szkole o 16.35 i trening mial 10 minut pozniej . w domu byl ok.18.30 -kapiel i obiadokolacja i zrobila sie godzina 19 .a on 6 stron cwiczen matemat.do odrobienia, + rysunek na plast., .myslalam ze sie zagotuje .babka wie ze w srody duzo dzieci idzie jeszcze po szkole na inne zajecia i miala nie zadawac w ten dzien bo w czwartek na rano . a Kuba ma jeszcze codziennie cwiczyc angielski (na spr)i czytanie lektur . No nic -musial robic -strasznie mi bylo go zal bo rano byl ze mna na basenie potem szkola i ten trening (uwielbia )- byl zmeczony ......
Dzis sie okazalo ze te zadania byly na wtorek - bo jutro maja wycieczke ,w poniedzialek jakas uroczystosc . Obled - zrobil tyle zadan w 2 godziny a mial na to ponad 5 dni
ale z niego naukowiec
z tego co ja wiem to w Holandii jak siostrzenica tż zrobiła na raz 4 strony zadań to dostała ochrzan od nauczyciela że miała odpoczywać
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Na szczęście już pracują nad ustawą, będzie tak jak na zachodzie, jeżeli pieszy stoi przed przejsciem to mamy obowiązek zatrzymania auta. A jak nie to mandat. Chociaż zobaczymy jak Polacy ustosunkują się do tego
Jak byłam w Hiszpanii to samo co u ciebie Moderna, wszyscy się zatrzymują. Nawet do pasów nie zdążyłam dojść a wszyscy już czekają żeby mnie przepuścić, W PL to czasami czekam i czekam, nie ważne że deszcz czy matka z wózkiem. Niech stoi i moknie.
tak tylko że nie każdy pieszy jest "normalny" i większość nie patrzy i wtargnie na jezdnie. za granicą robią kładki nad drogami albo tunele pod i tam jest bezpieczniej.

Cytat:
hej
my po usg bioderek, wszystko jest dobrze a jak Karol sam wstaje to niech sobie wstaje
ostatnia kontrola za 4 miesiące

Cytat:
za wyniki. co do kaszek to holle też ma mleczne. w realu chyba nie ma. bezmleczna z mm twoim lub na wodzie.
Cytat:
ale duży

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:35   #2473
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
o 12.30 ale kuba idzie jeszcze rano ze mna na base z roszkiem .
za duzo . szkola za malo uczy -zwala na rodzcow .zajecia pozalekcyjne-dodatkowe wymuszone tez przez to ze w tych czasach dzieci nie biegaja po dworze bawiac sie -bo to teraz strach wypuscic samo....
Przekonacie sie same-niedlugo i Wasze maluchy beda w tej sytuacji.....
Już nie mogę się doczekać
A co do szkoły to faktycznie dużo tego.
Chociaż podobno w Chinach dzieci uczą się od 7 rano do 18 czasami 7 dni w tygodniu

Cytat:
o alergii krzyzowej to napisalam juz chyba na wyrost bo to najczesciej dotyka alergii wziewnej i pokarmowej - czyli np. bedac uczulonym na pylek brzozy mozemy rowniez zareagowac alergicznie np. na jablko, gruszke czy morele - gdyz one maja podobne bialka.

http://www.nexter.pl/pliki/alergeny_...e_krzyzowo.pdf

Surowych bym nie dawala na razie, tylko ugotowane do miekkosci (wszystkie owoce pestkowe gotowac) np. na parze, zeby zachowac skladniki odzywcze - ale z jablkiem i gruszka odczekaj troche. Czy mozliwe jest, by te owoce byly pryskane?

ahhh i zapomnialam napisac, to ze teraz zareagowal alergicznie, nie oznacza, ze pozniej rowniez tak zareaguje, mozliwe, ze pozniej bedzie normalnie tolerowal, ale notuj wszystko i wprowadzaj pokarmy bardzo powoli (moze skonsultujesz tez rozszerzanie diety z jakims lekarzem-alergologiem, dla pewnosci?

z wapnem nie pomoge, nie znam dawkowania

jaki maxi cosi bierzesz?
biorę Fotelik MAXI-COSI 2013 PRIORI SPS 9-18
No właśnie pierwszy raz jak dawałam jabłko i gruszkę to na 100% bez oprysku bo z dziadkowego sadu. A ostatnio koleżanka mi przyniosła, niby nie pryskane ale kto tam wie
Poczekam, jak narazie widzę poprawę, lekką ale jest. O lekarzu muszę pomyśleć i popytać. W tym momencie nie znam żadnego a z chęcią bym się przeszła. Teraz wszystko pomalutku będę wprowadzać i dla pewności jednak chyba wszystko w słoiczkach na początek.

Cytat:
hej
my po usg bioderek, wszystko jest dobrze a jak Karol sam wstaje to niech sobie wstaje
ostatnia kontrola za 4 miesiące

Pytanko, która z was ma jakąś fajną książkę o dzieciach, wychowywaniu etc. w pdf/word do podesłania???
Ewentualnie jakieś polecacie? Wiem że temat był poruszany ale dawno a ja nigdzie nie zanotowałam mam nadzieję że nie dostanę bana

Demeter jakie wapno dostałaś dla synka?

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-10-10 o 11:38
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:03   #2474
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanko, która z was ma jakąś fajną książkę o dzieciach, wychowywaniu etc. w pdf/word do podesłania???
Ewentualnie jakieś polecacie? Wiem że temat był poruszany ale dawno a ja nigdzie nie zanotowałam mam nadzieję że nie dostanę bana
ja mam w zakladkach zapisana ta ksiazke, podobno pozycja obowiazkowa
Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby, dzieci do nas mówiły
http://www.empik.com/jak-mowic-zeby-...56,ksiazka-p#e
Stary 2013-10-10, 12:11   #2475
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ja z kaszkami nie pomogę moje dziecko niekaszkowe

Cytat:

hehe ja się nie czaję z zapytaniem o coś. się czaję z zapytaniem o "drażliwe" kwestie
Strippi zadaję w końcu pytanie (a co, nie boję się ) - jak waga Michasia? byłaś na kontroli?

Małpko, tak sobie wczoraj kminiłam, że jednak Twoja otwarta przestrzeń jest po to. Pichcisz, pieczesz i widzisz mobilasa-Karolasa. No właśnie chyba przeoczyliśmy moment kojca. Nie chcę go ograniczać ale boję się z oka spuścić...

No powiem ci ze kuchnia z saolem łączona fajna sprawa tyle że u nas Karol taki cwany ze idzie sobie gdzie chce najlepiej lubi u Julki w pokoju siedzieć, więc tylko patrze czy nie ma nic niebezpiecznie małego na podłodze na niskich półkach i go zostawiam niech sobie chodzi gdzie chce czsami zajrzę co robi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:12   #2476
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale z niego naukowiec
tak tylko że nie każdy pieszy jest "normalny" i większość nie patrzy i wtargnie na jezdnie. za granicą robią kładki nad drogami albo tunele pod i tam jest bezpieczniej.
No i właśnie o to chodzi żeby nikomu krzywdy nie zobić. Miałam kiedyś przypadek (i nauczkę) że hamowałam z piskiem opon, teraz jak widzę ludzi zbliżających się do przejścia to zwalniam i przepuszczam, prawie zawsze.
A pamiętacie ten przypadek niedawno co ta dziewczyna na amfie jechała i na przejściu 2 chłopców zabiła? Masakra. Ja już się boję o mojego synka i dlatego jestem za zaostrzeniem przepisów drogowych.

Cytat:
ja mam w zakladkach zapisana ta ksiazke, podobno pozycja obowiazkowa
Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby, dzieci do nas mówiły
http://www.empik.com/jak-mowic-zeby-...56,ksiazka-p#e
Dziękuję, fajny tytuł, dopisuję do listy zakupowej, chociaż pogrzebię na chomiku, może coś tam znajdę nielegalnie ...

Chociaż jak tak patrzę na all niedroga ta książka, hmm może zamówię...

Edytuję jeszcze raz....znalazłam w pdf tą książeczkę, całą 280str

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-10-10 o 12:21
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:23   #2477
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Malpka przyszedl stoli z FP, fajniutki - ale ja sie pytam, gdzie jest regulacja glosnosci? bo mnie oglusza, nie wiem jak dziecko
od spodu stolika taki czarny mały pypeć są 3 poziomy głośności u mnie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Dziewczyny Strippi twierdzi ze obgadwałam ją z którąś z was na pw ?? o co chodzi ?? ja nie mam żadnych wiadomości prywatynych przynać się z którą to niby ją obgadywałąm
wiecie co przykro mi się zrobiło ...
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:26   #2478
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
od spodu stolika taki czarny mały pypeć są 3 poziomy głośności u mnie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Dziewczyny Strippi twierdzi ze obgadwałam ją z którąś z was na pw ?? o co chodzi ?? ja nie mam żadnych wiadomości prywatynych przynać się z którą to niby ją obgadywałąm
dziekuje zanalzlam ten regulator

przykre to ja nie obgaduje nikogo na pw, wiec to nie ja..
Stary 2013-10-10, 12:39   #2479
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

eh.. no ze mną nie

jestem z siebie dumna pranie wyprane, następne wrzucone, poprasowane, odkurzone, pozamiatane, pozmywane, walające się wszędzie ciuchy ogarnięte, mięso się gotuje jestem boska

Stary 2013-10-10, 12:47   #2480
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma nic niebezpiecznie małego na podłodze na niskich półkach i go zostawiam niech sobie chodzi gdzie chce czsami zajrzę co robi
a jak się w jakiś róg walnie? hm choć przy mnie też może walnąć...

Małpka, nie popadajmy w paranoje... nie pamiętasz jak na pw obrobiłyśmy pół wizażu, całe fb i ćwierć woj. zachodnio-pomorskiego?

Ktoś lubi siać zamęt. I tyle. Tylko PO CO?!

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
jestem boska

a nie chcesz u mnie okien umyć?! mało mam

Stary 2013-10-10, 12:49   #2481
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się w jakiś róg walnie? hm choć przy mnie też może walnąć...

Małpka, nie popadajmy w paranoje... nie pamiętasz jak na pw obrobiłyśmy pół wizażu, całe fb i ćwierć woj. zachodnio-pomorskiego?

dla tej chwili uwagi - wszystkie oczy skierowane na mnie
strippi mimo wszystko bedziemy tesknic, wiedz o tym... szkoda, wielka szkoda
Stary 2013-10-10, 12:49   #2482
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a nie chcesz u mnie okien umyć?! mało mam
okna mnie nie przekonują moje też by bylo trzeba, nie bedę mówić ile nie były myte bo to PATOLOGIA!!! wstyd

Stary 2013-10-10, 12:50   #2483
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
eh.. no ze mną nie

jestem z siebie dumna pranie wyprane, następne wrzucone, poprasowane, odkurzone, pozamiatane, pozmywane, walające się wszędzie ciuchy ogarnięte, mięso się gotuje jestem boska
jestem pod wrazeniem biore przyklad i tez sie biore za sprzatanie
Stary 2013-10-10, 12:55   #2484
Moderna
Zakorzenienie

Przyszly polskie ksiazeczki dla dziecka
ale wiecie co, tak zapakowac ksiazki i wyslac do klienta to chyba tylko Polacy potrafia maja szczescie, ze nie uszkodzone
ksiegarnia internetowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4154.jpg (33,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-10-10, 13:00   #2485
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dla tej chwili uwagi - wszystkie oczy skierowane na mnie
w sumie logiczne. tylko rykoszetem obrywa Małpka. za nic

Cytat:
okna mnie nie przekonują
hue hue no mnie też nie

Moderna, pokaźna paczuszka. pokaż smakołyki dobrze, że całe

Stary 2013-10-10, 13:04   #2486
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
eh.. no ze mną nie

Przyznaj się komu dziecko podrzuciłaś
A i zapraszam do mnie

Cytat:
Przyszly polskie ksiazeczki dla dziecka
ale wiecie co, tak zapakowac ksiazki i wyslac do klienta to chyba tylko Polacy potrafia maja szczescie, ze nie uszkodzone
ksiegarnia internetowa
O mamo. Nieźle wymemłana ta paka, no ale na czymś oszczędzić muszą
Stary 2013-10-10, 13:25   #2487
BYou
MBZ♥

No bez jaj

Strippi jeśli masz takie informacje od "życzliwej osoby" niech prześle Ci takową pw-opcją przekaż dalej-, którą Malpka napisała na Twój temat. Idę o zakład, że nic takiego nie ma.
Nie lubię takiego pomawiania

Echsss i znów skonczy się na paraliżu wątku

Moderna niestety ój niemiecki nie jest na tyle dobry:/
Co do spakowania to

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

A Dziewczyny podające hipp: nie ma strachu, to wytrącanie się powoduje dodanie w nowej recepturze skrobii.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:53   #2488
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
11 sztuk zamowilam od razu hurtowo na pozniej jak leci, co bylo
Pozniej wstawie tytuły
Cytat:
Co do spakowania to
jezeli jakis fragment Cie interesuje to przetlumacze, calosci mi sie nie chce
no i jak bede miala troche czasu to moze poszperam, czy te po 2012 roku zyrafki lepsze sa

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
O mamo. Nieźle wymemłana ta paka, no ale na czymś oszczędzić muszą
nooo mocno wymemłana
Stary 2013-10-10, 13:56   #2489
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc!

Cytat:

OK, odmeldowuję się do podczytywania na tel. Choć szczerze pisząc chciałabym mieć taką nowinę jutro z rańca jak Demeter (no dobra, będę realistką - choć 5 godzin bez pobudki )...
Pomarzyć można, nie?!
No dziś u mnie jedna pobudka
Popatrz na to z drugiej strony: ja podaję mm na noc, a Ty walczysz z kp za co ogromny szacun dla Ciebie
Za to w nocy zawsze cyc, od dwóch dni jak Kubuś tak ładnie przesypia cyce przciekają w nocy

Cytat:
Głupia jestem bo podawałam wszystko jak leciało bez żadnych przerw, bez sprawdzenia. Leciało jabłko, gruszka, brokuł, ziemniak, marchew, groszek. Od soboty nie jemy nic, wysypka ładnie schodzi, już prawie nie ma nic(dodam że tą maść odstawiłam też w sobotę). Obstawiam że to reakcja na jabłko była. Od poniedziałku zaczynam od nowa, ale teraz podam i odczekam te kilka dni, zobaczymy.
Wkurzona jestem jedynie (i zawiedziona) na lekarzu, bo niby taki specjalista w mieście a nie rozpoznał co to.
A teraz pytanie, jak okaże się że jabłko go uczuliło to co, już zawsze tak będzie? Czy po prostu jego układ pokarmowy jeszcze nie gotowy???
Wiesz, że ja też tak robiłam ? Słoiczek za słoiczkiem, ciągle coś nowego, bez odczekania. Ale teraz już wiemy co i jak
Na to nasze uczulenie daję wapno Calcium Sanosvit, syrop bananowy - 3 razy dziennie pół łyżeczki.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Demeter i Tasia powody podalam nastepujace:
- koniecznosc odbycia nauk przemalzenskich -bo co ksiadz wie o malzenstwie czy o zwiazku,
- generalnie to brak powodu,

Oczywiscie wkurzyl mnie niemilosiernie gdzie mnie wyprowadzic z rownowagi ciezko pytal dlaczego sama gdzie partner i chrzesni to tlumacze ze ojciec z dzieckiem to trzeba bylo wziasc dziecko, no jasne 19 a ja mam tachac mala jak ona do kapieli, i marudna o tej porze, a chrzestny to mu mowi ze w monachium pomruczal i za chwile ale chrzestna jest stad to mowie ze matka samotnie wychowujaca dziecko i tez dziecko do spania pomruczal pomurczal i w koncu skonczyl najgorsze ze przed chyba 10 obcymi osobami musialam sie tlumaczyc a juz chcialam mu powiedziec ze to moze on pojdzie mi dziecko wykapac i polozyc do spania jak taki madry a pozniej bedzie w nocy wstawal.
A i wiecie co ja do kosciola chodze nie regularnie co niedziele ale chodze i wyobrazcie sobie ze nie wiedzialam ze ja do spowiedzi ani do komuni swietej przystapic nie moge bo zyjac w konkubinacie to jest swietokradztwo ponadto przy spowiedzi nie dostane rozgrzeszenia a jesli takowe dostane to jest ono nie wazne bo ksiedzu nie wyznalam ze zyje w konkubinacie a to jest grzech
Ja się nie chcę wypowiadać, bo jestem antykościelna, ale jakbym miała się tak księdzu tłumaczyć to
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:57   #2490
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
to chyba nastąpi w 2016

Już Ci to mówiłam ale powiem jeszcze raz Twój syn a mój zięć ma przecudny uśmiech

Cytat:
No i właśnie o to chodzi żeby nikomu krzywdy nie zobić. Miałam kiedyś przypadek (i nauczkę) że hamowałam z piskiem opon, teraz jak widzę ludzi zbliżających się do przejścia to zwalniam i przepuszczam, prawie zawsze.
A pamiętacie ten przypadek niedawno co ta dziewczyna na amfie jechała i na przejściu 2 chłopców zabiła? Masakra. Ja już się boję o mojego synka i dlatego jestem za zaostrzeniem przepisów drogowych.

Dziękuję, fajny tytuł, dopisuję do listy zakupowej, chociaż pogrzebię na chomiku, może coś tam znajdę nielegalnie ...

Chociaż jak tak patrzę na all niedroga ta książka, hmm może zamówię...

Edytuję jeszcze raz....znalazłam w pdf tą książeczkę, całą 280str
a wyślesz mi na maila?

Cytat:

po to żeby odwrócić uwagę od siebie i tyle

Cytat:
w sumie logiczne. tylko rykoszetem obrywa Małpka. za nic

hue hue no mnie też nie

no dokładnie- ech wkurzyłam sie tylko

Cytat:
No bez jaj

Strippi jeśli masz takie informacje od "życzliwej osoby" niech prześle Ci takową pw-opcją przekaż dalej-, którą Malpka napisała na Twój temat. Idę o zakład, że nic takiego nie ma.
Nie lubię takiego pomawiania

Echsss i znów skonczy się na paraliżu wątku

Co do spakowania to

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

A Dziewczyny podające hipp: nie ma strachu, to wytrącanie się powoduje dodanie w nowej recepturze skrobii.
mam nadzieję, ze nie- sorry ale jak ktos lubi siać ferment po to żeby zejśc z niewygodnych dla niego tematów to niech sieje, ale nie krzywdząc przy tym innych
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości