![]() |
#2431 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() dzeici to zdolne bestie jednak ![]() Cytat:
![]() pieszy na pasach wedlug mnie jest swiety, bo pasy sa wlasnie dla niego, by mogl bezpiecznie przejsc przez ulice. Chyba nie musze mowic, ze ja tutaj przez jezdnie przechodze na slepo, owszem rozgladam sie, bo nigdy nie mam stuprocentowej pewnosci, ale wiem, ze nic mi sie nie stanie ![]()
![]() |
#2432 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie stosowałam nic, żadnej maści ani wapna. Wodą przegotowaną rano i wieczorem przecierałam. A w jakich proporcjach wapno można podać dziecku? I teraz zastanawiam się czy nie powinnam czymś smarować żeby szybciej zeszło, może do lekarza iść jak myślisz? Bo wysypka zbladła ale wyczuwalna pod ręką i widoczne pod światło taka kaszka jest, nawet dużo tego. W sumie to nie dziwię się lekarzowi ,wtedy tylko na szyi było, ja też myślałam że to ślina ![]() Cytat:
![]() I nie mam tu nic do osób wierzących, to jest moje podejście po prostu. Sama jestem wierząca, ale wierzę w Boga a ie w kościół. Znam też paru fajnych księży, ale takich naprawdę z powołania. W gimnazjum nas taki uczył, brzydki jak noc ale tak sympatyczny i mądry że chodziłyśmy z problemami wszystkimi do niego (nawet miłosnymi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak jak temat fotelików uznałam za zakończony (maxicosi biorę) tak teraz przymierzam się do poszukiwań spacerówki ![]()
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jolanT - trzymam kciuki za zdrówko, wiem, że ten wenflon nieciekawie wygląda, u nas mały miał zaraz po porodzie, jak go wzięli na kroplówkę, bo się odwodnił A mój synek się chyba cofa w rozwoju ![]() ![]() oldzinx, a ja chyba się na chicco xpace zdecyduję. To co, spacerówki też szukamy razem? Podoba mi się espiro magic, ale nie wiem, jak się sprawdzi zimą
Edytowane przez monnagiovanna Czas edycji: 2013-10-10 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochane
![]() ja jak zwykle pojawiam się i znikam ![]() ![]() ![]() ![]()
#2436 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad 2 - z internetu ![]() Cytat:
![]() ad 2 - kochana u kaZdego mały-patologis się zdarza ![]() Cytat:
ja zawsze około 20 jadłam jeszcze kanapeczke ![]() Cytat:
![]() ahaha Miluś się obudził :P ale nie idem do niego choc zimno mi w stopy - bom skarpet niezałozyla - slysze ze bawi sie zabawamki - wiec moze chco jezzce 1strone doczytam :P |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.nexter.pl/pliki/alergeny_...e_krzyzowo.pdf Surowych bym nie dawala na razie, tylko ugotowane do miekkosci (wszystkie owoce pestkowe gotowac) np. na parze, zeby zachowac skladniki odzywcze - ale z jablkiem i gruszka odczekaj troche. Czy mozliwe jest, by te owoce byly pryskane? ahhh i zapomnialam napisac, to ze teraz zareagowal alergicznie, nie oznacza, ze pozniej rowniez tak zareaguje, mozliwe, ze pozniej bedzie normalnie tolerowal, ale notuj wszystko i wprowadzaj pokarmy bardzo powoli ![]() z wapnem nie pomoge, nie znam dawkowania ![]() jaki maxi cosi bierzesz?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-10 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak byłam w Hiszpanii to samo co u ciebie Moderna, wszyscy się zatrzymują. Nawet do pasów nie zdążyłam dojść a wszyscy już czekają żeby mnie przepuścić, W PL to czasami czekam i czekam, nie ważne że deszcz czy matka z wózkiem. Niech stoi i moknie. Cytat:
Co do Kuby i odrabiania lekcji to tak jak już nie raz pisałaś, za dużo tego mają. A i szkoła jakoś tak późno się kończy, O której zaczynają że aż do 16.30? No a w 2 godz tyle zrobić ![]()
![]() |
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie patologia sie nie zdarza .przynajmniej ta jedzeniowa ![]() ![]() no tak "na jakis tam sposob" jestem (pytanie tylko jaaaaaki??? ![]()
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
hej
my po usg bioderek, wszystko jest dobrze a jak Karol sam wstaje to niech sobie wstaje ![]() ostatnia kontrola za 4 miesiące Cytat:
![]() ![]() a tam będziesz kojcem ograniczać niech chodzi i zwiedza mieszkanie ![]() ![]()
![]() |
#2443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie lepiej kupic sloiczek owocowy i do niego dorzucic troszke kaszki, bo czesto te sloiczkowe zawieraja cukier lub inne zbedne dodatki, trzebaby sklady przestudiowac. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie też - jestem w stanie go wtachać (z T. w środku) na IV p. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() heh. też wiem, że to obowiązek a i tak dziękuję. z wózkiem najczęściej się boję i czekam na wyraźny sygnał, że kierowca mnie widzi i wie że chcę przejść (to straszne... bo jak się czaję przy zebrze to chyba oczywiste...)
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Dobra, przerwa, bo klepie jezorem przez kilka stron
![]() ![]()
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duzo . szkola za malo uczy -zwala na rodzcow .zajecia pozalekcyjne-dodatkowe wymuszone tez przez to ze w tych czasach dzieci nie biegaja po dworze bawiac sie -bo to teraz strach wypuscic samo.... Przekonacie sie same-niedlugo i Wasze maluchy beda w tej sytuacji.....
![]() |
#2447 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez miałam raz - od 20.30 z karmieniem o 21.15 na spiaco do 5.45 !!! ![]() Cytat:
![]() co do tej nierónosci - myślem ze to głowa rośnie, dziecko raczkuje pełza - Ileż razy ilus już pi.z.nol sie glowa o dywan ![]() doooobra obudzil sie lece po skarpety - i trza nakarmic glodomorka :0 na szzesie prawie mi sie udalo was nadrobic - poporszem FanFary ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
bo ja nie wkladalam jeszcze roszka do maclarena -wydawalo mi sie ze jeszcze za maly.nie siedzi .po za tym wytrzesie go ...i tak jakos zginie taki malutki w tym wozku ... ![]()
![]() |
#2449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sophie- męczy?
![]() |
#2450 |
Zadomowienie
|
helou! wpadam kiedy mogę i nadrabiam ile się da
![]() Jesteśmy po wizycie i ostatnim szczepieniu, następne kiedy Hania skończy rok uff. Wyniki morfologii mamy dobre, Hania trochę mało przybrała bo przez miesiąc około 200g (170 wyszło na wadze przychodniowej) i pani doktor kazała jednak wprowadzić kaszkę rano lub przed snem. Mówiła o mlecznej ryżowej. Ale widziałam, że wy dajecie kaszki z holle one są bezmleczne i na początek orkiszowa lub jaglana? Trochę się zakręciłam i nie wiem, jaką w takim razie kupić. Jeśli kaszka jest bezmleczna to się ją przygotowuje z mlekiem moim albo mm? A kaszka mleczna już ma w składzie mleko mm? Mówiła tez ,że może być glutenowa bo i tak robię ekspozycję kaszką manną. Czyli jaką najlepiej kupić? Pomóżcie plis ![]() I gdzie w Kraku te kaszki Holle? W realu? w auchan?
#2451 |
MBZ♥
|
Oldzinx chyba tylko w mooddzie narazie jest tylko taka możliwość
![]() Nestelle, a patrzyłaś na all po ile takie zestawy chodzą? ![]() A mam pytanie ![]() ![]() Monna często się zdarza, że maluchy gorzej śpią w nocy w takim wieku ![]() ![]() ![]() Anika ja dawałam na ekspozycję glutenu zwykłą kaszkę mannę ![]() ![]() Panika mam de, reflektujesz ![]() Moderna z tym, że piesi nie są święci nie chodziło mi o przehcodzenie po pasach ale np o wybieganie na jezdnie zza stojących aut:/ Pani mnie przerażają mamy, które stojąc na pasach przednie koła wózka mają już na jezdni...ważne, że one stoją na chodniku ![]() Malpko ![]() ![]() ![]() Maria, jak nie ma gorączki to jak najbardziej wskazany spacer przy katarku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że Miluś się nimi 'zaopiekował' ![]() Cytat:
![]() Strippi zadaję w końcu pytanie (a co, nie boję się ![]() Małpko, tak sobie wczoraj kminiłam, że jednak Twoja otwarta przestrzeń jest po to. Pichcisz, pieczesz i widzisz mobilasa-Karolasa. No właśnie chyba przeoczyliśmy moment kojca. Nie chcę go ograniczać ale boję się z oka spuścić...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
MBZ♥
|
Despa nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Pani odważna się zrobiłaś po tej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kaszka ryzowa jest bezglutenowa, dlatego najczesciej sie od niej zaczyna (jaglana rowniez). Mozna je przygotowac na wodzie, na mleku mm, na mleku z piersi podobno tez sie da - tak mysle, ze jezeli dajesz juz jakies MM to kup bezmleczna i przygotuj kaszke wlasnie na tym mleku ![]() ![]()
![]() |
#2457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wagi -moim zdaniem jest ok .teraz juz duzego przyrostu nie bedzie . co do kaszek -nie pomoge Cytat:
![]() ![]() ![]() co do all i cen -ja juz obskoczylam i to co chce kupic i to co chce sprzedac wszedzie - na all i tablicy i inne -ceny sa niezrownowazone ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- noo ![]() ![]() samotnosc jej grozi jak nic ![]()
![]() |
#2458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
#2460 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moze strippi jednak wybaczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- ![]() w sredniowieczu juz by na stos poszla ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-10 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.