Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 17:48   #91
AngelinaR
Raczkowanie

Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Ja używałam z Tołpy tylko maseczki, niestety są zbyt wysuszające. Chiałabym spróbować czegoś innego ale obawiam się tego samego efektu.
Może kup mini produkty Tołpy w Rossmanie i popróbuj. Widziałam ostatnio że pełno stoi mini produktów Tołpy

http://s3.suwaczek.com/20150815310114.png
AngelinaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:49   #92
artosisss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
U mnie BB wogóle się nie sprawdza .Jest za mało kryjący i świeci się .
Wyglądam po nim jak ruska lalka
U mnie też nie:/ Kompletnie nic nie kryje a nawet nie wiem czy bardziej nie uwydatnia
artosisss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:50   #93
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Tak, to mój ulubieniec. Ale chyba ostatnio coś się zmieniło (???), bo po otwarciu nowego opakowania, zaczęły mnie szczypać oczy podczas demakijażu. Nie rozumiem dlaczego...
myślałam już, że jestem przewrazliwona albo mi się wydaje. też zauważyłam, że po tej chwilowej aferze z wycofaniem micela z biedronek, nagle gruchnęła wiadomość, że one zostają, ale jak dla mnie to coś się zmieniło w samej formule tego kosmetyku. stał się jakiś mniej wydajny, faktycznie szczypie w oczy - wcześniej absolutnie nie podrażniał mnie w żaden sposób! poza tym mam wrażenie, że samo działanie jest gorsze - zmywam nim tylko tusz z rzęs (nie maluję powiek) i czasem nawet po kilkukrotnym zmyciu go, nadal widzę tusz na rzęsach. a szkoda, bo 'poprzednia' wersja była świetna i tania. a wygląda na to, że będę musiała wrócić do mojego wczesniejszego ulubieńca z bourjois...

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
no właśnie, bo ogółem nie powinno się robić ich często. Muszę przyznać, że pierwsze słyszę o peelingach do codziennego stosowania, ale skoro mówicie, ze takie są to zapewne macie rację.
zgadzam się, tu chyba raczej chodzi o takie żele peelingujące, a one zazwyczaj z takim typowym peelingiem 'zdzierającym', nie wiele mają wspólnego
Stary 2013-10-11, 17:56   #94
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabriel_ Pokaż wiadomość
Po przypudrowaniu po 8h nadal sa na swoim miejscu. Pozniej troche sie scieraja ale jak czasami wracam do domu dopiero o 21 (a o 7 wychodze) to nadal mam go na sobie tylko traci na kryciu. Tyle ze ja nie mam problemow z nadprodukcja sebum.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A możesz jakiś konkretny polecić?
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:00   #95
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Tak, to mój ulubieniec. Ale chyba ostatnio coś się zmieniło (???), bo po otwarciu nowego opakowania, zaczęły mnie szczypać oczy podczas demakijażu. Nie rozumiem dlaczego...
Hm tak czy siak chyba wypróbuję tego sławnego micelka

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Stosowałam, ten żel zanim nie otrzymałam kosmetyków Eucerin. Jest delikatny, nie podrażnia i ładnie oczyszcza cerę, NA dodatek kosztuje tylko 5zł, wazie gdy nam nie podpasuje nawet nie jest szkoda go wyrzucić.
Ja na razie nie dostałam Eucerinu także pozostaje mi męczyć Tołpę

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o makijaż to zależy on trochę od stanu mojej buzi.

Jak jest w miarę ok, to stosuję tylko krem BB (garnier skóra wrażliwa), mocny makijaż oczu i najlepiej ust

Jeśli coś jest na tej buzi za dużo, używam jeszcze podkładu Affiniton (chyba tak sie to pisze ) a reszta bez zmian
A Affiniton'a przypudrowujesz?
Można wiedzieć czym i jak się sprawuje ?

Stary 2013-10-11, 18:02   #96
artosisss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnkat Pokaż wiadomość
Cenię sobie podkład vichy dermablend pokrywa niedoskonałości, skóra po nim nie świeci się nie używam różu w odcieniu różowym kosmetykom z brokatem mówię stop...mam dość świecenia się w celu zmatowienia skóry używam pudru transparentnego, a jeśli nie chcę przedobrzyć to w grę wchodzą też bibułki matujące, których mogę uzywać nawet w biegu bez użycia lusterka
Sęk w tym,że kosmetyki vichy są drogie:/
artosisss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:05   #97
Łucja16
Lucy90

Cytat:
Napisane przez Sabiiina Pokaż wiadomość
Od czau jak stosuję krem Eucerin, który dostałyśmy moja buzia wygląda lepiej! Nie wiem na ile to zasługa tego kremu (jednocześnie używam kremu z AAOceanic oraz plasterków rossmanowych), ale widzę poprawę - mniej wyprysków, szybciej się goją, mniej wysuszona skóra.
O jakich plasterkach rossmanowych piszesz?
Ja również zauważyłam pozytywne oddziaływanie produktów Eucerin - nie wysuszają, cera jest jakby gładsza.

Cytat:
Napisane przez AngelinaR Pokaż wiadomość
Może kup mini produkty Tołpy w Rossmanie i popróbuj. Widziałam ostatnio że pełno stoi mini produktów Tołpy
Miałam z Tołpy "Regenerujący krem korygujący niedoskonałości na noc", ale nie zauważyłam niestety pozytywnych efektów. Jedynie co to podobają mi się ich pomysłowe opakowania

Co do makijażu to porzuciłam podkłady na rzecz kremu BB (z Garniera - do cery tłustej). Podkłady zaczęły mnie w pewnym okresie denerwować i odczuwałam tą "ciężkość" na twarzy. Co prawda krem BB z garniera niezbyt mnie zadowala, dlatego będę szukać dalej, ale na razie z braku czegoś innego stosuję ten. Zupełnie nie matowi cery - przynajmniej u mnie. Do maskowania wyprysków stosuję korektory antybakteryjne - z Flos Lek lub Bell. Jednak niezbyt dokładnie kryją, ale zawsze coś...

Łucja16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 18:10   #98
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Łucja16 Pokaż wiadomość
O jakich plasterkach rossmanowych piszesz?
Ja również zauważyłam pozytywne oddziaływanie produktów Eucerin - nie wysuszają, cera jest jakby gładsza.

Co do makijażu to porzuciłam podkłady na rzecz kremu BB (z Garniera - do cery tłustej). Podkłady zaczęły mnie w pewnym okresie denerwować i odczuwałam tą "ciężkość" na twarzy. Co prawda krem BB z garniera niezbyt mnie zadowala, dlatego będę szukać dalej, ale na razie z braku czegoś innego stosuję ten. Zupełnie nie matowi cery - przynajmniej u mnie. Do maskowania wyprysków stosuję korektory antybakteryjne - z Flos Lek lub Bell. Jednak niezbyt dokładnie kryją, ale zawsze coś...
wspominałam już o tych plasterkach w którymś z poprzednich wątków (tutaj link w KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-patches.html), jak dla mnie to to odkrycie roku; żaden z używanych przeze mnie żeli punktowych (a już ich trochę było) nie pomagał mi tak jak te plasterki

BB z Garniera też używałam, ale tę całkiem pierwsza wersję i niestety potwierdzam, że cera po nim się bardziej świeci, niestety. Teraz używam z Balei i jest to mój ideał, chociaż to bardziej krem tonujący niż BB - ładnie kryje, wygładza, ma naturalny odcień. Niestety, też już wspominałyśmy gdzieś że drogerii DM nie ma w Polsce, a więc kiedy tylko mam okazję to uzupełniam swoje zapasy.
Stary 2013-10-11, 18:16   #99
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
wspominałam już o tych plasterkach w którymś z poprzednich wątków (tutaj link w KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-patches.html), jak dla mnie to to odkrycie roku; żaden z używanych przeze mnie żeli punktowych (a już ich trochę było) nie pomagał mi tak jak te plasterki
Kupiłam je ostatnio i są bardzo fajne Ale raczej przy małej ilości zmian - ja je zużyłam w 3 dni Za to bardzo przyspieszyły gojenie pryszczy

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:21   #100
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mskrzypulec Pokaż wiadomość
Ja również nie kieruję się tym co modne ale tym w czym dobrze się czuję. Dotyczy t zarówno makijażu jak i ubioru. Lubię delikatny makijaż który nie przykuwa za bardzo wzroku innych a jeśli chodzi o ciuchy to wybieram to w czym mi dobrze i wygodnie a nie to co jest akurat modne.
Wiem, że podążanie za modą to zwykła głupota - wiem co mi pasuje,w jakich kolorach wyglądam naprawdę dobrze i tego się trzymam. Moda cały czas się zmienia,a klasyka zawsze będzie w dobrym guście. Nie mam nic do ludzi, którzy się tym bawią, ale mam oczy jak pięć złotych jak widzę pstrokatą przepiórkę przechodzącą na pasach.

Odnośnie makijażu - polecam także Dr- Flo z Mazideł.

Cytat:
Zieleń butelkowa to mój ulubiony odcień lub brąz orientalny na przydymione oko z KOBO Teraz promocja na te cienie w Naturze jest .
Zieleń butelkowa jest bardzo wyrafinowanym kolorem, kobiety o typie zimy wyglądają w nim olśniewająco.
Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
dziekuje Tylko to chyba nie korektory?
Polecam korektor z Catrice, jest genialny.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:24   #101
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Wiem, że podążanie za modą to zwykła głupota - wiem co mi pasuje,w jakich kolorach wyglądam naprawdę dobrze i tego się trzymam. Moda cały czas się zmienia,a klasyka zawsze będzie w dobrym guście. Nie mam nic do ludzi, którzy się tym bawią, ale mam oczy jak pięć złotych jak widzę pstrokatą przepiórkę przechodzącą na pasach.

Odnośnie makijażu - polecam także Dr- Flo z Mazideł.

Zieleń butelkowa jest bardzo wyrafinowanym kolorem, kobiety o typie zimy wyglądają w nim olśniewająco.

Polecam korektor z Catrice, jest genialny.
popatrzę na kwc za nim
Stary 2013-10-11, 18:25   #102
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam na blogu Azjatycki Cukier, że w Azji poleca się codzienne stosowanie peelingów, ale że są one bardzo delikatne, dużo delikatniejsze niż te polskie.
Może rzeczywiście bardzo delikatny produkt by się sprawdził w codziennym użytkowaniu. Albo wersja domowa - masaż twarzy przy zmywaniu maseczki z kurkumą
Nie ufam tej dziewczynie, nie wiem czemu ale zraziła mnie do siebie.

Czytałam kiedyś o codziennym myciu twarzy namoczonymi płatkami owsianymi (czyli taki jakby peeling), ale.. nie przekonuje mnie to.

Cytat:
O maseczce z kurkumy tez czytalam u niej... Może kiedys... Na razie nie chcę dodatkowych ewent. podrażnien
To nie dla mnie, te barwienie skóry mnie przeraża, mam sprawdzone maseczki.

A czy Tołpa jest taka super? Ma parę kosmetyków Biedronce, oczywiście pod inną nazwą.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:26   #103
ulmich
Rozeznanie

Jakie kosmetyki Tolpa produkuje dla biedronki ? bo nie znam
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:28   #104
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie kosmetyki Tolpa produkuje dla biedronki ? bo nie znam
Żele myjące be beauty.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
A czy Tołpa jest taka super? Ma parę kosmetyków Biedronce, oczywiście pod inną nazwą.

Tylko, że biedronkowe nie maja torfu w składzie, jak apteczne tołpy Nic nie miałam z tołpy więc nie wiem
Stary 2013-10-11, 18:29   #105
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
Żele myjące be beauty.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Tylko, że biedronkowe nie maja torfu w składzie, jak apteczne tołpy Nic nie miałam z tołpy więc nie wiem

i płyn micelarny biedronkowy tez produkuje tołpa

Stary 2013-10-11, 18:32   #106
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:

Czytałam kiedyś o codziennym myciu twarzy namoczonymi płatkami owsianymi (czyli taki jakby peeling), ale.. nie przekonuje mnie to.
ja jakoś też nie jestem przekonana ... po co każdego dnia zdzierać sobie skórę? przecież musimy mieć jakąś taką warstwę ochronna, skóra musi się regenerować, w przeciwnym wypadku jest wystawiona na ciągłe podrażnienia.
Stary 2013-10-11, 18:37   #107
ulmich
Rozeznanie

Jakie jeszcze firmy kosmetyczne znane produkują dla biedronki?
Może dowiem sie coś ciekawego
Stary 2013-10-11, 18:44   #108
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakoś też nie jestem przekonana ... po co każdego dnia zdzierać sobie skórę? przecież musimy mieć jakąś taką warstwę ochronna, skóra musi się regenerować, w przeciwnym wypadku jest wystawiona na ciągłe podrażnienia.
Ja też nie bardzo, ale jeśli ktoś uważa że mu służy to nie mam powodu by się sprzeczać
Stary 2013-10-11, 19:09   #109
CiastoPanda
Rozeznanie

Makijaż to ja robię dopasowany do mojego wieku i typu urody a nie do tego co mam na skrze bo o ile tradzik jest uwazany za chorobe mlodocianą to kobiety kolo30tki +- nie wygladaja juz jak nastolatki i trzeba zatuszowac i podkreslic wiele wiecej niz tylko policzki i rzesy.
Pod oczy uzywam dermacolu- kupilam tester malusienki ktory nakladam palcem. Ogolnie stosuje kryolan plynny bo w palecie jest 40 odcieni mniej wiecej i mozna sobie dobrac odpowiedni kolor i ewentualnie mieszac.
Raczej nie maluje sie grubo bo tego nie znoszę - nie wyobrazam sobie walic kremu, bazy pod cienie, bazy pod oczy , pod podklad, na to podklad, puder, brazer, i jeszcze inne kg chemi... albo jedno albo drugie. O ile wyraźnie podkreslam oko ,to juz pass jesli chodzi o inne elementy makijazu. Rzesy i siniaki to jest podstawa. Nie trawię błyszczykow i je uzywam tak sporadycznie ze nawet nie powiem ze raz w tygodniu. Nie kupuje milionow kosmetykow bo po 1 nie stac mnie, po 2 nie mam po co tylu na raz używac po 3cie zdażyłyby się przeterminować niż skończyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 19:14   #110
Neciak89
Zakorzenienie

Ewunia możesz na KWC pokazać korektor z Catrice? Bo mi chyba 6 znalazło

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:17   #111
Antymionka
Moderator

Ja używam podkładów matujących, które mają średnie krycie. Minerałów także próbowałam- są dobre dla skóry trądzikowej, ale tłustej już nie. Podkłady te zaczynają się ważyć, i wygląda to bardzo nieestetycznie. Na podkład preferuję puder bambusowy, korektor czasami wchodzi w grę, ale zazwyczaj obchodzi się bez niego. Zawsze używam beztłuszczowych podkładów, i jak mam luźny dzień, to nie robię go tylko daję skórze odpocząc. Myślę że z makijażem nie powinniśmy przesadzać. Ma on nam pomóc zakryć niedoskonałości, ale jego nadmiar powoduje odwrotny efekt.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:19   #112
lula84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Czy wiecie jaki makijaż jest wskazany przy problemie z trądzikiem? Jeśli nie, to poznaj 5 zasad makijażu skóry trądzikowej i sprawdź, jak się malować, aby skutecznie zatuszować wypryski i grudki.

https://wizaz.pl/Makijaz/Szkola-maki...ry-tradzikowej

Czy zgadzacie się z tymi zasadami?
Tak popieram te zasady. Ja stosuję podkłady płynne, oraz sypkie plus korektor. Nadal nic nie wiem na temat mineralnych kosmetyków...też kojarzy mi się to tylko z pudrem sypkim. Faktycznie przy cerze trądzikowej należy skupić się na oczach. Wiadomo,że nic tak dobrze i dokładnie nie pokryje blizn i zmian, dlatego w ciągu dnia należy robić poprawki)).Grunt to higiena i podkreślanie swojej urody a nie tworzenie żywej maski.
Stary 2013-10-11, 19:20   #113
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Ja używam podkładów matujących, które mają średnie krycie. Minerałów także próbowałam- są dobre dla skóry trądzikowej, ale tłustej już nie. Podkłady te zaczynają się ważyć, i wygląda to bardzo nieestetycznie. Na podkład preferuję puder bambusowy, korektor czasami wchodzi w grę, ale zazwyczaj obchodzi się bez niego. Zawsze używam beztłuszczowych podkładów, i jak mam luźny dzień, to nie robię go tylko daję skórze odpocząc. Myślę że z makijażem nie powinniśmy przesadzać. Ma on nam pomóc zakryć niedoskonałości, ale jego nadmiar powoduje odwrotny efekt.
A jakiej firmy ten puder babmusowy? i mozna wiedziec jak sie sprawuje ?
uzywałam pudru essence fix & matt ale szukam czegoś lepszegp stad moje pytanie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 19:27   #114
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez lula84 Pokaż wiadomość
Tak popieram te zasady. Ja stosuję podkłady płynne, oraz sypkie plus korektor. Nadal nic nie wiem na temat mineralnych kosmetyków...też kojarzy mi się to tylko z pudrem sypkim. Faktycznie przy cerze trądzikowej należy skupić się na oczach. Wiadomo,że nic tak dobrze i dokładnie nie pokryje blizn i zmian, dlatego w ciągu dnia należy robić poprawki)).Grunt to higiena i podkreślanie swojej urody a nie tworzenie żywej maski.
No najgorsze jest to poprawienie, czasem nie mam najzwyczajniej czasu na to, a potem patrzę i świecę się jak nie wiem co..

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
A jakiej firmy ten puder babmusowy? i mozna wiedziec jak sie sprawuje ?
uzywałam pudru essence fix & matt ale szukam czegoś lepszegp stad moje pytanie.
Używam tego z Biochemi Urody, wersja z jedwabiem . Daje dodatkowy 'efekt HD', mnie najdłużej matował ze wszystkich, plus nie wysusza mnie (pod makijaż używam kremu nawilżającego) jest bardzo wydajny i można nim robić poprawki w ciągu dnia, np. przesypując do małego słoiczka. Absolutnie nie robi efekt 'biszkopta' na twarzy jak potrafią to robić inne pudry. Skóra wygląda jakby była pokryta taka woalką.
Stary 2013-10-11, 19:30   #115
ulmich
Rozeznanie

Czy wasze makijaże trzymaja się cały dzień?
Bo mój 5 godzin sie trzyma
Stary 2013-10-11, 19:31   #116
Antymionka
Moderator

Cytat:
Czy wasze makijaże trzymaja się cały dzień?
Bo mój 5 godzin sie trzyma
Mój z jedną poprawką cały dzień . A czemu tylko tyle?
Stary 2013-10-11, 19:34   #117
AngelinaR
Raczkowanie

Dziękuję .
Niestety nie wiem jak zamawiać ze strony biochemia urody.
A próbowałaś może pudru bambusowego z Paese ?
http://allegro.pl/paese-puder-bambus...614465118.html

Stary 2013-10-11, 19:37   #118
Antymionka
Moderator

Cytat:
Dziękuję .
Niestety nie wiem jak zamawiać ze strony biochemia urody.
A próbowałaś może pudru bambusowego z Paese ?
http://allegro.pl/paese-puder-bambus...614465118.html
Ja miałam tylko ten z BU. Tam się normalnie zamawia, bez logowania, podają Ci numer konta i adres, oraz tytuł płatności. robić przelew i po sprawie
Stary 2013-10-11, 19:37   #119
Sabriel_
Zadomowienie

Cytat:
A możesz jakiś konkretny polecić?
Aktualnie używam Lumiere VV jestem z nich zadowolona, ale lepiej sprawdzały się u mnie BareFaced Beauty no po prostu cudo (i krycie i efekt końcowy), ale nie mają dla mnie koloru Jeszcze interesuje mnie Meow
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:39   #120
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Ja miałam tylko ten z BU. Tam się normalnie zamawia, bez logowania, podają Ci numer konta i adres, oraz tytuł płatności. robić przelew i po sprawie
dzięks

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości