Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 17:13   #811
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
naprawde? Ani jednego sloika nie widzialam z miesem po 4mc z zadnej firmy dzieciowej hmmm

Moj. M. Przewroty opanowane ma i zauwazylam od dwuch dni pupa do gory a kolana do przodu jak do raczkowania
Pierwsza proba picia z niekapka zakonczona placzem hee za cholere nie wie co zrobic z ustnikiem hee
M. Wypil 180 ml pierwszy raz
Godzine go usypiam i nic:banghead:
A smoczus tez pasuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
noooo, patrz: http://www.hipp.de/beikost/produkte/...at-ab-6-monat/

ale on juz duuuzyyy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:16   #812
salviae
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
wow dom bez kredytu no to naprawde podziwiam My z Tż mamy 2 domy on swój a ja swój więc u nas tego problemu,( mieszkamy w moim )nie ma tylko remontujemny sobie pokolei wszystko po swojemu najpierw kuchnia 30 tys poszło teraz łazienka za 60 tys powoli do przoduale ustaliliśmy ze na Mateuszku nie będziemy oszczędzać dlatego nasz synek ma wszystko co najlepsze

My już po spacerze Malutki był w niedźwiedzim kombinezonie
wow, co wyscie w tej lazience za 60 tys kupili musi byc super hiper wypas , my tez teraz robimy lazienke i nie oszczedzamy, a zmiescimy sie w 10
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:25   #813
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

No u nas to samo. Zdziwiłam się jak wyszłam na spacer.

Podaliśmy dziś Daro po raz pierwszy kaszkę z glutenem- wybrałam Nestle, zjadł ślicznie. Póki co ani po tym nie wymiotował ani nie ma biegunki, więc chyba jest dobrze...
Ale za to trochę się awanturuje przy cycku, kiedy to mówiłyście, że dziecko zaczyna kojarzyć, że mama i on to nie jedność?

]Idziemy się razem kąpać teraz :)

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
wow, co wyscie w tej lazience za 60 tys kupili musi byc super hiper wypas , my tez teraz robimy lazienke i nie oszczedzamy, a zmiescimy sie w 10
łazienka moich marzeń sama ją zaprojektowałam. też myśleliśmy ze się w 25 zmieścimy łazienka ma 3,5 na 4,5 m więc za same płytki poszło 13 tys sprzęty około 10 tys panowie co to wszystko robili 13 tys założenie wody i odpływy 10 tys bo tam wczesniej był pokój i inne pierdoły które sobie wymyśliłam uzbierało się np kabine prysznicową mamy 120 x 200 zrobioną na płytkach z odpływem liniowym wanne z hydro zabudowaną płytkami , 2 umywalki i gigantyczne lustro. Jak dokupie reszte dodatków to porobie zdjęcia, brakuje koszyczków wiklinowych i takich tam

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:27   #814
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ha co szpanujesz tym DE na koncu??? Hehhe

w de sa ale w pl nie ma hehe

Cytat:
hehe ja też myślałam o niekapku widziałam takie z TT od 4 miesiąca. Mateuszek też na brzuszku już jakiś czas pupa do góra na kolanach i nawet łokciami do przodu czasem udaje mu sie przesunąć

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Jaki Michaś już duży chłopczyk

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Ja tekiego kubusia kupiłam siostrzeńcowi i jak raz byliśmy u siostry z Mateuszkiem chyba jak miał z 2,5 misiąca to był nim bardzo zaciekawiony

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

wow dom bez kredytu no to naprawde podziwiam My z Tż mamy 2 domy on swój a ja swój ( w sumie teraz po ślubie to już obydwa wspólne)więc u nas tego problemu,( mieszkamy w moim )nie ma tylko remontujemny sobie pokolei wszystko po swojemu najpierw kuchnia 30 tys poszło teraz łazienka za 60 tys powoli do przoduale ustaliliśmy ze na Mateuszku nie będziemy oszczędzać nawet jakbyśmy coś remontowali

My już po spacerze Malutki był w niedźwiedzim kombinezonie
Ło maj gat 60 tys. Lazienka łal ja na kuchnie to pewnie bym jakos dala rade urzadzic hehe ale lazwnke.pewnie wanna z hydro prysznic z biczami marmury i te sprawy jak ja bym chciala miec dom((((

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:29   #815
salviae
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

łazienka moich marzeń sama ją zaprojektowałam. też myśleliśmy ze się w 25 zmieścimy łazienka ma 3,5 na 4,5 m więc za same płytki poszło 13 tys sprzęty około 10 tys panowie co to wszystko robili 13 tys założenie wody i odpływy 10 tys bo tam wczesniej był pokój i inne pierdoły które sobie wymyśliłam uzbierało się np kabine prysznicową mamy 120 x 200 zrobioną na płytkach z odpływem liniowym wanne z hydro zabudowaną płytkami , 2 umywalki i gigantyczne lustro. Jak dokupie reszte dodatków to porobie zdjęcia, brakuje koszyczków wiklinowych i takich tam
nie no faaajnie, chyba bym tam wiekszosc dnia spedzała moim lazienkowym marzeniem była wanna ale tez wymyslilam sobie lazienke bez płytek wiec duzo odpada
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-12 o 17:39
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:29   #816
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

O ja w sumie wszystko liczac to rzeczywiscie tyljo sie wydaje dwie umywalki lustra chyba zrobie napad na bank hehe

Stary 2013-10-12, 17:53   #817
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ta pszczoła ma szeleszczące skrzydełka a poza tym pałąk ma szeleszczące rzeczy ale nie duzo dla mojego opakowanie po chusteczkach pampers to hit

Ostatnio odkryłam co zrobić żeby Synek chciał dłużej siedzieć w huśtawce postawiłam ją obok okna balkonowego siedział z pół godziny zasunełam firanke znowu pół godziny później zasłone znowu pół godziny

dobra poszprzątałam w domu, poprałam poprasowałam poskładałam uff lecimy na spacer w końcu

Aha i musze sie pochwalić że wszystkie rzeczy do jedzenia dla Mateuszka mam w 100% ekologiczne. Marchewka, pietruszka, ziemniaczki seler z własnej hodowli, Kury 30 szt mamusia wyhodowała, kaczki i wieprzowinka od tesciowej i nawet królik w 100% ekologiczny od wujka tż, oprócz tego mam zamrożone z 20 paczek swoich malinek, cukinie i ostatnio nawet upolowaliśmy 3 skrzynki zdrowych zimowych jabłuszek a oprócz tego mnóstwo soczków i kompotów z truskawek, malin, winogron, mirabelek, agrestu, porzeczek czarnych i czerwonych, wiśni i czereśni też z własnej hodowli i moja Mama zrobiła jeszcze dużo słoików z soczkie z pomidorów takim z kawałkami pomidorów

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Na mojej jest :pchacz i krzesełko od babci i dziadka (pieniążki już dali)
a od nas narazie:skoczek i kubuś puchatek śpiewający i opowiadający bajki
a jaki skoczek i pchacz?

na mojej już jest stolik edukacyjny i basen-kojec z piłkami
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 17:54   #818
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
O ja w sumie wszystko liczac to rzeczywiscie tyljo sie wydaje dwie umywalki lustra chyba zrobie napad na bank hehe

nie powiem bo w pewnym momencie jak praca była w toku to karty kredytowe poszły w ruch' teraz jest wszystko tak drogie szczególnie materiały budowlane wylewki, kleje, śrubki, rurki itp że szok, za same wieszaki daliśmy ponad 700 złteraz zabieram sie za projekt salonu

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a jaki skoczek i pchacz?

na mojej już jest stolik edukacyjny i basen-kojec z piłkami
jeszcze niestety nie wiem ale jak znajde to dam znać o sttolik też fajny znowu majątek wydam:P

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-12 o 17:58
Stary 2013-10-12, 18:04   #819
Magiusa
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać

Daro dziś kończy 4 miesiące

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:09   #820
Innocence_89
Rozeznanie

Magiusa za 4 miesiące

Stary 2013-10-12, 18:14   #821
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

No u nas to samo. Zdziwiłam się jak wyszłam na spacer.

Podaliśmy dziś Daro po raz pierwszy kaszkę z glutenem- wybrałam Nestle, zjadł ślicznie. Póki co ani po tym nie wymiotował ani nie ma biegunki, więc chyba jest dobrze...
Ale za to trochę się awanturuje przy cycku, kiedy to mówiłyście, że dziecko zaczyna kojarzyć, że mama i on to nie jedność?

Idziemy się razem kąpać teraz
kontynuuj gluten i jak dalej bedzie ok, to nie masz sie co martwic, cieszyc sie trzeba!

a z tym kojarzeniem, ze juz nie jest sie jednoscia z mama, to tak 3-4 miesiace podobno... roznie wychodzi. ogolnie moze to byc wlasnie teraz
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 18:20   #822
Innocence_89
Rozeznanie

W końcu udało mi się ustawić podpis

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

we wtorek na 11 pediatra a wczwrtek 12:15 szczepienie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

czemu nie mogę wstawić zdjęć???

Stary 2013-10-12, 18:22   #823
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiem bo w pewnym momencie jak praca była w toku to karty kredytowe poszły w ruch' teraz jest wszystko tak drogie szczególnie materiały budowlane wylewki, kleje, śrubki, rurki itp że szok, za same wieszaki daliśmy ponad 700 złteraz zabieram sie za projekt salonu

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

jeszcze niestety nie wiem ale jak znajde to dam znać o sttolik też fajny znowu majątek wydam:P
No tak fajniee moze kidys tez bede projektowala swoj wymarzony salon

Cytat:
Zapomniałam napisać

Brawoo

Stary 2013-10-12, 18:29   #824
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
No tak fajniee moze kidys tez bede projektowala swoj wymarzony salon
Napewno

Stary 2013-10-12, 18:38   #825
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

Idziemy się razem kąpać teraz
moja najwidoczniej jeszcze tego nie zrozumiała, usnęła przy piersi i obudziła się z wielką pretensją że już nie ma cycka tylko smok.

Cytat:

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

wow dom bez kredytu no to naprawde podziwiam My z Tż mamy 2 domy on swój a ja swój ( w sumie teraz po ślubie to już obydwa wspólne)więc u nas tego problemu,( mieszkamy w moim )nie ma tylko remontujemny sobie pokolei wszystko po swojemu najpierw kuchnia 30 tys poszło teraz łazienka za 60 tys powoli do przoduale ustaliliśmy ze na Mateuszku nie będziemy oszczędzać nawet jakbyśmy coś remontowali
60 tys? o to gratuluje, wygląda na to że kąpiecie się w banknotach
My też mamy dom, bez kredytu ale wszystko w nim raczej niskobudżetowe, większość robił mąż sam, ja pomagałam i dużo pracy i wyrzeczeń nas to kosztowało. A i bez pomocy rodziców nie dalibyśmy sobie rady. Gratuluję że w tak młodym wieku jesteście tak dobrze ustawieni i niezależni
Stary 2013-10-12, 18:39   #826
vil84
Wtajemniczenie

boshe PRzemek ma dziś dzień marudy .... a że nie zdarza mu się to często, a praktycznie wcale bo moje nerwy w strzępkach są, mąż w pracy a ja już nie wiem co robić żeby nie marudził przed chwilą płakał i tylko tulenie i śpiewanie półgodzinne uspokoiło. ale odłożyłam i płacz dałam smoka to się zaczął bawić .... ząbki kolejne?

mierzyłam dziś nosidełko ErgoBaby od kuzynki. jest rewelka Przemek w niecałą minutę był zapięty i całkiem nam się podobało. proste zakładanie jak drut, zapinam pas, wsadzam Przemka, przytrzymuje, zakładam szelki na ramiona, Młody siedzi już, ja mam wolne łapki i tylko pasek z tyłu zapinam. przy odrobinie wprawy pół minuty bardzo fajny jest kapturek, jak dziecko zaśnie przytrzymuje mu łepek szukam właśnie jakiegoś oryginalnego po dobrej cenie bo z tego co widzę to na allegro same podróby poczytałam trochę, porównałam z Asi nosidełkiem i na pierwszy rzut oka inne logo mają

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:54   #827
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
moja najwidoczniej jeszcze tego nie zrozumiała, usnęła przy piersi i obudziła się z wielką pretensją że już nie ma cycka tylko smok.

My też mamy dom, bez kredytu ale wszystko w nim raczej niskobudżetowe, większość robił mąż sam, ja pomagałam i dużo pracy i wyrzeczeń nas to kosztowało. A i bez pomocy rodziców nie dalibyśmy sobie rady. Gratuluję że w tak młodym wieku jesteście tak dobrze ustawieni i niezależni
hehe bez przesady kąpać się nie kąpiemy pracujemy i zawsze coś się odkłada Mąż całkiem nieźle zarabia, ale też duzo go to kosztuje wysiłku i rodzice też czasem pomagają oczywiście nie finansowo,mimo że często chceli ale nie śmiałabym brać od nich pieniędzy i tak całe życie nam poświęcilii tyle nam dalii mnóstwo im zawdzięczamy

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-12 o 21:08
Stary 2013-10-12, 19:02   #828
banka26
Zakorzenienie

Wiesci od cynamonowej
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43231957

Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2
Nie wiem czy sie udalo bo z tel kopiuje

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Udalo sie

Stary 2013-10-12, 19:07   #829
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wiesci od cynamonowej

Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Udalo sie

Dobre wieści, uf..

Dlaczego niektore mamy i ich malenstwa musza przechodzic takie rzeczy..

Mysle ze nie ma gorszej kary dla kobiety niz krzywda jej dziecka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 19:07   #830
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj wieczór pytań

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??
Mi ciagle wycieka (10-20 ml) i się zalewam jak nie załoze muszli lub wkladek

2. Czy Wasze dzieci się pocą? Zwłaszcza na główce? Szczególnie przy karmieniu?

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

5. Jak działają banki mleka? Na jakiej zasadzie się tam to mleko oddaje?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??
1. Nic nie leci nic a nic. Kiedyś leciało, ale to było tuż po wyjściu ze szpitala, jakieś 2 tygodnie po porodzie. Wkładek nie używam w ogóle, nie potrzebuję.
2. Czasami poci się małej łepek, chyba tylko przy karmieniu.
6. ja nie używam poduchy, ani w domu, ani do wózka, trochę nie bardzo rozumiem poduszki w wózkach dla niemowlaków (no chyba, że są wrzaskuny, co muszą wszystko widzieć, ja dylam na dwóch kołach i przechylam wózek w moją stronę, inaczej jest ryk). Moja 3-letnia córka też nie używa poduchy. Jak dzieciaki mają katar podnoszę łóżeczko od strony głowy.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam

Cholera jestem chora! Mam katar i boli mnie gardło. Żeby tylko L.nic ode mnie nie złapała
Mogę iść nią a spacer? Chyba to jej lepiej zrobi niż kiszenie się z moją zaraza w domu cały dzień? A mi chyba też już nic nie zaszkodzi bardziej
We Wrocławiu kaszki holle można kupić normalnie w niektórych sklepach dla dzieci.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurde, wychodzi na to, ze tylko mi cyce nie kapia to chyba cos nie tak? ale mlody sie najada pod korek, nawet mu sie ulewa czesciej...
Jak pisałam wyżej - u mnie sucho i flakowato, a młodej nie dokarmiam i przybiera w swoim tempie. Na głodną nie wygląda, butlą gardzi.

Cytat:
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
Nic nie ćwiczę, sama kombinuje. Na razie wykombinowała obrót z brzucha na plecy, ma 4 miesiące.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
boshe PRzemek ma dziś dzień marudy .... a że nie zdarza mu się to często, a praktycznie wcale bo moje nerwy w strzępkach są, mąż w pracy a ja już nie wiem co robić żeby nie marudził przed chwilą płakał i tylko tulenie i śpiewanie półgodzinne uspokoiło. ale odłożyłam i płacz dałam smoka to się zaczął bawić .... ząbki kolejne?

mierzyłam dziś nosidełko ErgoBaby od kuzynki. jest rewelka Przemek w niecałą minutę był zapięty i całkiem nam się podobało. proste zakładanie jak drut, zapinam pas, wsadzam Przemka, przytrzymuje, zakładam szelki na ramiona, Młody siedzi już, ja mam wolne łapki i tylko pasek z tyłu zapinam. przy odrobinie wprawy pół minuty bardzo fajny jest kapturek, jak dziecko zaśnie przytrzymuje mu łepek szukam właśnie jakiegoś oryginalnego po dobrej cenie bo z tego co widzę to na allegro same podróby poczytałam trochę, porównałam z Asi nosidełkiem i na pierwszy rzut oka inne logo mają
Ale że co, że te z all to coś nie teges? Kurcze, bo się czaję na nosidło, no muszę kupić dziś lub jutro, żeby mieć je w przyszłym tygodniu. Młoda tak mi daje popalić, że sobie nie wyobrażam dłużej wytrzymać bez nosidła.

deb, a Ty oswoiłaś się ze swoim? Bo waham się aktualnie między ergo a eco no i sama nie wiem...

aha, i trzymam kciuki za maleństwo cynamonowej, ja mam schizę na punkcie cierpiących dzieci i swoich i obcych, żałuję, że nie można przejąć trochę cierpienia na siebie od takiego maluszka

Edytowane przez modro
Czas edycji: 2013-10-12 o 19:10
modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:11   #831
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Wiesci od cynamonowej

Udalo sie

biedny Adaś , tak strsznie mi go żal...

Stary 2013-10-12, 19:11   #832
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja cwicze ale ja musze

brawooo

juz lita prezentow? Hee szybko chociaz ostatnio tez sie zastanawialam nad nimi

naprawde? Ani jednego sloika nie widzialam z miesem po 4mc z zadnej firmy dzieciowej hmmm

Superr brawo

Moj. M. Przewroty opanowane ma i zauwazylam od dwuch dni pupa do gory a kolana do przodu jak do raczkowania
Pierwsza proba picia z niekapka zakonczona placzem hee za cholere nie wie co zrobic z ustnikiem hee
M. Wypil 180 ml pierwszy raz
Godzine go usypiam i nic:banghead:
A smoczus tez pasuje

O kobieto natchnelas mnie! Toz to pazdziernik nie listopad!
Oddajcie mi mozg, blagam...

No ale listę juz mam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:16   #833
Ashyshqa
Zakorzenienie

padam... nie wiem co jest grane ale tak od 16 nie ma z Sofia zycia. Marudzi na potege az pojdzie spac (bujanie na kolanach przy piersi). I tak od jakiegos tygodnia czy dwoch. Do tego mamy alergie... tylko pytanie na co? nozki i klatka piersiowa wysypane krosteczkami do tego za uszami i miedzy paluszkami takie suche czerwone placki... i jutro niedziela wiec musimy czekac do pon z lekarzem... nic nowego nie jadlam. proszku tez nie zmienialam...

Salviae nasz ewentualny wyjazd do pl wiazalby sie z tym , ze tz sam zostanie na swieta ale niestety on w swieta pracuje wiec i tak bysmy go prawie nie widzialy... ale to wzystko jeszcze do przemyslenia...

Innocense, Salviae, Agnes i wszystkie majace wlasne domki dxiewczeta - zazdroszcze... moze kiedys i my sie doczekamy.
W ogole jak mlodym ludziom sie wiedzie na tyle dobrze, ze bez pomocy rodzicow i bez kredytu stsc ich na mieszkanie/dom to czapki z glow! podziwiam za przedsiebiorczosc i zaradnosc. Ja cale zycie ciulam i jakos nie moge nic uciulac , nie mowiac o wielozerowych kwotach potrzebnych na zakup/wybudowanie nieruchomosci. Moze na emeryturze w RPA bedziemy na swoim ( w szalasie nad brzegiem oceanu )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:35   #834
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić że Mateuszek leżąc na brzuszku co chwile podnosi się na wyprostowanych rękach na parę sekund.
Aha i kupiłam Małemu ubranka tydzień temu śliczny hmmm kombinezonik chyba dwu częściowy (zdjęcie poniżej) a tydzień temu kupiłam mu ubranek w smyku i c&a za 700 złmężowi powiedziałam że za 500:P ale cieszył się tylko kazał obiecać ze w tym roku kupimy mu już tylko kombinezon rękawiczki i szalik jeśli chodzi o ubranka
a teraz ja sobie czytam forum a Skarbek leży i od godziny do mnie gada
dla silnego szkraba

i łoł, niezła sumka chociaż w sumie... ja też tyle pewnie wydaję ale nie na raz
Cytat:
Miałam Wam opowiedzieć jakie cyrki były jak poszliśmy z małym do przychodni . Otóż pewnego wieczoru zauważyłam że Mały ma zaczeriwniony czubek suisiaczka więc mówimy z Tż że trzeb iść do pediatry bo niewiadomo czy to nie jakaś infekcja i żeby njie przerodziło się w coś gorszego. Więc następnego dnia dzwon ie do przychodni żeby nas zapisać okazuje się że nasza Pani pediatra na urlopie ... ale chwila...jest na jej miejsce zastępczyni..no cóż myśle skoro zastępuje pediatre to musi się znać przecież na takich rzeczach. Pojechaliśmy kobieta koło 70 poprosiła jak jej powiedziałam że chodzi o siusiaka to zaczeła przeżywać więc sobie myśle super ... chciała go badać w foteliku aż ja nie zaproponowałam że może go wyjme....więc ona mówi że super pomysł rozebrałam go a ona pomacała mu tego siusiaka nawet nie doszła do miejsca gdzie się zaczynało to czerwone i mówi mi że mi przepisze antybiotyk na to który ma w sobie 3 antybiotyki bo ONA NIE WIE CO TO JEST (mogła mi od razu pół apteki przepisać może akurat by trafiła) i ona mi da skierowanie do urologa dziecięcego no to Tż kupił tą maść dał mi ją ja siedze i myśle sobie przeczytam co piszą na opakowaniu i jest Dzieci: NIE STOSOWAĆ U DZIECI PONIŻEJ 12 ROKU ŻYCIA Z POWODU USZADZAJĄCEGO SŁUCH I NERKI DZIAŁANIA LEKU!!!jak się wkur...am . Nie posmarowaliśmy mu tego siusiaka tą maścią i na następny dzień pojechaliśmy do Szpitala Dziecięcego w prokocimiu do urologa dziecięcego . Pół dnia spędziliśmy tam po to żeby Pan doktor wyśmiał Panią Doktor która nas skierowała do niego i powiedział nam że nie ma żadnej infekcji i Synek jest całkowicie zdrowy tylko smarować kremkiem siusiaczka jak jest zaczerwienienie.
Tak więc zmieniam pediatre bo Pani pediatr z tej samej przychodni ani raz nie zmierzyła Synka ani obwodu główki ani ciemiączka więc ja dziękuje teraz będziemy jeździć na prywat
tragedia

Cytat:
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
Ja rzadko, Bartek do wszystkiego doszedł sam!

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku, fajny tytuł

Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i marchewka Pretenduję do tytułu Matka Polka roku 2013

Młody śpi 4 godzinę, to może nadrobię ze 2 strony
Szacun
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
stwierdzam, że niezły leń ze mnie
W śpi, a ja leżę z kompem na tapczanie, mogłabym w tym czasie np sprzątać ,coś ugotować, poćwiczyć, albo chociażby poczytać książkę

chyba muszę zrobić pierwszy krok i wyłączyć komputer

no to miłego popołudnia życzę
jesteś moją zaginioną siostrą?? dlatego ja już wolę się ubrać i wyjść z domu, chociaż dziecko przewietrzę bo w domu pożytek ze mnie żaden
coś w ten deseń: 1385483_552828671456010_355547244_n.jpg
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kusi mnie, żeby pod koniec listopada przyleciec do PL i zostać do stycznia... Tylko musiałybyśmy biednego TZa samego na taki kawał czasu zostawić... hmmmmmmmmm....... nie wiem, nie wiem....
jeśli dacie radę w święta to ja bym przyjechała... ale wiem, że ja bym nie dała rady

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
dzisiaj zapodałam wafle z nadzieniem śmietankowym ze śmietanki do kawy.5 minut roboty.chcecie?
dajesz

Cytat:
Aha i musze sie pochwalić że wszystkie rzeczy do jedzenia dla Mateuszka mam w 100% ekologiczne. Marchewka, pietruszka, ziemniaczki seler z własnej hodowli, Kury 30 szt mamusia wyhodowała, kaczki i wieprzowinka od tesciowej i nawet królik w 100% ekologiczny od wujka tż, oprócz tego mam zamrożone z 20 paczek swoich malinek, cukinie i ostatnio nawet upolowaliśmy 3 skrzynki zdrowych zimowych jabłuszek a oprócz tego mnóstwo soczków i kompotów z truskawek, malin, winogron, mirabelek, agrestu, porzeczek czarnych i czerwonych, wiśni i czereśni też z własnej hodowli i moja Mama zrobiła jeszcze dużo słoików z soczkie z pomidorów takim z kawałkami pomidorów
ale super

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
jja widzialam indyka z gerbera
ja dziś też, 60% mięsa i jakieś papki do tego

Cytat:
Zapomniałam napisać

My dziś byliśmy na spacerku od 11:00 do 16:30
Kupiłam dla Młodego bodziaki gładkie w hm i taki golf/komin

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:47   #835
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesci od cynamonowej

Udalo sie

Super, jak to dobrze czytać takie wiadomości. Cudownie.
I te dzieciaczki nasze są kochane, u mamy zawsze najlepiej

Diabli, mówią, że Daro do Neli podobny ;p

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:48   #836
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

i jeszcze miałam napisać: Cloche! Ty się ciesz, że nic nie kapie, nie marnujesz mleczka chociaż! mojej szwagierce też nic nie kapało :P ani jednej wkładki nie użyła podczas 8 miesięcznego kp

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:48   #837
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam napisać

za 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

a to baaardzo dużo jak mąż umie zrobić dużo sam, wiem,z e jak wykończeniówkę u nas w domu robiliśmy, to jak płytki kosztowały np. 5 tysi, to drugie 5 tysi robota i tak ze wszystkim, więc jak ktoś potrafi, to dużo zostaje w kieszeni ;/

Cytat:
Wiesci od cynamonowej

Udalo sie

jak dobrze,ze już odłączony
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:51   #838
Veronic
Wtajemniczenie

puchatkowa, karota- tak jak napisała banka mam ibuprofen w syropku i czasami jak już Młody strasznie płacze i widzę, że to
najprawdopodobniej przez ząbkowanie, to mu daję 2,5ml (ale nie częściej niż raz dziennie) zazwyczaj pomaga
bo calgel niestety nie daje za bardzo rady

justi- zaginiona siostro

też bym dzisiaj dłużej pochodziła na dworze,ale niestety strasznie wiało i było mi zimno no i W nie współpracował za bardzo, skończyło noszeniem W na rękach

to w tym słoiczku jest tylko 60% mięcha?? LIPA... w takim razie tego nie kupię
myślałam, że to czyste 100% mięsko....

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
i jeszcze miałam napisać: Cloche! Ty się ciesz, że nic nie kapie, nie marnujesz mleczka chociaż! mojej szwagierce też nic nie kapało :P ani jednej wkładki nie użyła podczas 8 miesięcznego kp
nie gadaj ? boskooo ,też bym tak chciała
moje cycki ciągle mają niezłą nadprodukcję....:rolleyes :
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:53   #839
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
O kobieto natchnelas mnie! Toz to pazdziernik nie listopad!
Oddajcie mi mozg, blagam...

No ale listę juz mam

Hehehh

Cytat:
biedny Adaś , tak strsznie mi go żal...
Nom

A ja mojemu dzisiaj dalam ksiazeczke Vtech po angielsku spiewaja i mowia duzo swiecidelek zachwycony heh

Stary 2013-10-12, 19:53   #840
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
myślałam że u nas skok minął- po tyg oj ja naiwna;/ Karola przebudza się z jeszcze większym płaczem

Miałam dziś pracowity dzień. O 7 pobudka, śniadanie i poszłam na targ. Zakupy, zakupy, zakupy (jedzonkowe zamówiłam Karoli cielęcinę i królika). Później siedziałam nad pieczarkami i papryką bo nakupowałam sobie żeby pomrozić. Obiadek Karoli, spacer, nasz obiad, sprzątanie, sprzątani i sprzątanie. Ćwiczenia, kąpiel, kąpiel małej i dopiero po jej uśpieniu po 19 usiadłam na tyłku.

Cytat:
Ale najlepsza to jest moja mama.. Ona to nigdy nie mowi ojcu ze sobie coś nowego kupiła.. A jak się pyta czy nowe to mowi, że nie zę już dawno temu kupila i jeszcze go oswiergili ze on nigdy nie zwraca uwagi..
moja mama robi to samo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości