|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Ja jestem trochę zmarźluchem, więc myślę, że jak będzie ujemna temperatura to się nada. |
||
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Ja całe życie mieszkam w bloku, mój małżon za to przeniósł się z domku do bloku. Na początku narzekał na mieszkanie w bloku, teraz jest już lepiej, jednak cały czas powtarza, że nie chciałby mieszkać tak całe życie Mi kiedyś mieszkanie w bloku nie przeszkadzało, jednak teraz coraz bardziej denerwują mnie sąsiedzi mieszkający pod nami Jak nie wrzeszczący dzieciak, ich głośne kłótnie, równie głośny seks, to jeszcze skacząca po całej łazience pralka o coraz to dziwniejszych godzinach Coraz bardziej mam ochotę zejść do nich i im wszystko wygarnąć. Nie wiem, czy to tylko moje odczucia, ale wydaje mi się, że kiedyś ludzie bardziej zwracali uwagę na sąsiadów, żeby im nie przeszkadzać. Pamiętam, że jak byłam dzieckiem i chciałyśmy z siostrą przy brzydkiej pogodzie pograć w mieszkaniu w gumę, to mama nam nie pozwalała, żeby u sąsiadki pod nami nie było hałasu. Teraz sąsiada ma się w dupsku niestety
|
|
#4713 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja uwielbiam ciepłe swetry, bo należę do wiecznych zmarźluchów Mnie na sylwestra w Egipcie było zimno ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4714 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Tez zalezy gdzie... U mnie np. przestrzega sie 22 i nie wlaczam pralki blisko tej godziny (chocbym czasem chciala)
jesli juz jest glosno to sasiadow nade mna slysze tylko w kuchni ![]() Mieszkam w bloku i nie ciagnie mnie do domku, szybciej do wiekszego mieszkania
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moi z dnia na dzień wkurzają coraz bardziej!!! I do tego wścibskie sąsiadki, które siedzą przy oknach non stop, a później, jak tylko cosik wyniuchają, to wypytują, co, jak, po co, dlaczego
|
|
#4717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miałam taką znajomą kiedyś, co to też wszystkim na około opowiadała bajki o tym jakie to ona ma powodzenia, jak to się w niej zakochują ciągle, wszędzie w każdych okolicznościach przyrody, jak faceci błagają ją o numer telefonu, jak w środku miasta wyznają miłość od pierwszego wejrzenia... I do momentu, kiedy nie usłyszałam tej samej historii po raz kolejny w troszkę zmienionej wersji było to męczące, a później po prostu śmiałam się po cichu w sobie z tego, jaka to ona biedna, że tak musi sobie życie sama ubarwiać No to nie będę jej przecież odbierała tego jednego elementu, co jej radość daje, prawda..? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wścibskich sąsiadów współczuję, na całe szczęście u nas tego nie ma, może i sobie pod nosami coś gadają, ale żeby wypytywać, gadać, zaczepiać to nie. Nie zniosłabym tego.
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do czasu rozpoczęcia studiów mieszkałam w domu jednorodzinnym i nie mogę powiedzieć, że mi tego brakuje. Owszem, wyjście w letni wieczór na własne podwórko czy posiedzenie w ogrodzie jest przyjemne, ale dla mnie nie na tyle, żeby zdecydować się na przeprowadzkę na stałe z centrum miasta. Jestem osobą, która ciągle wychodzi, uwielbiam spędzać czas poza domem i nie chcę za każdym razem robić z tego małej wyprawy. Lubię po prostu założyć kurtkę i buty i za chwilę znaleźć się w kinie itp. Inna sprawa, że nie mam prawa jazdy i jestem ostatnią osobą, która powinna je mieć
![]() Nie doskwiera mi życie w mieście i cieszę się, że wybrałam takie miejsce. Chociaż może kiedyś... Takimi projektami jak te z załączników bym nie pogardziła
Edytowane przez a34 Czas edycji: 2013-10-14 o 09:28 |
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że uda się uzyskać decyzję do końca roku Oby się wszystko udało!!! Dzisiaj muszę zadzwonić do skarbówki w sprawie odliczeń podatku za materiały budowlane. Coraz bardziej zaczynam myśleć o tym, żeby zwrócić sąsiadom uwagę. To są młodzi ludzie, ale zachowują się, jakby mieszkali sami!!! Dzisiejsze pranie od po 5:00 przelało czarę goryczy ![]() U mnie w bloku niestety sporo osób lubi wiedzieć, co u drugiego słychać To samo sąsiedzi z trzeciego piętra. Jak tylko usłyszą obcasy, już są przy oknie i patrzą Nie znoszę czegoś takiego!!! ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() Poza tym właśnie dostęp do kina, pubów itd. również wpływa na to, że mieszanie poza miastem nie wchodzi w grę ![]() Na szczęście obie działki mamy w mieście, a tę, na której chcemy się budować dodatkowo w takim położeniu, że mimo, iż jest to miasto, to znajduje się ona na uboczu, także nie ma zgiełku Wszędzie jest blisko, a jednak można tam odpocząć
|
|
#4720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, jak to mówił mój poprzedni fryzjer : włosy nie zęby, odrosną.Cytat:
Cytat:
1. Dokładnie za ścianą mieszkają : starsza para + córka-stara panna. Są strasznie głośną rodziną, ciągle słyszę gruźliczy kaszel, przypominanie o ubraniu szalika, listy zakupów (Tatoo, mlekooooo jeszczeeee) i stare hity Georga Michaela z "Last Christmas" na czele. Nie otwierają drzwi absolutnie nikomu - ani mi, kiedy chciałam pożyczyć śrubokręt, ani listonoszowi, ani panu sprawdzającemu liczniki. 2. Piętro niżej mieszka mięśniak ze swoją dziewczyną i Yorkiem, który nie widzi nic złego w szczekaniu godzinę w środku nocy, bo zobaczył kota za oknem. Przez mięśniaka uspokajany jest równie głośnym "Zamknij pysk". 3. Piętro wyżej mieszkają studenci, chyba w większej ilości. I tu zaczynają się hałasy pod tytułem imprezy oraz seks. Tego ostatniego totalnie nie jestem w stanie zrozumieć, jak można tak wrzeszczeć, nie chciałabym żeby takie odgłosy dochodziły do moich sąsiadów
|
|||
|
|
|
#4721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo możesz to zwyczajnie olać albo zmniejszyć częstotliwość kontaktów, żeby się nie denerwować ![]() Cytat:
![]() Domyślam się, że to musi być super móc wyjść na śniadanko latem do ogrodu, poopalać się, zrobić grilla i w ogóle. Może kiedyś będę zarabiać kokosy i sama przekonam się jak to jest Cytat:
a Twoim hałaśliwym sąsiadom zwróciłabym uwagę, w końcu na początku możesz zrobić to grzecznie i kulturalnie
|
|||
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też kolejna mnie nie posłuchała, bo prosiłam o grzywkę, ale prostą, a fryzjerka zaproponowała mi taką na bok. Grzywka teraz wygląda tak, jakby jej nie było ). Jedynym pocieszeniem na takie praktyki fryzjerskie, jakie Cię spotkały, to to, że włosy odrastają. Ale i tak boli, jak człowiek zapuszcza, a tu podczas jednej wizyty pozbywa się tego, co tak długo hodował ![]() Czyli nie tylko ja mam tak uciążliwych sąsiadów!!!! Mnie najbardziej wkurza młode małżeństwo, które mieszka pod nami. Jak nie wzajemne krzyki, wiecznie ryczący dzieciak, to jeszcze ta pralka. Poza tym ostatnio zamontowali sobie rolety i zaczynam im życzyć, żeby je w końcu rozwalili, bo tak nimi walą, że robią nam niespodziewane pobudki
|
|
#4723 |
|
AGA :)
|
Ja mam naprawdę dość duży dom, mamy osobne piętro i nie przeszkadzamy sobie zupełnie
No, ale oczywiście go rozumiem. Ja jednak mając tyle miejsca u siebie nie będę komuś oddawać pół wypłaty za wynajem jakieś kawaleki czy 2 małych pokoików. Teraz swoich sąsiadów nie znam. Choć mieszkam tutaj już 10 lat w ogóle nie zwracam uwagi. Mówię dzień dobry tym, którzy mieszkają z nami przez płot a reszty w ogóle nie znam. Baa, nawet czasami jak rodzice coś opowiadają, że ta Pani mówiła, że coś tam, to ja najczęściej w ogóle nie wiem o kogo chodzi
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty albo idź do tych sąsiadów albo powiedz to osobie od której wynajmujesz mieszkanie (jeśli wynajmujesz?), może to coś pomoże...
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2013-10-14 o 11:10 |
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(zbieram szczęke z podłogi)Tym bardziej współczuje sąsiadów ![]() Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to do remontów... ostatnio się już uspokoiło, bo ile można remontować, ale był okres, że sb / nd a ten wierci
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy mieszkałam w mieszkaniu studenckim, zawsze w czasie sesji komuś zbierało się na generalny remont. Hitem była mała (naprawdę malutka) knajpka na parterze, która była remontowana przez 3! miesiące. Ciagłe kucie i wiercenie, koszmar.
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Remonty to osobna sprawa. Jakieś dwa lata temu, kiedy wprowadzali się nad nami, remont trwały non stop. Nie wiem, co oni tam robili, ale wiercenie zaczynało się ok. 16:00-17:00 i trwało do 22:00-23:00
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś rację, że tak postąpiłaś. Przecież na początku chciałaś załatwić sprawę w przyjazny sposób. Niektórzy niestety myślą, że są sami na świecie i nie potrafią żyć we wspólnocie, co odbija się na otoczeniu. |
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sąsiedzi to temat rzeka Moi stają się niestety coraz bardziej upierdliwi
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
#4732 |
|
batonik
|
A propo remontu, jest w polskim prawie zapis że wiercić nie wolno po godzinie 20 a ogólnie hałasować po 22. Więc macie prawo zgłaszać takie rzeczy jak i głośną pralkę. Na głośny seks często dobrym sposobem jest wywieszenie ogromnej kartki przy wejściu do bramy coś w stylu "uprzejmie prosimy o cichsze orgie sąsiadów z pod numeru 20"
W większości przypadków działa.Ja na szczęście nie słyszę swoich sąsiadów. Jedynie słyszę jak ktoś nalewa wody do wanny w łazience. A mój remont skończony Edytowane przez sskers Czas edycji: 2013-10-14 o 14:24 |
|
|
|
#4733 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Latem TŻ mi wyrównał i pomalował ściany, teraz mam nową lampę i te listwy od firanek (to białe z żabkami przyczepione do sufitu) i teraz pokój wygląda jak ta lala Zmienić kapę na łóżko na jednolitą kolorystycznie, opcjonalnie meble i zmenić drzwi, to byłoby już pięknie |
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Bardzo Ci współczuje Ale... idź dzisiaj/jutro do sąsiadów zapukaj i powiedz im na spokojnie,że krzyczą, piorą itd.że byliście już cierpliwi,ale nie da się tego dłużej wytrzymać. jeśli nie podziała za każdym razem dzwoniłabym na policje, straż miejską... Ja mam sąsiadów, którzy zostawiają psa na 12-14 godzin samego w domu i pies od 8-22.00 ciągle "wyje"
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bede was podglądac
|
|
|
#4736 |
|
Konto usunięte
|
jak czytam Wasze historie o sąsiadach to aż nie wierzę
nie wiem czy u mnie są grube mury czy co, ale w życiu nie słyszałam żadnej pralki, kłótni, rozmów, kroków, muzyki itd itd, a zdarzyło mi się mieszkać na kilku mieszkaniach owszem jak ktoś rozmawia na balkonie czy robi imprezę to tak, ale żeby w mieszkaniu? współczuję bardzo |
|
|
|
#4737 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja miałam remont w mieszkaniu w sierpniu i jestem bardzo zadowolona. Mój nowy nabytek - szafka do łazienki za całe 80 zł
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że dużo ciekawego dzieje się na wątku
Ja ostatnio marzę o własnym domku, ale wiem - jeszcze kupę czasu minie zanim się spełni Teraz mogę i mieszkać w bloku , tylko sama. Wkurzają mnie moi lokatorzy. Przez jakiś czas obserwowałam, bo nie byłam pewna, czy nie mam jakiś omamów... Ktoś pożycza i używa sobie mojego jedzenia : oleju, oliwy, majonezu Muszę jutro pogadać z tymi baranami, bo wszystko te rzeczy znikają w tempie mega. Nie było mnie kilka dni w domu , a o☠☠☠☠☠☠☠il* 1/3 dużego majonezu winiary i jeszcze zostawili na nim jakieś resztki jedzenia. Nie wiem co ten ktoś sobie wyobraża, że ja tego nie widzę , nie gapnę się czy co A co potem jeszcze będą sięgać po chleb, masło i kiełbasę Jestem zła. Nie znoszę takiego zachowania. Chciałabym coś dolać do tych rzeczy lub dosypać , by mieli sraczkę cały dzień Zwykła kawalerka nawet wynajęta by mnie ratowała Ja też trochę przeszłam się z sąsiadami pod spodem jak mieszkałam z rodzicami. Cienkie ściane , a facet miał donośny głos i często mówił/kłócił się z podniesionym tonem plus do tego muzyka raz ciszej raz głośniej i to najczęściej disco polo i jakieś stare badziewia. I inne cyrki z nim były, teraz na szczęście się uspokoił. Wszystkim mających głośnych sąsiadów polecam stopery, naprawdę pomagają ![]() Jutro idę pochodzić w poszukiwaniu dużego białego szalika na zimę . Widziałyście gdzieś taki w sklepach? Jak tak to proszę o nazwę sklepu ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

Non stop opowiada, że ktoś się na nią patrzy, zagaduje w autobusie, każdy nagle pyta ją o drogę, bo zmieniła kolor włosów na blond i jej zdaniem wygląda na bardziej sympatyczną. Okazało się też, że wpadł nam w oko ten sam chłopak z naszego roku i nagle słyszę: wiesz, nie uwierzysz, ale flirtowałam z nim! I słyszę opowiadanie, w którym ów przystojniak

Cudownie jest mieć taką przestrzń, tyle miejsca i swój taras 
Jak nie wrzeszczący dzieciak, ich głośne kłótnie, równie głośny seks, to jeszcze skacząca po całej łazience pralka o coraz to dziwniejszych godzinach
Mnie na sylwestra w Egipcie było zimno
Miałam taką znajomą kiedyś, co to też wszystkim na około opowiadała bajki o tym jakie to ona ma powodzenia, jak to się w niej zakochują ciągle, wszędzie w każdych okolicznościach przyrody, jak faceci błagają ją o numer telefonu, jak w środku miasta wyznają miłość od pierwszego wejrzenia... I do momentu, kiedy nie usłyszałam tej samej historii po raz kolejny w troszkę zmienionej wersji było to męczące, a później po prostu śmiałam się po cichu w sobie z tego, jaka to ona biedna, że tak musi sobie życie sama ubarwiać 

No cóż, jak to mówił mój poprzedni fryzjer : włosy nie zęby, odrosną.
Nie wiem też, co zrobić z tę moją koleżanka... Te jej ciągłe teksty w stylu: pamiętasz, ilu do mnie podeszło, jak założyłam białą sukienkę?; zobaczysz, że jak tylko zdejmę sweterek i zostanę w samej koszulce z dekoltem to zaraz kilku do mnie podejdzie itp. 

(zbieram szczęke z podłogi)

owszem jak ktoś rozmawia na balkonie czy robi imprezę to tak, ale żeby w mieszkaniu? współczuję bardzo