Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-15, 15:52   #1291
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Podbijam i bardzo proszê kogo¶ bardziej kompetentnego o zerkniêcie, bo widzê ¿e dyskusja posz³a w innym kierunku...

Psotka Twoje jad³ospisy s± bardzo dobre, fajnie i zdrowo komponujesz posi³ki, pisa³am Ci ju¿ o tym
Zastój wagi podczas odchudzania to co¶ normalnego co bardzo czêsto siê zdarza, ja radzê by¶ niczego na razie nie obcina³a, poczekaj mo¿e waga ruszy
Gdy zastój bêdzie bardzo d³ugi, dieta czysta i regularnie bêdziesz æwiczyæ i d³ugo nic siê nie bêdzie dzia³o, dopiero mo¿na co¶ obci±æ, teraz nie kombinuj tylko trochê cierpliwo¶ci.

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki serdeczne dziewczyny, da³y¶cie mi trochê do my¶lenia. Zw³aszcza Ty têczowa dlolinko, bardzo ceniê Twoje rady w tym w±tku.

No to dzisiejsza, chyba lepsza od wczorajszej - Rka:

I: omlet z 3 jaj i m±ki migda³owej sma¿ony na oleju kokosowym z wêdzonym filetem z indyka, serem Hit z Ryk i papryk±; 2 mandarynki.

II: trzy nale¶niki z m±ki kasztanowej z pó³t³ustym twarogiem (ca³a kostka 200g) z cynamonem.

III: powtórka z wczoraj, czyli dwa mielone z ³opatki i surówka z ró¿nych warzyw z oliw± (kotlety spore, a surówki ca³a micha).
Bardzo mi³o mi czytaæ takie komentarze
Dzi¶ jest o wiele lepiej, jedyne co zrób sama dla siebie to policz sobie swoje zapotrzebowanie oraz orientacyjnie kaloryczno¶æ takiego dnia. Tak ¿eby¶ mia³a zobrazowane czy czasem nie jesz zbyt ma³o.
A w ogóle ta redukcja to jest potrzebna ? Du¿o chcesz zrzuciæ?

Bo w tym w±tku sporo by³o/jest odchudzaj±cych siê którym to wcale nie potrzebne.

P.S. Sk±d masz takie fajne m±ki kasztanow± i migda³ow± ?

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
Co my¶licie o tych jad³ospisach? Po Ed, walczyla o odzyskanie @ w koncu dostala.

6.30 Siadanie: kasza manna (4 ³yzki, na 2 szkl. mleka 2% + potarte jab³ko, gar¶æ: rodzynek, orzechów laskowych + 2 ³yzki soku malinowego)
espresso, szkl wody.
11.00 II ¦niadanie: 2 nale¶niki z s³odkim twrogiem, posypane gar¶ci± orzechów w³oskich i polane jogurtem naturalnym
zielona herbata
14.30 Obiad: ³oso¶ grilowany 250g z sosem czosnkowym, porcja sma¿onych ziemniaczków, surówka z kapusty kiszonej, marchwi, oleju
15.20 Deser: 2 du¿e czekoladki z nadzieniem adokat
18. Podwieczorek: 2 kromy cha³ki z mas³em i konfitur± ¶liwkow±, kubek kakao (300 ml mleka 2% z 4 ³yzeczkami nesquika) , pasek bia³ej milki ^^
ok 20:30 Kolacja: 2 kromy pszennego chleba z mas³em, almette zio³owym, polêdwic± drobiow±, serem brie, rzodkiewk±, oliwkami czarnymi

U.

¦niadanie:
kasza manna na mleku 2%
z suszonymi malinami, orzechami laskowymi i sokiem malinowym ; espresso
30 min intensywnego pilatesu
II ¦niadanie
: serek wiejski z truskawkami + wkrojone kiwi+ gar¶æ w³oskich;
zielona herbata
sprz±tanie & przygotowywanie obiadu
Obiad: 2 filety tilapii (natartej olwi± z ol., pieprzem cytronowym, sol±, bazyli±)
zapieczone j z mega ilo¶æ± natki pietruszki i POMARAÑCZY,
mniej ni¿ polowa woreczka ry¿u br±zowego (jako¶ mnie zapcha³*) ,
du¿o szpinaku z czosnkiem i ¶mietan± 18%.
nauka
Podwieczorek: mini tarta z budyniem ¶mietankowym, wi¶niami i galaretk± ala kisiel ;
batonik toblerone; kawa z mlekiem 2%
nauka
Kolacja: kromka razowca z tartare zio³owym, jajkiem na twardo,
rzodkiewk±, szczypiorkiem i ³yzeczka majonezu

7.30 ¦niadanie: kasza manna (4 ³y¿ki, 2 szkl. mleka 2%) z gar¶ci± migda³ów, suszonym jab³kiem i sokiem malinowym; espresso
10.30/przek±ska ratuj±ca przed za¶niêciem nad ksi±zkami/:
espresso; pasek gorzkiej Wedla.
12.00 II ¦niadanie: jogobella o smaku mango+ gar¶æ w³oskich+ wkrojone kiwi;
mocna czarna herbata z cytryn±.
15.00 Obiad: 2 plastry indyka pieczonego z sosem ¿urawinowym, porcja warzyw uparowanych: broku³u & kalarior & marchew posypanych sol± i bazyli±; prawie po³owa woreczka kaszy jêczmiennej per³owej; + natka pietruszki & koper+ trochê jogo naturalnego.
17.30 Podwieczorek: dwa kawa³ki jab³ecznika polukrowanego i posypanego migda³ami;
3 czekoladki z³oty orzech Solidarno¶æi +kawa z mlekiem 2%
20.15 Kolacja: (bêdzie) 2x kromka razowca z:
bieluchem naturalnym, ³ososiem wêdzonym (60g); ogórkiem, rzodkiewk±, koprem.

10.30 ¦niadanie: owsianka na mleku z ¿urawin±, otrêbami ¿urawinowymi, orzechami nerkowca, miodem; espresso (* ulubiony zestaw )
12.30II ¶niadanie/ przek±ska przed obiadem dwie pomarañcze mega du¿e; zielona herbata
14.00 Obiad: 3 gotowane skrzyde³ka z kurczaka ; 4 ziemniaczki z koprem polane jogurtem naturalnym z bazyli±, du¿o buraczków tartych
14.40: Deser: 4 kostki ptasiego mleczka waniliowego
17.00 Podwieczorek: activia ¶liwkowa z gar¶ci± orzechów laskowych + pestek s³onecznika, 4 du¿e pierniki w czekoladzie; kawa (moooocna 5 ³y¿eczek) z mlekiem 2%
20.00 Kolacja: dwie kromy razowca z :
mas³em, tartare zio³owym, jajkiem na twardo, majonezem (3 ³yzeczki) szczypiorkiem i rzodkiewk±
po. herbata z sokiem malinowym

Zacznij tak je¶æ, na pocz±tek wystarczy.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:54   #1292
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
witam, po moim przed³u¿onym weekendzie i wrzucam moj dzisiejszy jad³ospis REDUKCYJNY

7.30 - kawa z mlekiem, nale¶nik z m±ki pe³noziarnistej nadziany twarogiem, odrobin± ¶mietany i cynamonem, ³y¿ka d¿emu truskawkowego

10.30 - 2 kromki chleba ¿ytniego z ¿urawin±, pó³ opakowania twarogu delikatnego president (smak naturalny), pó³ pêczka rzodkiewek, pó³ opakowania kie³ków lucerny

13.30 - pó³ puszki tuñczyka, 1 kromka chleba ¿ytniego z ¿urawin±, 3 mandarynki

18.00 - zupa dyniowa (dynia, marchewka, cebula, bulion) z lanymi kluskami z m±ki pe³noziarnistej

19.30- 21.30 - ZUMBA

22.00 - mieszanka mro¿onych warzyw na patelniê z curry (pó³ opakowania)

w ci±gudnia do picia woda niegazowana
3 pierwsze posi³ki s± super, w ostatnich nie ma bia³ka. wrzuæ jajka albo miêso do kolacji. tym bardziej, ¿e jesz j± po treningu.

Cytat:
Napisane przez aszer Poka¿ wiadomo¶æ
R

mo¿e byæ?

I 3 ³y¿ki owsianki gotowanej na wodzie, ¶liwki, banan, migda³y, jagody goji, cynamon; kawa z mlekiem
II jajecznica na ³y¿ce oliwy, w³oskiej szynce i cebuli z dwóch jaj i jednego bia³ka + 2 du¿e kromki chleba razowego
III duszona sola + sa³atka z mozzarelli, pomidora, fasoli czerwonej, kukurydzy, ogórka kiszonego, sa³aty i papryki
jab³ko
IV pó³ kostki chudego twarogu
dorzuæ jakie¶ warzywa do ostatniego posi³ku i bêdzie super

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki serdeczne dziewczyny, da³y¶cie mi trochê do my¶lenia. Zw³aszcza Ty têczowa dlolinko, bardzo ceniê Twoje rady w tym w±tku.

No to dzisiejsza, chyba lepsza od wczorajszej - Rka:

I: omlet z 3 jaj i m±ki migda³owej sma¿ony na oleju kokosowym z wêdzonym filetem z indyka, serem Hit z Ryk i papryk±; 2 mandarynki.

II: trzy nale¶niki z m±ki kasztanowej z pó³t³ustym twarogiem (ca³a kostka 200g) z cynamonem.

III: powtórka z wczoraj, czyli dwa mielone z ³opatki i surówka z ró¿nych warzyw z oliw± (kotlety spore, a surówki ca³a micha).
faktycznie tylko 3 posi³ki, ale wydaj± siê byæ do¶æ syc±ce . widzê, ¿e pamiêtasz o t³uszczach, które s± szalenie wa¿ne przy uciêciu wêgli. jak siê czujesz na takim jad³ospisie?

Cytat:
Dzisiejsze R:

1. Owsianka na mleczku kokosowym z wiórkami kokosowymi
2. 2 kromki razowca z Philadelphi±, wêdzonym ³ososiem, sa³at±, natk± pietruszki; pomidor
3. Pó³ kostki twaro¿ku z jogurtem nat., makiem i daktylami; czarna kawa
4. Kawa³ek kaczki (nie wiem co z ni±, bo to resztki z wesela :p), pêczak z olejem lnianym, pó³ paczki warzyw na patelniê
Czarna kawa, kostka 70% i kostka 90%
Tiffany na boczki z obci±¿eniem, 30d shred lev 2
5. 2 jajka gotowane, mizeria
bardzo mi siê ta R-ka podoba. jest i bia³ko, i co¶ s³odkiego ale jednocze¶nie zdrowego, je¶li porcje s± dla ciebie ok to super. chocia¿ nie wiem czy po treningu nie mia³abym ochoty na co¶ konkretniejszego
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:11   #1293
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 671

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo mi³o mi czytaæ takie komentarze
Dzi¶ jest o wiele lepiej, jedyne co zrób sama dla siebie to policz sobie swoje zapotrzebowanie oraz orientacyjnie kaloryczno¶æ takiego dnia. Tak ¿eby¶ mia³a zobrazowane czy czasem nie jesz zbyt ma³o.
A w ogóle ta redukcja to jest potrzebna ? Du¿o chcesz zrzuciæ?

Bo w tym w±tku sporo by³o/jest odchudzaj±cych siê którym to wcale nie potrzebne.

P.S. Sk±d masz takie fajne m±ki kasztanow± i migda³ow± ?
Dziêkujê
Zapotrzebowanie mam policzone, btw liczê praktycznie codziennie wiêc przy okazji kalorie te¿ siê licz±, staram siê aby by³o ok 1500, w dni treningowe co¶ tam wiêcej zazwyczaj zjadam, a w takie dni jak np wczoraj kiedy jestem mniej g³odna - nie wciskam na si³ê. S³ucham organizmu i tygodniowo to siê jako¶ samo wyrównuje. Przyk³adowo BTW z dzi¶ to 31% bia³ka, 52% t³uszczu i 17% wêgli.
Schudn±æ du¿o nie potrzebujê, chcia³abym te 6 kg, ale ile spadnie, tyle przyjmê Przyty³o mi siê trochê na wakacjach i od pa¼dziernika siê wziê³am za siebie.
A je¶li chodzi o m±ki - kasztanowa z allegro, migda³ow± sama robiê Mam jeszcze kokosow± i lnian± ze sklepu eko, polecam wszystkie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
faktycznie tylko 3 posi³ki, ale wydaj± siê byæ do¶æ syc±ce . widzê, ¿e pamiêtasz o t³uszczach, które s± szalenie wa¿ne przy uciêciu wêgli. jak siê czujesz na takim jad³ospisie?
S± syc±ce faktycznie, nienawidzê chodziæ g³odna wiêc do tego nie dopuszczam Czujê siê ¶wietnie - nie mam spadków energii, ochoty na s³odkie, senno¶ci po po³udniu, nie odliczam czasu do nastêpnego posi³ku, nie my¶lê ci±gle o jedzeniu no i nie jestem ci±gle g³odna, jak to bywa³o wcze¶niej na 5 mniejszych posi³kach. Taki sposób ¿ywienia bardzo mi podpasowa³
Maddie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:26   #1294
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Psotka Twoje jad³ospisy s± bardzo dobre, fajnie i zdrowo komponujesz posi³ki, pisa³am Ci ju¿ o tym
Zastój wagi podczas odchudzania to co¶ normalnego co bardzo czêsto siê zdarza, ja radzê by¶ niczego na razie nie obcina³a, poczekaj mo¿e waga ruszy
Gdy zastój bêdzie bardzo d³ugi, dieta czysta i regularnie bêdziesz æwiczyæ i d³ugo nic siê nie bêdzie dzia³o, dopiero mo¿na co¶ obci±æ, teraz nie kombinuj tylko trochê cierpliwo¶ci
Bardzo Ci dziêkujê w takim razie jem dalej po swojemu. Ale cierpliwo¶æ nigdy nie by³a moj± mocn± stron±

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
bardzo mi siê ta R-ka podoba. jest i bia³ko, i co¶ s³odkiego ale jednocze¶nie zdrowego, je¶li porcje s± dla ciebie ok to super. chocia¿ nie wiem czy po treningu nie mia³abym ochoty na co¶ konkretniejszego
Tobie te¿ dziêkujê Ja po æwiczeniach kiedy¶ nie jad³am w ogóle nic, zmêczenie wypompowuje ze mnie g³ód :p zaczê³am je¶æ dopiero jak siê dowiedzia³am, ¿e koniecznie trzeba. Poza tym ta kolacja wypada zwykle ok. 21, chodzê spaæ 22.30-23, wiêc trochê pó¼no na jakie¶ wielkie posi³ki.

To dzisiejsze R od razu:
1. Placki razowe z czekoladow± past± fasolow± (fasola, banan, kakao, miód)
2. Pó³ kostki twaro¿ku z ³y¿k± sezamu, jab³ko
3. 4 ma³e muffinki z soczewicy (s³odkie) z serkiem homo
Kawa, kostka 70%
4. Zapiekanka: broku³, kurczak podsma¿ony na oliwie, razowy makaron, feta, cebula, zielona pietruszka, zalane jogurtem z jajkami i czosnkiem
Kawa, kostka 70%
30d shred lev 2
5. Spory kawa³ek pieczonego indyka, ca³a papryka

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:29   #1295
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

Bardzo dziêkujê za wszystkie rady
apropo dodania bia³ka to w³a¶nie my¶la³am ¿e mam go wystarczaj±co, ale na szczê¶cie cz³owiek uczy siê ca³e ¿ycie

oto mój dzisiejszy jad³ospis (kolacja przede mn±):
¦niadanie: 2 kawa³ki chleba, szynka, warzywa, ³y¿ka ziaren dyni
II ¶niadanie: pomarañcza, serek owocowy homogenizowany 0% t³
Obiad: sa³atka z kurczakiem, ³y¿k± ziaren s³onecznika i ³y¿eczk± jogomajo
Podwieczorek: jogurt naturalny z kilkoma orzechami w³oskimi i 2 suszonymi morelami
Kolacja: jajecznica z 2 jaj z szynk± i pomidorem

Wrzucê jeszcze moje planowane posi³ki na jutro, zd±¿ê nanie¶æ poprawki w razie czego. Z góry dziêki, kobietki!

¦niadanie: owsianka z serkiem homo, po pó³ ³y¿eczki kakao i wiórków kokosowych, 2 suszone morele
II ¶niadanie: jab³ko, 4x wasa z kolusiem, szynk± i warzywami
Obiad: sa³atka z kurczakiem, serem feta (30g) i ziarnami s³onecznika- sa³atka tak jak dzisiaj z racji tego ¿e musze zje¶æ szybko sa³atê
Podwieczorek: gar¶æ orzechów w³oskich
Kolacja: serek wiejski z rzodkiewk± i cebulk±

i jak?

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:45   #1296
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Dzisiejsza R:
( zastanawia³em siê czy zbytnio nie poszala³em z tymi "przek±skami"
ale dopiero teraz wygl±da mi to na pe³n± redukcjê)

Po przebudzeniu: ciep³a woda z ³y¿eczk± miodu i sokiem z cytryny

¦niadanie: jajecznica z rukol± i prawdziw± wiejsk± kie³bas±
+ kromka ¿ytniego razowca posmarowana avocado
+ 4 pomidory ki¶ciowe
+ jab³ko

II ¦niadanie: owsianka na mleku 1,5% z bananem, borówkami, DOMOWEJ ROBOTY mas³em orzechowym (bez dodatku cukru, soli czy oleju) i paroma migda³ami

Popo³udniowa przek±ska: zupa pomidorowa z tortellini ze szpinakiem, kulkami mozzarelli i listkami bazylii
+ 2 jab³ka

Obiadokolacja: bêdzie sa³atka
( szpinak, pomidory, czerwona papryka, kasza jaglana ugotowana na sypko, grillowane polêdwiczki drobiowe, sos jogurtowo-cytrynowy)

Przek±ska przed snem: planujê ma³± miskê chudego twarogu z tuñczykiem w bulionie (!), czerwon± fasol± i szczypiorkiem

+ do picia: woda, inka z magnezem, czarna herbata z cytryn±, lipa, melisa, koktajl owocowo-pietruszkowy ze spirulin± (jestê hardcorê )
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:59   #1297
93Natalia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

hej. chcia³abym wstapiæ do waszego klubu .
od dzi¶ chcia³abym zaczaæ .
nie mam pojêcia o ¿adnych produktach które mog³abym kupiæ , które pomog³y by mi w odchudzaniu . kto¶ pomo¿e??
. albo ustalenie jakiej¶ diety .
93Natalia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:18   #1298
ekspresjah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 76

Znów (po raz drugi w ¿yciu) postanowi³am przej¶æ na dietê, a raczej na zdrowe od¿ywianie. Chcia³abym zrzuciæ 3 kg.

Wczoraj:

9:00 jogurt owocowy i bu³ka pszenna (na dietê przesz³am wczoraj, wiêc muszê najpierw zje¶æ zapasy)

12:00 banan i bu³ka pe³noziarnista z ziarnami

17:00 kasza jêczmienna duszona z warzywami (cukinia, papryka, ¶wie¿e pomidory, cebula, czosnek, koperek) na bazie z roso³u w pomidorach

19:00 dwie grzanki z powid³ami

Dzi¶:

7:00 grzanka z powid³ami i jogurt owocowy

11:40 bu³eczka pe³noziarnista z ¿urawin±

16:00 pieczona po³ówka papryki faszerowana wczorajsz± kasz± z warzywami

18:00 jab³ko

19:30 dwie kanapki grahama serkiem z krowiego i koziego mleka z powid³ami

Codziennie pijê jedn± kawê z mlekiem i cukrem, poza tym: herbata zielona z pomarañcz±, miêta, woda mineralna, herbata owocowa pomarañczowo-cytrynowa, melisa z pomarañcz±. Uwielbiam pomarañcze w ka¿dej postaci

Problem w tym, ¿e posi³ki przygotowujê tylko dla siebie jednej. Wczoraj otworzy³am s³oik z powid³ami, wiêc muszê je zje¶æ, zanim sple¶niej±. Mam otwarty serek, wiêc muszê go zje¶æ. Je¶li dzi¶ otworzê szynkê, to w efekcie nie zjem w ca³o¶ci ani powide³, ani serka, ani szynki:/

W ostatnim czasie jad³am za du¿o przek±sek (chipsów, ciastek, pistacji) i pi³am za du¿o s³odkich napoi. Postanowi³am, ¿e to, co zrobiê w pierwszej kolejno¶ci, to je w³a¶nie wykluczê z diety. Co s±dzicie o reszcie?

Edytowane przez ekspresjah
Czas edycji: 2013-10-15 o 18:21
ekspresjah jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:28   #1299
rudaa20
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 92

Witam wszystkich

Aktualnie chcia³abym utrzymaæ wagê i od¿ywiaj±c siê zdrowo. Niestety mam problem.. Studiujê zaocznie na kierunku technicznym i mam zajêcia sob+nd od rana do wieczora. Maksymalna przerwa trwa 30 minut. Oprócz ¶niadania muszê co¶ ze sob± wzi±æ. Przed odchudzaniem szli¶my zawsze do McDonald i kupowali¶my na szybko jakie¶ kanapki. Niestety teraz nie wiem co mam ze sob± zabieraæ oprócz kanapek z ciemnego pieczywa oraz jakiego¶ owocu, poniewa¿ samo to mi nie wystarcza... Mo¿e macie jakie¶ sposoby i przepisy na takie dni?
rudaa20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:10   #1300
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 177

Hej ho.
Ostatnio znów mnie tu jako¶ mniej, ale to ze wzglêdu na (w kolejno¶ci): chorobê, wyjazd za granicê, rozpoczêcie roku akademickiego i ogarnianie wszystkich obowi±zków.
W tym czasie razem z moim cia³em dosz³am do wniosku, ¿e nie s³u¿± mi bardzo intensywne treningi (typu Killer albo Insanity, wszelkie HIITy)- zamiast dostawaæ kopa, nastêpnego dnia czujê siê po nich zmêczona, jako¶ dziwnie obola³a, bez energii. Totalna odwrotno¶æ tego, co rzekomo powinny dawaæ æwiczenia. Natomiast l¿ejsze æwiczenia (Shred Jillian,wszelkie treningi Mel B, pilatesy, cardio o ¶redniej intensywno¶ci, itp.) pozytywnie mnie nastrajaj±, odprê¿aj± po ca³ym dniu na uczelni. A¿ chce siê ruszyæ ty³ek i co¶ zrobiæ.

Wczorajsze i dzisiejsze jad³o.

R/U
I pudding ry¿owy (z br±zowego ry¿u) na mleku z cukrem trzcinowym, pra¿onymi jab³kami z cynamonem i p³atkami migda³ów
II 2 kromki chleba graham: 1 z serkiem czosnkowym, 2 z mas³em, polêdwic± sopock± i papryk± (uczelnia)
III 2 kromki chleba graham z serkiem czosnkowym (otwar³am go i muszê zje¶æ ), ogórkiem sa³at± lodow±, salaterka sa³atki jarzynowej z jogurtem i niewielk± ilo¶ci± majonezu (uczelnia)
IV du¿a inka z mlekiem, nektaryna, tost z mas³em orzechowym i czekolad± (wiem, znowu chleb, ale tak mi siê tosta zachcia³o z mas³em orzechowym... )
Yoga Meltdown level 1 Jillian Michaels (35 minut)
V rosó³ z kury z miêskiem z pa³ki kurczaka, gotowanymi warzywami (marchew, broku³, fasolka szparagowa) i ¿ytnim razowym makaronem BIO

I tost Presleya- opieczone 2 kromki grahama z mas³em orzechowym i bananem (na po³owê doda³am po³owê czekoladki Merci), szklanka ciep³ego mleka
II jogurt naturalny z p³atkami orkiszowymi, otrêbami i pestkami s³onecznika, nektarynka
III w±tróbka drobiowa, podsma¿ane na patelni ziemniaki, groszek z marchewk± z mas³em
30 day Shred level 1 Jillian Michaels (25 minut) + 10 minut rozci±gania
IV kromka chleba graham z mas³em zio³owym i sadzonym jajkiem, ~100g twarogu z czosnkiem i kechupem, pomidor, marchewki i papryka do pochrupania (mia³y byæ 2 jaja, ale twaro¿ek jutro by³by ju¿ niezdatny do spo¿ycia, wiêc zamieni³am jedno jajo na niego w³a¶nie )

Co tam u Was, mi³e Panie? (nie mam czasu za bardzo nadrabiaæ zaleg³o¶ci, chlip chlip...)

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dó³ + wyci±gi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2013-10-15 o 20:19
aniolbezskrzydel89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 21:12   #1301
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

P
(ze ja sie da³am wci±gnac w to ED kiedys)

¶niadanie
-4 kromki chleba pszenno-¿ytni
- ponad ³y¿eczka miodu takiego mega gestego nie lubie p³ynnego
- ³y¿ka philadelphia milka
- delma/ sa³at/ 2 plastry delikatesowej z kurczat / ogórek kiszony. pomidor/ szczypiorek
- delma/sa³ata/ 2 plastry wedliny / pomidor/ cebula
- jajecznica z 2 jajek z dymk±

2 ¶niadanie ( szko³a)
- porcja bigosu
-jab³ko ligol takie big 400 g xd

Obiad (na mie¶cie)
-kapu¶niak na ¿eberkach, udkach, kie³basie i co popadnie z ziemniakami
- duze bitki wieprzowe (nie dobre ,ale zjad³am) z sosem i gasz± gryczana z jakim¶ t³uszczem i cebulk±

Podwieczorek (nic bym tu nie jad³abo mnie brzuch bola³ ,ale mama kupi³a jab³ka again)

-big jab³ko ok 400 g

Kolacja
-jajecznica na dymce z 2 jaj
-2 kanapki z sa³at±/ wedlin± x2/ ogórkiem/ pomidorem/ cebulk±

PO : Jab³ko i 2 kostki czekolady
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 21:57   #1302
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

U.
Wszelkie opinie mile widziane, zw³aszcza odno¶nie kolacji. ^^'

I jogurt naturalny z musli tropikalnym, pa³eczkami b³onnika (co¶ w stylu "Zdrowy B³onnik"), suszon± ¿urawin±, nektarynk±; kromka chleba razowego z serkiem pomidorowym, sa³at±, plastrem polêdwicy sopockiej, kie³kami broku³u; kawa zbo¿owa z kostk± cukru na mleku 0.5%
w miêdzyczasie jab³ko i sok z cytrusów i trawy cytrynowej (?) - ok. 250 ml
II kanapka (2 kromki chleba razowego, serek pomidorowy, pomidorek, li¶æ sa³aty, kawa³ek sera ple¶niowego)
III 1/2 woreczka ry¿u preparowanego; nieca³e 2 sznycle drobiowe sma¿one w papirusie; 2 ogórki konserwowe; kubek soku (te¿ cytrusy i trawa)
IV kisiel owocowy z autorskim dodatkiem rodzynek i suszonego daktyla
V melisa; sa³atka z puszki tuñczyka w sosie w³asnym, szczypioru, pomidorków, ³y¿eczki pestek dyni; 2 nieco mniejsze kromki chleba razowego z twaro¿kiem z zio³ami i kie³kami broku³u
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 06:41   #1303
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
U.
Wszelkie opinie mile widziane, zw³aszcza odno¶nie kolacji. ^^'

I jogurt naturalny z musli tropikalnym, pa³eczkami b³onnika (co¶ w stylu "Zdrowy B³onnik"), suszon± ¿urawin±, nektarynk±; kromka chleba razowego z serkiem pomidorowym, sa³at±, plastrem polêdwicy sopockiej, kie³kami broku³u; kawa zbo¿owa z kostk± cukru na mleku 0.5%
w miêdzyczasie jab³ko i sok z cytrusów i trawy cytrynowej (?) - ok. 250 ml
II kanapka (2 kromki chleba razowego, serek pomidorowy, pomidorek, li¶æ sa³aty, kawa³ek sera ple¶niowego)
III 1/2 woreczka ry¿u preparowanego; nieca³e 2 sznycle drobiowe sma¿one w papirusie; 2 ogórki konserwowe; kubek soku (te¿ cytrusy i trawa)
IV kisiel owocowy z autorskim dodatkiem rodzynek i suszonego daktyla
V melisa; sa³atka z puszki tuñczyka w sosie w³asnym, szczypioru, pomidorków, ³y¿eczki pestek dyni; 2 nieco mniejsze kromki chleba razowego z twaro¿kiem z zio³ami i kie³kami broku³u
jak dla mnie kolacja bardzo fajna sama czêsto tak jadam tylko dodaje do tego tuñczyka oleju lnianego/oliwy ze wg na brak t³uszczu
a co do jad³ospisu to bardzo w³asnie rzuca mi siê w oczy brak zdrowych t³uszczy
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 08:25   #1304
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
P
(ze ja sie da³am wci±gnac w to ED kiedys)

¶niadanie
-4 kromki chleba pszenno-¿ytni
- ponad ³y¿eczka miodu takiego mega gestego nie lubie p³ynnego
- ³y¿ka philadelphia milka
- delma/ sa³at/ 2 plastry delikatesowej z kurczat / ogórek kiszony. pomidor/ szczypiorek
- delma/sa³ata/ 2 plastry wedliny / pomidor/ cebula
- jajecznica z 2 jajek z dymk±
Dlaczego za ka¿dym razem masz delmê, a nie normalne mase³ko?

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 09:12   #1305
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

Cytat:
3 pierwsze posi³ki s± super, w ostatnich nie ma bia³ka. wrzuæ jajka albo miêso do kolacji. tym bardziej, ¿e jesz j± po treningu.

ok, doda³am w±tróbki duszonej z jab³kami do kolacji. jak wogóle w±trobka stoi z bia³kiem? bo wiem ¿e ma sporo ¿elaza ale te¿ ¼le wp³ywa na nieporz±dany cholesterol
Stary 2013-10-16, 09:59   #1306
meka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

od dawna ¶ledzê forum i czas najwy¿szy z niego skorzystaæ

Mój jad³ospis:
I: owsianka na mleku z ¿urawin± i odrobin± cukru
II: jogurt naturalny zmiksowany z bananem, kiwi i gruszk±
III: bu³ka grahamka z twarogiem i miodem
IV: ciasteczka belvita 1 op.
V: obiad (niestety wypada jako ostatni gdy¿ nie ma sensu gotowaæ obiadu dwa razy - dla mnie i dla mê¿a jak wróci z pracy) zwykle niet³uste miêso z ziemniakami lub w formie tarty + warzywa

zasadniczo 4 pierwsze posi³ki s± codziennie takie same, czasem zmieniaj± siê owoce w koktajlu lub dodatki do bu³ki
natomiast ostatni posi³ek niemal codziennie inny
domy¶lam siê opinii o ciastkach - muszê jednak mieæ jak±¶ przyjemno¶æ w ¿yciu

3 razy w tygodniu obiad jem na IV danie, pó¼niej 1h intensywnych æwiczeñ fitness a ciasteczka zjadam pó¼niej

Co o tym my¶licie?
meka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:49   #1307
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Wczorajsze U

I owsianka z serkiem, jab³kiem, orzechami w³oskimi

II Domowa du¿a dro¿d¿ówka z serem i migda³ami

III Nalesniki z paprykarzem pomidorowym z kaszj± jaglan±
talerz kalafiorowej

IV omlet owsiano-orzechowy z mas³em migda³owym i malinami

V
4 kanapki z domowego chleba z dyni± z serem brie, gotowanym jajkiem, pomidorem i kie³kami rzodkiewki

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:46   #1308
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meka Poka¿ wiadomo¶æ

Mój jad³ospis:
V: obiad (niestety wypada jako ostatni gdy¿ nie ma sensu gotowaæ obiadu dwa razy - dla mnie i dla mê¿a jak wróci z pracy) zwykle niet³uste miêso z ziemniakami lub w formie tarty + warzywa

zasadniczo 4 pierwsze posi³ki s± codziennie takie same, czasem zmieniaj± siê owoce w koktajlu lub dodatki do bu³ki

3 razy w tygodniu obiad jem na IV danie, pó¼niej 1h intensywnych æwiczeñ fitness a ciasteczka zjadam pó¼niej

Co o tym my¶licie?
Ogólnie chyba nie¼le, ALE: po pierwsze nie napisa³a¶, jaki masz cel (r, u?), wiêc ciê¿ko oceniæ. Po drugie - ja bym siê zanudzi³a jedz±c codziennie prawie to samo. Po trzecie - na pewno bardzo brakuje zdrowych t³uszczów. A te ciasteczka to tak codziennie? Rozumiem przyjemno¶æ, naprawdê, ale przyjemno¶ci± mo¿e byæ te¿ kostka gorzkiej czekolady czy co¶ dobrego przygotowanego samodzielnie (ja w³a¶nie jem kanapki z czekoladow± past± z fasoli - jak Nutella!). Dla mnie w ogóle ka¿dy posi³ek jest przyjemno¶ci± i to chyba klucz do sukcesu

Stary 2013-10-16, 12:59   #1309
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Napisane przez olik187 Poka¿ wiadomo¶æ
jak dla mnie kolacja bardzo fajna sama czêsto tak jadam tylko dodaje do tego tuñczyka oleju lnianego/oliwy ze wg na brak t³uszczu
a co do jad³ospisu to bardzo w³asnie rzuca mi siê w oczy brak zdrowych t³uszczy
Jak tak na to patrzê, to faktycznie, trochê tego brakuje... co proponujesz? W moim menu codziennie pojawiaj± siê pestki dyni, czasem te¿ s³onecznika, staram siê do sa³atek dodawaæ oliwê z oliwek. Nieco rzadziej jem orzechy, migda³y. No i zrezygnowa³am z produktów "light", tylko mleko chudsze.
A ³ososia jem minimum raz w tygodniu.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:00   #1310
meka
Raczkowanie

có¿ - s³odycze to moja ogromna s³abo¶æ, której wcale nie chcê ograniczyæ
je¶li chodzi o t³uszcze - staram siê je ograniczaæ i w takim codziennym jad³ospisie mam ok 20g t³uszczu w pierwszych 4 posi³kach a w ostatnim zale¿nie od tego jaki akurat przepis wybiorê ale na pewno jest ich tam trochê wiêc s±dzê, ¿e wcale nie jest ich ma³o.
Obecnie jestem w fazie stabilizacji (od pó³ roku) i tak mniej wiêcej od tego czasu wygl±da moja dieta.
O dziwo - wcale nic mi siê nie znudzi³o, zwyczajnie lubiê to wszystko i przygotowanie tych wszystkich posi³ków nie zabiera du¿o czasu
co do ciastek - wprowadzi³am je jakie¶ 3tyg temu, nie s± one super zdrowe ale nie s± równie¿ bez warto¶ci a podsumowuj±c dzienny bilans kalorii, bia³ek, t³uszczów i wêgli wpasowuj± siê jako¶ w moj± dietê. (posi³ki I-IV to w sumie ok 1100kcal w tym 190g wêgli, nieca³e 20g t³uszczu i 50g bia³ka)
Stary 2013-10-16, 13:14   #1311
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 671

R:

I: jajecznica (3 jaja, 2 kabanosy, cukinia) sma¿ona na oleju kokosowym; mandarynka.

II: jogurt grecki (du¿y, pe³not³usty) z malinami i wiórkami kokosowymi.

III: sa³atka: pekiñska, pomidor, papryka, cukinia, kurczak sma¿ony na ma¶le klarowanym (du¿a pojedyñcza pier¶).

I jak?
Maddie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:18   #1312
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
có¿ - s³odycze to moja ogromna s³abo¶æ, której wcale nie chcê ograniczyæ
je¶li chodzi o t³uszcze - staram siê je ograniczaæ i w takim codziennym jad³ospisie mam ok 20g t³uszczu w pierwszych 4 posi³kach a w ostatnim zale¿nie od tego jaki akurat przepis wybiorê ale na pewno jest ich tam trochê wiêc s±dzê, ¿e wcale nie jest ich ma³o.
Obecnie jestem w fazie stabilizacji (od pó³ roku) i tak mniej wiêcej od tego czasu wygl±da moja dieta.
O dziwo - wcale nic mi siê nie znudzi³o, zwyczajnie lubiê to wszystko i przygotowanie tych wszystkich posi³ków nie zabiera du¿o czasu
co do ciastek - wprowadzi³am je jakie¶ 3tyg temu, nie s± one super zdrowe ale nie s± równie¿ bez warto¶ci a podsumowuj±c dzienny bilans kalorii, bia³ek, t³uszczów i wêgli wpasowuj± siê jako¶ w moj± dietê. (posi³ki I-IV to w sumie ok 1100kcal w tym 190g wêgli, nieca³e 20g t³uszczu i 50g bia³ka)
Nie chodzi o t³uszcz z mleka czy jogurtu tylko o orzechy, migda³y, pestki, oliwê z oliwek, olej lniany - nie ma tego u Ciebie w ogóle.

Stary 2013-10-16, 13:35   #1313
meka
Raczkowanie

Cytat:
Nie chodzi o t³uszcz z mleka czy jogurtu tylko o orzechy, migda³y, pestki, oliwê z oliwek, olej lniany - nie ma tego u Ciebie w ogóle.
orzechów czy pestek nie lubiê, czasem dorzucam do owsianki ale bez przekonania
oliwy z oliwek u¿ywam niemal codziennie do przygotowania obiadu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 13:46   #1314
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
orzechów czy pestek nie lubiê, czasem dorzucam do owsianki ale bez przekonania
oliwy z oliwek u¿ywam niemal codziennie do przygotowania obiadu

w takim razie po co prosisz dziewczyny o rady skoro nie masz zamiaru ich stosowaæ?

jesz bardzo ma³o t³uszczu, o wiele za ma³o

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-10-16, 13:55   #1315
meka
Raczkowanie

proszê o radê bo wiem, ¿e mogê liczyæ na fachow± pomoc
to znaczy, ¿e mam od razu zacz±æ je¶æ orzechy mimo, ¿e ich nie lubiê? Gdzie tu sens?
zdecydowa³am siê na obciêcie t³uszczów bo by³o ich w mojej diecie zdecydowanie za du¿o natomiast za ma³o bia³ka (obecnie pracujê nad rze¼b± wiêc bia³ko jest niezbêdne) ale skoro teraz okazuje siê, ¿e t³uszczu jest za ma³o to chyba muszê zrewidowaæ swoje pogl±dy
Stary 2013-10-16, 14:44   #1316
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

Mój jad³ospis:

Co o tym my¶licie?

Wcale nie musisz je¶æ orzechów których nie lubisz, jest mnóstwo innych ¼róde³ dobrego t³uszczu.
Co do samego jad³ospisu, zrozumia³am ¿e jestem na U, czyli nie chcesz ani przytyæ ani schudn±æ. Na pierwszy rzut oka wygl±da ca³kiem ok, ale je¶li chcia³aby¶ je¶æ zdrowiej to radzê..
W 1 ¶niadaniu zrezygnuj z bia³ego cukru, pos³od¼ sobie owsiankê czym¶ innym np. miodem który jest o wiele zdrowszy, wrzuæ mo¿e jakie¶ suszone i ¶wie¿e owoce, bêdzie na pewno smacznie i zdrowo.
2 ¶niadanie - aha ju¿ widzê ¿e tu jest sporo owoców, ten posi³ek nie jest warto¶ciowy nie ma w nim ani bia³ka ani t³uszczu, wygl±da bardziej jak przek±ska, jak chcesz zje¶æ jaki¶ nabia³ z owocami (rozumiem bo ka¿dy ma swoje upodobania i przyzwyczajenia) siêgnij lepiej po serek homogenizowany lub zwyk³y twaróg, dodaj np. wiórki kokosowe (lubisz?) s± ¼ród³em dobrego t³uszczu.
Ale je¶li ten posi³ek nie jest przek±sk± tylko pe³nym posi³kiem zjed¼ co¶ wiêcej, mo¿e jakie¶ kanapki z serem/wêdlin± i warzywami?placuszki? nie wiem co lubisz, piszesz, ¿e ci±gle jesz to samo, ja te¿ obracam siê praktycznie ci±gle w¶ród tych samych produktów, ale w zdrowym od¿ywianiu najwa¿niejsza jest ró¿norodno¶æ
Ok, czyli ju¿ doczyta³am przyjmujê ¿e posi³ek 2 jest przek±sk± a posi³ek 3 ma byæ warto¶ciowy, masz bu³kê z twarogiem czyli super, ale tu znów na s³odko, czyli masz 4 z 5 posi³ków s³odkie, mo¿e daj jakie¶ warzywa? bo raz dziennie to trochê ma³o
Posi³ek 4 to wcale nie posi³ek, ciasteczka ok, raz na jaki¶ czas ka¿dy mo¿e, sama jem czêsto co¶ s³odkiego, ale mo¿e zrób co¶ sama, upiecz ciasteczka owsiane w weekend dodasz sobie wszystkie dodatki jakie lubisz i przez ca³y tydzieñ bêdziesz mog³a siê zajadaæ zdrowymi s³odko¶ciami, czy jakie¶ babeczki/muffinki/serniczki, jest tyle przepisów w sieci na zdrowe s³odko¶ci, jak przyjrzysz siê sk³adowi tych ciastek to zobaczysz ¿e maj± sporo chemii, nie mówiê ¿e masz ich nigdy nie dotykaæ ju¿, jedz sobie ale raz na jaki¶ czas.
No i posi³ek 5 jest super.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

No i zapomnia³am dopisaæ, ciastka po æwiczeniach to nie jest dobre rozwi±zanie, po treningu trzeba zje¶æ co¶ konkretnego.

13.03.2016 II kreseczki

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:43
Stary 2013-10-16, 15:15   #1317
meka
Raczkowanie

Cytat:
Wcale nie musisz je¶æ orzechów których nie lubisz, jest mnóstwo innych ¼róde³ dobrego t³uszczu.
Co do samego jad³ospisu, zrozumia³am ¿e jestem na U, czyli nie chcesz ani przytyæ ani schudn±æ. Na pierwszy rzut oka wygl±da ca³kiem ok, ale je¶li chcia³aby¶ je¶æ zdrowiej to radzê..
W 1 ¶niadaniu zrezygnuj z bia³ego cukru, pos³od¼ sobie owsiankê czym¶ innym np. miodem który jest o wiele zdrowszy, wrzuæ mo¿e jakie¶ suszone i ¶wie¿e owoce, bêdzie na pewno smacznie i zdrowo.
2 ¶niadanie - aha ju¿ widzê ¿e tu jest sporo owoców, ten posi³ek nie jest warto¶ciowy nie ma w nim ani bia³ka ani t³uszczu, wygl±da bardziej jak przek±ska, jak chcesz zje¶æ jaki¶ nabia³ z owocami (rozumiem bo ka¿dy ma swoje upodobania i przyzwyczajenia) siêgnij lepiej po serek homogenizowany lub zwyk³y twaróg, dodaj np. wiórki kokosowe (lubisz?) s± ¼ród³em dobrego t³uszczu.
Ale je¶li ten posi³ek nie jest przek±sk± tylko pe³nym posi³kiem zjed¼ co¶ wiêcej, mo¿e jakie¶ kanapki z serem/wêdlin± i warzywami?placuszki? nie wiem co lubisz, piszesz, ¿e ci±gle jesz to samo, ja te¿ obracam siê praktycznie ci±gle w¶ród tych samych produktów, ale w zdrowym od¿ywianiu najwa¿niejsza jest ró¿norodno¶æ
Ok, czyli ju¿ doczyta³am przyjmujê ¿e posi³ek 2 jest przek±sk± a posi³ek 3 ma byæ warto¶ciowy, masz bu³kê z twarogiem czyli super, ale tu znów na s³odko, czyli masz 4 z 5 posi³ków s³odkie, mo¿e daj jakie¶ warzywa? bo raz dziennie to trochê ma³o
Posi³ek 4 to wcale nie posi³ek, ciasteczka ok, raz na jaki¶ czas ka¿dy mo¿e, sama jem czêsto co¶ s³odkiego, ale mo¿e zrób co¶ sama, upiecz ciasteczka owsiane w weekend dodasz sobie wszystkie dodatki jakie lubisz i przez ca³y tydzieñ bêdziesz mog³a siê zajadaæ zdrowymi s³odko¶ciami, czy jakie¶ babeczki/muffinki/serniczki, jest tyle przepisów w sieci na zdrowe s³odko¶ci, jak przyjrzysz siê sk³adowi tych ciastek to zobaczysz ¿e maj± sporo chemii, nie mówiê ¿e masz ich nigdy nie dotykaæ ju¿, jedz sobie ale raz na jaki¶ czas.
No i posi³ek 5 jest super.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

No i zapomnia³am dopisaæ, ciastka po æwiczeniach to nie jest dobre rozwi±zanie, po treningu trzeba zje¶æ co¶ konkretnego.
do owsianki oczywi¶cie dorzucam czasem inne sk³adniki jednak ta z sam± ¿urawin± wystêpuje najczê¶ciej, s³odzê dos³ownie pó³ ³y¿eczki wiêc chyba nie ma przestêpstwa?

szczerze mówi±c ca³y czas uwa¿a³am, ¿e jogurt z owocami to bardzo dobry sk³adnik na ma³y posi³ek

ja mog³abym wszystko je¶æ na s³odko, powstrzymuje mniej przed tym tylko mój T¯, który obiadu na s³odko sobie nie wyobra¿a

ciasteczka - oczywi¶cie sama równie¿ piekê ró¿ne i ró¿niste, te belvita poda³am ¿eby by³o ³atwiej okre¶liæ dok³adny sk³ad

natomiast o ciastkach po æwiczeniach s³ysza³am co¶ zupe³nie odwrotnego - trenerka zapewnia³a mnie, ¿e po intensywnym wysi³ku fizycznym cukry proste s± najlepsze na regeneracjê

bardzo dziêkujê za pomoc - wezmê to pod uwagê i postaram siê zmieniæ chocia¿ po czê¶ci jad³ospis
Stary 2013-10-16, 15:41   #1318
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
do owsianki oczywi¶cie dorzucam czasem inne sk³adniki jednak ta z sam± ¿urawin± wystêpuje najczê¶ciej, s³odzê dos³ownie pó³ ³y¿eczki wiêc chyba nie ma przestêpstwa?

szczerze mówi±c ca³y czas uwa¿a³am, ¿e jogurt z owocami to bardzo dobry sk³adnik na ma³y posi³ek

ja mog³abym wszystko je¶æ na s³odko, powstrzymuje mniej przed tym tylko mój T¯, który obiadu na s³odko sobie nie wyobra¿a

ciasteczka - oczywi¶cie sama równie¿ piekê ró¿ne i ró¿niste, te belvita poda³am ¿eby by³o ³atwiej okre¶liæ dok³adny sk³ad

natomiast o ciastkach po æwiczeniach s³ysza³am co¶ zupe³nie odwrotnego - trenerka zapewnia³a mnie, ¿e po intensywnym wysi³ku fizycznym cukry proste s± najlepsze na regeneracjê

bardzo dziêkujê za pomoc - wezmê to pod uwagê i postaram siê zmieniæ chocia¿ po czê¶ci jad³ospis

Mo¿e Ty nie do koñca zrozumia³a¶, sytuacja wygl±da tak, ¿e OD RAZU po æwiczeniach jemy cukry proste np. banan (NIE! ciastko) a po oko³o max godzinie pe³ny warto¶ciowy posi³ek bia³ko+ wêgle, gdy nie bêdziesz jad³a po æwiczeniach Twój wysi³ek pójdzie na marne.

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-10-16, 15:50   #1319
meka
Raczkowanie

Cytat:
Mo¿e Ty nie do koñca zrozumia³a¶, sytuacja wygl±da tak, ¿e OD RAZU po æwiczeniach jemy cukry proste np. banan (NIE! ciastko) a po oko³o max godzinie pe³ny warto¶ciowy posi³ek bia³ko+ wêgle, gdy nie bêdziesz jad³a po æwiczeniach Twój wysi³ek pójdzie na marne.
Hmm no w³a¶nie rozmawia³am z trenerk± o ciastkach ale rzeczywi¶cie by³o to zbyt piêkne aby mog³a byæ prawdziwe
Czyli o 22giej mam je¶æ pe³ny posi³ek? Czy to aby nie jest za pó¼no?
Stary 2013-10-16, 16:01   #1320
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm no w³a¶nie rozmawia³am z trenerk± o ciastkach ale rzeczywi¶cie by³o to zbyt piêkne aby mog³a byæ prawdziwe
Czyli o 22giej mam je¶æ pe³ny posi³ek? Czy to aby nie jest za pó¼no?

Nie wa¿ne która jest godzina, po æwiczeniach trzeba zje¶æ.

13.03.2016 II kreseczki

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.